|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Ejani GRATULACJE!
Tyle udalo mi się dostrzec na tel. My dziś wychodzimy do domku. Uff bo już wczoraj przeszlam maly bejbi bluse. Mala cudowna aktywuje się od 24 i padamy kolo 4. Cyc to jej najlepszy przyjaciel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1923 | |||
Wtajemniczenie
|
Będziemy się wspierać i damy radę
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No z tej drugiej strony to też już bym chciała się organizować. U mnie przerażenie miesza się z takim podnieceniem i oczekiwaniem. Dziś mogę trafić za kratki. Za morderstwo na TŻ ![]() Drań, mógł mnie choć 5 minut wcześniej uprzedzić, że ktoś do nas przyjdzie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam ![]()
![]() |
#1925 |
Zadomowienie
|
Nie każdy ma instytucje babcia koło siebie. ja nie miałam i żyjemy całą trójką. Będzie dobrze. Niektóre rzeczy robi się mechanicznie, instynktownie.
I jeszcze: dzięki Wam moja cipka jest najbardziej pocieraną, wycieraną jaka może istnieć. Ciągle czytam o czopach, śluzach innych wylewajacych się rzeczach. A u mnie nic. I po każdym siku sprawdzam czy coś jest. I dupa.
![]() |
#1926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1927 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=mengazhu;44598863
I jeszcze: dzięki Wam moja cipka jest najbardziej pocieraną, wycieraną jaka może istnieć. Ciągle czytam o czopach, śluzach innych wylewajacych się rzeczach. A u mnie nic. I po każdym siku sprawdzam czy coś jest. I dupa.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 |
Raczkowanie
|
gratuluję wszystkim nowym mamusią
![]() Ja już znam datę cc 28stycznia ![]() wczoraj byłam na wizycie Inga waży już 3100 i ma włosy na czubku głowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
kolejne pytanko mam
![]() no i drugie pytanie -- kiedy zacząć "wietrzyć" wózek/fotelik ?? bo też mam w folii póki co żeby się nie ubrudził
#1930 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hahahah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-01-14 o 10:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanko. Od dwóch lat rozliczam się ze skarbówką internetowo. W tym roku też tak zamierzam. Mam tylko pytanie, czy jeśli w tym roku pierwszy raz chciała bym rozliczyć sie razem z mężem to musze to gdzieś zgłosić?? I druga kwestia, jeśli chce zmienić nr konta podanego w Skarbówce to też jest taka możliwość przez internet to załatwić??
Nie mam podpisu internetowego tylko potwierdzam zawsze kwotą z PIT-u z ubiegłego roku. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym się upociła pewnie z zaskoczenia i nerwów... ![]() Biedna ![]()
![]() |
#1933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o data mojego TP ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
co do wspólnego rozliczenia nie pomogę ale jeśli chodzi o konto to się jakiś druk wypełnia aktualizacyjny chyba. Najlepiej zadzwonić do skarbówki ![]()
![]() |
#1934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wózek postawiliśmy w przedpokoju i faktycznie czuć "ogumieniem" hmmm nie myślałam, żeby go jakoś specjalnie wietrzyć. A trzeba? ![]() Sam się może wywietrzy do porodu - folię zdjeliśmy z niego i sobie tak stoi.
![]() |
#1935 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A nie wiem skąd się takie sny biorą? Żeby nie wykrakać u mnie jest odwrotnie. Przed ciążą różne cuda mi się śniły, tak teraz mam wrażenie, że mało kiedy co mi się śni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lusso, super ![]() Amberella, ucięło mi chyba Twój post ...no to nieźle wpakował Cię Twój małż. Też bym chyba udusiła ![]() ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-14 o 10:31 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ha, mojemu już główki nie widać na usg, więc będę miała niespodziankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Urodzisz w tym wątku,na pewno! Ale ja chyba nie... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to świetnie! ![]() Oj bidulko ![]() Super,że jesteście już w domu ![]() No to wspaniale! ![]()
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny u mnie sprawa ogarnięta, z torbą i jak zwykle czegos mi brakuje
![]() Musze dokupić jakiś mini szampon do włosów albo przelać ten co mam w mniejszy pojemnik bo mi się do kosmetyczki nie mieści i tak sobie pomyślałam że jeszcze jedną pomadkę ochronną na usta bo tą co mam to używałam jak byłam zakatarzona ostatnio i może jakieś bakterie tam są ![]() Ten pojemnik do sterylizacji mikrofalowej który był przy laktatorze z tt jest bardzo fajny właśnie wysterylizowałam smoczek, muszle laktacyjne, laktator...fajowy, mały i praktyczny ![]()
#1939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
Hmmm apteczka dla maluszka -- ja nic nie kupowalam takiego aptecznego, wyszlam z zalozenia ze sie nie znam wiec na zapas nie kupuje. No chyba ze krem do pupy czy do twarzy uznamy za apteczne. Nawilzane chusteczki mam w tym firmowym zamykanym plastikowym pudeleczku, pieluchy w kartoniku wiec nie bede przekladac... Hmmm cykne fote jak wroce do domku jak to u mnie wyglada
![]() Send from my IPhone ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Siedze pod gabinetem i czekam na lekarza , przynajmniej jestem pierwsza w kolejce ![]() Send from my IPhone ![]()
#1941 |
Raczkowanie
|
Moj ciazowy zelek szaleje!!! Robiac kawe, zamiast ja wsypac do kafetierki wsypalam nequika i przez 5 min zastanawialam sie, co to za kawa, ze tak slodko pachnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
co za dzień- już trzy osoby zadzwoniły czy juz urodziłam
![]() kolejne z serii pytań: a ciężko ci? nie kuźwa- czuję się lekko i zwiewnie jak rusałka popier*** brzegiem jeziora w porannej rosie ![]() oj drażliwa dziś jestem
![]() |
#1944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dużo bierzecie kosmetyków? Zabieracie jakąś kolorówkę? Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-14 o 10:59 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry po kolejnej upierdliwej nocy
![]() ![]() Poza tym musze bardzo pochwalic tesciowa ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz siedzi na allegro i szuka ☠☠☠☠☠☠☠ek z sówkami, bo wie, ze jestem w nich zakochana. Nawet oslonke na telefon mam sowkowa :P Szkoda mi tylko, ze moich rodzicow nie mam na miejscu. Mama przyleci dopiero w marcu, a później z obojgiem będziemy sie widziec w lipcu jak my tam polecimy. Juz czuje jak drugie dziadki będą nadrabiać miesiące z wnusia ![]() Musze wziąć sie za prasowanie ostatniej partii ubranek, a za nic nie mogę sie zebrać do tego. Lóżko mnie przyciąga zbyt silnie :P
#1947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1948 |
Raczkowanie
|
Ależ nie chce mi się dziś wyjść z łóżka, jakaś dziwna pogoda, mam nadzieję ze u was lepiej
![]() ![]() Kobietki moje, w nocy zaczęłam sie zastanawiać nad jedną kwestią i moze wiecie jak to rozwiązać - zameldowana jestem w moim rodzinnym mieście, będę tam rodzic ze względu na pomoc rodziców na początku czyli tak około miesiąca i wracamy z tżtem z powrotem do Opola juz z naszym synkiem tylko teraz jak wyglada kwestia lekarza od Gucia - bo na początku będzie miał lekarza w moim mieście rodzinnym, ale gdy już wrócę do Opola to co? Muszę miec chociaż zameldowanie tymczasowe zeby tez "dostać" dla niego lekarza? I gdzie powinnam sie zgłosić zeby go dostać itd? Któraś sie orientuje? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W jej wypadku i tak się cesarką skończyło, bo dziec się w ostatniej chwili dupką przekręcił Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wózek właśnie dziś/jutro/pojutrze mam zamiar wystawić na balkon. Jest wilgotno to trochę smrodku zabierze. Jak nie pomorze to wypiorę. Na używanie wózka jest czas. Przecież od razu po porodzie nie wyjdziesz na dwór. Ma zima być ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.