|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
Cytat:
To jest również i moje marzenie ![]() Można a nawet trzeba ![]() Byłam u ginki Ilość wód wzrosła do 7 Ginka stwierdziła, że mała ostatnio chyba była niewysiusiana ![]() Kolejną wizytę zapisała mi na 5 lutego, także nic chyba nie zapowiada szybszego terminu porodu Ja też mam wrażenie, że się nieźle przeterminuje ![]() A no i znowu mi nie pomierzyła małej Także nie mam pojęcia jaki klocek we mnie siedzi
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-01-15 o 19:42 |
||
|
|
|
#2582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a dziewczyny nie mogą się doczekać aż urodzą.... ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() Właśnie sobie to wyobraziłam <ojej> ...
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-15 o 19:53 |
||
|
|
|
#2583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam przed chwilą w Biedronce, oczywiście słowa o promocji na Dady nie było, więc złapałam kasjera i mi sprawdził. Okazało się, że jest i wzięłam rozm "2"dwie paczki za 50 zł. I tu pytanie do mamuś, bo chciałabym chyba jakieś jeszcze "1" kupić i pewnie oryginalne pampersa, to ile ich wziąć? Do sklepu niestety po powrocie ze szpitala będę miała daleko, więc muszę mieć zaopatrzenie na minimum tydzień.
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego KB901 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
drogie mamy, współtowarzyszki ostatnich 9m-cy
![]() 12. 01 o 22:10 siłami natury przyszła na świat nasza córeczka ważyła 3400 długa na 53cm jesteśmy w domu, uczymy się siebie i ogarniamy relacje z bratem, który raz ją kocha raz mówi żeby wyrzucić ![]() opis porodu i nadrabianie zostawiam na czas gdy wrócę do życia ![]() |
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mieliśmy lataninę dzisiaj.
Byliśmy z Kacprem u pediatry po skierowanie na morfologię (zalecenie ze szpitala), dostaliśmy jeszcze skierowanie do neurologa i na prześwietlenie bioder - od razu pozapisywałam Kacpra. Całkiem sensowną pediatrę wybraliśmy. Wyoglądała Kacpra i stwierdziła, że jak na wcześniaka, który w pierwszej minucie dostał tylko 4 punkty jest fajnym i żywotnym chłopakiem. Powiedziała, żeby przystawiać do piersi na 10-15 minut co 2 godziny Cóż, Kacper sobie tak nie poje, więc karmię dłużej.Wczoraj zapisaliśmy do okulisty (też zalecenie ze szpitala).
|
#2588 | ||
|
Gang Iren
|
Jak najbardziej
Cytat:
Cytat:
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Mi lekarz przy zapaleniu piersi pozwolił karmić piersią do 38,5 i zbijać paracetamolem do 4 tabletek po 500 mg na dobę.
|
|
|
|
#2590 | ||||||
|
Konto usunięte
|
gosia Twoja córka jest wspaniała!! Naprawdę cudowna, aż się rozmarzyłam, ja też chcę taką!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Osz Ty!! I co, nakrzyczałam 5 minut temu na męża (nie pamiętam już za co :P) a teraz jak go ładnie poprosić żeby wyskoczył po lody? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 Czas edycji: 2014-01-15 o 20:19 |
||||||
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybraliscie już imię?
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2597 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Shiloh tez czasem tak sie czuje Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!!!! A tacie udalo sie na czas dojechac????? ![]() Ja wlasnie jestem po gimnastyce w lazience, teoretycznie wydepilowana, a patrzac na wanne, to chyba sie obrzezalam....Jak mozna sie tak pozacinac |
|
|
|
|
#2599 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje Nowym Mamusią!!!
Ja powoli powracam do życia. Generalnie pobyt w szpitalu mnie zmasakrował, bo nie spałam po nocach i przez pierwszą dobę myślałam że karmię małą a okazywało się, że ona zrobiła sobie z mojego sutka smoczek. Dzisiejsza noc w domku, o wiele wiele lepsza, ponieważ mąż mi bardzo pomógł. Jak załapie jakiś rytm życia wtedy wrócę na forum. Tymczasem lekkich porodów i początków życzę! |
|
|
|
#2601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Rozeznanie
|
Jozefina, gratulacje! Super, że córeczka jest już z Tobą!
Przeczytałam o tych dadach i coś mnie zaraz trafi. Wczoraj byłam w biedronce i babka twierdziła, że promocji już nie ma. A niby dzisiaj znowu jest? Chyba się tam przejdę jutro.
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Jozefina -- gratulacje i odpoczywaj
Oczywiscie pierwsza strone uzupelnie rano moze bedzie wiecej mamus / dzieciaczkow do wpisania ![]() Send from my IPhone ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- A u mnie do obiadu dzien super ploty z kumpela babskie gadanie i dowiedzialam sie co nieco o szpitalu moim ( kumpela tez nie dawno tam rodzila) potem w ciucholandzie za 14 zl kupilam malej kombinezon na wyjscie ze szpitala a sobie za 2zl koszule do porodu a potem juz gorzej bo zaczal mi zoladek swirowac a skonczylo sie (a przynajmniej mam nadzieje ze to koniec juz) wieczornymi wymiotami Jutro do poludnia mam wizyte u lekarki to okaze sie jak wyszla moja mofrologia itp i do kiedy teraz da mi L4 Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach i te cierpiace w domach. Send from my IPhone
|
|
#2604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, po ostatniej nieprzespanej nocy oczy mi się kleją. Zaraz usne, a to oznacza znów pobudke o dziwnej porze. Mój organizm wybitnie nastawia się już na opcję "dziecko". A ja taak lubię spać
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
Oho! senira666 powróciła za radary
![]() Znowu w nocy będzie buszować
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem jak z tym nocnym buszowaniem bo poki co to spac mi sie chce ale trzymam sie jeszcze resztkami sil
Send from my IPhone
|
|
#2608 | ||||||
|
Rozeznanie
|
dżizas
umieram z pragnienia podczas karmieniamała wykąpana, wypucowana karmię jakieś 25 minut. dalej się do tego ssanio-drażnienia nie przyzwyczaiłam no ale karmić nie zamierzam przestać. za dużo o to walczyłam i za duża plusów. jutro mam nadzieję, że dojdzie butelka calma, bo coś mi się wydaje że w tych nukowskich smoczkach lubi sobie łapać powietrze super opis!!! ![]() byłaś bardzo dzielna! czytając ja również czułam się jakbym tam była ![]() Cytat:
, ale może to dobrze że lekarz kupkę zobaczył, bo po oględzinach jej orzekł że prawidłowaa zamącił, bo mówił że te skojarzeniowe (6w1) mają mniej skutków ubocznych. natomiast dodatkowe to decyzja rodziców - on ani nie namawia ani nie odradza, bo zachorowań na meningokoki, rotawirusy i pneugokoki jest bardzo mało, ale są. . na pewno nie jest "przekupiony" więc mi zamącił... a dlatego zamącił, że neurolog z którym się konsultowałam odradzał MMR i Di-Per-Te, ale chyba u chorych dzieci. w sumie to muszę jeszcze dopytać. a tym połogiem to powiedziałabym że to smutne a nie ciekawe ![]() Cytat:
Cytat:
(btw mój ulubiony horror z dzieciństwa )Cytat:
Cytat:
nie będzie a raczej nie ma prawa narzekać ![]() a w przecież po porodzie w połogu jest burza hormonów, łatwo można wpaść w płacz czy histerię. ja w szpitalu w drugim dniu rozpłakałam się! z takiej głupoty że masakra w dodatku nie mogłam się powstrzymać i uspokoić. aż położna myślała, że to przez nią i wytłumaczyła mojemu mężowi, że teraz w połogu tak może być bardzo często, że bez powodu żona będzie zalewała się łzami.bratowa nieźle beszczelna też miałam podobne posiedzenia ostatnio tyle że na skypie![]() a byłam tak styrana, wyglądałam tragicznie, mówiłam że jestem zmęczona i ziewałam, ale gdzie tam nieważne, najważniejsze żeby dziecko zobczyć - dosłownie jak w zoo . w końcu pwoedziałam że idę spać i wyłączyłam. a tak w ogóle Le La to zapomniałam Ci podziękowac za radę dotyczącą wyciągania sutka zadziałałoaa co do karmienia przy gorączce to można pytanie czy warto i czy będziesz czuła się na siłach osobiście wolałabym odciągnąć, zaaplikowć sobie końską dawkę środków przeciwbólowych, wypocić się samej w łóżku a rano wstać jak nowonarodzona![]() Cytat:
pół dnia marudzi wróć - krzyczy w nocy mąż 1,5 godziny nie mógł jej uspokoić w pokoiku. oczywiście obudziłam się mimo, że byłam w drugim. niesety jestem prawie pewna, że to skutek jego noszenia itp. już nawet nie chcę myśleć co będzie jak pójdzie do pracy a mi przyjdzie ją nosić ![]() mówiłam mu żeby nauczył się uspokajać ją w kołysce/łóżeczku ale on od razu bierze na ręce, nosi i buja ![]() zaczynałam pisać posta i karmiłam, teraz wziął ją oglądać mecz i już słyszę że marudzi. nie wiem co będzie w nocy ![]() J0zefina GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!! Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-01-15 o 21:19 |
||||||
|
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
emma czuje sie do doopy. Glowa mnie nadal napieprza, wezme paracetamol nanoc. Do tego lewa piers mnie boli |
|
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Mam za swoje, lodow mi sie zachcialo a teraz czuje jak zoladek pobolewa i jakos mi niedobrze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

- Jak zaczynasz rodzić na którymś ze swoich egzaminów.....
To jest również i moje marzenie 
a nawet trzeba 

Także nie mam pojęcia jaki klocek we mnie siedzi 

Okazało się, że jest i wzięłam rozm "2"dwie paczki za 50 zł. I tu pytanie do mamuś, bo chciałabym chyba jakieś jeszcze "1" kupić i pewnie oryginalne pampersa, to ile ich wziąć? Do sklepu niestety po powrocie ze szpitala będę miała daleko, więc muszę mieć zaopatrzenie na minimum tydzień.

Osz Ty!! I co, nakrzyczałam 5 minut temu na męża (nie pamiętam już za co :P) a teraz jak go ładnie poprosić żeby wyskoczył po lody? 
16.06.2012 

w dodatku nie mogłam się powstrzymać i uspokoić. aż położna myślała, że to przez nią
też miałam podobne posiedzenia ostatnio tyle że na skypie