|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
Tak niestety jest na wsi. Zaczął od kogoś tam i przyjdzie do mnie jakl dojdzie "Nie znacie dnia ani godziny" Pamiętam jeszcze kilka lat temu jak teściowa była bardziej na chodzie to stół stał przygotowany czasem przez kilka dni no bo niewiadomo kiedy przyjdzie. Raz po 21 ja w szlafroku podłoge myję, Tż na II zmianei, Młoda i teściowa śpią a tu do drzwi ministranci dzwonią czy przyjmiemy księdza, myślałam że tam padnę . Dało sie go przełożyć na inny dzień.Cytat:
Cytat:
Kurde czytam i czytam o tych roczkach i prezentach i tak czasem (ale tylko czasem) przykro mi bo u mnie Oliwka ma dwie babcie ale wiadomo mama Tż leciwa więc nie mam mowy o prezentach, nawet żeby się chwilkę zajęła to nie moge liczyć a nawet trochę strach bo zawraz na ręce ją bierze a nosi jak w taki dziwaczny sposób że ani to wygodne dla dzieck a ani bezpieczne; moja mama wiadomo kasy malutko ma, ale z drugiej strony cały czas nam pomoga w opiece, no i stara sie tam jakiś drobiazg czasem kupić. I tak to tylko ja jestem od prezentów, czasem moja siostra i czasem bratowa. Chociaaż ja jak jadę do kogoś a wiem że jest małe dziecko to zawsze coś mam, a jak jedę do brata to zawsze zawsze, choćby kaszkę a jak kupuję prezent to już jakiś fajny. Ja wiem że miłości do dziecka nie mierzy się prezentami ale czasem mnie właśnie tak rusza. Od tej kmoleżanki z Karkowa Oliwka dostały bongosy z fisher pricer: http://sklep.megadyskont.pl/pl/kapie...ice-y6962.html od razu przetestowane; chociaz z Oliwka jest tak że najpierw zabawka wywołuje płacz i musi chwile się do niej przyzwyczaić, ale potem już ok.
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przyłączam się do życzeń, wszystkiego dobrego, zdrówka, radości i mnóstwa uśmiechu |
||
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Promocja na Foto kalendarze w Empiku 2 za 1 !!! Obowiązuje do 20 stycznia
Któraś na dzień dziadka i babci chciała, więc informuję
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Wolnym
żebym dała radę wrócic pod dom Za każdym razem biegnę odrobinę dalej bo Tż przebiega w tej chwili około 2km, i jest tak że ja wcześniej wracam a on mnie potem dogania bo ja wolniej biegnę. Z tym że on na orbitreku ma jakiś program pod górke itp i ćwiczy 45 min, a ja 20 na minimalnym obciązeniu.
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
laski, szok, w maju mija 10 lat od mojej matury, z tej okazji cały nasz licealny rocznik (8 klas) się spotyka.
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia w imieniu Zuzi
![]() ![]() I najserdeczniejsze życzenia dla Dorotki i Filipka ![]() ![]() 100 lat !!!!!Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ze mną źle. Idę do lekarza żeby mi cos przepisała. Polopiryna nie działa, tanutm verde tez Okropnie boli mnie głowa (przy schylaniu potworny ból), masakryczny katar a gardło tak boli że wytrzymać nie idzie. Jakbym miała wszystko w środku spuchnięte.... Dobrze że tż ma wolne...
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
STO LAT dla Dorotki, Zuzi i Filipka !!!!
![]() A tymczasem zmykam, odezwę sie wieczorem
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, żeby nie było zbyt pięknie to termin ustalony a jedna laska już pisze, że jej nie pasuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44578845]Fewciu, jeśli poważnie myślisz o rezygnacji z pracy to idź do szefostwa i porozmawiaj, czy na mocy porozumienia stron mogłabyś wypowiedzenie dostać. Najwyżej ci odmówią. [/QUOTE] O tym samym pomyślałam. Cytat:
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
również dołączam!!! a ja jeszcze raz pięknie dziękuje za wszystkie życzenia ostatni tydzien to było latanie za zakupami i robienie żarcia, bo mieliśmy gości dwa dni, więc no ![]() trochę Was przeleciałam, ale wieczorem poczytam sobie na spokojnie. miłego poniedziałku!
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Mój Mąż stwierdził, że mu się lalka na roczek nie podoba niech se sam prezent wymyśla w takim razie. Najlepsze życzenia dla Dorki, Zuzki i Filipa mała padłam ze skutków zabawy z Oskarem hje dobrze, że nic się nie stało. swoją drogą twardy sen ma Pola ![]() szklanko jesteście bardzo dzielne! kciuki trzymam cały czas nawijko ja kocham pesto całym sercem ![]() insolito piękne masz zdjęcie w avatarze fewciu strasznie Ci współczuję może uda Ci się z nimi jakoś porozmawiać, żeby to rozwiązać za porozumieniem stron?Lady brawa za nockę i mam nadzieję, że chrypka to nic poważnego Deli śliczna Księżniczka ![]() nancy fajne takie spotkanie a człowiek wtedy myślał, że już taki dorosły jest![]() silver zdrówka! to pewnie zatoki, dlatego tak Cie boli
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka: a nie chciałaś czy nie miałaś możliwości zabrać Małej z wami na ten weekend?
Ja jeszcze nigdy młodej nie zostawiałam na dzień + noc i jeszcze sobie tego nie wyobrażam - jestem nadopiekuńcza? no ale znowu dochodzi kwestia kp, może to też różnicuje podejście moje, u nas niejako niezbędna jestem. Nie potrafiłabym na tym etapie zostawić dziecka na noc. Co do studiów : przeżyła, zjadła troszkę kaszy, biszkopta, chrupka, kawałek banana. Ale nie na wszystkie zajęcia pojechałam więc było okienko i to pewnie też pomogło. Ona już się nie upomina tak głośno jak wtedy gdy była np 4 miesięcznym maluchem i jedzenie musiało być "teraz zaraz" więc i łatwiej trochę. |
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka, Filip, Zuza - wszystkiego najwspanialszego !!!!!!
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas był duży problem w grudniu z kupnem. Jak chcesz to podlinkuję Ci całą dyskusję na temat tego co się działo. U mnie już jest i w tesco i w auchan. Hipp obiecał, że w styczniu powinno wszystko wrócić do normy, a u Was nadal braki ?
|
|
#3738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wydedukowałam sama
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Insolito, piękna Deli, ale Amelka się robi do Ciebie podobna! ![]() Ja mam w☠☠☠☠a od rana, wiecie, nie sądziłam, że moja siostra jest aż tak fałszywa... |
|||
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy...ja też nie mam czapki sprtowej...mam taka z kwiatkiem
![]() ![]() Cala..helol....czy Tu masz jakiś kontakt z Marsi? Masz może tel? Może by napisac...strasznie się martwie! Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
neti, odpisałam Ci w k.
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepis na torta dam, jak będę w domu
Hje, serio? ) ja widze ciągle w niej tylko mojeg tzta;pIwfka, kupiłam w tk maxxie. Teraz chce sprzedac ta kiece, bo ona była w sumie na styk ![]() Oks, lece pisac projekty itd. Siedze wlasnie u tesciowej, zeby to spokojnie zrobic
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wszystkiego najlepszego dla Dorci, Zuzi i Filipka. Rośnijście zdrowo Cała jak możesz to podrzuć ten link U mnie nadal braki niestety :/
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Torcik naprawdę pięknie Ci wyszedł, a te masy w środku brzmią pysznie! Ja zwykły truskawkowy planuję ![]() Cytat:
Zamówiłam w cukierni opłatek na tort Misia, sama dekoracji nie zrobię, będzie za☠☠☠ista biedrna! Dziś też zacznę robić dekoracje do powieszenia, trzymajcie kciuki żeby wyszło!
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
to na pewno nie wejdzie w nią mloda, sukienka ma rozmiar ok 74-80 a na metce pisze 12 msc
|
|
#3746 | |||
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego dla Boryska za wczorajsze urodzinki
![]() Cytat:
pamietamy Kochana zdrowka dla synusia [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44572340]A widzisz w kategorii: obciach roku zdecydowanie wygrywa, ale jak pisałam, kupowany dla Agatki, pod nią, z myślą, że jej ma się spodobać i tyle. Na pewne rzeczy rodzic musi przymknąć oko [/QUOTE]ojjj moj podobny tylko kotek i chyba bardziej ☠☠☠ut rozowy ![]() pamietamy kiedys pytalam o Ciebie ![]() ja chce odstawic bo wiem ze im dalej tym trudniej, a moja caly czas w nocy z cycusiem w buzi a ja chcialabym chociaz ze 3 godziny pospac ciagiem dwa znowu uczulenie wrocilo z podwojona sila wiec chcialabym sie w koncu zaczac leczyc a od porodu to mam Cytat:
i mocno całujemy i tulimy Ewusię Cytat:
moze daj sobie choć miesiąc i wtedy zadecyduj co dalej, ale minimu miesiąc przepracuj zasiłek dostaniesz po 3 miesiacach, za porozumieniem stron tak samo ja równiesz przesyłam najserdeczniejsze zyczenia roczkowe dla Dorotki, Zuzi i Filipka, zdrówka samego i szczęsliwego dziecinstwa ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Nie, wiem, ktora z Was wstawiala zamowiona na roczek sukieneczke i zakiecik cudne to rozowe tylko ja btralam sukieneczke na Nati roczek od sprzedawcy, ktore mial takie same i moja przyszla porazka zupelnie co innego niz na zdjeciu, chodzi o jakość, totalna chinszczyzna mam nadzieje, ze ta bedzie ok, daj znac Szaja Nati na chrzciny dostala misia rozwego ktory ma lampeczke zminiajaca kolory i spiewa kolysanki i jedna z kolysanek to "ta Dorotka ta malusia" i zawsze mam przed oczami Twoja Dorotkę Dziewczyna ta hustawka o ktorej piszecie to ta http://www.lelu-zabawki.pl/zabawki-d...awka-bajo.html ?? ona bezpieczn, dziecie nie wypadnie? moze ktora ma jakas inna i wstawilaby linka ta jakos nie do konca do mnie przemawia nie wiem czemu |
|||
|
|
|
#3747 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Chciałam wczoraj pocytować, ale po przeczytaniu wszystkiego jakoś mi się odechciało
Cytat:
zdrówka dla Wiktorka i oby się ułożyło wszystko Cytat:
dasz radę!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardziej się stara moja rodzina, choć kasy mają o wiele wiele mniej. Nie wiem, czy w ogóle będziemy robić roczek. Tzn pewnie przyjdzie mama, babcia, może moja ciocia też, nie wiem co zrobić z t. bo pewnie tylko będę się denerwować a oni od razu na pewno będą chcieli ze dwa dni zostać, nie zniosę tego szkoda, że nie ma u nas w rodzinie małych dzieci. Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że z jedzeniem troszkę lepiej. Małymi kroczkami do przodu i się rozkręci Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44578845]Fewciu, jeśli poważnie myślisz o rezygnacji z pracy to idź do szefostwa i porozmawiaj, czy na mocy porozumienia stron mogłabyś wypowiedzenie dostać. Najwyżej ci odmówią. Inna rzecz, że Blaneczka zwyczajnie może mieć gorszy etap teraz i dlatego płacze... Dziękuję za życzenia roczkowe dziewczyny * no i od nas najlepsze życzenia dla Filipka i Zuzi [/QUOTE]Ważne pytanie: jeśli będzie wypowiedzenie za porozumieniem stron to wtedy zasiłek się należy? |
||||||||
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Black
wracaj tutaj i nie marudz ja tez wiele razy chcialam odejsc z forum, bo czesto czuje sie niezauwazona wiem, ze nie jestem też tak blisko, ale jest kilka dziewczyn, ktore zawsze cos milego mi napisza, a dwa lubie czytac co u Dziewczyn co u dzieciaczkow naszych kochanych, wiem, ze tez po trochu to moja wina, czesto pouszczam forum na kilka dni, ale nie dlatego, ze "olewam", tylko nie ogarniam sie, czesciej udaje mi wejsc na fb i przeleciec szybko foteczki, ale np roczek mialam 2-go i jeszcze zdjec nie wstawilam ale za to w klubie jak mam problem, to dziewczyny zawsze doradza, to baardzo duzo dla mnie znaczy bo jak wiece znowu stracilam kogos, o ktorym mysalam ze jest dla mnie kims bliskim, aaa, powoli zaczynam tracici wiare w przyjazn a nieporozumienia zawsze byly i beda tak juz jest |
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego dla Dorci, Zuzi i FIlipka !
Fewciu przykro mi z powodu pracy, mam nadzieję że znajdziesz rozwiązanie ![]() U nas ciag dalszy zamieszania bo postanowiliśmy z mężem że zamiast prezentów na roczek zbierzemy kasę po rodzince i zrobimy Blaneczce pokój. A trzeba wszystko od poczatku, ściany wygładzić,pomalować, zrobić podłogę , firanki itp. Także robotka wre . Blanka coraz pewniej chodzi , karmi swoje pluszaki łyżeczką, liczy paluszki-ja odlicza do dziesięciu a ona sobie paluszkami u rak przekłada Co do mojego ojca to chyba jutro wychodzi ze szpitala także jest już lepiej. Uciekam do robotki. Buziaki . Tęsknie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

. Dało sie go przełożyć na inny dzień.

22.05.2008
14.08.2011

Okropnie boli mnie głowa (przy schylaniu potworny ból), masakryczny katar a gardło tak boli że wytrzymać nie idzie. Jakbym miała wszystko w środku spuchnięte.... Dobrze że tż ma wolne...

oczywiście, żeby nie było zbyt pięknie to termin ustalony a jedna laska już pisze, że jej nie pasuje 

może uda Ci się z nimi jakoś porozmawiać, żeby to rozwiązać za porozumieniem stron?

dasz radę!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
szkoda, że nie ma u nas w rodzinie małych dzieci.