|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
:ha haha:Cytat:
![]() Cytat:
IWANTYOU dzięki za odpowiedź, być może zależy to jeszcze od parafii. O ile dobrze pamiętam to chyba masz materac lateksowy z Ikei.... i jak się sprawuje? |
|||
|
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
MNie bolą kolanka i kostki. Taki urok, z powodu kg, jak powiedziała ginka.
|
|
#2913 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ubrane masz jeansy dla "nieciężarnych" czy to są jeansy ciążowe?
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
małż wrócił więc na chwilę odklejam się od komputera
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak... szczególnie mnie boli prawa dłoń
|
|
|
#2918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Od razu sie przyznam, ze nie nadrobie tego co napisalyscie przez ostatni tydzien. i w zwiazku tym gratuluje serdecznie nowych maluszkow!! W koncu sie doczekalysmy ![]() widze, ze Gosia nadal w dwupaku... ehhh dziewczyno, Ty to sie naczekasz na to swoje malenstwo... a co u mnie... musze przyznac, ze lekkie szalenstwo!! ale bardzo pozytywne sam porod... (postaram sie niedlugo wstawic opis)... ogolnie ok, ale moglo byc lepiej, tzn anestezjolog i polozna troszke olali sprawe, bo skoro to pierwszy porod to byli pewni, ze bedzie dluuuugi, a tu nic z tego ja zawsze musze wszystko zalatwic jak najszybciej sie da no w kazdym razie porod byl razem z Tz i mimo, ze wczesniej pisalam, ze to on zadecyduje czy chce tam byc czy nie, to teraz juz wiem, ze bez niego byloby to prawie niemozliwe i ze nastepnym razem to juz obowiazkowo ma byc i tyle. zreszta sam tez byl bardzo zadowolony z tego ze mogl w tym uczestniczyc (choc zakaz zagladania miedzy nogi i tak obowiazywal) i stwierdzil ze nie mogl by mnie zostawic samej w takich meczarniach ![]() co do samej Klary... obydwoje jestesmy w niej po prostu zkochani!! jak patrze na Tz to mimo zmeczenia nie schodzi mu ten dziwny usmieszek z ust nie jest w stanie przejsc obok jej lozeczka bez dotkniecie jej, czy pocalowania - tak samo jak ja zreszta ogolnie, to opieka nad noworodkiem, to praca na pelen etat: rano karmienie, przewijanie ok 8-9 i najczesciej wszystko trwa ok 2 godziny, bo nie chce zasnac po jedzeniu, poem ok 12 powtorka, potem 15, 19, 23, 3-5. tak mniej wiecej. czasem zje i zaraz znow zasnie i po 30 min posilek zalatwiony, a czasem obudzi sie o 3 w nocy i jest marudna do 6. a najgorsze jest jak zamiast zwyklego marudzenia wlaczy sie jej ryk na caly regulator (choc to sie zdarza bardzo rzadko), to wtedy nie wiem co robic i tak dziwnie sie czuje, ze nie potrafie pomoc wlasnemu dziecku, bo moze ja cos boli... ale ogolnie jest nprawde bardzo fajnym dzieckiem. pierwszy spacer zaliczylismy wczoraj i musze przyznac, ze jest to bardzo fajna metoda usypiania. dzis nie wyszlismy bo niestety pada. co do przebierania i pieluszek to az tak duzo tego nie idzie. przebieramy zazwyczaj raz dziennie po kapieli, chyba ze zdarzy sie jakis mini wypadek - ulewanie, ale to bardzo rzadko. pieluch na dzien idzie ok 5, choc zdarza sie ze przewijam ja 3 razy w ciagu godziny, bo mi robi na zlosc kapiele i przebierania to chyba jej ulubione zajecia - nawet nie steknie. nie lubi tylko pielegnacji oczu, ale wcale sie nie dziwie ![]() karmie piersia i poki co jest ok - mala ladnie sie zasysa, brodawki leciutko bola od czasu do czasu, ale smaruje kremem. raz dziennie odciagam pokarm, zeby mi cycki nie eksplodowaly i zamrazam na pozniej. jeszcze nie probowalam jej karmic butelka, poczekam jeszcze ok tygodnia i zaczne ja przystosowywac. no i tak ogolnie to tyle. macierzynstwo chyba juz mnie troche zmienilo! zdaje sobie sprawe z rzeczy waznych i wazniejszych i polecam wszystkim!! trzymam kciuki za Was wszystkie i postaram sie czesciej zagladac.
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
to od trzymania myszki wizażu
|
|
#2922 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jakie dokładnie autko Ci mąż sprezentował, jeśli można wiedzieć? Moi teściowie też mają auto z salonu, bo przecież co oni będą używanym jeździć co z tego, że na kredyt, który ledwo co spłacają ![]() Cytat:
w dzień nie mam problemów, a w nocy coraz częściej.Dokładnie. Co do zasady placówki prywatne, które mają kontrakty z NFZ o wiele lepiej funkcjonują niż te państwowe. W tych drugich robią łaskę ze wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2923 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
To, że Twoje dzieciątko jest na ok. 47 centylu oznacza, że 47/100 (czyli 47%) dzieci w tym tc, jest od niego lżejsza. A ono jest lżejsze od 53% innych dzieci. Zatem plasuje się blisko średniej wagi płodu dla tego okresu ciąży. Mam nadzieję, że nie zamieszałam jeszcze bardziej. Jednak te pomiary z USG są tylko szacunkowe, więc nie można do końca i ślepo im ufać. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-16 o 16:32 |
|||||
|
|
|
#2924 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no mi się wydaje, że brzuch już jakiś czas temu do dołu poszedł, ale samej to ciężko ocenić a jeansy mam swoje nie kupowałam nic dla ciężarnych specjalnie chyba, że bluzki obcinane pod biustem, ale to też takie na co dzień później z tym, że luźniejsze
|
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest szpitalem wojewódzkim, z niezłym sprzętem itd. Wszystkie ciężkie przypadki tu trafiają. A przy okazji lekkie ![]() Własnie. Zadzwonię
|
|
|
#2926 | |
|
Rozeznanie
|
Soleil_Rouge, super, że do nas zajrzałaś i mega fajnie się Ciebie czyta
Jeszcze raz gratuluje córeczki ![]() Cytat:
Niech sobie robi co chce ze swoimi pieniędzmi, tylko wiesz ja wychodzę z takiego założenia, że jeśli brakuje mi kasy to ograniczam wydatki. U niego jest natomiast inaczej, nas by tylko pouczał na co wydajemy pieniądze i po co kupujemy, to czy tamto dla dziecka.
|
|
#2927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2929 | ||||
|
Konto usunięte
|
Och wróciłam od kosmetyczki - zafundowałam sobie hennę rzęs i brwi, kto wie kiedy będzie na to czas jak nie teraz?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: że tak to wszystko opisujesz, dla mnie to jest bezcenne. Jaka Ty drobniutka jesteś. 52kg to ja ważyłam w podstawówce OMG ja się modlę żeby ważyć 62 kg, a bym musiała zrzucić moje 18 kg ciążowe + 5 kg przedciążowej nadwagi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cześć Czekamy z niecierpliwością na opis porodu :![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Ponawiam pytanie mariee - czy można stosować balsamy na cellulit podczas karmienia? |
||||
|
|
|
#2930 |
|
BAN stały
|
Hej
hej to znów ja obczaiłam fajną stronę z opisem szpitali i warunków i wogóle www.gdzierodzic.info - bardzo przydatne ciekawe informacje Oprócz tego polecam 9 ty odcinek Bosackiej "o Matko! " jest o porodzie i całkiem fajny. Jakby było trudno znaleźć prześlę na PW
|
|
|
|
#2931 | |||
|
Rozeznanie
|
I ja mu się wcale nie dziwie. Co będzie wychodzić jak takie łoże nie gotowe
Dobre dobre.... ![]() Cytat:
Matkooooo gdzie mój mózg..... Cytat:
Cytat:
|
|
#2932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie to trochę nie na miejscu, bo sami mamy sporo wydatków...
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Wtajemniczenie
|
Yummi_mummy...kołyska cudowna
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44641823]się modlę żeby ważyć 62 kg, a bym musiała zrzucić moje 18 kg ciążowe + 5 kg przedciążowej nadwagi [/QUOTE]zrzucimy razem Ja zawsze sucha byłam ale dziwnym trafem własnie przed starszakową ciążą przytyłam z 5 kg. Podczas karmienia zlazło i to. Naprawdę. Liczę na to, ze teraz też pójdzie szybko. Nie nastawiam się, żew tydzień, ale daję sobie czas do wakacji Do urlopu, żeby móc się rozebrać na plaży
|
|
|
#2935 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podobno w większych miastach w PL da się wypożyczyć chustę - może w ten sposób mogłabyś sobie wypróbować? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Dobra co do teściowej.
Powiedziałam wszystko mężowi zdenerwował sie i zaraz zadzwonił do ojca. Nie bede streszczac całej rozmowy. Senk w tym ze moj teść nic nie wiedział o tych pieniądzach i o koncie w tym banku. Pokłócili sie chyba potwornie z teściowa. Bo jak maz do niej pojechał to rzuciła w niego ten tysiąc złotych i zaczęła obrażać. Najbardziej mnie ze mam sie odpier*** od jej pieniędzy ze to nie moj biznes na co moj maz mówi se jednak moj skoro to nasze ( moje i jego) pieniadze pożycza powiedziała ze ona sobie odlozyla na swoje potrzeby i nikomu nic do tego w sensie nam czy jej mężowi ze możemy zapomnieć o jakim kolwiek wsparciu dla Dominika z jej strony na co moj maz juz w złości powiedział ze szkoda bo liczył na kolejne 3 pieluszki ( Dominik dostał od babci karuzele na gwiazdkę ja kupiłam ona cześć oddała i 3 pieluchy tetrowe) ze ja powinnam patrzeć na siebie a nie nią bo ona urodziła O CZASIE swoje dzieci a ja jakoś mam z tym problem no i tyle. Ahaa i ze na chrzcie jej nie bedzie i mamy oddać pieniadze które dała na wozek. Jak moj teść to usłyszał to wpadł wszak i powiedział ze absolutnie nic nie mamy oddawać i ze to jest od niego i ze on na chrzciny napewno przyjedzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas przed chrztem są jakieś nauki dla rodziców i chrzestnych. Chrzestni muszą mieć zaświadczenie, że są po bierzmowaniu. I co mnie trochę denerwuje, tutaj nie chcą ochrzcić dziecka bez Mszy. Podoba mi się ten sposób jak opisała iwantyou. Pomiędzy Mszami, bez większego zgiełku, kilkanaście minutek przy ołtarzu i "po krzyku". Kto pisał o foteliku...? Chyba katarzyniak jeśli się pomyliłam przepraszam. U mnie dosłownie ta sama sytuacja, tylko bardziej rozbudowana... A rzecz działa się w Święta. Otóż, bratanek mojego męża ma Komunie Świętą w maju, rodzinka mieszka w Niemczech, niecały tysiąc km. Rodzina męża (tutaj w Polsce) to 9 osób (teściowie 2 + siostra z rodziną (2+3 dzieci) i my 2) no aaaale w lutym ma się pojawić nasza córcia i zaczyna się problem. Bo na ten wyjazd już jest załatwiony bus z wypożyczalni 9 osobowy, bo większych nie ma... No tylko w maju to nas będzie 10 i mówię, że przecież nas będzie 10, no to głębokie liczenie,raz, drugi, trzeci no i nie chce być inaczej bite 10 osób. I nagle pomysł teściowej... to ona będzie małą przez całą drogę (1000 km!!!!!!!!!) trzymać na rękach. I moje "absolutnie nie" kwitowała z uśmieszkiem (ale całkiem serio) że ona tak chce i tak to taniej wyjdzie niż na 2 auta jechać... Aaaa no i co się widzę z teściami to mi mówią, że zaraz po porodzie muszę iść z dzieckiem do fotografa, żeby małej dowód wyrobić (do przekraczania granicy) bo ostatnio jakiś wujek piąta woda po kisielu na dowód czekał 7 czy 8 tygodni i żebyśmy zdążyli. No i jak tu nie zacząć biegać z maczetą...
|
|
|
|
|
#2939 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Iwantyou szkoda słów Skoro jej na jej potrzeby to chyba potrzebą było wyłozenie na te płytki. No co za babsko masakra |
|||
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Soleil_Rouge-- fajnie ze zajrzałaś do nas
super, że malutka rośnie zdrowo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

:ha haha:
Mój Małżonek wczoraj skończył kołyskę dla Antka !! Uwaga w pełni hand made !!! Dodam, że to jego pierwsze dzieło w drewnie - i jak dla mnie jest cudowne 

Niunia może być mała byleby była zdrowa
16.06.2012 

. Wczoraj odebralismy fotelik-nosidełko. I jakie rzeczy usłyszałam od teściowej, osoby wykształconej po studiach, pracującej ciągle z młodzieżą, osoby która wychowała dzieci? - otóż jak tż zaczął trochę narzekać na jakosc fotelika itp to teściowa powiedziała że przecież ten fotelik jest bardzo ładny, że przeciez jak dziecko będzie miało 6 miesiecy juz to nie będzie chciało w nim siedzieć ani w nim sie bawić, ze nie ma sensu kupować najdroszych rzeczy dla dzieci bo i tak im sie znudzą, a ze kiedyś jak sie jechało samochodem to dziecko brało sie poprostu na rece w zawiniątku. Ja zaczęłam mówić, że taki fotelik to głównie ma za zadanie bezpiecznie przewozić w aucie dziecko, a jakosc materialu to juz inna sprawa .... No a tesciowa dalej swoje ze kiedys tego nie było. Jezuuuuuu nie spodziewalam sie takiej wypowiedzi nielogicznej i absurdalnej od osoby co powinna jednak mieć troche rozumu 

OMG ja się modlę żeby ważyć 62 kg, a bym musiała zrzucić moje 18 kg ciążowe + 5 kg przedciążowej nadwagi

masakra.