Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 14:54   #1651
sweet_vintage
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
I to najważniejsze, że po trudach nam się udało

Takie mam na oku:
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-c...tte-u,404.html
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-naomi-u,198.html
Chcę jakieś ze 2 na dzień. Na noc póki co zamówiłam takie jak któraś pokazywała z Pepco
Przymierzałam wszystkie trzy, choć z tej 3 na mnie najlepiej leżał model Naomi U. Generalnie ze wszystkich, które przymierzałam najlepiej czuję się w Sara U (różowy), ale Caffe Latte też bardzo ładnie się prezentuje.

Ja póki co, chyba nie będę miała żadnego takiego tylko materiałowego, w sensie nawet bez fiszbin. Mama mi odradziła i stwierdziła, że nie utrzyma biustu. No nic, pewnie zadecyduję jak już będę karmić.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 14:56   #1652
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
laski mam wyniki GBS - jak jest napisane "brak wzrostu"to znaczy że paciora nie ma?
Chyba nie A ja się właśnie zbieram po ten wynik.

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...) oraz taką - szarą w panterkę
http://allegro.pl/show_item.php?item=3848860688
Fiu fiu... będziesz niczym sexi kocica na porodówce

Dobra, zbieram tyłek do auta po ten wynik na paciorkowca.

Sweet, o to jeszcze raz prześwietlę ten Sara U skoro taki wygodny, dzięki za podpowiedzi

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2014-01-13 o 14:58
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 14:58   #1653
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
u mnie taki był na początku plan tzn na początku ciąży szczególnie mój mąż za tym był. nawet chciał na materacu spać obok łóżeczka.
później stwierdziliśmy oboje, że jednak bierzemy ją do sypialni na początkowe miesiące i kupiliśmy kołyskę. córka śpi obok łóżka w niej, ale nie śpi z nami. nie chciałam i nie chcę do tego doprowadzać. obydwoje uwielbiamy z nią leżeć ale ja uważam, że noc jest od wyspania a troje w łóżku (mimo że mam spore) to za dużo.
od początku jednak staram się kłaść córkę w jej pokoiku (w którym mam również łóżeczko) na parę godzin między karmieniami albo po kąpieli (tam mam wanienkę i fotel niby do karmienia). żeby się przyzwyczaiła i żeby później nie było cyrków. i na szczęście pięknie jej się tam śpi nawet lepiej niż w tej kołysce u nas. np teraz od ponad dwóch godzin tam śpi. mam załączoną nianię i wszystko kontroluję.
Mam dokładnie taki sam plan U nas w sypialni też jest kołyska, a w pokoiku łóżeczko. No a ze spaniem z nami to w ogóle nie ma szans, bo my łóżko mamy raczej wąskie i to byłoby po prostu niebezpieczne.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 15:08   #1654
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie wszytskie te rozpinane do połowy czy takie uchylane są do bani (przy karmieniu). osobiście wolę zwykłe rozciągnięte koszulki na ramiączkach które naciągam w dół
ale to może dlatego, że niecierpię spać/chodzić w koszulach.
Takie na ramiączkach to ja mam w domu, czarne i bedą ok, ale musze mieć coś do szpitala. Nie wypada zabierać czarnych na ramiączkach, rozciągniętych Ja i tak bede na porodówce w złotych trampkach (bo to są moje kapcie - ja muszę mieć specjalną wkładkę) i tym bede wzbudzać sensacje.

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Fiu fiu... będziesz niczym sexi kocica na porodówce
hehe taaak, zwłaszcza w tej koszuli
boska sexi czarną kocicę to ja mam z H&M dla karmiących KLIK, ale nie wypada mi w niej paradować w szpitalu
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 15:08   #1655
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No w końcu kupiłam fasolkę do karmienia
Mi przyszła w tamtym tygodniu

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
witajcie,
nareszcie mam dostęp do neta. Ja nadal w szpitalu- już 4 dzień. Miałam 3 dni zastrzyków (tzw prowokacja) ale nic nie dały dzisiaj dzień przerwy a jutro oksy i zobaczymy czy coś wyjdzie tzn czy mały będzie chciał zobaczyć świat. Jestem zmęczona tym czekaniem ale nic nie da się przyspieszyć niestety. 3majcie kciuki żeby się zaczęło coś dziać bo ja oszaleję. Buziaki
Współczuję pobytu w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby coś się w końcu ruszyło!!

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Żelek ciążowy przeczytał "cuchnącymi stopami" i się zastanawia co mają cuchnące stopy do moczu..
Z dwojga złego to jednak wolę spuchnięte niż cuchnące ale wczoraj jak je zobaczyłam to miałam cały dzień doła

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Witam sie
Dochodze do siebie pomału bo noc miałam cięzką. Skurcze zaczeły sie koło 21 ale cholernie nie regularne za to silne. Poszłam sie wykąpać i nic nie popuściło. Zaczełam wkońcu mierzyć. Mąż poszedł spać w sumie bez sensu zeby sie ze mną mordował a jak coś to zawsze mogłam go obudzić. Wkońcu koło 1.30 skurcze zaczynały byc słabsze to poszłam spać. Ale zasnełam chyba o 2. Do rana czyli do 6 spałam jak zabita. O 6 znowu skurcze ale zasnełam. Wstałam o 8 i cisza. Na dokładkę pogoda do
No i nic czekamy dalej Jutro KTG to może coś sie dowiemy więcej a moze sie mały zdecyzuje. ZObaczymy

Akurat wtedy mi siadł ten teks ale raczej nie zwracam na to uwagi. trudno bez leków nie mogła bym zostać mamą. W sumie to mogłams ie tego spodziewać bo cała moja rodzina miała problemy by zajsć w ciaże. Zaczynając od mamy (ale mama miała nieregularne cykle), cioci która co zaszła w ciąze to poroniła, i coci co miała in vitro ale nie maja dzieci bo poprostu wiek cioci i brak kasy sprawiły że podjeli taka decyzje. Przez to w rodzinie jak powiedziałam ze chcemy a nie wychodzi to nikt na mnie krzywo nie patrzył bo kazdy przez to przechodzil tylko w inny sposób. A kolezanki no akurat nie chwaliłam sie ze nie mozemy mieć dzieci wszytkim do okoła ale ta jedna jest wyjątkowo złośliwa. W sumie to pzrez przypadek sie dowiedziała. Reszta co wiedziala to bardzo mnie wspierali i jak sie dowiedzieli to byli bardzo szceśliwi.
Bardzo współczuję przeżyć w trakcie starania się. Dobrze, że w końcu się udało no i trzymam kciuki, żeby się rozkręciło

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
czerwone, fioletowe, rózówe są świeże. Starsze bledną.
teoretycznie... moje na dole brzucha są już bardzo długo i w ogóle nie chcą blednąć

Cytat:
Ja byłam zmuszona, bo w marcu 2013 firma, w której pracowałam 14 lat przestała istnieć. Nad założeniem firmy zastanawiałam się długo - 3 lata Tylko tak na prawdę to fach w ręku (a raczej w mózgu i uszach) ma mój TZ, ja jestem tylko organizatorem, czyli osobą ogarniającą wszystko.
U mnie to też był taki krok w stronę zmian - likwidacja starej firmy, ciąża i pomyślałam, że własna działalnośc to dobry pomysł.
To trzymam za Was kciuki! mój TŻ jest obecnie na działalności, ale pracuje na umowie agencyjnej. Póki co myśli w dalszej przyszłości o rozkręceniu własnego biznesu (ale jeszcze nie wie jakiego ).

Cytat:
no idą idą... u mnie tak pewnie jedna paczka na 2-3 dni, ale ja staram się na nich oszczędzać i maksymalnie wykorzystywać. poza tym cągle szukam termosu . mój mąż natomiast podczas przewiajnia nie żałuje sobie
zielone są bardziej mokre niż białe (ale też lepiej zmywają),
poza tym są strasznie naperfumowane mnie by na bank uczuliły.

jak dla mnie wszytskie te rozpinane do połowy czy takie uchylane są do bani (przy karmieniu). osobiście wolę zwykłe rozciągnięte koszulki na ramiączkach które naciągam w dół
ale to może dlatego, że niecierpię spać/chodzić w koszulach.
Ile?? Chyba zainwestuję w termos

Też nie cierpię koszul, dlatego w domu pewnie szybko się przerzucę na zwykłe koszulki.

Dzisiaj pół dnia spędziłam na prasowaniu ciuchów dzieciowych. Zrobiłam sobie chwilę przerwy i idę dalej prasować...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 15:11   #1656
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
To trzymam za Was kciuki! mój TŻ jest obecnie na działalności, ale pracuje na umowie agencyjnej. Póki co myśli w dalszej przyszłości o rozkręceniu własnego biznesu (ale jeszcze nie wie jakiego ).
Dziękuję Mamy dwa lata na rozkręcenie się, potem ZUS już przestaje być ulgowy, więc trzeba się starać.

Cytat:
Dzisiaj pół dnia spędziłam na prasowaniu ciuchów dzieciowych. Zrobiłam sobie chwilę przerwy i idę dalej prasować...
Gratuluję i podziwiam Mnie czeka wieczór z żelazkiem.
Stary 2014-01-13, 15:16   #1657
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mnie swędzi pępek to masakra, a do tego nie idzie sie za bardzo podrapać bo skóra w tym miejscu jakaś taka wrażliwa i dziwna że to drapanie bardziej boli niz drapie. Oszaleć można
I co z tym robisz? Bo mnie też swędzi, a nie chcę drapać, bo se do krwi rozdrapię
Tak swoją drogą, podobno jak skóra swędzi to się rozciąga i to pierwsza oznaka że zaraz będą rozstępy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 15:20   #1658
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Z dzisiejszej nocy jestem absolutnie zadowolona

23:00 karmenie/przewijanie
1:00 j/w
3:00 j/w
6:00 j/w
7:00 j/w do 8:00 aktywność
8:00-10:00 sen (z nami w łóżku, troszkę na moim brzuchu, troszkę na boczku)

Przysłali mi dziś tablet, właśnie TŻ go ogarnia. Ale będę mieć radość, nie lubię leżeć w łóżku z laptopem, niewygodnie mi i laptop się nagrzewa za bardzo

Zamówiłam wczoraj 17 par pajacy używanych z mothercare od innej mamy. Czekam na paczkę, mam nadzieję, że 2-3 dni i będzie.

Na obiad dziś karczek po królewsku z ziemniaczkami.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 15:22   #1659
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
zeżarłam hot- doga domowego miałam nie jeść takich rzeczy ale co ja zrobię, że ta parówa tak się do mnie uśmiechała i cebulka prażona mnie nawoływała
Jak domowy to jesteś rozgrzeszona!

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej chyba tym razem skończę jako mama styczniowa. Niby jeden fenoterol dostałam,więcej nie,a na ktg skurcze do 100 % (tylko cholera ich nie czuje boleśnie tylko jak twardnienie brzucha ) także bardzo możliwe że wpakuje się w kolejkę.
Ejjj weź mnie nie strasz Termin z OM mam taki sam jak Ty i póki co wcale nie mam ochoty się rozpakowywać
Chciałabym urodzić pod koniec stycznia

Cytat:
Czyli najlepsze koszule rozpinane i takie rozchylane jak ta?
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-fe...806634961.html
Tylko uważaj żeby nie kupić za dużej
Ja taką dostałam od koleżanki. Na co dzień noszę rozmiar M, a ona sprezentowała mi XL (bo przecież babki w ciąży tyją :P). Wyglądam w tej koszulinie jak matka kwoka

Cytat:
I pytanie za 1000 pkt. Co trzymanie w organizerze na łóżeczko? Kupiłam pod wpływem chwili i w ogóle nie mam pomysłu
Mnie organizer bardzo się przyda, bo nie mam żadnej komody z boku Wrzuciłam tam chusteczki, waciki, nożyczki, szczotkę, fridę, gaziki, patyczki itp
Muszę jeszcze gdzieś ulokować pampersy

Cytat:
No właśnie, włożyłam do szuflady (takiej, gdzie starszak NIGDY nie zagladał) wszystkie kosmetyczne zapasy jakie zdążyłam zrobić i... posprzatał swój pokój chusteczkami do pupy (opakowanie poszło się rypać), wysmarował sudocremem sobie buźę (bo przecież jak go coś boli to pozwalam), itd
No popatrz jaki czyścioch!

Cytat:
Żryj, żryj, nie żałuj. Później będziesz musiała uważać. Ja zżarłam łazanki. Pierdzieć będę ale gin dopiero w środę
Ja ostatnio przed wizytą u ginki najadłam się bigosu. Wyobraźcie sobie jak mało komfortowo czułam się na samolocie . Tak się spięłam, że babka z wziernikiem wjechać nie mogła

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
A pro po rozstępów. Pomóżcie .!!! Zrobiły mi się na brzuchu czerwone pręgi. Mam na całym ciele w sumie rozstępy ale są one hmm przezroczyste (wiecie o co chodzi), jakoś nie pamiętam ,że były one takie czerwone jak te teraz. Wiecie może czym by to smarować ,żeby zbledły ? Kit z nimi ,że są kilka mniej czy więcej już nie ważne tylko ,żeby one nie były takie czerwone już na zawsze.
Smaruj kremem na rozstępy Niestety rozstęp już nie zejdzie, ale za to zrobi się bledszy

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Hmm m całkiem możliwe ze od naleśników z serem bo czytałam właśnie ostatnio ze należy unikać produktów mlecznych...mleka ...serów...jak się karmi...ale ile w tym prawdy to nie wiem jeszcze
Nasza położna mówiła to samo. Ponoć na początku tylko raz dziennie można zjeść nabiał.

Cytat:
Z dwojga złego to jednak wolę spuchnięte niż cuchnące ale wczoraj jak je zobaczyłam to miałam cały dzień doła
Ooo ja też cierpię na spuchnięte stopy . Zaczęło się od świąt i trwa do teraz

Co do chusteczek nawilżanych to ja wzięłam 6 opakowań - każde inne Zobaczymy co małej podpasuje O zużycie u nas nie ma problemu, bo tak się przyzwyczailiśmy, że po każdej wizycie w toalecie wycieramy się chusteczkami
Stary 2014-01-13, 15:23   #1660
Ważka
Raczkowanie

Cytat:
Kliknęłam taką miętową - brzydka, ale z krótkim rękawem i rozpinana po środku
http://allegro.pl/show_item.php?item=3816255795
oraz taką - szarą w panterkę
http://allegro.pl/show_item.php?item=3848860688
Nie no calkiem ladne,brzydkie to sa takie z namalowanymi misiami,kotkami,dzidziusi ami-u mnie na targu takich pelno. Ja do szpitala mam rozpinana z krotkim rekawem,przy pierwszej corce mialam na ramiaczkach i bylo mi najwygodniej i najszybciej odslonic piers. W domu bede spac w spodniach i koszulkach na ramiaczkach
Stary 2014-01-13, 15:23   #1661
gosia261282
Gang Iren

Wróciłam umeczonaze sklepu i od położnej. Iść gdzieś z Erykiem i biegać za nim z tym brzuchem nie jest prosto...
Ponoć powinnam urodzić... za 2-3 dni
Dzieć ponoć urósł przez tydzień o centymetr.
Jak nie urodzę to za tydzień w środę przyjdzie położna do domu i zrobi mi masaż szyjki...

Kefii współczuję nocki! Też się biedna namęczysz z tymi skurczami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 15:29   #1662
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Co do chusteczek nawilżających to my kupiliśmy pudło 12 szt opakowań pampers zielonych aloe vera. Są fajnie mokre i nie podrażniają. Później popróbuję innych, huggies zielone bym chciała. Ponoć mają dobry skład, tak wynika z analizy sroki z bloga dzieciowego

Ja tam nie używam koszul nocnych do karmienia, śpie w czym popadnie i też jest dobrze
Stary 2014-01-13, 15:35   #1663
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Co do chusteczek nawilżających to my kupiliśmy pudło 12 szt opakowań pampers zielonych aloe vera. Są fajnie mokre i nie podrażniają. Później popróbuję innych, huggies zielone bym chciała. Ponoć mają dobry skład, tak wynika z analizy sroki z bloga dzieciowego

Ja tam nie używam koszul nocnych do karmienia, śpie w czym popadnie i też jest dobrze
Ja je kupiłam Bardzo fajnie pachną. Ponoć są bardzo delikatne więc spakowałam je do szpitala na te pierwsze dni
Stary 2014-01-13, 15:35   #1664
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Kurcze zadna nie odciaga pokarmu, perfuzja ty odciagasz chyba??

Udalo mi sie dzis zostawic malego z tz usnac samej! I samej isc do sklepu na chwilke. Sukces pelen!

Jutro zostaje sama tz do pracy wraca... eh

Ni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-13, 15:36   #1665
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie używam, jedynie w szpitalu.

Kupiłam dziś 3pak chusteczek Cleanic za 13 zł (w Naturze)

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja odciągam.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 15:37   #1666
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Niewiem czy nie za wczesnie na odciaganie? Choc czasem chcialabym zwyczajnie troche odespac i wyjsc na spacer, zostwic tz z butla....

Co do chusteczek kupilam jakies tiffi z biedronki, bez pegow parabenow itp. Mam teraz dady cotton, beznadziejnie sie je wyciaga sa jakies suche... chcesz jedna wyciagasz 5.

Stary 2014-01-13, 15:40   #1667
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Już kliknęłam, bo hurtowo u jednego sprzedawcy kupowałam. Najwyżej będzie do spania.
Ja mam z Mitexu, ale inny model. Piersi wychodzą w nim niemal pod pachami, może nie wygląda to za ładnie, ale w nocy czy w domu w niczym nie przeszkadza.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Niewiem czy nie za wczesnie na odciaganie? Choc czasem chcialabym zwyczajnie troche odespac i wyjsc na spacer, zostwic tz z butla....

Co do chusteczek kupilam jakies tiffi z biedronki, bez pegow parabenow itp. Mam teraz dady cotton, beznadziejnie sie je wyciaga sa jakies suche... chcesz jedna wyciagasz 5.

A czemu wcześnie? Ja odciągam od samego początku laktacji.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 15:40   #1668
demonyianioly
Rozeznanie

Heej
Czytam cały czas, ale weny do pisania brak. Z resztą mam za sobą nieprzespaną noc z powodu bólu pleców i cały dzień tak sobie dosypiam, a laptop leży obok mnie na łóżku.
Widziałam rozmowę na temat chusteczek. Roane wrzuciła przydatny link o składach chusteczkowych i tak drogą eliminacji na bank nie będę stosować pampersa, cleanic itp. Nie ma co przepłacać za wodę z konserwantami
Sama lubię czytać składy i żywności i kosmetyków, choć na artykułach higienicznych dla dzieci się nie znam do końca to można poszukać sobie na necie. A fart taki akurat mój tata kupił mi kilka paczek kauflandowych, które mają ładny skład, zainteresuję się jeszcze tymi tip (?).

Co do skóry to moja pupa wygląda już jak kanion? Jakieś suche stepy z pęknięciami... blee! Stosuję masło shea i olejek z rossaman, nie wiem czy mi cokolwiek nieinwazyjnego pomoże. Rozstępy na pośladkach często są wynikiem dużego stresu więc w moim przypadku stres plus ciąża = poorany zadek. Zakładam, że już nigdy nie zaprezentuję się w normalnych majtkach na plaży
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 15:43   #1669
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

Udalo mi sie dzis zostawic malego z tz usnac samej! I samej isc do sklepu na chwilke. Sukces pelen!

Jutro zostaje sama tz do pracy wraca... eh
Ja nie odciągam, ale w czwartek chyba odciągne bo planujemy na zakupy ubraniowe jechać a w Primarku, nie ma kącika dla mamy żeby nakarmić malucha więc z butli będzie musiał wypić. Jeszcze nie wiem ile odciągne, ale pewnie sporo, znając Marcela możliwości.

Mój TŻ wraca do pracy po weekendzie szkoda bo dużo mi pomaga.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 15:43   #1670
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:

(...)
A między tymi karmieniami na luzie zasypia, nie trzeba go lulać godzinami?

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
(...)
Co do chusteczek nawilżanych to ja wzięłam 6 opakowań - każde inne Zobaczymy co małej podpasuje O zużycie u nas nie ma problemu, bo tak się przyzwyczailiśmy, że po każdej wizycie w toalecie wycieramy się chusteczkami
Daj znać jak wypadnie Ci porównanie ich

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wróciłam umeczonaze sklepu i od położnej. Iść gdzieś z Erykiem i biegać za nim z tym brzuchem nie jest prosto...
Jak nie urodzę to za tydzień w środę przyjdzie położna do domu i zrobi mi masaż szyjki...
To ta sama położna co Ci wróżyła szybki poród?
Stary 2014-01-13, 15:44   #1671
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:

Przysłali mi dziś tablet, właśnie TŻ go ogarnia. Ale będę mieć radość, nie lubię leżeć w łóżku z laptopem, niewygodnie mi i laptop się nagrzewa za bardzo

Zamówiłam wczoraj 17 par pajacy używanych z mothercare od innej mamy. Czekam na paczkę, mam nadzieję, że 2-3 dni i będzie.

Na obiad dziś karczek po królewsku z ziemniaczkami.
Super, że tablet do Ciebie już przyszedł

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Tylko uważaj żeby nie kupić za dużej
Ja taką dostałam od koleżanki. Na co dzień noszę rozmiar M, a ona sprezentowała mi XL (bo przecież babki w ciąży tyją :P). Wyglądam w tej koszulinie jak matka kwoka
Zamówiłam S bo taki rozmiar noszę. Mam nadzieję, że w tych eskach topić się nie będę.

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Nie no calkiem ladne,brzydkie to sa takie z namalowanymi misiami,kotkami,dzidziusi ami-u mnie na targu takich pelno. Ja do szpitala mam rozpinana z krotkim rekawem,przy pierwszej corce mialam na ramiaczkach i bylo mi najwygodniej i najszybciej odslonic piers. W domu bede spac w spodniach i koszulkach na ramiaczkach
A wiem, te z pieskami to już koszmar
Stary 2014-01-13, 15:47   #1672
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
A między tymi karmieniami na luzie zasypia, nie trzeba go lulać godzinami?
Przeważnie jest tak, że jak się naje to zasypia przy cycu. Wtedy delikatnie wyjmuję mu sutek z ust. Podnoszę do odbicia i kładę w koszu. Ale cały czas kontempluję nad łóżeczkiem, czy rozkładać czy nie
Stary 2014-01-13, 15:48   #1673
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja mam z Mitexu, ale inny model. Piersi wychodzą w nim niemal pod pachami, może nie wygląda to za ładnie, ale w nocy czy w domu w niczym nie przeszkadza.
O, to dobrze wiedzieć. Zawsze będę mogła go używać własnie w domu i w nocy
Stary 2014-01-13, 15:54   #1674
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
(...)
Freedom

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Heej
Czytam cały czas, ale weny do pisania brak. Z resztą mam za sobą nieprzespaną noc z powodu bólu pleców i cały dzień tak sobie dosypiam, a laptop leży obok mnie na łóżku.
Widziałam rozmowę na temat chusteczek. Roane wrzuciła przydatny link o składach chusteczkowych i tak drogą eliminacji na bank nie będę stosować pampersa, cleanic itp. Nie ma co przepłacać za wodę z konserwantami
Sama lubię czytać składy i żywności i kosmetyków, choć na artykułach higienicznych dla dzieci się nie znam do końca to można poszukać sobie na necie. A fart taki akurat mój tata kupił mi kilka paczek kauflandowych, które mają ładny skład, zainteresuję się jeszcze tymi tip (?).
(...)
No tylko efekt tego porównania składów chusteczek jest depresyjny - jedyne bez paskudnej chemii byłby jakieś takie apteczne za 40 zł za opakowanie?
Czy któraś z naszych mamuś używa wacików i wody zamiast chusteczek? Jestem ciekawa jak to się sprawdza w praktyce
Perfuzja, a Ty jak robisz? Jakichś myjek używasz? Pytam ze względu na to że Emil śmiga na wielo.
Stary 2014-01-13, 15:56   #1675
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
no ciekawe czy położna dobrze przeczytała w szklanej kuli oby tym razem się nie myliła

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Migotka-- super, że udało Ci się choć na chwilę wyrwac na spacerek
Stary 2014-01-13, 15:56   #1676
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeważnie jest tak, że jak się naje to zasypia przy cycu. Wtedy delikatnie wyjmuję mu sutek z ust. Podnoszę do odbicia i kładę w koszu. Ale cały czas kontempluję nad łóżeczkiem, czy rozkładać czy nie
A kiedy go przewijasz w nocy, przed jedzeniem? Chodzi mi o to, kiedy pieluszkę zapełnia.
Stary 2014-01-13, 15:58   #1677
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ja nie pomogę,bo sporadycznie dawałam z butelki. Na samym poczatku dawałam tylko pierś.

Cytat:
To ta sama położna co Ci wróżyła szybki poród?

Ta sama...
Stary 2014-01-13, 15:59   #1678
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy któraś z naszych mamuś używa wacików i wody zamiast chusteczek? Jestem ciekawa jak to się sprawdza w praktyce
Ja używam tylko jak bardzo sie zabrudzi przy kupce, nie mam sił latać z wodą i wacikami o 2 w nocy kiedy ledwo na oczy widzę.

Cytat:
A kiedy go przewijasz w nocy, przed jedzeniem? Chodzi mi o to, kiedy pieluszkę zapełnia.
Cyc, przewianie, cyc.Zwykle w trakcie jedzenia leci też kupa . Inaczej się nie da, bo przy przewijaniu drze sie w niebogłosy i wtedy znów musi dostać cyca i zjeść żeby zasnać.
Stary 2014-01-13, 15:59   #1679
magnusia
Zakorzenienie

słuchajcie a Maruda to się odzywała? Mam nadzieję, że wyniki Krzysia są dobre...
Stary 2014-01-13, 16:03   #1680
demonyianioly
Rozeznanie

Roane no właśnie ładny skład mają te kauflandowe i huggies - to zapamiętałam, potem jeszcze poszperałam i zgadza się
Co do środków myjących dla noworodków to tak jakby wszystkie słabe... Myślę nad tym wspomnianym na wątku tescowym. Nie, że oszczędzam, bo mam zapasy oilatum, a ono do tanich nie należy. Jednak po poczytaniu składów to to oilatum do niczego... lepszy flos lek i chyba hipp

Aaa właśnie Perfzuja jak masło się dla Emila sprawdza? Ja je stosuję tylko dla siebie, dla Mikołaja mam bepanthen i się zastanawiam co będzie lepiej działać

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2014-01-13 o 16:04
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości