|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Ja też uciekam spać, jak wszystkie idą
![]() Asia ważne, że Mała zdrowa
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4923 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
normlanie strajkuje, nie nadrabiam
![]() no dobra, tylko troche Cytat:
Cytat:
Cytat:
ela, naturalnie leczy sie zawsze dluzej, wiec racz sie nimi dalej Cytat:
![]() Cytat:
szok jest tak czy siak, a szybko mija no to za dobre wiadomosci Cytat:
Cytat:
co tu sie wyrabia pod moja nieobecnosc ![]() yyyyy ja nie umiem nigdy nie zakladalam watku, nie wiem nawet gdzie to sie robi dziekuje za zaufanie, ale jednak zostawilabym to teqibie, ona sobie swietnie z tym radzi ![]() Cytat:
2. nie ma to jak baba sama macaca sobie w glowie Dziekuje Ci dobra kobieto u mnie znajac zycie ta Lena zostanie
|
|
|
#4924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- ja bym nie chciał bo po 1 to dzien kobiet po drugie w tym dniu zmarła moja mama ( urodziła sie w nowy rok) .. wiec rozumiesz ze nie byłabym szczesliwa ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
tak te rurki z czasem szarzeją
|
|
#4925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wszyscy mają wózek mam i ja
![]() wzielismy go - trochę taka nieprzekonana byłam ale tż zdecydował że bierzemy ![]() dziewczyna nam stówkę spuściła więc się opłacało. teraz jeszcze fotelik musimy kupić. ![]() sorki teQibkoo ale padłam ze smiechu ja wiem juz co mnie czeka i bardziej się boję niz za pierwszym razem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ciekawa jestem czy się spotkamy na porodówce. tylko jak ja cię poznam ![]() ja mam w ksiazeczce wpisane od pierwszych skurczy - wody mi w ogóle nie odeszły ani żaden czop ani nic z tych rzeczy ![]() nadrobiłam was!co nie było łatwe ![]() nie zacytowalo mi wszystkiego ![]() nie mam już mocy na odpisywanie! jezu jak mnie strasznie boli jedno , żebro! mam już dość ![]() w zadnej pozycji mi niewygodnie ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- co do aspiratorów - przy córce miałam Fridę - polecam! teraz kupiłam Marimer zeby junior miał swoją wziełam ze względu ze tanszy był ![]() co do smoczków - moja mała bezsmoczkowa choć smoczków testowałyśmy masę ale nie chciała i wisiała na cycu non stop! ;/ teraz kupiłam i mam zamiar Juniora od pierwszych dni życia nauczyć jak się ssie smoka! ![]() również uważam że teQiba jest super szefem wszystkich szefów i pięknie jej idzie prowadzenie wątku! ![]() maggie też mnie przerazają szczepienia - dopiero co z Malwinką skonczyłam a tu od nowa wszystko i już się boję o małego
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-01-14 o 23:46 |
||
|
|
|
#4926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przynajmniej w rozmowie dziś z panią adwokat spytalam, czy przyjście na świat dziecka ma jakiś wpływ na przyspieszenie spraw, oczywiście nie ma, ale okazało sie, że pani mecenas obie ciążę zakończyła cesarka na życzenie, bardzo ładnie doszła do siebie i każdemu poleca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- A tak w ogóle znalazłam jedna laske w Poznaniu,panią architekt inżynier, która za stowke zrobi mi dwa projekty jak mam te cholerne meble poustawiac, żebym miala więcej miejsca, zmieścił się przez najbliższe 4 lata gdzieś sensowny, wydzielony kącik dla dziecka (póki starszy się nie wyprowadzi), no i żeby bylo ładnie i wygodnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
cayenne trzymam kciuki za jak najszybsze rozwiązanie tej całej sprawy!
jeszcze teraz musicie sie użerać z takim babskiem! ![]() oby szybko i gładko poszło baja_86 ehh ale wam sie trafił wózek ;/ oby to juz ostatnia reklamacja i nigdy więcej ich nie było! ![]() cieszę się ze wszystkie wizyty ok, brawo za dobre wiadomosci ![]() gud najt!
|
|
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam i ja
Witam nowe i powracajace mamuski Baja - szczescie w nieszczesciu, ze wozek macie ze stacjonarki. Oby szybko uznano reklamacje i dalej sprawowal sie bez zarzutu. Cayenne - nie popuszczaj, te sprawe trzeba zalatwic. Wrrrr.. nie znosze takich lasek, co to tylko kombinuja, jak tu zrobic, zeby sie nie narobic, a zadania maja z kosmosu.... Cytat:
Cytat:
Gratuluje pozostalym dziewczynom udanych wizyt! Jestem mega zadowolona. Chcielismy na jutro poprosic mame, zeby posiedziala z Ewcia i dokonczyc szykowanie jej pokoju. Udalo nam sie jednak zrobic to juz dzis i jutro skorzystamy z okazji, ze mama bedzie i pojedziemy do Ikei po meble. Lozko zamowie na all, mam juz wybrane. Moze uda sie wyskrobac jeszcze w tym miesiacu na drobne rzeczy typu firanki (tez mam upatrzone na all) i te posciel w sowy. Reszta wydatkow bedzie musiala poczekac do lutego, bo kasa sie konczy. Nadal nie mam fotelika dla mlodego. Mam jedna znajoma na oku, ktora ewentualnie moglaby pozyczyc czy odsprzedac, ale musze odnowic ten kontakt. Idealnie by bylo, gdyby go zechciala pozyczyc, kase moglabym na cos innego przeznaczyc. A lista imion nadal ma 21 pozycji.
|
||
|
|
|
#4929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczely mnie bolec cale pluca, albo ich miejsce, piersi i zrobilo mi sie slabo.
Chyba najgorsze 2 miesiace przede mna, tera jeszcze ten kaszel ![]() No, a teraz nie spie, bo snil mi.sie koszmar i jestem tak rozbudzona, ze nie umiem zasnac poza tym Teqiba pisala,ze do rana mamy czas, wiec juz jest rano ![]() TeQiba gdzie jestes? zakladaj watek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
21 :-8
Dzień Dobry, nie mogę spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- O boszszszs, oficjalnie wchodzę dzis w 9. mc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4933 | |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() wewillrockyou mnie też ostatnio kłuje - jestem pewna, że nie sa to kopniaki młodego, bo te odczuwam zupełnie inaczej dzisiaj mam wizytę będę się domagać aby gin zajrzał i pomierzył co trzeba. Swoją drogą dziwi mnie trochę, że dopiero 1 raz mnie w ciąży badał usg zawsze a ginekologicznie to już nie, choć nie narzekałam do tej pory z tego powodu Cytat:
za 9 miesiąc, ja bym się już bała
|
|
|
|
|
#4934 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za udane zakupy dzisiaj ![]() Cytat:
co do koszmarów też dzisiaj miałam uciekałam przed zombie ![]() Cytat:
![]() TeQiiiiiiba gdzie żeś jest bo za godzinę idę spać
|
||||
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
[
Cena takiej maty to około 7 zł, więc nawet jeśli będzie trzeba często wymieniać, to nie jest jakaś kosmiczna kwota zresztą, ona nie chłonie tak bardzo wody, wystarczy mocniej wykręcić, położyć na kaloryferze i po 20 minutach jest sucha [COLOR="Silver"]czyli to co innego niz szwagierka miala
|
#4936 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A przy płucach czy oskrzelach często ma objawy spastyczne stąd skierowanie do alergologa celem objęcia leczeniem specjalistycznym w kierunku astmy. Co nie znaczy, że ma astmę Cytat:
Mąż by się ucieszył co? W związku z tym mała anegdotka. Jako, że mojej koleżance tez płeć się nie potwierdziła w żadnym kierunku, kupuje ubranka żółte i zielone. No i gdy wczoraj powiedziałam mężowi, że buciki, które zamówiłam wyszły wszystkie beżowe i musiałam wziąć żółte, ten się wyszczerzył i mówi: "Widzisz? to znak, bo to jednak jest Igor" ![]() Tylko moja bezwstydnica za każdym razem pipkę wystawia. Pewnie ma to po mnie, bo ponoć jak miałam 2-3 lata i wychodziłam ze starszą siostrą na plac zabaw, to ona zaraz wracała z płaczem do domu: "Mamo, Kaśka znowu majtki ściągnęła!" Przy czym zaznaczam, że wyrosłam z tegoCytat:
![]() 21 pozycji?? o, to pobiłaś mnie. A jakie imię figuruje na szczycie listy? To Henio nie zostaje? Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- heheh widzę że obie żeśmy sie przestawiły ja tez tak teraz robi ę, wstaję z chłopakami, jak pójdą, jem śniadanie a potem znowu w kimkę Czasem życie ciężarnej jest piękne....Słyszałyście o 12-latce w ciąży z 13-latkiem?? to mnie przeraża, bo o ile pamiętam, w 6 klasie to chyba sie jeszcze lalkami bawiłam. Swojej córce to chyba normalnie zaszyję aż do uzyskania pełnoletności... Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-15 o 08:34 |
||||
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ta nasza lista to wynik eliminacji z dużo obszerniejszej, jest na niej 21 pozycji, ale ich kolejność jest przypadkowa. Nie mam jej przy sobie, wiec napisze Wam później. strasznie się cieszę na te zakupy, zwłaszcza, ze to środek tygodnia i tłumów nie powinno być (ostatnio byliśmy w sobotę i był szal, nawet w toalecie mega kolejka). Wszystko sobie ostatecznie na spokojnie poogladamy. Tuż obok jest outlet Decathlonu i jak znam życie, tam też wejdziemy
|
|
|
|
#4938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko tak mi się zdaje, że teraz ta szkoła to całkiem inny świat... Czy to paranoja, że ja już się martwię o to jak wychować przyzwoitego faceta?
|
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. O tak te drzemki dużo mi dają mimo, że jak się obudzę to przez jakąś godzinę to jestem nieprzytomna ![]() 3. Właśnie dzisiaj rano w TVN24 mówili jakaś masakra .W sumie fajnie jak mama będzie zdawała maturę to dziecko będzie szło do pierwszej klasy ![]() No Ja się zbieram do mojego snu .Właśnie zaczął sypać śnieg w Warszawie, ale taki mokry bleee.TeQiba jakby mnie nie było to trudno najwyżej przejmij mój post tam i tak nie trzeba nic uzupełniać
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Gimnazjum to najgorszy okres. Dziewczyny szybciej dojrzewają, a czasy jakie są, każdy widzi, wiec one swoje ciała i seks wykorzystują, żeby osiągać jakieś tam swoje cele. Dochodzi do molestowania czy nawet gwałcenia chłopaków w toaletach szkolnych.
A już najbardziej mnie przerażają te zabawy w słoneczko itp. Mam prawie 15-letniego chrześniaka i on od roku prawie ma "poważny związek". Stara się czuje...
|
|
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
Życie ciężarnej czasem faktycznie jest piękne...mąż mi zrobił dziś do łóżka śniadanko - qinoa z malinami, max...a jakie zdrowe!!!! Poczytajcie sobie, polecam słodkim mamuskom i tym, ktore w ciąży niechętnie jedzą miecho....
Mnie intuicyjnie ciągnie do wapnia, dzięć mi pewnie wyciąga, a quinoa ma więcej wapnia niż mleko, do tego dużo lepiej przyswajalne...ze o linozynie czy omega3 nie wspomnę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maggie123; nic nie mam gotowego. musze dopiero wyjąć ubranka po Zuzani, poprać, poprasować. a wcześniej zrobić miejsce w szafie. Mam to samo!! nic nie gotowe i ani deka miejsca w szafie! w ogóle to jakoś specjalnie sie nie nastawaim na długi karmienie piersia. Po 1 syna karmiłam tylko miesiąc, a teraz tez bedę do szkoły chodzic, a żeby miec pokarm długo to trzeba czesto przystawiac nie? Z reszta jakoś z butla mi sie wydaje, że łatwiej jest. Wiadomo ile dziecko zje, a z piersi to ja nie wiedziałam czy płacze bo głodny czy cos go boli (chociaż nasz synio to był aniolek kiedys, mało w sumie płakał)
|
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!
|
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
Mona trza być twardym a nie mieTkim hahaha :-*
Bebbe nawet nie próbuj się mniej udzielać :P :-* Edzia ja już tych wydatków na wizyty i badania nie komentuje w tym miesiącu już poszlo 450zl a to nie koniec :/ chociaz jakby te badania byly z nfz to by bylo dobrze ehh Asienka brawo za wizyte!!! Glukoza jak sok winogronowy Cayenne chcialabym coś ci doradzić w tym temacie ale za chiny ludowe sie nie znam na prawie :/ Maggie jak brzuch? Przestal boleć? Castia super ze się zdecydowałaś na wózek ![]() Margo no to nieźle ci idzie z tymi imionami widzę :PBebe 12latka?! co z tymi dzieciakami się wyrabia o.OA tak wg to DZIEŃ DOBEREK :-* Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#4945 | ||||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wiecie co mnie obudziło? - W śnie spotkałam Kate, która zapytała się czy już nowy wątek założyłam Cytat:
![]() Skoro boisz się bardziej niż za pierwszym razem - to przerażasz mnie jeszcze bardziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4946 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że kończymy wątek? Byłam wczoraj na wizycie u mojej położnej - tzn nie na zwykłej wizycie, tylko tzw przygotowaniu do porodu, coś w stylu szkoły rodzenia. Wyszłam zachwycona. Bo spotkanie indywidualne, położna jest bardzo fajna. Była relaksacja (a laska ma taki głos, że myślałam, że odpłynę ), oddychanie, trochę teorii - tzn głównie omawiany mój przypadek.Trochę mnie tylko rozczarowała, bo liczyłam na poród taki totalnie naturalny, fizjologiczny. Tutaj jest taka opcja, wtedy nie jest się tak często monitorowaną, położna czy lekarz przychodzą gdy się ich wezwie i generalnie ma się zapewnioną intymność i większe panowanie nad sytuacją. Ale w moim przypadku nie będzie to możliwe - ze względu na poprzednią cesarkę i bliznę, trzeba będzie mi podać zzo, i dużo ktg ma być. No ale nic to. I tak jakoś się cieszę na ten poród ![]() ![]() Liczę tylko na to, że uda sie urodzić między 22 a 29 marca - wtedy przyjeżdża mój tata i będzie mógł się zająć Antkiem. |
|
|
|
#4947 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kuruj sie Cytat:
tja, maz by sie pewnie ucieszyl Choc w sumie juz chyba zdazyl sie przyzwyczaic do mysli, ze bedzie mial 3 baby w domu ![]() Cytat:
tylko ja nie wiem, czy to jest ten sam napoj co w Pl Trisdom by sie musiala wypowiedziec O tej 12-latce tez czytalam powinni jakies pasy cnoty wprowadzic
|
|
|
#4948 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uf... nadrobiłam i nawet zdążę się jeszcze wypowiedzieć w tym wątku
Cytat:
![]() Ale pewnie będzie tak, że tż właśnie wyjdzie do pracy, nie będzie mógł się urwać, a ja nie będę wiedziała co mam ze sobą zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() litości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jednak kupiłam gruszkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że to tylko alergolog ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Tequillla dzięki za info
mona1 w celu diagnostyki stanu zapalnego wykonuje się badanie CRP asienka213 uparciucha straszna Castia margo80 za zakupy ![]() cayenneOna za 9 mc ![]() dzisiaj ja się źle czuje... chyba się prześpie bo mi tak słabo i niedobrze...
|
|
|
|
#4950 |
|
Moderator
|
Zapomniałąm dopisać:
Bebe - jaki Pulmicort bierze Marcel, 200? Czy jakiś słabszy? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Nie wiem co to może być, znajoma nastraszyła, że może zaczyna się rozwarcie
niestety, ale dalej się nimi raczę 

za dobre wiadomosci 
nigdy nie zakladalam watku, nie wiem nawet gdzie to sie robi
u mnie znajac zycie ta Lena zostanie 

za udane zakupy dzisiaj
Dopiero potem ktoś wpadł na to żeby zrobić testy alergiczne i byłam leczona długo u pulmonologa i alergologa. Tylko że u mnie to był ostre duszności, często gęsto kończące się przyjazdem karetki do domu...
plec tez nie potwierdzona bo nie chciala sie odslonic