![]() |
#511 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
W ogóle Wy tak o porodach piszecie ostro, a ja bym kazde pieniadze za cc zaplacila....
73 kg ![]() ![]() Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-01-16 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#514 | ||||
Zadomowienie
|
Co racja, to racja
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie o to chodzi, żeby delikatnie rozmasować i były bardziej elastyczne, łatwiej się rozciągnęły (i potem właśnie wróciły szybciej do stanu pierwotnego) a nie żeby Ci to dziecko samo wypadło ![]() Cytat:
![]() Po urodzeniu Antka, jak byłam jeszcze w połogu, to przeważnie mąż gotował, czasami moja mama coś podrzuciła. A potem zrobiło się całkiem sporo czasu - takie maleństwo dużo śpi, poza tym można je na leżaczku przynieść do kuchni o gotować. I chyba teraz z Antkiem (20mcy) jest mi trudniej ogarnąć temat kuchenny, bo trzeba mieć gościa ciągle na oku. Niby potrafi się zająć sobą, ale nigdy nie wiadomo kiedy mu coś strzeli do głowy. I przyznam, że trochę się martwię jak to będzie na wiosnę - nie mamy nikogo do pomocy, mąż dłużej pracuje niż w Polsce... To arabskie cudo ![]() Działa podobnie jak wosk - wyrywa włoski z cebulkami. Tylko nie boli tak jak wosk (nie przykleja się tak do skóry), i nie robią się krostki potem, bo zrywa się z włosem a nie pod włos. Cytat:
![]() Podoba mi się Twoje podejście - uczciwe i nie uczące konformizmu. Dodam jeszcze, że czasy się zmieniają, i jak nasze dzieci będą w drugiej klasie, to komunia może wcale nie być takim ważnym wydarzeniem, bo coraz więcej osób odchodzi od kościoła i dzieci nie chodzące na religie nie będą takie wyjatkowe jak kiedyś. Zresztą w mojej klasie (ponad 20 lat temu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Antek właśnie zaczyna mówić - głównie po polsku, bo nie chodzi do żłobka, i ma kontakt głównie z nami. Nie planujemy być we Francji przez całe życie, do przedszkola juz pewnei pójdzie w Polsce, ale zależy mi, żeby trochę tego francuskiego liznął... Generalnie wydaje mi się, że złapie trochę na podwórku, w świetlicy, w żłobku (od września).nie wiem tylko jak mam do niego mówić przy francuzach - po polsku, czy po francusku. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#516 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Pokaze ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja chce szybki porod SN - jak bede miala traume to trudno, chociaz bede miala dobry argument czemu nie chce drugiego dziecka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() dzięki dziewczyny za kciuki ![]() ![]() ![]() dzień uważam za udany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale malutka! ![]() Cytat:
![]() maggie123 współczuje nieprzespanej nocki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Piotruś nieprzyjemności by chyba nie miał z jej strony ale my na pewno ![]() Cytat:
![]() ![]() jeśli masz w domu hennę to możesz ją sobie sama zrobić tylko najpierw 1 oko a później 2. Jak nie masz to u kosmetyczki koszt henny rzęs to do 20zł (ok 15) Henna przyciemni rzęsy, efektu nie będzie jak przy tuszu ale będą ciemniejsze i mięciutkie ![]() A co do łez podczas porodu to co czytam opisy porodów to każda się zryczała ze szczęścia więc zakładam że po tych mękach podczas samej akcji porodowej i te całe 9 miesięcy na pewno i u nas spowodują wyciek z oczu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Moderator
|
No pewnie masz racje - zobacze w praniu jak to z tym makijazem wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja to się toczę jak kula teraz jak wyszłam o 14:30 to wróciłam ze sklepu o 16 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Zobaczymy, teraz gada, a wyjdzie w praniu jak będzie ![]() 3. Ja też straszę na ulicach i będę straszyć na porodówce ![]() ![]() Wróciłam z zakupów i powiem Wam boję się śniegu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do męża, to mój też nie edukował się wcale, w żadnym temacie nawet. Ja nawet z nim średnio omawiałam zakupy ![]() ![]() żelazo spadło owszem, od kilku dni biorę tabletki. A jaki to ma związek? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj się pytałam siostry- jej nie musieli nacinać, chociaż miała ekspresowy poród- obudziła się w szpitalu i powiedziała położnym, że chyba cos jest nie tak, bo jej wody odeszły. I miała z marszu 8 cm rozwarcia... Mała przyszła na świat po 2 godzinach. Cytat:
![]()
![]() |
#523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
A w ogóle to zazdroszczę Waszym dzieciaczkom, które będą miały styczność z innymi językami już od urodzenia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mąż ma tutaj czasowy kontrakt, w Polsce jest na urlopie szkoleniowym. Chętnie bym została trochę dłużej, ale zobaczymy jak będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie chodzi po prostu o to, że samopoczucie od razu mam dużo lepsze, jak się delikatnie pomaluję. I mowa tutaj o korektorze pod oczy czy tuszu właśnie. Bo np. jak mam zły dzień, to jesli się podmaluję, od razu jakoś energii mam więcej, nie wiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No a co do drugiego - uważaj na siebie. Teraz trzeba dreptać jak kaczka na sztywnych nóżkach. U mnie śniegu ni hu hu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja zazdroszczę śniegu, u nas nie ma ![]() ![]() Na porodówkę pojechałam bez makijażu i bez pomalowanych paznokci (u nas to wymóg) ale nie czułam się zaniedbana, przecież byłam umyta, wydepilowana i nadrabiałam ładnym szlafrokiem i fryzurą ![]() ![]() Co mi przypomina, że muszę się wziąć za nogi, tak mi teraz włosy szybko rosną, że depilator idzie w ruch co 2 tygodnie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No muszę, ale jest masakra na chodnikach. Więc uważać dziewczyny !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak czy inaczej sam już nie może doczekać się kiedy mała bedzie z nami i szczerze nie wyobrażam sobie jak mogłabym mu zakazać zorganizować pępkowe ![]() ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie odnośnie badania Toxoplazmozy? Przed zajściem miałam IgG dodatnie (czyli już przechodziłam toxo i mam przeciwciała) i IgM ujemne(czyli w momencie robienia badania nie byłam chora). Po zajściu, na pierwszej wizycie lekarz zalecił powtórne badanie IgM, które wyszło ujemne. Teraz lekarz znów zlecił IgM?... Jak to jest z tą toxo, czy można zachorować kilkakrotnie na to? bo tak się zastanawiam czemu teraz zlecił mi to badanie? też będziecie powtarzać to badanie teraz, pod koniec ciąży? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wg mojej mamy: żeby zaprosić boga do swojego mieszkania, a kropienie mieszkania przez księdza: żeby szatana wygonić (u nas obowiązkowo każdy kąt mieszkania musiał byc wykropiony, mama nawet nas kropiła ![]() [QUOTE=ag9;44636784Komunia może faktycznie jest ważnym wydarzeniem dla dziecka, ale osobiście uważam że 8-letnie dziecko i tak nic z tego nie rozumie i wydarzenie to wiąże się tylko z prezentami. Tak sobie wymyśliłam, że jak będą komunie to weźmiemy młodego na jakieś wypasione wakacje ![]() ![]() koziemleko mi się przypomniała przeróbka piosenki z maxa "ja przetykam krany" bejb200 ![]() ![]() Cytat:
![]() bebe97 za zakupy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#530 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() U mnie wystarczy zaswiadczenie ze szpitala o porodzie. Ja tez go lubie i nie mialabym nic przeciwko zeby moj TZ mi tak kiedys odwalil ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
ja już po wizycie, Mała jest o 2 tygodnie do tyłu(( wszystkie części ciała ma do siebie proporcjonalne, ale jest szczupła i w 33t1d ma 1830g.. lekarka mówi, że mam się nie przejmować, że patrząc na moje gabaryty to lepiej, że jest mniejsza, bo łatwiej urodze, mam pić duzo wody, żeby płynu owodniowego nie ubywało... ale wiadomo jak to jest i tak sie martwię;(
za tydzien kolejna zwykła wizyta a za dwa tygodnie z usg..
#532 |
Rozeznanie
|
U mnie nie ma takiej mozliwości, znajome brały do porodu połozna, ale miału uzgodnione, że ma do cc doprowadzić, bo ponoć to położna decyduje czy damy rade urodzic czy nie?
#533 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za segregacje ciuszkow do prania tez sie juz wzielam Jutro lecimy z tym koksem ![]() a Ty to juz pelna gotowosc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() porod marzen ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#535 | |
Rozeznanie
|
o matko, dziewczyny, ile czytania..
![]() byłam u lekarza, jak mnie badał to aż krzyknęłam z bólu ![]() stwierdził, że szkoda, że nie chodziłam do szkoły rodzenia, bo co to będzie przy porodzie jak boli przy takim badaniu plus fakt, że nie będę znała położnych i lekarzy jak przyjadę rodzić, a poznałabym ich chodząc do sr. no ale teraz to już za późno. Opr dostałam za to, że porodówkę oglądam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
podobno wody osiągają swoje maksimum do 33 tygodnia, a potem jest ich coraz mniej... więc żeby się nie zrobił niedobór to mam pić 2l płynów dziennie.
#539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też bym tak chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.