|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
Nie testowałam. Eryk caly czas na papmersach był. Teraz dopiero co przez przypadek kupiłam tescowe pieluchy i są bardzo dobre,w sumie jak pampki,więc je mogę polecić. Dostałam próbki pieluch chyba z Aldiego to zobaczę jakie są jak mały się urodzi,byly też chusteczki,na Eryku przetestowałam: beznadziejne.
![]() |
#3122 |
Zadomowienie
|
Dziękuję że się o nas martwisz
![]() Ja tylko daję dziś znak, że żyję. NMoze cos nadrabie. Doris wieczorem miała zły humor. Mam kolejny kryzys laktacyjny więc znowu walczę by w ogóle coś było. zaczynam byc juz tym zmeczona ![]() ![]() Przeczytałam o twojej tesciowej i mnie zatkało ![]() Gratuluje nowym mamusiom ![]() ![]()
#3123 |
Gang Iren
|
Wiecie co? Ja przy dwóch dzieciakach nie miałam ani kryzysów laktacyjnych,ani nie zauważyłam skoków rozwojowych,ot czegoś tam dzieciak się nauczył,ale nie było jakiś gwaltownych zmian w zachowaniu...
#3124 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() Karmi malinowe ![]()
![]() |
#3125 |
Gang Iren
|
Ja uciekam już naprawdę.
Gdybym miała jechac do szpitala to dam znać. A jak nie to odezwę się pewnie rano. Dobranoc!
#3126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3127 | |||
Zakorzenienie
|
ja dziś Was na raty brałam, z drzemką 3 godzinną w międzyczasie, bo ja dziś wolna, a Wy nadproduktywne :P
Cytat:
![]() jestem w szoku! co za babsztyl! jak czytałam wcześniejsze wypowiedzi to myślałam, że to jakieś nieporozumienie, że to może zamrożony wkład własny, który jest potrzebny przy odpaleniu kredytu, ale teraz.. dobrze, że powiedziałaś mężowi i tak szybko zareagował, a zachowanie teściowej po jej nakryciu - utwierdza w przekonaniu, że Dominik może się wychowywać bez udziału tej babci, bo babcia nie pomoże, a okradnie wnuka gdy jest na pewno bardziej potrzebujący niż ona.. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś drugi wieczór jadę na apapie, bo głowę mi rozwala od tego kataru. Poprawiło mi się już sporo, nie kaszlę tak, że od ciśnienia w brzuchu mogłabym urodzić, nie smarkam na cały dom, ale czuję, że to zatoki się teraz odzywają. Strzeliłam sobie 3 godz drzemkę na wieczór i teraz pewnie szybko nie zasnę ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do skoków rozwojowych to u naszych maluchów powinnismy sobie dac spokój przez pierwsze półtora roku z ich ocena tak twierdzi neurolog u którego dziś byłam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3130 |
Rozeznanie
|
Sadlaczyca, Komorowska, Lusso, gratuluję narodzin pociech.
![]() Ale naprodukowałyście dzisiaj, ledwo nadrobiłam. ![]() Byliśmy dziś z Adasiem w wózku na dłuższych zakupach i Mały grzecznie je przespał. ![]() Chciałam ubrać mu śpiochy nieużywane od dwóch tygodni i okazało się, że z nich wyrósł. Jakoś tak dziwnie mi się zrobiło, mój mały mężczyzna rośnie, niedługo jakaś ruda laska mi go zabierze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Rozeznanie
|
Tak mi się przypominało, ze któraś z was pytala o materac lateksowy do lozeczka. Po dogłębnej analizie tematu zdecydowalismy się na zakup takiego materaca. Bralismy pod uwagę dwie firmy - Hevea i Vitmat. Niektórzy pisali na temat tego pierwszego, ze jest zbyt miękki dlatego zdecydowalismy się ostatecznie na ten Vitmat. Póki co jesteśmy zadowoleni. Wyglada bardzo porzadnie, nie wydaje się zbyt miękki, ma 9 cm grubości. Na razie testowaly go tylko koty i wygladaly na zadowolone
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 | |||
Raczkowanie
|
Bosz....pobiła moją...jestem w mega szoku. Macie pretekst, by już NIGDY, PRZENIGDY sie z nią nie kontaktować. Podobny numer zrobiła moja babcia (mama taty) mojej mamie. Moja mama z dnia na dzień zerwała wszystkie kontakty, doszło do tego, że się wyprowadziliśmy 100km od niej, serio, w afekcie...Babcia potem tęskniła, wysyłała paczki, moja mama odsyłała je. Znalazłam ostatnio opakowania z tych paczek, listy mojej mamy do babci, że ma dać im św. spokój. Stanowcze listy mojego ojca, że się mama ma odp.....ć od nich. Babcię spotkałam po latach, teraz się nią sama opiekuję, pisałam o tym. Ona nadal ma zły charakter, szantażuje mnie czasem, ale wiem, że żałuje tego co się stało. Nie dała rady tego naprawić, bo moja mam niestety dość młodo zmarła.
Czasem lepiej zeby tak się skończyło, wierz mi. Szarpanie się latami z taką osobą jest strasznie męczące. Ja się dziś porzygałam z nerwów po rozmowie z moją teściową. I wiem, że szybko się to nie skończy. Po krótkim kursie psychologii i psychiatrii stwierdzam, że obie nasze teściówki mają silne zaburzenia nerwicowe (nawet nerwice natręctw, czyli zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne : u mojej to przymus ciągłej kontroli nad wszystkim, nawet nad tym co mamy w hasioku). Twoja dodatkowo przejawia zaburzeń afektu pod postacią afektu patologicznego(zreszta moja też, nie miałam okazji jej powiedzieć co myślę...)... Może się mylę, ale jak ładnie brzmi:P Cytat:
![]() Cytat:
Sadlaczyca, komorowska: Gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
![]() Co ja to miałam napisać....że miałam iść wcześniej spać, ale mi nie wyszło:P Ale skoro nawet Akkma śpi, to ja też się zwijam ![]() ![]()
![]() |
#3133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do reszty... Uważam że masz rację, lepiej się odciąć, niż pozwalać zatruwać sobie życie toksycznym osobom. Ja tak zrobiła, moja matka w moim życiu nie uczestniczy, i mam święty spokój. Teraz jest parcie na diagnozowanie wszystkiego, opisywanie tego jako zaburzenia, a czasem da się znacznie prościej - ludzie bywają źli, niewrażliwi, egoistyczni i nic się z tym nie da zrobić. Wnikanie dlaczego tacy są, ma sens tylko do pewnego momentu, i moim zdaniem jest na to za późno co do ludzi w wieku tak zwanym "teściowym" - jeśli przeżyli taki kawał swojego życia nie zajarzywszy że coś jest z nimi nie tak, to już nie zajarzą. Cytat:
![]() ![]()
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2014-01-17 o 00:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
ejani sadlaczyca lusso gratulacje.
Strasznie mnie glowa i szyja wczoraj i dziś bola dostaje leki przeciwbólowe, mam dużo pic i lek mi maz ma rano przywieźć. Marcelek ładnie mi je nawet jak leze na plecach. Bol brzucha po cc straszny, ale mam nadzieje ze z każdym. dniem będzie lepiej. Synek miał usg płuc i jąder dziś beda wyniki. Pielęgniarki są mile i zabierają mi go na noc. Myślę ze dziś juz dam rade się nim opiekować. Maz jest ze mną caly dzień i pomaga mi bardzo, nieśmiało ale z kazda chwilą lepiej. Moje kochane chłopaki. <3 Trzymam kciuki za was dziewczyny. Troszkę podczytuje. Od poniedziałku będę robić to regularnie, obiecuje. ![]() ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ---------- Muszę się pochwalić ze nasz syn zdobywa juz serca kobiet. Zachwycają się jego czupryną i mówią do niego "grubasek" nie jest gruby ale chyba największy na oddziale ![]() Troszkę wczoraj stracił na wadze, bo dlawil się wodami plodowymi i wypluwal. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-01-17 o 01:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Rozeznanie
|
Iwantyou, wow
![]()
![]() |
#3137 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, wpadłam tylko sprawdzić, czy rodzicie- gratuluję nowych maluszków!
Gosia, Lidka, a Wy? To jakiś dreszczowiec z Wami! (mamy jeszcze banana? Jeśli tak, to wielki ![]() ![]() ![]() ![]() Nie nadrabiam, bo mi syn nie daje, ale widziałam, że odezwały się Switezianka i Maruda- za Wasze dzieciaczki ciągle trzymam kciuki i się modlę szczególnie, myślę że Krzyś może nas pozytywnie jeszcze zaskoczyć! Tyle Wam chciałam napisać (np.że postarajcie się wyleczyć kaszel, bo ciężko kasłać ze szwami, że przez mojego ssaka mam poranione sutki i mimo że mamy apetyt, dobrze przystawiamy i mleko, laktacja to koszmar albo poprosić o szablony, o których wspominałyście, żeby wydrukować małemu bo ewidentnie szuka czegoś po ścianach i jeszcze milion rzeczy) ale tu mi synek robi miny i rozprasza a zresztą tak mi się chce spać, że tylko się pożegnam i spadam... Trzymajcie się ciepło!
#3138 | ||
Zakorzenienie
|
Jaak tu się wyspać? ?????????
Już mam naprawdę dosyć, bolą mnie biodra, spojenie mi się już rozsypuje,oczy wielkie,znowu będę chodzić dziś jak zombi ![]() Do terminu zostało 12 dni, jak ja bym chciała wcześniej urodzić ![]() Już myślałam ze któras w nocy urodziła a tu nic ![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
![]() To super ze mozesz się już cieszyć synkiem, zazdroszczę ![]() No coś kiepsko nam idą akcje porodowe, ale moze jeszcze się coś ruszy do końca tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
![]() Ojej no wierzę ze ból brzucha po cc jest straszny, jeszcze pare dni i powinno być lepiej ![]()
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
Dobry ...
Srednio wyspana jestem, budze sie rowno co 1,5h na siusiu... ![]() Mialam dzisiaj plan nic nie robic tylko wyjsc z psem na spacer i wejsc sobie do wanny ale TZ mnie uprosil zebym mu na poczte poszla wyslac list -- niby nic tylko zeby to zrobic musze isc do bankomatu ( ktory na zlosc jest w przeciwna strone niz poczta) i zachcialo mi sie krupniku przez was wiec i do sklepu musze skoczyc... Ehhh a mialam robic nic. Send from my IPhone ![]()
#3140 |
Rozeznanie
|
Ja już się nie żegnam bo pewnie znowu mnie na oddziale nie zostawią
![]() Już tak bym chciała urodzić całą noc lekko ćmił mnie brzuch ehh nie wysypiam się od dobrego miesiąca chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
Jednak nikt mi nie podmienil dziecka. Spał dzisiaj miedzy 23h30 a 00h15 i miedzy 2h a 6h. I koniec. Do tego ma focha na tatę. Uspokajac może tylko mama.
Umrę z niewyspania przy nim.
#3142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Goosiaaa jak tam? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Kurcze wam sie tak spieszy do tych porodow a ja wole poczekac i mam nadzieje ze przed terminem to nie urodze...
Send from my IPhone ![]()
![]() |
#3144 |
Rozeznanie
|
Nocne karmienie mnie wykończy
![]() Właśnie zakończyłam czterogodzinny maraton: cycek - zaśnięcie przy cycku - odłożenie do łóżeczka - oczy jak pięć złotych - ryk - cycek - zaśnięcie przy cycku - odłożenie do łóżeczka - oczy jak pięć złotych - ryk itd. ![]() ![]() ![]() Normalnie wsunęłabym się jeszcze pod kołdrę, ale o 8 przychodzi położna. Boże! Ona obudzi mi dziecko ![]() ![]() ![]() Zrobiłam sobie mocno kaloryczne śniadanie i postaram się wydobyć jakieś rezerwy energii. A wy się nie obijajcie, tylko sio! na porodówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3147 |
Zadomowienie
|
U nas noc spokojna
![]() Chociaz Zuza zrobiła niespodziankę mamie. I trzy razy w przeciągu 10 minut musiałam jej zmienić pampersa ![]() Zrobię jej dziś zdjęcie,w wydaniu różowym i postaram się wrzucić ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- królowa- polozna o 8 rano..? Wow.. Moja od 1O zaczyna jeździć.. Współczuję.. Może w dzień uda Ci się chociaz na chwilę zdrzemnac.
#3148 |
Zadomowienie
|
Ja sie melduje po travicznej nocy. Gosiaaa melduj sie, przeciez nie mozesz rodzic beze mnie, my mamy upartych drugich synow musimy trzymac sie razem. Nie zostawiaj mnie samej. Za ta bolesna noc z samego rana potraktowalam Milosza lodowatym jogurtem pitnym. Nie daje mi spac to nie dam mu rano odespac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lidkaa82 Czas edycji: 2014-01-17 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | ||
Gang Iren
|
Hej.
Nie urodziłam. Skurcze trochę trzymały,a w końcu się uspokoiły. Chyba lepiej nastawię się,że urodzę 2 tyg po terminie... Cytat:
Dorodnego masz synusia i małego przystojniaka,wiec jak się mają nie zachwycać ![]() Ejani nie zacytowało mi. Fajnie,że się odezwałaś mimo zaabsorbowania synkiem ![]() Cytat:
![]() Dużo siły życzę!!
![]() |
#3150 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
U nas noc w miare ok, Alek troche kolo 3 rano pomarudzil, ale bywalo gorzej ![]() Tak sie zastanawiam, czy jedziemy jeszcze na jakims magicznym zapasie sil, czy to faktycznie przy dziecku uaktywniaja sie jakies poklady energii nie wiadomo skad ![]() ![]() ![]() isia super, ze coraz lepiej sie czujesz, no i Twoj synek to kawal chlopaka ![]() krolowa_nilu ja polozna zawsze umawialam na poludnie, to ona sie musi dostosowac ![]() Alek je i przysypia, mam nadzieje, ze zasnie, bo chcialam wstac sie ogarnac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.