|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Witam się ponownie po długiej nieobecności pewnie mnie nie pamiętacie, bo bardzo krótko się udzielałam. Niestety komp mi padł na dobre i przez długi czas nie miałam dostępu do neta
![]() ![]() Iza Hosenka gratulacje śliczne bobaski ![]() Zebra Fiol ogromne gratki ![]() Czytam dalej.. ![]()
#4952 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Hej!
dziękuję Wam za ciepłe słowa ![]() Cytat:
od 5tc luteina 1x2tabletki na noc, duphaston 2x1tabletka od 20 tc fenoterol, później tez furosemid (chyba w III trymestrze) nie wiem kiedy mam termin...nie liczyłam Cytat:
![]() jak udała się kolacja? Masz dzisiaj urodziny? 100 lat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
musimy nauczyć chodzić się po schodach (w sumie Kasia umie ale nie praktykujemy) Cytat:
![]() owsianka i śliwki suszone, ewentualnie kawa parzona z mlekiem Cytat:
Cytat:
wczoraj szukałam pozytywów-dlaczego to jest właśnie dobry czas i między innymi pomyślałam o tym, że przecież już tyle mamy, kończymy remont- nie zaczynamy rozważam wyjęcie szczebelek- ale przy mojej "uciekającej pannie młodej " to ryzykowne - dla mnie to też "awansowe" wydarzenie ![]() ciociami ![]() Tze-t mnie dzisiaj zapytał czy może się zdarzyć tak jak za pierwszym razem, że to będzie "puste jajo płodowe"...
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-01-12 o 20:06 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Raczkowanie
|
Niestety choróbsko mnie dopadło zapalenie oskrzeli więc leżę i zdycham. W piątek mam wizytę u hematologa czekam niecierpliwie choć też się strasznie dygam jak mi badania wyszły.
#4956 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny- jak edytować tekst gdy mam w całości włączone justowanie a w kilku linijkach pojawia mi się tekst gdzie słowa są oddzielone jakby kilkoma spacjami (jak próbują spację kasować to wyrazy łączą się)
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- kuruj się, pora nieciekawa, nie chcę myśleć o tym jakie grypska będą panować wiosną jeśli porządny mróz nie przyjdzie
#4957 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- + Zeberka urodziny mialam w srode. stawialam torta i alkochole ale nikt nie chcial jesc i pic ![]() a poszlismy do polskiej knajpki. zamowilam barszczyk z krokietem i placek po wegiersku. i tu byl moj blad, bo placka przytachalam do domu takie "malutkie" porcje byly ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2014-01-12 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44567113]to już chyba lepiej znaleźć jakieś dobre i tanie pieluszki marketowe (dziewczyny chwalą lidlowe i biedronkowe dady, książęca pupa toleruje najlepiej pampki, więc my po prostu szukamy promocji).[/QUOTE]
J. pierwsze pieluchy, 1 miał tylko pampersy, raz kupiłam rossmanowskie i były strasznie twarde. od 2 były dady bo tanie, a i dobre wg mnie, nie powodowały żadnych podrażnień, uczuleń, odparzeń, nic więc były ok. przy przechodzeniu na większy rozmiar było tak, że jedne za małe, drugie za duże i używaliśmy pampersów, które były pomiędzy. teraz na noc dady, na dzień pampersy (ostatnio sporo fajnych promocji było to mam mały zapasik, no, może ciut większy ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Raczkowanie
|
Zainteresował mnie poruszony temat związany z prolaktyną. Czy to ma znaczenie, kiedy się robi badanie? Mi endo ani gin nigdy nic nie wspominali. W listopadzie jakieś 4dni przed @ robiłam badanie i miałam podwyższony wynik o ile pamiętam to coś koło 514. Znowu zaczęłam brać bromergon. Kurdę tak czytam co piszecie to może po części tu tkwi problem hm..
![]() A progesteron w jakich dniach cyklu powinno się robić?
#4960 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Hosenka*;44567677Co do pieluch to mamy Babydream. Jedynki kosztują 12 zł za 30 sztuk,a dobrze służą Kacprowi więc nie eksperymentujemy z innymi. Dady są teraz w promocji - 2 paczki za 50 zł zamiast 60 zł. Bez szału ale zawsze coś.[/QUOTE] my cały czas na dadach. Tez mi się wydawał ta idea wielorazówek ciekawa- zwłaszcza ze te otulacze bardzo ładne ale jakos praktycyzm wygrał. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jeszcze raz 100lat ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Wtajemniczenie
|
Measia chyba przeoczylam - duzo zdrowka i pociechy z Cor
![]() Moja Tosia mnie dzis zaskoczyla - siedzimy sobie na podlodze pod wieczor, a ona zaczela sie patrzec w okno i mowic muu muu i pokazywac na cos - patrze a tam ksiezyc swieci ![]() ...czasem spacerujemy juz za raczke ![]()
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale kopniaki to coś co wspominam z ciąży... era strachu przedkopniakowa, i era strachu wyciszanego przez kopniaki ![]() hehe my dokładnie odwrotnie + pampersy na spacery. ![]() ![]() ![]() Wika, przypomniałaś mi, ale my też mieliśmy, w obecnym mieszkaniu, takie dwie noce na podłodze. "Królewskie łoże" (wszystkie śpiwory, koce, kołdry, inne takie) i my na tym. Ależ mnie kości bolały... podła Ikea nie rozwoziła w weeked mebli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Zeberko a może porozmawiaj z TZ o twoich obawach?
My też zawsze chcieliśmy więcej niż 1 dziecko ale teraz jakoś nie umiem sobie wyobrazić jak miałabym dzielić czas na 2dzieci. Olek jest dla mnie wszystkim i jemu daję cały swój czas i całe serce
#4965 | |
Zakorzenienie
|
kunegunda- moją też fascynuje księżyc - Babcia jej pokazał (ile roboty moja Mama za mnie robi to szok...)
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Maguś- wczoraj zaczęłam - masz fragment poniżej - Kochanie, panikuję na zapas bo już mam wizję, że jest wrzesień i ja w połogu z dwójka dzieci sama w nowym domu a Ty w polu bo ziemniaki, buraki, siana (chyba - nie wiem czy we wrześniu są jeszcze siana ![]() - a może akurat nie będę w polu, może wtedy będę na szkoleniu na całe 3 miesiące (czyt. 3 miesiace gdzieś w Polsce z niewiadomą częstotliwością powrotu na jakieś weekendy- co jest prawdopodobne, że w tym lub w przyszłym roku nastąpi) Dopóki nie zaciągnę tz-eta ze sobą na wizytę i nie usłyszy od mojej gin, że powinnam się oszczędzać bo każda ciąża po # jest ciążą wysokiej troski to nic się nie zmieni. Wczoraj mu powiedziałam, że ta ciąża automatycznie jest ciążą szczególnej uwagi ale dla niego to chyba nieczytelne... Na razie jesteśmy oboje w "emocjach" - ja mam na głowie pisanie/poprawianie pracy w pośpiechu i szukanie lekarza, przyspieszanie wizyty u endo, w dodatku jestem taką "recepcjonistką" w rodzinie wiec muszę bliskim parę wizyt przełożyć, coś odwołać. Poza tym - Kasi badania zrobić i do pediatry iść (niestety gastrologa muszę odwołać na razie)- jak to ogarnę to będę mogła spokojnie z Tz-etem porozmawiać. Myślę, że to przyniesie efekty tylko muszę się "przygotować" do takiej rozmowy a nie mam teraz na to czasu i siły ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() wcześniej prezentem będzie szczęśliwa diagnoza na usg ![]()
![]() |
#4966 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
measia, najlepszego
![]() ![]() ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() MEASIA - 100 lat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
Zeberka a ty już zrobiłaś awans?
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Luna0 zwiększyłam już dawkę magnezu
![]() A co inny lekarz mógłby poradzić? Czy na takim etapie ciąży przepisują już fenoterol? (ale on chyba w tabletkach juz wycofany jest?) Hosenka żel jest gratis razem detektorem ![]() Pani22ka a czemu podziwiasz że detektor kupiłam? ![]() Ciociami podobno większość par po stracie dziecka przechodzi duży kryzys. Najważniejsza jest rozmowa i jeszcze raz rozmowa. A kłótnia od czasu do czasu oczyszcza atmosefere i potem jest lepiej ![]() Measia wszystkiego naj i spłenienia marzeń ![]() Dziękuje za rady odnośnie ciuszków dla malucha ![]() Pójde do tesco jak mi te skurcze ustaną. Narazie siedze w domu i się nie ruszam. Pampki na początek kupie i dady i babydreamy i pampersy i będe eksperymentować ![]() Zebra wszystko się ułoży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja przyjaciółka na pytanie czy będziesz mnie trzymał za rękę przy porodzie usłyszała od chłopa-pracoholika: Zobaczymy. nie wiem czy nie będę pracował... Cytat:
Cytat:
![]() to był chyba patent zapożyczony od Pasiastej - wszystkie pampasy i na zmianę używanie. akurat BD mnie zraził po pierwszym użyciu właśnie tą sztywnością o której pisała Monika. z tego samego powodu odpadły pampki z Lidla. ale to wszystko są subiektywne odczucia i trzeba samemu sprawdzić. Prosimy o kciukasy o 11ej. idziemy się pokazać lekarce prowadzącej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Konto usunięte
|
Maga 100 lat dla Olusia!!
![]() Pani kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | ||
Zakorzenienie
|
Witam...ja z jakims pozytywnym nastawieniem dziś się obudziłam i o wiele mi lepiej...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Measia wszystkiego co najlepsze! 100 lat i spełnienia marzeń!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Wtajemniczenie
|
Madzia zdrowka dla Olusia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Paniczka kciukasy ![]()
#4975 | ||
Zakorzenienie
|
jestem po mianowaniu a przed dyplomowaniem (mam ten tzw rok przerwy na dziecko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i też zostałam na dadach i pampersach a wyczuwacie nosm różnicę między dadą a pampersem (oczywiście przed założeniem) ? dady- chcociaż tańsze i prawie tak dobre jak pampery pachną jak worki na śmieci... pampesy mają zapach delikatnej oliwki ![]() no ale w końcu do wąchania to to nie jest ![]() co do husteczek - u nas huggisy nieprzerwanie i żadnych innych nie chcę (kupuję trójpaki w rosmanie lub szukam czasem promocji na promobaby.pl) mocno trzymam
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Nie jest takie trudne, choć trzeba cierpliwości. Najlepiej poszukać serduszka, wtedy jest pewność, że się nie pomyliło tętna dziecka z własnym.
#4977 |
Zadomowienie
|
Hej!
U nas dzis dzien marudzenia :/ i wścieknania sie. Jak skest wściekły to ulewa.juz trzecie ubranko ufajdal. Juz nie mam siły go przebierać... Ja pierwsze dwie paczki miałam pampersy premium care, były ok. Dostałam jednak na próbę te zielone i spodobały mi sie bardziej, jakies takie mniej plastikowe sie wydają. Jedynki mieliśmy tez Dady, ale zakończyliśmy przygodę z nimi na jednej paczce, wlasnie przez zapach (Zeberko-tak, tez to czuje ![]() Pampersy zielone poki co sa ok dla Tymkowej dupki i nie szukamy dalej. Gdzie mozna je dostać najtaniej? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-13 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Konto usunięte
|
Kubek szukaj na stronie Promobaby.
Ja muszę wymyślić coś na noc. 4 mamy dobre na dzień, ale w nocy często je Artek przesikuje. Może jakieś nocne, sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
Kucyk - chyba ty pisalas o pieluchcach, dada 1 sa drogie, z tego co pamietam drozsze niz pampersy i nie obejmuja ich promocje, dady warto kupowac od 2.
Perse - jak przesikuje to na noc trzeba mu ciut wieksze pieluchy. Jak uzywasz pampers 4 to kup mu dada 4, beda troche wieksze, u nas to sie sprawdzalo, ewentualnie pampers 4+ jak nie chcesz dadow. Jesli o zapach chodzi to chyba wole dady, z pampersow na kilometr czuje chemie, z dadow mniej. Kubek - na promobaby sa promocje choc w okresie swiateczno-noworocznym prawie nic tam nie bylo a ciagle byly promocje na pampersy bo w tesco kilka razy, w stokrotce.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-01-13 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.