|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
To znowu ja
![]() Dziecko moje usypiało dziś troszkę ponad godzinę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciężko mu dogodzić. Przede wszystkim ma być nie chińskie. Popieram, ale czasem muszę się nieźle naszukać, żeby coś fajnego znaleźć.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chętnie zostaje z mężem, ba, nawet z dziadkami, których widzi raz na miesiąc jak wracam to niby się cieszy, ale nie czuję takiego dużego przywiązania. Czasem jest mi trochę przykro...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fewciu.. tak mi Twoja sytuacja tkwi w głowie. I tak sobie pomyslałam, że gdybym miała taką sytuację w pracy to bez wahania staralibyśmy się o drugie dziecko. Albo może urlop wychowawczy? Ale miałam dziś nieciekawe zdarzenie. Zapiekałam w piekarniku ziemniaki na obiad. Mamy taki piekarnik z chłodzącym nawiewem, nie jest gorący, ale pilnuję, żeby Dominik się nie zbliżał. A dziś chwila nieuwagi i złapał za uchwyt piekarnika i się na nim zawiesił |
||||||||
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ale Ty mądra jesteś
Zresztą już nie raz to udowodniłaś ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Scotasia dobrze, że mały się nie poparzył. |
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wiecie co, mój tż kupił mleko z BD w tej promocji, najpierw był w jednym takim nowootwartym no i było że 16,99 poszedł z dwoma do kasy bo tylko tyle było i naliczyło mu tylko rabat ten z karty bez ceny tej 10,99 a babka na kasie nic nie wiedziała a potem poszedł do innego w galeri kupił 10 opakowań za 10,99 normalnie mu cene naliczyło. Dziwne. No i mamy w domu 12 opakowań mleka![]() Ja jakoś tak na maxa wkręciłam się w roczek Hani to takie super móc coś takiego przygotować wiem że ona nie będzie tego pamiętała ale będę miec wprawę na przyszłe urodziny. I w ogole wczoraj tak myslałam, że trochę szkoda że nie mamy urodzin na wiosne/lato można by zorganizowac cos na swieżym powietrzu a tak to zawsze w pomieszczeniu :PW ogóle znalazlam takie super cosie, nawet nie wyglądają na trudne, cake pops ! slicznie to wygląda, takie ciasteczkowe lizaki w polewie ![]()
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-01-13 o 21:13 |
|
|
|
|
#3814 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczorową porą, Filip śpi więc mogę nadrobić te milion pińcet stron
![]() Ale najpierw bardzo dziękujemy z życzenia dla Filipka i również składamy życzenia dla Zuzi i Dorotki, wszystkiego co najlepsze i 100 lat księżniczki Lecę nadrabiać
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby więcej u mnie było dzieci to też bym może spróbowała zrobić. A tak będzie tylko Domcia i jedna trzylatka. W ogóle jak popatrzyłam na zdjęcia tortów w necie jakie ludzie robią dla dzieci to naprawdę byłam w szoku. Takie cudowności robią, normalnie dzieła sztuki |
|
|
|
|
#3816 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Współczuję sytuacji z tż, trzymaj sie Cytat:
Sytuacja ma sie tak a nie inaczej, bo dziadkowie w tygodniu pracują, więc my z Tż tak czas organizujemy, że sami dajemy radę, w weekend przeważnie zawsze jesteśmy u jednych i drugich dziadków i wtedy bawi się z nimi bardzo chętnie, bez problemu na ręce idzie itd. Cytat:
No co? Prawdę powiedział ![]() Dasz radę Cytat:
Ach
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie, że może
a w ogóle zarzuć przepisem
|
|
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
A my mamy problem z urodzinami Piotrusia
Nasze mieszkanko nie pomieści 17 dorosłych osób. Tż i rodzice mówią, że najlepiej będzie pojechać z ciastem i tortem do dziadków w weekend ( sobota jedni, niedziela drudzy) bo i tak zawsze wtedy ich odwiedzamy, ale kurcze to są pierwsze urodziny, chciałabym, żeby były jakoś szczególnie uczczone. Piotrowi pewnie to bez różnicy, ale mi chyba smutno będzie Na restaurację, chyba nas nie stać Dziewczyny z małymi mieszkaniami, jak Wy to ogarnełyście?
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bloga, ktoś pytał : wywaliłam posta który miałam przygotowany ;/ i teraz się nie mogę zebrać od długiego czasu. Nałożył mi się powrót na studia z kiepskimi nockami i tak dalej i teraz nie mogłam się zebrać. Ale myślę o tym dużo i pewnie w końcu napiszę, jak znam życie to wtedy jak będzie sesja w pełni, bo wtedy nagle wszystko robi się ważniejsze od uczenia ![]() Deli: egzaminy mam 4 w tej sesji : psychologia zdrowia, psychofarmakologia, psychologia różnic indywidualnych, pomoc psychologiczna. 15.02, 16.02 i 2.03 - to są dni egzaminów.. |
|
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
Bokeh Ty niedawno szukałaś magnesów dla Hani, znalazłaś coś ciekawego?? To byłoby dobre zajęcie w kuchni przy lodówce, a nie szuflady i piekarnik
U nas na szczęście pokrętła są na płycie.I właśnie szukam takich jakichś dużych magnesów, trudnych do połknięcia.. A te lizaki fajne. Mnie pot oblewa na myśl, jak tu wszystko urządzić. Tyle ludzi.... Insolito u nas by było ok 15 dorosłych +7 dzieci... mieszkanie mamy nie takie małe, ale i tak czarno to widzę. Myślę, że jeden pokój byłby naszykowany na zabawy dla dzieci, a drugi dla dorosłych. |
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
http://smoczyowoc.blogspot.com/2012/...cake-pops.html np taki, albo taki http://www.mojewypieki.com/przepis/c...-na-patyczkach
ale wciąż szukam jak to zrobić ogólnie nie ejst trudne, tylko nie wiem ile ta czekolada zastyga i czy trzeba to w powietrzu wtedy trzymac czy jak ?
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w podstawkę się wbija ![]() Jakby Dominik miał dobry dzień i nie był nogawkowym trzymaczem to i ja bym się skusiła te cytrynowe ciasteczka też mam ochotę zrobić, te od Lady
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie roczku to ja byłam dzisiaj zarezerwować restauracje 55 zł / os. bez tortu i ciasta (ale to t. zrobi w ramach prezentu) będzie:
- ziemniaki, frytki, de volaille, udka z kurczaka, schabowy, 2 rodzaje surówek. - kawa, herbata, ciasta, tort -2 sałatki, kurczak w galarecie, jajka faszerowane, szynki, chleb
|
#3825 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nie zniechęcaj się![]() Cytat:
dziękuję za odpowiedzi co do ciemiączka a ja chyba nie robię sama tortu. boję się. zamówię taki
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-01-13 o 21:57 |
||||||
|
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak samo ![]() A jak ma dobry humor to nawet mnie nie szuka jak zniknę w 2 pokoju ![]() Cytat:
Zastanawiałam się jak moje dwukrotne pójście do szpitala mogło wpłynąć na Zuzkę. ![]() Bo generalnie też cały czas ze mną, a tu nagle szok , mamy nie ma. Ale ani razu nie płakała. Szukała mnie, ale nie płakała ![]() Fewciu współczuję atmosfery w pracy
|
||
|
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
SILVER a co do ciemiaczka, u nas już małe ale jeszcze jest. A ja na dekoracje chyba zrobię girlande z pomponow... I moze tez taka z napisem..i wymyslilam dekoracje czerwono granatową...co sądzicie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Aga: nie roztrząsaj tego, to dobrze, że nie płakała prawda?
![]() Na pewno odczuła rozłąkę, ale czasem nie ma wyjścia, są takie sytuacje - takie jest życie. Tak samo z pracą. Ale można robić wszystko co się da by utrzymywać więź z dzieckiem, by czuło się dobrze i bezpiecznie. I można naprawiać błędy! bo one zdarzą się każdej z nas. |
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy za wszystkie zyczenia Roczkowe |
|
|
|
|
#3830 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na studiach miałam farmakologię, chyba, że to nie taka farmako...Pstryczek rośnie Ci dusza towarzystwa, ledwo się obejrzysz i już pannę jakąś Ci przyprowadzi ![]() hje nie mam słów co do siostry :/ |
||||||
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ziola dodaje... i troszke soli...tż dziś w wrócił. bo coś tam się w samochdzie popsuło i do mechanika przyjechał. jutro jedzie.... Oby udał mu się na sobotę zjechać, bo skromne ur robimy... Jutro mamy wizyte u pulmonologa, ale pewnie już nie będę mogła napisać co i jak.. Nie wiem czemu z tel nie dochodzą wiadomości..... POdejrzewam, ze nic ciekawego się nie dowiemy.... mała właśnie zasneła, aż w szoku jestem że tak wcześnie... ostatnio kolo 2 szła spać, bo coś się jej poprzestawiało... Tż też już spi, a ja chyba pojde zrobić te ciasteczka cytrynowe.... a moze tez sie polozei rano przed lekarzem upieke.... no nic... w każdym bądź razie schodzę z komputera... Trzymajcie się... jeśli tż nie zjedzie na weekend to chyba wieczorem w sobotę po imprezie pojadę z mała do rodziców, zostanę tam do poniedziałku moze wtorku... to wtedy się odezwę.... trzymajcie sie... juz tesknie za wami..... |
|
|
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hah dzieki
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze jestes tutaj i utwierdzasz mnie w slusznym przekonaniu |
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiem Wam, ze SZAJKA JEST WIELKA! Dziękuje kochana
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Deli, wiemy, wiemy, ale czym sie szajka wsławiła tym razem?
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Konto usunięte
|
Uff, przeczytałam, ale przepraszam, nie pocytuję bo jestem w trakcie szycia balowej kreacji
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3839 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Filip też w nocy na cycusia często wstaje, już się do tego przyzwyczaiłam. Biedna jesteś z tym uczulenie, dalej nie wiesz od czego to? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mały zdolniacha Cytat:
mieliśmy jakby to powiedzieć szwedzki stól, na jednej komodzie jedzenie, na drugiej talerze, szklanki itd. jak ktoś chciał jeść to w locie. Nic nie stało na niskiej ławie bo zaraz Filip łapał i ściągał. Warunki polowe, ale nie było źle. Mnie się tam podobało ![]() Zaraz wrzuce zdjęcie nowej kuchni i przedpokoju, pokój musi poczekać bo jeszcze dobrze go nie urządziliśmy
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
mówcie mi mistrzuniu nadrobiłam wszystko![]() nie cytowałam i nie wszystko pamiętam niestety na początek buziaki dla Dotki, Zuzi i Filipka Deli, piekny tort zrobiłaś i jaka Amelcia cudnaIllusion, Twoje torty też mega Little, a myslałam, że tylko jeden taki gejos chodzi po świecie współczujęno i nie wiem, co jeszcze miałam...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

niech se sam prezent wymyśla w takim razie.
Chętnie zostaje z mężem, ba, nawet z dziadkami, których widzi raz na miesiąc

), wiec zamknelam drzwi. Zostal pod nimi i krzyczal.
No co? Prawdę powiedział ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i jaka Amelcia cudna