Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 11:53   #541
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

to ja się też przywitam Jestem mamą Bartusia a 6 czerwca znów zostanę mamą
Dzisiaj zaczęłam 20 tc

Nie wiem dlaczego są dwa wątki mam czerwcowych ... byłam tam i przyszłam też do Was

zaświadczam
Cześć

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam butelke TT bo czytałam,że łatwiej później skakać między piersią a butelką,niż w przypadku innych butelek,a na tym mi bardzo zależy bo jak Leoś będzie miał przed 4 miesiące to mamy ślub i będzie wtedy musiał już chcieć pić również z butelkiZobaczymy jak to będzie,co butelka to wiele opinii bo każdy dzidziuś jest inny i jednym pasują TT innym Avent itp..

Chciałam zamówić ten niebieski ale na dole maczkiem jest notatka dodana z 3 stycznia,że niebieskich sówek brak
a Wy w ogóle będziecie kupowały rożek?bo siostra mi coś gadała,że to zbędne jest
Taktroszke już nakupowałam,ale wiecie ja rodze w kwietniu,także mam mniej czasu heh a jeszcze tyle rzeczy przede mną,że później cięzko to wszysko z jednej wypłaty kupić Straszne są te ceny kosmetyków,leków itp..

Poczytałam co pisałyście o porodzie i od razu lepiej na duszy Damy rade!!

tak w ogóle to witam się w nowym wątku i dziś 27t1d czyli wkraczam w III TRYMESTR

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Daj linka do butelek

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Kasiab, ale Cię trzyma bidulko Oby antybiotyk pomógł

A ja zapomniałam się wczoraj pochwalić, że zaczęłam 6pi:
Gratuluję:-D

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
bo jak sprawdzałam tego dostawcę i wpisywałam większą ilość do zamówienia to dostawa rosła wraz z ilością rzeczy chyba, że to zależy od tego gdzie się mieszka

Lucynka super że wszytsko okej i po cichu gratuluję fujarki

Seksta powiedz mi, bo nie wiem. A gdzie pracujesz? gratuluję wizyty, szkoda, że krwawisz

długo mi doskwierała oj długoooo!!!! Od niedawna w sumie dopiero tak mi nie dokucza przy seksie, chociaż są dni, że mi doskwiea ale to ja byłam źle, za mocno zszyta, więc pewnie dlatego teraz mam nadzieję nie spieprzą sprawy w każdym razie z pewnością poinformuje ich o tym, że miałam po poprzednim szyciu problemy długo.

Ramona kochana gratuluję córci

pięknie :

Selenity cieszę się, że wszystko w porządk: i wizyta udana:

A więc ogłaszam wszem i wobec że dołączam do mam córeczek :

oto i moja Maja (kolejna w wątku), nosek zadarty po mamusi ma 420g i 15cm
Gratuluję córeczki
18 stron do nadrobienia zwarowałyście !
Przeczytałam, ale mało cytuje.
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 11:54   #542
agus7ia
Raczkowanie

Agaaga, gin tylko wspomniał, że jest nisko i nic więcej.

Janeczka ja mam tak samo, każdy ruch idzie w pęcherz. I czasami jest to taki ból, że zastanawiam się czy to toalety zdarzę.

Ja u Pauli obstawiam chłopaków. Chyba trzeba będzie głosy zliczyć ile dziewczyn obstawia płeć żeńską, a ile męską

Dzwoniłam w sprawie szkoły rodzenia i dla mnie jeszcze jest za wcześnie. Prawdopodobnie zacznę od początku marca.

Carmena gratuluję córki
Stary 2014-01-15, 11:55   #543
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:

U nas straszna pogoda! Gdzie ta zima?
u mnie zawitała bielusieńko na zewnątrz
Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Ja dziś znowu ślęczę nad pisaniem pracy. Trzeba się za to zabrać, bo od poniedziałku będzie ostro w pracy i nie będę mieć na to czasu

Miłego dnia dziewczyny.
pisz pisz nie przeszkadzaj sobie
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Melduję że przeżyłam glukozę I powiem że z Misią było mi łatwiej. Teraz od pierwszego łyka mnie okropnie mdliło i kilka razy byłam o krok od zwymiotowania Pomogła mi myśl, że jeśli zwymiotuję to będę musiała pić to jeszcze raz i wytrzymałam Wieczorem będę miała wyniki.

Rozpoczynamy dzisiaj z Córcią 26tc
podwójne brawa jest co dziś świętować
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
mi się te imię podoba ale kojarzy mi się z moim eks co niestety nie jest miłe heh ....
skojarzenia z eksami są najgorsze, u nas na przedbiegach odpadł Sebastian
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
a powiedz mi jakie kropelki nawilzajaze bierzesz??
bo bym sobie moze kupiła
nie do mnie pytanie ale polecam krople Refresh

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 11:59   #544
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Lucynka, JJJustynAAA,Aldrin,Seleni ti,beatusia,monijaaa,kasi ab91,ilkas

dzięki dziewczyny chciałam mieć parkę i mam

też z ciekawością czekam na Paulkę :roll eyes:

mowa była o kolkach coś mi tak przemknęło mój Iguś miał pół roku kolki od rana do wieczora, od nocy do rana i nie działało kompletnie NIC!!!! po pół roku same przeszły z dnia na dzień...ale co się musiałam napłakać i nacierpieć to moje
Jak Maja też będzie miała kolki to chyba się załamię nie przeżyję tego drugi raz nie przy Igorze wtedy mogłam cyrkować z jednym dzieckiem, ale teraz będę mieć drugie i nie wybrażam sobie wisieć z jednym ciągle wrzeszczącym meleństwem i jednoszcześnie opiekawać się drugim wtedy nie dawałam rady ogarnąć mieszkania, zjeść obiadu, a teraz to już pewnie w ogóle bym nie dała.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

zytus, pomarancza, magdi, pallas, agusia dzięki również

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:00   #545
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Lucynka, JJJustynAAA,Aldrin,Seleni ti,beatusia,monijaaa,kasi ab91,ilkas

dzięki dziewczyny chciałam mieć parkę i mam

też z ciekawością czekam na Paulkę :roll eyes:

mowa była o kolkach coś mi tak przemknęło mój Iguś miał pół roku kolki od rana do wieczora, od nocy do rana i nie działało kompletnie NIC!!!! po pół roku same przeszły z dnia na dzień...ale co się musiałam napłakać i nacierpieć to moje
Jak Maja też będzie miała kolki to chyba się załamię nie przeżyję tego drugi raz nie przy Igorze wtedy mogłam cyrkować z jednym dzieckiem, ale teraz będę mieć drugie i nie wybrażam sobie wisieć z jednym ciągle wrzeszczącym meleństwem i jednoszcześnie opiekawać się drugim wtedy nie dawałam rady ogarnąć mieszkania, zjeść obiadu, a teraz to już pewnie w ogóle bym nie dała.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

zytus, pomarancza, magdi, pallas, agusia dzięki również
Dasz radę Igorek już większy więc nie będzie źle, grunt to pozytywne myślenie Zobaczysz jak wszystko będziesz ogarniać już masz doświadczenie z małym więc będzie dobrze

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:00   #546
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Witam po spacerze ponad 3 h w śniegu padnięta jestem jeszcze Olaf chętny dk zabaw tak daleko musieliśmy leźć z wózkiem przez zaspy że brzuś rozbolał :/
Już dwie osoby mówia mi o smyczy dla dziecka

Powoli nadrabiam -MamaKtosia nie strasz mnie kobieto szybszym porodem :p

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:03   #547
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Za to, że przetrwałaś Ohyda ta glukoza, mnie też nieźle mdliło na niej... To się robi tylko raz w ciąży, prawda?
jesli wyjdzie prawidłowo, to nie trzeba powtarzać
moja szwagierka musiała powtarzać, na dodatek w szpitalu, bo pierwsza jej nie wyszła (podobno przez cytrynę ), to ją od razu na oddział wzięli i powtarzała to badanie i za drugim razem wyszo dobrze, a i tak stwierdzili u niej cukrzycę ciężarnych +wielowodzie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:03   #548
Seksta
Rozeznanie

Carmena pracuje w biurze, ogolnie rzecz biorac moja praca polega na organizacji spotkań zwiazanych ze sprzedaza bezposrednio, ustalaniem tras handlowcow, ustalaniem terminow etc.
Ech no i wlasnie siedze w poczekalni do okulisty- badania okresowe ( praca przy komputerze powyzej 4h dziennie ). Jak ta cala geriatria siedzaca w poczekalni wejdzie to czas na mnie a pozniej 2 pietra wyzej do lekarza medycyny pracy. Mam juz dosyc.
Ale krwawienie juz ustalo
U nas tez śnieg spadl ale zaraz topnieje bo jest za cieplo ;(

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:03   #549
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Ramona gratuluje corci
dziękuję
Stary 2014-01-15, 12:03   #550
martuszka0
Rozeznanie

[QUOTE=Pallas Ril;44618911]Ale jestem zla... Tak strasznie sie staralam nie zarazic od meza, a dzis sie obudzilam z katarem i bolem gardla :/ Tez biore ten wstretny Prenalen. Licze, ze szybko przejdzie, bo meza tylko 3 dni meczylo, wiec to chyba jakis lekki wirus... A takie plany mialam, a tu dupa, w lozku bede siedziec :/

W ogole mnie naszla jeszcze nedna rozkmina ostatnio. Najczesciej robie zakupy spozywcze na placu gdzie sa takie budy z miesem czy z warzywami. One sa malutke i tam sie wozek nie zmiesci, ale jednak trzeba do nich wejsc, nie mozna zamowic przez jakies okienko czy cos.
I sie teraz zastanawiam czy jak pojde na spacer z dzieckiem to lepiej zostawic dziecko na zewnatrz w wozku, czy wyjac dziecko na rece a sam wozek zostawic? W sumie wolalabym, zeby mi ukradli sam wozek, niz wozek z dzieckiem Ale z drugiej strony tak sobie mysle, ze malo jest takich oszolomow co kradna dzieci, a taki pusty wozek to moze byc lakoy kasek dla byle zula. Jak wy to rozwiazujecie?

QUOTE]
Zdrówka, kuruj sięi wygrzewaj.
Ja bym ani wózka ani dziecka nie zostawiałą :P będziesz musiała męża posyłać po warzywa i owocę lub zostawiać mu dziecko i sama bedziesz szła na ten targ
Cytat:
Kuba już wybrał imię dla brata - Kuba!
Kubuś piękne imięwybrał dla brata

Zmykam wcześniej z pracy i lecę do lekarza najpewniej odezwę siędopiero wieczorkiem.

martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:04   #551
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
gosius nie mam dzieci, ale z tego co słyszałam, to na kolki nie ma złotego środka dziecko musi po prostu to przejść, bo przewód pokarmowy rozwija się do 3 miesiąca bobaska. Nie wiem czy to prawda, może inne mamy coś napiszą, które zmagały się z kolkami????
też tak słyszałam
ale podobno te butelki w rurką sa najlepsze
moja siostra kupiła jedną dla córci, bo miała kolki przez jakiś czas i faktycznie pomagało
Stary 2014-01-15, 12:05   #552
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Magdi świetne podejście Kuby do Kuby dzieci są jednak bezproblemowe

Pallas Rill oby przeziębienie szybko sobie poszło... Zdrówka

Vampirka obiad brzmi smakowicie... Ja się dziś stołuje u teściów jak co środę

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:06   #553
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Wczoraj pozno wrocilam z wizyty i jak tylko padlam na lozko tak zasnelam mialam wczoraj zrobione szybkie usg, na ktore nawet nie liczylam, ale to ze wzgledu, ze od paru dni Malej nie czulam, ja sie tym jakos nie przejmowalam, bo przeciez na tym etapie ruchy wlasnie tak moga wygladac, ze raz sa a pozniej kilka dni ciszy, albo moze byla bardziej aktywna w nocy, kiedy spalam, a ostatnio mialam kilka intensywnych dni, wciaz na nogach, nie bylo kiedy sie wsluchac w organizm, wiec ruchy mogly byc a ja ich najzwyczajniej w swiecie moglam nie czuc, takze ja na spokojnie, ale jak powiedziala, ze zrobi to co ja sie bede przed tym bronic :P tak wiec wszystko w porzadku, corcia mi rosnie wazy 461 gram i widac, ze jest ruchliwym dzieckiem pani doktor powiedziala, ze ma tam jeszcze na tyle miejsca , ze moze sobie spokojnie fikac, a ja tego moge nie czuc momentami tak wyraznie, jak wczesniej, widzialam jak slodko przebiera nozkami i przybiera dziwne pozycje . Jeszcze padlo pytanie czy pan doktor na badaniach prenatalnych mowil czy wszystko w porzadku itd, co mnie troszeczke zdziwilo, bo dalam jej opis badania, ale gdyby bylo cos nie tak to sama by mi powiedziala, albo dowiedzialabym sie w zeszly czwartek, takze nie swiruje
rośnie ci córcia pod serduszkiem
Cytat:
A więc ogłaszam wszem i wobec że dołączam do mam córeczek

piękne różowe gratulacje

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:08   #554
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
też tak słyszałam
ale podobno te butelki w rurką sa najlepsze
moja siostra kupiła jedną dla córci, bo miała kolki przez jakiś czas i faktycznie pomagało
jakie to butelki, bo ja nic nie wiem?

Ja to się strasznie boję tych kolek. Mila nie miała nigdy...i chyba dlatego tak mnie to przeraża..bo nie wiem zupełnie jak to wygląda..co wtedy robić itd..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:10   #555
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Ja to się strasznie boję tych kolek. Mila nie miała nigdy...i chyba dlatego tak mnie to przeraża..bo nie wiem zupełnie jak to wygląda..co wtedy robić itd..
Ilkas ja zajmowałam się tydzień swoim 2 tygodniowych chrześniakiem ale kolek też nigdy nie miał. A znajomych syn to miał takie że aż mu lewatywę musieli robić...
Ja to mam nadzieje że trafi mi się spokojne dziecko a jak nie to będę miała mamę pod ręką więc liczę na jej pomoc...

Mama Franka

Stary 2014-01-15, 12:13   #556
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Carmena pracuje w biurze, ogolnie rzecz biorac moja praca polega na organizacji spotkań zwiazanych ze sprzedaza bezposrednio, ustalaniem tras handlowcow, ustalaniem terminow etc.
Ech no i wlasnie siedze w poczekalni do okulisty- badania okresowe ( praca przy komputerze powyzej 4h dziennie ). Jak ta cala geriatria siedzaca w poczekalni wejdzie to czas na mnie a pozniej 2 pietra wyzej do lekarza medycyny pracy. Mam juz dosyc.
Ale krwawienie juz ustalo
U nas tez śnieg spadl ale zaraz topnieje bo jest za cieplo ;(
fajnie, że zdecydowałaś się pracować brzmi nie za skomplikowanie, i chyba nie masz wielu stresów?
Szkoda, że z tym komputerem tyle czasu, ale powiem Ci, że ja mimo braku pracy to też wiele czasu spędzam na kompie chociażby na wizażu no ale wiadomo praca to praca, tam musisz siedzieć i nie możesz odejść od kompa.
I cieszę się, że krwawienie ustało

carolyna dzięki

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-15, 12:16   #557
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ale jestem zla... Tak strasznie sie staralam nie zarazic od meza, a dzis sie obudzilam z katarem i bolem gardla :/ Tez biore ten wstretny Prenalen. Licze, ze szybko przejdzie, bo meza tylko 3 dni meczylo, wiec to chyba jakis lekki wirus... A takie plany mialam, a tu dupa, w lozku bede siedziec :/

W ogole ja tez sie chyba bardziej ekscyuje plcia dzieci Paulki niz swojego Hehe, mi lekarz powiedzial w 13 tc, jak mi nawet nie przyszlo do glowy, ze mozna by sie juz zastanawiac nad plcia, wiec jakos mnie ominelo to oczekiwanie... W sumi nie mam jakiegos przeczucia co bedzie u Paulki, ale skoro sa zaklady to moze postawie na dziewczynki
Zdrówka Ci życzę!! I wygrzewaj się, bo ja odpuściłam jeden pierwszy dzień i 3 tydzień leci z przeziębieniem
Bo paulka i jej bliźniaki to nasz kochany 3paczek

Cytat:
Kasian, powtórzę się, ale jeśli masz możliwość to się inhaluj solą - dla mnie jest to zbawienne, bo katar bardzo potrafi uprzykrzyć życie
Kuba już wybrał imię dla brata - Kuba! Na nic tłumaczenie, że braciszek nie może mieć tak samo na imię, że nie będą wiedzieli, którego wołamy... U Niego odpowiedź jest oczywista, '...przecież wiecie, że ja to ja!' Pozamiatane!
Niegrzeczna, mój K. po urodzeniu to była skóra zdjęta z męża A teraz jest bardzo do mnie podobny

Gratuluję dobrych wieści!

Gratulacje!

A mi Prenalen bardzo smakuję, ale ja lubię takie mieszanie smaków

Mam pytanie, czy któraś podwójna mamusia używała tych butelek firmy Medela, które wczoraj Menija (?) wrzucała? Jestem ciekawa opinii
Kuba jest niemożliwy
Wiesz zawsze do juniora możecie mówić Jakub

I też polecam inhalację Ja dodaję jeszcze trochę majeranku i tymianku do soli
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:19   #558
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam popracować... Nie szalejcie na forum...

No i czekam na wieści od Paulki - czuję że będą chłopcy

Mama Franka

Stary 2014-01-15, 12:21   #559
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Vampirko.... Jakich to kropli do oczu używasz??
Ja mam Starazolin HydroBalance.

Cytat:

Gratulacje kalski:

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:28   #560
Myska0
Zakorzenienie

Heeej gaduły
Wpadłam tylko na chwilkę, powiedzieć, że żyję.
Dziś od samego rana na mieście i dopiero teraz dotarłam do domu.
Byłam zawieść siuśki do badania, na zakupach, w banku i w końcu mogę coś zjeść...
Nadrobię później i może coś naskrobię

Chyba boję się kupować ciuszki dla niemowlaka.. Byłam w Pepco i jakoś tak niby fajne te ciuszki, ale jakoś nie widziałam tego na moim dziecku.. Któraś też tak ma?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:34   #561
gosius91
Zakorzenienie

Czas na relaks...

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:39   #562
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ramona kochana gratuluję córci

Carmenaa dziękuję

no to gratuluję córci
duża dziewczynka
moja ma dopiero 280-300g i 14 cm, główka, korpus, obwód brzuszka wskazują na 19 tc, natomiast długość kości na 21tc, no i teraz wiem, dlaczego tak mnie kopie - za tatą dłuuugie kończyny ma następny gibon w rodzinie

hehe wczorajszy dzień zaowocował w dziewczynki, to dziś Paulka może jednak chłopaków nam przyniesie do wątku

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Ramona znajomi polecali mi tego Pawła na yputube... Podobno pokazuje praktyczne rzeczy...
tez go lubię oglądać, on tak fajnie opowiada
zwłaszcza jak trzymać dziecko i inne
Stary 2014-01-15, 12:42   #563
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Czas na relaks...

Relaks z zbuntowanym ...

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:48   #564
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
o to znajoma mi branża
a jaka firma?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
one mają w środku taką rurkę, jakby odpowietrznik, dr Brown's
Stary 2014-01-15, 12:49   #565
Seksta
Rozeznanie

carmena praca okej, od trzech lat sie tym zajmuje, inni odchodza po pol roku albo wczesniej. Praca stresujaca + humorzasty szef 30letni milioner wiec mozesz sie domyslic jak sie sie zachowuje. ... jest mega stresujaca ale ja sie uodpornilam no i mowie sobie ze nie warto bo teraz mam wazniejsze sprawy takze juz dawno powinnam byc na L4 ale nie mam wyjscia wiec wizja, ze jeszcze miesiac i koniec mnie motywuje do tych dojazdow godzinnych i porannego wstawania

ramona napisalabym Tobie PW ale masz zablokowane

TP 15.05.2014 majowa mama!

Edytowane przez Seksta
Czas edycji: 2014-01-15 o 12:54
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:50   #566
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Relaks z zbuntowanym ...
Eeee jakos nie mam ochoty dzisiaj na niego

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:52   #567
MamaKtosia
Zadomowienie

Dziewczyny - zwłaszcza te które się boją porodu. Na blogu (link w stopce) umieściłam jeden z najpiękniejszych filmów porodowych jakie znam. Dla mnie to jest 6 minut 32 sekundy magii. Film już od jakiegoś czasu jest w necie, ale nie wiem czy wszystkie widziałyście. Cudo.

A teraz idę nadrabiać.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:01   #568
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
\
Gratulacje kalski:
dzięki

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Carmenaa dziękuję

no to gratuluję córci
duża dziewczynka
moja ma dopiero 280-300g i 14 cm, główka, korpus, obwód brzuszka wskazują na 19 tc, natomiast długość kości na 21tc, no i teraz wiem, dlaczego tak mnie kopie - za tatą dłuuugie kończyny ma następny gibon w rodzinie

hehe wczorajszy dzień zaowocował w dziewczynki, to dziś Paulka może jednak chłopaków nam przyniesie do wątku

łooo to fajna różnica...ale to z tą wagą to wiadomo- mylą się (to tylko komputer) . Gibon nie no ciesz się, że będzie miała długie nogi mój synuś ma krótkie, więc córa najprawdopodobniej też będzie miała ale ja tam długich nie mam mimo, że wysoka jestem i żyję

A co do paulki to też obstawiam dwóch chłopaków w sumie jak większość tutaj

Cytat:
carmena praca okej, od trzech lat sie tym zajmuje, inni odchodza po pol roku albo wczesniej. Praca stresujaca + humorzasty szef 30letni milioner wiec mozesz sie domyslic jak sie sie zachowuje. ... jest mega stresujaca ale ja sie uodpornilam no i mowie sobie ze nie warto bo teraz mam wazniejsze sprawy takze juz dawno powinnam byc na L4 ale nie mam wyjscia wiec wizja, ze jeszcze miesiac i koniec mnie motywuje do tych dojazdow godzinnych i porannego wstawania

ramona napisalabym Tobie PW ale masz zablokowane
no nie za ciekawie brzmi. współczuję szefa, tacy dziani szefowie są najgorsi a to czemu "musisz" pracować? podziwiam, że w takim razie tyle wytrzymałaś jakby ktoś miał mnie stresować w pracy w ciąży to bym tym pewnie pieprznęła.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-15, 13:12   #569
beatusia10
Wtajemniczenie

ja chyba też obstawiam chłopców u Paulki
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:13   #570
Nikii89
Zakorzenienie

Gosius rozumiem Cię bo mam podobnie , chociaż ostatnio zwolniłam trochę ze sprzątaniem.
Ja miałam niby antykolkowe i szczerze – u Nas nie działało.

Kasiab piękna zima za oknem

Kasian a ile drzemek ma Hania?

Seleniti super że wizyta OK.

Carmena gratuluje Majeczki

Zytus u mnie syn nie zaśnie w łóżeczku, musze go usypiać na Naszym , w dzien drzemkę ma na Naszym a na noc TŻ go przenosi do łóżeczka i o 3 gdzieś +/- ląduje u Nas. Ale na razie nie oduczam bo jak się przeprowadzimy to mam w planach większe łóżko mu kupić.

Pallas zdrówka oby szybko minęło.
Co do zakupów to raczej robimy duże a większe z TŻ, ale kilka razy zdarzyło mi się iść do takich malutkich sklepów, to wózek zostawiałam z dzieckiem przed drzwiami sklepowymi, drzwi otwarte i sama stałam w progu i mówiłam kobiecie czego chcę, ta pakowała i potem szybka wymiana produktów za pieniądze Oczywiście tak było jak spał, bo jak nie spał to zabierałąm go ze soba do sklepu

Magdi to Kuba Junior
Nie używałam tych butelek i szczerze usłyszałam o nich pierwszy raz.

Syn śpi , matka odlicza czas do 18 i to tak strasznie daleko się wydaje .
Ogólnie to dziś Majka strasznie na pęcherz uciska co 10-15min musze biegać siku ;/

Paulka gdzie jesteś wracaj z wiadomościami !!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości