Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 17:25   #4801
ag9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Beautiful - dobrze że już po wizycie i już masz spokojną głowę, pewnie odetchnęłaś trochę

Dziewczyny które pytały o mój bujaczek to kupiłam ten: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...883634673.html
Bebe - rozsądna cena to 165 zł, mam nadzieję że będzie cały i sprawny bo na licytacjach szły po 250 zł nawet, a nowe 370

Piszecie o terminach, mój termin z usg pokrywa się z urodzinami TZa. Ale że będzie cesarka to pewnie nie uda się tyle wyczekać i będzie wcześniej.

Witam nowe mamusie!
Stary 2014-01-14, 17:29   #4802
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Kochana trzymam mocno kciuki. Mnie jeszcze nie założono, ordynator podjęła decyzje że będę mieć na 100% założony, ale dopiero w środę więc kwitnę w szpitalu od soboty. Podpytywałam położnych o sam proces zakładania, powiedzieły że jak zwykłe badanie ginekologiczne. Mały dyskonfort, który trwa ponoć chwile ale potem nic nie czuć. Daj znać jak będziesz po, bo sama jestem ciekawa
trzyma kciuki za Ciebie i za szybkie wyjście ze szpitala
Stary 2014-01-14, 17:30   #4803
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
HejHejHeloł!!! Alem wykończona a nadrabiania tyle, że szok. Pewnie zanim nadrobie to wykończycie watek Wróciłam od lekarza. Zbadal, stwierdził, że szyjka ladnie zamknięta. Pochwalił, że dawkę magnezu zwiększyłam i jak zauważę czestrsze te twardnienia to nospe mam brać. No i tradycyjnie oszczędzac się i odpoczywać Co robie. Nast. Wizytę mam 31 stycznia
No to mam lekturę na kilka najbliższych godzin…
najważniejsze, że szyjka zamknięta. Witaj w klubie zmuszonych do odpoczywania

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A ja mam szansę urodzić w urodziny mojego syna, gdybym się 3 dni spóźniła Ale nie zrobię mu tego, to jego dzień, choćbym miała zabzykać mojego męża na amen albo wejść schodami na Pałac Kultury to wywołam poród wcześniej

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też macie takie.. kłucie w kroczu? Ja odczuwam to czasami jak z domu na spacer wyjdę.. zrobię dwa kroki i bum, taki ból. Teraz też mnie dopadło przy robieniu herbaty.. Takie ukłucie jakby ktoś szpilkę wbijał Nie wiem co to może być, znajoma nastraszyła, że może zaczyna się rozwarcie
mnie też krok boli, ale inaczej, nie czuje szpileczek, a raczej takie rozciąganie. Podczas badania okazało się, że mały główką mocno napiera na szyjkę, na szczęście jest jeszcze długa i zamknięta, ale mam więcej leżeć. Przy najbliższej wizycie zapytaj o to gina
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:43   #4804
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Moja znajoma była na weekendowej sr i dziś do mnie pisze, że jej położna mówiła o żeby sprawdzić kiedy w miesiącu przypada pełnia księżyca w okresie w którym rodzisz, bo wtedy laski lecą jak wilkołaki do szpotala rodzić i może nie być miejsca...

Słyszałyście o takim czymś?
Dodam, że znajoma jest z Poznania
taaaak! moja znajoma rodziła we wrześniu, właśnie wtedy kiedy była pełnia i oprócz niej na porodówce było koło 15 dziewczyn też położne mówiły, że w pełni lub po pełni zawsze jest nawał

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
najważniejsze, że szyjka zamknięta. Witaj w klubie zmuszonych do odpoczywania

mnie też krok boli, ale inaczej, nie czuje szpileczek, a raczej takie rozciąganie. Podczas badania okazało się, że mały główką mocno napiera na szyjkę, na szczęście jest jeszcze długa i zamknięta, ale mam więcej leżeć. Przy najbliższej wizycie zapytaj o to gina
pojutrze mam wizytę, ale trochę mnie to niepokoiło, dlatego chciałam zapytać jak u Was z tym jest

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

[QUOTE=martorka;44606507]
Cytat:
ja kupię tą matę i w brodziku, chociaż zastanawiam się nad wanienką z ikei.. No sama nie wiem. [COLOR="Silver"]
Taka matę (przynajmniej tak mi sie wydaje, że mam to samo na myśli co Ty) miała moja szwagierka, jak dla mnie to w tym sie tylko bakterie zarazi plegną jak to leży pozniej takie mokre i zanim wyschnie to musisz jej znowu uzyc.
Wiec ja wole wanienke i podkładać pieluche czy coś , ale to moje zdanie
Cena takiej maty to około 7 zł, więc nawet jeśli będzie trzeba często wymieniać, to nie jest jakaś kosmiczna kwota zresztą, ona nie chłonie tak bardzo wody, wystarczy mocniej wykręcić, położyć na kaloryferze i po 20 minutach jest sucha

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Bebe, teqiba :-* prawda że magiczne kciuki

Mmhym :-* tez mam taką nadzieję

Wewillrockyou mi dzisiaj gin powiedział ze to macica pracuje i przygotowuje sie do porodu, u mnie takie klucie oznaczało skracanie szyjki ale pamiętaj ze każda z nas jest inna i nie zamartwiaj się a lepiej skonsultuj z lekarzem

Wysłane z telefonu...
Skracanie szyjki i co dalej? Najbardziej boję się, że z Małym coś będzie nie tak i będę musiała leżeć w szpitalu.. A tego bardzo bym nie chciała jeśli szpital to tylko na czas porodu i po porodzie, a potem jak najszybciej do domku

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:45   #4805
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Witajcie
Wy od wczesnych godzin na nogach, ja dopiero co się obudziłam, a raczej Ewa mnie obudziła.
Po śniadaniu chyba dalej zajmiemy się oproznianiem jej przyszłego pokoju. Nie mogę się juz doczekać, kiedy staną w nim nowe meble i będę mogła poprzenosić jej rzeczy z szafek, a zająć się w końcu ubrankami dla młodego.
No i czekają mnie zakupy, trochę inne niż Wasze Firanki, pościel, moze naklejki na ścianę. Chce, żeby dobrze się poczuła w tym nowym pokoju, żeby nie traktowała tego, jako elementu odrzucenia. Dużo się zmieni dla nas wszystkich.

Życzę Wam zdrówka dziewczyny. Nie dajcie się chorobom, infekcjom i wirusom.

Trzymam kciuki za wizyty!
Powodzenia w urządzaniu. A Ewcia jak dostanie piękny nowy pokoik (może zaangażuj ja w urzadzanie? sama np naklejkę wybierze) na pewno nie bedzie sie czuc gorsza i odrzucona)
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:45   #4806
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Już to widzę... Stoję w kolejce do kasy z bułkami, a tu...chluup:
Mam taki scenariusz, że jednak siedzę w domku przed tv i wtedy odchodzą wody, obok mój tż, szybka akcja i do szpitala, a po 20 minutach mam swojego synka w ramionach

Bąbelek
Stary 2014-01-14, 17:46   #4807
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Przyszła paczka z gemini i jestem trochę zdziwiona. Mianowicie np. krem Linomag ma datę ważności do 10.2014, podobnie oliwka Hipp albo krem Hipp. Czy to normalne Mnie się jakieś krótkie te terminy wydają.

Poza tym zamowiłam butelkę Avent 125ml i na stronie-zdjęciu była ze smoczkiem 1+, a dostałam 0+ i tym sposobem mam teraz 2 smoczki 0+, bo już dokupiłam taki wcześniej
A może nie maja długich dat wazności bo niewiele tam konserwantów ale nie wiem -gdybac nie bede.. A ze smoczkami się nei popisali

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 17:48   #4808
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Za te waciki do podcierania to Was podziwiam - mi by sie nie chcialo, wole chusteczke rach-ciach i wytarte
Ja teraz tak mówię, ale jak będzie to się zobaczy Pewnie rzucę te waciki w cholerę

Cytat:
Żyje trochę te zakładanie pessara jest nieprzyjemne ale da się przeżyć. Szyjka dalej taka sama, rozwarcie się nie powiększyło mam plukac przez irygator co 2 dzien pochwę tantum rosa. gin mówil że sterydy dla malucha da się ominąć w 34tc czyli za 4tyg ściągnie pessar. 21.01 kolejna wizyta. Dziekuje kochane moje za kciuki :-*:-*:-*
teraz już będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Zaciekawiłaś mnie w ogóle w sensie wcale? Co np z paszkami itd?
Pot dziecka uodparnia je na przyszłość, a do wieku szkolnego nie przetłuszczają się dzieciom włoski
W Holandii i Norwegi podobno przez pierwsze 2 tygodnie się dziecka nie kąpie, chroni je maź płodowa matki, która je uodparnia na wszystko Najlepiej jest przykładać dziecko skóra, do skóry, by przekazywać mu te nasze bakterie i stopniowo je na wszystko uodparniać, dopiero po 2 tygodniach się je płucze samą wodą. Jak dziecko zaczyna raczkować i faktycznie się brudzić, to dopiero się używa mydła.

Ja dlatego biję się z myślami teraz, bo wierzę w to, że dziecko powinno nie być chowane sterylnie, ale z drugiej strony kąpanie może być fajne.
Poza tym i te nie kąpane dzieci i te kąpane jakoś rosną na zdrowe, a alergie nie zależą od tego, tylko od genów, więc sama nie wiem co zrobię po urodzeniu dziecka. Głowa od myślenia pęka

Cytat:
A ja mam szansę urodzić w urodziny mojego syna, gdybym się 3 dni spóźniła Ale nie zrobię mu tego, to jego dzień, choćbym miała zabzykać mojego męża na amen albo wejść schodami na Pałac Kultury to wywołam poród wcześniej
tylko zacznij wcześniej
Ja też może urodzę w czyjeś urodziny, bo syn tżta ma urodziny 3go marca, a siora tżta 5go marca, a ja jakoś tak mam termin

Ciekawe czy któraś urodzi w dzień kobiet

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:48   #4809
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Mam taki scenariusz, że jednak siedzę w domku przed tv i wtedy odchodzą wody, obok mój tż, szybka akcja i do szpitala, a po 20 minutach mam swojego synka w ramionach
To by było cudowne. W szczególnośći te 20min
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:51   #4810
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Fajny jest U mnie sprawdza się w 100% (na razie w jeżdżeniu po mieszkaniu)
ja swoim też kręcę bączki po pokoju z tym, że ja mam Tako

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
To by było cudowne. W szczególnośći te 20min
warto mieć marzenia

Bąbelek
Stary 2014-01-14, 17:52   #4811
Rossa1988
Raczkowanie

dziewczyny, sprawdzałam te fazy księzyca i w lutym jest 14, a w marcu 16, haha chociaż nie wierze w takie rzeczy;p
ja mam termin na 5 marca (urodziny mojej mamy), ale gdyby dzidziol przyszedł na świat 3 dni wcześniej to wcale bym się nie pogniewała za najwspanialszy prezent na swoje 26-te urodziny))))

mam pytanie do dziewczyn, które nie chodziły do szkoły rodzenia, skąd czerpiecie wiedze, szukam jakiejś fajne sr online albo artykułów, ale dużo tego i wszedzie różne informacje, ktoś cos poleci?
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:52   #4812
wewillrockyou
Rozeznanie

Te dziewczyny, które będą karmić piersią, kupujecie smoczki uspokajające dla maluszków?

Bąbelek
Stary 2014-01-14, 17:53   #4813
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Moje zakupy (daję linki bo nie chciało mi się zgrać zdjec z aparatu)
wanienka niebieska http://allegro.pl/wanienka-z-termome...729122876.html
wózek Tako laret http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Woze...ka-GRATIS-/202
łóżeczko ( bez motywu lokomotywy, kolor teak) http://allegro.pl/iceha-lozeczko-lok...813643828.html
Sliczne
Stary 2014-01-14, 17:53   #4814
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
dziewczyny, sprawdzałam te fazy księzyca i w lutym jest 14, a w marcu 16, haha chociaż nie wierze w takie rzeczy;p
ja mam termin na 5 marca (urodziny mojej mamy), ale gdyby dzidziol przyszedł na świat 3 dni wcześniej to wcale bym się nie pogniewała za najwspanialszy prezent na swoje 26-te urodziny))))

mam pytanie do dziewczyn, które nie chodziły do szkoły rodzenia, skąd czerpiecie wiedze, szukam jakiejś fajne sr online albo artykułów, ale dużo tego i wszedzie różne informacje, ktoś cos poleci?
hahahhah, o nieeeeee, tylko nie 16 marcaaa nie chcę rodzić na korytarzu

Bąbelek
Stary 2014-01-14, 17:54   #4815
monkaa321
Zakorzenienie

BeautifulLie super że na razie ok czyli jednak nie rodzisz za 4 tyg tylko będziesz leżeć i pachnieć więc kończ kompletowanie wyprawki

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy też macie takie.. kłucie w kroczu? Ja odczuwam to czasami jak z domu na spacer wyjdę.. zrobię dwa kroki i bum, taki ból. Teraz też mnie dopadło przy robieniu herbaty.. Takie ukłucie jakby ktoś szpilkę wbijał Nie wiem co to może być, znajoma nastraszyła, że może zaczyna się rozwarcie
a to nie jest tak, ze mały Ci naciśnie na szyjkę jak się rusza? Bo mój bardzo często niby przypadkiem mi na szyjkę najedzie ciałkiem albo nakopie akurat w to miejsce to mam łzy w oczach. Takie ostre momentalne kłucie że się zwijam w rogalik. tylko że u mnie to jest raczej jak leże... Nawet teraz tam urzęduje i booolii

Cytat:
Moja znajoma była na weekendowej sr i dziś do mnie pisze, że jej położna mówiła o żeby sprawdzić kiedy w miesiącu przypada pełnia księżyca w okresie w którym rodzisz, bo wtedy laski lecą jak wilkołaki do szpotala rodzić i może nie być miejsca...

też o tym słyszalam a teraz pełnia będzie na dniach to pewnie na styczniówkach się ruszy

Cytat:
A dlaczego nie chcesz tż przy porodzie??
napisała że chce
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:55   #4816
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie mamusie Marzec/Kwiecień 2014,

Czy nie jest za późno żeby dołączyć do waszego wątku? Jestem w ciąży po raz pierwszy i termin mam na 1ego kwietnia (od wczoraj trwa 30ty tydzień). W kwestii forum jestem kompletnie zielona, ale koleżanka styczniówka powiedziała mi o wizażu i postanowiłam poczytać co i jak... no i wsiąkłam Czytam was od kilku dni - zaczęłam od początku, ale po kilku kartach stwierdziłam że nie dam razy wszystkiego - zwłaszcza, że co przeczytałam jakąś kartę na końcu pojawiały się już kolejne Macie tempo Czy zatem nie przeszkadzałoby wam, gdybym dołączyła tak późno? Widzę że atmosfera jest bardzo przyjazna ale też znacie się już całkiem długo. Nie chcę być intruzem, ale szukam trochę wsparcia w tym pięknych, ale i trudnych chwilach Co wy na to?

Pozdrawiam serdecznie!
Witaj zapraszamy. JA tez dołaczyłam tu jak dziewczyny już dobrze się znały a zaakceptowaly mnie i nie czuję odrzucenia I prawda.. to forum jest wyjątkowe
Stary 2014-01-14, 17:55   #4817
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka.. A może sprawdzona metoda na kaszel naszych babć?? Syrop z cebuli? JA próbowałam i naprawdę skuteczny
Domowe sposoby zawiodły niestety, ale dalej się nimi raczę

Cytat:

Ojej, muszę zobaczyć z ciekawości, czy mi się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które pytały o mój bujaczek to kupiłam ten: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...883634673.html
Bebe - rozsądna cena to 165 zł, mam nadzieję że będzie cały i sprawny bo na licytacjach szły po 250 zł nawet, a nowe 370

Piszecie o terminach, mój termin z usg pokrywa się z urodzinami TZa. Ale że będzie cesarka to pewnie nie uda się tyle wyczekać i będzie wcześniej.

Witam nowe mamusie!
wygląda dobrze, myślę, ze nie będzie wadliwy

Cytat:
20 minut? tak długo chcesz rodzić?
Ja to myślę, że pierdnę i już

Stary 2014-01-14, 17:57   #4818
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

chyba po lewatywie
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:57   #4819
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość

To nie moje terminy. Luty za wcześnie, a w marcu za późno. Będę miała luz na sali

Jak to skąd? Z tego wątku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 18:02   #4820
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
BeautifulLie super że na razie ok czyli jednak nie rodzisz za 4 tyg tylko będziesz leżeć i pachnieć więc kończ kompletowanie wyprawki

a to nie jest tak, ze mały Ci naciśnie na szyjkę jak się rusza? Bo mój bardzo często niby przypadkiem mi na szyjkę najedzie ciałkiem albo nakopie akurat w to miejsce to mam łzy w oczach. Takie ostre momentalne kłucie że się zwijam w rogalik. tylko że u mnie to jest raczej jak leże... Nawet teraz tam urzęduje i booolii

napisała że chce
No właśnie boli wtedy kiedy Mały jest spokojny i się nie rusza, także nie wiem, pojutrze mam wizytę to się dowiem co to

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:

20 minut? tak długo chcesz rodzić?
zależy kto jaki ma pierd

Bąbelek
Stary 2014-01-14, 18:04   #4821
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

zależy kto jaki ma pierd
Ja mam szybki i mocny

Stary 2014-01-14, 18:12   #4822
ag9
Zadomowienie

Dziewczyny, ostatnio pojawił się temat szczepień. Dzisiaj w Kutnie zmarło dziecko 6 miesięczne, prawdopodobnie na skutek powikłań poszczepiennych Oczywiście będzie przeprowadzona sekcja zwłok, dziecko czekało 3 godziny na przewiezienie ze szpitala w Kutnie do dużego szpitala w Łodzi i zmarło w karetce...
Stary 2014-01-14, 18:17   #4823
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
octenisept, podobnie jak do pępuszka i tak się zastanawiać czy mogę psikać z jednej buteleczki i tu i tu? czy lepiej mieć osobną dla dziecka i osobną dla siebie?
Ee, chyba nie ma takiej potrzeby, bakterie nie są aż takie skoczne

Cytat:
Ja dlatego biję się z myślami teraz, bo wierzę w to, że dziecko powinno nie być chowane sterylnie, ale z drugiej strony kąpanie może być fajne.
Poza tym i te nie kąpane dzieci i te kąpane jakoś rosną na zdrowe, a alergie nie zależą od tego, tylko od genów, więc sama nie wiem co zrobię po urodzeniu dziecka. Głowa od myślenia pęka

Ja mam taki plan: w związku z tym, że dużo czytałam o dobrych stronach wprowadzania rytuału kąpieli, mam zamiar kąpać codziennie, ale płynu czy żelu używać jakoś raz na 3 dni, z tych powodów, które wymieniłaś na początku - żeby nie wyjaławiać skóry. Z tym, że okolice pieluszkowe chyba będę namydlać co wieczór.. Poza tym wierzę, że jeśli dorosły człowiek czuje się lepiej odświeżony, to dziecko może też.

Cytat:
Te dziewczyny, które będą karmić piersią, kupujecie smoczki uspokajające dla maluszków?
Ja nie, bo na początku potrzebę ssania mogę zaspokajać nawet co godzinę - ;przynajmniej laktację rozchulam. Jak później Mała będzie potrzebować ssać za często, to pewnie wprowadzę - nie uważam skoczka za zło wcielone

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ostatnio pojawił się temat szczepień. Dzisiaj w Kutnie zmarło dziecko 6 miesięczne, prawdopodobnie na skutek powikłań poszczepiennych Oczywiście będzie przeprowadzona sekcja zwłok, dziecko czekało 3 godziny na przewiezienie ze szpitala w Kutnie do dużego szpitala w Łodzi i zmarło w karetce...
Matko... Ale lepiej poczekać ze orzekaniem, co było winne. Coraz częściej się słyszy o takich historiach. Kiedyś było o dziewczynce, która zmarła na sepsę, mimo że matka była z nią 2 razy w szpitalu
Ja jestem zdecydowana szczepić przynajmniej standardowymi.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 18:21   #4824
vivien39
Rozeznanie

Cytat:

ja kupuje, jeden chicco drugi nukWiem po starszym, że jak Maluszek bedzie chciał smoka to mu dam, pozwoli to zaoszczedzić nerwów

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 18:23   #4825
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie marcowo-kwietniowe przyszłe mamusie
Nie wiem czemu wcześniej tutaj nie trafiłam, dopiero dziś coś mnie tknęło i wpisałam w Google 'mamusie marzec 2014' no i jestem
Obecnie przeżywamy intensywnie 30 tydzień i 2 dzień
Termin(y) mam na 14 marca- 20 tygodni od pierwszych ruchów dzieciątka, 16 marca z pierwszego USG, 23 marca z OM i 26 marca z drugiego usg. Ale najchętniej urodziłabym tego brzdąca już teraz, gdyby tylko była pora )
Mam nadzieję, że nie jest zbyt późno żeby do Was dołączyć i jakoś się wdrożę..
Stary 2014-01-14, 18:27   #4826
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
HejHejHeloł!!! Alem wykończona a nadrabiania tyle, że szok. Pewnie zanim nadrobie to wykończycie watek Wróciłam od lekarza. Zbadal, stwierdził, że szyjka ladnie zamknięta. Pochwalił, że dawkę magnezu zwiększyłam i jak zauważę czestrsze te twardnienia to nospe mam brać. No i tradycyjnie oszczędzac się i odpoczywać Co robie. Nast. Wizytę mam 31 stycznia
No to mam lekturę na kilka najbliższych godzin…
za wizytę

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Chętnie będzie z bańki
Okej to pakuj torbę i zapraszam do Warszawy

Cytat:
Żyje trochę te zakładanie pessara jest nieprzyjemne ale da się przeżyć. Szyjka dalej taka sama, rozwarcie się nie powiększyło mam plukac przez irygator co 2 dzien pochwę tantum rosa. gin mówil że sterydy dla malucha da się ominąć w 34tc czyli za 4tyg ściągnie pessar. 21.01 kolejna wizyta. Dziekuje kochane moje za kciuki :-*:-*:-*

.
No to kamień z serca że już po zabiegu, teraz się oszczędzaj

Cytat:
Mam nadzieję, że dzis lepiej.
A ja tez zauwazyłam u siebie że gorzej sypiam. Rano tylko mi sie dobrze spi. Tak od 7 do 10-11
Dziękuje jest lepiej .Ja mam już wyrobiony system wstaje rano jak mąż jedzie do pracy, jem śniadanie oglądam tvn24 czytam wizaż, mąż dzwoni że jest w pracy to idę spać i zaczynam funkcjonować normalnie dopiero po tej drzemce

Cytat:
Tak mam im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej dokucza mi to kłucie. Dzisiaj to już z 10 razy na bank miałam Gin mówi, że to niestety na tym etapie normalne

Cytat:
Tak, kupiłam Aventu 0+ dostałam na SR Lovi 0+ i znajomi dali nam w prezencie Lovi 6-18m

Cytat:

chyba po lewatywie

Cytat:
Słyszałam o tym masakra jakaś

Właśnie przyjechali na chwilkę znajomi i w ramach podziękowania za moją pomoc ich córce w prezentacjach power point dostaliśmy cały zestaw Hippa do pielęgnacji maluszka

Maja

Czytam

Edytowane przez kate1623
Czas edycji: 2014-01-14 o 18:28
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 18:28   #4827
teQiba
Moderator

Cytat:
Mysle ze sie oplaca - gratulacje

Cytat:
Mocno optymistyczny scenariusz

Cytat:
Kupilam, ale raczej nie mam w planach uzywac...

Cytat:
hahahhah, o nieeeeee, tylko nie 16 marcaaa nie chcę rodzić na korytarzu
To samo pomyslalam - ja mam na 14/15 marca, wiec jest spora szansa ze 16 trafie do szpitala

Cytat:
A wiadomo po ktorej szczepionce?
Stary 2014-01-14, 18:40   #4828
monkaa321
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie z aspiratorem do nosa:
marimer
canpol
frida
Zastanawia mnie ten marimer (nie trzeba filtra tylko wata) i canpol (miękka końcówka)...
ale właśnie nie wiem jak to jest z tym używaniem. Czy te końcówki są długowieczne? Trzeba coś dokupywać? coś się zużywa?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
o matko.. a wiadomo jakie miała te szczepienia? refundowane/skojarzone?napisz jak będą znane wyniki autopsji

Cytat:
To samo pomyslalam - ja mam na 14/15 marca, wiec jest spora szansa ze 16 trafie do szpitala
a ja będę miała szanse na szybszy poród urodzę w 39
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-14, 18:40   #4829
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
ja kupuje, jeden chicco drugi nukWiem po starszym, że jak Maluszek bedzie chciał smoka to mu dam, pozwoli to zaoszczedzić nerwów
oooo, a z racji tego, że jestem bardzo nerwowa... też zainwestuję w smoka

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
za wizytę

Tak mam im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej dokucza mi to kłucie. Dzisiaj to już z 10 razy na bank miałam Gin mówi, że to niestety na tym etapie normalne

błagam nie strasz w takim razie nie chcę wiedzieć co będzie później.. wczoraj też miałam takie bóle jak przy miesiączce, ahh, chyba się nakręcam za bardzo, na dodatek Młody od wczoraj non stop się pręży i tak mnie żebra bolą

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Mysle ze sie oplaca - gratulacje

Mocno optymistyczny scenariusz

e tam optymistyczny moja teściowa mówi, że szczupłe dziewczyny rodzą stosunkowo szybko, więc jej wierzę!
Czyli 16 wybieramy się na porodówkę? oj, chciałabym nawet wcześniej

Bąbelek
Stary 2014-01-14, 18:45   #4830
monkaa321
Zakorzenienie

a jeszcze mam takie przemyślenia, co powiecie na to, żeby teraz wątek założyła któraś z mam kwietniowych

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości