Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 06:30   #4621
Limonka1987
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Widzę, że jakaś grupowa bezsenność zapanowała dziś na wątku. Ja też nie śpię od 4.00
Nie potrafię nawet powiedzieć dlaczego. Nic mnie nie boli, mała nie rozrabiała... Ale mimo wszystko czuję jakiś wewnętrzny niepokój

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Ale tak teraz patrze na te dzieciaczki z wątku mamuś noworocznych i jak do tej pory tylko 2 Maleństw 56 i 57, reszta mniej, więc myślę, że i nam przydadzą się te ciuszki w roz. 56 Przynajmniej zdecydowanej większości
Mam nadzieję, bo takie śliczne kupiłam te ciuszki, że nie wyobrażam sobie, że miałyby leżeć nieużywane w szufladzie

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
dopiero teraz piszę bo jakiś mam gorszy dzień dzisiaj, brzuch mnie znowu zaczął dziwnie boleć tak jak na miesiączkę - ale po ostatniej wizycie wiem, że to niedobry znak( jakieś 2 tygodnie temu okazało się, że mały jest bardzo nisko - lekarz wyczuwał nacisk główki na szyjkę przy badaniu) więc leżałam i wzięłam 2 nospy. Teraz już jest lepiej to pomyślałam, że się przywitam przynajmniej
Mam nadzieję, że dziś czujesz się już lepiej.
Niestety im dalej w las, tym więcej pojawia się dolegliwości i gorszych dni, ale wierzę, że to nic poważnego i wszystkie przetrwamy w dwupaku do końca.

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Witam
Ja po wizycie z dzieciątkiem wszystko ok u mnie niestety stan zapalny w pochwie słabe wyniki krwi..
Super, że z maluszkiem wszystko ok.
Niestety w ciąży częściej łapie się infekcje miejsc intymnych.
Moją piętą achillesową jest układ moczowy
Oczywiście dostałaś jakieś leki?

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
przyjaciółka pewnie chętnie pomoże ale ja nie bardzo umiem prosić o pomoc, ona też jest samotną mamą, i choć ma już 16-stoletniego syna to wiem, że ma swoje sprawy itd., a ja nie lubię obarczać innych swoimi problemami...
To się naucz, Virgo. Mówię poważnie.
Wiem, że jesteś taką Zosią-samosią, która cały świat mogłaby unieść na swoich barkach. Owszem, możesz to zrobić. Tylko po co?
Wokół Ciebie na pewno są bliskie Ci osoby, które chętnie Ci pomogą. Naucz się tylko sygnalizować, że tej pomocy potrzebujesz. Przecież to nie jest oznaka słabości. Przecież to nie jest wykorzystywanie innych. To normalne, że pomagamy sobie nawzajem. To ludzkie.
Pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, więc nawet Twoje maleństwo skorzysta na tym, że nie będziesz umęczona do granic możliwości, tylko czasem sobie coś na spokojnie załatwisz, zostawiając je pod czyjąś opieką.

Kciuki trzymam mocno, mocno, mocno.
Zachowanie gina jest dla mnie nie do pomyślenia. Tym bardziej, że płacisz ciężką kasę za każdą wizytę.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
mozecie dac linki do okryć kąpielowych jakie kupilyscie? bo nigdy tego nie kupie, wybieram jak sierota od tygodnia i szuam po sprzedawcach i nic mi sie nie podoba.
i czy te okrycia są mieciutkie? bo ja kupila eden tymkowi, pozniej dostalam jeszcze jeden ale taki bardzo sztywny i niemiły w dotyku
Ja mam takie, wzór z krabem: http://www.babytime.pl/product-pol-9...AS-NOWOSC.html .
Fajne, miłe w dotyku, polecam.

Chcę kupić jeszcze jedno. Myślę, że zdecyduję się na to, bo chcę mieć jedno większe, w rozmiarze 100x100: http://allegro.pl/sliczne-okrycie-ka...845694083.html .

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dziewczyny a u kogo kupowałyscie komplety kaftanik + pół spiochy ?
Ja na razie wszystkie ubraniowe zakupy robiłam w lumpeksach.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy już sobie to wkręcilam czy nie ale dziś wydaje mi sie że mi sie brzuch obniżył.
Na pewno tylko panikujesz
Podobnie jak Ela87 słyszałam, że brzuch obniża się nawet 4 tygodnie przed porodem.
Jeszcze nie pora na Ciebie, koleżanko

Twój mąż przegina... Bardzo mi przykro, że nie możesz liczyć na jego wsparcie. Mam nadzieję, że w końcu coś do niego dotrze.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba ide do lekarza od wczoraj mam kaszel, ale teraz już do bani jest nie wiem co mogę brać, czego nie, poza tym chyba lepiej by mnie osłuchała
Tż poszedł do pracy, a mnie kaszel na tyle obudził, że już nie zasnęłam.
Życzę dużo zdrówka, chorowitku
Ja też się dziś obudziłam zachrypiona i zakatarzona, oby nie przerodziło się to w coś poważniejszego.
Zamierzam jeść przez najbliższe dni miód, cytryny i czosnek w ilościach hurtowych

Ciągle próbuję wybrać łóżeczko, pościel i wymyślić aranżację kącika Młodej w naszej sypialni,ale mam tyle pomysłów i tyle rzeczy mi się podoba, że nie mogę się zdecydować.
Tęsknię za czasami, gdy były dostępne tylko meble na kartki i człowiek kupował tylko to, co udało mu się dostać.
Meblowanie mnie przerasta
Stary 2014-01-14, 06:56   #4622
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Virginia

Wybaczcie ze dzisiaj tylko podczytuje ale juz chyba żyję jutrzejszym zakładaniem pessara on duży jest ehh boję sie trochę też jak mój najdroższy Synuś. Odezwę się jutro dobranoc :-*:-*:-*

Wysłane z telefonu...
Kochana trzymam mocno kciuki. Mnie jeszcze nie założono, ordynator podjęła decyzje że będę mieć na 100% założony, ale dopiero w środę więc kwitnę w szpitalu od soboty. Podpytywałam położnych o sam proces zakładania, powiedzieły że jak zwykłe badanie ginekologiczne. Mały dyskonfort, który trwa ponoć chwile ale potem nic nie czuć. Daj znać jak będziesz po, bo sama jestem ciekawa

Ogólnie wokół mnie same 40-41 tygodni dziewczyny. Jestem trochę przerażona porodem. Dziś kolejna przy mnie zaczęła się "rozpakowywać" i powiem szczerze zaczełam bać się porodu Jednego jestem pewna, że chce mieć tż przy sobie.
Jestem na bieżąco kochane z Wami, pozdrawiam ze szpitalnego łoża!!

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-01-14, 07:01   #4623
BeautifulLie
Zadomowienie

Witam z rana :-*

Maggie tak przelał tylko na pessar chociaz pisalam ze jeszcze dodatkowo wizyta dzisiaj no i 21..01, pewnie uznal że reszte ja mam płacić tylko ciekawe z czego

Wg walnij tego swojego tz w pysk bo juz mnie zaczyna irytować coraz bardziej

Skąd pomysł o rodzeniu?! Urodzisz w terminie zobaczysz :-*

Tequilla ostatnio wyczytałam że śmiechem też można poród wywołać

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:04   #4624
bebe97
Wtajemniczenie

A mnie przerasta taki wybór i dostępność wszystkiego. Ja z tych wiecznie niezdecydowanych w kwestii wzoru i koloru i wybieram tygodniami

Mogłabym spać bo sypiam dobrze, ale ostatnio jakoś się zrywam z chłopakami żeby wyszykować syna choć równie dobrze robi to małż. Jak wyjdą to nie mogę zasnąć do 10, a jak już zasnę to śpię do południa.

Moja tez coś dzisiaj dziwnie spokojna, a zwykle wierci się rano. Zjem coś i poleżę, to może raczy się odezwać. Wczoraj małż jednym zdaniem napędził mi stracha, bo zwykle o tym nie myślę. Otóż jak brzuch mi tańczył to ten wyjechał z tekstem "ciekawe jak dzieci w brzuchu radzą sobie z pępowiną, kiedy tak się kręcą". A mi przed oczami stanęło dziecko owinięte ta pępowiną i teraz co rusz sobie o tym przypominam

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Kochana trzymam mocno kciuki. Mnie jeszcze nie założono, ordynator podjęła decyzje że będę mieć na 100% założony, ale dopiero w środę więc kwitnę w szpitalu od soboty. Podpytywałam położnych o sam proces zakładania, powiedzieły że jak zwykłe badanie ginekologiczne. Mały dyskonfort, który trwa ponoć chwile ale potem nic nie czuć. Daj znać jak będziesz po, bo sama jestem ciekawa

Ogólnie wokół mnie same 40-41 tygodni dziewczyny. Jestem trochę przerażona porodem. Dziś kolejna przy mnie zaczęła się "rozpakowywać" i powiem szczerze zaczełam bać się porodu Jednego jestem pewna, że chce mieć tż przy sobie.

Spokojnie, Tobie do 40 tygodnia daleko jeszcze Pozdrawiam ze swojego łóżka!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:31   #4625
milenqa
Raczkowanie

dzień dobry wszystkim

BeautifulLie, mara86, Side - trzymam za Was kciuki

dzisiaj u mnie lepiej i mam zamiar zacząć trochę poprać rzeczy dla Małego , bo się wczoraj wystraszyłam że nic nie gotowe w razie wu

Aaa i jak tak Was wczoraj czytałam to wszystkie linki do ulubionych dodałam i nie wiem jak to robicie, że takie cuda wyszukujecie pewnie i ja się skuszę i coś zamówię- nawet stwierdziłam że ten kocyk co kupiłam oddam w prezencie dla Dzidzi koleżanki a nam zamówię ten z Womaru
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:34   #4626
BeautifulLie
Zadomowienie

Mara oczywiscie zaraz po napiszę co i jak. Dzisiaj mnie dodatkowo niepokoi to ze mam uczucie jakby coś mi z tej "kości" łonowej wychodziło i kłuje mnie bardzo mam nadzieje że rozwarcie sie nie powiększa :/
Trzymam kciuki za Ciebie jesteś pod opieką więc wszystko będzie dobrze :-*

Wysłane z telefonu...

Edytowane przez BeautifulLie
Czas edycji: 2014-01-14 o 07:36
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:45   #4627
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Ja dziś tez wcześnie wstałam, a raczej moje dziecko. O 6 zarządziło pobudke choć poszedł spać tuż przed 22

Cytat:

No to faktycznie niepotrzebnie Cie trzymają tylko się stresujesz. A coś robią z Tobą od tej soboty czy po prostu leżysz i czekasz?

Maggie olej chłopa, lez ile wlezie. Tylko rozumiem ze Zuzanką nie chce się pewnie zajmować... a co z Wasza terapią?

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 07:51   #4628
mara86
Raczkowanie

Lewek dopiero wczoraj mnie zbadali :banghead: w dodatku przy grupie 15 studentów

Stary 2014-01-14, 08:03   #4629
111kicia111
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Gratuluje udanych zakupów i wizyt.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Cytat:
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie .

Wszystkim gratuluję udanych wizyt 111kicia wcale nie uważam, że Twoje jest jakieś wyjątkowo małe. 3500 w 33tc, tak mówiła doktorka? Przecież dużo maluszków rodzi się z taką wagą.

Ja mam kilka niusów:
- przyszła długo oczekiwana paczka
- byłam u gina, wg USG mam 29t5d. Mała (nadal 'chyba'' dziewczynka ) waży 1507 (wpiszecie na 1szą stronę?). Z gina jestem coraz bardziej niezadowolona, gdybym wiedziała wcześniej, że będzie mnie traktował jak jakiś towar na taśmie zmieniłabym go na innego. Dzisiejsza wizyta to chyba nawet 5min. nie trwała, a w końcu za nią płacę . Gin jak zwykle nie powiedział nic - dopiero jak spytałam o szyjkę i łożysko to powiedział 'dobrze, dobrze'. Oczywiście sama musiałam też spytać o ułożenie i niestety jest pośladkowe . Mam nadzieję, że Niusia się jeszcze przekręci. Wg wagi gina ważę nawet 1kg mniej niż ostatnio i chociaż raz gin był zdziwiony. Pytał nawet czy oby na pewno brzuszek mi rośnie. A dzidzia powiększyła masę podwójnie od ostatniej wizyty .
- a tak wgl słyszałam dziś, że podobno za znieczulenie przy cc trzeba w szpitalu płacić. Wiecie coś o tym? Normalnie skandal jakiś!
- brat chyba w końcu zrozumiał aluzję i postanowili mi kupić te łóżeczko turystyczne. Właściwie to już je dziś kupiłam , mają mi tylko jutro zwrócić pieniążki. Łóżeczko jest caaaaaaaaaaałe różowe więc lepiej, żeby dziewczynka pozostała nie 'chyba' tylko 'na pewno' dziewczynką .
- jutro załatwiam bardzo ważne sprawy i bardzo Was proszę o kciuki bo od nich będzie sporo zależeć i gdyby wszystko poszło po mojej myśli byłabym dużo spokojniejsza. Proszę też Was o kciuki za to, żeby mojemu maleństwu nie spieszyło się na świat bo to też będzie miało wpływ na to czy uda mi się załatwić to, co chcę załatwić.

Jestem psychicznie wymęczona. Dziś nawet pękłam i popłakałam się przy mamie. Mam nadzieję, że uda mi się z tą sprawą... Dziś pewnie oka nie zmrużę z nerwów i oczekiwania. A jutro będę latać od rana z czasem wyliczonym niemal co do minuty. Oby owocnie!
Aha, dziś się bardzo niebezpiecznie poślizgnęłam autem na zakręcie, prawie wylądowałam w rowie. I wiecie, że w tej chwili zupełnie nie myślałam o sobie, tylko o Maluszku? Teraz już wiem, co mają na myśłi Ci, którzy mówią, że od chwili przyjścia maleństwa na świat nasze serce będzie biło tam gdzie serduszko dziecka (czy jakoś tak). Moje już jest w brzuchu a nie po lewej stronie .

Spokojnej nocki
Trzymam kciuki zeby Ci sie wszystko poukładało. Malutka juz duża .
Ja sie cisze ze mój mały bedzie wazył około 3500g bo po poprzedniej wizycie wszystko wskazywało ze moze miec ponad 4 kg.

Cytat:

Trzymaj sie. Szkoda ze musisz tam tyle lezec i czekać.

BeautifulLie trzymam kciuki aby szybko i bezbolesnie załozyli ci pessar.

Dziewczyny a co kupujecie na gojenie sie krocza po porodzie?
Ja po pierwszym porodzie pamietam ze połozna dawała mi lignine nasaczona rivanolem. Moze lepiej kupic cos do psikania? Gdzies czytałam ze ktos uzywał czegos do psikania ale nie pamietam co to było.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:10   #4630
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja kupiłam kombinezonik za 12 zł w lumpie i myślałam, że to super okazja na allegro używane idą po 20zł i do tego przesyłka, więc myślę, że i tak mało dałaś
mi sie udalo kupic nowy w 5 10 15 za 35 zl

Cytat:
Dzisiaj chyba ide do lekarza od wczoraj mam kaszel, ale teraz już do bani jest nie wiem co mogę brać, czego nie, poza tym chyba lepiej by mnie osłuchała
idz, idz Lepiej niech Cie zbada Zdrowka

Cytat:

Ja sie boje od czasu jak jeszcze w ciazy nie bylam a teraz jak sie na to z bilska napatrzysz to sie nie dziwie, ze Cie tak strach ogarnia Dasz rade Trzymaj sie Pozdrawiam ze swojej kanapy

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A mnie przerasta taki wybór i dostępność wszystkiego. Ja z tych wiecznie niezdecydowanych w kwestii wzoru i koloru i wybieram tygodniami

Moja tez coś dzisiaj dziwnie spokojna, a zwykle wierci się rano. Zjem coś i poleżę, to może raczy się odezwać. Wczoraj małż jednym zdaniem napędził mi stracha, bo zwykle o tym nie myślę. Otóż jak brzuch mi tańczył to ten wyjechał z tekstem "ciekawe jak dzieci w brzuchu radzą sobie z pępowiną, kiedy tak się kręcą". A mi przed oczami stanęło dziecko owinięte ta pępowiną i teraz co rusz sobie o tym przypominam
1.nie tylko Ciebie
2. ja tez mam takie mysli, jak malej dluzej nie czuje zwariowac mozna

Cytat:
Lewek dopiero wczoraj mnie zbadali :banghead: w dodatku przy grupie 15 studentów

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:11   #4631
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
jeden dzien w plecy i tyle stron. nie dam rady nadrobic - wybaczcie...
okropnie sie czuje, brzuch caly czas twardy, boli a caly dzien bylam sama z Zuzia, ktora przespala pol godziny... i jeszcze z m. sie poklocilam - pieprzony egoista nic oprocz czubka wlasnego nosa nie widzi...
Oj... nie możesz się przemęczać. Odpręż się trochę i nie myśl o nim! On się tobą nie przejmuje więc ty tym bardziej odpuść

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
koziemleko wytyczne co do tego jak postępować z pępkiem zmieniają się co sezon... Teraz podobno zalecają nic nie robić, ale dzięki temu dlużej sie trzyma. 4 lata temu zalecali wode utlenioną, po niej się często"paprało". Ale położna mi szepnęła, że "w tym roku" nie powinna tego mówić, ale spirytus zadziała skuteczniej i faktycznie - miała rację.
infantylne.

O, z tego zestawik kupię na start , będzie na sesje fotograficzne
http://allegro.pl/spioch-serious-man...870186881.html
Aha, czyli to moda sezonowa

Ładne te ciuszki Też mi się podobają

Cytat:
Wybaczcie ze dzisiaj tylko podczytuje ale juz chyba żyję jutrzejszym zakładaniem pessara on duży jest ehh boję sie trochę też jak mój najdroższy Synuś. Odezwę się jutro dobranoc :-*:-*:-*
trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze

Cytat:
Nie wiem czy już sobie to wkręcilam czy nie ale dziś wydaje mi sie że mi sie brzuch obniżył. Nieznacznie ale jednak. Do tej pory pod piersi mogłam całą dłoń położyć i dopiero brzuch sie zaczynał a dziś półtorej dłoni...
Poza tym sama urodziłam sie na przełomie 31/32tc
U mnie w rodzinie dużo wcześniejszych porodów i to sporo przed terminem np bratanek 26i 29tc. Bratanica pod koniec grudnia 31. Z zuzia całą ciążę byłam na podtrzymaniu.. Boje sie po prostu..
Tp ok 15-17marca.
Masz jeszcze dwa miesiące do tp, to nie czas na rozpakowanie Mam nadzieję, że tylko ci się wydaje, że brzuch się obniżył. W razie czego kiedy masz wizytę?

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Widzę, że jakaś grupowa bezsenność zapanowała dziś na wątku. Ja też nie śpię od 4.00
Nie potrafię nawet powiedzieć dlaczego. Nic mnie nie boli, mała nie rozrabiała... Ale mimo wszystko czuję jakiś wewnętrzny niepokój

Ciągle próbuję wybrać łóżeczko, pościel i wymyślić aranżację kącika Młodej w naszej sypialni,ale mam tyle pomysłów i tyle rzeczy mi się podoba, że nie mogę się zdecydować.
Tęsknię za czasami, gdy były dostępne tylko meble na kartki i człowiek kupował tylko to, co udało mu się dostać.
Ty wiesz, że ja mam tak samo?! I to od dłuższego czasu. Odkąd dowiedziałam się o przeprowadzce - 1 styczeń. Tak sobie myślę, że chyba ta przeprowadzka sprawia, że jestem w rozsypce, bo chciałabym mieć już wszystko przygotowane dla maluszka, a jak na razie jest to niemożliwe

W pełni cię rozumiem z tą aranżacją Mam tak samo. Niby miałam już wszystko zaplanowane, a okazało się, że po pomalowaniu pokoju wyszedł nam zaciek na kominie, który pod poprzednim kolorem był ledwo widoczny i byłam pewna, że teraz się pokryje
Ten zaciek jest z góry na dół przez cały pokój więc chyba muszę postawić tam szafę I tym sposobem cały plan poszedł się rypać
Ale pocieszam się tym, że jak już to wszystko ogarnę to będzie najlepiej jak tylko potrafię

Cytat:

Założą ci krążek i też wytrzymasz do 40 tc

Cytat:

Maggie tak przelał tylko na pessar chociaz pisalam ze jeszcze dodatkowo wizyta dzisiaj no i 21..01, pewnie uznal że reszte ja mam płacić tylko ciekawe z czego
Co za cham! To jego obowiązek wspomagać cię finansowo

Cytat:
Na pewno się nie okręci Nie panikuj A jak się okręci to zrobią ci USG i będą wiedzieć szybciej i będziesz miała cesarkę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 08:17   #4632
asienka213
Wtajemniczenie

Tak w ogole to dzien dobry

Dzis wizyta i glukoza Juz teraz mnie zzera od srodka, a gdzie tam wieczor, chyba osiwieje z nerwow do tego czasu Trzymajcie kciuki, zeby ten aparat nie zeswirowal

Poza tym o 19 zaczyna mi sie dzisiaj SR i chyba nie pojde, bo sie nie wyrobie w czasie, wizyta dopiero o 17.40, do tego o 19.30 sa drzwi otwarte dla ciezarnych w szpitalu i tez chcielismy pojechac Wszystko naraz

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:19   #4633
margo80
Zakorzenienie

Witajcie
Wy od wczesnych godzin na nogach, ja dopiero co się obudziłam, a raczej Ewa mnie obudziła.
Po śniadaniu chyba dalej zajmiemy się oproznianiem jej przyszłego pokoju. Nie mogę się juz doczekać, kiedy staną w nim nowe meble i będę mogła poprzenosić jej rzeczy z szafek, a zająć się w końcu ubrankami dla młodego.
No i czekają mnie zakupy, trochę inne niż Wasze Firanki, pościel, moze naklejki na ścianę. Chce, żeby dobrze się poczuła w tym nowym pokoju, żeby nie traktowała tego, jako elementu odrzucenia. Dużo się zmieni dla nas wszystkich.

Życzę Wam zdrówka dziewczyny. Nie dajcie się chorobom, infekcjom i wirusom.

Trzymam kciuki za wizyty!

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:38   #4634
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę że nie tylko ja nie śpię..

to właśnie w kontrg kupujesz?bede musiała popatrzeć

Zwykłe zawsze na kontri, do karmienia też tak kupię tylko poczekam na jakieś promocje.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:18   #4635
frogutka
Zadomowienie

Przyszła paczka z gemini i jestem trochę zdziwiona. Mianowicie np. krem Linomag ma datę ważności do 10.2014, podobnie oliwka Hipp albo krem Hipp. Czy to normalne Mnie się jakieś krótkie te terminy wydają.

Poza tym zamowiłam butelkę Avent 125ml i na stronie-zdjęciu była ze smoczkiem 1+, a dostałam 0+ i tym sposobem mam teraz 2 smoczki 0+, bo już dokupiłam taki wcześniej
Stary 2014-01-14, 09:31   #4636
nivka
Raczkowanie

hej

Ja również mam problemy ze snem, zasypiam ok. 2:00, ale to wszystko chyba moja wina, bo potem śpię do 10-11:00

BeautifulLie, mara86, Side trzymam kciuki zobaczycie będzie dobrze

Tequila cudowne są te ciuszki, dlaczego musiałaś je tu wrzucić pozostaje tylko kupować tylko jak tu męża przekonać, że pomimo niezłej ilości ciuszków ten zestaw jest niezbędny

Dzisiaj też mam SR a jutro wizytę u gina, ciekawa jestem ile młody już waży mam nadzieję, że troszkę go podtuczyłam, bo z ostatnich znanych mi wymiarów to był kruszynką (choć w normie).
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:40   #4637
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Przyszła paczka z gemini i jestem trochę zdziwiona. Mianowicie np. krem Linomag ma datę ważności do 10.2014, podobnie oliwka Hipp albo krem Hipp. Czy to normalne Mnie się jakieś krótkie te terminy wydają.

Poza tym zamowiłam butelkę Avent 125ml i na stronie-zdjęciu była ze smoczkiem 1+, a dostałam 0+ i tym sposobem mam teraz 2 smoczki 0+, bo już dokupiłam taki wcześniej
Mi nie przyszło do głowy sprawdzać terminy ważności więc nie wiem

A nie przyda się większa ilość smoczków 0+ ?? Bo ja mam 3 i myślałam, że się przydadzą
Stary 2014-01-14, 09:46   #4638
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Położna na Kościuszki 400 zł prawda? To można sobie tam tak wejść i oglądać?
Cytat:
frogutka a masz może jakąś listę, co trzeba mieć ze sobą do szpitala? Kiedyś znalazłam, a teraz nie mogę
raczej wejść i oglądać porodówki tak poprostu to nie można a jakby ktoś rodził akurat ale ja byłam umówiona z konkretną położną no i było cicho i spokojnie
listy żadnej nie mam, bo muszę się drugi raz spotkać z inną położną, może ona coś mi więcej powie, albo zapytam pielęgniarkę na wizycie u gina

Ela87 do lekarza marsz! u mnie też kasłanie, kasłanie a tu się okazały oskrzela więc lepiej reaguj wczesniej. Zdrówka życzę

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mi nie przyszło do głowy sprawdzać terminy ważności więc nie wiem

A nie przyda się większa ilość smoczków 0+ ?? Bo ja mam 3 i myślałam, że się przydadzą
większa ilośc chyba nie bo nastawiam się na karmienie piersią więc tylko w razie "W" poza tym zaraz jest 1+, 3+ Sama nie wiem, czy faktycznie trzeba tak zmieniać i czym się różnia Może jakieś mamusie doświadczone podpowiedzą

a te terminy ważności jakoś tak przypadkiem zerknęłam i się zdziwiłam
Stary 2014-01-14, 09:48   #4639
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem psychicznie wymęczona. Dziś nawet pękłam i popłakałam się przy mamie. Mam nadzieję, że uda mi się z tą sprawą... Dziś pewnie oka nie zmrużę z nerwów i oczekiwania. A jutro będę latać od rana z czasem wyliczonym niemal co do minuty. Oby owocnie!
Aha, dziś się bardzo niebezpiecznie poślizgnęłam autem na zakręcie, prawie wylądowałam w rowie. I wiecie, że w tej chwili zupełnie nie myślałam o sobie, tylko o Maluszku? Teraz już wiem, co mają na myśłi Ci, którzy mówią, że od chwili przyjścia maleństwa na świat nasze serce będzie biło tam gdzie serduszko dziecka (czy jakoś tak). Moje już jest w brzuchu a nie po lewej stronie .

Spokojnej nocki
Dobrze, że nic wam się nie stało, ale wyobrażam sobie, jak się wystraszyłaś. Pięknie napisałaś o tym sercu

Cytat:
Virginia

Wysłane z telefonu...
powodzenia

Cytat:

Trzymaj się środa już jutro

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Ja po pierwszym porodzie pamietam ze połozna dawała mi lignine nasaczona rivanolem. Moze lepiej kupic cos do psikania? Gdzies czytałam ze ktos uzywał czegos do psikania ale nie pamietam co to było.
Octenisept, i do pępka i do krocza. Zamierzam psikać po każdej zmianie podkładu.
Można też podmywać się tantum rosa przy każdym skorzystaniu z toalety

Moje zakupy (daję linki bo nie chciało mi się zgrać zdjec z aparatu)
wanienka niebieska http://allegro.pl/wanienka-z-termome...729122876.html
wózek Tako laret http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Woze...ka-GRATIS-/202
łóżeczko ( bez motywu lokomotywy, kolor teak) http://allegro.pl/iceha-lozeczko-lok...813643828.html

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2014-01-14 o 09:51
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 09:48   #4640
Filistynka83
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkie mamusie Marzec/Kwiecień 2014,

Czy nie jest za późno żeby dołączyć do waszego wątku? Jestem w ciąży po raz pierwszy i termin mam na 1ego kwietnia (od wczoraj trwa 30ty tydzień). W kwestii forum jestem kompletnie zielona, ale koleżanka styczniówka powiedziała mi o wizażu i postanowiłam poczytać co i jak... no i wsiąkłam Czytam was od kilku dni - zaczęłam od początku, ale po kilku kartach stwierdziłam że nie dam razy wszystkiego - zwłaszcza, że co przeczytałam jakąś kartę na końcu pojawiały się już kolejne Macie tempo Czy zatem nie przeszkadzałoby wam, gdybym dołączyła tak późno? Widzę że atmosfera jest bardzo przyjazna ale też znacie się już całkiem długo. Nie chcę być intruzem, ale szukam trochę wsparcia w tym pięknych, ale i trudnych chwilach Co wy na to?

Pozdrawiam serdecznie!
Filistynka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:54   #4641
Tequillla
Zadomowienie

Cześć Filistynka
Rozgość się
Spodziewasz się synka, córeczki, czy... niespodzianki?
Masz już wyprawkę?
Stary 2014-01-14, 09:55   #4642
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja robiłam nalewki mam w zapasie chyba 1 l spirytusu i jak tylko będę mogła spróbować to zrobię nalewkę z kukułek
Brzmi super

Cytat:
Virginia

Wysłane z telefonu...
Nie denerwuj sie - bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
to sobie teamt znalezli

a skad Ci sie takie mysli wziely ??

Dziewczyny, a widzialyscie moze na allegro komplet poscieli tzn poszewka, poduszka baldachim, ochraniacz i przybornik ale bez wypelnienia poduszka + koldra ?? te 2 rzeczy mi nie potrzebne, szukam i szukam a tam same komplety z wypelnieniem
Takiego kompletu raczej nie dostaniesz, ale zapytaj sprzedawcy czy nie moze Ci odliczyc wypelnienia - mysle ze nie powinno byc problemu

Cytat:
Nie wiem czy już sobie to wkręcilam czy nie ale dziś wydaje mi sie że mi sie brzuch obniżył. Nieznacznie ale jednak. Do tej pory pod piersi mogłam całą dłoń położyć i dopiero brzuch sie zaczynał a dziś półtorej dłoni...
Poza tym sama urodziłam sie na przełomie 31/32tc
U mnie w rodzinie dużo wcześniejszych porodów i to sporo przed terminem np bratanek 26i 29tc. Bratanica pod koniec grudnia 31. Z zuzia całą ciążę byłam na podtrzymaniu.. Boje sie po prostu..
Tp ok 15-17marca.

ech.. Zmęczył sie tym że zrobił dwie szafki... Szkoda gadać.. Teść w czymś miał pomóc ale zawinął dupe w tpnki i jak zwykle synka wystawil i nie dośćże mu dziś m cały dzień pomagał to jeszcze musiał odwieść na dworzec bo z torbą teściówi ciężko a do pracy do francji znów wyjeżdża...
A ja przecież siedze i rachne..

i narzekam że źle sie czuje. Według niego wymyślam że tak jest bo jak pracowałam to bylo ok a jak mnie gin wygonil od grudnia na l4mimo że dalej z domu pracowałam,to zaczęłam zrzędzieą... Na wizycie w pt widać usłyszał co chciał choć gin wyraźnie mówił że mam odpoczywać leżeć i nic nie robić...

Zawsze w dol bo sie rozciąga. Czyli bierz 80d

Jeszcze jutro oddaje służbowy samochód i telefon i tak mi smutno że już nie bede potrzebna. Dziwnie mi z tym bo praca i moj oddział to prawie moje dziecko...

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Nie wkrecaj sobie kochana, bo sila woli ma duzy wplyw - jeszcze nie Twoj czas

Co do Twojego TZa to jak kiedys pisalas ze robi Ci awantury ze nie idziesz na zwolnienie to myslalam, ze tak o Ciebie dba... A tu wychodzi.ze on chce zebys w domu zasuwala
Wpuszczaj jednym uchem, a drugim wypuszczaj - chyba nie ma innej metody

Cytat:

Tez mi czasem takie mysli do glowy przychodza - ale przeciez na pewno sobie dzieciaki radza

Cytat:

Ale jak to? Nikt Cie o zgode nie zapytal???
Wczoraj na SR wlasnie o tym rozmawialismy i polozna mowila ze pacjentka musi wyrazic zgode.
Stary 2014-01-14, 09:56   #4643
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ela biorę na razie ten tani stanik, nie kupie od razu z droższej półki nauczona doswiadczeniem zobacze jak się rozwinie sytuacja z karmieniem, poza tym jak sie unormuje laktacja to rozmiar piersi się zmniejsza i wtedy stanik kupiony pierwotnie jest za duży. To już wole rzucić w kąt stanik za 20 zł i wtedy zainwestować w porządny
Spoko. Jednak nie wiadomo ile będziemy karmić
potem Cię namówię na jakiś fajny, dobrze dobrany

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o staniki to zauważyłam, że często na allegro są one droższe niż na stronach sklepów internetowych. Akurat tego modelu o którym piszecie nie ma w sklepie w którym ja kupuję staniki. Ale być może będą jeszcze, kto to wie. Nie wiem czy znacie kontri - ja się tam zaopatruje od bardzo dawna, zazwyczaj też jak są obniżki bo wtedy oczywiście bardziej się opłaca..
Znam ten sklep, mam tam konto. Ale raz kupiłam jakieś staniki w przecenie za 35 zł chyba (może rok temu) i już wszystkie wywaliłam - tak sie rozciągnęły. Pewnie kwestia producenta, ale mam uraz.
Ja kupuję w lupoline albo konrad
Cytat:

No to zdrówka Kochana

Cytat:

Jak dobrze, że ja mam to z głowy! U nas w sypialni się ledwo łóżko zmieści, więc łóżeczko będzie w pokoju przez drzwi z sypialnią. Tam stoją meble kawalerskie męża więc nic nie wymyślam więcej

Cytat:

Pozdrawiamy
Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

Ja mam linomag do 03.2014 ale ja często używam takich maści na syfki, to mi nie zginie, będzie dla mnie
A smoczkami się nie martw - sama mam 2 0+

Dobry!! Piję kawkę, pieluchy tetrowe się piorą, do tego jeszcze z jedna pralka ciuszków kolorowych i z głowy wszystkie. Wczoraj 2 godziny prasowałam, nawet nie wiedziałam, że to takie meczące

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:58   #4644
Smarrita
Wtajemniczenie

Miałam napisać na co koleżanka siostry używała linomag zielony. I nie wiem, siostra nie ma teraz okazji jej się zapytać. Ale na różnych forach piszą właśnie że na dupkę jest dobry. Z kolei położna kumpeli która w zeszłym roku rodziła polecała linomag A+E i ona małego tym właśnie linomagiem smaruje (oliwką tylko główkę smaruje a resztę tym linomagiem. Więc ja chyba sobie ten linomag A+E dokupię i będę nim ciałko smarować a tym zielonym tylko dupkę. Tak chyba zrobię
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 09:59   #4645
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość

Czy nie jest za późno żeby dołączyć do waszego wątku? Jestem w ciąży po raz pierwszy i termin mam na 1ego kwietnia (od wczoraj trwa 30ty tydzień). W kwestii forum jestem kompletnie zielona, ale koleżanka styczniówka powiedziała mi o wizażu i postanowiłam poczytać co i jak... no i wsiąkłam Czytam was od kilku dni - zaczęłam od początku, ale po kilku kartach stwierdziłam że nie dam razy wszystkiego - zwłaszcza, że co przeczytałam jakąś kartę na końcu pojawiały się już kolejne Macie tempo Czy zatem nie przeszkadzałoby wam, gdybym dołączyła tak późno? Widzę że atmosfera jest bardzo przyjazna ale też znacie się już całkiem długo. Nie chcę być intruzem, ale szukam trochę wsparcia w tym pięknych, ale i trudnych chwilach Co wy na to?

Pozdrawiam serdecznie!
śmiało dołącz

Aż z ciekawości chyba sprawdze ważność moich zakupow z gemini
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:04   #4646
Filistynka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Cześć Filistynka
Rozgość się
Spodziewasz się synka, córeczki, czy... niespodzianki?
Masz już wyprawkę?
Dzięki Tequillla Spodziewam się synka Zawsze chciałam pierwszą córeczkę, ale już na genetycznym USG tak coś czułam że będzie facet no i będzie Czy wy też macie obawy jak sobie poradzić z małym facetem? Jakoś zawsze dziewczynki mi się wydawały "łatwiejsze w obsłudze" hihi Imię też wybrane - Tymoteusz (chyba już któraś z Was też spodziewa się Tymka, jeśli dobrze doczytałam).

Wyprawka to ciężki temat, ale dzięki waszym listom mam nadzieję, że szybko nadrobię. Póki co mamy trochę ubranek (na razie wszystkie kupowane stopniowo), wózek i fotelik. W tej chwili rozglądam się za łóżeczkiem. Bardzo chcę białe drewniane i może nie za drogie, bo jeszcze bym turystyczne musiała dokupić, więc jakieś zawrotne ceny to nie dla mnie Podczytując wasz wątek wpadły mi w oko też rożki - właśnie - czy rożek ma jakiś konkretny rozmiar? Jeśli tak to jaki kupujecie?
Filistynka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:12   #4647
monkaa321
Zakorzenienie

maggie123 nie pozwalamy myśleć o wcześniejszym porodzie masz czekać przynajmniej do 36 tyg więc leż i wypoczywaj. Zuza duża i rozumna dziewczynka to Ci pomoże.
Co do tż to ja już nic nie pomogę nie wiem jak można by go "naprostować"

bebe97 ja czasem też się zastanawiam czy on się nie zakręci w tej pępowinie.. tż nie musi mi nawet o tym przypominać...

Filistynka83
no u nas wciągająca atmosfera opowiedz coś o małym

elunka88 to ja też będę prosić o pomoc w wyborze stanika, bo ja właśnie na targowych wychowana chociaż próbowałam w sklepach coś kupić, nawet dopasowane mi się udawało ale droooogooo i ogólnie do karmienia i później też juz bym sobie wybierała na necie jak się nauczę... Co by mi cyce nie opadły... nawet mogłabym kupić teraz z jeden ale nosiłabym go tylko przez 2 miesiące a później już nie założę... trochę szkoda kasy...

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i za te pessery żeby było wszystko dobrze i nic was nie bolało
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:15   #4648
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Mara trzymam mocno kciuki.
Patrzcie albo przedwczesne porody albo przenoszone..

Cytat:
Mara oczywiscie zaraz po napiszę co i jak. Dzisiaj mnie dodatkowo niepokoi to ze mam uczucie jakby coś mi z tej "kości" łonowej wychodziło i kłuje mnie bardzo mam nadzieje że rozwarcie sie nie powiększa :/
Trzymam kciuki za Ciebie jesteś pod opieką więc wszystko będzie dobrze :-*

Wysłane z telefonu...

kochana trzymam kartki-dawaj znać później

Cytat:

jeśli leżysz w klinicznym to niestety na obecność studentów nie masz wpływu ale za to na ich ilość już tak i mozesz warządac dwóch i nie więcej i np że tylko jeden cię może zbadać jeśli jest taką potrzeba

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Gratuluje udanych zakupów i wizyt.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Trzymam kciuki zeby Ci sie wszystko poukładało. Malutka juz duża .
Ja sie cisze ze mój mały bedzie wazył około 3500g bo po poprzedniej wizycie wszystko wskazywało ze moze miec ponad 4 kg.

Trzymaj sie. Szkoda ze musisz tam tyle lezec i czekać.

BeautifulLie trzymam kciuki aby szybko i bezbolesnie załozyli ci pessar.

miałam tantum rosa. Dziewczyny jeszcze octenisept polecają

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Tak w ogole to dzien dobry

Dzis wizyta i glukoza Juz teraz mnie zzera od srodka, a gdzie tam wieczor, chyba osiwieje z nerwow do tego czasu Trzymajcie kciuki, zeby ten aparat nie zeswirowal

Poza tym o 19 zaczyna mi sie dzisiaj SR i chyba nie pojde, bo sie nie wyrobie w czasie, wizyta dopiero o 17.40, do tego o 19.30 sa drzwi otwarte dla ciezarnych w szpitalu i tez chcielismy pojechac Wszystko naraz

dasz radę

Cytat:

Pozdrawiam serdecznie!

witaj w naszym gronie. Napisz coś więcej o sobie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Miałam napisać na co koleżanka siostry używała linomag zielony. I nie wiem, siostra nie ma teraz okazji jej się zapytać. Ale na różnych forach piszą właśnie że na dupkę jest dobry. Z kolei położna kumpeli która w zeszłym roku rodziła polecała linomag A+E i ona małego tym właśnie linomagiem smaruje (oliwką tylko główkę smaruje a resztę tym linomagiem. Więc ja chyba sobie ten linomag A+E dokupię i będę nim ciałko smarować a tym zielonym tylko dupkę. Tak chyba zrobię
Ten zielony na przemian z maścia witaminowe stosujemy i jest ok

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:26   #4649
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Zdrowka dla Ciebie. Jak znajdziesz skuteczny sposób na zgage to mów. Zwieksz magnez i nospe weź albo bupcopan-działa jak nospa skład podobny ale na mnie działa dłużej nawet niż nospa forte
dzięki, już pisze do męż smsa, żeby mi kupił w aptece, bo sama się dzisiaj nie wybieram nigdzie, leże

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
bardzo dużo inspiracji pokoików/kącików dla niemowlaka, mnie zauroczył biało-szaro-różowy z napisem Mila LINK

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
a to nie można powiedzieć, że nie zgadzasz się na studentów ????

ja przy pierwszym porodzie miała grupę samych studentek (dziewczyn) i mi to nie przeszkadzało, ale myślę, że teraz bym przy badaniu nie chciała, żeby mi "młokosy" zaglądali
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 10:28   #4650
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Octenisept, i do pępka i do krocza. Zamierzam psikać po każdej zmianie podkładu.
Można też podmywać się tantum rosa przy każdym skorzystaniu z toalety

Moje zakupy (daję linki bo nie chciało mi się zgrać zdjec z aparatu)
wanienka niebieska http://allegro.pl/wanienka-z-termome...729122876.html
wózek Tako laret http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Woze...ka-GRATIS-/202
łóżeczko ( bez motywu lokomotywy, kolor teak) http://allegro.pl/iceha-lozeczko-lok...813643828.html
Chyba też zainwestuje w octenisept

A zakupy poważne

Cytat:
Dzięki Tequillla Spodziewam się synka Zawsze chciałam pierwszą córeczkę, ale już na genetycznym USG tak coś czułam że będzie facet no i będzie Czy wy też macie obawy jak sobie poradzić z małym facetem? Jakoś zawsze dziewczynki mi się wydawały "łatwiejsze w obsłudze" hihi Imię też wybrane - Tymoteusz (chyba już któraś z Was też spodziewa się Tymka, jeśli dobrze doczytałam).

Wyprawka to ciężki temat, ale dzięki waszym listom mam nadzieję, że szybko nadrobię. Póki co mamy trochę ubranek (na razie wszystkie kupowane stopniowo), wózek i fotelik. W tej chwili rozglądam się za łóżeczkiem. Bardzo chcę białe drewniane i może nie za drogie, bo jeszcze bym turystyczne musiała dokupić, więc jakieś zawrotne ceny to nie dla mnie Podczytując wasz wątek wpadły mi w oko też rożki - właśnie - czy rożek ma jakiś konkretny rozmiar? Jeśli tak to jaki kupujecie?

Witaj
Ja kupowałam łóżeczko na allegro razem z całym zestawem pościeli i rożkiem więc nie odpowiem na te tematy, bo ja brałam co było bez większego rozmyślania

Zaczęłam czytać blog Marioli i tak się zaryczałam, że nie mogłam wziąć oddechu Przerwałam czytanie, żeby nie drażnić swojego maleństwa.
Mariola jesteś dzielna!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości