|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
![]() u nas nocka ciężka , Michaś nie spal od 19 do 2 w nocy ![]()
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Cyganskim dzieckiem byla Blanka, teraz juz troche mniej. Amelka potrzebuje czasu. U moich rodziców dopiero po 2 dniach ogarnia nowa rzeczywistosc i zachowuje sie całkowicie normalnie. U znajomych jak cos nie podpasuje to jest ryk nie do ogarniecia. No cóż tlumacze sobie rownowaga w przyrodzie
![]() ![]() Ax dziw ze Blanka taka otwarta hehe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
![]()
#4205 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nati ma lekki katarek i pokasłuje,ale tak bardziej na sucho ![]() ![]() Cytat:
cuuuuuuuuuuuuudneeee ciuszki ![]() ja się z Tobą zgadzam co do l4,ale wszystko zależy od sytuacji i pracodawcy.no i od stanowiska.jak u kogoś wszystko ok z ciążą i np. pracuje w biurze w księgowości, gdzie nie ma za dużo stresów no to bez sensu brać l4.a jak ktoś ma fizyczną pracę,albo pod presją czasu no to już gorzej? moja mama powiedziała mi w czwartek,że cieszy się,że tak wcześnie trafiłam na to l4,że przynajmniej się tak nie stresowałam. a na początku była przeciwniczką, w ogóle to zmartwiła się jak zaszlam w ciążę,bo dopiero zaczęłam pracę w tej firmie.ale w międzyczasie zauważyła co banki robią z dziewczynami w tej sytuacji i przyznała,że dobrze,że tak sie stało i nie było już na co czekać (np.jej pracownica od trzech lat u nich pracowała,miała umowę na czas określony do września, a termin na październik.dobra pracownica i co zrobili?umowa do dnia porodu i out...cycki opadają... a druga wróciła z macierzynskiego,umowa na czas nieokr. i też ją wywalili...) także przypadków jest wiele,każda z nas wie,że ciąża to nie choroba więc chyba nie trzeba tego po raz kolejny roztrząsać:0 pamiętam kłótnie na poczekalni ![]() Cytat:
w bankach są plany, ciężko czasem o obsługę klientów jak ktoś zachoruje,pójdziena urlop. dlatego lepiej im od razu znaleźć zastępstwo niż gdyby pracownica chodziła w kratkę. i co?nagle by się źle poczuła,a tu klienci umówieni,lub inna koleżanka na urlopie a w oddziale robi się sajgon. no i jak ją rozliczyć z planu jak połowę miesiąca siedziała na l4? A teraz dziewczyny HELP ![]() Amelka za malo przybiera. W 4 tygodnie 210g - to juz nie ze pediatra sie czepia, to juz nawet mi sie wydaje ze za malo. Zreszta nawet z tz zauwazylismy ze te jej faldeczki jakies takie puste sie robia ![]() Jestesmy teraz tylko kp, wczesniej troszke dokarmialismy ale w koncu pozbylam sie butelki i sie okazuje ze do dupy. Pokarmu mam duzo. I nie wiem czy jest za slaby (chociaz czytalam ze nie ma czegos takiego), czy o co chodzi. Czy za szybko jej piers zmieniam i nie wyjada tego tlustego. Czy ja zle jem? Ale jem normalnie, wszystko. Nie mam jakiegos problemu ze musze dac butelke, tylko kurcze jak juz mam tyle tego w cyckach to po prostu fajniej, taniej i wygodniej byloby byc na samej piersi. Doradzcie cos ![]() No i po kontroli z Amelka nie jest zle, gardelko ok, katarku nie ma, kaszle mniej, ale charczy dalej - ale pediatra mowila ze to gdzies wysoko siedzi. Mamy sie dalej inhalowac.[/QUOTE] moja też mnie ostatnio przybiera-jakies 200-250g na 2 tygodnie,ale pediatra uspokajała,że to normalne jak dzieckosię więcej rusza.a moja rusza się ciągle ![]() inhalatora używasz? Cytat:
![]()
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- zrobilam termin na rotawirusa...oby to dobra decyzja byla :P a na ta rozyczke itd szczepicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
A ja w piątek do pracy
![]()
#4209 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas zależy czy mały będzie dzikiem jak mama czy taki towarzyski jak tata ![]() ![]() moja mam wzięła Mikiego na spacer idę do piekarni bo nawet pół kromki chleba w domu nie ma ![]() Ladan już? ![]()
![]() |
#4211 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4212 |
BAN stały
|
Ja słyszałąm, ale sie u mnie nie sprawdziło.Dziecko jadło nornalnie, a potem padniete spało
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() czesc ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
#4215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego to się może nigdy nie dowiesz ![]() różyczki itp to dużo później,jeszcze się w to nie wgłębiałam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Ladan ale to tak na stale juz wracasz??
Maharet jak ty bedziesz wprowadzala gluten?? jaka kaszka?? bo ja znalazlam taka http://www.pomps-kindergriess.de/ ale nie wiem czy sie nadaje... idziemy na spacer bo maly wczoraj nie byl i ledwo dozylismy do wieczora :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
BAN stały
|
Cytat:
Myje jak sa brudne.Szczotka do butelek pod kranem z ciepla woda i z plynem do naczyc zwyklym, nie dzieciowym.No i tyle Przelewałam wrzatkiem tak do iesiaca z kawałkiem. Nie jestem zwolenniczka sterylizacjni wszystkiego. Gotuje wode kranu Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-13 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
#4219 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Ladan a co z dodatkowym urlopem macierzyńskim? Nie możesz z niego skorzystać?
![]() |
#4221 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I ciekawe jak to sprawdzały. Atm małzenstwa i akt chrztu im musiala pokazac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi w sobotę stuknęło pół macierzyńskiego, ja mam 20 + 6 tygodni dodatkowych i cały urlop z 2013 r. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kazdy chce jakoś sobie radzić i kombinuje, skoro nie mozna normalnie. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-13 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie odzywałam się bo od piątku byłam u rodziców ![]() ![]() ![]() Cytat:
a tak przy okazji są gdzieś jakieś promocję na sloiczki? tak czekam i czekam i kupuje po pare tylko :p moja ostatnio też mleka mało pije, robi sobie gryzak ze smoczka, dokładnie tak jak Ty piszesz. Ale głodna chyba nie jest więc mama mówiła że na siłę nie wcisnę ![]()
![]() |
#4225 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Moga byc bez tego problemy z przyjeciem do pezrdzkola |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
co do pracy w ciązy to zalezy od pracy.. ja poszłam na zwolnienie bo sie wkurzyłam takim zachowaniem wspólpracowników... koleś zabalował i nie przszedl do pracy na druga zmiane.. czyli na 12 ja byłam od 9 było mnóstwo klientów w placówce i co oczywiście musiałam zostać 12 h w pracy razem z inna osobą w pierwszej zmiany.. zanim się rozliczyliśmy zamkneliśmy placówke to byla 21... i takie były rózne akcje.. zdarzało sie ze niebylo jak isc siusiu czy zjesc bo na sali w placówce musza byc 2 osoby a byłyśmy we 2... itd mozna by mnozyc przyklady.. za lekarz zapytal gdzie pracuje powiedziałam że na zmiany i w banku z klientami to juz nic niepytal tylko sam powiedział ze stres wirusy i l4 juz nigdy pozniej nie pytał o nic...
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
Maharet
![]() ja pamiętam z pracy jak co chwilę chodziłam na pawinka ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-01-13 o 10:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam teraz u lekarza i mówie ze najlepiej to je na noc i wieczorem a rano tak do popołudnia to nie bardzo chce pic tak po 50... a wieczorem i w nocy po 180.. i mówie jej ze rano po 9 godzinach neijedzenia zjadl 50 ml wiec mu troche mleka dolałam do jabłuszka i miarke kleiku i łyzeczka zjadl całą miskę, a mleko w butli jest beeeeee no wiec powiedziała że dodawać mleko do jedzenia jako zagęszczenie i starac sie zeby jednak w nocy oduczać jedzenia bo uwaga uwaga na wizycie szczepiennej wyszlo dziś że mój koks waży 9160 i ma 69 cm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
poza tym przeciez zmieniła nazwisko. Na prawdę Pani Hogg pisze totalne bzdury w kontekście podawania smoczka w nocy, bo przecież dziecko niegłodne. Miłosz o 2 w nocy zjadł 270ml. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
BAN stały
|
Cytat:
Znałam osobe, ktora poroniła przez to, że w pracy dzwigala ciezkie rzeczy. Jak powiedziala wczesniej pracodawcy, że nie moze, to on, że może sie wolnic jest 1000 chetnych na jej miejsce, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.