Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 23:02   #3211
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Hi!
Późno już, więc tak na szybko, bez cytowania.

Pater, jak zwykle jakiś ginekolog dał ciała... Moja teściowa mówi, że niektórzy lekarze po prostu nie mają umiejętności w obsłudze USG lub nie widzą wszystkiego. Trzymam nadal za opanowanie tego bólu brzucha i problemów z szyjką.

Widzę, że teraz temat pościeli, ochraniaczy itp. rzeczy do łóżeczka na "tapecie" się pojawił.
Dziewczyny, pamiętajcie, że rodzimy latem, więc pewnie co najwyżej lekkim kocykiem będziemy dzieci przykrywać. Najlepiej 100% bawełna.
Mój synek urodził się w połowie października, ale i tak przez długi czas spał tylko pod cienkim kocykiem, potem pod nieco grubszym - jak się zaczęły mrozy i ciągnęło od okna. Poduszki - takiej płaskiej z Ikei - zaczęliśmy używać bardzo późno, bo dopiero po 9 miesiącu i to na wakacjach, do kojca. Kołdra weszła w użycie chyba dopiero w drugim roku życia.

Ochraniacze - są dwa rodzaje. Takie wyższe na wezgłowie łóżeczka i niskie/wąskie, ale na całość łóżeczka. Ja tego pierwszego szukałam o jednakowej wysokości, bo miał służyć jako osłona przed zimnem od okna. Dziecko i tak kładłam pośrodku łóżeczka. Ten wąski (z Ikei) przydał się, jak synek był większy i spał na dolnym poziomie, przy wyjętych szczebelkach. Taki ochraniacz rzeczywiście chroni dziecko przed obijaniem się o szczebelki.

Moskitiera - moim zdaniem tylko do wózka. W domu i tak stosujemy coś do przepędzenia komarów, bo chyba nikt nie lubi być przez nie gryziony

Baldachim - tylko zbiera kurz, żadnej pozytywnej funkcji. Dziecko, które śpi w dzień, nie może spać w przyciemnionym miejscu, bo zatraci wtedy rozeznanie dzień-noc i będzie "rozrabiać" w nocy.

Materac - my kupiliśmy kokos/gryka i nie było żadnych problemów. Jeśli czyjeś dziecko spało niespokojnie, to moim zdaniem raczej z winy ogólnej - "nie lubię łóżeczka", a nie z powodu takiego czy innego materaca.

Ewentualne zagrożenia w łóżeczku: lekki kocyk nic złego nie zrobi. Jak już, to właśnie kołderka. Jeśli dziecko którejś z Was będzie się domagało cieplejszego okrycia, to rozwiązaniem są śpiworki - takie śpiochy z workiem zamiast nogawek.
Jeśli grubszy koc lub kołderka będzie używana, to robi się coś takiego: 3 boki zawija się pod materacem, a od góry wkłada dziecko.

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2014-01-16 o 23:08
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 06:08   #3212
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Witajcie piątkowo

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość

Prezentuje też moje ciuchlandowe łupy za 28 zł obkupiłam dzidzie tak, że mój mąż stwierdził, że w tej chwili już ma chyba więcej ciuchów niż on nie ograniczałam się tylko do dziewczęcych, brałam co mi wpadło w ręce i się podobało, bo za 1 zł od sztuki to aż grzech nie wziąć

A i chciałam się jeszcze pochwalić, że od zeszłego tygodnia chodzę na zajęcia pt Forma w ciąży i czuje się z tym super! Zawsze to jakaś odmiana, a poza tym sama w domu chyba bym się nie zmusiła do ćwiczeń przed komputerem. Ćwiczenia są fajne, zaczynamy od rozgrzewki, na której nawet idzie się zmęczyć, a potem już taaaakie spokojne ćwiczenia na piłkach i matach - jak ktoś ma możliwość to polecam!
ubranka super i za ćwiczenia i dbanie o siebie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Hi!

Widzę, że teraz temat pościeli, ochraniaczy itp. rzeczy do łóżeczka na "tapecie" się pojawił.
Dziewczyny, pamiętajcie, że rodzimy latem, więc pewnie co najwyżej lekkim kocykiem będziemy dzieci przykrywać. Najlepiej 100% bawełna.
Mój synek urodził się w połowie października, ale i tak przez długi czas spał tylko pod cienkim kocykiem, potem pod nieco grubszym - jak się zaczęły mrozy i ciągnęło od okna. Poduszki - takiej płaskiej z Ikei - zaczęliśmy używać bardzo późno, bo dopiero po 9 miesiącu i to na wakacjach, do kojca. Kołdra weszła w użycie chyba dopiero w drugim roku życia.

Ochraniacze - są dwa rodzaje. Takie wyższe na wezgłowie łóżeczka i niskie/wąskie, ale na całość łóżeczka. Ja tego pierwszego szukałam o jednakowej wysokości, bo miał służyć jako osłona przed zimnem od okna. Dziecko i tak kładłam pośrodku łóżeczka. Ten wąski (z Ikei) przydał się, jak synek był większy i spał na dolnym poziomie, przy wyjętych szczebelkach. Taki ochraniacz rzeczywiście chroni dziecko przed obijaniem się o szczebelki.

Moskitiera - moim zdaniem tylko do wózka. W domu i tak stosujemy coś do przepędzenia komarów, bo chyba nikt nie lubi być przez nie gryziony

Baldachim - tylko zbiera kurz, żadnej pozytywnej funkcji. Dziecko, które śpi w dzień, nie może spać w przyciemnionym miejscu, bo zatraci wtedy rozeznanie dzień-noc i będzie "rozrabiać" w nocy.

Materac - my kupiliśmy kokos/gryka i nie było żadnych problemów. Jeśli czyjeś dziecko spało niespokojnie, to moim zdaniem raczej z winy ogólnej - "nie lubię łóżeczka", a nie z powodu takiego czy innego materaca.

Ewentualne zagrożenia w łóżeczku: lekki kocyk nic złego nie zrobi. Jak już, to właśnie kołderka. Jeśli dziecko którejś z Was będzie się domagało cieplejszego okrycia, to rozwiązaniem są śpiworki - takie śpiochy z workiem zamiast nogawek.
Jeśli grubszy koc lub kołderka będzie używana, to robi się coś takiego: 3 boki zawija się pod materacem, a od góry wkłada dziecko.
Myśle, że to super podsumowanie całej rozmowy
Stary 2014-01-17, 06:56   #3213
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, trzymajcie kciuki żeby dziś wszystko poszło dobrze i żeby mnie wypuścili
Stary 2014-01-17, 07:13   #3214
majkela12
Zadomowienie

Rybka12321

Sola1 , że już wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam się w 19 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
ALE ALE! my dziś w 18 tyg jesteśmy, hurra

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Pamiętam jak moja koleżanka leżała to były 3 posiłki, śniadanie kolacja chleb z dżemem albo serem, na obiad zupa z jednym ziemniakiem i jakieś zmielone mięso Ona nic z tego nie jadła, chłopak jej z domu przynosił normalnie zupę w termosie i drugie danie. Ale afery były, że gardzi szpitalnym jedzeniem

Pochwalę się brzuszkiem, w końcu zaczyna być coś poważniej widać
Co do jedzenia szpitalnego, to książki można pisać. Nie tak dawno z Solą wymieniałysmy się wspomnieniami na ten temat
Brzuszekmalina, a Ty jaka chudzinka jesteś

Prowansja88 Fajne te zestawy, ale oprócz moskitiery,nie praktyczna, tak mi się wydaje zbieracz kurzu
Ewcia Braliśmy pod uwagę. Pięknie u nas by pasowało Adam i Ewa

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że jak sobie umyśliłam tak jest Byłam dziś na usg po krwiaku ani śladu (tak przynajmniej lekarz mnie utwierdzał)

A co najważniejsze... Pierwsze słowa jakie od niego usłyszałam "Wygląda na to, że urodzi pani SYNA!" Czyli Adaś zostaje Adasiem. Nawet jakby nagle mu czegoś zabrakło to i tak będę najszczęśliwszą mamą pod słońcem
Super super super
Adaś najpiękniejsze imię męskie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
My wczoraj z Tż-tem oglądaliśmy łóżeczka w internecie, a to wszystko przychodzi moja mama i mówi tak: 'Nie po to trzymałam po tobie łóżeczko 20 lat, żeby wnuk w nim nie spał'.
Po czym przynieśliśmy łóżeczko. Jest w tak dobrym stanie, że głowa mała!
Malować nic nie trzeba, tylko wyszorować. Nawet naklejka jest: 'Wyprodukowano w Czechosłowacji'.
25 lat ma śmiało. Normalnie Kocham moją mamę i chyba będę chodzić dumna jak paw, że moje dziecko śpi w łóżeczku, w którym spałam ja.
dla mamy, to nie tylko o jeden wydatek mniej, ale jaka pamiątka. Moja po mnie zachomikowała kaftanik i opaskę szpitalną

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj początek 20 tc a co za tym idzie za tydzień minie połowa ciąży wizyta już coraz bliżej

Wczoraj miałam rajd po lekarzach bo rano miałam usg tarczycy i mam na prawym płacie na szczęście nie wielki guzek
Potem miałam wizytę u dentysty i mam zapalenie dziąseł
Ostatnia wizyta u endo ponieważ TSH z 3,5 pomimo brania tabletek skoczyło mi do ponad 4...dlatego zwiększyła mi dawkę i zobaczymy jak będzie teraz wyglądać...

P.S. wczoraj poczułam wyraźne kopniaczki córci
Gratki i , na pewno leki zadziałają

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wróciłam z tesco. Jest promocja na ubranka dziecięce nawet do -70%. ALe wszystko przebrane, duże rozmiary zostały i większość dla dziewczynek. Ale kupiłam zestaw rampersów (3 sztuki za 27zl) i zwykłe białe bodziaki 3 sztuki za 16zł, wzięłam na 56cm i 62cm z krótkim rękawkiem i bez.Ale sie umęczyłam tym grzebaniem w tych ciuszkach
Ja też, bo grzechem było nie brać co nie. Ja za 5pak body z krótki rękawem dałam 16zł, za 2pak półśpiochów 11zł i za zestaw 7par skarpet całe 11zł.
Otworzyłam body, o boziu jakie to malutkie już nie pamiętam jak Adam taki był

Cytat:
Zapomniałabym o najważniejszym. Młode ładnie machało przed usg, a po trzech sekundach jeżdżenia sondą po brzuchu zwinęło się jak krewetka i postanowiło nic nie pokazywać, jakby na złość matce
Ale ciąża przebiega podręcznikowo, łożysko piękne, na tylnej ścianie i przy dnie macicy, wymiary Malucha wzorcowe...
Ważne, że wszystko ok, następnym razem pokaże, w razie czego pójdźcie prywatnie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
no to wróciliśmy od lekarza. Maluch jest cały, zdrowy i baaaardzo dużym chłopcem
tak myślałam. Niebieskie gratki Chyba Ty też przeczuwałaś chłopaka, bo teraz te śpiochy z potworami i spółka jak znalazł
Stary 2014-01-17, 07:21   #3215
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Prezentuje też moje ciuchlandowe łupy za 28 zł obkupiłam dzidzie tak, że mój mąż stwierdził, że w tej chwili już ma chyba więcej ciuchów niż on nie ograniczałam się tylko do dziewczęcych, brałam co mi wpadło w ręce i się podobało, bo za 1 zł od sztuki to aż grzech nie wziąć

A i chciałam się jeszcze pochwalić, że od zeszłego tygodnia chodzę na zajęcia pt Forma w ciąży i czuje się z tym super! Zawsze to jakaś odmiana, a poza tym sama w domu chyba bym się nie zmusiła do ćwiczeń przed komputerem. Ćwiczenia są fajne, zaczynamy od rozgrzewki, na której nawet idzie się zmęczyć, a potem już taaaakie spokojne ćwiczenia na piłkach i matach - jak ktoś ma możliwość to polecam!
Ale zaszalałaś ćwiczeń po cichu zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, trzymajcie kciuki żeby dziś wszystko poszło dobrze i żeby mnie wypuścili
Oj wielkie mocne

I piąteczek, jeszcze tylko 7h i weekend.
Synek w nocy rozłozył się na maksa, doszła bardzo wysoka gorączka, leki okłady, chrycha jak zip, a ja po nocy wyglądam tak Dzisiaj nie obędzie się bez wizyty lekarza.... i jak tu się skupić na robocie
Stary 2014-01-17, 07:29   #3216
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

tak myślałam. Niebieskie gratki Chyba Ty też przeczuwałaś chłopaka, bo teraz te śpiochy z potworami i spółka jak znalazł

dziewczynkę też bym tak ubrała, bo nie lubie różu ale tak każdy mi wróżył syna, więc jakoś się nastawiałam na syna
Stary 2014-01-17, 07:49   #3217
NecroKitty
Wtajemniczenie

Kurcze, zamówiliśmy 2 tygodnie temu komodę, miała być do dzisiaj i się nie odzywają jak do wtorku nie zadzwonią to zrobię im dziką aferę bo mnie ze sprzątaniem w miejscu trzymają

Cytat:
Gratuluje zakupów U mnie w grudniu była przecena szt za 1zl, a ja wtedy jeszcze nie myślałam o kupowaniu a szkoda

Cytat:
Koleżanki też mi polecały te kokos-gryka. A właśnie znowu gdzieś czytałam, że potrafią pleśnieć. I bądź tu człowieku mądry

Cytat:
Kciuki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 08:11   #3218
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
no to wróciliśmy od lekarza. Maluch jest cały, zdrowy i baaaardzo dużym chłopcem
suuuper gratuluje
Cytat:
Zapomniałabym o najważniejszym. Młode ładnie machało przed usg, a po trzech sekundach jeżdżenia sondą po brzuchu zwinęło się jak krewetka i postanowiło nic nie pokazywać, jakby na złość matce
Ale ciąża przebiega podręcznikowo, łożysko piękne, na tylnej ścianie i przy dnie macicy, wymiary Malucha wzorcowe...
No i pięknie że wszystko w porządku. Szkoda że taki wstydniś i nie pokazało co tam ma

majkela12
były u mnie te paki body 5 sztuk za 16zł ale tylko dla dziewczynek. W ogóle większość rzeczy była dla dziewczynek. A reszta biała albo żółta.

pater86 trzymam kciuki

eweden ale Ci fajnie że możesz ćwiczyć...Ja przez te skurcze nie moge. I czuje jak mi kondycja siada...A tu trzeba mieć siłe i kondycje żeby dziecko za 5 miesięcy urodzić
Ciuszki fajoskie i po 1zł to już w ogóle super.

Ja licytuje ciuchy używki na allegro bo koło mnie lumpa nie ma. A jeździć po mieście nie moge bo odrazu skurcze łapią
Wygrałam na razie dwie aukcje.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:20   #3219
pater86
Zadomowienie

Dziewczyny idę do domu bóle mogły być spowodowane rozciąganiem więzadeł, wychodzeniem macicy z tylozgiecia, sami nie wiedzą chyba... szyjka w środku zamknięta, ale na zewnątrz przy ujściu otwarta :-( mam się oszczędzać, zwolnienie już na30 dni dostałam, oczywiście luteine i nospe mam brać cały czas... wieczorem idę do mojego lekarza, zobaczymy co powie. Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy!
Stary 2014-01-17, 08:30   #3220
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny idę do domu bóle mogły być spowodowane rozciąganiem więzadeł, wychodzeniem macicy z tylozgiecia, sami nie wiedzą chyba... szyjka w środku zamknięta, ale na zewnątrz przy ujściu otwarta :-( mam się oszczędzać, zwolnienie już na30 dni dostałam, oczywiście luteine i nospe mam brać cały czas... wieczorem idę do mojego lekarza, zobaczymy co powie. Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy!

Super, że wychodzicie do domu, lepiej sie odpoczywa w swoich warunkach tylko się oszczędzaj
Stary 2014-01-17, 08:32   #3221
Prowansja88
Raczkowanie

Hejka, witam w piąteczek..
Fajnie podsumowałyście temat materacy i okryć, dziękuję za rady.
Kochane, wizażowe Ciocie, ostatnio stwierdziłam, że będę za Wami tęsknić po porodzie...
Eweden- super, ze zmotywowałaś się by ćwiczyć. Ja nie mam nigdzie blisko fajnego klubu, z zajęciami dla ciężarnych, pełno zwykłych fitnessów tylko, więc od jakegoś czasu ćwiczę sama w domu.
Ostatnie dwa dni ledwo chodziłam przez przemega zakwasy w nogach (tak sie zaniedbałam przez ostatni czas), ale ruch sprawia, że czuje się duuuużo, dużo lepiej, przede wszystkim nie boli mnie kręgosłup!!
Fjne ciuszki, za taką cenkę. Chociaż wydaje mi się, że część z nas będzie potrzebowała rozmiarek mniejszy niż 56 na poczatek. Koleżanki córeczka urodziła się 53 cm, ale była taka szczuplutka, ze topiła się w rozmiarze 56-szok

Wczoraj byłam na RANDCE z Mężem Byliśmy w teatrze

Za chwilę lece do mojej "ulubionej ostatnio" LUX przychodni, do mojej dr nie ma w najbliższym czasie terminu, wiec pojde do jakiegos innego, nowego, młodego lekarza, może będzie lepiej. W sumie i tak chodzi mi tylko o skierowania na badania i przyszłe usg, by mieli w kompie, ze chodzę, bo by zrobić badania w cenie pakietu muszę mieć skierowanie. Prowadzi mnie dodatkowo ten nasz znajomy/zaufany lekarz spoza LM, więc wszystko mi jedno do kogo tam, cała moją historie i tak mają w kompie.
W drodze powrotnej może upoluje jakieś cudo dla fasolki

Miłego dnia!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:34   #3222
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny, witam się z domu, będę leżeć dzisiaj cały dzień i się kurować, bo mam zapalenie zatok jeszcze slyszalam, ze to moz byc niebezpieczne dla ciazy jesli sie dlugo utrzymuje, wiec chce sie jak najszybciej wyleczyc... dzisiaj jest juz lepiej niz wczoraj, bo udroznia mi sie nos, dzieki czemu moge przez niego oddychac, ale i tak pol nocy nie spalam...
Gratuluje udanych wizyt, Aldrin za kolejnego chlopca na watku
Pater ciesze sie, ze wypuscili Cie do domku, oszczedzaj sie teraz

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:49   #3223
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Hejka, witam w piąteczek..
Fajnie podsumowałyście temat materacy i okryć, dziękuję za rady.
Kochane, wizażowe Ciocie, ostatnio stwierdziłam, że będę za Wami tęsknić po porodzie...
Eweden- super, ze zmotywowałaś się by ćwiczyć. Ja nie mam nigdzie blisko fajnego klubu, z zajęciami dla ciężarnych, pełno zwykłych fitnessów tylko, więc od jakegoś czasu ćwiczę sama w domu.
Ostatnie dwa dni ledwo chodziłam przez przemega zakwasy w nogach (tak sie zaniedbałam przez ostatni czas), ale ruch sprawia, że czuje się duuuużo, dużo lepiej, przede wszystkim nie boli mnie kręgosłup!!
Fjne ciuszki, za taką cenkę. Chociaż wydaje mi się, że część z nas będzie potrzebowała rozmiarek mniejszy niż 56 na poczatek. Koleżanki córeczka urodziła się 53 cm, ale była taka szczuplutka, ze topiła się w rozmiarze 56-szok

Za chwilę lece do mojej "ulubionej ostatnio" LUX przychodni, do mojej dr nie ma w najbliższym czasie terminu, wiec pojde do jakiegos innego, nowego, młodego lekarza, może będzie lepiej. W sumie i tak chodzi mi tylko o skierowania na badania i przyszłe usg, by mieli w kompie, ze chodzę, bo by zrobić badania w cenie pakietu muszę mieć skierowanie. Prowadzi mnie dodatkowo ten nasz znajomy/zaufany lekarz spoza LM, więc wszystko mi jedno do kogo tam, cała moją historie i tak mają w kompie.
W drodze powrotnej może upoluje jakieś cudo dla fasolki

Miłego dnia!

a kto powiedział, że po porodzie nie możemy założyć wątku mamuśki i dalej ze sobą rozmawiać i sie kontaktować?

oczywiście po wizycie daj znać i pochwal się zakupami

Ja wczoraj upolowałam 2 bodziaki w pepcko i dzisiaj zamówiłam sobie ubranka od 0-6 mies. używane, jakieś spodnie, koszule, rampersy i póki co wystarczy zakupów ubraniowych dla maluszka może ktoś z rodziny się zlituje i się podzieli swoimi, więc po co mam się zapychać
Stary 2014-01-17, 08:50   #3224
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Tu super że idziecie do domku. Nie ma to jak własne wyrko
Ja też mam tyłozgięcie...Może też dlatego mam skurcze?
Prowansja88 trzymam kciuki za udaną wizytę.

poziomkka
kuruj się. Antybiotyk dostałaś?
Stary 2014-01-17, 08:50   #3225
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
majkela12 były u mnie te paki body 5 sztuk za 16zł ale tylko dla dziewczynek. W ogóle większość rzeczy była dla dziewczynek. A reszta biała albo żółta.

Ja licytuje ciuchy używki na allegro bo koło mnie lumpa nie ma. A jeździć po mieście nie moge bo odrazu skurcze łapią
Faktycznie różowe mimo, że obiecywałam sobie że nie bedę kupowała różowych, to nie mogłam się powstrzymać dod różowych w kwiatuszki i ta cena
Poka poka co wygrałaś????

Cytat:
super wiadomość, nie ma to jak powrót do domku, daj znać wieczorem co powie Twój lekarz

Cytat:
FajnieMy się wybieramy w poniedziałek, ale zabieramy ze sobą ogony:babcię i ciotkę, więc mało romantycznie
za wizytę

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się z domu, będę leżeć dzisiaj cały dzień i się kurować, bo mam zapalenie zatok jeszcze slyszalam, ze to moz byc niebezpieczne dla ciazy jesli sie dlugo utrzymuje, wiec chce sie jak najszybciej wyleczyc... dzisiaj jest juz lepiej niz wczoraj, bo udroznia mi sie nos, dzieki czemu moge przez niego oddychac, ale i tak pol nocy nie spalam...
Uuu ła to jeszcze się męczysz, byłaś u lekarza, przepisał Ci coś na to??może jakieś inhalacje, albo parówa nad miską dobrze by Ci zrobiła zdrówka

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2014-01-17 o 08:52
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:53   #3226
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
a kto powiedział, że po porodzie nie możemy założyć wątku mamuśki i dalej ze sobą rozmawiać i sie kontaktować?

oczywiście po wizycie daj znać i pochwal się zakupami

Ja wczoraj upolowałam 2 bodziaki w pepcko i dzisiaj zamówiłam sobie ubranka od 0-6 mies. używane, jakieś spodnie, koszule, rampersy i póki co wystarczy zakupów ubraniowych dla maluszka może ktoś z rodziny się zlituje i się podzieli swoimi, więc po co mam się zapychać
Pokażesz linka? Na allegro kupiłaś? Ja własnie od dwóch dni przeglądam aukcje.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Faktycznie różowe mimo, że obiecywałam sobie że nie bedę kupowała różowych, to nie mogłam się powstrzymać dod różowych w kwiatuszki i ta cena
Poka poka co wygrałaś????
http://allegro.pl/zestaw-body-czapka...870490182.html
http://allegro.pl/bodziak-super-dzie...870594372.html

Te drugie jakieś szerokie mi się wydają Ale nie mogłam się nie skusić na Supermana

A i jeszcze pingwinek. Troche drogo ale fajny
http://allegro.pl/body-z-pingwinkiem...870952142.html

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-01-17 o 08:55
Stary 2014-01-17, 08:56   #3227
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Te drugie jakieś szerokie mi się wydają Ale nie mogłam się nie skusić na Supermana

A i jeszcze pingwinek. Troche drogo ale fajny
http://allegro.pl/body-z-pingwinkiem...870952142.html
Superman mamusi i nawet w dobrym stanie
Stary 2014-01-17, 08:56   #3228
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

niestety nie na allegro, od dziewczyny z wizazu fajne takie wymiany czy sprzedaż ubrań które nam nie pasują dla maluszka a może innym się przydadzą

fajne aukcje znajdujesz
Stary 2014-01-17, 09:32   #3229
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witam dziewczynki

Szalony mam ten tydzień. Każdego dnia planuję obijanie się w domu i siedzenie przed laptopem a zawsze coś innego wypadnie.
Ale, za to wczoraj odwiedziłam w sąsiednim mieście sklep z wózkami i ogólnie z akcesoriami do wyprawki. Dostałam oczopląsu i wyszłam zachwycona. No i teraz nawet dzisiaj mogłabym tam wrócić i zamówić dla dziecięcia wózek. Chyba z 50 wózków wystawionych mieli Znalazłam wreszcie idealny sklep i nawet do Wrocławia nie muszę jechać

Ok, biorę się za nadrabianie

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 09:46   #3230
Rybka12321
Raczkowanie

za kolejne tygodnie.

Aldrin niebieskie gratulacje

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość

Pochwalę się brzuszkiem, w końcu zaczyna być coś poważniej widać

Cytat:

---------
A ja Wam powiem, że jak sobie umyśliłam tak jest Byłam dziś na usg po krwiaku ani śladu (tak przynajmniej lekarz mnie utwierdzał)

A co najważniejsze... Pierwsze słowa jakie od niego usłyszałam "Wygląda na to, że urodzi pani SYNA!" Czyli Adaś zostaje Adasiem. Nawet jakby nagle mu czegoś zabrakło to i tak będę najszczęśliwszą mamą pod słońcem
Super że nie ma krwiaka i też niebieskie gratulacje

Cytat:

Nawet co do samego materaca pełno sprzecznych opinii. Jedni że ten kokos-pianka-gryka najlepszy, pozniej sie go obraca, inni, ze sam kokos-pianka-kokos a jeszcze inni, ze najlepiej jakas specjalna pianka.. zwariowac można. Nasi rodzice nie mieli takiego wyboru, nawet chyba pojęcia o tym i jakoś wszystkie nie jesteśmy pokrzywione..
Im większy wybór tym większy problem

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

My wczoraj z Tż-tem oglądaliśmy łóżeczka w internecie, a to wszystko przychodzi moja mama i mówi tak: 'Nie po to trzymałam po tobie łóżeczko 20 lat, żeby wnuk w nim nie spał'.
Po czym przynieśliśmy łóżeczko. Jest w tak dobrym stanie, że głowa mała!
Malować nic nie trzeba, tylko wyszorować. Nawet naklejka jest: 'Wyprodukowano w Czechosłowacji'.
25 lat ma śmiało. Normalnie Kocham moją mamę i chyba będę chodzić dumna jak paw, że moje dziecko śpi w łóżeczku, w którym spałam ja.

Orzeszek daje do vivatu. Wczoraj rano cofnęłam śniadanie, i mało brakło kolację.
Znajoma połóżna mówi, że to normalne, a nawet i lepiej jak raz na jakiś czas się cofnie, bo wtedy wiadomo, że dziecko jest i rośnie.
Rośnie, rozpycha się i zabiera ze mnie witaminy. O cerze nic nie mówię, paznokcie - szkoda gadać:/ Czas coś łykać.
O rany cudownie że mama trzymała łóżeczko

Ja też jeszcze zwracam, ostatnio zazwyczaj kolację

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam rajd po lekarzach bo rano miałam usg tarczycy i mam na prawym płacie na szczęście nie wielki guzek
Potem miałam wizytę u dentysty i mam zapalenie dziąseł
Ostatnia wizyta u endo ponieważ TSH z 3,5 pomimo brania tabletek skoczyło mi do ponad 4...dlatego zwiększyła mi dawkę i zobaczymy jak będzie teraz wyglądać...
Ja muszę też się wybrać do endo, mój guzek niby nie jest aktywny, ale co roku muszę go kontrolować.

Cytat:
Przeszkadzaliście mu/jej po prostu

Cytat:
Hi!
Późno już, więc tak na szybko, bez cytowania.

Pater, jak zwykle jakiś ginekolog dał ciała... Moja teściowa mówi, że niektórzy lekarze po prostu nie mają umiejętności w obsłudze USG lub nie widzą wszystkiego. Trzymam nadal za opanowanie tego bólu brzucha i problemów z szyjką.

Super podsumowanie w ogóle dziewczyny muszę to koniecznie powiedzieć jeszcze raz, dziękuję Wam, bo bardzo dużo można od Was się dowiedzieć rzeczy, o których normalnie człowiek to by nawet nie pomyślał

Cytat:

I piąteczek, jeszcze tylko 7h i weekend.
Synek w nocy rozłozył się na maksa, doszła bardzo wysoka gorączka, leki okłady, chrycha jak zip, a ja po nocy wyglądam tak Dzisiaj nie obędzie się bez wizyty lekarza.... i jak tu się skupić na robocie
Oj, dużo dużo zdrówka

Cytat:
Super, że już będziesz w domu

Cytat:
Gratuluje udanych wizyt, Aldrin za kolejnego chlopca na watku
Pater ciesze sie, ze wypuscili Cie do domku, oszczedzaj sie teraz

Wysłane z mojego LG-P710
Zdrówka

Pisałyście jeszcze o ćwiczeniach, zazdroszczę, ja przez to leżenie już tak bardzo nie mam kondycji, że wzięcie prysznica i umycie/wysuszenie głowy mnie męczy
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 09:52   #3231
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Pisałyście jeszcze o ćwiczeniach, zazdroszczę, ja przez to leżenie już tak bardzo nie mam kondycji, że wzięcie prysznica i umycie/wysuszenie głowy mnie męczy

ja niby od kilku dni ćwiczę ale też najprostsze czynności sprawiają mi trudność, zwykłe wyjście po schodach a ja dyszę jak stare dziadki
Stary 2014-01-17, 10:09   #3232
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

NecroKitty, z pracą sytuacja nie do pozazdroszczenia. Choć powiem ci że u mnie lepiej nie jest. Noo może z taką różnicą że nie gadają że mi podziękują. Tak to już jest. Ja to już się nastawiam na szukanie nowej pracy choć mogłabym do tej wrócić gdyby chcieli. Ale biznes to biznes. Mi się umowa kończy jakieś 3 miesiące przed końcem macierzyńskiego więc już w ogóle Nie mam raczej absolutnie żadnych szans żeby dali nową umowę i poczekali te 3 miesiące na mnie. Martwi mnie to trochę ale żyjemy niestety w naszym kochanym kraju i rzeczywistość jest jaka jest

A brzuszek mój to już taki duży jak bym tam z dwójkę miała

Pater86, co za lekarz powinien to przynajmniej skonsultować z innym a nie tam was niepotrzebnie stresować. Powiem Ci że ja to jestem taka że jak on by mi później powiedział że będzie chłopak to ja bym jemu chyba odpowiedziała że to się jeszcze dokładnie okaże jak sprawdzi to inny lekarz bo jemu to ja za bardzo nie wierzę po jego ostatnich rewelacjach.
Ale cieszę się że już do domku cię wypuszczają Teraz proszę ładnie odpoczywać i się nie przemęczać no i teraz w domciu możesz sobie normalne śniadano czy kolacyjke zjeść

No a mnie wczoraj znowu to kłócie dopadło z tym że tym razem z lewej strony. Akurat byłam u szwagierki i schyliłam się żeby kozaczki zapiąć i jak mnie chwyciło. Ojjj bolało.
Na szczęście dziś jest o wiele lepiej.
No i miałam wrażenie jak by mi coś albo ktoś tam tam pukało na dole (czyżby to było to ) Ciężko stwierdzić tak ostatnio intensywnie pracują moje jelita. Chyba dietę muszę zmienić bo czuję jak mi gazy krążą jak ja to mówię mam brzuchol zapowietrzony no i przez to nie wiem czy to dzieć stuka i puka czy też mi się tylko wydaje

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:23   #3233
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
ja niby od kilku dni ćwiczę ale też najprostsze czynności sprawiają mi trudność, zwykłe wyjście po schodach a ja dyszę jak stare dziadki
A to dopiero połowa

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

No i miałam wrażenie jak by mi coś albo ktoś tam tam pukało na dole (czyżby to było to ) Ciężko stwierdzić tak ostatnio intensywnie pracują moje jelita. Chyba dietę muszę zmienić bo czuję jak mi gazy krążą jak ja to mówię mam brzuchol zapowietrzony no i przez to nie wiem czy to dzieć stuka i puka czy też mi się tylko wydaje
To niestety też jest mój problem, ale nie tylko jak jestem w ciąży, chociaż przed było trochę inaczej, bo się ruszałam. Teraz kilka dni temu wprowadziłam do diety ciemne pieczywo i jakby odrobinę się poprawiło
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 10:26   #3234
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dziewczyny, co to była za apteka internetowa z której zamawiałyście leki? Szukam naturalnej witaminy C, niełatwo ją znaleźć, może tam będzie...
Stary 2014-01-17, 10:27   #3235
kamilla123
Rozeznanie

Witam! Ja dzisiaj biorę się za rozbieranie choinki, igieł to już chyba więcej jest pod niż na niej

I jeszcze miałam pochwalić mojego tż, bo załatwił łóżeczko od koleżanki z pracy

Pater to super, że do domku idziecie. I trzymam kciuki za wizytę. Ciekawe czy chłopaczek siępotwierdzi

Cytat:
Zazdroszczę... Mi to motywacji ciągle brak A czuję się teraz naprawdę dobrze, energia mnie rozpiera i coś bym porobiła, ale samemu to jakoś tak ciężko się zabrać...

Cytat:
Oj współczuję. Sama dobrze wiem co to chorujący przedszkolak

Cytat:
Też zazdroszczę

Cytat:
Hej dziewczyny, witam się z domu, będę leżeć dzisiaj cały dzień i się kurować, bo mam zapalenie zatok jeszcze slyszalam, ze to moz byc niebezpieczne dla ciazy jesli sie dlugo utrzymuje, wiec chce sie jak najszybciej wyleczyc...
Tak naprawdę każda nieleczona choroba czy zapalenie może być groźna więc najlepiej do lekarza, a póki co to woda morska do nosa albo inhalacje

Cytat:
Znalazłam wreszcie idealny sklep i nawet do Wrocławia nie muszę jechać
Pochwal się co za wózek upatrzyłaś
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:27   #3236
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, co to była za apteka internetowa z której zamawiałyście leki? Szukam naturalnej witaminy C, niełatwo ją znaleźć, może tam będzie...

http://www.aptekagemini.pl/
Stary 2014-01-17, 10:37   #3237
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mam nerwów do allegro; zawsze mnie ktoś przelicytuje w ostatniej sekundzie

Cytat:
Każda z nas inaczej przechodzi ciąże. Jedną może nic nie boleć przez 9 miesięcy a druga będzie kwiczeć z bólu mimo, że nic złego się nie dzieje. Moja gina mówiła, że to jest ten moment, kiedy maluszki najszybciej rosną i trudno, żebyśmy tego nie czuły
Mnie też co chwila coś ciągnie, kłuje

Cytat:
NecroKitty, z pracą sytuacja nie do pozazdroszczenia. Choć powiem ci że u mnie lepiej nie jest. Noo może z taką różnicą że nie gadają że mi podziękują. Tak to już jest. Ja to już się nastawiam na szukanie nowej pracy choć mogłabym do tej wrócić gdyby chcieli. Ale biznes to biznes. Mi się umowa kończy jakieś 3 miesiące przed końcem macierzyńskiego więc już w ogóle Nie mam raczej absolutnie żadnych szans żeby dali nową umowę i poczekali te 3 miesiące na mnie. Martwi mnie to trochę ale żyjemy niestety w naszym kochanym kraju i rzeczywistość jest jaka jest
Ale nawet jak umowa kończy ci się w tracie macierzyńskiego to resztę do końca tych 20tyg wypłaca Ci zus. Więc o macierzyński nie musisz się martwić, tylko nie wiadomo co potem. Ja mam całe szczęście prawo do zasiłku, ale co to jest 500zł
Stary 2014-01-17, 10:39   #3238
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też się takie proste standardowe i krótkie imiona podobają (szczególnie przy dłuższym nazwisku) A Ewki to fajne dziewczyny

Ważne, że już się wszystko wyjaśniło Wracajcie szybciutko do domku duuuużo zdrówka

A co do szpitalnego jedzenia to ja nawet nie narzekałam. Zawsze coś tam się przekąsi U nas standardowo na śniadania i kolację zawsze dwie kromki świeżutkiego chleba, bułeczka i coś do nich łącznie z masełkiem

Brzusio szekszowny Mam podobny

---------

Gratulacje!!!! Jakbym miala synka i tz nie mialby tak na imie to tez tak bym dala.

Mam nadzieje ze nie pominelam zadnej wizyty bo czytam z tel
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:44   #3239
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dzięki Co zamawiałyście z tej apteki? Coś godnego polecenia?

Zaraz poszukam. A swoją drogą, macie jakieś doświadczenia z naturalną wit C czy bierzecie kwas askorbinowy?

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-01-17 o 10:47
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:47   #3240
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie- na wizazu jest oprocz poczekalni odchowalnia. My jeszcze z dziewczynami mamy grupe zamknieta na fb.

----

Co do materacykow to ja tez zglupialam i kupilam ikeowy.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości