|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
to musisz się zastanowić jaką formę ma mieć przyjęcie
bo na przyjęcie składa się jedzenie+muzyka ogólnie więc tak restaurację jakąś musicie znaleźć na termin który wam odpowiada najbardziej i zastanowić się czy muzykę organizujecie sami czy zatrudnicie profesjonalną osobę do tego - np dj? no albo ktoś znajomy się bym wam tym zajmował? jak sobie to wyobrażacie? |
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chciałabym zobaczyć ich minę kiedy się dowiedzieli że trojaczki Kurcze, ja bym strasznie chciała córeczkę, a tu ludzie mają od tak pięć...co za niesprawiedliwość losowa
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
to masz ich na konkretny termin już?
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- biała mi sie kojarzy ze ślubem kościelnym (nie bijcie, serio!) - nie mam zbyt bialych zębów (z natury + piję b. dużo herbaty i sporo kawy) i boję się, że przy śnieżnobiałej kiecce byłoby to baaardzo widać. Chcę wybielić przed ślubem, ale cudów się nie spodziewam. Świat_Katarzyny - a dowiadywałaś się, ile znaków wejdzie Wam na obraczkę? Ja muszę ogarnąć coś niedużego, bo u mnie mało znakow. I ja uważam, że imienia dziecka nie graweruje się na obrączce Madziara, Lacoste Touch of Pink fajne są, też je lubie ![]() anannke, śnieżną biel mierzyłam, w klubie jest fotka. Przy zamówieniu mam do wyboru albo ecru, albo białą. Nie ma możliwości śmietankowej bieli (a tę bym najchętniej wybrała). |
|
|
|
|
#3335 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Zobaczymy jak to wyjdzie wszystko, do czerwca jeszcze trochę czasu.Ja na obrączce chcę tylko datę, nic więcej Ale fajne macie grawery
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi jakoś nie widzi się grawerowanie imion dzieci na obrączkach ale to indywidualna sprawa każdego. Ogółem zastanawiam się nad grawerem- czy i jaki
![]() Cytat:
Powiedz coś więcej, bo póki co ciężko coś Ci doradzić ![]() Najpierw zastanawiasz się po co zespół, a za chwilę piszesz, że masz orkiestrę Trochę ciężko to ogarnąć ![]() Mam jeszcze jedne Lacosty coś z "pinkiem" w nazwie ale nie pamiętam dokładnie jakie to, w każdym bądź razie dla mnie są takie na dwa razy. Przede wszystkim mam problem z dobraniem odpowiednich perfum, bo często po jednym użyciu są ok, a po kilku kolejnych zaczynają mnie mocno dusić
|
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ecru mierzyłaś? oglądałaś? może się okazać że to wcale nie jest taki ciemny a bardziej śmietankowy- z doświadczenia wiem że co salon to ecru wygląda inaczej co do reszty dylematów to myślę że są trochę na wyrost ale to ty masz się dobrze czuć co do obrączki to się zgadzam - fajnie to ujęłaś my jeszcze nie myśleliśmy o grawerze kiedyś chciałam sentencję ale teraz jakoś wydaje mi się to przerost formy nad treścią i myślę o czymś prostym.
|
|
|
|
|
#3339 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
w o góle wydaje mi się, że mam niepopularny pogląd, ale wg mnie najważniejszą osobą dla żony powinien być mąż, a dla męża żona, dzieci trzeba kochać i dobrze wychować, ale nie sprowadzać do nich całego swojego świata potem dzieci wyfruwają z gniazda i małżonkowie tracą cały sens swojego życia..jak wy lecicie z koksem
|
||
|
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie czy do koszyczków ratunkowych dołączacie jakieś wierszyki / instrukcje co to jest i po co? Myślę, że połowa mojej rodziny nie załapie o co z nimi chodzi
![]() Wierszyki byłby ustawione obok koszyczków w takiej ramce z plexi. W internecie znalazłam takie wierszyki, co o nich sądzicie? Może macie jakieś inne propozycje, a może to w ogóle bez sensu??? Toaleta dla kobiet: Państwo Młodzi o swoich gości dbają Więc koszyczek ratunkowy Wam udostępniają!!! Ten koszyczek ratunkowy ma zadanie dziś istotnie niesłychane, Pomoc naszym miłym gościom byście mogli bawić się z radością. Tu znajdziecie drogie Panie między innymi rajstopy na przebranie, Gdy sukienka się rozpruje- igła, nitka zaceruje. Kiedy odcisk jest na stopie- wtedy plaster jest na topie, Lakier do włosów fryzurę ujarzmi i czupryna Cię już nie drażni. W sumie Nasze drogie Panie Tu znajdziecie przedmioty przydatne niesłychanie, Prosimy korzystać do woli ! Woda utleniona, agrafka, plaster- do wyboru co kto woli. Toaleta dla mężczyzn: Państwo Modzi o swoich gości dbają Więc koszyczek ratunkowy Wam udostępniają!!! Ten koszyczek ratunkowy ma zadanie dziś istotnie niesłychane, Pomoc naszym miłym gościom byście mogli bawić się z radością. Tu Panowie znajdziecie wiele przydatnych rzeczy, jak wiecie: Gdy koszula się rozpruje - igła, nitka zaceruje Kiedy odcisk jest na stopie- wtedy plaster jest na topie Gdy but Ci się zepsuje - klej go szybko zreperuje Panowie Nasi korzystajcie do woli ! Woda utleniona, agrafka, plaster- do wyboru co kto woli
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i stąd się biorą potem problemy Cytat:
ja napiszę tylko coś w stylu że "w razie potrzeby można skorzystać" i tyle wystarczy całe meritum zawarte w jednym zdaniu
|
||
|
|
|
#3342 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
prosto, zwięźle i na temat, cos w stylu bierzcie i jedzcie z tego wszyscy nikt tego nie będzie czytał ![]() Cytat:
teksty typu, że po narodzinach żona/mąż schodzi na drugi plan i wszyscy o tym wiedzą tylko ja jestem ograniczona i będę wyrodną matką
|
||
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zespoły kojarzą mi się z weselami i wystraszyłam się, że o czymś zapomniałam.
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
Aasikk uważam jak annanke
nie ma co się produkować, prosty przekaz, że koszyczki ratunkowe do dyspozycji wystarczy
|
#3345 | |||||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może zgapimy![]() Cytat:
widzę ze niezła burze wywołałam a ja to tak tylko rzucilam ![]() ja jak nikt trwam w przekonaniu ze ślub jest dla nas, nie jest drogą do posiadania dzieci, po prostu sie zastanawiałam jakie wy macie zdanie na ten temat ![]() Cytat:
|
|
#3346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I koniecznie chcę mieć teraz taki sweterek
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was PM-ki
Co do graweru to planujemy z TŻ-em date i może imiona lub "nasze mniamuśne ksywki" nie mamy dzieci więc takich dylematów nie mamy, ale moim zdaniem kto jak woli fajny pomysł z imionami dzieci tylko co jak dzieci dojdą i imiona nie będą się mieścić ![]() Z kwestii załatwionych to znalazłam wizażystkę ![]() ... ale fryzury i makijażu jeszcze nie ![]() Mam do Was prośbę jedziemy w sobotę podpisywać umowę z kapelą... będziemy się decydować na 4-osobowy skład... pomóżcie o co się dopytywać żeby nie było wpadki. Na pewno część z Was ma już doświadczenie o co trzeba dopytać
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
nozka, KasiaK - rozumiem Was (też wyszły mi jakieś cyrki w cyklu, odkąd się zaczęłam obserować, jestem tarczycówką
). Na szczęście z polecenia trafiłam na panią lekarkę, która zna się na interpretacji cyklu według wykresików i pomaga znaleźć problem. Na kursach przedmałżeńskich mówili nam o naprotechnologii - czyli etycznych metodach pozwalających na urodzenie dziecka, tutaj jest wykaz lekarzy, którzy są zorientowani w temacie i mogą pomóc przy dziwnych cyklach.say-hello, Elrosa Tak kusicie tymi pudełeczkami, że chyba i ja się na nie zdecyduję ![]() anannke Potrzebujemy dekoracji na 12 stołów 8 osobowych (może mniej; jak mniej stołów to dekoracje będą bogatsze). Zdjęcie sali w załączniku. ysia Spotkałam się z tym, że po każdym dziecku mąż prezentuje żonie jakiś ładny pierścień. Może trzeba iśc w tym kierunku ![]() Aasik Myślę, że krótki wierszyk wystarczy ![]() Varga witaj
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małżonkowie są dla siebie zawsze na pierwszym miejscu. Dzieci rodzi się nie dla siebie a dla świata, nie będzie to nasza własność, "nasze" dziecko w sensie posiadania a autonomiczny niezależny człowiek owoc naszej miłości ale też odrębna wolna istota której trzeba dać jak najwięcej, wyposażyć w najlepsze umiejętności, dać skrzydła i pozwolić wyfrunąć w odpowiednim momencie. Przy innym podejściu są potem właśnie takie mamisynki, córeczki tatusia, ludzie głęboko poranieni emocjonalnie niezdolni do stanięcia na własnych nogach, do pójścia w świat podbojem tylko najpierw muszą się zmierzyć z zrzucaniem bagażu emocjonalnego który ciągnie ich na dno i do tego jeszcze rodzice też nie umieją się odnaleźć w nowej rzeczywistości i ich postępowanie nie tylko "psuje" życie dziecka ale też ich - i mamy za jednym zamachem 3 "niezdolne" do życia istoty... ale i tak nie zaszkodzi jakbyś coś więcej napisała o was, waszych planach, historii, inspiracjach na ten dzień i na kiedy planujecie ślub - w sensie dzień i miesiąc |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy nie widziałam takich koszyków ratunkowych na ślubie :wow:
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam że robicie przyjęcie do 22, dużo gości planujecie? Jaką macie "wizję" tego dnia, bo wiesz może być różnie: albo taka posiadówka z gośćmi w restauracji albo normalna zabawa z tańcami z dj czy muzyką z płyt.edit: doczytałam że jednak macie "grajków" Pisząc "orkiestra" masz na myśli coś innego niż zespół ludzi grających na weselach?Jeszcze masz trochę czasu żeby nad nim popracować
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
swiat_katarzyny - hehehe
poprawilas mi humor lepiej dostac i byc w szoku niz nie dostac i byc w dołku hehe )Mam do Was prośbę jedziemy w sobotę podpisywać umowę z kapelą... będziemy się decydować na 4-osobowy skład... pomóżcie o co się dopytywać żeby nie było wpadki. Na pewno część z Was ma już doświadczenie o co trzeba dopytać Przede wszystkim o to czy piją na weselu, czy robią długie przerwy ? jak z oczepinami ? czy mozesz ewentualnie zasugerowac im jakies zabawy ... Edytowane przez Nozka Czas edycji: 2014-01-15 o 12:47 |
|
|
|
#3354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przy moim tempie życia tak trudno mi nadrobić wasze wszystkie wpisy że nie zauważyłam rozmowy na ten temat. Obiecuję poprawę
|
|
#3355 |
|
Konto usunięte
|
ufff bo już myślałam, że jakaś nienormalna jestem
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
ten slub jest boski!! ja chce ten sweterek http://www.prettywedding.pl/slub-w-k...-wiktorowkach/
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się ostatnio dowiedziałam od lekarki jak poszłam po skierowanie na badania że teraz co druga dziewczyna ma zaburzenia hormonalne i w sumie to już standard i nic dziwnego ani nienormalnego co do dekoracji to wychodzi wam po 100zł na stół - to sporo jak na kilka zaproponowanych kwiatków w wazoniku... może trzeba by dodać jeszcze świeczniki jakieś, tego typu rzeczy? myślę że to może ładnie wam "dodać" dekoracji ija wrzucała kiedyś fajną dekorację prosty wazon z tulipanami. A kiedy masz ślub? bo coś przeoczyłam![]() ![]() nie wiem jak z ceną tulipanów ale może nie byłby taki zły pomysł bo tu cała robocizna odpada - to tylko włożone kwiaty do wazonu a wygląda elegancko. Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-15 o 12:53 |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wierszyków na koszyszkach ratunkowych to też uważam je za zbędne, wystarczy jedno zdanie o tym, żeby skorzystać w razie potrzeby
|
|
#3359 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybaczcie, już opisuję więcej.
Nasza decyzja była spontaniczna. Myślałam o kredycie na mieszkanie, a on mi zaproponował ślub i kupno domu. Chcieliśmy pobrać się jak najszybciej, nawet bez przyjęcia, ale moi rodzice czekają na mój ślub, jego rodzice również. Wczoraj pomyśleliśmy, by zrobić przyjęcie w restauracji, by była w niej orkiestra symfoniczna (którą już mamy, nieważne jaki termin) oraz tradycyjne polskie jedzenie. Wtedy połączymy w jakiś sposób nasze pochodzenia, polskie jedzenie i francuską elegancję. Z mojej strony naliczyłam 20 osób, z jego strony 120-130 i nasi znajomi i inni 80 osób. Planuję, by moja rodzina przyjechała do Warszawy pociągiem i z pociągu zostanie odwieziona na miejsce/do hotelu samochodami. Jego rodzina będzie musiała chyba sama kombinować dojazd, ponieważ na tę chwilę nie stać nas, by finansować bilety lotnicze. |
|
|
|
#3360 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=cornflower_girl;446 19736]nozka, KasiaK - rozumiem Was (też wyszły mi jakieś cyrki w cyklu, odkąd się zaczęłam obserować, jestem tarczycówką
). Na szczęście z polecenia trafiłam na panią lekarkę, która zna się na interpretacji cyklu według wykresików i pomaga znaleźć problem. Na kursach przedmałżeńskich mówili nam o naprotechnologii - czyli etycznych metodach pozwalających na urodzenie dziecka, tutaj jest wykaz lekarzy, którzy są zorientowani w temacie i mogą pomóc przy dziwnych cyklach.Dziekuję bardzo nam też własnie wspomniała o tej naprotechnologii - tak na prawde nie zagłębiałam się jeszcze w ten temat, ale pewnie warto skorzystać , tym bardziej , że ta "klinika" jest też w mojej miejscowości
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Ale chciałabym zobaczyć ich minę kiedy się dowiedzieli że trojaczki
Ale fajne macie grawery 
Trochę ciężko to ogarnąć

przy moim tempie życia tak trudno mi nadrobić wasze wszystkie wpisy że nie zauważyłam rozmowy na ten temat. Obiecuję poprawę 
nam też własnie wspomniała o tej naprotechnologii - tak na prawde nie zagłębiałam się jeszcze w ten temat, ale pewnie warto skorzystać , tym bardziej , że ta "klinika" jest też w mojej miejscowości