Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 18:37   #1741
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kup smoczek Medela Calm - leci z niego identycznie jak z piersi i dziecko musi się bardziej wysilić niż przy zwykłym smoczku i nie przyzwyczai się , że łatwo leci.
A to do konretnej butelki? Mam dwie avent i tommee tipee anticolc. Obie maja smoczek w ksztalcie przypominajacym cycka wiec myslalam ze bedzie ok, a gdzie ta medele mozna kupic?

To samo smoczek, borys ma duza potrzebe ssania mysle ze zczasem smoczek sie przyda. Mam tylko jakis zwykly z lovi. Nawet 3 w szpitalu dostalismy.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przecztalam za KP to 500 kcal dziennie

Nawet 700

Moja waga stanela na 61.... i cisza. Pfff to jeszcze 4 kg do wagi aprzed ciazy i 7 do tej w ktorej mi najlepiej...
Send from my IPhone

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-13, 18:38   #1742
Nettk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja bym jeszcze dodała że - teraz to już na nic nie będziecie mieć czasu...
Ja jeszcze propobuję listę głupich tekstów po porodzie, żeby przyszłe Mamusie wiedziały co mogą usłyszeć od znajomych. Dla mnie hitem był tekst koleżanki, która nie ma dzieci, że "będzie tylko gorzej" po tym jak jej odpowiedziałam chyba kilka dni po porodzie na pytanie co u nas, że w sumie to jest ok tylko nie śpimy, to już staram się unikać z tą koleżanką kontaktu. Jeszcze podobne mądrości usłyszę i ktoś będzie ranny

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Jeszcze nie dostał butelki. Na razie tylko odciagnelam żeby zamrozic.
Jeżeli Wasze maluszki to typ smoków, to nie martwcie się używać butelki przy karmieniu piersią. Ja przez ostatni miesiąc odciągam często pokarm i daję Olkowi czasami butelkę, jak już nie mam siły karmić i nie ma to wpływu na karmienie piersią.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Też mam taką nadzieję. Bo w udach i pośladkach w centymetrach nie utyłam, ale celulit taki że chyba już nigdy na plażę nie pójdę
Słuchajcie, a którejś z Was też tak poszerzyła się miednica i centymetry wokół niej (obwód tu chyba jeszcze nie bioder)? Bo ja zauważyłam to dopiero na moich ulubionych jeansach, które się nie dopinają i załamka... Czy to się jeszcze jakoś samo zmieni? Kiedy zaczynacie ćwiczyć coś bardziej i chodzić np. na basen po sn?

Też tak macie, że jak karmicie jedną piersią, to z drugiej leci Wam mleko samoczynnie? Jest jakiś sposób, żeby temu zaradzić? Nie mogę zapachu mleka
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 18:40   #1743
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja takie miałam chyba z miesiąc przed porodem
no weź mnie nie rozluźniaj.... ja chcę w terminie czyli za 2 tyg a Ty mi tu o miesiącu...
Stary 2014-01-13, 18:41   #1744
pilotka86
Rozeznanie

cześć ponownie
po karmieniu, przewijaniu itp

Cytat:
Napisane przez lolita25
Hmm m całkiem możliwe ze od naleśników z serem bo czytałam właśnie ostatnio ze należy unikać produktów mlecznych...mleka ...serów...jak się karmi...ale ile w tym prawdy to nie wiem jeszcze
dla mnie unikanie produktów mlecznych i dieta eliminacyjna "na zaś" to jest najprostsza droga do wykończenia się i odwapnienia kości plus stracenia zębów (i anemia w pakiecie). inna sprawa kiedy dziecko ma konkretne reakcje. większość kobiet które znam i było na takich dietach były zadowolone jak to szybko nie chudły itp, szkoda tylko że nie widziały jakim kosztem tzn połamane paznokcie, zmęczona szara cera, sucha zwisająca skóra, wypadające włosy, podkrążone oczy, niedobory, złe wyniki. bo dziecko wyssie to co najlepsze. chudły nie dlatego że karmiły, ale dlatego że w czasie karmienia prawie nic nie jadły

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Takie na ramiączkach to ja mam w domu, czarne i bedą ok, ale musze mieć coś do szpitala. Nie wypada zabierać czarnych na ramiączkach, rozciągniętych Ja i tak bede na porodówce w złotych trampkach (bo to są moje kapcie - ja muszę mieć specjalną wkładkę) i tym bede wzbudzać sensacje.
a ja wiem czy nie wypada
o kurde aż jestem ciekawa jak wyglądaja te zlote trampki

Cytat:
A czemu wcześnie? Ja odciągam od samego początku laktacji.
ja tez .
nawet teraz się odciągałam.

Cytat:

Roane używamy najczęściej chusteczek.Przez pare dni uzywalismy wacikow i wody z termosu, i teraz do tego wracamy, bo Emil ewidentnie miał wtedy ładniejsza pupe.
perfuzja masz termos z pompka?? szukam takiego dłuższy czas właśnie żeby zamiast chusteczek mieć i nigdzie stacjonarnie nie moge dostac w jakiejs rozsadnej cenie.

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Witam w klubie . Moje pośladki przypominają dwa kalafiory Uda nie są lepsze. Mam nadzieję, że jak ciążowe hormony opadną, zejdzie woda i kilogramy to i cellulit zmaleje.
dołączam się do klubu. o ile rozstępy mnie ominęły w ciąży (oby tak dalej) to cellulit się jakby powiększył. u mnie to najprawdopodobniej wynik częstego leżenia w ciąży = brak prawidłowego krążenia = cellulit. po ciąży jak narazie nie mam rozstępów, ale zaczął mi się robić taki jakby hmmm stary brzuch
mam nadzieję że to minie.

w ogóle to mam pytanie do dziewczyn po porodzie, które karmią piersią:
smarujecie sobie biust jakimiś balsamami na ujędrnienie?
bo tak się wczoraj zastanawiałam, że chyba czas zacząć regularnie smarować, no ale przy karminiu to średnio mi się chce zmywać za każdym razem
i tak sobie posmarowałam górę tylko

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ale mnie nerw wziął...przy 40 stopniach pofarbowało mi jakieś niebieskie ubranko i zapaćkało praktycznie wszystkie żółte i różowe rzeczy Doris normalnie wyć mi się chce. Co z tym zrobić? Swoje bym wrzuciła w jakiś odplamiacz, ale jej rzeczy?

Cieszę się

A na jak długo chcecie ten pokarm zamrażać? Pamiętajcie że w lodówko-zamrażarkach bezpieczne przechowywanie pokarmu to okres około 2 tygodni, przy miesiącu i więcej trzeba sprawdzać czy po rozmrożeniu pokarm dziwnie nie pachnie. Jeśli zapasy na dłużej to tylko w takiej konkretnej zamrażalce która ma stałą temperaturę chłodzenia min -20 można przechowywać pokarm nawet 6 miesięcy i dłużej (ale tu też trzeba uważać-czy np nie było jakieś awarii prądu itp).
Takie info dostałam od położnych ze szpitala.
Osobiście nie odważyłam się przechowywać pokarmu dłużej niż 24h dla Doris w lodówce.
współczuję zafarbowanych ubranek.. hmm lovela ma odplamiacz dla dzieci.
co do przechowywania pokarmu. ja narazie mroziłam w zwykłej zamrażarce lodówkowej. spokojnie można do 2 tygodni. z lodówki idzie mniej więcej na bieżąco w nocy. mam podpisane butelki z jakiego dnia i godziny. ja muszę mieć zawsze odciągnięty pokarm na noc i wrazie W.

Cytat:
Kup smoczek Medela Calm - leci z niego identycznie jak z piersi i dziecko musi się bardziej wysilić niż przy zwykłym smoczku i nie przyzwyczai się , że łatwo leci.
Hosenka masz calmę? bo ja ciągle zastanawiam się czy kupić
napisz coś więcej jak mały ssie z tego smoczka?? faktycznie jest jak pierś?

Cytat:
Napisane przez malaMigotkaaA
Mam jakies dziwne opory, boje sie ze napedze za mocno laktacje. Ze potem maly cycka nie bedzie chcial.
napędzenie laktacji jednym odciągnięciem - nie ma szans. kilkukrotnym też. musiałabyś odciągać naprawdę regularnie np co 4 godziny. a to i tak bez porównania z ssaniem dziecka.
hmm a z chceniem czy nie cycka to z tego co czytałam różnie bywa, ale jak chcesz raz dać butelkę to podejrzewam że nic się nie stanie. może być też tak, że dziecko w ogóle z butelki nie będzie chciało pić.
córka na butelce się trochę rozleniwiła z ssaniem tzn często przysypia przy piersi i wtedy muszę ją stymulować do ssania, ale ssa dalej ostro
muszę chyba tylko smoczek zmienić żeby dalej tak zostało.
aaaa co do ilości to ja odciągnęłabym na wyjście z 150ml. zależy jeszcze na ile godzin wychodzicie, bo na jedno karmienie dziecka powyżej 10 dnia życia to około 90ml-120ml. (pytałam lekarza)
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 18:41   #1745
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
To daj znać jak potestujesz

Ja też nie mam rozstępów, ale nie wiadomo czy jeszcze nie wylezą. Słyszałam, że nawet po porodzie lubią się pojawić Za to dopadł mnie cellulit i to w takim stopniu, że

No i tego się trzymaj Obserwuj się i jakby coś się działo niepokojącego to działaj Będzie dobrze
ja tez nie mam ani jednego, ale za to celina po kolana!!! Mam nadzieje, ze zejdzie po ciazy, bo jakos tluszczu mi na udach nie przybylo, wiec dziwia mnie te pola minowe

Cytat:
Mam z Mazidel. Ale nie sadze, żeby była specjalna różnica.

My mamy trochę złe zorganizowana przestrzeń do przewijania i nie ma gdzie położyć termosu i stoi na podłodze. Ale poza tym idzie nawet szybciej niż z chusteczkami, bo wiecej sie zgarnia za jednym razem
A ta woda z termosu ma byc czysta, czy troche mydla trzeba dodac? Moja kolezanka mi mowila, ze ona swojemu maluchowi przemywa pupa woda z bialym jeleniem, ale sama nie wiem...
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 18:47   #1746
perfuzja
Zakorzenienie

pilotka mam z pompka, kupiłam na Allegro, stacjonarnie tez nie znalazłam.

guapissima myjemy sama woda.
Stary 2014-01-13, 18:53   #1747
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
A jak macie zorganizowaną przestrzeń do przewijania? Właśnie się zastanawiam jak to ogarnąć. W opcjach mam wypożyczony przewijak brevi lub komodę z ikei.
My mamy coś takiego :Jak juz nie trzeba bedzie młodego przewijać, to górę się ściąga,przedłużenie tyłu odkręca, komodę dosuwa do ściany, a te regały z tyłu ustawia po bokach, i jest normalna komoda z regałami na zabawki czy książki.

Cytat:

Emma, na zafarbowane to nie wiem co robić, ale na przyszłość mogę polecić ściereczki do prania absorbujące kolory. Super są i dla mnie to odkrycie roku. Do każdego "mieszanego" prania wrzucam 1 lub 2 takie chusteczki i nic nie farbuje. Obecnie mam takie z Rossmana

My też używamy takich chusteczek, można wyprać białe, z kolorowym i czarnym i nic nie będzie zafarbowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01472.jpg (54,6 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01509.jpg (54,9 KB, 68 załadowań)
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 18:58   #1748
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Emma, na zafarbowane to nie wiem co robić, ale na przyszłość mogę polecić ściereczki do prania absorbujące kolory. Super są i dla mnie to odkrycie roku. Do każdego "mieszanego" prania wrzucam 1 lub 2 takie chusteczki i nic nie farbuje. Obecnie mam takie z Rossmana

Nie wiedziałam że jest coś takiego dziękuję za uświadomienie-zakupię na pewno
Cytat:
Potraktować odplamiaczem, potem zrobić normalne pranie jak dla dziecka tyle że w wysokiej temperaturze, a na wszelki wypadek wypłukać ze dwa razy ekstra?
Tak zrobiłam...puściłam już jedno pranie z jelpem, ale nadal ubranka walą tym odplamiaczem...będę próbować znowu. Z różowych praktycznie wszystko zeszło, na żółtych nie wszystko.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
My mamy coś takiego :Jak juz nie trzeba bedzie młodego przewijać, to górę się ściąga,przedłużenie tyłu odkręca, komodę dosuwa do ściany, a te regały z tyłu ustawia po bokach, i jest normalna komoda z regałami na zabawki czy książki.

My też używamy takich chusteczek, można wyprać białe, z kolorowym i czarnym i nic nie będzie zafarbowane
Ale genialny kącik!

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Doris śpi 3 godzinę ciekawe czy ten wieczór będzie ok, czy znowu da mi popalić swoją drogą jak jest okokonowana to śpi średnio dłużej o godzinę w dzień, a w nocy nawet 2 tylko trochę czasu mija zanim zaśnie
Stary 2014-01-13, 18:58   #1749
Inw
Raczkowanie

Cytat:
lnw mamy komode z ikei i usztywnany przewijak. Problem jest tylko taki, ze przewijak jest ciut za duży w stosunku do komody i nie ma miejsca obok. Sprawę w większości załatwia organizer z ikei powieszenie na łóżeczku, które stoi obok. Tylko ten termos jest problematyczny.
Ja miałam plan wykorzystać górną szufladę jako dodatkową wysuwaną powierzchnię przewijakową, znaczy trzymać tam właśnie pieluchy i całą resztę tego co musi być pod ręką, może i termos by można tam ustawić, tylko zakręcać i kłaść zamykając "składzik"? A przewijak w którą stronę masz położony? Nie wiem jak to ująć - z dojściem od frontu czy od boku?

Cytat:
Hahaha, no liczę i na takie rady, zresztą jak nasze mamusie piszą na forum to chłonę jak gąbka, w jakich momentach znajdują na to czas

Co do stanowiska do przewijania to na razie mam wszystko czego potrzeba, ale póki co, bez sztywnej koncepcji. Zakładam, że w praktyce wyjdzie jak jest mi najwygodniej.
Mam przewijak taki sztywny na łóżeczko i miękki na komodę (oba dostałam), mam organizer materiałowy na łóżeczko, plastikowe pojemniki na łóżeczko z ikea no i wszystkie potrzebne gadżety. Komoda też jest, ale nie jakaś specjalna. Jutro może popstrykam fotki pokoju małego to wstawię pokazać.
No ja też chłonę, byle tylko coś się ostało w żelku do czasu aż będę mogła sama wypróbować Serio, ostatnio zastanawiam się czasem czy ja się ogarnę po porodzie z taką masą żelową zamiast mózgu

U mnie właśnie koncepcje ciągle się zmieniają. Klnę że nie mam jak na sucho chociaż potestować, albo wrzucić fotki z pytaniem czy dany układ ma sens, bo na razie czekam na przenosiny i wszystkie dziecięce rzeczy jeszcze spakowane i poupychane po kątach.

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Słuchajcie, a którejś z Was też tak poszerzyła się miednica i centymetry wokół niej (obwód tu chyba jeszcze nie bioder)? Bo ja zauważyłam to dopiero na moich ulubionych jeansach, które się nie dopinają i załamka... Czy to się jeszcze jakoś samo zmieni? Kiedy zaczynacie ćwiczyć coś bardziej i chodzić np. na basen po sn?
Czyli tyłek urósł? No mi idzie chyba właśnie w uda i tyłek, widzę nawet po ciążowych dżinsach jak czasem muszę się wbić żeby wyjść z domu. Ale na razie nie robię żadnych założeń sportowo-dietetycznych. Zobaczę jak będzie kiedy mały się pojawi i zacznie odsysać tłuszcz
Chociaż fajnie by było mieścić się w spodnie sprzed ciąży, szukanie spodni to dla mnie zawsze udręka - teraz chyba oszczędzają na materiale, a jakoś nie przemawia do mnie widok przedziałka nawet u młodszych i zgrabniejszych osobników, u mnie mógłby pewnie powalić przypadkowego widza
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:03   #1750
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny a tak z zenujacych tematow. Bylam wlasnie siku i jakos tak spojzalam do wc a tam w moczu widoczne takie biale smugi jakby jakiegos sluzu czy cos. Jakies pomysly co to moze byc.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:10   #1751
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Świetny ten zestaw
Muminku a jaki jest wymiar "od frontu"?
Ta komoda z ikei którą mam głębokości ma 48cm, to chyba noworodka nawet w tą stronę nie zmieścimy. Coś czuję że albo się przełamię do tej brevi albo w ogóle będę musiała coś innego wykombinować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 19:11   #1752
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak z zenujacych tematow. Bylam wlasnie siku i jakos tak spojzalam do wc a tam w moczu widoczne takie biale smugi jakby jakiegos sluzu czy cos. Jakies pomysly co to moze byc.
O ja...nie wiem co to może być
Dziewczyny tych dziwnych objawów porodu jest tak wiele ze ja już nie wiem jak rozpoznam to u mnie
Stary 2014-01-13, 19:11   #1753
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny ktore daja swoje mleko z butelki, mam pytanko. Wasze maluchy bez problemu chcialy pic z butli, czy musialyscie probowac roznych butelek?
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:16   #1754
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore daja swoje mleko z butelki, mam pytanko. Wasze maluchy bez problemu chcialy pic z butli, czy musialyscie probowac roznych butelek?
Lela różnych. Z nuka piła na początku, ale potem jej nie pasowała. Próbowałam dla wcześniaków dr Browna ale ta w ogóle jej nie pasowała. Następna pasująca jest butla była z aventu natural, ale po tygodniu przestała jej pasować. Obecnie pasuje jej butla mam. Zainteresowała mnie też ta medela calma, bo mam też przestaje małej pasować
Stary 2014-01-13, 19:22   #1755
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję Mamy dwa lata na rozkręcenie się, potem ZUS już przestaje być ulgowy, więc trzeba się starać.

Gratuluję i podziwiam Mnie czeka wieczór z żelazkiem.
Dokładnie, mój TŻ jest jeszcze na tym mniejszym ZUSie i zobaczymy co dalej - czy będzie kontynuował współpracę z tą firmą, czy poszuka innej.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Z dzisiejszej nocy jestem absolutnie zadowolona

23:00 karmenie/przewijanie
1:00 j/w
3:00 j/w
6:00 j/w
7:00 j/w do 8:00 aktywność
8:00-10:00 sen (z nami w łóżku, troszkę na moim brzuchu, troszkę na boczku)
Jak to jest nocka, z której jesteś zadowolona to już się boję ja dzisiaj zasnęłam po 2:00, obudziłam się koło 6:00 i już tylko drzemałam do 8:00 i chodziłam półprzytomna jak zombie. Nie wiem jak to wszystko ogarnę

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ooo ja też cierpię na spuchnięte stopy . Zaczęło się od świąt i trwa do teraz
Współczuję... U mnie już sieją panikę z moimi stopami, mama moja się przejęła mam już wyniki moczu - wszystko w normie, ciśnienie dobre, więc nie będę się martwić.

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Co do skóry to moja pupa wygląda już jak kanion? Jakieś suche stepy z pęknięciami... blee! Stosuję masło shea i olejek z rossaman, nie wiem czy mi cokolwiek nieinwazyjnego pomoże. Rozstępy na pośladkach często są wynikiem dużego stresu więc w moim przypadku stres plus ciąża = poorany zadek. Zakładam, że już nigdy nie zaprezentuję się w normalnych majtkach na plaży
Smarowałam skórę brzucha specyfikami na rozstępy jeszcze przed ciążą, a i tak wyskoczyły. Ja mam duże predyspozycje do powstawania rozstępów, więc w takim wypadku chyba niewiele pomoże

Cytat:
No tylko efekt tego porównania składów chusteczek jest depresyjny - jedyne bez paskudnej chemii byłby jakieś takie apteczne za 40 zł za opakowanie?
No właśnie niekoniecznie. Wiele chusteczek tańszych niż Pampers, Nivea itd. ma lepszy skład, a cenę wręcz śmieszną.

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
W ogóle wróciłam od tego drugiego lekarza z konsultacji. Kazał się nie martwic - dzieci rosną w swoim tempie. Powiedział, ze zastanawiające i to co mogło by wzbudzić niepokój to duża rozbieżność pomiędzy poszczególnymi częściami ciała. Ale skoro przepływy są ok to nie ma co na zapas się zamartwiać.
No i wody, dopóki nie chlustają to nie ma powodu do niepokoju. Mierzone w kilku "kieszonkach" wystarczy, że w jednej mają powyżej dwóch cm (?) i już jest nieźle.
Termin porodu, którego mam się trzymać to 23.01
na 20.01 kazał umówic się na ktg i jeśli będe zaniepokojona czymkolwiek mam mówic chociażby, że mała się słabo rusza - wtedy wezmą mnie na obserwację. Teraz powiedział, że mógłby mnie położyc, ale nie ma sensu - lepiej w domu, a gdyby coś się działo to daleko nie będę miała.
No i kazał podleczyć się z tego co się znów przypałętało - nawet jeśli znów skończy się na antybiotyku. Podobno antybiotyk lepszy niż infekcja tym bardziej, że nikt mi nie da czegoś nie dla kobiet w ciąży. Swoją drogą ja zawsze okaz zdrowia - w szkole żeby nie iść termometr do herbaty trzeba było wsadzać, a teraz mimo leków i grzania tyłka pod kocem nie mogę się doleczyć

I dwie rzeczy na pocieszenie - po pierwsze nie będę musiała wypychać wielkoludka z czego kazał się cieszyć , a po drugie mam zielone światło na - cytuję- "ostry seks z mężem" marne pocieszenie, tym bardziej, że moje samopoczucie nie wiem czy pozwoli na jakiekolwiek seksowanie

Więc koniec końców trzymamy się tego, że wszystko jest w najlepszym porządku
Dobrze, że ten lekarz Cię uspokoił tamten niepotrzebnie zasiał panikę.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 19:26   #1756
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ale mnie nerw wziął...przy 40 stopniach pofarbowało mi jakieś niebieskie ubranko i zapaćkało praktycznie wszystkie żółte i różowe rzeczy Doris
Oj współczuję! Ja zawsze jasne kolory z białymi,a ciemne z czarnymi piorę i nigdy nic nie pofarbowało.

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Miałam kilka skurczy co 7 min juz miałam iść do dyżurki ...i mi przeszło...pospacerowalam po schodach ale chyba to nie wiele daje
Isia ale się wymęczysz biedna!

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

dla mnie unikanie produktów mlecznych i dieta eliminacyjna "na zaś" to jest najprostsza droga do wykończenia się i odwapnienia kości plus stracenia zębów (i anemia w pakiecie). inna sprawa kiedy dziecko ma konkretne reakcje. większość kobiet które znam i było na takich dietach były zadowolone jak to szybko nie chudły itp, szkoda tylko że nie widziały jakim kosztem tzn połamane paznokcie, zmęczona szara cera, sucha zwisająca skóra, wypadające włosy, podkrążone oczy, niedobory, złe wyniki. bo dziecko wyssie to co najlepsze. chudły nie dlatego że karmiły, ale dlatego że w czasie karmienia prawie nic nie jadły

Też tak uważam

Cytat:
A może to jeszcze jakieś pozostałości czopa?

Cytat:

U mnie Wiki wcale nie chciała pić z butelki,nie piła nigdy mimo,że próbowałam kilku. A z Erykiem problemu nie było,miałam z tt i chociaż dostawał bardzo rzadko z butli to bez problemu wypił.
Stary 2014-01-13, 19:28   #1757
Nemezis23
Rozeznanie

Mam pytanie do doświadczonych mam

Ciuszki dziecięce pierzecie zawsze osobno, czy można z dorosłymi, oczywiście w proszku dziecięcym?
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:29   #1758
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Oj współczuję! Ja zawsze jasne kolory z białymi,a ciemne z czarnymi piorę i nigdy nic nie pofarbowało.
Miałam tylko żółte, zielone, różowe i niebieskie. Wszystkie takie dziecięce więc te kolory nawet nie bardzo intensywne. Musiało pofarbować coś nowego. Niby na wszystkich metkach jest że można prać w 40stopniach więc już w ogóle mnie to wkurzyło (zawsze patrzę w ilu stopniach można prać te nowe rzeczy).
Stary 2014-01-13, 19:30   #1759
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Może poleciało trochę śluzu ciążowego? Potrafi go sporo być przecież.

Cytat:
Lela różnych. Z nuka piła na początku, ale potem jej nie pasowała. Próbowałam dla wcześniaków dr Browna ale ta w ogóle jej nie pasowała. Następna pasująca jest butla była z aventu natural, ale po tygodniu przestała jej pasować. Obecnie pasuje jej butla mam. Zainteresowała mnie też ta medela calma, bo mam też przestaje małej pasować
Kurcze, przeczytałam i zwątpiłam w swoje zdrowie psychiczne po porodzie - przy odpowiednim wybredziochu/pechu można zostać z pusta kieszenią i kilkoma paczkami pieluch, chusteczek, stosem butelek, smoczków, itd. Nie wiem jak moje skąpstwo to zniesie
Stary 2014-01-13, 19:30   #1760
Nettk_a
Raczkowanie

Cytat:

Mam butelkę aventu i na początku miałam duży problem, żeby Olka do niej przekonać. W szpitalu w ogóle nie chciał z niej pić, a teraz pije bez problemu chociaż już miałam coś innego próbować.
Stary 2014-01-13, 19:33   #1761
pilotka86
Rozeznanie

fajne macie kąciki do przewijania!!!
wrzucę też swoje.
ten na kółkach jest w naszej sypialni a drugi z pokoiku córki (zrobiłam teraz zdjęcie na chwilę przed kąpielą więc wybaczcie rozgardiasz)
najczęściej używam tego w sypialni. ten w pokoiku rzadziej i tam też trzymam różne duperele i większość kosmetyków które dostałam a których nie używam. tam też mam składzik pieluch itp.

Cytat:
pilotka mam z pompka, kupiłam na Allegro, stacjonarnie tez nie znalazłam.
dzięki za odp
czyli zostaje mi allegro. no nic trzeba zamówić, bo nie wyrobię na chusteczki przy moim mężu który tyle ich traci na raz

Cytat:
Też tak macie, że jak karmicie jedną piersią, to z drugiej leci Wam mleko samoczynnie? Jest jakiś sposób, żeby temu zaradzić? Nie mogę zapachu mleka
też
zaradziłam temu wkładając muszlę. wcześniej podkładałam tetrę jak piersi było nagie a jak w staniku wkładkę laktacyjną .
to samo jest jak odciągam laktatorem.
zastanawiałam się też żeby podłożyć butelkę i wyłapywać no ale bez przesady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130154.jpg (94,2 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130148.jpg (94,7 KB, 66 załadowań)
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:33   #1762
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Miałam tylko żółte, zielone, różowe i niebieskie. Wszystkie takie dziecięce więc te kolory nawet nie bardzo intensywne. Musiało pofarbować coś nowego. Niby na wszystkich metkach jest że można prać w 40stopniach więc już w ogóle mnie to wkurzyło (zawsze patrzę w ilu stopniach można prać te nowe rzeczy).
Tez moge polecic te husteczki z rossmanna do prania

lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:35   #1763
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, przeczytałam i zwątpiłam w swoje zdrowie psychiczne po porodzie - przy odpowiednim wybredziochu/pechu można zostać z pusta kieszenią i kilkoma paczkami pieluch, chusteczek, stosem butelek, smoczków, itd. Nie wiem jak moje skąpstwo to zniesie
Plusem jest to że płaciliśmy tylko za mam. Avent był gratisem w SR, Nuk dostałam w szpitalu. Więc w sumie wydaliśmy kasę tylko na dr browna i mam medela trochę straszy ceną, ale opinie ma dobre.
Aaa.. i własnie patrząc na swoje dziecko to cieszę się że nie kupiłam żadnych zestawów butek, bo bym z nim została jakby małej nie pasował.

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2014-01-13 o 19:36
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:36   #1764
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak wiór to lepiej nie, chociaż fajnie by było w sumie móc "ponadrabiać" w drugą stronę, czyli dostać przykaz objadania i opijania się czymś dobrym

Dzięki za info Kefii!
A przewijak masz jakoś mocowany do komody żeby się nie zsunął? Bo właśnie się zastanawiam jak przeskoczyć to że komoda ikeowska ma nawet niezłe wymiary, ale jakby kłaść przewijak po dłuższym boku, a wtedy dostęp jest ograniczony ścianą z jednej strony. Boję się że jakbym dokupiła i kładła przewijak tak po krótszym boku to mi zleci razem z małym
Ja komode mam robiona z czegoś takiego http://allegro.pl/arus-komoda-z-prze...847721080.html
Ta góra na przewijak jest tak położona na blacie. Mozna to zamocować od tyłu do komocy ale ja nie mocowałam bo jak połozylam przewijak to nic się nie ślizga. Ta nakładka jest większa niż komoda i wystaje z przodu i z tyłu.
Kolezanka była bardzo zadowolona z tego rozwiazania bo miała miejsce na postawienie czegoś obok przy pzrewijaniu. I w pierwszej szufladzie miała zawsze pampery i chusteczki. Ja zrobilam podobnie i zobaczymy jak to sie sprawdzi.
Podoba mi sie tez komoda jednej z was ale nie zakodowąłam której taka szeroka co ma półeczki obok szulflad.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:40   #1765
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Nemezis:dokladnie to jest nocka, z ktorej jestem zadowoloana, bo maly budzil sie co 3h a nie co 1h. Zreszta sama bedziesz sie niedlugo cieszyc z takich nocek
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 19:44   #1766
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Słuchajcie, a którejś z Was też tak poszerzyła się miednica i centymetry wokół niej (obwód tu chyba jeszcze nie bioder)? Bo ja zauważyłam to dopiero na moich ulubionych jeansach, które się nie dopinają i załamka... Czy to się jeszcze jakoś samo zmieni? Kiedy zaczynacie ćwiczyć coś bardziej i chodzić np. na basen po sn?(...)
Po porodzie znaczy? Chyba jak laktacja się unormuje i połóg skończy, to już można? To też zależy czy pocięte będziemy czy nie, bo chyba szwy muszą się rozpuścić jeśli się było szytym?

Cytat:
(...)
Tak zrobiłam...puściłam już jedno pranie z jelpem, ale nadal ubranka walą tym odplamiaczem...będę próbować znowu. Z różowych praktycznie wszystko zeszło, na żółtych nie wszystko.
Jeśli masz olejek z drzewa herbacianego to polecam w ramach płynu do płukania. Ma działanie odkażające i nie powinien raczej uczulić.

Cytat:
Czopuś?

Cytat:
Kobieta zmienną jest, nawet jeśli jest całkiem mała
Stary 2014-01-13, 19:55   #1767
ejani
Zadomowienie

Hej, dzięki za odpowiedzi, to były wody- Kazio urodził się o 17:12 na partych dałam plamę i ok 16:30 dostałam oksytocynę(ale za to od 4 rano miałam prawie same bóle krzyżowe), nieźle mnie pocharatał (godzinę mnie szyli, ale to długa historia), ma 53 cm i waży3250 g, przez półtorej godziny mi się przyssał i nie chciał puścić

Nie nadrabiam Was, bo padam, gratuluję jeśli jeszcze komuś się udało (a także przepraszam za wbicie się w kolejkę i kibicuję reszcie )
Stary 2014-01-13, 19:58   #1768
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
No właśnie ja też wzięłam zgodnie z tabelką 80 pod biustem, ale za luźny i nie trzyma, tym bardziej jak sie rozciągnie to będzie lipa. A jeśli to nie tajemnica ile masz cm w biuście? Małymi krokami zaraz dobiorę miseczkę

Takie mam na oku:
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-c...tte-u,404.html
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-naomi-u,198.html
Chcę jakieś ze 2 na dzień. Na noc póki co zamówiłam takie jak któraś pokazywała z Pepco
W biuście mam 106, ale to dopiero jak wróciłam do domu to to zmierzyłam . W ogóle z ich rozmiarówki wychodzi że powinnam kupić 85E co jest dla mnie totalnym bezsensem... Cycki by mi latały na prawo i lewo. Mierzyłam ten model: http://allegro.pl/alles-biustonosz-d...855103580.html - nie wiem czy usztywniane mają inną rozmiarówkę. Z usztywnianych nie było nic, co nadawałoby się w ogóle do przymierzenia ale jutro jadę do rodziców, a tam jest sklep w którym jest coś Allesa, więc może uda mi się coś przymierzyć/kupić. Czaję się na dwa usztywniane (Letizia to mój hit!) i ten wyżej. Dam znać

Cytat:
boska sexi czarną kocicę to ja mam z H&M dla karmiących KLIK, ale nie wypada mi w niej paradować w szpitalu
Wow, świetna ta koszulka. U mnie w H&M jej nie widziałam Swoją drogą ja mam czarny satynowy szlafrok i zamierzam wziąć go do szpitala. Miałam kupić jakiś taki "dresowy" specjalnie na szpital, ale stwierdziłam, że mi niepotrzebny. Mam w domu dwa puchate (bez sensu je brać, bo gorąco), więc zostaje satynowy. Jest do kolan, a nie taki ledwo za tyłek, więc może siać zgorszenia w nim nie będę

ejani GRATULACJE! WITAMY KAZIA!
Stary 2014-01-13, 20:00   #1769
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej, dzięki za odpowiedzi, to były wody- Kazio urodził się o 17:12 na partych dałam plamę i ok 16:30 dostałam oksytocynę(ale za to od 4 rano miałam prawie same bóle krzyżowe), nieźle mnie pocharatał (godzinę mnie szyli, ale to długa historia), ma 53 cm i waży3250 g, przez półtorej godziny mi się przyssał i nie chciał puścić

Nie nadrabiam Was, bo padam, gratuluję jeśli jeszcze komuś się udało (a także przepraszam za wbicie się w kolejkę i kibicuję reszcie )
Ojejjjjjjjjj super!!!!!
Gratuluję synka!!!!
Stary 2014-01-13, 20:01   #1770
Nettk_a
Raczkowanie

Ejani - gratulacje ) Gdzie rodziłaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości