Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 12:54   #4471
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Część Dziewczynki, witam się z łóżka
W ogóle nie chce mi się wstawać, w sumie nie muszę chyba?

Właśnie zamówiłam sobie szlafrok do szpitala, muszę jeszcze koszule nocne i staniki do karmienia. Mam pytanko w sprawie koszul - kupowalyscie większe niż Wasz standardowy rozmiar? Bo sszlafrok nabyłam normalnie M, ma zamek na calej długości, wiec gdyby mi było przyciasno, to od góry odepne, nie chcialam tylko na czas szpitala i karmienia, ale też na pozniej, ale koszulki to nie wiem co robić

Mam termin w szpitalu 21.01 i chciałabym do tego czasu wszystko mieć i się spakować, dziś zamowie też kolyske

Dzielna ta nasza Mariola, nie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Normalnie nosze M/L, chcialam kupic o rozmiar wieksza, ale nie bylo koloru ktory mi sie podobal wiec wzielam 2 rozm. wieksza czyli XXL/XXXL
Ale wymiary roznia sie tylko o 2 cm to mysle ze nie bedzie tak zle jak moze sie wydawac

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Ja tez czytałam wczoraj opisy porodów mam styczeń-luty i zaczełam coraz bardziej myslec o porodzie nawet w nocy zle spałam bo sie martwiłam. Chyba przestane czytać bo zwariuje. Pierwszy poród przezyłam, szybko mi poszło i na taki teraz tez licze. Najwazniejsze pozytywne nastawienie.

Side trzymam za Ciebie kciuki!

Jestem po wizycie.
Byłam zapisana na 9.20 a weszłam o 12 . byłam 11 na liscie a gdy przyszłam o 9.00 pierwszy numerek był dopiero w środku. MASAKRA
Pani doktor sie spózniła a dodatkowo zmienili jakis system w przychodni i musiała dodatkowo kazda osobe do komputera wpisywać.

Mały nie jest taki duzy jak to wskazywało ostatnie usg. Wazy 2180g w 33t3d. Pani doktor mówiła ze około 3500g powinien wazyć. Bardzo sie ciesze bo po ostatniej wizycie sie zamartwiałam ze takie duze dziecko mam. Powiedziała ze przez ostatnie 5 tygodni wolniej rósł.
Dawidek ma teraz 48 cm, a na podstawie długosci kosci udowej moge stwierdzic ze bedzie dosyc długi, dlatego nie kupuje ubranek na 56 to co mam starczy.
Nastepna wizyta 10.02 i bedzie to najprawdopodobniej ostatnia wizyta przed porodem. Pani doktor powiedziała ze wtedy zbada mnie na fotelu i będzie mniejwiecej wiedziała kiedy nastapi poród.
Usg pokazuje mi na 25.02 i w sumie kazde usg jakie miałam robione pokazuje mi termin od 17.02 do 25.02. takze pakuje torbe i czekam.

Wow - Ty tez juz zaraz...
Stresujecie ciezarne

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Ja również mam tylko bella mama, paczke, albo dwie (Boże, ja sama nie wiem co mam i ile)

111kicia111 a to nie jest też tak, że w ost tygodniach dziecko szybciej rośnie?

Dostałyście taką kartę ruchu płodów? Od godziny 9 liczy sie ruchy dziecka i notuje się, o której godzinie nastąpił 10 ruch i na dany dzień koniec liczenia

I mam nadzieje ze nie dostane, bo bede tak czestym bywalcem na IP, ze bede ze wszystkimi na "ty"
Stary 2014-01-13, 12:58   #4472
filupka
Rozeznanie

Mona wydaje mi się ze nie dają w szpitalu tetrowych. Jak byłam w moim na "obchodzie" to widziałam leżały jednorazowki, nie wiem jaka firma ale nie tetrowe

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:00   #4473
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Ja również mam tylko bella mama, paczke, albo dwie (Boże, ja sama nie wiem co mam i ile)

Dostałyście taką kartę ruchu płodów? Od godziny 9 liczy sie ruchy dziecka i notuje się, o której godzinie nastąpił 10 ruch i na dany dzień koniec liczenia
Ginka miała w komputerze jakis wykres i popatrzyła ile mały teraz wazy a ile moze wazyc w dniu terminu porodu i powiedziała ze do około 3500g powinien dojsc. Wiadomo moze byc kilka deko w jedna lub druga strone.
Jak mały wazy teraz 2180g to jeszcze około 1300g powinnien przybrac w około 6-7tygodni.To chyba duzo mniej wiecej 200g tygodniowo.

Ja nie dostałam.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:02   #4474
asialll
Raczkowanie

Cytat:
Na poprzednim usg w 28t0d mały wazył 1425g i ginka powiedziała ze bedzie duzy nawet ponad 4 kg. Teraz powiedziała ze mały po prostu wolniej rósł przez ostatnie tygodnie. Mam nadzieje ze u twojego małego bedzie podobnie.
u mnie było tak samo też w 29 miał 1500g i lekarz mówił, że duży będzie chłop a jak będzie jutro w 32 tygodniu to Wam się pochwale.

cayenneOna ja kupowałam rozmiar większe ale kurde chyba źle zrobiłam bo nawet wczoraj przymierzałam i wiszą na mnie okropnie tylko brzuszek się odznacza.

moje biodra już są gotowe do porodu chyba, jestem szersza w biodrach niż w brzuchu haha nie wiem czy się śmiać czy płakać bo brzuszek to by spadł a dupko to wątpie

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:02   #4475
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Ale jutro mam wizytę to zobaczę. Jednak nie sądzę żeby mi dali.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:03   #4476
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry - półtora dnia mnie nie było, a tyleeee nadrabiania.
Gratulacje dla Bebe za sobotnią 100-dniówkę i za 8. miesiąc Ag9

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam lekką rękę do zakupów jak teQiba i nabyłam pościel wreszcie
Super wybór - mi zwłaszcza z miśkiem się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Melduje się po wizycie . Położna pytała czy już się spakowałam, a mój gin powiedział, że jak bym teraz zaczeła rodzić to nikt mnie nie będzie powstrzymywał
Czyli już nawet oni widzą końcówkę mojej ciąży
TeQiba poproszę o dopisanie wizyty 27.01 godz. 8:45 i USG 22.01 godz. 19:15 (już ostatnie )
brawo za udaną wizytę i za szybko płynący czas

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No i nie ogarniam juz tych kartonów jeden pociacham i włożę do worka, to drugi przychodzi i znowu muszę ciąć żeby do worka zmieścić
Jessuuu, mam to samo - jeszcze dzisiaj mi paka przyszła z gemini, zamawiałyśmy z mamą, to matko, znowu karton ogromny i popakowane w folię wszystko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Co do pieluch to ja mam 10 tetry bialej, 3 kolorowej i 3 flanelowe - mysle ze starczy
Ja mam 10 pieluch tetrowych białych i 2 flanelowe

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No i chyba zdecyduję sie na laktator(reczny) przed. Prosze poradzcie jakiś tylko w miare w rozsadnej cenie.
Ja kupiłam Tommee Tippee za 81 złotych w gemini.

Cytat:
No ja chusteczki nawilżane też biorę. W domu będe używała wacików, ale w szpitalu i przez pierwsze dni ide na wygodę, bo nie wiem jak będzie.
Nam na SR mówili, że na poczatku trzeba używać jakiegoś "detergentu" do pupci Malucha, bo inaczej ciężko tę smułkę zmyć w sensie to taki smar trochę

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
czbasia ja mam medele ręczną za niecałe 60zł, rozważałam jeszcze laktator babyono ten ale tż mi powiedział że ten od medeli będzie miał lepszą pompkę więc kupiłam za jego radą
jakoś mnie to rozbawiło

111kicia111 - brawo za wizytę i za wagę małego

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

torbę zaczęłam juz pakować, podkreślam zaczęłam włożyłam do niej wyprane koszule nocne i szlafroki - naszykowałam 2 jeden cienki, drugi gruby, nie wiem czy wziąć jeden, czy obydwa? pomyślałam, że ten cienki może być na czas porodu, a polarkowy na pobyt, ale sama nie wiem czy to nie za dużo? jak myślicie?
W szpitalach jest straaasznie gorąco, poza tym w połogu ponoć bardzo się pocimy, więc ja myślę, że zupełnie nie ma potrzeby brać gruby szlafrok

Cytat:
Nie dostałam, ale gdybym miała liczyć to bym chyba ześwirowała - moja mała leży główką do góry i czuję ruchy tylko w podbrzuszu. Nieraz zdarzy jej się mnie grzmotnąć z całej pety, a dzisiaj np oprócz czkawki z rana odezwała się ledwo co dopiero teraz. Pieronica.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2014-01-13 o 13:05
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:04   #4477
mona1
Zadomowienie

mariolasl Marco jest taki wspaniały, znów się poryczałam jak czytałam Twój wpis, szczególnie wzruszył mnie fragment kiedy otworył oczka gdy usłyszał Twój głos dochodzi do mnie ze tez pod sercem noszę taki mały CUD... mam nadzieję ze kiedy przyjedzie Twoja mama będzie Ci troszkę łatwiej i będziesz mogła więcej czasu spędzać w szpitalu

Cytat:

Melduje się po wizycie . Położna pytała czy już się spakowałam, a mój gin powiedział, że jak bym teraz zaczeła rodzić to nikt mnie nie będzie powstrzymywał
Czyli już nawet oni widzą końcówkę mojej ciąży
TeQiba poproszę o dopisanie wizyty 27.01 godz. 8:45 i USG 22.01 godz. 19:15 (już ostatnie )
niesamowite, kiedy to przeleciało

Cytat:
.

I też nie kupuję mat edukacyjnych itp. bo przecież po porodzie młody będzie dostawał zabawek całą masę pewnie więc po co żebyśmy my jeszcze to kupowali
święte słowa

Cytat:
Ja calkowicie zapomniałam o podpaskach Zakupiłam jedne podklady bellamama i myslalam chyba, że wystarczy Muszę się doposażyć. Też mi sie wydaje, ze takie zwykle bawelniane najlepsze będa, nie te siateczkowe. Tylko chyba jakies w rozmiarze xxxxxxxl
Ja będę miała tylko te podkłady, dużo podkładów, podpasek nie kupuję wcale położna na SR powiedziała aby nie kupować w ogóle podpasek siateczkowych tylko te bawełniane podkłady właśnie

Cytat:

Mały nie jest taki duzy jak to wskazywało ostatnie usg. Wazy 2180g w 33t3d. Pani doktor mówiła ze około 3500g powinien wazyć. Bardzo sie ciesze bo po ostatniej wizycie sie zamartwiałam ze takie duze dziecko mam. Powiedziała ze przez ostatnie 5 tygodni wolniej rósł.
Dawidek ma teraz 48 cm, a na podstawie długosci kosci udowej moge stwierdzic ze bedzie dosyc długi, dlatego nie kupuje ubranek na 56 to co mam starczy.
Nastepna wizyta 10.02 i bedzie to najprawdopodobniej ostatnia wizyta przed porodem. Pani doktor powiedziała ze wtedy zbada mnie na fotelu i będzie mniejwiecej wiedziała kiedy nastapi poród.
Usg pokazuje mi na 25.02 i w sumie kazde usg jakie miałam robione pokazuje mi termin od 17.02 do 25.02. takze pakuje torbe i czekam.
Stary 2014-01-13, 13:08   #4478
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam i chyba dobrze.. Zreszta byłby problem bo musiałabym budzik na 9 nastawić No i ja nie licze tych ruchów. Czuję, że mała się rusza i tyle. JAkbym musiała zapisac i trafil sie taki dzien ze malej by sie przysnelo to pewnie osiwiałabym. Straszna panikara jestem

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:

I mam nadzieje ze nie dostane, bo bede tak czestym bywalcem na IP, ze bede ze wszystkimi na "ty"
to tak jak ja
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:08   #4479
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Ja też mam plan prasować. Plan był, by zacząć o 10, jest po 12 a ja leżę z komputerem na kolanach
ja już skończyłam , półtorej godziny machania żelazkiem ale już nie muszę patrzeć na tą sterte ciuchów
Cytat:
Mam te same obawy co do pozostawienia malzonka samego w domu na kilka dni
jak z córką leżałam po porodzie 7 dni to Tż nawet zachował czystość w domu, ale teraz zostanie ze starszą córką więc wyobrażam sobie jaki będzie sajgon po moim powrocie chyba że mnie zaskoczy

Cytat:
Część Dziewczynki, witam się z łóżka
W ogóle nie chce mi się wstawać, w sumie nie muszę chyba?

Właśnie zamówiłam sobie szlafrok do szpitala, muszę jeszcze koszule nocne i staniki do karmienia. Mam pytanko w sprawie koszul - kupowalyscie większe niż Wasz standardowy rozmiar? Bo sszlafrok nabyłam normalnie M, ma zamek na calej długości, wiec gdyby mi było przyciasno, to od góry odepne, nie chcialam tylko na czas szpitala i karmienia, ale też na pozniej, ale koszulki to nie wiem co robić

Mam termin w szpitalu 21.01 i chciałabym do tego czasu wszystko mieć i się spakować, dziś zamowie też kolyske

Dzielna ta nasza Mariola, nie?

leż i odpoczywaj jak nie musisz wstawać
Ja koszule mam w rozmiarze M i S czyli mniej więcej takim jak mój z przed ciąży, tyle że jedna się rozciąga w okolicach brzucha i tą mam na wejście -zanim mnie pokroją

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Uciekl mi jeszcze jeden cytat dotyczacy poscieli, ze niby zbedna
Tak sie tylko zastanawiam, pod czym teraz spia wasze dzieci bo to przeciez jeszcze maluchy Mi Natalia do ok 3 roku zycia spala w tym malym lozeczku, oczywiscie juz wczesniej wymontowalismy szczeble, ale normalnie miala ta posciel, dlatego dziwie sie, ze uwazacie to za zbedny wydatek
ja nie pisałam że zbędna ale u mnie krótko była używana w sumie, córa po narodzinach spała pod kocykiem, później razem z nami na łóżku a od 2 roku życia spi pod większą na dużym tapczaniku ,przyda się od wrzesnia do przedszkola bo tam ma leżakowanie i kołderka potrzebna

Cytat:

torbę zaczęłam juz pakować, podkreślam zaczęłam włożyłam do niej wyprane koszule nocne i szlafroki - naszykowałam 2 jeden cienki, drugi gruby, nie wiem czy wziąć jeden, czy obydwa? pomyślałam, że ten cienki może być na czas porodu, a polarkowy na pobyt, ale sama nie wiem czy to nie za dużo? jak myślicie?
dobry pomysł, ja też rzeczy dla dziecka potrzebuję dopiero na wyjście, tylko nie wiem jak z pampersami, niby nie potrzeba, ale nie wiem czy w takim razie w szpitalu nie zakładają tetrowych
ja mam cienki i biorę cienki,myślę ze jeden wystarczy do szpitala chyba ze bedzie u Ciebie wyjątkowo zimno

co do pieluch............wątpie aby chciało im się zakładać tetrowe
weź w razie czego swoje pampki ,new borny to mała paczuszka
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:12   #4480
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem doskonale. Ja probuję nadrobić i jak mi się wydaje, że już na finishu jestem to kolejna strona Chyba żeby na bieżaco być trzeba darować sobie odp
dzisiaj jakoś weny nie miałam na odpisywanie

Cytat:
Jestem po wizycie.
Byłam zapisana na 9.20 a weszłam o 12 . byłam 11 na liscie a gdy przyszłam o 9.00 pierwszy numerek był dopiero w środku. MASAKRA
Pani doktor sie spózniła a dodatkowo zmienili jakis system w przychodni i musiała dodatkowo kazda osobe do komputera wpisywać.

nasiedziałaś się! też tego nie lubię, ale co zrobić. Ostatnia wizyta przed porodem ale to brzmi! Gdzieś czytałam, że w ostatnich tyg dziecko już niezbyt wiele przybiera. Dawidek będzie fajnym standardowym maluchem Mam nadzieję, że mój Jaś też- będzie łatwiej przy porodzie

Cytat:

ja nie mam takiej karty ruchów, ale jak byłam w szpitalu to dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach takie coś prowadziły

Byliśmy dziś po wózeczek przy okazji kupilismy wanienkę tega taką niebieską przeźroczystą- mam nadzieję, że synowi się spodoba Jak dojechaliśmy do domu z wózekiem to się okazało, że coś z hamulcem nie takblokuje tylko jedno koło. Tż pojechał więc przed pracą jeszcze raz i okazało się, że koło źle było zamontowane-składała babka w sklepie, a my nie zwróciliśmy uwagi, dopiero w domu przy oględzinach dokładnych to wyszło. No ale dało się naprawić od ręki i jest wszystko ok.
Wczoraj zamówiłam wszystko co miałam do zamówienia na all, w ciągu ostatniego tyg straciłam 1500 zł no ale już prawie wszystko z głowy. Czekam tylko na kurierów Nie wspominając o wózku, bo to prezent od dziadków
Z łóżeczkiem mamy problem jedynie przyszło, złożyliśmy na próbę i prezentuje się ładnie i solidnie, ale jeden bok ma niedomalowaną listwę. Już reklamowałam, na szczęście sprzedawca bez problemu zaproponował wymianę, nawet nie muszę się fatygować do firmy kurierskiej, bo jak przyjedzie nowy bok to ten wybrakowany mam przekazać kurierowi i tym sposobem nie stracę czasu i pieniędzy.Dobrze, że sprzedawca uczciwy.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:12   #4481
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa i miałam robionego tego GBS zwykłym patyczkiem tak delikatnie że normalne badanie przy tym jest bolesne Mój gin jest delikatny co potwierdza tezę, że faceci ginekolodzy są delikatniejsi
Dzięki za info, czyli to taki sam wymaz jak już raz miałam robiony i faktycznie nie bolało, chociaż mnie akurat wziernik założony boli...

Zaczyna się kurcze robić poważnie, pakowanie toreb, skurcze
Side - zaciskaj nogi!
Stary 2014-01-13, 13:17   #4482
mona1
Zadomowienie

Cytat:
nie i podobnie jak dziewczyny chyba lepiej, bo bym zwariowała pewnie, są dni kiedy mała jest mega aktywna i takie jak dziś że prawie jej nie czuję... a poza tym ona jest zwykle aktywna popołudniu/wieczorem, więc jakbym od 9 liczyła to o 12 już na IP bym była o o 13 w wariatkowie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Mona wydaje mi się ze nie dają w szpitalu tetrowych. Jak byłam w moim na "obchodzie" to widziałam leżały jednorazowki, nie wiem jaka firma ale nie tetrowe
ja muszę się dowiedzieć jak to jest w szpitalu w którym zamierzam rodzić, bo u mnie w mieście w szpitalu (nie rodzę tu) na 100% mają tetryjak się chce pampersy to se trzeba przywieźć swoje

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

W szpitalach jest straaasznie gorąco, poza tym w połogu ponoć bardzo się pocimy, więc ja myślę, że zupełnie nie ma potrzeby brać gruby szlafrok
też tak właśnie myślałam, ale z drugiej str dziewczyny które już rodziły pisały że strasznie zimno jest w trakcie porodu, to może by się taki grubasek wtedy przydał
Stary 2014-01-13, 13:19   #4483
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem po wizycie.

za wizyte i 2 kg.
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:19   #4484
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Ja posciel zakupie w komplecie z lozeczkiem. I dodatkowo przy jednej przesyłce wezme jeszcze 2 na zamianę. I tak ten wydatek nas nei ominiea przeciez sie nie zepsuje A dlaczego do roku dziecko ma byc kolderka nie przykryte Moze na pcozatku faktycznie becik czy cos, ale juz takie polroczne a nawet wczesniej zamierzam normalnie pod posciela ulokowac Ale jak sie myle licze na poprawe, nie mialam nigdy do czynienia z takimi malenstwami
ja nie mowie, ze nie mozna przykrywac, ale akurat moj synek nie lubi, woli kocyki, w międzyczasie bylo lato, jesien gdzie koldra sie akurat wogole nie przydala.inna sparwa ze my mamy naprawde cieplo w mieszkaniu bo ok 21-22 stopnie a maly spi w bodziaku z dlugimi i by sie spocil cały jeszcze pod koldrą.
Mi sie podobają bardzo te wasze kolderki co kupujecie, śliczne są ale ja nie kupuje bo nie ma sensu , takie mam doświadczenia.Tymek ma jeden komplet i kurzy sie w szafie.
Jedyne co to mam dużo przescieradel-4 i to sie przydaje.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:20   #4485
asialll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dzięki za info, czyli to taki sam wymaz jak już raz miałam robiony i faktycznie nie bolało, chociaż mnie akurat wziernik założony boli...
w końcu ktoś kogo wziernik też boli jak pytałam lekarza czy mogę mieć w związku z tym trudniejszy poród to nic nie odpowiedział tylko stwierdził, że po porodzie już nie będzie bolało

Stary 2014-01-13, 13:23   #4486
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
poka poka razem z linkiem najlepiej
tak jak pisałam wcześniej linka nie wrzucę bo w stacjonarnym kupiłam, a becik wygląda tak:
z zewnątrz to minky a w środku taki cieplutki miś, mam nadzieję że się przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (122,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (135,7 KB, 10 załadowań)
Stary 2014-01-13, 13:25   #4487
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za info Faktycznie, sprawdziłam w mejlu i nie da rady domówić

Grzebień miałam w zestawie ze szczotką więc mam bo mam.
Elektroniczną nianię będę kupować - mam piętrowy dom, wolę mieć takie urządzenie. A póki co kupiłam detektor płaczu (o taki: https://www.google.pl/search?q=detek...ed=0CAkQ_AUoAQ) w rossmanie bo kosztował 13 złotych, więc stwierdziłam że może się przyda.
Dla ciebie zbędnym wydatkiem jest pościel, a dla mnie nie. Kupiłam i już.

Ja się nie denerwuję, tylko tłumaczę
A poza tym, napisałam przed listą że proszę was byście oceniły czego nie mam, a nie to, czy mam czegoś za dużo, albo czy wszystko jest potrzebne. Zdaję sobie sprawę z tego, że poszalałam z niektórymi rzeczami, ale miałam taki kaprys Mam to szczęście, że mała będzie miała swój pokój więc będzie gdzie upychać te moje zakupy, które przydadzą się kiedyś

Nareszcie jakaś myśli tak jak ja

Trzymam by Piotruś jeszcze poczekał

Uff Może wykorzystam te moje zapasy

Ja mam tak samo

Śliczne pościele

Zdążysz, nic się nie martw
spoko.ja tylko radze na podstawie wlasnych doswiadczen tzn nawet nei radze bo kazdy i tak zrobi jak chce.nie bede sie tez wywyzszczac ze jakies doswiadczenie mam bo nie znaczy to ze wiem lepiej.może robie źle akurat:P
co do niań itd to ja sie nei dziwie przy dużych domach, też bym pewnie wtedy zakupila.
ja pl prostu też nie mam kasy na zbedne rzeczy, bo mam już jedno dziecko i musze to wszystko dzielić i stawiac na oszczednosci pewne

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
w końcu ktoś kogo wziernik też boli jak pytałam lekarza czy mogę mieć w związku z tym trudniejszy poród to nic nie odpowiedział tylko stwierdził, że po porodzie już nie będzie bolało
mnie tez wziernik boli
Stary 2014-01-13, 13:25   #4488
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś po wózeczek przy okazji kupilismy wanienkę tega taką niebieską przeźroczystą- mam nadzieję, że synowi się spodoba
Wczoraj zamówiłam wszystko co miałam do zamówienia na all, w ciągu ostatniego tyg straciłam 1500 zł no ale już prawie wszystko z głowy. Czekam tylko na kurierów Nie wspominając o wózku, bo to prezent od dziadków
Z łóżeczkiem mamy problem jedynie przyszło, złożyliśmy na próbę i prezentuje się ładnie i solidnie, ale jeden bok ma niedomalowaną listwę. Już reklamowałam, na szczęście sprzedawca bez problemu zaproponował wymianę, nawet nie muszę się fatygować do firmy kurierskiej, bo jak przyjedzie nowy bok to ten wybrakowany mam przekazać kurierowi i tym sposobem nie stracę czasu i pieniędzy.Dobrze, że sprzedawca uczciwy.
Super, że zakupy już ukończone Przypomnisz, jaki to wózek wybraliście? Może wstawisz zdjęcie skoro macie go złożonego i przy okazji łóżeczka?
Ale rzeczywiście z tym sprzedawcą, to rzadko się zdarza, żeby ktoś tak ładnie się zachowywał

Cytat:
Może spróbuj wymusić na nich mniejszy rozmiar wziernika? Kiedyś popierali mi wymaz to babka chyba 15 min szukała roz. S z własnej inicjatywy a ja w tym czasie cały czas na samolocie rozkraczona

Dzisiaj mam zamiar zamówić torbę do wózka i z zakupów zostanie nam już tylko materac do łóżeczka i poducha do karmienia - ależ jestem szczęśliwa
No i pampersy te najmniejsze czy chusteczki i płyn do kąpieli.

Wczoraj byliśmy oglądać to łóżeczko, co po mnie jest... No trochę widać po nim te lata i liczbę dzieciaków w nim odchowanych - mąż ma się wykazać przy renowacji. Chcemy przemalować na biało

W piątek urodziła mi się Mała kuzynka - Aurelia. Ciotka mieszka w Anglii, to jej 4 dziecko, rodziła w domu z wynajętą położną, w basenie swoim domowym Mała ważyła 4250

Drugie serce
Stary 2014-01-13, 13:26   #4489
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak pisałam wcześniej linka nie wrzucę bo w stacjonarnym kupiłam, a becik wygląda tak:
piękny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 13:28   #4490
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie było tak samo też w 29 miał 1500g i lekarz mówił, że duży będzie chłop a jak będzie jutro w 32 tygodniu to Wam się pochwale.
to mi gin powiedział w 29tyg 6d że mały ma 1700g z czego jak się zapytałam to on się chwilę zastanowił i mi dopiero powiedział więc sama nie wiem... Mam nadzieje że miał zły sprzęt do usg

Cytat:
Byliśmy dziś po wózeczek przy okazji kupilismy wanienkę tega taką niebieską przeźroczystą- mam nadzieję, że synowi się spodoba Jak dojechaliśmy do domu z wózekiem to się okazało, że coś z hamulcem nie takblokuje tylko jedno koło. Tż pojechał więc przed pracą jeszcze raz i okazało się, że koło źle było zamontowane-składała babka w sklepie, a my nie zwróciliśmy uwagi, dopiero w domu przy oględzinach dokładnych to wyszło. No ale dało się naprawić od ręki i jest wszystko ok.
oj to zakupy za wsze czasy zrobione szybka utylizacja pieniędzy

Cytat:
Zaczyna się kurcze robić poważnie, pakowanie toreb, skurcze
Side - zaciskaj nogi!
taaaak... dziewczyny z początku marca, bójcie się ja jeszcze poczekam
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:29   #4491
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

też tak właśnie myślałam, ale z drugiej str dziewczyny które już rodziły pisały że strasznie zimno jest w trakcie porodu, to może by się taki grubasek wtedy przydał
To mężowi każ ubrać się w ciepłą bluzę i najwyżej od niego pożyczysz

Ja mam jeden dość cienki i to w dodatku pożyczony od mamy, bo ja nie stosuję Jakoś przeżyję Ale w sumie, jak masz... Z tym, że straszne zawalimiejsce.

Drugie serce
Stary 2014-01-13, 13:31   #4492
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

ale nie wszystkie mamy maja takie doswiadczenia Mi sie posciel przydala o wiele predzej, mala miala pol roku Dla jednej to zbedny wydatek dla drugiej nie, jak dla mnie to posciel predzej czy pozniej i tak sie przyda, wiec nie widze nic takiego w kupieniu jej wczesniej

no i chyba tylko na chrzest A to i tak niepewne, bo bedzie robiony dopiero jak moja rodzinka bedzie mogla do nas przyjechac, a do tego czasu to mala moze z niego wyrosnac

tez je czasem podczytywalam, ale mi sie znudzilo wlasnie z tych wzgledow, o ktorych piszesz U nas mi sie zdecydowanie bardziej podoba
hm widze ze zrobila sie dyskusja o tej poscieli. w sumie neiw iem czemu bo tylko wymieniamy sie doświadczeniami. ja akurat poscieli nie kupilam w poprzedniej ciazy i nie kupie teraz, ale nikomu nie zabraniam. zwłaszza ze są takie ladne modele, jakbym byla bardziej szalona w wydawaniu kasy to bym moze i wziela ale coz ja poradze ze się zastanawiam 100 razy zanim kupie

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
To mężowi każ ubrać się w ciepłą bluzę i najwyżej od niego pożyczysz

Ja mam jeden dość cienki i to w dodatku pożyczony od mamy, bo ja nie stosuję Jakoś przeżyję
ja mialam gruby szlafrok i sie w nim strasznie pocilam. efekt byl taki ze wogole go nie nosilam w szpitalu, ale za to w domu jak w nocy musialam wstawac i bylo zimno mi to sie baaardzo przydal.
Stary 2014-01-13, 13:34   #4493
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Nie dostałam, ale gdybym miała liczyć to bym chyba ześwirowała - moja mała leży główką do góry i czuję ruchy tylko w podbrzuszu. Nieraz zdarzy jej się mnie grzmotnąć z całej pety, a dzisiaj np oprócz czkawki z rana odezwała się ledwo co dopiero teraz. Pieronica.
To ja już nie wiem jak młody leży, bo teoretycznie też głową w górze ale ja go czuję właśnie na linii pępka i wyżej - jakby na wysokości żołądka. Czuję się czasem jakbym ogromną żabę połknęła
No i czuję go jeszcze na pęcherzu - czasem muszę mocno ściskać bo jak mnie łupnie w pęcherz to czuję jakbym się miała posikać

Cytat:
No tak, nie jesteś sama

Cytat:
Bardzo fajny becik. Ile kosztował?

A ja mam pytanie - skoro dziecko nie śpi od razu pod kołdrą to czym przykrywać takie maluchy? Jak dobrze pójdzie to może przez pierwszy miesiąc będzie spać w rożku albo właśnie w takim beciku, no ale co potem? Śpiworki niby ok, ale większość z nich nie ma rękawów, więc czy ręcę nie mają być niczym przykryte? Mnie by było zimno...
Do tego u nas w mieszkaniu jest raczej chłodno i nie wiem czym mam takiego malucha przykrywać?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 13:34   #4494
monkaa321
Zakorzenienie

mona1 śliczny otulacz

Cytat:
W piątek urodziła mi się Mała kuzynka - Aurelia. Ciotka mieszka w Anglii, to jej 4 dziecko, rodziła w domu z wynajętą położną, w basenie swoim domowym Mała ważyła 4250
o ja cie... gratulacje dla cioci cikawe jak bym w domu rodziła.... Chyba bym musiała wszystkich wygonić żeby mnie nie denerwowali
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:34   #4495
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Aaaa i miałam robionego tego GBS zwykłym patyczkiem tak delikatnie że normalne badanie przy tym jest bolesne Mój gin jest delikatny co potwierdza tezę, że faceci ginekolodzy są delikatniejsi
Ja się boję tego badania

Cytat:
Co Ty tak kupujesz ?? Może ja coś jeszcze potrzebuję?
Powiem ci co jeszcze muszę kupić, może sobie coś znajdziesz

- pampersy
- chusteczki nawilżane
- wszelkie kosmetyki, maści, kremy
- pościel
- laktator
- podpaski
- staniki do karmienia
- patyczki z ogranicznikiem (są potrzebne?)
- termoopakowanie na butelkę
- pojemniki do przechowywania pokarmu
- i jak mnie będzie jeszcze stać to karuzelę do łóżeczka i tą przytulankę z bijącym serduszkiem

To wszystko co w tej chwili pamiętam

Cytat:
Właśnie przyszedł materacyk dla dziecia z kocykiem gratis

Cytat:
Hahaha!! Ale motywator.. To z chrzcinami byś sie pospieszyła
No ja te rzeczy też na zostawiam na prezenty:
Wlasnie ta przesyłka Ja kilka pieluch wezme u Arusia. Bo na 99,99% zdecydowalam tam lozeczko zamawiac.. Pieluchy moze nie sa tam sprawdzone i biale tylko, cena tez nie powala 3,15 za szt- ale kilka bedzie to nie zamierzam już szukać.
Wlasnie myslicie że wystarczy. Mam 5szt tetry kolorowej, 4 flanelowe i 5szt tej bialej tetry zamierzam wziąć
Ja mam podobne ilości, więcej kupię po porodzie jak będą potrzebne

Cytat:
Zdazysz

Cytat:
No i chyba zdecyduję sie na laktator(reczny) przed. Prosze poradzcie jakiś tylko w miare w rozsadnej cenie.

Dziewczyny mi polecały ręczny z avent isis i tt Ja się jeszcze na żaden nie zdecydowałam
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:34   #4496
bebe97
Wtajemniczenie

Ale zasuwacie
Przeczytałam 4 strony, nacytowałam, odpowiedziałam i zamiast kliknąć enter kliknęłam power, co u mnie oznacza zamknięcie systemu
Nie mam siły tego powtarzać, więc tyle co pamiętam

Elunka pościel z misiem jest prześliczna

Ela karuzelę albo matę zażycz sobie jako prezent dla dziecka od rodziców/teściów/ rodzeństwa, masz rację, trzeba coś zostawić dla innych Ja tak mam zamiar zrobić z karuzelą (albo powiem, która chcę, albo kupię za pieniądze, które Mała dostanie) i z kołyską (teściowa obiecała zasponsorować, ale z jej podejściem pewnie dostanę ją dopiero po narodzinach). Upieram się przy chuście do noszenia, ale ten zakup zostawię sobie na czas jak już Mała będzie ze mną, może też ją kupię z kasy "prezentowej":rolleye s:

Baja pochwal się wózkiem i wanienką no i wybrakowanym łóżeczkiem
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:36   #4497
asialll
Raczkowanie

nam położna na SR mówiła, że na porodówce jest ciepło, że musi być bo maleństwo przecież nie może przeżyć szoku termicznego a to "zimno" które towarzyszy rodzącym to z bólu i ze strachu, nawet oglądać filmiki na youtubie można zauważyć jak rodzącym się trzęsą nogi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 13:37   #4498
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej, witam się i ja

powoli nadrabiam oczywiście

side ooo co za wiadomość! trzymam kciuki za was. zaciskaj nogi!

dziewczyny mam pytanie tak na dzien dobry - od dziś w Biedro proszki -20% chyba - mają tam jakiś dzidziusiowy????????
nie kojarzę. a moze by się opłacało kupić i wreszcie coś uprać
z góry dzękuję za odp
byłam dziś w biedronie i nie widziałam żadnych dzieciowych proszków

Cytat:

.
Twój termin porodu mnie przeraża
A co do koszuli - ja mam rozmiar większą, wolę by trochę na mnie wisiała niż miałaby być opięta i miałaby przeszkadzać

Cytat:

zakupy przez neta są fajne
tylko trochę zbyt wciągające

Cytat:
Jestem po wizycie.

Współczuję czekania...
I za wizytę i piękną wagę maluszka

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
ja już skończyłam , półtorej godziny machania żelazkiem ale już nie muszę patrzeć na tą sterte ciuchów
ja sie nadal nie zmobilizowałam

Cytat:
za zakupy.
A co do uczciwego sprzedawcy, ostatnio zauważyłam, że coraz więcej takich jest na szczęście
Albo może to kwestia tego, że osttanio zamawiam tylko ciążowe/dziecięce rzeczy i boją się myszy?
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:38   #4499
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:

cayenneOna ja kupowałam rozmiar większe ale kurde chyba źle zrobiłam bo nawet wczoraj przymierzałam i wiszą na mnie okropnie tylko brzuszek się odznacza.
No właśnie taki błąd zrobiłam ze szlafrokiem, nie bylo L to wzięłam XXL czy jakoś tak, teraz to obojętne, że wielki jak spadochron, ale wiem, że po ciazy mi się nie przyda, dobrze, że mama przyjezdza, to jej sprezentuje, tak samo jak plaszcz.
Dlatego szlafrok zamówiłam M, bo taki rozmiar noszę, jak mówiłam, najwyżej odepne suwak trochę od gory, jak mi się cycki nie zmieszczą. Nie wiem tylko, co z koszulinami zrobić. Wybrałam sobie już na amazon, a na styczniowkach laska napisała, że ona miała ta koszulke jeden raz, moze oddać, bo tak jej nie przypasila, pasują jej tylko na guziki...

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:38   #4500
teQiba
Moderator

Ale się zgapiłam - głosujcie na nowy tytuł

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości