|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44594139]Uff, przeczytałam, ale przepraszam, nie pocytuję bo jestem w trakcie szycia balowej kreacji
[/QUOTE]Ale się zmieniła. Podobna do Ciebie |
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
wiemy
![]() Szajuś ale Dorka duża ! ja wpadłam w wir urodzinowych dekoracji, musze odkopac się z zakładek
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
aha
Lady, za późno już, bo dopiero teraz czytałam o chrypce Pietraszka, ale u nas było identycznie - młody obudził się rano zachrypnięty, poza tym żadnych innych objawów; ja byłam przekonana, że to do wrzasków i pisków, bo ostatnio się uaktywnił na tym polu ale jak na drugi dzień to samo było, to poszliśmy i okazało się, że zapalenie gardła ma i dostał antybiotyk już, bo lekarz stwierdził, że bardzo mocno czerwone i mu się to nie podoba; dobrze, że u Was nic się nie rozwinęłoi jeszcze: po dzisiejszym pierwszym dniu pilnowania Filipa przez teściową jest 1:0 dla mnie jak przyjechałam, to spał i akurat jak stałyśmy z teściową nad nim, to się obudził i zaczął jęczeć; to ona od razu skoczyłą do niego i zaczęła gdakać "jest babcia, jest, nie bój się blebleble"; a co mój kochany synek zrobił? rączki do mnie i "mama, mama, mama" a potem jak go ubierałam, to cały czas poakzywał na mnie palcem, patrzył na teściową i powtarzał mama---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- ja to mam nadzieję, że kolejne urodziny będą lepsze niż ten nasz roczek, bo większość jakoś tak olewająco do tego podeszła ![]() już się nie mogę zdjęć doczekać
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
W sumie to zmienilismy wszystko podłogi, meble, sprzęt agd, w pokoju nowe panele, brak kawałka ściany i drzwi w przedpokoju, imitacja cegły w przedpokoju. generalny remont
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Az weszlam przez przegladarke co by zdjecia podejrzec
marta, bardzo ladnie sie urzadziliscie, super ta cegla wyglada ![]() No i mamy ten sam zlew i plyte kuchenna ![]() Elmi, o widzisz, identycznie bylo u nas, dostal juz dzisiaj leki 2x i mam nadzieje, ze bedzie lepiej Bokeh, nie moge sie zdjec doczekac z roczku Hanulki na pewno bedzie piekniscie!!! Ja zapomnialam kompletnie o dekoracjach, tak sie zaaferowalam zarlem no i zadnych zdjec nie mamy....Lece spac ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż się sama dziwie, ze tak czysto. Ale obiecałam sobie, że jak będę miała nową kuchnię to będę w niej utrzymywać porządek, bo wcześniej to wstyd gadać. My też za dużo zdjęć nie mamy z roczku Filipowego. Może uda mi się coś później do klubu wrzucić, ale to najpierw muszę od sióstr dostać bo podobno kilka zdjęć zrobiły
|
|
#3848 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny tort Piotrek ma już zarośnięte ciemiączko Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44594139]Uff, przeczytałam, ale przepraszam, nie pocytuję bo jestem w trakcie szycia balowej kreacji [/QUOTE]O, jak Szaj mała, śliczności Cytat:
O kurcze, jesteście mistrzami Cieszę się, żę zadowolona jesteś Cytat:
dla Filipa za załatwienie teściowej ![]() Przykro, że rodzina olała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A właśnie miałam pytać o fotki
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Ifonka my jeszcze nie probójemy przechodzić na inne mleko. Pediatra kazała nam czekać minimum do 14-18 miesięcy. Cytat:
Właśnie często przebywala z mama i ze mną. A teraz jak widzi moja name to od razu w płacz. I nie da mi odejść na krok. Dzisiaj np Przyszla mama,więc usiadłyśmy razem na podłodze i się bawimy. Do czasu aż nie Wstalam. I tu już zaczęła się histeria. Płacz,łzy jak grochy ![]() Mama wzięła Ją na ręce,czymś zajęła,ale płakala nadal. Ja nie potrafię wychodzić do pracy. Mam z tym ogromny problem. ![]() Do mamy jeździmy też w weekend,żeby Mała się "przyzwyczaiła" że nie zawsze Babcia=brak mamy. Ale cały czas jest ciężko. Wkurza mnie to że dziecko płaci tak wysoka cenę za mój powrót do pracy. Cytat:
Little,Elmi a jak się mówi na gejosa szefa kobietę? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Wczoraj odłożyłam Blanke do łóżeczka,wyszłam i zamknęłam drzwi żeby poszła spać. A za chwilę słyszę jak śpiewa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3851 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Co do pomysłów to chyba nie masz nic do stracenia więc próbuj ![]() Cytat:
Cytat:
Cięzko ją było zostawić na weekend ( nie cały) ale … czasem dla siebie czegoś też potrzebuję. Tym bardziej że jak jestem w domu jestem z dzieckiem, mamą, teściową i Młodą, z Tż nie mamy dla siebie chwili. A tak przynajmniej przez 6 h podróży mogliśmy spokojnie porozmawiać no i trochę się rozerwać. Pomijając taki wyjazd jak już gdzies idziemy to jak Oliwka już śpi i wracamy przed karmieniem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja znowu końcówke tylko oglądnęłam, ale podobała mi się.
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, jak cudownie, ze wam sie chociaz te nocki poprawily!
![]() Nasz babel to juz standard, wstaje 2x, zazwyczaj o polnocy, drugi raz o 4. Chociaz dzisiaj polnoc i 5.40 a wczoraj tylko o polnocy. Moze uda sie zejsc calkiem bez karmien nocnych, ale powiem wam, ze w porownaniu z tym, co dzialo sie wczesniej to niebo a ziemia! No i zabek spi u siebie w pokoiku, ciezko mi bylo niesamowicie na poczatku, ale teraz juz ok. Przyszla lampeczka sloneczko, jest bardzo fajna, dokupilam najslabsza moc zarowki a i tak....za jasno swieci macie jakis pomysl na przyciemnienie swiatla zarowki???Apropos szczepienia, moja pediatra wczoraj mowila, ze na terazniejsza szczepionke mamy przyjsc m. 13 a 15 miesiacem zycia czyli nie jak wszedzie u was, ze zaraz po roczku ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44594139]Uff, przeczytałam, ale przepraszam, nie pocytuję bo jestem w trakcie szycia balowej kreacji
[/QUOTE]Jaka duza pannienka ale powiem Ci ze ma minke łobuziary ![]() Cytat:
Neti my bedziemy w CZDZ w lutym od 5 na oddziale kilka dni ale na kawke pewnie wpadniemy choc myslałam o jakims spacerku wspolnym bo czytałam ze mozna wychodzic jak dziecko zdrowe daleko piechotka do ciebie z CZDZ ?? Mała masz podobne pomysły do mojego Tz w sobote jak bylismy na tej sali do Integracji przyczepił sobie taka przysawke na srodku czoła cos takiego http://mamaplus.pl/products/klocki-p...-deluxe-50-szt chodził z tym z 20 min i co sliwa na srodku piekne czerwone kołeczko jeszcze dzis widac a ma w pracy spotkanie z klientem z Holandi ciekawe co sobie pomysla powiedział ze powie ze go bije
|
|
#3854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że większość z Was się nei zgodzi ze mną. ALe np ja mam 5 max 6 h snu, i wiem że jak bym spała z Olwiką to bym długo nie pociągnęłą. Wolę wstać kilka razy w nocy niż całą noc "przespac na czuja". Cytat:
Lizaczkii przecudne, ale jakbym miała robic to tez tylko dla dorosłych raczej. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44594139]Uff, przeczytałam, ale przepraszam, nie pocytuję bo jestem w trakcie szycia balowej kreacji [/QUOTE]Dorka śliczna, a jaka poważna na tym zdjeciu. Cytat:
![]() Cytat:
Nas czeka remont w tym roku, na razie zbieramy kase bo Tż chce szybko i na raz zrobić a nie że przez miesiąc będzie wszytsko rozwlone bo kasy zabrakło czy coś.
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
U nas druga pod rzad nocka okropna tysiac pobudek a dzis wszystko zle plakał cyc nie raczki nie do łuzka nie a podbuka o 5 na dobre siedze w pracy i ledwo na oczy widze chyba zeby albo nie wiem co
|
#3856 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44594139]Uff, przeczytałam, ale przepraszam, nie pocytuję bo jestem w trakcie szycia balowej kreacji [/QUOTE]ale dorosła Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Pobudka o 5 :banghead: ale na szczęście podpala od 7:20 do 8:10. A ja z nią
![]() Miłego dnia ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze pierniczki choc troche oslodza Twoje pracowe smutki |
|
|
|
|
#3859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Sliczny, ja też będę zamawiać. Brak mi talentu
![]() Cytat:
Cytat:
ale dajcie spokój, obiecuje umowę, a teraz kręcą?! Masakra. Mi się kończyła w grudniu i dostałam bez żadnych warunków już na stałe. Co do śpiewania Mój Domiś rano jak stoi w łóżeczku, to podchodzi na koniec łóżeczka, bo w tym miejscu widzi się w lustrze w szafie, i stroi miny. Język sobie pokazuje itp ![]() A tak w ogóle to zapomniałam się przywitać.. cześć
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-14 o 08:58 |
||
|
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
Scotasia zapomnialam wczesniej, dziekuje za rzetelne sprawozdanie bujaczkowe, przykonalas mnie i tez bede dzisiaj ja zamawiac.
Spoznione najlepsze zyczenia dla wczorajszych roczniakow, Dorotko, Zuziui Filipku, duzo zdrowka dla Was Marta bardzo fajnie u was po remenocie, super szafka w przedpokoju, mi sie tez taki szafko pufek marzy. |
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
iwfka dlaczego spiac z dzieckiem, spalabys "na czuja"? debrah pieknie powiedzianie ![]() nawijko u nas jest tak, jak u ewika mimo, ze wiekszosc czasu spedzam z Yae. Wlasciwie, kiedy jestesmy we dwie, to bawi sie przewaznie sama, ale wie, ze jestem obok. Kiedy tz, t. sie nia opiekuja, to ja moge wyjsc bez problemu. Szal jest jak tz wraca z pracy, chociaz ostatnio mnie tez wita. Dzis bylysmy na mini-spacerku. Yae probawala wlasnych sil. Co ktos przechodzil, to przystawala i kiwala raczka |
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- niech ktoś mi odda troche mocy ...........
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka, co do spania-to chyba zalezy kto ma jaki sen... Ja nie spie na czuja, budze sie tylko jak Kuba wierzga nogakmi, co obwieszcza rychla pobudke.
Nie mam czegos takiego, ze budze sie na kazdy jego ruch. Umarlabym jakbym miala wstawac milion razy do lozeczka (zwlaszcza ze srednio je akceptuje mniej wiecej od 2 miesiaca zycia). Stoje w kolejce labie i jest milion ludzi. Kuba na dole na dworze z przyszla zona brata TZ, ale juz dochodza do mnie sygnaly, ze marud sie zalaczyl... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas nocki ostatnio bardzo ciężkie mały czesto budzi się z płaczem ![]() fewciu a wiesz moze czy jest nuramigen 3 czy już do końca pije się 2 ? Super że wasze nocki są już dużo lepsze. marta świetnie wygląda teraz całe mieszkanko
|
#3865 | |
|
Zadomowienie
|
Szokk, moje dziecko spało do 9
Co prawda często się budził w nocy, ale tylko powąchał cyca i zasypiał dawno nie wstawałam taka wypoczęta ![]() Cytat:
|
|
#3866 |
|
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to wczoraj byłam we wszystkich 3 Biedronkach w moim mieście i wszystkie Dadu były wykupione, ludzie poszaleli.
|
#3867 |
|
Wtajemniczenie
|
Ezzo mam nadzieję, że będziesz zadowolona i jakby co, nie będzie namnie
![]() Meneq ja się już nie mogę doczekać takich spacerów K.wa zalałam laptopa herbata |
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie chwale jedyna pobudka o 5 na przytulenie, wstalismy o 7:30 tylko dlatego, ze musialam jechac do labu.
Tak to mozna spaaaac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi na temat biedrony
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o będzie wydruk na opłatku takim, tuszami jadalnymi, w cukierni zamówiłam. Kładzie się to na gotowy tort, na masę śmietanową ![]() lecę nadrabiać póki młody śpi
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje nocek dziewczyny ![]() Lady a może spróbuj pomalować żarówkę na ciemno, lub kupic jakąs taką ciemną ? ![]() Ale mnie łeb napiernicza
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

[/QUOTE]

jak przyjechałam, to spał i akurat jak stałyśmy z teściową nad nim, to się obudził i zaczął jęczeć; to ona od razu skoczyłą do niego i zaczęła gdakać "jest babcia, jest, nie bój się blebleble"; a co mój kochany synek zrobił? rączki do mnie i "mama, mama, mama"
no i zadnych zdjec nie mamy....

dla Filipa za załatwienie teściowej 

Chętnie zostaje z mężem, ba, nawet z dziadkami, których widzi raz na miesiąc
), wiec zamknelam drzwi. Zostal pod nimi i krzyczal.
22.05.2008
14.08.2011

Co prawda często się budził w nocy, ale tylko powąchał cyca i zasypiał