|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Ale wymiary roznia sie tylko o 2 cm to mysle ze nie bedzie tak zle jak moze sie wydawac ![]() Cytat:
![]() Wow - Ty tez juz zaraz... Stresujecie ciezarne ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
I mam nadzieje ze nie dostane, bo bede tak czestym bywalcem na IP, ze bede ze wszystkimi na "ty" |
|||
|
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
Mona wydaje mi się ze nie dają w szpitalu tetrowych. Jak byłam w moim na "obchodzie" to widziałam leżały jednorazowki, nie wiem jaka firma ale nie tetrowe
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak mały wazy teraz 2180g to jeszcze około 1300g powinnien przybrac w około 6-7tygodni.To chyba duzo mniej wiecej 200g tygodniowo. Ja nie dostałam.
|
|
#4474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cayenneOna ja kupowałam rozmiar większe ale kurde chyba źle zrobiłam bo nawet wczoraj przymierzałam i wiszą na mnie okropnie tylko brzuszek się odznacza. moje biodra już są gotowe do porodu chyba, jestem szersza w biodrach niż w brzuchu haha nie wiem czy się śmiać czy płakać bo brzuszek to by spadł a dupko to wątpie
|
|
#4475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4476 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry - półtora dnia mnie nie było, a tyleeee nadrabiania.
Gratulacje dla Bebe za sobotnią 100-dniówkę i za 8. miesiąc Ag9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szybko płynący czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w sensie to taki smar trochę Cytat:
![]() 111kicia111 - brawo za wizytę i za wagę małego Cytat:
Cytat:
Pieronica.
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-01-13 o 13:05 |
|||||||||
|
|
|
#4477 | ||||
|
Zadomowienie
|
mariolasl Marco jest taki wspaniały, znów się poryczałam jak czytałam Twój wpis, szczególnie wzruszył mnie fragment kiedy otworył oczka gdy usłyszał Twój głos
dochodzi do mnie ze tez pod sercem noszę taki mały CUD... mam nadzieję ze kiedy przyjedzie Twoja mama będzie Ci troszkę łatwiej i będziesz mogła więcej czasu spędzać w szpitaluCytat:
niesamowite, kiedy to przeleciało![]() Cytat:
Cytat:
, podpasek nie kupuję wcaleCytat:
|
||||
|
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja nie licze tych ruchów. Czuję, że mała się rusza i tyle. JAkbym musiała zapisac i trafil sie taki dzien ze malej by sie przysnelo to pewnie osiwiałabym. Straszna panikara jestem---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4479 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja koszule mam w rozmiarze M i S czyli mniej więcej takim jak mój z przed ciąży, tyle że jedna się rozciąga w okolicach brzucha i tą mam na wejście -zanim mnie pokroją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pieluch............wątpie aby chciało im się zakładać tetrowe weź w razie czego swoje pampki ,new borny to mała paczuszka
|
|
#4480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to brzmi! Gdzieś czytałam, że w ostatnich tyg dziecko już niezbyt wiele przybiera. Dawidek będzie fajnym standardowym maluchem Mam nadzieję, że mój Jaś też- będzie łatwiej przy porodzie![]() Cytat:
Byliśmy dziś po wózeczek przy okazji kupilismy wanienkę tega taką niebieską przeźroczystą- mam nadzieję, że synowi się spodoba Jak dojechaliśmy do domu z wózekiem to się okazało, że coś z hamulcem nie takWczoraj zamówiłam wszystko co miałam do zamówienia na all, w ciągu ostatniego tyg straciłam 1500 zł Nie wspominając o wózku, bo to prezent od dziadkówZ łóżeczkiem mamy problem jedynie przyszło, złożyliśmy na próbę i prezentuje się ładnie i solidnie, ale jeden bok ma niedomalowaną listwę. Już reklamowałam, na szczęście sprzedawca bez problemu zaproponował wymianę, nawet nie muszę się fatygować do firmy kurierskiej, bo jak przyjedzie nowy bok to ten wybrakowany mam przekazać kurierowi i tym sposobem nie stracę czasu i pieniędzy.Dobrze, że sprzedawca uczciwy.
|
|||
|
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaczyna się kurcze robić poważnie, pakowanie toreb, skurcze ![]() Side - zaciskaj nogi!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte i 2 kg.
|
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie podobają bardzo te wasze kolderki co kupujecie, śliczne są ale ja nie kupuje bo nie ma sensu , takie mam doświadczenia.Tymek ma jeden komplet i kurzy sie w szafie. Jedyne co to mam dużo przescieradel-4 i to sie przydaje.
|
|
|
|
|
#4485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak pytałam lekarza czy mogę mieć w związku z tym trudniejszy poród to nic nie odpowiedział tylko stwierdził, że po porodzie już nie będzie bolało
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
tak jak pisałam wcześniej linka nie wrzucę bo w stacjonarnym kupiłam, a becik wygląda tak:
z zewnątrz to minky a w środku taki cieplutki miś, mam nadzieję że się przyda
|
|
|
|
#4487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do niań itd to ja sie nei dziwie przy dużych domach, też bym pewnie wtedy zakupila. ja pl prostu też nie mam kasy na zbedne rzeczy, bo mam już jedno dziecko i musze to wszystko dzielić i stawiac na oszczednosci pewne ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4488 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomnisz, jaki to wózek wybraliście? Może wstawisz zdjęcie skoro macie go złożonego i przy okazji łóżeczka? Ale rzeczywiście z tym sprzedawcą, to rzadko się zdarza, żeby ktoś tak ładnie się zachowywał ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj mam zamiar zamówić torbę do wózka i z zakupów zostanie nam już tylko materac do łóżeczka i poducha do karmienia - ależ jestem szczęśliwa ![]() No i pampersy te najmniejsze czy chusteczki i płyn do kąpieli. ![]() Wczoraj byliśmy oglądać to łóżeczko, co po mnie jest... No trochę widać po nim te lata i liczbę dzieciaków w nim odchowanych - mąż ma się wykazać przy renowacji. Chcemy przemalować na biało W piątek urodziła mi się Mała kuzynka - Aurelia. Ciotka mieszka w Anglii, to jej 4 dziecko, rodziła w domu z wynajętą położną, w basenie swoim domowym Mała ważyła 4250
|
||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szybka utylizacja pieniędzy Cytat:
|
|||
|
|
|
#4491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jeden dość cienki i to w dodatku pożyczony od mamy, bo ja nie stosuję Jakoś przeżyję Ale w sumie, jak masz... Z tym, że straszne zawalimiejsce.
|
|
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszza ze są takie ladne modele, jakbym byla bardziej szalona w wydawaniu kasy to bym moze i wziela ale coz ja poradze ze się zastanawiam 100 razy zanim kupie![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- ja mialam gruby szlafrok i sie w nim strasznie pocilam. efekt byl taki ze wogole go nie nosilam w szpitalu, ale za to w domu jak w nocy musialam wstawac i bylo zimno mi to sie baaardzo przydal. |
|
|
|
|
#4493 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i czuję go jeszcze na pęcherzu - czasem muszę mocno ściskać bo jak mnie łupnie w pęcherz to czuję jakbym się miała posikać Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam pytanie - skoro dziecko nie śpi od razu pod kołdrą to czym przykrywać takie maluchy? Jak dobrze pójdzie to może przez pierwszy miesiąc będzie spać w rożku albo właśnie w takim beciku, no ale co potem? Śpiworki niby ok, ale większość z nich nie ma rękawów, więc czy ręcę nie mają być niczym przykryte? Mnie by było zimno... Do tego u nas w mieszkaniu jest raczej chłodno i nie wiem czym mam takiego malucha przykrywać?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
mona1 śliczny otulacz
Cytat:
gratulacje dla cioci cikawe jak bym w domu rodziła.... Chyba bym musiała wszystkich wygonić żeby mnie nie denerwowali |
|
|
|
|
#4495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem ci co jeszcze muszę kupić, może sobie coś znajdziesz - pampersy - chusteczki nawilżane - wszelkie kosmetyki, maści, kremy - pościel - laktator - podpaski - staniki do karmienia - patyczki z ogranicznikiem (są potrzebne?) - termoopakowanie na butelkę - pojemniki do przechowywania pokarmu - i jak mnie będzie jeszcze stać to karuzelę do łóżeczka i tą przytulankę z bijącym serduszkiemTo wszystko co w tej chwili pamiętam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mi polecały ręczny z avent isis i tt
|
|||
|
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale zasuwacie
Przeczytałam 4 strony, nacytowałam, odpowiedziałam i zamiast kliknąć enter kliknęłam power, co u mnie oznacza zamknięcie systemu Nie mam siły tego powtarzać, więc tyle co pamiętam Elunka pościel z misiem jest prześliczna Ela karuzelę albo matę zażycz sobie jako prezent dla dziecka od rodziców/teściów/ rodzeństwa, masz rację, trzeba coś zostawić dla innych Ja tak mam zamiar zrobić z karuzelą (albo powiem, która chcę, albo kupię za pieniądze, które Mała dostanie) i z kołyską (teściowa obiecała zasponsorować, ale z jej podejściem pewnie dostanę ją dopiero po narodzinach). Upieram się przy chuście do noszenia, ale ten zakup zostawię sobie na czas jak już Mała będzie ze mną, może też ją kupię z kasy "prezentowej":rolleye s:Baja pochwal się wózkiem i wanienką no i wybrakowanym łóżeczkiem
|
|
|
|
#4497 |
|
Raczkowanie
|
nam położna na SR mówiła, że na porodówce jest ciepło, że musi być bo maleństwo przecież nie może przeżyć szoku termicznego a to "zimno" które towarzyszy rodzącym to z bólu i ze strachu, nawet oglądać filmiki na youtubie można zauważyć jak rodzącym się trzęsą nogi
|
|
#4498 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do koszuli - ja mam rozmiar większą, wolę by trochę na mnie wisiała niż miałaby być opięta i miałaby przeszkadzać tylko trochę zbyt wciągające ![]() Cytat:
I za wizytę i piękną wagę maluszka Cytat:
ja sie nadal nie zmobilizowałam ![]() Cytat:
za zakupy.A co do uczciwego sprzedawcy, ostatnio zauważyłam, że coraz więcej takich jest na szczęście Albo może to kwestia tego, że osttanio zamawiam tylko ciążowe/dziecięce rzeczy i boją się myszy?
|
|
|
#4499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego szlafrok zamówiłam M, bo taki rozmiar noszę, jak mówiłam, najwyżej odepne suwak trochę od gory, jak mi się cycki nie zmieszczą. Nie wiem tylko, co z koszulinami zrobić. Wybrałam sobie już na amazon, a na styczniowkach laska napisała, że ona miała ta koszulke jeden raz, moze oddać, bo tak jej nie przypasila, pasują jej tylko na guziki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4500 |
|
Moderator
|
Ale się zgapiłam - głosujcie na nowy tytuł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

. Położna pytała czy już się spakowałam, a mój gin powiedział, że jak bym teraz zaczeła rodzić to nikt mnie nie będzie powstrzymywał
)
za szybko płynący czas
jeden pociacham i włożę do worka, to drugi przychodzi i znowu muszę ciąć żeby do worka zmieścić 
dochodzi do mnie ze tez pod sercem noszę taki mały CUD... mam nadzieję ze kiedy przyjedzie Twoja mama będzie Ci troszkę łatwiej i będziesz mogła więcej czasu spędzać w szpitalu

bo to przeciez jeszcze maluchy Mi Natalia do ok 3 roku zycia spala w tym malym lozeczku, oczywiscie juz wczesniej wymontowalismy szczeble, ale normalnie miala ta posciel, dlatego dziwie sie, ze uwazacie to za zbedny wydatek 

?? Może ja coś jeszcze potrzebuję?