Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 11:42   #2281
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam z poranną
Obudziłam się z tak potwornym bólem głowy, że od zakończenia brania tabsów na migrene[od neuro] jeszcze takiego bólu nie miałam. Mąż w pracy a Kacper płacze bo głodny. Ja płakałam w kuchni jak robilam mleko do tego mam zapchany nos i boli mnie gardło . Musze szybko iść do apteki kupić sobie maseczkę, żeby małego nie zarazić, bo dopiero co wyzdrowiał.. a za kilka dni szczepienie.

Dzisiaj mam kolęde i nie wiem czy mąż będzie sama nie lubie przyjmować, a muszę bo chrzest w niedziele [inaczej wzięłabym tą dodatkową bo są zawsze w nd a mąż nigdy w nd nie pracuje.] jestem ciekawa czy przyjdzie proboszcz czy inny. Muszę lecieć po świece bo nie mam.
i pytanie: bo zawsze ksiądz w poprzednich parafiach miał kropidło i wode, a teraz piszą że trzeba mieć swoje- ale ja nie mam... dzwoniłam do tego sklepu z dewo coś tam, ale oni tez nie mają.. a wode święconą to mam iść do kościołą i poprosić zeby mi dali? sorki za głupie pytania ale pierwszy raz sie z tym spotykam..

aaby- ja musiałam mieć AKT URODZENIA [musiałam specjalnie wyciągać z USC za 22zł ;/ no bo z 3 któe mi dali 2 zabrali w urzędach i jeden z peselem mi został a myślałam ze oni sobie ten akt wezmą wiec wyciągnęłam ;/ ]
Zaświadczenie od chrzestnych z ich parafii ze mogą być chrzestnymi. U mnie jeszcze są te nauki, ale u nas załątwiliśmy bez bo nie było jak, ale w innym przypadku to trzeba jeszcze zaswiadczenie ze sie ukończyło kurs przed chrzcielny Musiałam znać wiek chrzestnych
no i koperte z kasiorą.

Przyszedł do mnie własnie facet z administracji ze mamy pokryć koszty naprawy windy sąsiedzi nie pomogli ale kuźwa pierwsze co to nakablowali
Mówie ze nie pokryje, bo jak sie alarm włączy to powinien ktoś przyjechać [ w windzie jest zamontowany taki "telefon" ze jak alarm jest to ktoś z adm sie odzywa i pyta co gdzie i jak... ale u nas nie działało wczoraj..] a przynajmniej odezwać się z adm co sie dzieje. I pyta mnie o której to sie stało, wiec móie ze po 18tej a on do mnie ze oni pracują do 18tej :yyy: no to ise pytam, czy od 18tej nie mozna jeździć windą bo nie ma zadnego ostrzeżenia ze jak cos to nie przyjadą i nei pomogą, a on że " dopiszzemy" no ja pierdziele. z wózkiem miałam 10p iść schodami idiota. napisałam mu ze nic nie płace, podpisałąm i zobaczymy co z tego bedzie...
niech spadają z tą windą, trzeba było powiedziec że ich zaskarżysz że winda zepsuta, ostrzeżenia nie ma, a niebezpieczeństwo tak

Jak mogli zabrać ci akty urodzenia, ja dalej mam 3, wiec nie wiem po co im to, ksero i oryginał do wglądu.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Właśnie zmieniłam pieluchę. Melduję, że nie przeciekła Ale myślę, że poczekajmy na kupę - ona będzie kluczowym parametrem przy przeciekaniu

Ja w tej chwili zapięłam tak, że jeden rzep zakrywa drugi

A propo odparzeń: nie wiem, co jest, ale Nina ciągle ma zaczerwienienie poniżej odbytu i między pośladkami - na obszarze gdzie pośladki się ze sobą stykają Nie jest to mocne odparzenie, po prostu ma wyraźnie zaczerwienione. Mimo, że nie używam praktycznie chusteczek, ciągle to się utrzymuje

Co do tego czerwonego śladu miedzy posladlakami u nas też to jest, ale nie jest bardzo czerwone, smaruję Linomagiem na zmianę z Ziają z tlenkiem cynku i jest ok, nie widzę zeby ja bolało

Co do pieluszek DADA, ja nie narzekam, wręcz lepiej mi sie zakładają niż Pampersy nie przeciekaja, są chłonne, nie śmeirdzą, wiec nie wiem o co chodzi.
A może chodzi o mocz danego dziecka, i wtedy śmierdzą badź nie? chyba ze śmierdzą nieużywane

Lutesita za szczepienie

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

My też po szczepieniu. Był płacz i panika. Biedne moje dziecko. Przed chwilą spała ale już się obudziła Oby nie gorączkowała.

Rybko wpisz 14 tydz; 4890 g i ammy już 59 cm
Stary 2014-01-15, 11:45   #2282
maomami
Wtajemniczenie

U nas Dady też się super sprawdzają i zielone pampersy są ok. Ale np zauważyłam że dady z pszczółką trójki są grubsze od zwykłych trójek

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 11:45   #2283
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Co do tego czerwonego śladu miedzy posladlakami u nas też to jest, ale nie jest bardzo czerwone, smaruję Linomagiem na zmianę z Ziają z tlenkiem cynku i jest ok, nie widzę zeby ja bolało

Co do pieluszek DADA, ja nie narzekam, wręcz lepiej mi sie zakładają niż Pampersy nie przeciekaja, są chłonne, nie śmeirdzą, wiec nie wiem o co chodzi.
A może chodzi o mocz danego dziecka, i wtedy śmierdzą badź nie? chyba ze śmierdzą nieużywane

My też po szczepieniu. Był płacz i panika. Biedne moje dziecko. Przed chwilą spała ale już się obudziła Oby nie gorączkowała.
Ja też smaruję ziajką z cynkiem, a ogólnie na co dzień Bepanthenem. Ale też małej to nie boli, tylko mimo wszystko dziwne dla mnie, że jest to non stop

Te Dady to chodziło mi że śmierdzą w paczce Mam te z lwem.

Bidulka Najważniejsze, że już macie za sobą

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 11:58   #2284
maomami
Wtajemniczenie

Ryba ma prośbę, wrzucałaś kiedyś stronę z czapkami, mogłabyś jeszcze raz?? Bo musimy Zuzuli kupić czapkę bo z tej z h&m już wyrasta

Stary 2014-01-15, 12:10   #2285
coralady
Wtajemniczenie

ryba ale jaja z tą windą.Chyba pogłupieli,że macie za to płacićW życiu!!!Nie dajcie się!Trzymam kciuki!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:11   #2286
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Anoula współczuję kryzysu
U mnie wręcz przeciwnie, aż mi głupio pisac, bo mimo, że o od 6 tygodni nie karmię to mleko mi cały czas leci, a jak suszylam się suszarką ostatnio z zimna to takiego nawału dostałam, ze mam juz od 2 tygodni

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Anoula, ja też mam kryzys laktacyjny.. Jeszcze tydzień temu odciągałam ok. 700ml na dobę. Od dwóch dni- przez cały dzień ledwo 150ml zbieram

Kilka z Was pytało, po czym pani doktor poznała/ podejrzewa AZS. Miłosz ma objawy, które na stronie AZS opisane są jako "rzadko występują" [właśnie na to lookałam]. Mimo stosowania emolientów od dwóch tygodni, skróra coraz bardziej sucha i zrogowaciała. Zaczęło się od twarzy, kolan i łokci. Teraz już całe ciało Ja myślałam, ze on za mało pije, więc go dopajałam, ale nie od tego to Ma też raz na czas wysypki czerwone. Ehhh... Jak nie urok to sra.czka.

Ryba- Ty złóż skargę na administrację, że nikt Wam nie pomógł. Normalnie bym policję wezwała, niech spiszą protokół. Jak Ci każą płacić to Ty siup im ten protokół pokażesz i w razie czego sądem postraszysz.

Edit: ja to mam chyba inne Dady niż Wy. W przeciwieństwie do pampersów nie przeciekają, chłoną i nie śmierdzą
Kurde, u mnie Dady też na pierwszym miejscu, super są! Nie śmierdzą, nie przeciekają - no raz mi się zdarzyło.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no i po szczepieniu...malutka plakala,przy ukluciach,ale,byla przy cycu wiec szybko sie uspokoila.

ale martwie sie,bo jeszcze morfologia nas czeka,TSH i cukier,bo mala ma jeszcze zazolcone,bialka.

mimo to lekarz zezwolil szczepienie i martwie sie,czy nic jej nie bedzie

ale przybiera pieknie-
Rybko prosze dopisz wage- Marysia- 7 tydzien- 5300- no i teraz juz samo KP.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kurrde Wasze szkraby taakie duże, a moja Ulka maleńka Martwi mnie to:/
Cytat:
Właśnie zmieniłam pieluchę. Melduję, że nie przeciekła Ale myślę, że poczekajmy na kupę - ona będzie kluczowym parametrem przy przeciekaniu

Zuch!
Brawa za wagę

A propo odparzeń: nie wiem, co jest, ale Nina ciągle ma zaczerwienienie poniżej odbytu i między pośladkami - na obszarze gdzie pośladki się ze sobą stykają Nie jest to mocne odparzenie, po prostu ma wyraźnie zaczerwienione. Mimo, że nie używam praktycznie chusteczek, ciągle to się utrzymuje

Aaa, powiedzcie mi, jak to jest z ubrankami... Nina spodenki nosi 62, półśpiochy wciąż 56!, a body i pajace 62 robią się za krótkie (zwłaszcza pajace, muszę dziś wyciągnąć 68 i przymierzyć)
Spoko, u nas też tak jest, ale Ulka szybko wyrasta z dołu , bo girki ma długie, że ohohoho

Melduję, że spałam dziś 2 h, bo moje dziecko ewidentnie się przestawiło... Nie śpi od wczoraj, z przerwami może 10-30 minutowymi maksymalnie... A w dzień wczoraj spała dłuugo, próbuję ją przestawić, ale się nie da bo ona zasypia i koniec! A ja marzę o śnie... A w nocy sobie popłakuje, bo nie mam siły jej zabawiać teraz wrzuciłam ją do bujaczka, niech siedzi

Rybko, możesz dodać na 1 stronie, że mam do wymiany lub tym ttyryrym Delicol - używany przez dwa dni, Witaminę K+D, Mustela na poranione brodawki - nieużywana 2 Bebiko 1, 1x Nan 1... wymienię za np. za pampersy Dady 3, puszkę Bebilon Comfort, witaminę D3.
Stary 2014-01-15, 12:19   #2287
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

Ostatnio to samo pisałam o Zuzi, Córko dzieciaczki przybierają i to jest najważniejsze, mają widocznie swoje tempo i tyle. Są zdrowe, śliczne, silne i jest dobrze. Ja bym np chciała tak jak Zuza jeść dużo ( bo zjada zawsze 120, nawet 150) a tyć powoli

Stary 2014-01-15, 12:23   #2288
ryba91
Zakorzenienie

Hahah, naprawili tą windę, przyszła jakaś babka spisać jak to było, zaprosiłam ją do domu. Mały akurat w leżaczku, wytłumaczyłam babie co i jak, powiedziałam że byłam z malutkim dzieckiem, chciało jeść, przestraszyło sie tego pisku itd i nie mogłam sobie pozwolić na wieczne siedzenie w windzie odpuścili i na koniec mnie przeprosili.

Cytat:
U mnie wręcz przeciwnie, aż mi głupio pisac, bo mimo, że o od 6 tygodni nie karmię to mleko mi cały czas leci, a jak suszylam się suszarką ostatnio z zimna to takiego nawału dostałam, ze mam juz od 2 tygodni

Kurde, u mnie Dady też na pierwszym miejscu, super są! Nie śmierdzą, nie przeciekają - no raz mi się zdarzyło.

Spoko, u nas też tak jest, ale Ulka szybko wyrasta z dołu , bo girki ma długie, że ohohoho

Melduję, że spałam dziś 2 h, bo moje dziecko ewidentnie się przestawiło... Nie śpi od wczoraj, z przerwami może 10-30 minutowymi maksymalnie... A w dzień wczoraj spała dłuugo, próbuję ją przestawić, ale się nie da bo ona zasypia i koniec! A ja marzę o śnie... A w nocy sobie popłakuje, bo nie mam siły jej zabawiać teraz wrzuciłam ją do bujaczka, niech siedzi

Rybko, możesz dodać na 1 stronie, że mam do wymiany lub tym ttyryrym Delicol - używany przez dwa dni, Witaminę K+D, Mustela na poranione brodawki - nieużywana 2 Bebiko 1, 1x Nan 1... wymienię za np. za pampersy Dady 3, puszkę Bebilon Comfort, witaminę D3.
na handel z tym

maomami- http://www.krochetta.pl/kolekcje.php ja podawałam tą stronę i bardzo chwale sobie ich czapki i polecam gorąco. '

Beatko
- ładna waga Liwii
Stary 2014-01-15, 12:42   #2289
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja do pierwszych tabletek miałam wyjątkowe szczęście bo nie miałam wielkich skutków ubocznych, ale teraz z tymi moimi przebojami to się boję... najwyżej będziemy mieć drugie dziecko szybciej niż planujemy i po drugim będę się martwić.
moj organizm też dobrze przyjął poprzednie tabletki ani nie przytyłam ani nic
Cytat:
Aaa, moje spostrzeżenie co do pieluszek Dada: śmierdzą plastikiem Pampersy przy nich to pachną
Pampersy też śmierdzą
Cytat:
no i po szczepieniu...malutka plakala,przy ukluciach,ale,byla przy cycu wiec szybko sie uspokoila.

ale martwie sie,bo jeszcze morfologia nas czeka,TSH i cukier,bo mala ma jeszcze zazolcone,bialka.

mimo to lekarz zezwolil szczepienie i martwie sie,czy nic jej nie bedzie

ale przybiera pieknie-
Rybko prosze dopisz wage- Marysia- 7 tydzien- 5300- no i teraz juz samo KP.
za wagę!
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Ja znów otworzyłam pakę pampersów, bo dostaliśmy i chce jak najszybciej wrócić do dad. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia, bo mnie bardziej podchodzą dady.
my też się przyzwyczailiśmy do Pampersa że TŻ ma problem z Dadami
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Co do Dady, ja stosuję z powodzeniem, fakt rozciągają się dość łatwo ale ja po prostu mocniej zapinam.
ale ja też mocniej zapinam ale to nic nie daje
Cytat:
a te z Babydream pieluszki ktoras miala?
zależy jakie:P
Nasturcja miała jakiej fun&fit czy fit&fun i nie była zadowolona, ja mam te co są teraz w promo w Ross z kartą i są takie średnie- jeszcze większe niż Dady :P
Cytat:

Aaa, powiedzcie mi, jak to jest z ubrankami... Nina spodenki nosi 62, półśpiochy wciąż 56!, a body i pajace 62 robią się za krótkie (zwłaszcza pajace, muszę dziś wyciągnąć 68 i przymierzyć)
[/FONT]
co firma to inna rozmiarówka :P

moja też ma takie czerwone między pośladkami
a widziałaś obrazem jak się powinno zapinać? że rzepy mają nie nachodzić na napis :P
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Lineczka u nas te Dady z pszczółką tak czuć moczem

Piszecie o pampersach, u nas to samo, 2 za małe a 3 za duże... A mam jeszcze tyle 2 do wykorzystania głupia byłam że takie zapasy robiłam
ja mam te zwykłe z lewkiem i śmierdzą jak nie wiem co
ja mam jeszcze 2,5 paczki i każde małe siku przebieram żeby jak najszybciej zużyć
Cytat:
i w opakowaniu śmierdzą plastikiem i na pupie moczem
za wagę!
Cytat:
a to nic nie robisz z tym mlekiem w piersiach?!

miała przyjechać teściowa do Małej i wiedziałam że tak będzie i nie przyjedzie... już ja powiem TŻ żeby jej coś powiedział jak będzie z nią rozmawiał... bo mnie to zaczyna wkurzać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:49   #2290
nasturcja7667
Zadomowienie

Ja miałam te fun&fit z Babydream. Boże, jaka tragedia... wszystko przelatywało.. sztywne jak nie wiem co... Mam ich jeszcze chyba z 10, ale stwierdziłam, ze nie będę dziecka katować.
Dady dla mnie najlepsze.. Pampersy, te zielone, to tak jakby w ogóle nie chłonęły siku Miłosza Zakładam, ze on po prostu dużo sika, bo niemożliwe, żeby tak same z siebie przeciekały.. Chwała, ze się ich pozbyłam [pozdrawiam Sorento ]. Ogólnie chyba jest tak, że nie każdy rodzaj pieluch podchodzi każdemu dziecku. Jak z kremami czy smakiem lodów Są odpowiednie do danej osoby
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:52   #2291
89Beatka
Wtajemniczenie

córko myślaąłm ze mleka nie amsz. Jak już faktycznie nie chcesz miec to posmaruj piersi octem, to sie pokarm spali.
A jak chcesz jeszcze karmić to laktatorem
Stary 2014-01-15, 12:57   #2292
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a widziałaś obrazem jak się powinno zapinać? że rzepy mają nie nachodzić na napis :P

ja mam jeszcze 2,5 paczki i każde małe siku przebieram żeby jak najszybciej zużyć
Hmmm, ja ten obrazek zrozumiałam tak, że z lewej i prawej powinno być ściągnięte tyle samo, a nie że cała pieluszka jest lekko przekręcona i napis nie jest na środku
Jeśli rzepy miałyby nie zakrywać napisu, to nie wiem, czemu trójki są od 4kg, bo moja ma jakieś 5,5kg i ma rzep na rzepie

No właśnie ja mam te z lwem i śmierdzą!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:57   #2293
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
da bo ona zasypia i koniec! A ja marzę o śnie... A w nocy sobie popłakuje, bo nie mam siły jej zabawiać teraz wrzuciłam ją do bujaczka, niech siedzi
.
Ja bym odciągała i mroziła W końcu może się przydać- np., gdy Ty lub TŻ się rozchorujecie, będziesz mogła małej jedną- dwie butle ze swoim mlekiem podać, by nabyła odporności. A przecież nawet, jeśli nie trzymasz diety i mleko jest po jakimś "niebezpiecznym" posiłku- jak Ulka skończy 4 mi echy to ryzyko, ze ją brzuch rozboli po tym jak Ty jadłaś kapustę smażoną jest bliskie zeru. Chyba, ze jeno kapuchę jadłaś cały tydzień.

Anoula- mam zapasy, ale topnieją. Zostały mi dwa woreczki... No ale, postanowiłam walczyć o mleko i dziennie podawać minimum raz-dwa razy swoje. A jeszcze będę starać się mrozić po 100ml, żeby na przyszłość właśnie w razie choroby było jako odporność. Póki co, dziś odciągnęłam 100ml, moze się uda do 300 dobić
Stary 2014-01-15, 13:00   #2294
punamama
Rozeznanie

Hej. Jestem mamą z początku stycznia ale szukam tylko małej porady od mam karmiących mlekiem modyfikowanym. Z jakiej wody przygotowujecie mleko? Jeśli z butelkowej to czy najpierw ją przegotowujecie? Czy moze zmieniałyście swoje przyzwyczajenia z wiekiem dziecka?

Stary 2014-01-15, 13:02   #2295
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Hej. Jestem mamą z początku stycznia ale szukam tylko małej porady od mam karmiących mlekiem modyfikowanym. Z jakiej wody przygotowujecie mleko? Jeśli z butelkowej to czy najpierw ją przegotowujecie? Czy moze zmieniałyście swoje przyzwyczajenia z wiekiem dziecka?

Woda butelkowa, źródlana [lub kranówa filtrowana], gotuję minimum 3 minuty.
Stary 2014-01-15, 13:07   #2296
ryba91
Zakorzenienie

Ja mam jeszcze jedną jedynkę z Dad, paczkę 2 i 2 paczki 3. Te 3 są faktycznie jakieś większe, ale 2 już Cisnęły Kacpra w udach. Kupiłam te pampersy sleep&play i porażka bo te boki są nieelastyczne i mogłabym je porównać do najtańszych lidlowskich softino czy jakoś tak.. Z babydream używaliśmy kilka z takiego zółtego opakowania, nie wiem czy to te fit czy nie fit ale były ok i w porównaniu do 1 z Premium Care- o wiele wiele lepsze bo nie przeciekały nam. Zielonym z Pampersa nie używaliśmy więc sie nie wypowiem. Kacper dużo sika i robi ogromne kupki. Te pomarańczowe pampy nie dają rady i wszystko wylatuje nam bokami i górą.. dobrze ze w paczce tylko 58sztuk było. Za to te z sówkami z Tesco bardzo ładnie nam wchłaniają siuśki i mogę je spokojnie dać z Dadami na 1 miejscu. Cena taka sama i czesto promocje są ze za 25zł paczka.

jestem ciekawa huggies'ów bo też czesto promo są [obecnie w tesco za 29,99 paczka] ktos wie jak one sie sprawdzają??

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:

kranowa, ale mam przefiltrowaną. Przegotowuje ją i tak.
Stary 2014-01-15, 13:07   #2297
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam jeszcze jedną jedynkę z Dad, paczkę 2 i 2 paczki 3. Te 3 są faktycznie jakieś większe, ale 2 już Cisnęły Kacpra w udach. Kupiłam te pampersy sleep&play i porażka bo te boki są nieelastyczne i mogłabym je porównać do najtańszych lidlowskich softino czy jakoś tak.. Z babydream używaliśmy kilka z takiego zółtego opakowania, nie wiem czy to te fit czy nie fit ale były ok i w porównaniu do 1 z Premium Care- o wiele wiele lepsze bo nie przeciekały nam. Zielonym z Pampersa nie używaliśmy więc sie nie wypowiem. Kacper dużo sika i robi ogromne kupki. Te pomarańczowe pampy nie dają rady i wszystko wylatuje nam bokami i górą.. dobrze ze w paczce tylko 58sztuk było. Za to te z sówkami z Tesco bardzo ładnie nam wchłaniają siuśki i mogę je spokojnie dać z Dadami na 1 miejscu. Cena taka sama i czesto promocje są ze za 25zł paczka.

jestem ciekawa huggies'ów bo też czesto promo są [obecnie w tesco za 29,99 paczka] ktos wie jak one sie sprawdzają??
Moja szwagierka je zachwalała, ja jeszcze nie miałam okazji. Póki co, dostałam ostatnio 4paki Dady 3, dwie wcześniej dostałam jako wymianę za pampki i mam teraz 6 pak.. Ale dla nas też one są number 1

Babydreamowskie żółte to 1 new born? Bo je mieliśmy zaraz po porodzie i były super. Zachęcona kupiłam 2.. i cóż..
Stary 2014-01-15, 13:12   #2298
89Beatka
Wtajemniczenie

Liwka wkońcu usneła, nawet nie zachowuje sie źle, siedziała w bujaczku bawiła się małpą na pałąku.
Maomami zwróciłam uwagę na długość zabawek na pałąku, i jak leżaczek jest w pozycji leżącej do bujania to faktycznie odległość zabawek i główki dziecka jest strasznie mała i to moze wqrzać twoich znajomych, bo dziecko niby oka nie powinno wybić ale....
Jeśli leżaczek jest postawiony na nóżkach i jest stabilny, pałąk jest bardziej odchylony i nie widze żeby w tej pozycji był jakiś problem. Zabawki są na tyle daleko zeby dziecko dotkneło rączkami i nie uderzyło sie w buzie.
Nie wiem jak wyglądają inne leżaczki, czy też w nich jest ten sam problem czy ten typ leżaka jest mało przemyślany. Ale jak mówilam ja jestem zadowolona.

Policzyłam ile mam pieluch;Dada i Pampres
293 sztuli-3-6 akurat zużyjemy i bedzie 6 kg,
264 sztuki 4-9 kg

A ile chusteczek mokrych;12 opakowań, mało mi schodzi bo pupę myję pod bieżącą wodą
Stary 2014-01-15, 13:14   #2299
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Moja szwagierka je zachwalała, ja jeszcze nie miałam okazji. Póki co, dostałam ostatnio 4paki Dady 3, dwie wcześniej dostałam jako wymianę za pampki i mam teraz 6 pak.. Ale dla nas też one są number 1

Babydreamowskie żółte to 1 new born? Bo je mieliśmy zaraz po porodzie i były super. Zachęcona kupiłam 2.. i cóż..
tak tak, new born. no ja tez używałam w szpitalu. Chciałam kupić 2 ale jakoś tak zwlekałam, potem kupiłam duże dady i 2 paczki zwykłe i już 2 nie kupowałam, ostatnio sie zastanawiałam nad tymi z promocji z karty, ale narazie nie kupuje bo szkoda mi kasy, moze jak bede miała wiecej to na próbe kupie. Troche sie wkurzyłam na te s&p bo teraz używam je tylko w domu i tylko jak mam na prawdę dużo czasu, bo jak cos robie to nie pamiętam że Kacper je ma i czasem minuta za późno i wszystko mokre. Ostanio przeciekło na leżaczek nawet a poza tym czytam tu że słabiai to są wiec..

Tak mnie gardło nawala że nie umiem mówić.
Stary 2014-01-15, 13:16   #2300
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja wodę kranową gotuje ok 3 minut, i jest ok nie widzę żadnych problemów
Stary 2014-01-15, 13:18   #2301
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Liwka wkońcu usneła, nawet nie zachowuje sie źle, siedziała w bujaczku bawiła się małpą na pałąku.
Maomami zwróciłam uwagę na długość zabawek na pałąku, i jak leżaczek jest w pozycji leżącej do bujania to faktycznie odległość zabawek i główki dziecka jest strasznie mała i to moze wqrzać twoich znajomych, bo dziecko niby oka nie powinno wybić ale....
Jeśli leżaczek jest postawiony na nóżkach i jest stabilny, pałąk jest bardziej odchylony i nie widze żeby w tej pozycji był jakiś problem. Zabawki są na tyle daleko zeby dziecko dotkneło rączkami i nie uderzyło sie w buzie.
Nie wiem jak wyglądają inne leżaczki, czy też w nich jest ten sam problem czy ten typ leżaka jest mało przemyślany. Ale jak mówilam ja jestem zadowolona.

Policzyłam ile mam pieluch;Dada i Pampres
293 sztuli-3-6 akurat zużyjemy i bedzie 6 kg,
264 sztuki 4-9 kg

A ile chusteczek mokrych;12 opakowań, mało mi schodzi bo pupę myję pod bieżącą wodą
a ja robie to coraz rzadziej, jakoś na początku ciągle pod bieżącą wodą. Na miesiac paczka chusteczek mi starczała spokojnie. w drugim miesiącu czyli listopadzie to już 2 szły a w grudniu to bardzo rzadko. praktycznie tylko chusteczkami ;/ moze to wina tego ze mam mniej czasu, wiecej roboty i czesto nie ma mnie w domu..;/
Stary 2014-01-15, 13:24   #2302
89Beatka
Wtajemniczenie

Pytałam o rozszerzenie diety i już niedługo możemy wprowadzać jabłko, marchewkę dynię, soczki z jabłka, i kaszki.
A moj mąż myślalał ze jakbłko i marchewka mają być ugotowane.

Mleko Ar do 6 miesiaca życia, potem jakąś 2.Wtedy dziecko będzie już przygotowane na żadsze pokarmy.

Treaz muszę zakupić to tarełko do jabuszka i marchewki dla dzieci.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
a ja robie to coraz rzadziej, jakoś na początku ciągle pod bieżącą wodą. Na miesiac paczka chusteczek mi starczała spokojnie. w drugim miesiącu czyli listopadzie to już 2 szły a w grudniu to bardzo rzadko. praktycznie tylko chusteczkami ;/ moze to wina tego ze mam mniej czasu, wiecej roboty i czesto nie ma mnie w domu..;/
ja to robie tak, po kazdej kupce, pok kran i rano o przebudzeniu. CZyli dość czesto.
Stary 2014-01-15, 13:28   #2303
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałam o rozszerzenie diety i już niedługo możemy wprowadzać jabłko, marchewkę dynię, soczki z jabłka, i kaszki.
A moj mąż myślalał ze jakbłko i marchewka mają być ugotowane.

Mleko Ar do 6 miesiaca życia, potem jakąś 2.Wtedy dziecko będzie już przygotowane na żadsze pokarmy.

Treaz muszę zakupić to tarełko do jabuszka i marchewki dla dzieci.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

ja to robie tak, po kazdej kupce, pok kran i rano o przebudzeniu. CZyli dość czesto.
niedługo to kiedy?;D a co to za tarełko? jest jakieś specjalne? ale żem głUpia.. takich rzeczy nie wiedzieć
Stary 2014-01-15, 13:39   #2304
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
niedługo to kiedy?;D a co to za tarełko? jest jakieś specjalne? ale żem głUpia.. takich rzeczy nie wiedzieć
powiedziała nawet że juz mogę ale ja poczekam do równych 4 miesiecy 2 tyg mnie nie zbawi

taka tareczka
http://allegro.pl/tarka-plastikowa-0...813138307.html
Stary 2014-01-15, 13:48   #2305
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole ostatnio kupilismy w biedrze te 2 paczki pampersow Dada i juz zaluje w sumie mam 2,5 paczki i modle sie zeby jak najszybciej sie skonczyly sa dla mnie tak beznadziejne nie dosc ze dosyc scislo je zapinam to i tak w jakis sposob mi sie rozciagaja i z pupy zsuwaja, jak Nelka nasika sporo to normalnie czuc zapach siuskow w zadnych innych nie bylo tego problemu..
Kupilam jeszcze te z Babydream co sa w gazetce w promocji z karta i jak ma zalozonego tego pampka to wisi jej po kolana taki wielki eeeh..
u nas dady są super, nie przeciekają, nie śmierdzą i nie są sztywne
Cytat:

ja filtruję w dzbanku i przegotowuję
Cytat:

ja też mam babydream 2 i uważam że są fatalne...

Rybko dopisz na 1str że mam do wymiany lub wiadomo bobotic i wit. K

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:57   #2306
lineczka1989
Zakorzenienie

Rybko, dopisz że i ja mam na wymianę Dady 3 dwa opakowania, zamienię na Pampers zielone też 3
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:09   #2307
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Kabriela dzięki za pomysł,spróbuje jak nie pomoże ta robiona maść.Oczywiście przemywam tylko wodą.
Dzisiaj mu jeszcze rumianku naparze i będę przemywać.

lusesita super,że szczepienie poszło gładko

Cytat:

Zuch!
Brawa za wagę

dziekujemy!
my tez uzywamy rozmych rozmiarow,zalezy od firmy

Cytat:
niech spadają z tą windą, trzeba było powiedziec że ich zaskarżysz że winda zepsuta, ostrzeżenia nie ma, a niebezpieczeństwo tak

Jak mogli zabrać ci akty urodzenia, ja dalej mam 3, wiec nie wiem po co im to, ksero i oryginał do wglądu.

Lutesita za szczepienie

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

oj bidulka...
moja sie wybudza co chwile i poplakuje

Cytat:

spokojnie,kazde dziecko rosnie w swoim tempie

Cytat:
moj organizm też dobrze przyjął poprzednie tabletki ani nie przytyłam ani nic

Pampersy też śmierdzą

za wagę!

my też się przyzwyczailiśmy do Pampersa że TŻ ma problem z Dadami

ale ja też mocniej zapinam ale to nic nie daje

zależy jakie:P
Nasturcja miała jakiej fun&fit czy fit&fun i nie była zadowolona, ja mam te co są teraz w promo w Ross z kartą i są takie średnie- jeszcze większe niż Dady :P

co firma to inna rozmiarówka :P

moja też ma takie czerwone między pośladkami

i w opakowaniu śmierdzą plastikiem i na pupie moczem
za wagę!

a to nic nie robisz z tym mlekiem w piersiach?!

miała przyjechać teściowa do Małej i wiedziałam że tak będzie i nie przyjedzie... już ja powiem TŻ żeby jej coś powiedział jak będzie z nią rozmawiał... bo mnie to zaczyna wkurzać

no to soboe daruje...tez mialam z lwem i tez mi smierdzialy

Cytat:

my uzywalismy butelkowej i gotowalismy.

mama do nas wpadla i jestesmy zaopatrzeni w zel Altacyd czy jakos tak i czopki.

Niunia probuje przysnac, ale co chwila sie wybudza,bidulka

Stary 2014-01-15, 14:17   #2308
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym odciągała i mroziła W końcu może się przydać- np., gdy Ty lub TŻ się rozchorujecie, będziesz mogła małej jedną- dwie butle ze swoim mlekiem podać, by nabyła odporności. A przecież nawet, jeśli nie trzymasz diety i mleko jest po jakimś "niebezpiecznym" posiłku- jak Ulka skończy 4 mi echy to ryzyko, ze ją brzuch rozboli po tym jak Ty jadłaś kapustę smażoną jest bliskie zeru. Chyba, ze jeno kapuchę jadłaś cały tydzień.

Anoula- mam zapasy, ale topnieją. Zostały mi dwa woreczki... No ale, postanowiłam walczyć o mleko i dziennie podawać minimum raz-dwa razy swoje. A jeszcze będę starać się mrozić po 100ml, żeby na przyszłość właśnie w razie choroby było jako odporność. Póki co, dziś odciągnęłam 100ml, moze się uda do 300 dobić
Ja mam pomrożone tylko tyle, żeby było na wyjścia, staram się mieć okolo 0,5 l mleka w zamrażalce

Kurcze a my dziś dostaliśmy paczkę rossmanowskich pampersów w prezencie...
My najbardziej lubimy dady bądź zielone pampersa

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:36   #2309
lusesita23
Zakorzenienie

i u nas zielone pampki sa numerem 1
caly czas mamy 1:p
Stary 2014-01-15, 14:46   #2310
sorento
Rozeznanie

Hej, hej Jestem, staram się Was podczytywać, ale z odpisywaniem gorzej, wczoraj zasnęłam w pół zdania i mi się skasowało A dziś tylko ostatnie strony przeczytałam

Nemosek, Kyte
U nas ok, powoli się ogarniamy we dwoje, teraz dwa dni była moja mama bo miałam trochę rzeczy do załatwiania więc wykorzystałam ją do cna-Tomcio do wózka i w drogę, potem mama z wózkiem spacerowała gdzieś w okolicy, a ja załatwiałam sprawy i biegałam za zakupami
Czas nam mija od karmienia do karmienia, w sobotę mieliśmy ciężką noc, się nam maluch obudził przed 3 i chciał jeść, ale tak się na cycka wkurzał, że aż strach-i nie wiem o co mu chodziło.. Nad ranem byłam taka poirytowana, że szok, ledwo mąż oko otworzył to mu go wcisnęłam i usnęłam w 3 sekundy-ponoć sobie zjadł butlę mm i odpłynął od razu(dokarmiamy się tak czasem jak jest taki nienajedzony-zalecenie pani dr, bo mało na wadze przybiera). Ja wstałam po 10 z takimi wyrzutami sumienia że aż strach, że okruszek głodny a ja się złoszczę na niego
Ale od tej pory -odpukać- jemy ładnie ok północy i śpimy niemal do rana, rekord wczoraj - 6.30 Dziś pobudka była o 5.30, tatuś przebrał i przyniósł mi Tomcia do łóżka, miał wcześniej do pracy iść ale wskoczył do nas na małego tulka jeszcze i się przed 9 obudził

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości