|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Hi!
Późno już, więc tak na szybko, bez cytowania. Pater, jak zwykle jakiś ginekolog dał ciała... Moja teściowa mówi, że niektórzy lekarze po prostu nie mają umiejętności w obsłudze USG lub nie widzą wszystkiego. Trzymam nadal ![]() Widzę, że teraz temat pościeli, ochraniaczy itp. rzeczy do łóżeczka na "tapecie" się pojawił. Dziewczyny, pamiętajcie, że rodzimy latem, więc pewnie co najwyżej lekkim kocykiem będziemy dzieci przykrywać. Najlepiej 100% bawełna. Mój synek urodził się w połowie października, ale i tak przez długi czas spał tylko pod cienkim kocykiem, potem pod nieco grubszym - jak się zaczęły mrozy i ciągnęło od okna. Poduszki - takiej płaskiej z Ikei - zaczęliśmy używać bardzo późno, bo dopiero po 9 miesiącu i to na wakacjach, do kojca. Kołdra weszła w użycie chyba dopiero w drugim roku życia. Ochraniacze - są dwa rodzaje. Takie wyższe na wezgłowie łóżeczka i niskie/wąskie, ale na całość łóżeczka. Ja tego pierwszego szukałam o jednakowej wysokości, bo miał służyć jako osłona przed zimnem od okna. Dziecko i tak kładłam pośrodku łóżeczka. Ten wąski (z Ikei) przydał się, jak synek był większy i spał na dolnym poziomie, przy wyjętych szczebelkach. Taki ochraniacz rzeczywiście chroni dziecko przed obijaniem się o szczebelki. Moskitiera - moim zdaniem tylko do wózka. W domu i tak stosujemy coś do przepędzenia komarów, bo chyba nikt nie lubi być przez nie gryziony ![]() Baldachim - tylko zbiera kurz, żadnej pozytywnej funkcji. Dziecko, które śpi w dzień, nie może spać w przyciemnionym miejscu, bo zatraci wtedy rozeznanie dzień-noc i będzie "rozrabiać" w nocy. Materac - my kupiliśmy kokos/gryka i nie było żadnych problemów. Jeśli czyjeś dziecko spało niespokojnie, to moim zdaniem raczej z winy ogólnej - "nie lubię łóżeczka", a nie z powodu takiego czy innego materaca. ______________ Ewentualne zagrożenia w łóżeczku: lekki kocyk nic złego nie zrobi. Jak już, to właśnie kołderka. Jeśli dziecko którejś z Was będzie się domagało cieplejszego okrycia, to rozwiązaniem są śpiworki - takie śpiochy z workiem zamiast nogawek. Jeśli grubszy koc lub kołderka będzie używana, to robi się coś takiego: 3 boki zawija się pod materacem, a od góry wkłada dziecko.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-01-16 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witajcie piątkowo
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, trzymajcie kciuki żeby dziś wszystko poszło dobrze i żeby mnie wypuścili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |||||||
Zadomowienie
|
Rybka12321
![]() Sola1 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Brzuszek ![]() ![]() Prowansja88 Fajne te zestawy, ale oprócz moskitiery,nie praktyczna, tak mi się wydaje zbieracz kurzu ![]() Ewcia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Adaś najpiękniejsze imię męskie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Otworzyłam body, o boziu jakie to malutkie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I piąteczek, jeszcze tylko 7h i weekend ![]() Synek w nocy rozłozył się na maksa ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynkę też bym tak ubrała, bo nie lubie różu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |||
Wtajemniczenie
|
Kurcze, zamówiliśmy 2 tygodnie temu komodę, miała być do dzisiaj i się nie odzywają
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() majkela12 były u mnie te paki body 5 sztuk za 16zł ale tylko dla dziewczynek. W ogóle większość rzeczy była dla dziewczynek. A reszta biała albo żółta. pater86 trzymam kciuki ![]() eweden ale Ci fajnie że możesz ćwiczyć...Ja przez te skurcze nie moge. I czuje jak mi kondycja siada...A tu trzeba mieć siłe i kondycje żeby dziecko za 5 miesięcy urodzić ![]() Ciuszki fajoskie i po 1zł to już w ogóle super. Ja licytuje ciuchy używki na allegro bo koło mnie lumpa nie ma. A jeździć po mieście nie moge bo odrazu skurcze łapią ![]() Wygrałam na razie dwie aukcje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny idę do domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wychodzicie do domu, lepiej sie odpoczywa w swoich warunkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Raczkowanie
|
Hejka, witam w piąteczek..
![]() Fajnie podsumowałyście temat materacy i okryć, dziękuję za rady. Kochane, wizażowe Ciocie, ostatnio stwierdziłam, że będę za Wami tęsknić po porodzie... Eweden- super, ze zmotywowałaś się by ćwiczyć. Ja nie mam nigdzie blisko fajnego klubu, z zajęciami dla ciężarnych, pełno zwykłych fitnessów tylko, więc od jakegoś czasu ćwiczę sama w domu. Ostatnie dwa dni ledwo chodziłam przez przemega zakwasy w nogach (tak sie zaniedbałam przez ostatni czas), ale ruch sprawia, że czuje się duuuużo, dużo lepiej, przede wszystkim nie boli mnie kręgosłup!! Fjne ciuszki, za taką cenkę. Chociaż wydaje mi się, że część z nas będzie potrzebowała rozmiarek mniejszy niż 56 na poczatek. Koleżanki córeczka urodziła się 53 cm, ale była taka szczuplutka, ze topiła się w rozmiarze 56-szok ![]() Wczoraj byłam na RANDCE z Mężem ![]() ![]() ![]() Za chwilę lece do mojej "ulubionej ostatnio" LUX przychodni, do mojej dr nie ma w najbliższym czasie terminu, wiec pojde do jakiegos innego, nowego, młodego lekarza, może będzie lepiej. W sumie i tak chodzi mi tylko o skierowania na badania i przyszłe usg, by mieli w kompie, ze chodzę, bo by zrobić badania w cenie pakietu muszę mieć skierowanie. Prowadzi mnie dodatkowo ten nasz znajomy/zaufany lekarz spoza LM, więc wszystko mi jedno do kogo tam, cała moją historie i tak mają w kompie. W drodze powrotnej może upoluje jakieś cudo dla fasolki ![]() Miłego dnia!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, witam się z domu, będę leżeć dzisiaj cały dzień i się kurować, bo mam zapalenie zatok
![]() Gratuluje udanych wizyt, Aldrin ![]() ![]() Pater ciesze sie, ze wypuscili Cie do domku, oszczedzaj sie teraz ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kto powiedział, że po porodzie nie możemy założyć wątku mamuśki ![]() ![]() oczywiście po wizycie daj znać i pochwal się zakupami ![]() Ja wczoraj upolowałam 2 bodziaki w pepcko i dzisiaj zamówiłam sobie ubranka od 0-6 mies. używane, jakieś spodnie, koszule, rampersy i póki co wystarczy zakupów ubraniowych dla maluszka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam tyłozgięcie...Może też dlatego mam skurcze? ![]() Prowansja88 trzymam kciuki za udaną wizytę. poziomkka kuruj się. Antybiotyk dostałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poka poka co wygrałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-01-17 o 08:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/bodziak-super-dzie...870594372.html Te drugie jakieś szerokie mi się wydają ![]() ![]() A i jeszcze pingwinek. Troche drogo ale fajny ![]() http://allegro.pl/body-z-pingwinkiem...870952142.html Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-17 o 08:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fajne aukcje znajdujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Szalony mam ten tydzień. Każdego dnia planuję obijanie się w domu i siedzenie przed laptopem a zawsze coś innego wypadnie. Ale, za to wczoraj odwiedziłam w sąsiednim mieście sklep z wózkami i ogólnie z akcesoriami do wyprawki. Dostałam oczopląsu i wyszłam zachwycona. No i teraz nawet dzisiaj mogłabym tam wrócić i zamówić dla dziecięcia wózek. Chyba z 50 wózków wystawionych mieli ![]() ![]() Ok, biorę się za nadrabianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |||||||||
Raczkowanie
|
![]() Aldrin niebieskie gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też jeszcze zwracam, ostatnio zazwyczaj kolację ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisałyście jeszcze o ćwiczeniach, zazdroszczę, ja przez to leżenie już tak bardzo nie mam kondycji, że wzięcie prysznica i umycie/wysuszenie głowy mnie męczy ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niby od kilku dni ćwiczę ale też najprostsze czynności sprawiają mi trudność, zwykłe wyjście po schodach a ja dyszę jak stare dziadki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
NecroKitty, z pracą sytuacja nie do pozazdroszczenia. Choć powiem ci że u mnie lepiej nie jest. Noo może z taką różnicą że nie gadają że mi podziękują. Tak to już jest. Ja to już się nastawiam na szukanie nowej pracy choć mogłabym do tej wrócić gdyby chcieli. Ale biznes to biznes. Mi się umowa kończy jakieś 3 miesiące przed końcem macierzyńskiego więc już w ogóle
![]() ![]() A brzuszek ![]() ![]() Pater86, co za lekarz ![]() Ale cieszę się że już do domku cię wypuszczają ![]() ![]() No a mnie wczoraj znowu to kłócie dopadło z tym że tym razem z lewej strony. Akurat byłam u szwagierki i schyliłam się żeby kozaczki zapiąć i jak mnie chwyciło. Ojjj bolało. Na szczęście dziś jest o wiele lepiej. No i miałam wrażenie jak by mi coś albo ktoś tam tam pukało na dole (czyżby to było to ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co to była za apteka internetowa z której zamawiałyście leki? Szukam naturalnej witaminy C, niełatwo ją znaleźć, może tam będzie...
#3235 | |||
Rozeznanie
|
Witam! Ja dzisiaj biorę się za rozbieranie choinki, igieł to już chyba więcej jest pod niż na niej
![]() I jeszcze miałam pochwalić mojego tż, bo załatwił łóżeczko od koleżanki z pracy ![]() Pater to super, że do domku idziecie. I trzymam kciuki za wizytę. Ciekawe czy chłopaczek siępotwierdzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Pochwal się co za wózek upatrzyłaś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też co chwila coś ciągnie, kłuje ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze nie pominelam zadnej wizyty bo czytam z tel |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Zaraz poszukam. A swoją drogą, macie jakieś doświadczenia z naturalną wit C czy bierzecie kwas askorbinowy?
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-01-17 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---- Co do materacykow to ja tez zglupialam i kupilam ikeowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.