|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2852 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Raz lepiej raz gorzej, uczymy się siebie nawzajem
![]() Z różnym skutkiem. Wiem jedno, kocham swoja córkę nad życie, i zrobiłabym dla niej wszystko. Staram się spokojnie do wszystkiego podchodzić, ale czasem za dużo się denerwuje. (inna strona medalu opisana w klubie.........eh..) Cytat:
![]() Martwię się, też że skóra mi zostanie... I zastanawiam się czy mogę zacząć używać kremów antycellulitowych..
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ile u ciebie było?? _____________ A i najlepsze było jak wczoraj tesciowa zobaczyła jak sie buja fotelik jak jest postawiony i mówi "ooo jak sie fajnie buja". A ja na to "ooo lepiej nie bujać". Spojrzenie jej na fotelik i na mnie - bezcenne
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-16 o 15:02 |
|
|
|
|
#2855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam zamiar jeść wszystko, jak wyjdzie oczywiście okaże się w praniu
|
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Z takich zapasów można zrobić do słoików i zapasteryzować lub zamrozić np. fasolkę po bretońsku, jakieś pulpety w sosie, bigos, leczo, krokiety, pierogi, łazanki. Mroziłam też kotlety mielone i całkiem dobrze to przetrwały, a roboty przy ich robieniu za wiele nie ma. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Może nie? To raczej mój nie będzie kolosem, jak to gin mi powiedział. A ile waży Twoja pociecha? |
|
|
|
|
#2857 |
|
Rozeznanie
|
u mnie w 35 czyli (34+) miał 2300 g
|
#2858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chce żeby mi chłop zbiedniał , w końcu dużo siły będzie musiał mieć
|
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha,to moze jednak nie az taki duży?mialam wczoraj usg,35t3d i było 3400g,+-10%.
Mariee a Ty szukasz diety,zeby schudnąć?jesli tak,to nie jedzenie słodyczy i toczących potraw + karmienie.zobaczysz,jak Ci kg beda leciały.al zbytnio sie nie katuj,bo cycek naprawdę duzo wyciąga,żebyś nie doprowadziła u siebie jakiejś anemii |
|
|
|
#2861 | ||
|
Rozeznanie
|
Lusso, trzymam kciuki!
Cytat:
Cytat:
Ja dziś jestem kompletnie nieprzytomna po nieprzespanej nocy. Drzemałam już w ciągu dnia, ale chodzę jak zombie i jestem kompletnie bez sił. No i w ogóle mam wrażenie, że urósł mi brzuch znów.... Jutro mam ktg i powiem u mnie w szpitalu, że mały jest owinięty pępowiną wokół szyi. Nie wiem czy to będzie miało jakiekolwiek znaczenie co prawda, ale nie zaszkodzi ich poinformować.
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm to nie wiem,jak go szacować
|
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
Na pierwszej stronie wątku są centyle. Zobacz sobie jak wypada.
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) dopiero zaczęłam się smarować, wcześniej za bardzo mnie bolał brzuch, zresztą byłam zajęta blizną żeby psikać, wietrzyć itp..najgorzej spuchnięty był kilka dni po cc. w dniu cc dosłownie od razu spadł a tak po 1,5 dniu zaczął puchnąć jak balon ![]() wtedy też go przesiliłam drugi raz (przez karmienie w różnych pozycjach i podciąganie się ) i radzę na to uważać... bo z będąc na mocnych środkach przeciwbólowych nie odczuwamy bólu! dziewczynom po cc radzę też uważać na kichanie, kaszel itp, bo można się dosłownie os.... z bólu ![]() ja tak dzień po wyjściu zakrztusiłam się na spacerze i myślałam że już mi szwy pękną. teraz mam też takie wybrzuszenie zaraz nad blizną, na całej długości, grube i twarde jak sznurek ![]() nie wiem czy to się zabliźnia w środku czy co? bo chyba to nie przepuklina.. mam nadzieję! ![]() nad tym podskórnym sznurem jest przerwa i wyżej ten brzuch tzn resztki taka oponka![]() dopiero od dwóch dni nie chodzę w leginsach ciążowych, wcześniej ciągle, bo mnie bolało całe podbrzusze po cc, zresztą dalej pobolewa. szczególnie puchnie i boli jak dużo chodziłam. ja przytyłam w ciąży 16 kg, ale przed ważyłam mało (46kg w 5 tyg ciązy). w ciąży tyłam stopniowo i nie objadałam się jakoś specjalnie - nie miałam zwiększonego apetytu ani zachcianek itp. poza tym nie było po mnie widać tych dodatkowych kg i pewnie dlatego wszyscy są w takim szoku że dziecko ważyło prawie 3,5 kg. teraz ważę 52 kg i taka waga mogłaby mi zostać mam nadzijeę więc że już więcej nie poleci narazie mimo że karmię.. |
|
|
|
|
#2866 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!!!
I współczuję przeżyć, ale najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło.Dziękuję bardzo A Ty biedaku dalej się męczysz... ale może nastąpi to właśnie w najmniej oczekiwanym momencie![]() Cytat:
Pisałaś o chrzcie... mam pytanie, jakie są teraz wymogi dla chrzestnych? Byłam kilka razy, ale już dawno i nie wiem czy się coś zmieniło. Kiedyś trzeba było mieć zaświadczenie z parafii o sakramentach i podbitą kartkę, ze było się u spowiedzi, dalej tak jest? A tak z ciekawości, na ile osób urządzasz chrzciny? Cytat:
a z tym sniegiem to na poważnie czy po prostu ironia, bo u mnie słońce w pełni, ale wiem, że wczoraj gdzieniegdzie sypał śnieg![]() Cytat:
ja się trochę temu nie dziwię... bo skoro ktoś nie uznaje księdza, kolędy ( co jednak jest wpisane w wiarę katolicką) to dlaczego miałoby mu zależeć na chrzcie czy mszy pogrzebowej, bo pochowany przecież tak czy siak będzie.Cytat:
) i to jest bardzo wygodne szczególnie tak jak mówisz w mieście. Tylko nie wiem jak to ująć... po prostu lubię zmieniać biegi ale przyzwyczaję się i zapomnę, ze można było inaczej![]() Cytat:
Katastrofa... Powiedz o tym koniecznie mężowi... A mojej teściowej wczoraj gęba opadła, jak dowiedziała się, że auto kupiliśmy - i to jeszcze dla mnie ( grzech nie do wybaczenia) - bo w jej świadomości to my jesteśmy takie bidoki i na dodatek jeszcze dziecko ma się urodzić. Nawet do tego samochodu nie podeszła. ale oczywiście i tak to jest wszystko skromne, bo ona musi mieć samochód z salonu - kupili pół roku temu- ( bo cytuję " po innych du.pa.ch to ona nie będzie tyłka wozić) a nasze używane więc beeee. Tak więc na kasy brak naprawdę nie cierpią, a małemu nie zdążyli nawet głupiej zabawki kupić, ale za to jak wspominałam 10 letni zdezelowany wózek chcieli nam wepchnąć, obrażeni że za własne pieniądze chcemy kupić nowy. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
boskie to było.... pierwsze tak patrzył patrzył, później tak jakby oczka zaczynały mu się śmiać i pojawiał się uśmiech z takim charakterystycznym skubnięciem kącika ust. |
||||||||
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
może mi pomożecie ... na pierwszej stronie są te centyle tylko że ja nie wiem o co w tym chodzi ... moja w 37t waży 2920g to gdzie ją umieścić w tych centylach ??
|
|
#2869 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Nieźle
super się rozwija. Cieszę się, że wszystko w porządku. Z drugiej strony nie dziwię Ci się, że ciągle się o wszystko martwisz, jestem pewna, że w Twojej sytuacji zachowywałabym się podobnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki! Zaczynam się bać swojego pierwszego KTG Cytat:
właśnie wczoraj zakupiłam wagę, żeby wszystko mieć pod kontrolą...Cytat:
ma dwie rączki to sobie spokojnie poradzi te kilka dni. Znając go pewnie zakupi jakąś mrożoną pizzę, frytki i będzie zadowolony zresztą teraz jak lekarz kazał mi bardzo dużo odpoczywać mój mąż nie pozwala mi robić praktycznie nic U mnie w 35 tc + 3 wyszło ok. 2600g. Lekarz mówił, żeby się szykować na ok. 3300g na koniec. Cytat:
My tak mieliśmy z lodówką. Jak się popsuła chcieli nam ją zabrać do serwisu i nie wpadli na to, że jednak jest nam potrzebna Cytat:
Cytat:
senira, ciekawie wygląda ta chusta, którą pokazałaś. Muszę o niej poczytać, bo jeszcze się waham czy kupować czy nie, jednak ceny używanych chust na bazarku forum chusty.info powaliły mnie na kolana... |
|||||||
|
|
|
#2870 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Noc porażka. Walałam się po łóżku do 5 lub 6 rano, nawet nie wiem, ale już jasnawo było
Cytat:
![]() Ja na ostatnim mieszkaniu po prostu powiesiłam kartkę na drzwiach, że ksiedza nie przyjmuję, mam małe dziecko, więc jak mi ktoś zadzwoni/zapuka i obudzi to będzie usypiał. I nikt się nie dobijał, tylko sąsiadka potem mi się dziwnie przyglądała, chyba tego dziecka szukała ![]() Cytat:
Jka będziesz miała chwilę to wrzuć jakieś zdjęcie, cobyśmy mogły słusznie pozazdrościć ![]() Cytat:
Jak pierwszy raz mi tę teorię sprzedał to od razu czarna rozpacz wagowa uciekła Pozatym trzech różnych lekarzy powiedziło mi że mam dużo wód, więc wmawiam sobie że to wody takie ciężkie są ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jeśli to prawda, to przypał stulecia, już chyba Agooli teściowa grzebiąca w śmieciach jest lepsza Mieć syna z chorym dzieckiem i okradać go, mając kupę kasy Bardzo Ci współczuję tej całej sytuacji.
|
|
#2871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje bardzo
.Wyglada na to,ze jest blisko 90 centyla |
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z moim brzuchem jest dziwna sprawa. Tuż po porodzie spodziewałam się brzucha wielkości 5/6 miesiąca, a miałam od razu płaski... tzn. zostało trochę sflaczałej skóry, ale w ogóle nie było widać powiększonej jeszcze macicy ![]() W ciąży przytyłam 15 kg, po porodzie jeszcze się nie ważyłam, podejrzewam, że mam ok. 8 kg na minusie. Brzuszek troszeczkę "wisi", ale spodziewałam czegoś o wiele gorszego. Widać kilka małych rozstępów, które porobiły się w trakcie porodu. Czekam aż zbledną, a jak jeszcze trochę pobiegam z wózkiem z II piętra, to już w ogóle nie będę miała się do czego przyczepić (o karmieniu piersią nie wspomnę).Aha! Najbardziej zaskakująca rzecz, którą odkryłam po porodzie: zrobiły mi się rozstępy na.... wzgórku łonowym!!! Agatka - a twój brzuszek piękny! |
|
|
|
|
#2874 |
|
Raczkowanie
|
Tak a propos diety dla matki karmiącej, to ja jadłam wszystko dopóki Mała nie dostała zieloniutkiej, pienistej kupy i tak się darła, że dzwoniłam na pogotowie prosić o konsultację pediatryczną.
B. miła Pani doktor poleciła podawać 3x dziennie Espumisan + lakcid dla flory bakteryjnej. To tak na przyszłość jakby jakaś z Was miała podobny problem. W związku z tym winowajcy doszukiwałam się w nabiale - z bólem go ograniczyłam, ale jak się okazuje - niepotrzebnie,, 3 dni temu włączyłam z powrotem i wszystko jest ok. Drugi podejrzany to czekolada - zjadłam 2 Merci. Więcej grzechów nie pamiętam. Od wczoraj na powrót kupa żółciutka ![]() Co do kg po ciąży -aktualnie ważę 4kg mniej niż przed ciążą, bez większych wysiłków. Ale i w ciąży przytyłam b.mało.
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Isia, Jozefina, Sadlaczyca, Komorowska gratulacje
Dobrze, że opisałaś wszystko bez koloryzowania. Wolę nastawić się na najgorsze, niż później się zdziwić, ale i tak panicznie się boję ![]() Kochana ta Twoja córa O nie, teraz o niczym innym nie myślę tylko o lodach ...jak przez całą ciążę nie miałam na nie chęci, tak teraz chcę, chcę, chcę ...a małż w pracy do wieczora ![]() Mezaga, super że wychodzicie w sobotę Sweet vintage, Tajeczka cieszę się, że dobre wieści od lekarza ![]() PawMaj, wspaniały synek Iwantyou, masakra ...ja bym powiedziala mężowi Katarzyniak, fajnie byłoby, aby ten sam ksiądz przyszedł na kolędę i zastał Cię z brzuszkiem A co do Twojego ojca ...brak mi słów ...szok LeLa, śliczny śpioszek Agatka, zgrabny brzuszek. Mamy chyba ten sam termin i ja raczej też nie czuję skurczy lusso, aaaa... kciuki za Was ![]() olusia, moja około 2800g w 35t4d Twoje maleństwo chyba spore ![]()
|
#2876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Twój skarb jest (tak na oko) między 40-50 centylem, czyli krótko mówiąc jest dobrze .
|
||
|
|
|
#2877 |
|
BAN stały
|
Hej Dziewczyny
Witam się w 41 tygodniu termin mija sobie.... a my co ?? dalej w dwupaczku Antek się raczej nigdzie nie wybiera !! Żadnych niepokojących objawów, skurczy, czop nie odszedł, Mały ruchliwy i pokopuje zadowolony Z serii głupich pytań jak sądzicie, czy można brać na noc no spę, jeśli pomaga w bólach pleców ? Bo tak sobie pomyślałam czy biorąc ją (jak jest już po terminie) nie hamuję akcji skurczowej... czyli nie opóźniam maludzie wyjścia ?? już głupia jestem I na koniec się pochwalę Mój Małżonek wczoraj skończył kołyskę dla Antka !! Uwaga w pełni hand made !!! Dodam, że to jego pierwsze dzieło w drewnie - i jak dla mnie jest cudowne Jeśli można być przedumną z Męża... to ja jestem baaaardzo
|
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
tyle naskrobalyscie od wczoraj,ze nie jestem w stanie nadrobic Ktoras sie rozpakowala? Jesli tak to z gory gratuluje ![]() U mnie po wczorajszym KTG wszystko ok, odwiedzilam moj szpital i jestem pozytywnie zaskoczona,oddzial po calkowitym remoncie,w przytulnych,cieplych kolorach,pokoje 1 lub 2osobowe z lazienkami. Jak rodzilam tam w 2011 to podchodzilo pod lekka komune Pozniej czesc dnia mi minela na lepieniu balwana z corka i bieganiu po sniegu,z ktorego dzis nic juz nie zostalo ![]() Pozdrawiam
|
|
#2879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez Dominika juz kladlam ale chyba narazie sobie odpuszcze i poczekam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Yummi_mummy, śliczna
Zdolniacha z męża
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-16 o 15:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

szacun

. 

Mieć syna z chorym dzieckiem i okradać go, mając kupę kasy 
...jak przez całą ciążę nie miałam na nie chęci, tak teraz chcę, chcę, chcę ...a małż w pracy do wieczora