Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 11:26   #3061
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

ysia, dzięki za info, ja nakładam też tyle samo
Wczoraj przerwa na nawilżanie i dziś mam mega cerę! Jestem zachwycona
Sweterek niestety nie w moim guście
Co do kg, jeszcze 17

Chyba się wybierzemy w niedzielę na Targi, teraz są w innym miejscu, może więcej wystawców będzie...
Liczymy, że w końcu uda nam się wybrać jakąś cukiernię no i może nasz jubiler będzie miał zniżki, to byśmy zamówili obrączki

Mama jutro idzie do naszego fryzjera, to podpyta go, czy któraś z dziewczyn u niego dobrze czesze i chyba się umówię na próbną. Tak by było dobrze, bo wtedy w dniu ślubu mnie by czesała jedna z dziewczyn, a mamę właśnie nasz fryzjer i byśmy miały załatwione wszystko w jednym miejscu (do domu nie przyjeżdżają, zresztą bym nie chciała).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:27   #3062
justynkie
Wtajemniczenie

Coś dla koronkowych PMek
http://tablica.pl/oferta/opaska-woal...tml#a756c5c10b

I dla piórkowych
http://tablica.pl/oferta/unikatowa-s...tml#a756c5c10b

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:32   #3063
cornflower_girl
Zakorzenienie

Kaigara Cały czas szukamy kogoś dostępnego cenowo. Natomiast zastanawiam się, jak zrozumieć słowa, że ten budżet jest za skromny na naszą salę. Podejrzewam, że tańsze kompozycje pewnie nie są na rękę, bo mniej zarabiają.

mala_czarna Ślub 26.07, myślałam o goździkach, różach, daliach, frezjach lub innych dostępnych. Na kwiatach znam się mało, ale wolę tańsze kwiaty (ale nie znaczy to, że brzydko zaaranżowane).

ElrosaJak na Kraków i okolice, to tanio. Z tego, co się orientowałam - mniejsze miejscowości mają mniejsze ceny, a i idą na rekę z dojazdem.

cashmere Gratuluję makijażystki

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Na prawdę ludzie którzy dużo pracują (a już nie daj Boże praca stojąca czy siedząca ) powinni ćwiczyć , bo to jest hartowanie organizmu do pracy.
Popieram - widzę po sobie. Dużo pracy siedzącej, a czuję się jak połamana staruszka

Dotka My też się wybieramy na targi w weekend. Podobno lepiej zorganizowane niż te z Chemobudowy, ciekawsi dostawcy. Jak ostatnio tam byłam, to poruta z ofertami i interesującymi nas wykonawcami.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:37   #3064
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Kaigara Cały czas szukamy kogoś dostępnego cenowo. Natomiast zastanawiam się, jak zrozumieć słowa, że ten budżet jest za skromny na naszą salę. Podejrzewam, że tańsze kompozycje pewnie nie są na rękę, bo mniej zarabiają.
Ja dowiadywałam się w kwiaciarniach jak wygląda kwestia bukietu ślubnego i kilka florystek powiedziało, że odradza hortensje. Że proponują mi zabarwić na niebiesko róże albo coś w tym stylu. Lub, że żeby zrobić bukiet potrzebują kilka gałązek, a taka ilość to już hurtowa i nie zamówią. Więc może marzą Ci się za drogie/zbyt trudne kwiaty? Sama nie wiem. Mnie nie przekonują inne kwiaty, więc chyba i tak zdecyduję się na te hortensję, mimo tego że mi odradzają :P Wiecie coś może na ten temat?
Może będą w Twoim miesiącu jakieś ładne, tanie i pasujące kolorystycznie kwiaty i uda im się coś zrobić za Twoją kwotę. Niestety na kwiatach się nie znam. Może zamiast samych kwiatów część dekoracji to niech będą świeczki/kule ozdobne albo coś takiego?

edit. doczytałam jakie chcesz kwiaty. :P

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-01-14 o 11:42
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:39   #3065
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Moim na pewno nie nie mam pojęcia, kto to, a ceny zwalają mnie z nóg

Mam to samo! Doszłam do wniosku, że mam nietypowy kształt stopy, bo w palcach mam dość szeroko, a piętę mam arystokratycznie wąską i wszystko, co bez paseczka mi spada

Ja chcę tak właśnie zrobić ostatecznie każdemu życzę, żeby wziął ślub ze swoją drugą połówką

Szukałam ostatnio podobnego, tylko białego i przypomniało mi się, że kolorowy też widziałam ale nie jest tak ładny, jak Twój. Za to 16 zł z przesyłką

http://www.ebay.pl/itm/New-Fashion-W...item53fd44e64b
Ooo dziękuuję, chyba kupię, najwyżej jak znajdę coś lepszego to nie będzie szkoda za taką cenę
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:41   #3066
madziara889
Zakorzenienie

Kuli wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, żebyście zawsze się tak mocno kochali i zawsze byli szczęśliwi

A więc dnia 04 października 2014 roku o godz 16tej rozpocznie się nasza msza ślubna

Chcieliśmy na 17ta ale nie dało rady.
Powoli ustalam sobie plan dnia w dniu ślubu. O 14tej musimy wyjechać z domu, do fryzjerki i makijażystki jadę razem z siostrą więc mój dzień zacznie się bardzo wcześnie

Gratuluje wszystkim kupna sukienek, załatwionych spraw itp.

Witam nowe PMki

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Ja podobne doświadczenia z oczepinami miałam. Muszkę/krawat i welon odpinają mamy pozniej są podziękowania i kwiaty dla rodziców(albo na odwrót)
U mnie to świadkowie zdejmują welon/ muszkę.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:41   #3067
madzixx88
Zakorzenienie

heej
ja na nogach od 5

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Iza, ja bym nie robila slubu na 15.00 poniewaz:

-bedziesz bardziej zmeczona, bo zawsze ta godzine wczesniej bedziesz musiala sie obudzic
- goscie z daleka to by musieli wyjechac z domu conajmniej o 8.00, a to oznacza, ze beda bardzo zmeczeni i nie beda nawet mieli czasu sie ogarnac przed
-mysle, ze na ta godzine to te 4 cieple posilki to jednak za malo; ja mam slub na 16.00 ale wedlug moich obliczen goscie zaczna jesc nie wczesniej jak o 18.00, takze moim zdaniem to wystarczy, tym bardziej, ze jest dwu daniowy obiad, potem znow obiad podawany do stolu na talerzu dla kazdego goscia, no i jakies dwa inne danka w stylu zurek/barszcz/pierogi/krokiety...
swoja droga nie pamietam, czy mam 4 czy jednak 5 cieplych posilkow

-swoja droga pomysl, czy Ci "dalecy" goscie nie powinni jednak, w miare mozliwosci, przyjecac dzien wczesniej. Po takiej podrozy to zadna zabawa....
popieram !!

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
a oto zdjęcie moich bucików.
tylko nie wiem czy je kupić :/
ładne są, ale czy nie są ciut za małe?

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
witam!
chciałabym do Was dołączyć - mogę?
ślub i wesele mam 28.06.2014 r.
mogę się pochwalić tym, co już mam
-salę
-dja
-kamerzystę
-fotografa
-suknię
-godz. w kościele (17)
-wódeczkę-Wyborowa
-zaproszenia
-umówioną kosmetyczkę
także jeszcze troooooszkę mi brakuje do Was..
witaj
masz piękną suknię !! chyba moja koleżanka taką miała!

co do tego kremu z Pharmaceris, to Dziewczyny nie bójcie się 10 %, migdał sam w sobie jest bardzo łagodny a tu stężenie jest malutkie
u kosmetyczki np robi się 40 %
kiedyś używałam też kremu Glyco A z 12 % kwasem glikolowym-i w porównaniu do Pharmacerisa od razu czuć i widać różnicę w "mocy" kwasu, początki były piekące tuż po nałożeniu, trzeba było trzymać 30 min, potem jak się skóra przyzwyczaiła (po 2 tyg) to i na całą noc można było zostawić łuszczenie było spore, miejscami były takie płatki starej skóry i nowej fajny, jako np miesięczna kuracja, jednak na dłuższą metę jego bym nie stosowała, pod tym względem Pharmaceris daje większy komfort

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-01-14 o 11:45
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:43   #3068
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Dzień dobry Wszystkim....

Jutro ostatnie zaproszenia wysyłamy pocztą i rozdajemy osobiście....

Godzina rozpoczęcia przygotowań ok 9-10

Zostało jeszcze 46 dni
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 11:57   #3069
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Ja dowiadywałam się w kwiaciarniach jak wygląda kwestia bukietu ślubnego i kilka florystek powiedziało, że odradza hortensje. Że proponują mi zabarwić na niebiesko róże albo coś w tym stylu. Lub, że żeby zrobić bukiet potrzebują kilka gałązek, a taka ilość to już hurtowa i nie zamówią. Więc może marzą Ci się za drogie/zbyt trudne kwiaty? Sama nie wiem. Mnie nie przekonują inne kwiaty, więc chyba i tak zdecyduję się na te hortensję, mimo tego że mi odradzają :P Wiecie coś może na ten temat?
Może będą w Twoim miesiącu jakieś ładne, tanie i pasujące kolorystycznie kwiaty i uda im się coś zrobić za Twoją kwotę. Niestety na kwiatach się nie znam. Może zamiast samych kwiatów część dekoracji to niech będą świeczki/kule ozdobne albo coś takiego?

edit. doczytałam jakie chcesz kwiaty. :P
Moja przyjaciółka brała ślub w czerwcu 2013 i miała właśnie bukiet oraz dekorację sali z niebieskich hortnesji. Pięknie to wszystko wyglądało, moja przyjaciółka byla bardzo zadowolona. Piekne, wdzięczne, delikatne kwiaty
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:08   #3070
madzixx88
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=U_NXQFkHUy0

przepiękny ślub! i to miejsce

http://www.youtube.com/watch?v=M6aI_kgL9co

ten też mi się podoba i sami mówią podczas składania przysięgi-też tak chcemy teraz widzę, że mogą zerkać ukradkiem na treść

Czas edycji: 2014-01-14 o 12:17
Stary 2014-01-14, 12:10   #3071
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
a oto zdjęcie moich bucików.
tylko nie wiem czy je kupić :/
Mnie się podobają, ale też nie powalają. Pytanie, na ile podobają się Tobie i czy są wygodne, bo obcas wysoooki

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
200 dni!!!!
Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Chyba się wybierzemy w niedzielę na Targi, teraz są w innym miejscu, może więcej wystawców będzie...
Liczymy, że w końcu uda nam się wybrać jakąś cukiernię no i może nasz jubiler będzie miał zniżki, to byśmy zamówili obrączki

Mama jutro idzie do naszego fryzjera, to podpyta go, czy któraś z dziewczyn u niego dobrze czesze i chyba się umówię na próbną. Tak by było dobrze, bo wtedy w dniu ślubu mnie by czesała jedna z dziewczyn, a mamę właśnie nasz fryzjer i byśmy miały załatwione wszystko w jednym miejscu (do domu nie przyjeżdżają, zresztą bym nie chciała).
Widziałam że w styczniu u nas są 2 Targi, jakbyś zrobiła rozeznanie w cukierniach to będę wdzięczna za relację i informacje Ja niestety w styczniu nie mam szans na jakiekolwiek iść.

Od dzisiaj niestety do weekendu chyba już nie dam rady Was nadrabiać i pisać, bo od dzisiejszego popołudnia do piątku w nocy w zasadzie nie wychodzę z pracy... trzymajcie kciuki, żebym to przeżyła
Ew. odezwę się jeszcze dziś wieczorem i jutro do południa, bo wtedy jest jeszcze minimalna szansa na odrobinę oddechu
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:19   #3072
cornflower_girl
Zakorzenienie

Kaigara Dzięki, te kule wydają się dobrym pomysłem. Czyli problem chyba nie tkwi w doborze drogich kwiatach

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Śluby w górach mają swój urok

Ode mnie - piękny ślub zimowy, też od Pięknego Dnia.

Stary 2014-01-14, 12:33   #3073
ysia
Zadomowienie

Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=M6aI_kgL9co

ten też mi się podoba i sami mówią podczas składania przysięgi-też tak chcemy teraz widzę, że mogą zerkać ukradkiem na treść
Jakie romantyczne ! Coraz bardziej żałuje że nie walczyliśmy o ślub w plenerze !

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:34   #3074
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Śluby w górach mają swój urok

Ode mnie - piękny ślub zimowy, też od Pięknego Dnia.
przepięknie
i plener też extra, ale aż mi zimno jak patrzę na nią tam na górze

hmmm obczajcie stylizację PMki w Kościele http://www.youtube.com/watch?v=_Wbub...jo9D2LJY_VW2TQ

Czas edycji: 2014-01-14 o 12:37
Stary 2014-01-14, 12:36   #3075
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
WOW! Co Cię skłoniło do zmiany?

np nocleg (koszt 30/35 za osobe, a nie 55, brak wywozenia gosci o 7km od miejsca sali, oplacony zaiks )

Cytat:
A ja tak z innej beczki - ile płacicie za tort? Zadzwoniłam do jedynej w moim miasteczku cukierni i za tort na ok. 80 osób chcą 500 zł - cztery piętra, śmietanowy z owocami, nie chcemy do niego fajerwerków ani lukru (znaczy no, mój drugi połówek nie chce, mi się tam podobają ). W cenie wypożyczają też paterę. Nie wiem, czy to dużo, czy mało?

Mam jeszcze numer do pani piekącej torty chałupniczo, koleżanka bardzo ją polecała, ale ja się chyba trochę boję mogę podzwonić jeszcze po cukierniach w większym mieście 15 km od mojego, ale taniej chyba nie będzie?
Mysle ze cena przystepna

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:37   #3076
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cześć i czołem

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wyszła tak bo dzidzia jest w drodze i jednak zdecydowaliśmy się na ślub zanim się urodzi

Powiem Wam, że w miesiąc też można wszystko zorganizować

A o podróży poślubnej pomyślimy na pewno ale to już na spokojnie, trochę później
gratuluje i bobasa i super organizacji no i nerwów ze stali
to jest jedna z tych rzeczy których najbardziej sie obawiam - gdyby teraz (puk puk 2w niemalowane) to slub byłby na samym poczatku 8 miesiąca

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
mojakaren - bardzo ładna kiecka będzie
Pharmaceris mam 10%
Zrobiłam sobie wczoraj przerwę od niego, nałożyłam za to konkretną warstwę kremu nawilżającego

Świat_Katarzyny, przestań łazić po sieciówkach i idź do sklepu z brafittingiem!
ja od 4 dni nakładam 5% i nie wiem czy to efekt placebo, ale widze efekty i Tż też koloryt skóry mi sie już troche wyrównał, drobne krostki na czole jakby sie wysuszały i odpadały - cuda (ale może to też zalezy od dnia cyklu w ktorym jestem)

a co do stanika to wieeeeeeem ale nie wiem gdzie w Poznaniu sie udać, no i szkoda mi 200 stów jak cholera

Cytat:

Buszując po butach znalazłam bardzo piękne ślubne buty w świetnej cenie z Nine West. Dla dziewczyn, które lubią wysokie obcasy.

I ponawiam pytanie o koszty dekoracji florystycznych - czy 1000 zł na 12 stolików bankietowych, w tym stolik państwa młodych) to cena wystarczająca, czy za mała? Kilka florystek odpisało mi, że absolutnie za mało; a ja nie wiem, czy chcą więcej zarobić na tym zleceniu, czy znają się na rzeczy.
moje buty ślubne i teraz jestem zła bo kupiłam na allegro za 100 zł i sa lekko przybrudzone a tu sa nowe za tą samą cene praktycznie możecie mi odebrac tytuł mistrzyni zakupów

Dziewczyny zatrzynam powoli kończyć wizje mojego looku ślubnego.
Mam sukienkę ciemne ecru, welon długi ecru, taśma w pasie kawa z mlekiem. Pora to jakoś wybielić pomyślałam o białych paznokciach o takich tylko białych:

i całym białym bukiecie ślubnym - co o tym sądzicie?
Z bukietem jest problem, bo w sierpniu nie ma piwonii a zalezy mi na naprawdę dużym,pełnym, kulistym...

jakimi kwiatami w sierpniu uzyskam taki efekt?

boje się, że z róż zrobią mi taki bukiet:

a tego absolutnie chce uniknąć
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:46   #3077
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Chciałam Wam pokazać Nasze pudełko na koperty właśnie odebrałam od kuriera.

Jest bardzo solidnie wykonane i wygląda estetycznie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pudełko.jpg (76,7 KB, 62 załadowań)
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:50   #3078
Lg_ago
Zadomowienie

świa_katarzyny ten z piwoni jest piękny !! Myślę, że cały biały bukiet będzie dobrym wyborem /nie znam się na kwiatach więc nie wiem jakie będą w sierpniu. Piwonie napewno w czerwcu są dostępne. Najlepiej kwiaciarki spytać.
Paznokcie osobiście mi się nie podobają. Jak dla mnie za duże te brylanciki. Ale sam pomysł z jasnymi panzokciami na tak !

A ktoś może coś powiedzieć o rozmiarówce z Nine West? Standardowa, czy raczej zaniżona? Gdzie mogę znaleźć długości wkładek w danym rozmiarze? W ogóle, czy oni nie tylko on line, ale także stacjonarnie mają duże rozmiary (41/42) ?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość

Ale ładne !!

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:53   #3079
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Mam sukienkę ciemne ecru, welon długi ecru, taśma w pasie kawa z mlekiem. Pora to jakoś wybielić pomyślałam o białych paznokciach o takich tylko białych:

Z bukietem jest problem, bo w sierpniu nie ma piwonii a zalezy mi na naprawdę dużym,pełnym, kulistym...

bukiety ładne, ale sukienka może wyglądać przez to źle tzn. będzie się bardziej wyróżniało,że nie jest biała
Patrzyłaś może dalie peoniowe? Może sprowadzą Ci z Holandii piwonie w sierpniu

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:

bardzo ładne na all zamawiałaś?

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 12:56   #3080
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm obczajcie stylizację PMki w Kościele http://www.youtube.com/watch?v=_Wbub...jo9D2LJY_VW2TQ
Strasznie ją postarzyła ta stylizacja.

swiat-katarzyny 2 niezależne od siebie florystki mówiły mi, że w sierpniu sprowadzały piwonie, ale są dośc drogie. Idealnie można je zastąpić odmianą goździków, róż ( zerknij tutaj). Te ostatnie są przepiękne

Stary 2014-01-14, 12:58   #3081
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
bukiety ładne, ale sukienka może wyglądać przez to źle tzn. będzie się bardziej wyróżniało,że nie jest biała
Patrzyłaś może dalie peoniowe?[COLOR=Silver] Może sprowadzą Ci z Holandii piwonie w sierpniu
oczywiście że sprowadzą - 25 zl sztuka -dziękuję

Tż będzie miał białą koszule - nie wyobrażam go sobie w tak ciemnej ecru, dlatego pomyslałam o tym białym bukiecie, aby też do niego nawiązać... sama już nie wiem
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 13:00   #3082
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziś mamy 200 dni do ślubu ?? Kurcze, ale ten czas leci :P
Wow, u mnie też

Kupiłam wczoraj przez przypadek wracając z pracy buty ślubne. Nie mam fotki, zapomniałam zrobić.
Są w kolorze ecru i mienią się na złoto! rozmiar dobry tylko troszkę mnie cisną jak długo w nich pochodzę. myślicie że mokra skarpetka by pomogła?

Lemon- boska suknia! ja w ogóle kocham księżniczki i sama taką mam

Niezłe te majtki co tutaj wstawiłyście ale się uśmiałam

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 13:02   #3083
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Tż będzie miał białą koszule - nie wyobrażam go sobie w tak ciemnej ecru, dlatego pomyslałam o tym białym bukiecie, aby też do niego nawiązać... sama już nie wiem
A białe jaskry? http://pobieramysie.pl/show_art.php?id=468

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 13:03   #3084
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

Mi przychodzi do glowy bizuteria, przygotowanie kosmetyczki pierwszej potrzeby, koszyczek dla gosci do lazienki i przygotowanie plastikowych pudeleczke na jedzenie, ktore zostanie po weselu, zebys sobie zabrala, albo dala gosciom... np ciasta... zalezy jaki zwyczaj u Ciebie w regionie

Gratuluje
Biżuterię muszę kupić ale to poczukam czegoś ciekawego w sieciówkach

Ciast dawać nie będziemy, na drugi dzień będzie kawa i obiad

A ten koszyczek do łazienki to co to?

Co do podziękowań to nie będzie bo rodzice nie chcą załatwimy to w domu po ślubie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Czesc, my się znamy z innego wątku
No tak Witaj

Cytat:
A ja tak z innej beczki - ile płacicie za tort? Zadzwoniłam do jedynej w moim miasteczku cukierni i za tort na ok. 80 osób chcą 500 zł - cztery piętra, śmietanowy z owocami, nie chcemy do niego fajerwerków ani lukru (znaczy no, mój drugi połówek nie chce, mi się tam podobają ). W cenie wypożyczają też paterę. Nie wiem, czy to dużo, czy mało?

Mam jeszcze numer do pani piekącej torty chałupniczo, koleżanka bardzo ją polecała, ale ja się chyba trochę boję mogę podzwonić jeszcze po cukierniach w większym mieście 15 km od mojego, ale taniej chyba nie będzie?
Ja też płacę 500 zł
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 13:05   #3085
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

boje się, że z róż zrobią mi taki bukiet:

a tego absolutnie chce uniknąć
Piekne bukiety!! Ja właśnie w taki z peonii bladoróżowej celuje. Biorę ślub 31 maja, kwiaciarka powiedziała, że nie będzie z peoniami w tym terminie żadnego problemu. Także zakładam, że w czerwcu też będą dostępne.

Aaaa kurcze gdzieś mi umknęlo, że to sierpień.

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2014-01-14 o 13:07
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 13:07   #3086
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Jakie ładne!

Cytat:

Zrezygnowałabym z całego paznokcia w cyrkoniach na rzecz pojedynczej cyrkoni i jakiegoś wzorku, czy kwiatuszka..

W bukietach widzę anemony, a one w sierpniu niestety niedostępne (sama ubolewam, bo mi sie marzyły)..
Kasiu, ja bym Ci odradzała biały bukiet do sukni ecru.

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-01-14 o 13:14
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 13:08   #3087
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

Jak Ty będziesz miała suknię ecru to nie radzę, żeby tż miał białą koszulę Twoja suknia przy nim będzie po prostu wyglądała jak brudna... dlatego dobiera się koszulę pod kolor sukni a nie na odwrót
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 13:19   #3088
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziś mamy 200 dni do ślubu ?? Kurcze, ale ten czas leci :P

dziękuję, wszystkie mi się mega podobają
Cytat:

Say-helloJa bym postawiła na niski kok, bez plecionek. Ale pofalowane włosy też będą pięknie wyglądać.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Uważam że jak najbardziej będzie pasować do Twojej sukienki! Jest lekka i zwiewna i taka fryzura podreśli jej charakter Poza tym myślę że w takiej Ci będzie do twarzy. Nie wymieniam która z załącznika najładniejsza bo wszystkie ładne

dziękuję
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

co do fryzur - zawsze podobały mi się tego typu co wstawiacie - nieskie ,romantyczne upięcie. ALe boje się, że nie wyjdzie to na mojej głowie tak jak jest na foto a jestem wybredna co do fryzur i mało co mi się podoba. Dlatego chyba zaryzykuję takiego wysokiego koka tak ma ta PM . Miałam taką na sylwka i wszyscy mówili, że mi pasuje
wysokie koki są super!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Gratuluję!

świat katarzyny - twoje pomysły jak najbardziej mi się podobają! jasny bukiet pięknie rozjaśni twoją kreację, a pazurki są śliczne, sama w coś podobnego celuję
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 13:21   #3089
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

śliczne gdzie zamawiałaś ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 13:21   #3090
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Jak Ty będziesz miała suknię ecru to nie radzę, żeby tż miał białą koszulę Twoja suknia przy nim będzie po prostu wyglądała jak brudna... dlatego dobiera się koszulę pod kolor sukni a nie na odwrót
temat był tu poruszany wielokrotnie i różne są opinie na ten temat zauważ, że większość facetów w koszulach ecru wygląda niekorzystnie. ja mam śmietankową suknię, a tż będzie miał białą koszulę. do granatowego garniaka w ogóle nam nie pasowała śmietankowa koszula, on sam też za bardzo jej nie chciał. moja suknia jest śmietankowa, podoba mi się ten kolor, nie będę więc całego wesela ustawiać w ten sposób, żeby przypadkiem ktoś się nie skumał, że ona nie jest biała
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości