Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 14:42   #4741
martorka
Rozeznanie

GG do martorka
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
moj tez tak wymysla wczoraj na tapecie byla Ingrid az sie boje z czym dzisiaj wyskoczy

u nas tez moze bedzie ciekawie Tz jest z 11 kwietnia, Natalia z 13-tego a termin na 18 jak wyjdzie 12-tego to sie zastrzele
Oj tam od razu chcesz strzelać, jeden mega tort byś wszystkim piekła
Stary 2014-01-14, 14:45   #4742
teQiba
Moderator

Ogladam porodowke - to gorsze niz horror
Ja juz sie nastawilam ze to jest bol do przezycia ale jak patrze jak te kobiety krzycza to sie boje
Stary 2014-01-14, 14:47   #4743
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Kupiłam kiedyś w stacjonarnym triumfie za stówę stanik.
Triumph to badziew
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Podzielisz sie przepisem?
Ja robiłam z tego http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...kier-kukulkowy
Cytat:
A ja bym chciala ten moment kiedy juz sam bedzie siedzial
O nie, bo potem zacznie chodzić i trzeba z nim latać

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Przyszły staniki do karmienia i są dobre no to już mam wszystko co było potrzebne
No to teraz odsapnij tydzień i na porodówkę
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Widzę, że dziś dobry dzień na pojawianie się więc może i ja się w końcu ujawnię. Podczytuje was już od jakiegoś miesiąca i bardzo się cieszę, że odnalazłam to forum. Inaczej umarłabym chyba z nudów siedząc w domu, albo stwierdziła że mam jakieś dziwne problemy z wybieraniem tych wszystkich rzeczy

Czy będę dużo pisać nie wiem bo moje doświadczenie na forach jest zerowe, ale na pewno będę was dalej podczytywać.

Kilka krótkich słów o mnie:
imię: Agnieszka
lat: 30
dziecko: pierwsze, dziewczynka
termin porodu: 6 kwietnia z OM i 30 marca z USG - obstawiam ten z USG bo sama mam urodziny 31 marca
Witaj! Gratuluję córci!!

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
moj maz to ma co chwile nowe pomysly ale co jeden to gorszy. Ostatnio był Amon, Goran, wczesniej Quentin.nie pytajcie skąd on to bierze.Kiedys mi rzucil Ursusem
A ja wiem skąd bierze Ursus to ciagnik rolniczy!! A reszta nie wiem

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 14:50   #4744
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to przynajmniej nie ja jedna
moj maz to ma co chwile nowe pomysly ale co jeden to gorszy. Ostatnio był Amon, Goran, wczesniej Quentin.nie pytajcie skąd on to bierze.Kiedys mi rzucil Ursusem
dlatego wiem, ze musimy wybrac do porodu bo ten jak pojdzie sam zarejestrowac imię to skrzywdzi dziecko
a on nie żartuje?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Tak? A skąd wiesz? Bo u mnie z OM też bliżej niż USG, więc ciekawe - kiedyś się zastanawiałam nawet, kiedy wywołują, po terminie OM czy USG? Bo mi wychodzi 9 dni róznicy
Podobno z OM się liczy jak trzeba wywoływać.

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
W ogóle to mam problem, bo nie bardzio mamy gdzie łóżeczko postawić, najwyżej będzie na środku pokoju Nie wspomne o miejscu na rzeczy - ubranka itp, musze swoje ciuchy wywalic na wieś.
Tak bym chciała mieć pokoik dziecięcy dla każdego dziecka osobny. JAk w tym linku- takie słodkie są mebelki dziecięce i fotel bujany... Marzenia-ale może sie spełnią kiedyś
Ale podobno dobrze jest mieć łózeczko na środku pokoju, bo bodźce wtedy idą z obydwóch stron i dobrze jest raz z jednej, raz z drugiej zabierać dziecko, to samo z chodzeniem obok łóżeczka

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Ela87 a czemu nie chcesz kupić wanienki? To może jakaś miska/wiaderko? My mieliśmy kupować wiaderko ale chyba w ikei kupimy wanienkę za 20zł... dzieci zazwyczaj lubią się chlapać w wodzie więc myślę że warto takiemu zapewnić taką możliwość.
Zdrówka
Bo ja ciągle nie wiem czy bedę kąpała bąbla. Jak co tylko w wodzie wypłukać Takie siedzące dziecko to już w wannie będe mogła posadzić.
No i co najgorsze, mieszkam w domu jednorodzinnym, ale nie mam gdzie położyć wanienki serio. Kąpać bym kapała na stole w kuchni, ale gdzie później dam tą wanienkę, to nie wiem

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 14:53   #4745
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
moj tez tak wymysla wczoraj na tapecie byla Ingrid az sie boje z czym dzisiaj wyskoczy
u nas tez moze bedzie ciekawie Tz jest z 11 kwietnia, Natalia z 13-tego a termin na 18 jak wyjdzie 12-tego to sie zastrzele
Ale dlaczego? to fajnie, byś w tryz dni uwineła się z tortami i prezentami i spokój na cały rok

Ingrid? to ma chłop pomysły...

Cytat:
Przyszły staniki do karmienia i są dobre no to już mam wszystko co było potrzebne
Cytat:
Brałam te :
http://www.biustanasze.pl/biustonosz-1270-id-345.html
http://www.biustanasze.pl/biustonosz...ra-id-426.html

a mierzyłam się dokładnie według wskazówek z tego linku który podajesz
Yyy to wytłumacz mi teraz jak krowie na miedzy, jak nie tu to tam albo na pw, bo ja się zaplątałam z tym linkiem o zaniżaniu w dół do pełnej piątki potem odejmowaniem czegoś.... chce wiedzieć jak już sama będe wybierać, a te Lupo tez mi wpadły w oko nawet bardziej niż z Alles

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Nieeeee! nie ma opcji, żeby później rodzić Wcześniej, albo w terminie (jak najszybszym) ah no zobaczymy kiedy te dzieciorki z nas się wyklują [COLOR="Silver"]

Aleś się uczepiła Może ginekolodzy starej daty tak ustalają terminy ja osobiście nie miałabym nic przeciwko, żeby urodzić w 36-37 tyg
A ja w 38 pierwsze dziecko przenosiłam dwa tygodnie to teraz chcę dwa tygodnie wcześniej dla odmiany

Cytat:
Cześć dziewczyny

Widzę, że dziś dobry dzień na pojawianie się więc może i ja się w końcu ujawnię. Podczytuje was już od jakiegoś miesiąca i bardzo się cieszę, że odnalazłam to forum. Inaczej umarłabym chyba z nudów siedząc w domu, albo stwierdziła że mam jakieś dziwne problemy z wybieraniem tych wszystkich rzeczy

Czy będę dużo pisać nie wiem bo moje doświadczenie na forach jest zerowe, ale na pewno będę was dalej podczytywać.

Kilka krótkich słów o mnie:
imię: Agnieszka
lat: 30
dziecko: pierwsze, dziewczynka
termin porodu: 6 kwietnia z OM i 30 marca z USG - obstawiam ten z USG bo sama mam urodziny 31 marca
Witaj

A do mnie zadzwoniła pani od becika, u której zamówiłam jeszcze ten taniuchny stanik i buciki niemowlęce, że nie ma jasnego koloru bucików, który chciałam no cóż trudno, wzięłam żółte bo od różowego już niedobrze mi się robi, a chyba nie mam nic zielonego ani niebieskiego do ubrania Małej.

Z tym zielonym to naprawdę szkoda że nie nie mam w tym kolorze (poza jednym rożkiem, którego w sumie nie lubię), bo wczoraj w lumpie wypatrzyłam ochraniacz za jakieś grosze w bdb stanie, zielony z dwoma serduszkami białymi, miałabym na zmianę.

Czekam na księdza
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 14:56   #4746
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziekuje
Jak tylko bede mogla na pewno sprobuje
Stary 2014-01-14, 15:01   #4747
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Dziekuje
Jak tylko bede mogla na pewno sprobuje
Ja zawsze robiłam z ciocią i miałyśmy układ, że w trakcie wypijamy jedną butelkę z poprzedniej produkcji

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-14, 15:07   #4748
teQiba
Moderator

Fajny uklad
Ale spirytusu wlewasz tyle co wodki w tym przepisie?
Stary 2014-01-14, 15:09   #4749
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Jupii kupiłam leżaczek tiny love 3w1 Ależ się cieszę, znalazłam używkę na allegro w bardzo rozsądnej cenie

martorka tygrysek83

Cytat:
Bo ja ciągle nie wiem czy bedę kąpała bąbla. Jak co tylko w wodzie wypłukać Takie siedzące dziecko to już w wannie będe mogła posadzić.
No i co najgorsze, mieszkam w domu jednorodzinnym, ale nie mam gdzie położyć wanienki serio. Kąpać bym kapała na stole w kuchni, ale gdzie później dam tą wanienkę, to nie wiem
wg mnie warto kąpać bo dużo wody byś zużyła lejąc na młodą żeby jej przyjemność zrobić.
Jak bym miała większą umywalkę albo chociaż wannę to bym się zastanawiała ale nie mam a w czymś małego trzeba będzie umyć... też mam problem z odłożeniem wanienki... chyba będzie stała koło prysznica no bo nie mam gdzie jej położyć.
My wanienkę jeśli kupimy to z ikei właśnie (ona ma 71cm) ale jak mały zacznie siadać to już będziemy go sadzać do tej wanienki, a gdyby jeszcze nie siadał a był za duży na nią to tż powiedział ze mu się nogi podkurczy i tyleona nie jest bardzo duża, widziałam na żywo i taka zgrabniutka jest

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Czekam na księdza
u mnie już zaczął chodzić... a ja go nie przyjmę...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 15:12   #4750
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Fajny uklad
Ale spirytusu wlewasz tyle co wodki w tym przepisie?
, choć nie wiem czemu ale wszyscy pijący moje nalewki mówią, że są bardzo mocne. A ja zawsze robię zgodnie z przepisem, a nawet więcej wody daję.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-14, 15:15   #4751
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
wg mnie warto kąpać bo dużo wody byś zużyła lejąc na młodą żeby jej przyjemność zrobić.
Jak bym miała większą umywalkę albo chociaż wannę to bym się zastanawiała ale nie mam a w czymś małego trzeba będzie umyć... też mam problem z odłożeniem wanienki... chyba będzie stała koło prysznica no bo nie mam gdzie jej położyć.
My wanienkę jeśli kupimy to z ikei właśnie (ona ma 71cm) ale jak mały zacznie siadać to już będziemy go sadzać do tej wanienki, a gdyby jeszcze nie siadał a był za duży na nią to tż powiedział ze mu się nogi podkurczy i tyleona nie jest bardzo duża, widziałam na żywo i taka zgrabniutka jest
No właśnie ja mam wannę, ale ona mała jest i nie wiem czy ta standardowa wanienka się w niej zmieści
Do Ikei za daleko.
Poszukam na all

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 15:19   #4752
monkaa321
Zakorzenienie

a ten linomag to zamiennik bephantenu?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

ja niestety nie będę w okolicy nawet żeby Ci podrzucić a nie da się zamówić u nich żeby wysłali? Jak coś to ja bym mogła
z tym że z przesyłka to zawsze już drożej wychodzi....
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-14, 15:29   #4753
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To ze strachu, że tak szybko urodzę
Chociaż to w sumie nie byłoby takie głupie Ja bym sobie leżała w szpitalu, a tż by nas przeprowadzał
Poród i tak może Cię dopaść w każdej chwili więc lepiej się przygotuj na każdą ewentualność

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Nie chce Cie martwić ale nasluchalam sie historii kilku jak to tz zmienił zdanie o imieniu w urzędzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hahah, też znam parę takich historyjek..

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

[QUOTE=asienka213;44603105]
Cytat:
Witam wszystkie marcowo-kwietniowe przyszłe mamusie
Nie wiem czemu wcześniej tutaj nie trafiłam, dopiero dziś coś mnie tknęło i wpisałam w Google 'mamusie marzec 2014' no i jestem
Obecnie przeżywamy intensywnie 30 tydzień i 2 dzień
Termin(y) mam na 14 marca- 20 tygodni od pierwszych ruchów dzieciątka, 16 marca z pierwszego USG, 23 marca z OM i 26 marca z drugiego usg. Ale najchętniej urodziłabym tego brzdąca już teraz, gdyby tylko była pora )
Mam nadzieję, że nie jest zbyt p

witaj duzo masz tych terminow
imie wybrane

Wybrane, wybrane, będzie Aleksander, a jeśli jednak okaże się dziewczynką (na co baaaaaaaardzo liczy mój tż) to Agatka, tak sobie tatuś wymyślił

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:

W ogóle to mam problem, bo nie bardzio mamy gdzie łóżeczko postawić, najwyżej będzie na środku pokoju
Hahaha, to tak jak u mnie też pierdzielnę łóżeczko na środku na dodtaek dostajemy w spadku i ma 140x70cm

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 15:32   #4754
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety nie będę w okolicy nawet żeby Ci podrzucić a nie da się zamówić u nich żeby wysłali? Jak coś to ja bym mogła
z tym że z przesyłka to zawsze już drożej wychodzi....
Przejade się jeszcze z tż do dzieciowych sklepów jakiś i zobaczę czy mają mniejsze.

Stary 2014-01-14, 15:37   #4755
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
My (czyt. Ja) wybraliśmy Paweł. Ja dlatego, że mąż w ogole nie brał pod uwagę, że będzie chłopak-tak się bidny na corkę Zosie nastawił
mój też nie brał po uwagę, że będzie chłopak ale teraz już jakoś przywykł do tej myśli. Chociaż u niego w rodzinie to same chłopy(bracia i kuzyni) i wiedziałam, że u nas nie będzie inaczej

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Ja juz sie nastawilam ze to jest bol do przezycia ale jak patrze jak te kobiety krzycza to sie boje
Hahahah, też się schizuję tymi programami

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:

Na allegro dostępne są fajne maty z gąbki do kąpania, możeszna takiej położyć dzieciątko nawet w brodziku ja na pewno będę jej używać

Bąbelek
Stary 2014-01-14, 15:37   #4756
teQiba
Moderator

Cytat:
, choć nie wiem czemu ale wszyscy pijący moje nalewki mówią, że są bardzo mocne. A ja zawsze robię zgodnie z przepisem, a nawet więcej wody daję.
Bo te kupne to takie siuski - moze dlatego.

Cytat:
a ten linomag to zamiennik bephantenu?
Ten A+E to bardziej jako krem nawilzajacy - ja bede na codzien Linomagu uzywala, na male awarie Bephantenu, a na duze Sudokremu

Cytat:
Poród i tak może Cię dopaść w każdej chwili więc lepiej się przygotuj na każdą ewentualność
Ciekawa jestem ktora skurcze w lumpku dopadna
Stary 2014-01-14, 15:40   #4757
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Bo te kupne to takie siuski - moze dlatego.

Ten A+E to bardziej jako krem nawilzajacy - ja bede na codzien Linomagu uzywala, na male awarie Bephantenu, a na duze Sudokremu

skurcze nie takie straszne, gorzej jak wody przy ludziach odejdą!

Bąbelek
Stary 2014-01-14, 15:44   #4758
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

hmm, To jak Wy chcecie dzieci kapąc bez wanienki? ;p to Chyba najwygodniejsza opcja :0
Stary 2014-01-14, 15:47   #4759
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
a to sie jeszcze codziennie smaruje tą pupę? bo mi się wydawało że nie trzeba...

oj też się zawsze martwiłam co bym zrobiła jak by mi tak wody w sklepie odeszyły

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 15:49   #4760
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Jupii kupiłam leżaczek tiny love 3w1 Ależ się cieszę, znalazłam używkę na allegro w bardzo rozsądnej cenie
super, a rozsądna cena to ile?

Cytat:
my tez jeszcze nie mamy i tak jak z wszystkim innym, zabieramy sie za to z palcem w
a nie miała byc Lena?

Cytat:
ooo to przynajmniej nie ja jedna
dlatego wiem, ze musimy wybrac do porodu bo ten jak pojdzie sam zarejestrowac imię to skrzywdzi dziecko
O matko, Ursus, Goran? naczytał się Quo Vadis czy nasłuchał Bregovica? a Ty jak byś chciała?

Cytat:
Łiii tam, one w większości mają gaz w zębach, to co to za ból

Niestety dzisiaj opuściłam odcinek Porodówki bo pucowałam chatkę, w sumie nie wiem po co myłam podłogi skoro ksiundz w butach w wchodzi.
Czekam i czekam na jego ani widu ani słychu....

Ciekawe jak BeautifulLie? czy ten pessar bolesny jest?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 15:49   #4761
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Bój się a tak serio nastawiaj się na najgorsze to się co najwyżej miło zaskoczysz jak będzie lżej Ja mam takie podejście że będzie strasznie

Cytat:
No to teraz odsapnij tydzień i na porodówkę
:
Ooo dzięki nie strasz mnie bo pociągne tam Ciebie za sobą :P

Cytat:
Yyy to wytłumacz mi teraz jak krowie na miedzy, jak nie tu to tam albo na pw, bo ja się zaplątałam z tym linkiem o zaniżaniu w dół do pełnej piątki potem odejmowaniem czegoś.... chce wiedzieć jak już sama będe wybierać, a te Lupo tez mi wpadły w oko nawet bardziej niż z Alles
Wiesz Co zmierz się tak jak tam napisali (pod cyckami i cycki), a Ja postaram Ci się jakoś wybrać rozmiar i wytłumaczyć.

Cytat:

Cytat:
skurcze nie takie straszne, gorzej jak wody przy ludziach odejdą!
A Co dopiero jak którejś odejdą na środku ogromnego centrum handlowego
Mi jakby się to zdarzyło to chyba bym zapadła się pod ziemię

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 15:53   #4762
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
hmm, To jak Wy chcecie dzieci kapąc bez wanienki? ;p to Chyba najwygodniejsza opcja :0
ja kupię tą matę i w brodziku, chociaż zastanawiam się nad wanienką z ikei.. No sama nie wiem.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
a to sie jeszcze codziennie smaruje tą pupę? bo mi się wydawało że nie trzeba...

oj też się zawsze martwiłam co bym zrobiła jak by mi tak wody w sklepie odeszyły
Odnośnie tej pupki.. też mi się wydaje, że nie trzeba ;> ile ludzi tyle opinii

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Bój się a tak serio nastawiaj się na najgorsze to się co najwyżej miło zaskoczysz jak będzie lżej Ja mam takie podejście że będzie strasznie

A Co dopiero jak którejś odejdą na środku ogromnego centrum handlowego
Mi jakby się to zdarzyło to chyba bym zapadła się pod ziemię
"Nic co ludzkie nie jest mi obce"

Bąbelek
Stary 2014-01-14, 15:56   #4763
marima
Raczkowanie

hej

Czytałam dziennik Marioli i jestem dla niej pełna podziwu. Ściskam Ciebie i małego Marco Mały z każdym wpisem wygląda coraz lepiej i ostatnie zdjęcia są naprawdę rozczulające i takie pełne nadziei

chyba nastał ten czas i w tym tygodniu pozamawiam pozostałe drobiazgi na all a w przyszłym tygodniu zamówienie na gemini. w sumie po ostatnich przejściach uświadomiłam sobie, że gdyby mały pojawił się teraz na świecie to połowy rzeczy nie mam. na szczęście przed tym jak trafiłam do szpitala zamówiliśmy łóżeczko, wózek, nosidełko, jakiś rożek, pościel itd więc byłam spokojniejsza. tak sobie myślę że na razie pościeli nie będę używała, bo mam 2 rożki i zakupię jakiś kocyk większy no i w razie co mam taką fajną małą kołderkę do wózka to też w domu mogę wykorzystac, no ale kołdrę plus komplet pościeli kupiliśmy skoro teraz mamy jeszcze kasę, a za pół roku jak będzie potrzebna to różnie z tym może być, więc będzie czekać w komodzie na użycie no i jak jestem teraz na L4 to mam gołą podstawę tylko na konto, nawet za grudzień dostałam gołą, bo już to co do ręki nie dostałam, no ale też się od stycznia nie pokazałam, ale wiedział że moja mama przyniosła moje L4 to jakby chciał to by jej dal i teraz nie wiem jak się o to upomnieć niby dostałam coś tam na święta ale zawsze była to dodatkowa kasa ja już sobie to zapamiętam

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2014-01-14 o 16:00
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:00   #4764
teQiba
Moderator

Cytat:

Ja nie chce zeby az tak bolalo

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
No wlasnie nie chce codziennie smarowac czyms mocnym wiec kupilam tylko coby nawilzyc troche tylek, bo tak na sucha pupe zakladac pampersa to nie wiem czy sie posladki nie zatra?
Stary 2014-01-14, 16:04   #4765
marima
Raczkowanie

Cytat:

No wlasnie nie chce codziennie smarowac czyms mocnym wiec kupilam tylko coby nawilzyc troche tylek, bo tak na sucha pupe zakladac pampersa to nie wiem czy sie posladki nie zatra?
też nie chciałabym stosować na pupkę za wiele, na pewno nie po każdej zmianie pieluszki, zamierzam przemywać wacikiem z ciepłą wodą czesto wietrzyć pupką, a jakiś krem ochronny przeciw odparzeniom raz na jakiś czas i myślę że też trzeba często zmieniać pieluszki, bratowa TŻta oszczędzała pieluszki i przebierała tylko wtedy kiedy od małego było czuć mocz i ledwo chodzi z pieluchą a potem się dziwili że dziecko ma mocno odparzoną pupęale kupię jakieś chustczki nawilżane do pupy żeby mieć na jakieś wyjścia, spacery odwiedziny u rodziców
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:09   #4766
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
też nie chciałabym stosować na pupkę za wiele, na pewno nie po każdej zmianie pieluszki, zamierzam przemywać wacikiem z ciepłą wodą czesto wietrzyć pupką, a jakiś krem ochronny przeciw odparzeniom raz na jakiś czas i myślę że też trzeba często zmieniać pieluszki, bratowa TŻta oszczędzała pieluszki i przebierała tylko wtedy kiedy od małego było czuć mocz i ledwo chodzi z pieluchą a potem się dziwili że dziecko ma mocno odparzoną pupęale kupię jakieś chustczki nawilżane do pupy żeby mieć na jakieś wyjścia, spacery odwiedziny u rodziców
Straszna ta Twoja bratowa - na sama mysl mnie tylek szczypie
Stary 2014-01-14, 16:09   #4767
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Na allegro dostępne są fajne maty z gąbki do kąpania, możeszna takiej położyć dzieciątko nawet w brodziku ja na pewno będę jej używać
Ale to trzeba podobno odparzać po kazdym użyciu, a mi się nie chce

Cytat:

Najpierw są podobno skurcze, dopiero pod koniec porodu wody odchodzą
No, ale może tak być, że odejdą wody. Mojej siostrze odeszły jak szła ze sklepu No nic. Poszła do domu z plamą

Cytat:
Niestety dzisiaj opuściłam odcinek Porodówki bo pucowałam chatkę, w sumie nie wiem po co myłam podłogi skoro ksiundz w butach w wchodzi.
Czekam i czekam na jego ani widu ani słychu....
Zjawi się niepostrzeżenie w tym roku u nas ksiądz jak to stwierdził "nie namaraszę Wam, bo ładna pogoda"

Cytat:
W umywalce sam tyłek jak się ubrudzi, a tak to nie wiem czy w ogóle będe kapała.
Ale ja mam inne podejście do opieki nad niemowlakiem niż większość tutaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 16:10   #4768
czbasia
Zakorzenienie

HejHejHeloł!!! Alem wykończona a nadrabiania tyle, że szok. Pewnie zanim nadrobie to wykończycie watek Wróciłam od lekarza. Zbadal, stwierdził, że szyjka ladnie zamknięta. Pochwalił, że dawkę magnezu zwiększyłam i jak zauważę czestrsze te twardnienia to nospe mam brać. No i tradycyjnie oszczędzac się i odpoczywać Co robie. Nast. Wizytę mam 31 stycznia
No to mam lekturę na kilka najbliższych godzin…
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:11   #4769
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
To tak jak ja
W domu woda i waciki, a na wyjścia chusteczki.
No a smarowanie w razie W jak już będzie potrzeba, ale podobno na odparzenia najlepsza mąka ziemniaczana

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
HejHejHeloł!!! Alem wykończona a nadrabiania tyle, że szok. Pewnie zanim nadrobie to wykończycie watek Wróciłam od lekarza. Zbadal, stwierdził, że szyjka ladnie zamknięta. Pochwalił, że dawkę magnezu zwiększyłam i jak zauważę czestrsze te twardnienia to nospe mam brać. No i tradycyjnie oszczędzac się i odpoczywać Co robie. Nast. Wizytę mam 31 stycznia
No to mam lekturę na kilka najbliższych godzin…
klask i:

Stary 2014-01-14, 16:12   #4770
teQiba
Moderator

Cytat:
Zjawi się niepostrzeżenie w tym roku u nas ksiądz jak to stwierdził "nie namaraszę Wam, bo ładna pogoda"
Ja nie mylam podlog i dobrze zrobilam, bo na zewnatrz co prawda sucho - ale ksiadz wode swiecona rozniosl pod butami

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości