|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
Dopiero na wytłuszczonym w cytacie zajarzyłam że coś mi nie gra z tym "mu/jej" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1952 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze starszakiem nie miałam nic kolorowego. Spakowałam do torby na wyjście bym wyglądała wtedy jak człowiek ![]() Cytat:
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1954 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry, czytam Was od rana i się podśmiewam z Waszych tekstów. Zostało 6 dni do Cesarki aaaaaa
Będzie sajgon, dziecko i przeprowadzka i oddanie wynajmowanego mieszkania to zawsze tak musi być że wszystko na raz ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ledwo wytrzymuję z moim siusianiem więc bardzo Ci współczuję :/ Jako rozwiązanie proponuję na serio do kubka a jako luźną propozycję - przekaż ten kubek w formie podziękowania tżtowi nie uprzedzając o zawartości...Przy okazji Amberellko, wczoraj nie miałam czasu pisać ale coś podczytywałam i widziałam że wrzuciłaś link z opisami cc, to mi zależało na nich i bardzo Ci dziękuję |
|
|
|
|
#1956 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Seks z wielkoludem haha dobre ![]() ![]() Cytat:
u nas tez nocka ok, 23 karmienie, 00:40, pozniej 3:00, nastepnie 5:00, 7:00 i pobudka o 9:40 takze wyspana jestem ![]() Marcel tez ma malutkie odparzenie, ale Sudocrem daje rade ![]() Cytat:
Mariee super, ze juz w domku. I jaki radosny post. Powodzenia ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
wizaż w telefonie, czyli w lozku pod reka ![]() Powiem Wam, że nawet kota rozumie moje dzisiejsze lenistwo, bo nie krzyczy, żeby jej miskę uzupełnić i przekąskę dać ![]() Kosmetyki mówicie ? Ja wzielam żel bezzapachowy bialego jelenia, płyn do int z tej samej serii, płyn do soczewek i póki co koniec. Potem dopakuje pastę szczoteczkę i żel do mycia twarzy. O szamponie całkiem zapomnialam, a w zasadzie to caly czas "szukam", bo wiem ze biały jeleń ma fajna serie podobno a nigdzie stacjonarnie nie mogę trafić. Jak cos odleje z mojego aktualnego, myślę że nie bede leżała dłużej niż jedno mycie glowy ![]() Z "kolorówki" ew wezme tylko swój nivea visage. Dla mnie jest idealny, bo nie zapycha, nie robi maski a w miarę kryje i matuje i nawet nie widać, ze cos mam na twarzy. A ja sie lepiej czuje i to tyle w zasadzie
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2014-01-14 o 12:27 |
|
|
|
#1959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jesli idzie o kosmetyki w szpitalu, to mialam tylko higieniczne dls siebie no i dla Marcelka. Nie mialam czasu, ani sil na make up.Wysłane z mojego KB901 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masz z niej ogromny pożytek i pewnie będziesz miała dużo pomocy od niej już jako od babci. Ja nie mam teściowej, tylko teścia i wyobraźcie sobie, że jak przez 9 miesięcy nie wykazywał kompletnie żadnego zainteresowania ciążą i wnukiem, to od weekendu próbuje przekonać wszystkich wokół, że do porodu powinnam mieszkać u rodziców lub u niego. A wiecie dlaczego? Bo jego syn, czyli mój mąż (lat 27) może tak zdenerwować się, że rodzę, że nie zawiezie mnie do szpitala No i najlepsze jest to,że on robi taką szopkę, jakby się zorientował dopiero teraz, że z tej ciąży będzie dziecko i jaki to on nie jest teraz troskliwy...
|
|
#1962 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. Ja nie wpadłam ani na 1, ani na 2 ![]() Panowie już poszli, więc mam fotki Kacprowego kącika i toreb szpitalnych. Pokój jest na razie graciarnią trochę, bo stoi tam dosłownie wszystko, co mamy. Kosz Mojżesza docelowo będzie w innym pokoju, wanienka też, z kojca korzystać będziemy dopiero za kilka miesięcy. No i kącik do przewijania jeszcze totalnie nieprzemyślany jest, stąd dwa przewijaki. Ciuszki w szafie są na 56 i kilka na 62. Reszty na razie nie wyciągam. Torba walizka - moja, ta sportowa - Kacpra. |
|||
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
super kurde ja mam jakoś tak mało rzeczy dla młodego.... może za mało?
|
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem już po usg ![]() mała to ciągle dziewczynka - nie odmieniło się na szczęście waży około 2920 kg wody w normie, łożysko 2 stopnia (to dobrze ?? )cała reszta też ok bo różnica w poszczególnych wymiarach to max 3 dni ![]() TP według tego usg to 9.02 więc różnica tygodnia ![]() Amberella super piękny pokoik
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-01-14 o 12:51 |
||
|
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnusia kocham Cie za te teksty. Jestes moja idolka, wyjdz za mnie haha
Wysłane z mojego KB901 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej kosmetyczce są: pasta do zębów, szczoteczka, płyn pod prysznic z AA do bardzo wrażliwej skóry, szare mydło, szampon do włosów, toaletki, gumki do włosów, kulka...żadnych podkładów i tuszów nie biorę, nie mam problemów z cerą, będę natural
![]() Właśnie miałam księdza na kolędzie, przytoczył mi fragment z biblii o rozwiązaniu ![]() Pytał się czy się denerwuje i ile mi jeszcze zostało....hehhh
|
#1968 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet nie wiedziałam ,że się tak da ![]() Cytat:
Cytat:
Witam się i ja. Standardowo TŻ wyprawiony do pracy, ja nadrobiłam zaległości, wiem już na bank ,że coś się nie zacytowało, ale już nie wiem co , no trudno. Ja jak większość z was mam leniwy dzień, i siedzę w piżamie nie zamierzając się dzisiaj ogarniać. A co ! Plecy bolą mnie dzisiaj znowu, spać mi się chce i jestem ogólnie do dupy, ale za to wasze teksty poprawiły mi humor o 300% i jest mi dobrze. Ahhh Demonyanioly- za wejście w 9 miesiąc
|
|
#1969 |
|
Rozeznanie
|
łooo matko to chyba dlatego po pierwszym porodzie w miesiąc wróciłam do stanu przed ciażą
zasługa małej że przy cycu wisiała co 2 godzinki,oby synciu też miał taki apetyt )chyba dopadł mnie syndrom wicia gniazda bo od wczoraj śmigam jakbym miała motorek w d....ci i myśle co jeszcze mam zrobić a im wiecej myślę to ogarnia mnie większa panika i strach ze to już bliżej niż dalej
|
|
|
|
#1970 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie biorę. Tu się szybko wychodzi,a na drogę do samochodu chwilę po porodzie odpuszczę sobie malowanie. Cytat:
Ślicznie ma Kacperek
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że z małą i Tobą wszystko ok
|
|
|
#1972 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I cieszę się, że link się przydał. Morduję ten wątek od wczoraj i w sumie nawet specjalnie się nie boję tej cc. Cytat:
![]() . A ztym makijażem to lubię mieć, ale wiem, że różnie to może potem być...Cytat:
. No i brat farmaceuta szaleje .Cytat:
. Będzie córcia jak ta lala
|
||||
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Super!!!!
Ja tez mam tak popakowane w koszyczkach ![]() Tak patrząc na twoje zdjęcia zdałam sobie sprawę że oprócz grzechotki i karuzeli nie mam jeszcze żadnych zabawek dla małej ![]() Chyba musimy coś kupić
|
#1974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uważaj poród nosem może boleć bo nie tylko czop drogę pomyli |
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
deodorant zaraz sprawdzę, czy zapisałam sobie na karteczce "do dopakowania" ![]() Problemy z cera u mnie przy końcówce tez jakoś zniknęły (tfu tfu) ale ja jakoś sie lepiej czuje z nivea i traktuje go bardziej jak krem nawilżający niż cokolwiek innego (bo oficjalnie to chyba nawet krem jest
|
|
#1976 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1977 |
|
Wtajemniczenie
|
Z racji tego, że nie spałam w nocy, to odsypiałam od 6 do 11.
Cholercia i coś mnie gardło boli...no masakra, jeszcze mi tylko przeziębienia brakuje. Właśnie byłam w sklepie po cytryny i miód, płukałam gardło wodą z solą. Nie mogłam się przemóc i kupiłam sobie zupkę chińską w proszku, no takiego mam smaka, że hej. Co do kosmetyków na porodówce, to oczywiście chciałabym być przygotowana i podczas porodu być umalowana i ładnie wyglądać. Zamierzam wziąć całą swoją kosmetyczkę...podkład, puder w kamieniu, korektor, kredka do oczu, tusz..pewnie i tak tego nie wykorzystam, ale wolę mieć. Kupiłam też ostatnio suchy szampon z Isany...pomyślałam, że to może być całkiem niezły pomysł na odświeżenie włosów w szpitalu. Przyznam, że nawet to działa. Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane, to ja mam narazie dwupak z Nivea Soft&Cream, ale na pewno spróbuję też tych Biedronkowych z Dady i Fitti. Śliczne macie te kąciki dla maluszków
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałabyś widzieć moją minę jak się przebudziłam i przeanalizowałam swój sen
|
#1979 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet potrafię wymyślić że jak nie na tyłek to na biust się faceci mogą zagapić Normalnie dobrze że mam też lenia, bo strach pomyśleć jak by się skończyło gdybym na fali dzisiejszej "błyskotliwości" chciała coś więcej robić niż pisać na forum A pokoik świetny, ten lasek na ścianie nad łóżeczkiem mnie powalił Kusi mnie czasem żeby zrezygnować z "salonu" i zrobić taką wielką, łączoną sypialniano-higieniczno-zabawową przestrzeń, a w "sypialni" ustawić kanapę i komputer. Wtedy mogłabym wydzielić jakąś część Grzesiową i też zrobić jakoś fajnie na dziecięco. Tylko gości więcej niż pary na raz byśmy nie mogli mieć, bo by się nie zmieścili w "alternatywnym salonie"
|
||
|
|
|
#1980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Dzisiaj w nocy miałam pobudkę jak z horroru. Nagle się zbudziłam, nie wiem z jakiego powodu, usiadłam, i poczułam głośne "pyk" w okolicach dolnej części kręgosłupa, a zaraz po tym jakiś taki gwałtowny i przelewający się, bo ja wiem, ruch, w okolicach kręgosłupa. Jakby ktoś miał pół butelki wody i nią potrząsnął, takie chlupnięcie. Normalnie zamarłam ze strachu. Padłam na łóżko i przez kilka dobrych minut leżałam trupem, bojąc się ruszyć, bo myślałam że wody mi odeszły, a wiedziałam że na podłogę koło łóżka rzuciłam nowy biały szlafrok - nie chciałam go zamordować wodami W końcu jakoś sie odważyłam wytoczyć się z łóżka, iść do toalety, przekonać się że nic się ze mnie nie leje. Wróciłam do łóżka i leżałam tam nie wiem jak długo, czekając aż mały się ruszy i przekona mnie że żyje. W końcu zasnęłam.Najgorsze jest to, że do tej pory nie wiem czy to się stało naprawdę, bo tak na dobrą sprawę mogło mi się przyśnić ![]() Od tej pory odczuwam jakieś takie dziwne pobolewania w okolicach podbrzusza których nie było tam wcześniej. Ale odkąd wstałam młody kilka razy się ruszył. Nie wiem co mam myśleć. Oczywiście nic się ze mnie nie sączy. Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

. jakbym pokazała taki tyłek i uda to już w ogóle spaliłabym się ze wstydu. Bez kitu, sama wstydzę się na to patrzeć 

Ze starszakiem nie miałam nic kolorowego. Spakowałam do torby na wyjście bym wyglądała wtedy jak człowiek 
16.06.2012
to zawsze tak musi być że wszystko na raz
. Teraz jestem uziemiona w jednym pokoju pod kocem, bo leżę w piżamce, w której widać mi pół tyłka i większość biustu i czekam, aż ekipa pójdzie sobie. Na razie się nie zanosi, a mi się chce siku 

)
W końcu jakoś sie odważyłam wytoczyć się z łóżka, iść do toalety, przekonać się że nic się ze mnie nie leje. Wróciłam do łóżka i leżałam tam nie wiem jak długo, czekając aż mały się ruszy i przekona mnie że żyje. W końcu zasnęłam.