|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sekrety zawodów
Ja kiedyś w CC była specjalistką/konsultantką od zdrowego stylu życia i detoksykacji
I oczywiście to już padło, zawsze w CC pytajcie o całkowite koszty, o to czy będziecie do czegoś zobowiązani itd., a najlepiej nie kupować przez telefon niczego. My mieliśmy wręcz zabronione mówienie o całkowitych kosztach. Ja już w tej branży nie wytrzymuje i szukam pracy w innej na pełnych obrotach. |
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze w temacie knajp. Pamiętajcie że sos sojowy i rybny to najlepsi przyjaciele kucharza. Pomogą zamaskować nieświeże żarcie bezbłędnie
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
w CC często nie ma żadnej 'bazy numerów' (niektórzy proszą, by ich z niej wykreślić, żeby już nie dzwoniono). często są to zwykłe skany książek telefonicznych, zatem żadne wykreślanki nie przyniosą pożądanego efektu;
|
|
#64 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha no i jeśli chodzi o żarełko to poszłam do naprawdę dosyć drogiej knajpki z hamburegerami... cóż hamburger kosztował 25 zł a w nim... mięso z biedronki (oczywiście obok wołowiny to to nie leżało) mam na myśli gotowe kotlety z biedronki. Wiem bo w tym okresie tż kupował sobie coś taniego do pracy i to było to. ![]() co do jedzenia na wagę to nikt nigdy nie policzył mi talerzyka. ![]() ja tam zawodowe doświadczenie mam prawie zerowe, ale z tego co wiem to wiadomo pierzcie ubrania po kupieniu. Ale mowię serio pierzcie bo wiem, że to każdy wie itd.... podłogi w magazynach są bardzo brudne, ludzie mają brudne ręce, tu potrą nos, tu... coś innego, ten kichnie, ten nawet i babola wytrze, wciśnie sobie pod śmierdzącą pachę. No masa zarazków. Nie bierzcie dań dnia.
Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-01-14 o 23:12 |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie w Sephorze czasem są konsultantki z konkretnej marki np Estee lauder, Givenchy - będą próbowały sprzedać jak najwięcej "swojej" marki. Więc lepiej uważać na porady od takich osób i zastanowić się nad zakupem doradzanego produktu.
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Do zup i sosów się na ogół dodaje za dużo tych wynalazków. I oczywiście sól i zioła potrafią zamaskować niezbyt świeże danie. Ogólnie im więcej przypraw i smaków w jednym daniu, tym większe prawdopodobieństwo że to jest nie do końca tak świeże jak obiecują. Wino domowe to często zlewki ze stołów
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Ja radzę również uważać na zapiekanki w restauracjach z jedzeniem na wagę. Raz taką kupiłam i było tam dosłownie wszystko: makaron, ryż, ziemniaki, warzywa, kiełbasa, różnego rodzaju mięso, ser i dużo dużó więcej. Jestem przekonana, że to były resztki z poprzedniego dnia.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
Pracowałam kiedyś w firmie o sporym, ogólnopolskim zasięgu, gdzie dla stałych klientów ogłoszono konkurs (wiązał się oczywiście z profitami dla przedsiębiorstwa). Główną nagrodą była super wypasiona wycieczka do Egiptu dla 2 osób, która w rzeczywistości sprowadzała się do ładnego obrazka na ulotce
|
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;44613943]Dlaczego? Zawsze myślałam, że lepiej wziąć danie dnia robione hurtowo na świeżo, zamiast odgrzewanego kotleta z reszty karty
[/QUOTE]Nie mówię, że wszędzie bo pewnie tylko w tych średnich lub zwykłych knajpkach, ale niestety wiadomo mi, że czasem te dania dnia są robione z produktów, które zaraz się przeterminują albo nie są już świeże. :P |
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
Hmmm, może coś w tym jest. ..
Zawsze unikam też dań typu flaki, bigos, fasolka po bretońsku- tam to można wszystko wmieszać... |
|
|
|
|
#75 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że w takim wypadku nie można odmówić zapłaty, tym bardziej, jeśli zmiesza się ze sobą kilka potraw, tu już musi się wypowiedzieć osoba pracująca w tego typu restauracjach ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Wszystko fajnie, ale gorszych cieni nigdy nie miałam Ciekawa jestem jeszcze kwestii testerów: myślicie, że są one bardziej (w przypadku cieni) napigmentowane niż nie-tester, żeby namówić klienta do kupna? Z tego co wiem specjalne partie produktu są przenaczone do testowania i sprzedawca nie może sam sobie wyciągnąć pierwszego z brzego produktu i nalepić mu naklejkę "tester". Sama nie wiem, jak to jest
|
||
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie różne gulasze, mięso z sosem i wszystko z mięsem mielonym to dania podwyższonego ryzyka.
Knajpy też oszukują na kotletach i często są rozbite na cienki wiórek i pokryte koszmarną ilością panierki. Ogólnie kotlet nie powinien być zbyt duży i zbyt cienki, za gruby też nie ![]() Gdy restauracja ma bardzo dużo dań, zwłaszcza w odległych stylach to istnieje duże prawdopodobieństwo że to wszystko jest z mrożonek. Zwłaszcza jak restauracja nie ma zbyt dużej ilości gości. Przelewanie tanich soków do butelek po drogich (głównie te do piwa), oszczędzanie na środkach czystości to bardzo częste praktyki. A jak nie dojecie chleba w restauracji, to prawdopodobnie jutro ktoś go zje w postaci grzanek w zupie... |
|
|
|
|
#77 |
|
Zasiedzenie
|
O tak, konsultanci-specjaliści.
Znam kogoś, kto pracował dla pewnej firmy produkującej elektronikę, na stoisku w popularnej sieci rtv-agd. Nie miał pojęcia co sprzedaje. Nie znał się na tym kompletnie, tyle tylko co się dowiedział z materiałów szkoleniowych. Ale miał gadane i bił rekordy sprzedaży. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#78 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od siebie mogę dodać, że dobrze, że nie widzimy jak jakiś produkt dostał się do sklepu. Pracowałam przez wakacje w pewnej firmie która zajmowała się produkcją pewnego bardzo popularnego i lubianego warzywa. Żebyście widziały jakie te warzywa idą na sklepy, notabene duże hipermarkety i o zgrozo sklepy które w nazwie mają Fresh. Na magazynie stoją warzywa po nawet 6 tyg, skrzynki spleśniałe, obrośnięte białym "puchem" śmierdzi niemiłosiernie, a z nich to wybiera sie "jeszcze nadające się" warzywka i sru na sklep...Albo przebiera się z tych zgnilaków, a potem te nadające się idą na promocję w ich "firmowym" sklepie... Edytowane przez zaczarowana_panna Czas edycji: 2014-01-15 o 09:56 |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myslisz że panie na targu jak im cos się popsuje, to wyrzucaja cala skrzynkę? Tez wybieraja co jeszcze się nadaje i na drugi dzień sprzedają te warzywka "na skraju swiezosci" w pierwszej kolejności.
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej bawi mnie ten przesąd w przypadku perfum.
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejną marką źle postrzeganą przez klientki jest Bielenda, która produkuje całkiem dobre kosmetyki salonowe, jednak jej detal jest delikatnie mówiąc taki sobie. Co do dezynfekcji: zgadzam się w 100%. W jednym salonie, gdzie miałam nieprzyjemność być przez 1 dzień,szefowa dawała każdej manicurzystce 1 zestaw: pilnik, cążki i bloczek na dzień i zabraniała dezynfekcji oraz sterylizacji zestawów po obsłużeniu klientki. Czyli teoretycznie 1 zestawem mogły zrobić manicure u 8 klientek... Gdzie profilaktyka HIV, WZW, itd??? Uciekłam stamtąd po 1 dniu...
|
|
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przecież nawet mając własny ogródek, gdzie masz pewność 100% ekologii (brak oprysków itp.) i tak część warzywek będzie spleśniała, nadgryziona przez ślimaki itp. i z tego dopiero wybierasz sobie coś, co nadaje się do zjedzenia.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-01-15 o 11:34 |
||
|
|
|
|
#85 | ||
|
Raczkowanie
|
Te kosmetyki są produkowane tylko w jednym miejscu więc nazwy nie podam
Jednak nie słychać o nich za bardzo w Polsce, więc nie martw się Cytat:
Cytat:
Przy każdej maszynie jest baniak z produktem, nikt się nie bawi w wyciąganie jakichś pyłków kiedy do owego baniaka się dostaną. [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44605475]Moniu, chyba nie musisz sie obawiac, ze sie natkniesz na te cuda. Selektywne marki nie cuduja ze slimakami, azjatyckie kosmetyki popularne sa tanie, azjatyckie marki ekskluzywne w slimaki sie nie bawia. To pewnie zadne ciekawe produkty; zgaduje, ze jakies wynalazki dla gabinetow kosmetycznych. Mozesz spac spokojnie Akurat te kosmetyki nie są specjalnie do salonów kosmetycznych tylko dla pań które nie wiedzą co zrobić z nadmiarem gotówki. I gdyby przez godzinkę się przeszły i zobaczyły jak ich luksus powstaje, nie wiem, czy ponownie skusiły się na kupno ![]() Moim zdaniem wszystko co jest produkowane w wielkich fabrykach powstaje nie tak jakbyśmy chcieli czy sobie wyobrażamy. Ja widząc ładny kosmetyk na półce widziałam oczami wyobraźni panią w fartuchu z okularami w laboratorium, rzeczywistość mnie powaliła. Tak samo z jedzeniem, odzieżą oraz wszystkim innym. Poza tym jeśli chodzi o sklepy z odzieżą- zawsze pierzcie ciuchy przed pierwszym użyciem. W drodze do sklepu ubrania przechodzą bardzo długą podróż, są spryskiwane chemikaliami aby zabezpieczyć je przed gniciem/pleśnią/ robalami. |
||
|
|
|
|
#86 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
. Nie znam selektywnej marki, ktora bazuje na skladnikach przez Ciebie podanych. Dla mnie to, co piszesz brzmi jak sciema. Wybacz.---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- W temacie kosmetycznym dodam, ze nigdy nie powinno sie nakladac na twarz kosmetykow kolorowych dostepnych jako testery w perfumerii. Wyjatkiem moga byc co najwyzej podklady. Jak widze, jak jakas kobieta naklada roz czy szminke na swoje usta to mam dreszcze. W tego typu produktach jest wszystko: kurz, brud, czyjej zarazki, sebum i gratis mozliwosc zarazenia opryszczka i zapaleniem spojowek. Co prawda, to nie zadna tajemnica zawodu, ale zwykle hobby me, niemniej pewnie komus sie to przyda .
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-01-15 o 12:16 |
||
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44605475]Moniu, chyba nie musisz sie obawiac, ze sie natkniesz na te cuda. Selektywne marki nie cuduja ze slimakami, azjatyckie kosmetyki popularne sa tanie, azjatyckie marki ekskluzywne w slimaki sie nie bawia. To pewnie zadne ciekawe produkty; zgaduje, ze jakies wynalazki dla gabinetow kosmetycznych. Mozesz spac spokojnie
z czystej ciekawości zapytałam, bo z nadmiarem gotówki mam co robić
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44619218]Sluszne pytania
.---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Sama kupuje drogie kosmetyki, choc wiem co z nadmiarem gotowki zrobic . Nie znam selektywnej marki, ktora bazuje na skladnikach przez Ciebie podanych. Dla mnie to, co piszesz brzmi jak sciema. Wybacz.---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- W temacie kosmetycznym dodam, ze nigdy nie powinno sie nakladac na twarz kosmetykow kolorowych dostepnych jako testery w perfumerii. Wyjatkiem moga byc co najwyzej podklady. Jak widze, jak jakas kobieta naklada roz czy szminke na swoje usta to mam dreszcze. W tego typu produktach jest wszystko: kurz, brud, czyjej zarazki, sebum i gratis mozliwosc zarazenia opryszczka i zapaleniem spojowek. Co prawda, to nie zadna tajemnica zawodu, ale zwykle hobby me, niemniej pewnie komus sie to przyda .[/QUOTE]O, wlasnie, jakis czas temu pytalam, jak dziewczyny wyprobowuja pomadki, bo tak wlasnie to sobie wyobrazalam. Jedna z dziewczun pisala, ze w MACu dezynfekuja. Takl czy siak - fuj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44619218]
Sama kupuje drogie kosmetyki, choc wiem co z nadmiarem gotowki zrobic . Nie znam selektywnej marki, ktora bazuje na skladnikach przez Ciebie podanych. Dla mnie to, co piszesz brzmi jak sciema. Wybacz..[/QUOTE] Nie musisz wierzyć jeśli nie chcesz ![]() Pisałam o serach takiego rodzaju https://www.google.co.uk/search?q=sn...w=1366&bih=622 Nie wiem, może nie doczytałaś, ta firma nie znajduje się w Polsce, nie widziałam także tych kosmetyków na polskich stronach, więc może nie znasz Nie wiem, po co miałabym ściemniać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

mam na myśli gotowe kotlety z biedronki. Wiem bo w tym okresie tż kupował sobie coś taniego do pracy i to było to. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Robicie ręcznie kosmetyki, nie maszynowo?
Pracujesz w europie?
.