Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 16:04   #1681
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

A w ogóle to nie wiem czy ja dobrze robię,że spakowałam do szpitala pajace 50-56. Moje dzieci nie były duże,ale tendencja wzrostowa się utrzymuje. Na usg babka powiedziała,że Kacper na małego nie wygląda,a z mierzenia brzucha wynika,że wystaje poza siatkę centylową. Więc się boję trochę i może niech już wychodzi i dalej rośnie sobie na zewnątrz
Stary 2014-01-13, 16:20   #1682
lidkaa82
Zadomowienie

Ja do mycia kupilam plyn z ziajki nawilzajacy od 1 dni zycia. Zasugerowalam sie opiniami, firma i baaardzo korzystna cena. Ale przyznaje ze nie analizowalam skladu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 16:21   #1683
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Co do Alkowego brzuszka to stosuje Bobotic na razie, lekarka mowila, ze ewentualnie Espunisan, ale to jest wlasciwie to samo. Nawpierdzielalam sie wczoraj na noc nalesnikow z serem i nie wiem czy to nie od tego, bo ogolnie to on w nocy bardzo ladnie spal. Zobaczymy dzisiaj. Mam nadzieje, ze juz go nie bedzie tak bolalo

Le La
, a ten Bobotic lekarka wam pozwoliła? U nas wczoraj wieczorem była masakra, Nelka miała takie wzdęcia, że ho ho (ale co tu się dziwić, jak się matka nawpierdzielała wszystkiego co popadnie ). Chcieliśmy jej dać Bobotic, bo mamy to w apteczce, ale w ulotce jest napisane, że można podawać od 28 dnia życia. Myślę, że to trochę na wyrost, ale jednak nie zdecydowałam jej się tego dać, choć nie wiem czy następnym razem się nie złamię A Alek ile dni ma teraz?

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Hmm m całkiem możliwe ze od naleśników z serem bo czytałam właśnie ostatnio ze należy unikać produktów mlecznych...mleka ...serów...jak się karmi...ale ile w tym prawdy to nie wiem jeszcze
Ja tam nie unikam niczego Jadłam już cebulę, czosnek, kapustę, dużo nabiału i z tym był spokój. Za to ostatnie dwa dni jechałam na czekoladzie i położna podejrzewa, że to od tego ból brzuszka u Małej. Taka metoda prób i błędów jest chyba najlepsza, nie wyobrażam sobie okresu karmienia na samym ryżu, marchewce i gotowanym jabłku A karmiąc jeść trzeba, ja wciągam wszystko jak smok, o wodzie nie wspominam, dziennie wypijam Niagarę a kilogramy lecą w dół

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2014-01-13 o 16:25
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 16:23   #1684
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja też nie używam, jedynie w szpitalu.

Kupiłam dziś 3pak chusteczek Cleanic za 13 zł (w Naturze)

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Ja odciągam.
Mam jakies dziwne opory, boje sie ze napedze za mocno laktacje. Ze potem maly cycka nie bedzie chcial.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja nie odciągam, ale w czwartek chyba odciągne bo planujemy na zakupy ubraniowe jechać a w Primarku, nie ma kącika dla mamy żeby nakarmić malucha więc z butli będzie musiał wypić. Jeszcze nie wiem ile odciągne, ale pewnie sporo, znając Marcela możliwości.

Mój TŻ wraca do pracy po weekendzie szkoda bo dużo mi pomaga.
Moj jutro tez idzie do pracy (

Stary 2014-01-13, 16:24   #1685
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A w ogóle to nie wiem czy ja dobrze robię,że spakowałam do szpitala pajace 50-56. Moje dzieci nie były duże,ale tendencja wzrostowa się utrzymuje. Na usg babka powiedziała,że Kacper na małego nie wygląda,a z mierzenia brzucha wynika,że wystaje poza siatkę centylową. Więc się boję trochę i może niech już wychodzi i dalej rośnie sobie na zewnątrz
Gosia do szpitala 56 na pewno wystarczy.przez pierwsze doby nozki maluch ma przykurczone to na pewno sie zmiesci nawet jak bedzie dlugi. A jak sie obawiasz to wrzuc bodziaki i polspiochy

lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 16:27   #1686
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Czy któraś z naszych mamuś używa wacików i wody zamiast chusteczek? Jestem ciekawa jak to się sprawdza w praktyce
Nie używam wacików, a pieluchy tetrowej. Ale nie przy każdym przewijaniu, tylko jak pupa jest wyjątkowo wybrudzona.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 16:27   #1687
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
I to najważniejsze, że po trudach nam się udało

Takie mam na oku:
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-c...tte-u,404.html
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-naomi-u,198.html
Chcę jakieś ze 2 na dzień. Na noc póki co zamówiłam takie jak któraś pokazywała z Pepco
No to jest najważniejsze że sie udalo
Mi tez te biustonosze wpadły w oko ale narazie mam jeden mieki z fiszbinami i jeden usztywniany z fiszbinami.

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja póki co, chyba nie będę miała żadnego takiego tylko materiałowego, w sensie nawet bez fiszbin. Mama mi odradziła i stwierdziła, że nie utrzyma biustu. No nic, pewnie zadecyduję jak już będę karmić.
Ciocia mówiła ze jej zdecydowanie lepiej wygodniej było w tych usztywnianych. MI,ekie to do spania. ZObaczymy jak będe karmić.

Cytat:
Wróciłam umeczonaze sklepu i od położnej. Iść gdzieś z Erykiem i biegać za nim z tym brzuchem nie jest prosto...
Ponoć powinnam urodzić... za 2-3 dni
Dzieć ponoć urósł przez tydzień o centymetr.
Jak nie urodzę to za tydzień w środę przyjdzie położna do domu i zrobi mi masaż szyjki...

Kefii współczuję nocki! Też się biedna namęczysz z tymi skurczami
Gosia to to na dniach masz sie zebrać.
Nocki cięzkie ale u Ciebie tez nie za superowe

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 16:29   #1688
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Mam jakies dziwne opory, boje sie ze napedze za mocno laktacje. Ze potem maly cycka nie bedzie chcial.

Moj jutro tez idzie do pracy (
Mój na nocki to jeszcze gorzej bo w dzień będzie musiał choć trochę odespac.

Ale muszę sobie jakoś radzić, przed urlopem jego sobie radziłam to i teraz dam radę. Dzień po porodzie i wyjściu ze szpitala zostałam sama na noc, bo TŻ musiał być w pracy. Chyba takie rzucenie na głęboką wodę jest najlepsze
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 16:29   #1689
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Gosia do szpitala 56 na pewno wystarczy.przez pierwsze doby nozki maluch ma przykurczone to na pewno sie zmiesci nawet jak bedzie dlugi. A jak sie obawiasz to wrzuc bodziaki i polspiochy
Nie no,to tak pół zartem było. Te mierzenie to też aż tak dokładne nie jest,jakiś tam margines błędu jest.
Ale samo to,że dziecko małe nie jest już zaskakuje,bo i z Wiki i z Erykiem obawiali się,że ZA MAŁE.

Kacper pewnie wie co się szykuje,że brat ma przewagę siłową,to nabiera masy
Stary 2014-01-13, 16:31   #1690
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mimo najczęstszego jedzenia z butelki coraz chętniej patrzy na cyca i coraz lepiej mu to wychodzi

Nie napędzisz za bardzo laktacji, no chyba że być odciągała co godzinę.

Byliśmy dziś na pierwszym spacerze a jutro idziemy do okulisty i do pediatry po skierowanie na morfologię.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-13 o 16:34
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 16:34   #1691
gosia261282
Gang Iren

Migotka ja znam dzieciaki,które jak dostawały butelkę,to cycek w końcu szedł w odstawkę. Ale to wiadomo nie od karmienia butlą od czasu do czasu,tylko częstszego.
Stary 2014-01-13, 16:36   #1692
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

dla świętego spokoju spakuj jeden komplet 62 na start- w razie czego mąż Ci dowiezie więcej
Stary 2014-01-13, 16:44   #1693
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze zadna nie odciaga pokarmu, perfuzja ty odciagasz chyba??
Ja odciągam i zamrażam na zapas
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 16:50   #1694
mala098
Raczkowanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44580699]Dzień dobry!

U mnie podobnie, już widać koniec remontu ale jeszcze w trakcie jest, ekipa kurcze jakby zwolniła, codziennie mąż dzwoni i ich pogania, a dzisiaj chyba ja zadzwonię ale że u mnie hormony grają to niech się boją

Ten chłopak z kolejki wspaniały!! Założę się że rozpromieniona wracałaś do domu

[/QUOTE]

Dokładnie, podniósł mnie na duchu, że może nie jest jeszcze aż tak źle.

Oj, z ekipami to bywa ciężko... Nasza w sumie wywiązała się z terminów, choć też już nam się dłużyło bardzo, gdy 3 raz szlifowali ściany; a po co- to nie mam pojęcia
No i koszt ostateczny o 25% większy niż w umowie przedwstępnej, to też nie była miła niespodzianka. :/

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
San g wiem co czujesz ja dziś 3 dzień leze. Ja po oct miałam skurcze 100 ale mnie czasem 40 bardziej bolała, także nie wiem o co chodzi.
Zaczęłam spacery żeby coś ruszyć to bol od kręgosłupa mam.
Dzięki za doping i proszę o jeszcze

Ejani chyba jednak rodzi.... A może już Kazik na świecie?
Stary 2014-01-13, 16:51   #1695
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Ta sama...
Mam nadzieję że to była jednorazowa pomyłka, to jej wróżenie z kuli. A tak w ogólności wydaje się kompetentna?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
słuchajcie a Maruda to się odzywała? Mam nadzieję, że wyniki Krzysia są dobre...
Widziałam ją chyba w piątek lub sobotę w stopce na dole strony, tam gdzie pokazane jest kto obecny, i zapamiętałam bo pomyślałam że napisze co z Krzysiem, ale się nie odezwała
Stary 2014-01-13, 16:52   #1696
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...) hehe taaak, zwłaszcza w tej koszuli boska sexi czarną kocicę to ja mam z H&M dla karmiących KLIK, ale nie wypada mi w niej paradować w szpitalu
No nie gadaj, jak na szpitalne wzory, to ta w panterkę można powiedzieć, że jest sexi ...no i ten zwierzęcy motyw

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
(...) Zamówiłam wczoraj 17 par pajacy używanych z mothercare od innej mamy. Czekam na paczkę, mam nadzieję, że 2-3 dni i będzie.
Pochwal się łupem jak dojdzie paczka

Cytat:
(...) Ponoć powinnam urodzić... za 2-3 dni
Jak nie urodzę to za tydzień w środę przyjdzie położna do domu i zrobi mi masaż szyjki...
Oby tym razem trafiła z terminem

Cytat:
Co do chusteczek kupilam jakies tiffi z biedronki, bez pegow parabenow itp. Mam teraz dady cotton, beznadziejnie sie je wyciaga sa jakies suche... chcesz jedna wyciagasz 5.
I jak się sprawują, bo ktoś już mi je kiedys polecał?

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ciocia mówiła ze jej zdecydowanie lepiej wygodniej było w tych usztywnianych. MI,ekie to do spania. ZObaczymy jak będe karmić.
Właśnie te fasony są usztywniane i dlatego też mi wpadły w oko. Ja tylko na noc chyba będę miała te miękkie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na pierwszym spacerze a jutro idziemy do okulisty i do pediatry po skierowanie na morfologię.
Super

Odebrałam wynik i mam napisane tak:
Wynik próbki -ujemny.
Lactobacillus species: +
W badanym materiale nie wykryto obecności paciorkowców grupy B.

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2014-01-13 o 16:57
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 16:54   #1697
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wczorajszej wizycie u teścia i Waszych opowieściach stworzyłam swój subiektywny, ranking bzdur, które słyszę w trakcie ciąży... czuję, że ta lista jest jeszcze otwarta.
ja bym jeszcze dodała że - teraz to już na nic nie będziecie mieć czasu...

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja i tak bede na porodówce w złotych trampkach (bo to są moje kapcie - ja muszę mieć specjalną wkładkę) i tym bede wzbudzać sensacje.
eee tam sensacje - w końcu karnawał jest to się dopasujesz

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
No i koszt ostateczny o 25% większy niż w umowie przedwstępnej, to też nie była miła niespodzianka. :/
przy remontach i budowach to zawsze jest tak że do planowanego czasu dokłada się jeszcze połowę a do planowanych kosztów jeszcze 50%

ide robić fryty
Stary 2014-01-13, 16:58   #1698
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję że to była jednorazowa pomyłka, to jej wróżenie z kuli. A tak w ogólności wydaje się kompetentna?

Widziałam ją chyba w piątek lub sobotę w stopce na dole strony, tam gdzie pokazane jest kto obecny, i zapamiętałam bo pomyślałam że napisze co z Krzysiem, ale się nie odezwała

Nawet nie zauważyłam że jest coś takiego jak stopka z informacją kto jest zalogowany. Ale to mylić może, ja pewnie często mam obecność, bo mam stronę na stałe zostawioną otwartą żeby nie zgubić gdzie czytałam, odpala się razem z przeglądarką ostatnio czytane, więc nawet jak komputer tylko na radio internetowe odpalony a ja leżę to i wizaż w swojej zakładce siedzi. Może też miała odpalone ale nie siedziała akurat tu?
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 17:02   #1699
Negrid
Rozeznanie

A Jozefina się odzywała?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 17:05   #1700
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Muminku nie wiem, ale on jest tak zmasakrowany że nawet jak sie w tym miejscu zrobi to jak pępek wróci na swoje miejsce to go widać nie bedzie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
czerwone, fioletowe, rózówe są świeże. Starsze bledną.
Dzięki, tak tez myślałam właśnie, ale ja nie pamiętam ,żebym te co mam były kiedyś czerwone, a niestety przez okres dojrzewania jestem poharatana
A wiesz co by pomogło ,żeby szybciej zbledły ? używać czegoś na rozstępy czy ujędrniającego ?

Cytat:
A czego używasz do smarowania? Mnie się póki co nie zrobiły,ale jak tylko czuję pieczenie to smaruję ile wlezie po kilka razy dziennie olejkiem babydream z rossmanna. Dziewczyny pisały, że on rozjaśnia rozstępy.
Smarowałam się głównie oliwką, i różnymi kremami mocno nawilżającymi. To ,że są i nie znikną jest mi obojętne, nie załamuje mnie to aż tak jak może inne dziewczyny ( nie mam nic złego na myśli ,żeby nie było ) tylko chciałabym ,żeby były blade jak te co już mam , a nie takie czerwone. TZ nawet stwierdził ,że nie ważne ,że je mam, nie ważne ,że są brzydkie i czerwone,bo kocha mnie tak samo i wie też dlaczego je mam , bo dam mu największy skarb jaki można dać

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Wrocilam wlasnie z wizyty u ginka, wszystko ok, szyjka wygladzona,leci 38 tydzien i szczerze to chcialabym juz urodzic bo potrafie sie zasapac nawet podczas mycia zebow mam w planie urodzic na weekend-chyba musze wziac w obroty TŻ o ile przestaniemy sie fochac

Cytat:
No to kochana ,żeby przepowiednia co do porodu za 2 dni sie spełniła

Cytat:
Udalo mi sie dzis zostawic malego z tz usnac samej! I samej isc do sklepu na chwilke. Sukces pelen!
.

Mały zaraz rozwali mi brzuch i wszystkie flaki, taki karateka to chyba jeszcze nie był. Zdaje mi się ,że znowu inaczej leży
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 17:08   #1701
perfuzja
Zakorzenienie

migotka ja odciagalam na początku, póki mi sie laktacja nie unormowala, ale po trochu tylko, żeby nie zalewac sie mlekiem tak koszmarnie.
Poza tym sciagnelam jedna porcje i zamrozilam. Ale mam podobne opory jak Ty, szczególnie ze na początku nie było mi łatwo z mleczna niekończąca sie rzeka.

Roane używamy najczęściej chusteczek.Przez pare dni uzywalismy wacikow i wody z termosu, i teraz do tego wracamy, bo Emil ewidentnie miał wtedy ładniejsza pupe.

demonyianioly masło shea swietnie sprawdza sie do skory Emila - smarujemy go całego, bo strasznie zlazi mu skóra. I rzeczywiście są efekty.
Do pupy to nie wiem szczerze mówiąc, tam jest trochę za dużo zmiennych, a pupa generalnie bez rewelacji niestety. Ale chyba najlepiej sprawdza sie mąka ziemniaczana.
Stary 2014-01-13, 17:14   #1702
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
No to kochana ,żeby przepowiednia co do porodu za 2 dni sie spełniła

Dzięki

No mam nadzieję,że na dniach się ruszy. W końcu w środę już mam termin...
Stary 2014-01-13, 17:17   #1703
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
No nie gadaj, jak na szpitalne wzory, to ta w panterkę można powiedzieć, że jest sexi ...no i ten zwierzęcy motyw

Pochwal się łupem jak dojdzie paczka

Oby tym razem trafiła z terminem

I jak się sprawują, bo ktoś już mi je kiedys polecał?

Właśnie te fasony są usztywniane i dlatego też mi wpadły w oko. Ja tylko na noc chyba będę miała te miękkie

Super

Odebrałam wynik i mam napisane tak:
Wynik próbki -ujemny.
Lactobacillus species: +
W badanym materiale nie wykryto obecności paciorkowców grupy B.
Dzis poszla pierwsza zobaczymy czy nie bedzie uczulenia itp. Dady poszly blysawicznie przez to ze sa tak suche

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
migotka ja odciagalam na początku, póki mi sie laktacja nie unormowala, ale po trochu tylko, żeby nie zalewac sie mlekiem tak koszmarnie.
Poza tym sciagnelam jedna porcje i zamrozilam. Ale mam podobne opory jak Ty, szczególnie ze na początku nie było mi łatwo z mleczna niekończąca sie rzeka.

Roane używamy najczęściej chusteczek.Przez pare dni uzywalismy wacikow i wody z termosu, i teraz do tego wracamy, bo Emil ewidentnie miał wtedy ładniejsza pupe.

demonyianioly masło shea swietnie sprawdza sie do skory Emila - smarujemy go całego, bo strasznie zlazi mu skóra. I rzeczywiście są efekty.
Do pupy to nie wiem szczerze mówiąc, tam jest trochę za dużo zmiennych, a pupa generalnie bez rewelacji niestety. Ale chyba najlepiej sprawdza sie mąka ziemniaczana.
A emil z cycka normalnie chce jesc czy woli butelke?
Pewnie niebawem sprobuje....

Stary 2014-01-13, 17:20   #1704
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki

No mam nadzieję,że na dniach się ruszy. W końcu w środę już mam termin...
Gosiu jak już nawet przepowiadacze nocne Ci odpuszczają to może w końcu organizm zbiera siły na prawdziwy poród i wstrzelisz się w termin
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 17:24   #1705
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dzięki za doping i proszę o jeszcze
Isia, Isia, Isia

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
I pytanie za 1000 pkt. Co trzymanie w organizerze na łóżeczko? Kupiłam pod wpływem chwili i w ogóle nie mam pomysłu
Pieluchy tetrowe, woreczki na pampersy, krem do pupy i jakąś drobnicę. Na razie zostawiam miejsce w organizerze na inne rzeczy, bo pewnie wyjdzie "w praniu", co mi tam wygodnie będzie mieć
Myślę, że może smoczek, gryzak, zabawki...

Cytat:
laski mam wyniki GBS - jak jest napisane "brak wzrostu"to znaczy że paciora nie ma?
Nie ma

Cytat:
Tak swoją drogą, podobno jak skóra swędzi to się rozciąga i to pierwsza oznaka że zaraz będą rozstępy
Mnie swędzi i piecze już 2 tydzień, ale rozstępów (póki co) nie ma. Jak tylko poczuję dyskomfort na skórze, natychmiast się smaruję i tak nawet z 6x/ dzień. Smaruję się TYLKO kremami lub balsamami, bo wszelkie olejki i oliwki na dłuższą metę wysuszają mi skórę (polecam dziewczyny poobserwujcie się, czy też tak nie macie). A te naturalne oliwki, na które jest teraz taki szał to już w ogóle porażka. Może ze mnie cudak, ale tak właśnie mam .
Najlepiej na moim brzuchu, cycorach i pośladkach sprawdza się zwykły, czerwony balsam garniera do bardzo suchej skóry - dobrze nawilża i natłuszcza. Naprawdę świetny był też Bepanthen mammy. Oprócz tego wtarłam w strategiczne miejsca 3 kremy do twarzy, które się nie sprawdzały i póki co, nie narzekam.
Cytat:
Heja banana Gosia !!!
Cytat:
słuchajcie a Maruda to się odzywała? Mam nadzieję, że wyniki Krzysia są dobre...
Cytat:
No właśnie ja ją wczoraj widziałam na forum i też czekałam na wieści, ale nadal cisza
Maruda80, martwimy się. Napisz co u Was

Też mi się zdaje, że Ejani rodzi. Oby poszło jak najbardziej lajtowo.

Miałam dziś 2 wizyty - żona szwagra do mnie zajrzała i koleżanka z 4 (nie 5) miesięczną córeczką. Powiem Wam, że zdziwiona jestem, że taki maluszek jest już tak kumaty. Mała śmiała się do mnie, gugała i w ogóle patrzyła z zaciekawieniem na otoczenie. Ciekawe jaki będzie mój Kacper .
Poza tym spuchły mi stopy, brzuch chyba urósł jeszcze bardziej, a kręgosłup jest tak przegięty, że wyglądam jak z mega pogłębioną lordozą lędźwiową . Ale twardym trza być, a nie miękkim.
A w ogóle to pod moim domem trwają wielkie wykopki, bo na całym osiedlu robią kanalizację. Nie mam pojęcia jak na takiej trasie rajdowej będzie radził sobie wóz Kacpra. Dobrze, że ma duże koła.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 17:26   #1706
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Ja do mycia kupilam plyn z ziajki nawilzajacy od 1 dni zycia. Zasugerowalam sie opiniami, firma i baaardzo korzystna cena. Ale przyznaje ze nie analizowalam skladu

u nas też płyn z ziajki czeka. kupiłam najpierw nivea i dopiero później zaczęłam czytać opinie - więc chyba będzie czekać rezerwowo

chusteczki na razie biały pampers, ale czaję się na te realowskie, bo bardzo dużo mam chwali a i cena jest konkurencyjna.

Tak piszecie o tych rozstępach, a u mnie nic. Boję się, że po porodzie mi wszystko wywali. Na razie brzuch gładki. Ostatnio dopiero jak mała się wypchała to żyłke wypatrzyłam, bo i tego nie ma

W ogóle wróciłam od tego drugiego lekarza z konsultacji. Kazał się nie martwic - dzieci rosną w swoim tempie. Powiedział, ze zastanawiające i to co mogło by wzbudzić niepokój to duża rozbieżność pomiędzy poszczególnymi częściami ciała. Ale skoro przepływy są ok to nie ma co na zapas się zamartwiać.
No i wody, dopóki nie chlustają to nie ma powodu do niepokoju. Mierzone w kilku "kieszonkach" wystarczy, że w jednej mają powyżej dwóch cm (?) i już jest nieźle.
Termin porodu, którego mam się trzymać to 23.01
na 20.01 kazał umówic się na ktg i jeśli będe zaniepokojona czymkolwiek mam mówic chociażby, że mała się słabo rusza - wtedy wezmą mnie na obserwację. Teraz powiedział, że mógłby mnie położyc, ale nie ma sensu - lepiej w domu, a gdyby coś się działo to daleko nie będę miała.
No i kazał podleczyć się z tego co się znów przypałętało - nawet jeśli znów skończy się na antybiotyku. Podobno antybiotyk lepszy niż infekcja tym bardziej, że nikt mi nie da czegoś nie dla kobiet w ciąży. Swoją drogą ja zawsze okaz zdrowia - w szkole żeby nie iść termometr do herbaty trzeba było wsadzać, a teraz mimo leków i grzania tyłka pod kocem nie mogę się doleczyć

I dwie rzeczy na pocieszenie - po pierwsze nie będę musiała wypychać wielkoludka z czego kazał się cieszyć , a po drugie mam zielone światło na - cytuję- "ostry seks z mężem" marne pocieszenie, tym bardziej, że moje samopoczucie nie wiem czy pozwoli na jakiekolwiek seksowanie

Więc koniec końców trzymamy się tego, że wszystko jest w najlepszym porządku
Stary 2014-01-13, 17:29   #1707
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Może też miała odpalone ale nie siedziała akurat tu?
Raczej nie, bo to tak wyglądało jakby tylko na chwilkę wpadła. Była i po chwili już nie.
Też mam stronę na stałe otwartą, a jak mi się zamknie to się wkurzam. To się nazywa uzależnienie
Stary 2014-01-13, 17:30   #1708
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Nawet nie zauważyłam że jest coś takiego jak stopka z informacją kto jest zalogowany. Ale to mylić może, ja pewnie często mam obecność, bo mam stronę na stałe zostawioną otwartą żeby nie zgubić gdzie czytałam, odpala się razem z przeglądarką ostatnio czytane, więc nawet jak komputer tylko na radio internetowe odpalony a ja leżę to i wizaż w swojej zakładce siedzi. Może też miała odpalone ale nie siedziała akurat tu?
Nie wiem dokładnie jak to działa

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
(...)

Jakiejś konkretnej firmy tego masełka używasz?
A co d tej wody z termosu i wacików... Dużo jest z tym zachodu?
Stary 2014-01-13, 17:32   #1709
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis poszla pierwsza zobaczymy czy nie bedzie uczulenia itp. Dady poszly blysawicznie przez to ze sa tak suche

A emil z cycka normalnie chce jesc czy woli butelke?
Pewnie niebawem sprobuje....

Jeszcze nie dostał butelki. Na razie tylko odciagnelam żeby zamrozic.
Stary 2014-01-13, 17:34   #1710
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
W ogóle wróciłam od tego drugiego lekarza z konsultacji. Kazał się nie martwic - dzieci rosną w swoim tempie. Powiedział, ze zastanawiające i to co mogło by wzbudzić niepokój to duża rozbieżność pomiędzy poszczególnymi częściami ciała. Ale skoro przepływy są ok to nie ma co na zapas się zamartwiać.
No i wody, dopóki nie chlustają to nie ma powodu do niepokoju. Mierzone w kilku "kieszonkach" wystarczy, że w jednej mają powyżej dwóch cm (?) i już jest nieźle.
No to super . Bardzo dobre wieści! No i ten ostry seks
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości