Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 13:59   #4771
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Zdrówka i daj znać!
Jakie objawy ma Encia? Gdzie jedziecie do szpitala?
Tylko katar i kaszel
Ale pediatra wyraźnie słyszała coś w oskrzelach, co do płuc nie była pewna...
Chyba bielański, tam już byłam, wiem jak jest i mamy tam znajomą lekarkę,

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
o jej zdrowia!
ja mogę założyć nowy wątek

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:00   #4772
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

ZAŁOŻYŁAM JUŻ WĄTEK ale ten najpierw skończmy

Asia no wiem właśnie, taka praca nadal nie wrócił i dzwonił, że jak skończą to zadzwoni
tyle dobrze, że on bardzo lubi tą pracę i chodzi tam nietylko bo musi...

Miki tez ma taki nawilżacz żabkę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-15 o 14:03
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:02   #4773
misia332
Zakorzenienie

ja tez ostanio tz widuje 20 minut w południe i ok. 1 h wieczorem

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:03   #4774
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie wiem, co u Was, nie ogarniam
Eda chory, dostał nowe leki. Encia chora, dostała skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.
Także jedziemy, jak będę mieć z kim Edę zostawić.

Założy ktoś nowy wątek, jakby mnie nie było? Nie wiem, czy w szpitalu nie zostaniemy
Ojej wspolczuje Duzo zdrowka dla dzieciaczkow i trzymam kciuki zeby Encia szybko wyzdrowiala.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja dawałam taka ekspresowa do mleka do butelki. Ale przy kp to nie wiem.Może odciagnać i z mlekiem mamy z butelki.

Ja gluten chyba od 5-tego miesiaca zaczne

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Współczuje. Trzymajcie sie i zdrowia
Dzieki za odpowiedz. chcialabym wlasnie podac z moim mlekiem. No wlasnie zaczelismy 5 miesiac wiec trzebaby bylo podac.
Myslalam tez o tych kaszkach Holle ale u nas w miescie ich nie dostane.

Cytat:
Czy Wasze maluszki też niektóre ubranka noszą dwa razy i juz są za małe? albo przegapione że już były by dobre i za małe?
oczywiście mówię o dzieciach nieulewających, które tylko zmieniaja pidżamę na ubranko dzienne??

ale mam lenia.. orzesz w mordke
U nas ostatnio odkrylam kilka ubranek, o ktorych zapomnialam, a ktore juz sa za male :/ bardzo szybko wyrasta
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:04   #4775
misia332
Zakorzenienie

dziecko ze mną walczy, chce go uspać, a on nie, mimo, że powieki na zapałkach,

Stary 2014-01-15, 14:05   #4776
kaska87
Zakorzenienie

no, wraca już

oglądam na tv puls nianie franie

on mnie szczypie masakra boli

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-15 o 14:09
Stary 2014-01-15, 14:09   #4777
papalinka83
Zakorzenienie

Jeeezu dziewczyny, ja już nie wyrabiam... Dzisiaj od rana u mnei chodzi suszarka. Ola strasznie płacze, a pręży się bardziej niż kiedykolwiek - cała się robi czerwona i aż się tak na maksa w łuk wygina nawet na rękach, że ma głowę i nogi w dół... Widać, że strasznie cierpi. Nie wiem, jak jej pomóc i chyba się zaraz rozpłaczę sama. Suche placki jej po maści zeszły, więc jej nie swędzi. Może to pepti jej jakoś szkodzi albo ja już sama nie wiem. Martwię się. A biedny dzidziuś się męczy i nawet z tą suszarką spała dzisiaj może 2 razy po 10 minut Więc jak ktoś narzeka, że dziecko śpi całą noc, to pewnie w dzień nie będzie spało, to niech sobie wyobrazi, że dziecko nie śpi ani w dzień ani w nocy i jest ciągły ryk Ja już psychicznie nie wyrabiam, a jeszcze strasznie się martwię o nią...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 14:10   #4778
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko katar i kaszel

A tam jest taki oddział dziecięcy szok ? na pewno neonatologia i chirurgia dla dzieci, ale ze patologia noworodka czy dzieci to niewiedziałam
Stary 2014-01-15, 14:10   #4779
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Matall zdróweczka dla Was kochana

Karolson i mnie już zasypało, latem jak u Ciebie będzie padać deszcz to daj znać to pranie sprzątnę z balkonu

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:12   #4780
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jeeezu dziewczyny, ja już nie wyrabiam... Dzisiaj od rana u mnei chodzi suszarka. Ola strasznie płacze, a pręży się bardziej niż kiedykolwiek - cała się robi czerwona i aż się tak na maksa w łuk wygina nawet na rękach, że ma głowę i nogi w dół... Widać, że strasznie cierpi. Nie wiem, jak jej pomóc i chyba się zaraz rozpłaczę sama. Suche placki jej po maści zeszły, więc jej nie swędzi. Może to pepti jej jakoś szkodzi albo ja już sama nie wiem. Martwię się. A biedny dzidziuś się męczy i nawet z tą suszarką spała dzisiaj może 2 razy po 10 minut Więc jak ktoś narzeka, że dziecko śpi całą noc, to pewnie w dzień nie będzie spało, to niech sobie wyobrazi, że dziecko nie śpi ani w dzień ani w nocy i jest ciągły ryk Ja już psychicznie nie wyrabiam, a jeszcze strasznie się martwię o nią...
obstawiam brzuch albo zęby.. moze daj ciut paracetamolu bo ewidentnie coś ją boli kupka była'??
Stary 2014-01-15, 14:14   #4781
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

biedactwo maleńkie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 14:16   #4782
Agnieszka257
Raczkowanie

[QUOTE=matallewar;44622466]Tylko katar i kaszel

Życzymy zdrówka
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:16   #4783
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej

Jak zwykle - na bieżąco ale bez cytowania, bo czytam podczas karmienia i nie mam jak...
Dziękuję za miłe słowa odnośnie moich wypocin.

Ale dziś kryzys nocny... zuzka zasnęła przed 21, po zaledwie 15 minutach cycusia. I spała do 1:40. Szkoda, że ja się położyłam o 1, a Tż o 1;30... No ale zjadła, raz dwa i śpimy dalej. O 4 pobudka. Zjadła, zasnęła przy cycusiu, odkładam ją, budzi się i stęka... I tak to trwało do 6...... Wtedy skapitulowałam, po wzięciu dwóch tabletek paracetamolu wzięłam ją do naszego łózka, cycek na wierzch i tak sobe kimałyśmy...

Mamy wyniki i nie jest różowo Najwyższy stopień refluksu pęcherzowo-moczowodowego, czyli mocz się cofa do nerek... Póki w moczu nie ma bakterii to jeszcze pół biedy, ale cofanie się moczu zakażonego może prowadzić do ostrej niewydolności nerki ;( Więc trzeba się wystrzegać najmniejszych infekcji. 30 % szans, że to minie samo... Reszty wyników nie ogarniam, trzeba czekać do wizyty u urologa.

Naprawdę chcialabym móc to wziąć na siebie ;( Czuję się winna, bo może zrobiłam w ciąży coś, co miało wpływ na rozwój tej wady... Tż mówi, że to nieprawda, a ja nie mogę przestać się obwiniać...
chcesz to wziąć na siebie, ale nie czuj się winna, przecież to nie Twoja wina, tak się czasem dzieje nie zadręczaj się, bo malutka też to czuje, dla niej staraj się być spokojna to i ona będzie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Nie dało się tego jakoś uratować?

A ja właśnie czekam aż Julka pójdzie "do dzieci", bo wieczne siedzenie nawet z najcudowniejszymi dziadkami jest gorsze, bo dziecko nie uczy się dzielenia, zabaw itp itd dużo musiałabym wymienić argumentów
też mam takie zdanie ja nie stworze jej takiej atmosfery czy zabaw czy w ogóle kontaktu z rówieśnikami także przedszkole to super sprawa, sama chodziłam i do żłobka i do przedszkola bo rodzice pracowali i wcale nie mam im tego za złe dzieci fajnie się razem uczą, no wiadomo czasem też i złych rzeczy ale no jakoś trzeba temu zaradzić

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny My już po chrzcinach Antosi. Mała nas zadziwiła...przespała ładnie całą mszę i nawet jak ksiądz polał jej główkę wodą nie płakała Dobrze, że już jest po wszystkim.... Moje dziecko w sobotę skończy 4 miesiące - karmię ją na razie tylko piersią, ale zastanawiam się czy nie wprowadzić powoli słoiczków - zapytam jeszcze jak będziemy na szczepieniu. U mnie też Antosia coraz częściej się budzi w nocy - dziś co równe 2 godziny Kiedy ja się w końcu wyśpię Mamy już dwa ładne ząbki z przodu na dole - ostre jak nie wiem Jeszcze trwamy w skoku 14 - 19 tygodnia. Martwi mnie tylko, że Antosi jedno oczko "leci" do środka - zezuje. Nie wiem czy to się jeszcze wyrówna czy już powinnam udać się do okulisty
A i jeszcze pytanko...czy Wasze dzieciaczki reagują już na swoje imię?

Wstawię fotkę żeby było wiadomo o kim mowa
śliczna księżniczka
tak, moja Ola reaguje

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

Pytanie: odnośnie podawania pierwszych słoiczków kiedy dziecko je zaledwie kilka łyżeczek - czy resztę wyrzucacie, czy podgrzewacie pół słoiczka (bo 2 razy tego samego chyba nie powinno się..) czy co robicie bo się próbuje przygotować do tej akcji
i gdzie karmicie dziecko? na kolanach, w bujaczku, na leżąco czuje się zagubiona w tym wszystkim
no ja jeszcze nie podałam na raz całego słoiczka, więc robię tak że jak otwieram nowy słoiczek to pół daję do pojemniczka małego i to podgrzewam w gorącej wodzie, natomiast na drugi raz daję już tą drugą połowę ze słoiczka po podgrzaniu a jak zostanie to dojadam, oprócz dyni bo nie dobra (chociaż dzisiaj Ola zjadła pół słoika ale odruch wymiotny i tak był )
a karmię w huśtawce, chyba że jestem u rodziców to u mamy na kolanach ona leży w pozycji podobnej do leżaczkowo/huśtawkowej i tak jej podaję
Stary 2014-01-15, 14:17   #4784
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie załatwiłam.... jeszcze raz tam pojade to mnie szlag trafi....

marysia ja bym zabiła tą krowe !! u nas pracowała taka pediatra, co dzieci traktowa jak zwierzęta, potrafiła wyjsc na korytarz i powiedziec, zeby rodzice uciszyli swoje bydlęcia.
A o co chodzi z ubezpieczeniem bo nie kumam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chyba pod rodzica tez mozna sie podczepic bo lezalam na sali z dziewczyna co byla pod mame podczepiona by na nfz rodzic

a moj tz chciał tak zrobić to się nie dało. Powiedzieli że za stary. Chyba do 26 lat można...

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ktoś mi poradzi coś z ta zielonkawa kupka? Nie boli go raczej brzuch.Wczoraj zjadl prawie pol sloiczka ziemniaka z pasternakiem.Czy moze to byc tego wina?
Mojej się czasem zdarza i jest ponoć ok.

Mamy gorączkę po szczepieniu połączoną ze skokiem, moim bólem gardła i sraczką tzta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:21   #4785
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A tam jest taki oddział dziecięcy szok ? na pewno neonatologia i chirurgia dla dzieci, ale ze patologia noworodka czy dzieci to niewiedziałam
Nie wiem, czy patologia jest, ale oddział dziecięcy jest i to super
Byłam tam z Edą jak miał 2 miesiące.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 14:22   #4786
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc

Kuba tez bardzo ulewal, az sie balam, ze moze miec refluks. Ale, ze przybieral ladnie na wadze (podwoil swoja wage w 6 tygodni ), to pediatra kazala nic z tym nie robic. Ja znalazlam na to sposob - ograniczylam mu jedzenie. Kubus jest po prostu zarlokiem i pomimo, ze sie najadal, to nie chcial puscic cycka ulewalo mu sie z przejedzenia. teraz juz mamy problem z glowy.
A te ulewania sa chlustajace, czy nie?

Matko! wspolczuje Wam serdecznie. co za franca! my tez mielismy to badanie, wiec wiem przez co musieliscie przejsc. U nas na szczescie przeszlo to lagodnie, tym bardziej ze maly mial wtedy 3 tygodnie.

My jestesmy po wizycie u neurologa powiedziala, ze Jakubowi nic nie jest, rozwija sie prawidlowo i nie ma zadnych odchylen. stwierdzila, ze asymetria pojawia sie u wiekszosci dzieci i powinna minac samoistnie malo tego powiedziala, ze nie jest potrzebna malemu rehabilitacja, bo po co prowadzac dziecko do skupisk ludzi, gdzie moze cos zalapac. poweidziala, ze powinnam go odpowiednio tylko nosic i pielegnowac i to wystarczy. a ja chyba nie do konca sie zgadzam z jej zdaniem, bo te cwiczenia ndt bobath duzo nam daja i widze, ze aktualnie asymetrii prawie nie ma.
Poza tym Kubus niezbyt chetnie podnosil glowe, jak dr go podnosila za raczki i tez twierdzila, ze ma jeszcze na to czas choc na brzuszku pieknie trzyma ...

A swoja droga wczoraj rehabilitantka pokazala nam fajne cwiczenia na pilce gimnastycznej, ktore malemu bardzo sie podobaja

Dziewczyny mam pytanie, choc wiem, ze juz wczesniej byla o tym mowa. A mianowicie czy mozna i w jaki sposob podac kasze manne w ramach ekspozycji na gluten?

I jeszcze jedno pytanie dostalismy nawilzacz powietrza, ktory jednak nie jest nam potrzebny bo juz jeden mamy. Moze ktoras z was chcialaby go niedrogo odkupic? W zalaczeniu zdjecie.

No i wczoraj skonczylismy 4 miesiace Ale ten czas szybko leci
Czy moglabys opisac te cwiczenia? Bede bardzo wdzieczna

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:26   #4787
ewacia85
Wtajemniczenie

kurcze 9 miesiecy ciązy byłam na bieżąco a teraz doopa...pedzicie jak szalone...macie takie aniołki w domu czy jak
byłam w pracy i załatwiłam wiecej niż chciałam łącznie ze zmiana umowy na podstawie mianowania mam teraz
teraz ,mam rozkmine kiedy wracac do pracy bo roczny macierzyński konczy mi się 08.09.2014 ale dodając do tego zaległy wypoczynkowy to wyjdzie mi wrócic do pracy 8 grudnia mam tydzien na przemyslenie sprawy...kusząca propozycja...gośc z kadr śmieje się czy źle mi w domu że chce wracać od 01.09 i zebym to sobie dobrze przemyślała.
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:29   #4788
kaska87
Zakorzenienie

Ewa super

Miki na domowej wadze ma 7kg goni goni

Stary 2014-01-15, 14:30   #4789
butterfly20
Zakorzenienie

u nas mgła i pouro, głowa mnie boli...dobrze,że Natalka też dzisiaj bardziej senna i zasypia mi sama...

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
o kurcze ,to szykuje się że i do mnie nadciągnie,no chyba że u Ciebie już się wszystko wysypało z chmur
my jesteśmy tylko w 2 ,z daleka od rodziców,więc musimy radzić sobie w 2, Michaś jest dzieckiem absorbującym, mało śpi w dzień,wieczorami marudzenie do północy,marzy mi się żeby choć raz zasnął o tej 20-21 żebyśmy z Mężem mogli mieć wieczór dla siebie,na spokojnie
wiem wiem,nie ma co narzekać,trzeba się cieszyć z dziecka że zdrowe itd ale czasem serio brakuje już sił

edit : właśnie zaczęły padać wielkie płatki śniegu
podziwiam takich rodziców jak wy. ja się strasznie cieszę,że czasem ktoś mi weźmie Natalkę na spacer i mogę sobie na spokojnie wszystko ogarnąć. A dodam,że przecież ona jest grzecznym dzieckiem. Mimo wszystko chwila luzu psychicznego jest dobra.

Cytat:
Eda chory, dostał nowe leki. Encia chora, dostała skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.

Założy ktoś nowy wątek, jakby mnie nie było? Nie wiem, czy w szpitalu nie zostaniemy
ojeju strasznie mi przykro, zdrówka dla nihc

Cytat:
Czy Wasze maluszki też niektóre ubranka noszą dwa razy i juz są za małe? albo przegapione że już były by dobre i za małe?
oczywiście mówię o dzieciach nieulewających, które tylko zmieniaja pidżamę na ubranko dzienne??

ale mam lenia.. orzesz w mordke
taaaak,u nas też tak bywa:/

Cytat:
biedna Oleńka może faktycznie paracetamol?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 14:32   #4790
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
to może podawaj co drugi dzień jak wyniki były na granicy normy a nie poniżej

Może tak być, Maciej Tassi chyba tak ma, ze lubi ciepełko do spania.
My dziś w sypialnie mieliśmy 20.8 st rano a Filip miał tak zimne ręce nad ranem że sie przestraszyłam, karczek ciepły w miare... chyba przestawianie mebli to był głupi pomysł bo teraz mu zimno bije od ściany skośnej i narożnej domu, a wcześniej miał łóżeczko przy ścianie od środka domu, ale też bylo cieplej... tak 23 st. Dziś nagrzeje do 23 i zobacze rano rączki jak zimne będą to przestawiam spowrotem

Poszła kupa!!!!!!! w końcu! tak ogromna że aż zrobiłam zdjęcie
narazie nie bede w ogole podawać mu tego żelaza, 27 stycznia idziemy do pediatry i zapytam co dalej robić

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
niee, normalna tylko taki kolor
myślę, że to ten banan bo jak banan postoi to się szarawy robi, więc może mu w brzuszku poleżał i zszarzał

Maharet mój TZ jak do żłobka chodził to też wracać nie chciał bo dzieci ja też chętnie chodziłam do przedszkola
nigdy nie widziałam szarej qpy

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
O kurde
I ludzie to licytują- jest już ponad 600 zł

Nie ma śniegu
Jest taka paskudna jesień. Mgła, pada i ogólnie jest bee

Mnie też dady przemakają mam trójki jeszcze. Poluje na pampersy, ale nigdzie nie widzę promocji.

A ja zastanawiam się czy iść jutro do szczepienia. I chyba nie pójde. Filipek niby nie ma już katarku, ale w nocy tak jakby miał. Z rana katarkiem ściągnę mu trochę tej wydzieliny z nosa.
Z drugiej stronę boję się, że się rozchoruje i tak będę zwlekać z tym szczepieniem

haha widziałam wczoraj tą aukcję

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a ja znowu trace pokarm

kupilam mlodemu marchewkez ziemniqkem i dzisiaj probujeny

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
dlaczego

to życzę smacznego

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:34   #4791
Figulina987
Zadomowienie

Cześć

ło matko, ale się porobiło...

Matal - mocne za Elenkę

Papalinka - z tego co piszesz ja obstawiam brzuszek... u nas jak był bardzo źle to brałam Kubę nawet w środku dnia, robiłam ciepłą kąpiel i masowałam brzuszek w wanience - troszkę pomagało, wyciszał się. I na pewno Ola tez płacze ze zmęczenia

My dziś mieliśmy 2 -gie usg bioderek i na szczęście wszystko nadal w porządku ale mamy jeszcze przyjść po 6-stym miesiącu, czy Wy tez chodzicie 3 razy jak jest ok

eh, dzieć mi się obudził... potem nadrobię
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:34   #4792
ewacia85
Wtajemniczenie

biore sie za pobieżne nadrabianie póki bojsy moje śpią ale czuje że nie długo potrwa moja radość z ciszy bo seba coś mruczy
ale w pracy dziwna atmosfera ..juz nie ma tak ż ektoś zawsze kawe robi wszytskim tylko każdy sobie rzepke skrobie oj dziwnie bedzie się przyzwyczaić ...eh jeszce dzisiaj próba tyc jasełek o 18 a adi juz mi wyje że on niechce iść
Stary 2014-01-15, 14:36   #4793
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie załatwiłam.... jeszcze raz tam pojade to mnie szlag trafi....

marysia ja bym zabiła tą krowe !! u nas pracowała taka pediatra, co dzieci traktowa jak zwierzęta, potrafiła wyjsc na korytarz i powiedziec, zeby rodzice uciszyli swoje bydlęcia.
o zgrozo, pinda jedna

Cytat:
ja kończę ostatnią pakę pampersów 3 i mam 2 paczki dadów 4 są ok, ale wracam do pampów jednak tym bardziej, że TZ twierdzi, że dady mu śmierdzą

więc teraz czekam na dobrą promocję pampów i kupię kilka paczek jak coś to tu sobie patrzcie
http://www.promobaby.pl/
ma tylko na pampach

Cytat:

Amelka jestes z 40 km odemnie a umnie już jest z 10 cm śniegu, drzewa osypane itd
ja wczoraj krzyknełam na męża żeby uśpił Fifka bo nawet go przez cały dzień nie miał na rekach, ale mial bulwersa na twarzy
może warto usiąść pogadac.. ja ja powylewam żale to mi lżej
mój rano po 6 wparował do sypialni po rzeczy dla siebie bo śpi na kanapie bo ma mega katar, mówię mu: zmień pieluchę Hubertowi. a on: to Ty jesteś na urlopie... nosz kur%^* zebrał owal i przebrał młodego, położył do łóżeczka pod karuzelkę i włazi do mnie mega rozkoszny, więc mu powiedziałam: że ja na urlopie jestem... i poszedł jak niepyszny

Cytat:

zdrówka dla dzieciaczków

Cytat:
może to zęby... daj jej coś przeciwbólowego
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:36   #4794
nena_milka
Wtajemniczenie

MATAL kciuki

O 17 zaczynam pierwszą lekcję norweskiego przez skype. Znalazłam właśnie profil mojej 'nauczycielki' i ma 18 lat musi być bardzo doswiadczona no ale dam dziewczynie szansę

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:37   #4795
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też śniegu nie ma- na szczęście, mam dość, bo w zeszłym roku był do maja

eee czemu, moje dziecko jadło już:
marchew, ziemniaczki, zupkę jarzynową, banana, jabłuszko i wszystko ok

Bajak mocno się przyjrzę tym spacerówkom m&p chociaż mi tam mura spacerówka pasuje (już była przymiarka) mieszkam w domku więc mi w sumie na lekkim wózku nie zależy, chyba że gdzieś byśmy na wczasy jechali to wtedy tak

agravka ale ten teledsk urbańskiej na prawdę żal.pl
smakowała mu zupka jarzynowa? mój kręcił nosem ;]

Stary 2014-01-15, 14:38   #4796
ewacia85
Wtajemniczenie

matal kciuki za encie
no to sie seba naspał całe 20 min
Stary 2014-01-15, 14:40   #4797
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

o rany zdrowia dla maluchów trzymam kciuki żeby to jednak nie było zapalenie płuc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 14:40   #4798
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
o zgrozo, pinda jedna

ma tylko na pampach

mój rano po 6 wparował do sypialni po rzeczy dla siebie bo śpi na kanapie bo ma mega katar, mówię mu: zmień pieluchę Hubertowi. a on: to Ty jesteś na urlopie... nosz kur%^* zebrał owal i przebrał młodego, położył do łóżeczka pod karuzelkę i włazi do mnie mega rozkoszny, więc mu powiedziałam: że ja na urlopie jestem... i poszedł jak niepyszny

zdrówka dla dzieciaczków

może to zęby... daj jej coś przeciwbólowego
mój jeszcze ani az pielusi nie zmienił tylko mnie informuje że kupa jest i tyle
Stary 2014-01-15, 14:43   #4799
misia332
Zakorzenienie

nena chodzi o to, żeby młody miał ubezpieczenie zdrowtne i kartę do lekarza, więc najpierw musimy wyrobić DNI (taki papier, że młody ma pozwolenie na pobyt), potem musimy w Seguro coś załatwić i dopiero złożyć o kartę.

Ale co przychodzę załatwić jakiś papier to okazuje się, że potrzebuję znów z innego miejsca i latam po tych urzędach jak potłuczona.

Stary 2014-01-15, 14:48   #4800
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
MATAL kciuki

O 17 zaczynam pierwszą lekcję norweskiego przez skype. Znalazłam właśnie profil mojej 'nauczycielki' i ma 18 lat musi być bardzo doswiadczona no ale dam dziewczynie szansę

a ona mówi po polsku?? czy już na tyle Ty umiesz po norwesku?

ide robić obiad Filip śpi a TŻ będzie za 45 minut zdąże zrobić devolaia ala karolina z boczkiem i serem ? bo nigdy nierobiłam seee yyyyaaa

F w K

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości