Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-12, 19:34   #4321
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Nie wiem po co ludzie przynoszą takie ubranka Myślą, że nie masz w co dziecka ubrać czy co? Albo żal kuzynce wyrzucić i chce się tego pozbyć więc wciska tobie
Mi się wydaje, że dlatego że mają świadomość tego, jak szybko maluchy wyrastają a jak drogie są ciuszki dla dzieci. I że każdy dzieć się brudzi wiec co za różnica. Ale chyba nie mają świadomości że można tanio kupić fajne markowe ciuszki w sh Ja od siostry dostałam nie zliczę ile reklamówek ubranek, i też się trafiały zniszczone wiec je po prostu wywaliłam.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:35   #4322
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

Karolcia2401 wg mnie masz wszystkiego za dużo. ja wychodzę z założenia, że jak potrzebna będzie sól morska na katarek, to maż skoczy do apteki, że podkładów mi wystarczy 1 opakowanie, a jak braknie, to też maż kupi. Kuba urodził się prawie łysy więc grzebienia nigdy nie używałam więc też uważam, że zbędny, nie rozumiem dlaczego inny rozmiar pościeli do zwykłego łóżeczka a inny do turystycznego i po co tyle kompletów, a mydła biały jeleń nienawidze, gryzak i szczotka do zębów potrzebny dopiero za kilka miesięcy.
na Twojej liście nie ma majtek jednorazowych/siateczkowych (ja ich nie kupuje)
Już pisałam, że wolę mieć więcej niż wysyłać tż. Zresztą, planujemy kiedyś drugie dziecko więc najwyżej się wykorzysta wtedy albo komuś oddam
Grzebienia ty nie używałaś, ale ja będę miała córkę więc kiedyś chyba jej włosy urosną, więc się przyda...
Inny rozmiar do łóżeczek, bo łóżeczko drewniane mamy takie które z czasem zamieni się na tapczanik i ma rozmiar 140x70, a turystyczne ciężko takie znaleźć, zresztą mamy już wybrane i ma rozmiar 120x60. Pościeli mam tyle, bo dostałam po siostrzeńcach, już o tym pisałam.
Biały Jeleń - kupiłam dla siebie żel pod prysznic bez dodatków zapachowych, ja lubię ogólnie białego jelenia, a moja siostra poradziła mi bym kupiła coś bezzapachowego, bo położne często się czepiają pachnących żeli, że niby przeszkadza dziecku ten zapach
Gryzak - mam taki 0+, jeden kupiliśmy w szale zakupów z tż.
Szczotka do zębów - tu się mylisz, moja siostra używała już parę dni po urodzeniu swojej córki i dentysta, u którego ostatnio była z małą, bardzo pochwalił takie zachowanie - podobno dzięki temu, mała nie marudziła aż tak bardzo gdy wychodziły jej ząbki i wyszły też dość wcześnie i ma je zdrowe.
Majtki są na liście - ba, mam i jednorazowe i wielorazowe

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
Odnośnie facetów i zakupów rzeczy dziecięcych to u mnie by się to nie sprawdziło, mój tż wczoraj na zakupach chciał jak najszybciej skończyć i pakował do koszyka byle jaką rzecz z danej kategorii - aby szybciej
Aa co do rozmiarówek ubranek to stwierdził, że jak nie ma czegoś na 62 to weźmy od razu na 68 - bo to tylko 6 cm różnicy także edukowanie tatusia zajmuje mi trochę czasu
Dlatego właśnie ja samego tż na zakupy nie wysyłam i nie wyślę Wolę tonąć w podkładach poporodowych później

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie podpaski kupujecie? Zawsze uzywalam naturelle cienkie, ale zastanawiam sie czy na szwy nie lepiej wziac jakies grube bezzapachowe?
Ja kupiłam takie: http://www.bella.pl/pl_PL/product/be...dica-plus-maxi Ale chyba lepiej było kupić jakieś bezzapachowe

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Na początek to te bella mama a potem chyba jakieś always na noc. Zalezy od krwawienia. Ja raczej tamponowa jestem, wiec nie wiem jak dam radę z podpaskami
Też mam ten problem

Cytat:
Pomalowaliśmy dzisiaj pokój Mamy jeszcze masę sprzątania i targania mebli, ale zawsze to coś do przodu

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ja za niedługo będę miała już wszystko i z czego ja sie będe cieszyc przez dwa miesiące jeszcze?
Dlatego ja sobie zostawiłam meble na koniec Bo pewnie składanie ich, a później wypełnianie wszystkim co mam sprawi mi frajdę na całą resztę ciąży
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:37   #4323
monkaa321
Zakorzenienie

no ja też już na wykończeniu zakupowym prawie za tydzień do ikei po ochraniacz, prześcieradła i z fajnych rzeczy to tyle

chociaż jak widzę ten komplet u Eli to mi się taaaak podoba miałam nie brać poszewek na poduszkę ale chyba pogadam z tż
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:39   #4324
grissini
Raczkowanie

Melduje sięLedwo nadrobiłam.
Wszystkie rzeczy jakie wrzucacie, są naprawdę przeeecudowne.
Chyba bym musiała pieniędzy sobie dodrukować na to wszytsko

Wczoraj wybraliśmy się z TŻtem do ikei po komodę do pokoju dla małego.
Dodam, że najbliższą ikeę mam 130km od chaty, bo u mnie w mieście nie ma

Akurat komody jaką sobie wybraliśmy- NIE BYŁO
Skończyły się, jak pech to pech
Wybierzemy się chyba za tydzień

Jutro lecę na długo wyczekiwane usg
Mam nadzieje, że wszytsko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

O, to się cieszę A kolory jakie?
Ja mam taki szalony

Jasny brąz lub coś tak jak kawa z mlekiem dodałam załącznik, mam nadzieje, że poprawnie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie

Dziekuje wszystkim za zyczenia i kciuki.
Mam bardzo goracy czas, jestem juz w domu, a Marco w szpitalu. Trudno dzielic czas pomiedzy dom, szpital i dwojke dzieci.

Moje zapiski na ten temat znajdziecie tutaj ——> Czytadełko

Wszystko mam napisane na biezaco, tylko w brudnopisie.
Musze posprawdzac literowki itp.
Mam nadzieje, ze w ciagu kolejnych kilku dni ukaza sie kolejne posty.

Dzisiaj przylatuja Mama i Brat, wiec bede bardziej zajeta w ciagu kilku nastepnych dni, ale obiecuje, ze bede wpadac albo tutaj albo na blog.
Mysle, ze potrzebuje jeszcze 1-2 tygodni na unormowanie spraw.

Sciskam Was mocno i trzymajcie sie dzielnie w dwupakach
Zbeczałam się masakrycznie. Naprawde Cie podziwiam, jesteś wielka, zdrówka

Cytat:
Znajoma ma nieciekawą sytuację finansową i nic nie dała księdzu, ten się upomniał, ale ta mu powiedziała, że nie ma pieniędzy, a jak ma to wrzuca na mszy do koszyka. Zamknął się

Sprzedawca nie odpisał, ale własnie wybraliśmy z tż pościel, rożek i przybornik.
Chwalę się

Przeeeeeeśliczne, kocham szarości

Cytat:

Ja się nie mogę doczekać tego przewrócenia do góry nogami

Ja też, już bym chciała żeby mały był z nami, niż mam siedzieć i sie zastanawiać jak to będzie
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:42   #4325
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Zapomniałam się Wam pochwalić jak się wczoraj na badaniach ładnie wrąbałam w kolejkę
Wchodzę - do rejestracji chyba z 10 osób, myślę "odstoję swoje". Po 30 min, jak się już zarejestrowałam, kolejka do pobrania miała chyba z 15 osób - a wiadomo - ta idzie zdecydowanie wolniej. Podeszłam do dziewczyny, który miała właśnie wchodzić i zapytałam czy pozwoli, że ja teraz wejdę. Wyjścia nie miała, bo kartka jak byk "Kobiety w zaawansowanej ciąży obsługiwane są poza kolejnością". Podziękowałam grzecznie i weszłam. Było mi trochę głupio na początku, ale potem stwierdziłam, że co mi zalezy

Ja się nie potrafię upomnieć o swoje, mało tego, ostatnio jak babeczka w kolejce po wędlinę zaproponowała, ze mnie przepuści to powiedziałam, że dziękuję, ale dam radę Później dopiero pomyślałam jaka ja głupia jestem, ze nie korzystam
Stary 2014-01-12, 19:48   #4326
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Pomalowaliśmy dzisiaj pokój Mamy jeszcze masę sprzątania i targania mebli, ale zawsze to coś do przodu
super
nam może się uda w tym tygodniu - ale zanim sie zabierzemy za pokój dziecia, trochę zejdzie jeszcze (nie mogę się doczekać, aż skończymy "nasz" i zabierzemy się za Pokój Malucha to dopiero będzie frajda - szczególnie jak zostanie ustawić łóżeczko i meble )
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:49   #4327
monkaa321
Zakorzenienie

elunia no od obcej osoby niestety to może... taki mały klapsik?

Ela a powiedz mi, jakiej długości są te boczne części ochraniacza? Bo tż byłby skłonny kupić z tym że właśnie w ikei są takie długie na całe łóżko (ale są białe bez zadnych wzorków)
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 19:49   #4328
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak właśnie myślałam, bo lada dzień wszystko będę miała - w sumie już mam, tylko jechać do sklepu zamówić łózeczko, i co będę robić

Zapomniałam się Wam pochwalić jak się wczoraj na badaniach ładnie wrąbałam w kolejkę
Wchodzę - do rejestracji chyba z 10 osób, myślę "odstoję swoje". Po 30 min, jak się już zarejestrowałam, kolejka do pobrania miała chyba z 15 osób - a wiadomo - ta idzie zdecydowanie wolniej. Podeszłam do dziewczyny, który miała właśnie wchodzić i zapytałam czy pozwoli, że ja teraz wejdę. Wyjścia nie miała, bo kartka jak byk "Kobiety w zaawansowanej ciąży obsługiwane są poza kolejnością". Podziękowałam grzecznie i weszłam. Było mi trochę głupio na początku, ale potem stwierdziłam, że co mi zalezy
Spytałam teraz tżta z czego mam się cieszyć teraz jak już przyjdzie pościel, to powiedział, że mam zacząć już torbę pakować i układać w niej wszystko Też mi frajda Ja chce zamawiać i czekać na kurierów, to jest takie fajne

Bardzo ładnie się zachowałas Miałaś w sumie i tak pierwszeństwo, a reszta ekipy się nie burzyła?

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że dlatego że mają świadomość tego, jak szybko maluchy wyrastają a jak drogie są ciuszki dla dzieci. I że każdy dzieć się brudzi wiec co za różnica. Ale chyba nie mają świadomości że można tanio kupić fajne markowe ciuszki w sh Ja od siostry dostałam nie zliczę ile reklamówek ubranek, i też się trafiały zniszczone wiec je po prostu wywaliłam.
No właśnie mi się wydaje, że oni nie wiedzą, że jest coś takiego jak lumpeks w sumie gdyby nie wizaż, to nie wiem czy przyszłoby mi do glowy by w lumpie się zaopatrzyć. Poza tym u mnie taka wieś, więc nikt nawet na allegro nie siedzi i nie wie, że nawet na allegro można taniej kupić nowe ciuszki.
Mnie ciuszki na pierwszy rozmiar (56 i 62) wyszły 218zł, bo wszystko zapisuję niby duzo, ale zaczęłam je kupować kilka wypłat temu, więc koszt się rozłożył w czasie. Mam nawet kilka nowych w tym

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Grzebienia ty nie używałaś, ale ja będę miała córkę więc kiedyś chyba jej włosy urosną, więc się przyda...

Biały Jeleń - kupiłam dla siebie żel pod prysznic bez dodatków zapachowych, ja lubię ogólnie białego jelenia, a moja siostra poradziła mi bym kupiła coś bezzapachowego, bo położne często się czepiają pachnących żeli, że niby przeszkadza dziecku ten zapach

Dlatego ja sobie zostawiłam meble na koniec Bo pewnie składanie ich, a później wypełnianie wszystkim co mam sprawi mi frajdę na całą resztę ciąży
Ja tez mam grzebień, ale był w zestawie z szczotką

Ja tez lubie białego. Mam mydło w płynie Biały Jeleń i myję się nim od dość długiego czasu jedyne co mnie wkurza to to, że się słabo pieni a tak to je lubię.

Ja nie chciałam z nikim czekać, bo ja chciałam już a teraz zostaje mi tylko pranie, i pakowanie torby

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
no ja też już na wykończeniu zakupowym prawie za tydzień do ikei po ochraniacz, prześcieradła i z fajnych rzeczy to tyle

chociaż jak widzę ten komplet u Eli to mi się taaaak podoba miałam nie brać poszewek na poduszkę ale chyba pogadam z tż
Ja też miałam nie kupować poszewek ale akurat myszki były tylko z poszewkami to wzięłam, ale jak byłby sam ochraniacz, to nie wiem czy nie skusiłabym się na poszewki mimo wszystko Mam zamiar uzywać kołderki i podusi dopiero po roku, ale co tam, może założe wcześniej i będzie leżało w kącie łózeczka, a co

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:53   #4329
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Melduje sięLedwo nadrobiłam.
Wszystkie rzeczy jakie wrzucacie, są naprawdę przeeecudowne.
Chyba bym musiała pieniędzy sobie dodrukować na to wszytsko

Wczoraj wybraliśmy się z TŻtem do ikei po komodę do pokoju dla małego.
Dodam, że najbliższą ikeę mam 130km od chaty, bo u mnie w mieście nie ma

Jutro lecę na długo wyczekiwane usg
Mam nadzieje, że wszytsko będzie dobrze

Ja też, już bym chciała żeby mały był z nami, niż mam siedzieć i sie zastanawiać jak to będzie
Podziwiam, ja bym tyle kilosów nie robiła do sklepu specjalnie
ekstra wózek

Cytat:

Ja się nie potrafię upomnieć o swoje, mało tego, ostatnio jak babeczka w kolejce po wędlinę zaproponowała, ze mnie przepuści to powiedziałam, że dziękuję, ale dam radę Później dopiero pomyślałam jaka ja głupia jestem, ze nie korzystam
To tak jak ja. Ciąża się kończy, a ja ani razu nie skorzystałam

Cytat:

Ela a powiedz mi, jakiej długości są te boczne części ochraniacza? Bo tż byłby skłonny kupić z tym że właśnie w ikei są takie długie na całe łóżko (ale są białe bez zadnych wzorków)
One nie są na całe łózeczko nie wiem jaką mają długość Jak przyjdą to mogę zmierzyć.
Też chciałam na początku tą ikeowską białą, ale mi się myślenie zmieniło i chciałam wzorek Niektóre dzieci lubia rzucać się po całym łóżku, więc te na całe łóżeczko są dobre, ale mam nadzieje, że moja nie będzie taka

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-12 o 19:55
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:02   #4330
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3845845438

Rożek i przybornik na innych aukcjach jest.
dzięki, strasznie mi sie spodobała, a że ja juz mam, więc namawiam na nią Kamilę

Cytat:

One nie są na całe łózeczko nie wiem jaką mają długość Jak przyjdą to mogę zmierzyć.
Też chciałam na początku tą ikeowską białą, ale mi się myślenie zmieniło i chciałam wzorek Niektóre dzieci lubia rzucać się po całym łóżku, więc te na całe łóżeczko są dobre, ale mam nadzieje, że moja nie będzie taka
A ja skorzystałam i w sklepie i w przychodni

Jak się będzie rzucać, to kupisz w Ikei albo Ola parę guzów sobie narobi i przestanie się rzucać

Moja dzisiaj zaczeła fikac i kopać jak szalona w kościele. Nie wiem co to miało znaczyć, czy jej sie podobało i mam przychodzic częściej czy tez raczej nie podobało i żeby juz organista przestał rzępolić

Teraz zaczaiłam się na otulaczek, wzorek kwiatko-kropki
http://allegro.pl/motherhood-rozek-b...843226529.html
ale musze dokupić coś jeszcze u tego sprzedawcy, bo i tak za przesyłkę płacę.

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-12 o 20:05
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:06   #4331
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

Nowe rzeczy zawsze cieszą
Ja za niedługo będę miała już wszystko i z czego ja sie będe cieszyc przez dwa miesiące jeszcze?
Możesz wszystko jeszcze 3 razy wyprać i wyprasować

Nie martw się- mnie czeka to samo, bo już nie planuję na wyprawkę wydawać kasy.

Cytat:
Wchodzę - do rejestracji chyba z 10 osób, myślę "odstoję swoje". Po 30 min, jak się już zarejestrowałam, kolejka do pobrania miała chyba z 15 osób - a wiadomo - ta idzie zdecydowanie wolniej. Podeszłam do dziewczyny, który miała właśnie wchodzić i zapytałam czy pozwoli, że ja teraz wejdę. Wyjścia nie miała, bo kartka jak byk "Kobiety w zaawansowanej ciąży obsługiwane są poza kolejnością". Podziękowałam grzecznie i weszłam. Było mi trochę głupio na początku, ale potem stwierdziłam, że co mi zależy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 20:07   #4332
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Jasny brąz lub coś tak jak kawa z mlekiem dodałam załącznik, mam nadzieje, że poprawnie
Fajny wózek
u mnie też nie ma Ikea i do najbliższej mamy ok 150 km, więc jak kiedyś pojadę to wezmę chyba z 1.000 zł żeby darmo nie jechać
Cytat:

Ja też myślałam o używanym szczerze mówiąc, ale dziewczyny z mojego klubu pm mi odradziły.
Cytat:

Bardzo ładnie się zachowałas Miałaś w sumie i tak pierwszeństwo, a reszta ekipy się nie burzyła?
Chyba nie, bo nie słyszałam, zresztą wybiegłam jak strzała
Cytat:

I dlatego się przemogłam - bo potem nic z tego

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:10   #4333
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo ładny

Cytat:
Spytałam teraz tżta z czego mam się cieszyć teraz jak już przyjdzie pościel, to powiedział, że mam zacząć już torbę pakować i układać w niej wszystko Też mi frajda Ja chce zamawiać i czekać na kurierów, to jest takie fajne
Wiesz jakie pakowanie jest ekscytujące szczególnie jak to całe cholerstwo się nie mieści i musisz pietnaście razy przepakowywać tak by zachować kolejność potrzebnych rzeczy dobrze, że byłam w harcerstwie to jakoś dałam radę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:31   #4334
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Dziewczyny siedzę sobie i zgłodniałam, tak myślę -zjem budyń Ale wcześniej się zważyłam, tak z ciekawości patrzę na wagę i 3 dni temu się ważyłam i miałam 63 kg , a dziś patrzę a tam 64,9 No jak to możliwe??? W dwa dni 2 kg przytyłam, czy to jakaś woda się zgromadziła? Jutro spróbuję na czczo się zważyć, ale to mnie przeraziło. Do tej pory 34 t.c i +11 kg, a tak to już +13. Do porodu jeszcze ponad 40 dni. Kurczę ja słodyczy nie jadam, to może owoce? Czuję, że poszło mi to w tyłek, który jednak mam spory i bez ciąży. Muszę się zmierzyć koniecznie
Wagą się nie przejmuj, waż się zawsze na czczo bo porównywanie porannej i wieczornej właśnie tak się kończy Ja mam np. wahania dziennie na wadze nawet do 2 kg.
A ostatnio też mnie naszło na budyń, ale miałam tylko taki ekspresowy "słodka chwila" i to faktycznie było tak słodkie, że w niczym nie przypominało budynia z dzieciństwa

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny za wsparcie i zrozumienie chyba każda z Nas ma czasem taki dzień że nadchodzą obawy jak będzie mi już przeszło. Jednak im bliżej porodu tym bardziej mi hormony wariują
od Ciebie przeszło na mnie
oddam chętnie dalej te wahania nastroju i beksowy nastrój...

Cytat:
I dobrze zrobiłaś, już niedługo będziesz cieszyć się tym przywilejem

Ja znów dzisiaj wzięłam się za dokońćzenie prasowania i powiem Wam, że to był chyba pierwszy i ostatni raz gdy prasowałam wszystkie dzieciowe ciuszki

W ramach rekomensaty napiekłam gofrów, zeżarłam z polewą czekoladową a teraz plecy mi chcą pęknąć...i brzuch też.
Stary 2014-01-12, 20:33   #4335
kolba
Raczkowanie

Uff, nadrobione
Mariola jesteś wielka!!! Oczywiście tez sie poryczalam czytając Twojego bloga, podziwiam Cie i niezmiennie trzymam za Was kciuki!!! Jak dobrze, że sie odezwalas, bo myśmy sie tu bardzo martwily o naszego pierwszego wizazowego Bobasa!!!

Gratuluję Wam konczacych sie wyprawialo i zakupów - pięknie to macie wszystko ogarniete, podziwiam!

Co do szczepień my szczepilismy na WSZYSTKO! Podstawowe refundowane nieskojarzone i została nam kasa na te nadobowiazkowe. Ola z racji wczesniactwa pneumokoki miała darmowe, ale juz rotawirusa, ospę, grypę i meningokoki nie. Tz przynosi ze szpitala rożne dziadostwa i wolelismy sie zabezpieczyć. Zresztą pediatra tak nam zaproponowała jak dowiedziała sie że i ja i tz to służba zdrowia! Bywało że na jednej wizycie miała 3 klucia (nigdy wiecej) ale babka tak szybko to robiła, że na to wszystko był jeden płacz. Zresztą do 3go roku życia sie nie pamięta swego życia A wolałam Małą zabezpieczyć.

My po kinderbalu urodzinowym - umieram ze zmęczenia! Jak dobrze że juz mam to z głowy Na weekend przyjechali do nas moi Rodzice i dzięki temu pierwszy raz od 3! lat mogliśmy wczoraj pójść do kina, bo Ola miała opiekę! Matko, jaka ja byłam podekscytowana! A gęba w kolejce do kasy sama mi się śmiała!!))

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:39   #4336
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Na początek to te bella mama a potem chyba jakieś always na noc. Zalezy od krwawienia. Ja raczej tamponowa jestem, wiec nie wiem jak dam radę z podpaskami
ja tez tamponowa, ale mimo to na noc zawsze uzywalam podpasek wlasnie alwyas na noc, sa cienkie i dlugasne

Cytat:

Cytat:
ee tam zaraz wrabalam, skorzystalas tylko ze swoich przywilei

Cytat:

ehh zazdroszcze Ja to sobie na meble i urzadzanie pokoiku jeszcze troche poczekam Chyba dlatego teraz tak ze wszystkim zwlekam, zeby potem miec sie czym cieszyc Wlasciwie wiekszosc rzeczy mam, musze powyciagac, posprawdzac a zabieram sie za to z palcem w tylku

Cytat:

1. moglas online sprawdzic czy jest ta komoda na stanie
2. za wozek

Ze mnie tez fanka bialego jelenia

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:41   #4337
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Dziewczyny, skończcie już ten weekend i zacznijcie pisać bo mamusie maj czerwiec mają już 5 część, a my co?
Stary 2014-01-12, 20:50   #4338
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz jakie pakowanie jest ekscytujące szczególnie jak to całe cholerstwo się nie mieści i musisz pietnaście razy przepakowywać tak by zachować kolejność potrzebnych rzeczy dobrze, że byłam w harcerstwie to jakoś dałam radę

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Wagą się nie przejmuj, waż się zawsze na czczo bo porównywanie porannej i wieczornej właśnie tak się kończy Ja mam np. wahania dziennie na wadze nawet do 2 kg.
wiedzialam, ze wczesniej uciekl mi jakis cytat To samo mialam napisac, u mnie tez sie waha nawet w tych granicach

Cytat:
Dziewczyny, skończcie już ten weekend i zacznijcie pisać bo mamusie maj czerwiec mają już 5 część, a my co?
o czym one tyle bazgrza dla mnie tutaj tempo jest czasmi zawrotne

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:53   #4339
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
od Ciebie przeszło na mnie
oddam chętnie dalej te wahania nastroju i beksowy nastrój...
Ojej bidulko byle szybko odpuściło

Maja

Czytam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 20:55   #4340
teQiba
Moderator

Cytat:

Ja tez czesto odpowiadam ze dam rade i dopiero jak drugi raz ktos zaproponuje to korzystam - jakos mi tak glupio

Cytat:

No właśnie mi się wydaje, że oni nie wiedzą, że jest coś takiego jak lumpeks w sumie gdyby nie wizaż, to nie wiem czy przyszłoby mi do glowy by w lumpie się zaopatrzyć.
Mnie na pewno nie przyszlo by do glowy ze w lumpkach sa fajne rzeczy - ciesze sie ze jestem wizazanka

Cytat:
I dlatego się przemogłam - bo potem nic z tego
To potem musisz szybko w druga ciaze zajsc, zeby nie wyjsc z wprawy

Cytat:
A ostatnio też mnie naszło na budyń, ale miałam tylko taki ekspresowy "słodka chwila" i to faktycznie było tak słodkie, że w niczym nie przypominało budynia z dzieciństwa
Oj nie... Teraz juz nie robia takich dobrych budyni jak kiedys - szkoda
Stary 2014-01-12, 20:56   #4341
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
o czym one tyle bazgrza dla mnie tutaj tempo jest czasmi zawrotne
to co powiedzieć o noworocznych? zaledwie 2 miesiące przed nami, a 10 część już mają i to nieźle zapisaną
Stary 2014-01-12, 20:58   #4342
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Nie liczy się ilość tylko jakość
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
To potem musisz szybko w druga ciaze zajsc, zeby nie wyjsc z wprawy
Ty nie bądź taka dobra rada

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 21:04   #4343
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
to co powiedzieć o noworocznych? zaledwie 2 miesiące przed nami, a 10 część już mają i to nieźle zapisaną
Noworoczne to szaleją z postami ale majowe trochę na wyrost ten wątek założyły bo zostało im jeszcze z 250 postów

Maja

Czytam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 21:04   #4344
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Słuszna uwaga

Dziewczyny robiące zakupy na Gemini, orientujecie się czy można połączyć 2 zamówienia?
Bo wczoraj cyknęłam już i zapłaciłam nawet, a dziś mi się jeszcze przypomniało coś i bym chciała domówić...
Stary 2014-01-12, 21:11   #4345
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Słuszna uwaga

Dziewczyny robiące zakupy na Gemini, orientujecie się czy można połączyć 2 zamówienia?
Bo wczoraj cyknęłam już i zapłaciłam nawet, a dziś mi się jeszcze przypomniało coś i bym chciała domówić...
Z tego co się orientuje to nie można... pamiętam że nawet w mailu potwierdzającym albo gdzieś była taka informacja.
Stary 2014-01-12, 21:18   #4346
mona1
Zadomowienie

Dobry wieczór Próbuję nadrobić ale coraz to nowych stron przybywa dlatego będę odpisywać na raty.
Przede wszystkim mariolasl
bardzo się wzruszyłam czytając Twoje wpisy, pięknie to wszystko opisałaś, nie obyło się bez łez Marco jest cudowny, taki maleńki a taki silny Pamiętam o Was w modlitwie...

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Musze zaciskać nogi jednak, bo okazało się, że TZ musi polecieć do Polski pod koniec stycznia- to jest jakieś 4 tygodnie przed terminem. Mam nadzieje, że nie zacznę rodzić akurat wtedy, bo będzie średnio.
A dziś w nocy miałam pierwsze 2 naprawdę bolesne skurcze
o rany, skurcze już? ja bym się chyba pos*ała ze strachu, gdyby mnie takie coś obudziło

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Kochane melduje się ze szpitala, przyjeli mnie dopiero dzisiaj bo wczoraj miejsca nie było :banghead: Co stwierdzono: niewydolność szyjki, prawdopodobnie będę miała założony pessar? Nie wiem czy dobrze piszę! Kładę się teraz a później Was nadrobię! Obiecuję
mara dobrze że jesteś pod opieką, tam już o Was odpowiednio zadbają trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
i już wiadomo Będzie Marcel!
Mały znowu nie chciał się ujawnić- ale Pan doktor poszedł na sposób i tak mnie ukłuł tą główką od usg, że zabolało, ale Mały zaczał fikać i pokazał swój skarb widziałam jak pije wody płodowe i ssie paluszki u ręki W 31 tygodniu i 4 dniu waży 1730g
o jednak chłopczyk, gratuluję

Cytat:
Chwalę się
ładne

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ooooo dzisiaj moja studniówka omal nie przegapiłam ale tylko jeszcze przez 6 minut

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o tej torbie?

http://allegro.pl/torba-do-wozka-fis...845017389.html

chciałabym zapinaną na zamek, bo poprzednio miałam na rzepy i nie sprawdziła się.
bardzo fajna, wygląda na pojemną, w Smyku chyba kiedyś widziałam taką, mogłabyś pomacać na żywo jeśli masz Smyka w pobliżu

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki
Piszę z telefonu wiec przepraszam za brak cytatów. Dzisiaj mam jakiś średni humor może tez dlatego że obrzydliwa pogoda za oknem. Wczoraj do pozna gadalam z mężem jak to nasze beztroskie życie wywali się do góry nogami. Szczerze mówiąc przeraża mnie to i nie wyobrażam sobie jak to będzie. Jednego jestem pewna że mój świat stanie na głowie. Ehhh to takie moje poranne przemyślenia bo chyba zaczynam panikowac przed porodem
takie obawy są chyba normalne, mnie też ostatnio coraz częściej dopadają. Nie chodzi o to że nie czekam na swoje dziecko, bo czekam i to bardzo i już je kocham nad życie, ale coraz częściej zadaję sobie pytania typu: czy sobie poradzimy, jak to będzie, no i nie powiem obawiam się tych nieprzespanych nocy Ale Kate głowa do góry, damy sobie radę, kto jak nie my
Stary 2014-01-12, 21:23   #4347
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Słuszna uwaga

a ja właśnie przed chwilą złożyłam zamówienie i przeczytałam pod nim taką notkę, że nie łączą zamówień oraz nie można też nic domówić do złożonego
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 21:25   #4348
BeautifulLie
Zadomowienie

Virginia kochana co się stało? :/

Ja nie umiem rozróżniać tych skurczy :/

Lewek nic sie nie stalo

SIDE GDZIE JESTEŚ????!!!!!

Teqiba ja z podpasek kupiłam 1 paczkę naturelli na noc maxi i belle maxi

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 21:39   #4349
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Moja dzisiaj zaczeła fikac i kopać jak szalona w kościele. Nie wiem co to miało znaczyć, czy jej sie podobało i mam przychodzic częściej czy tez raczej nie podobało i żeby juz organista przestał rzępolić

Teraz zaczaiłam się na otulaczek, wzorek kwiatko-kropki
http://allegro.pl/motherhood-rozek-b...843226529.html
ale musze dokupić coś jeszcze u tego sprzedawcy, bo i tak za przesyłkę płacę.
Moja malutka też w kościele daje nieźle czadu

Co do otulaczka u nas nie sprawdził się z pierwszą córeczką......mało praktyczny dla mnie,kojarzy mi się z otulaniem szpitalnym aby dzieci się nie darły zero ruchu rączkami tylko ścisk
Miałam dwa i teraz podczas przeglądu ciuszków poleciały do PCK

Cytat:

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 21:43   #4350
teQiba
Moderator

Cytat:

Cytat:
Noworoczne to szaleją z postami ale majowe trochę na wyrost ten wątek założyły bo zostało im jeszcze z 250 postów
Oszukuja

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Teqiba ja z podpasek kupiłam 1 paczkę naturelli na noc maxi i belle maxi
Widze ze tez nie macie pomyslow, to chyba kupie standardowo naturelle i juz Jak bedzie podrazniac to dopiero bede sie martwic.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości