Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 13:55   #3271
Monica80
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Mam prośbę do dziewczyn które znają się na chustach. Potrzebuję dobrego poradnika albo sklepu gdzie można sobie taką chustę wybrać. Bo na allegro są, cała masa ale skąd mam wiedzieć, że są odpowiednie?
Zdecydowanie polecam Ci chustoforum http://www.chusty.info Kopalnia wiedzy. Jest tam tez bazarek gdzie sie chusty sprzedaje i kupuje. Mozesz nawet dac ogłoszenie ze szukasz pierwszej chusty na lato, ze masz tyle i tyle kasy itp. Sa tam tez filmy instruktazowe, mozna wrzucic zdjecia i zapytac czy dobrze sie zawiazalo. Czyli o chustach jest tam wszystko

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:56   #3272
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
ja myślę, że forum po urodzeniu dzieciaczków jest mało realne, będziemy tam wisieć nad łóżeczkami i gapić się całą dobę, kto trwoniłby taki czas na siedzenie przed kompem Dopiero później, jak podrosną i będziemy wymieniać się problemami

Mam prośbę do dziewczyn które znają się na chustach. Potrzebuję dobrego poradnika albo sklepu gdzie można sobie taką chustę wybrać. Bo na allegro są, cała masa ale skąd mam wiedzieć, że są odpowiednie?
Po urodzeniu jest tyle rozterek ze mozemy pisac jeszcze wiecej Ja z drugim to juz nie wiem ile bede miec czasu, ale pamietam jak malusia spala slodko wtulona we mnie na lozku gdzie ja tez lezalam a ja druga reka rozmawialam na tel z dziewczynami i cieszylam sie kolejnymi szczesliwymi porodami
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:59   #3273
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj, święta racja, ja już tak marzę żeby wtulić twarz w to małe pachnące ciałko... Też nie mogę sie doczekać.
I chyba dzięki temu mniej boję się porodu. Wiem że będzie straszny ale to etap przed późniejszym szczęściem
Ja się w ogóle nie boję porodu co więcej mogłabym tu i teraz rodzić
Chyba zawsze przy pierwszym dziecku jest taka ekscytacja

Cytat:
ja myślę, że forum po urodzeniu dzieciaczków jest mało realne, będziemy tam wisieć nad łóżeczkami i gapić się całą dobę, kto trwoniłby taki czas na siedzenie przed kompem Dopiero później, jak podrosną i będziemy wymieniać się problemami
Trzeba się nagapić na zapas bo one potem tak szybko rosną
Stary 2014-01-17, 14:06   #3274
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość

Trzeba się nagapić na zapas bo one potem tak szybko rosną
Ja odwrotnie. Mimo że to pierwsze dziecko to na samą myśl o porodzie dostaję dreszczy. Może im bliżej tym bardziej będę pewna siebie. Choć wiem że łatwo nie będzie - mój próg bólu leży i kwiczy

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:22   #3275
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Kucyku, ja myślę że po wysterylizowaniu będzie jak nowy

Słuchajcie, nie pamiętam z kim pisałam o szkole rodzenia we Wrocławiu. Otóż obdzwoniłam wszystkie i okazuje się, że część była kiedyś darmowa, a ogłoszenia dalej w internecie wiszą.
Tak więc udało się zapisać tutaj:
http://www.szkolarodzenia.sos.pl/
Ale są ostatnie wolne miejsca. Darmowe zajęcia są dla kobiet, za partnera trzeba dopłacić 100zł/m-ąc (czyli w sumie 200zł). Najbliższy kurs jest 3.03.14.
Nie udało mi sie dodzwonić do tej szkoły:
http://www.aszk.wroc.pl/index.php?op...364&Itemid=156
Ale spróbuję jeszcze, nie zaszkodzi zapisać się do dwóch :p
To ze mną pisałaś. O kurde... Miałam zamiar najpierw zadzwonić do tej szkoły w szpitalu na borowskiej (ten drugi link co dałaś) ale tam można dzwonić od pon do śr od 14-15. Dopiero jak tam miejsc nie będzie to zadzwonić na Wałbrzyską... Ale w takim razie chyba zaraz zadzwonię się zapisać.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Monica80 słodki ten kosz
Ciekawe co mój mąż powie jak mu pokaże

Pomyśle nad używanym lakatatorem, sterylizatorem i podgrzewaczem no i może leżaczek znajde używany..
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:25   #3276
pater86
Zadomowienie

wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej zjadłam obiadek, od razu poczułam się taka zmęczona że poszłam spać i już jest dobrze jeszcze ta wizyta wieczorem... jestem bardzo ciekawa co mi powie :/
Tak właśnie się zastanawiałam czy będę mogła iść do szkoły rodzenia, czy jak się ma jakieś problemy i trzeba się oszczędzać to już nie przyjmą?
Stary 2014-01-17, 15:35   #3277
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej zjadłam obiadek, od razu poczułam się taka zmęczona że poszłam spać i już jest dobrze jeszcze ta wizyta wieczorem... jestem bardzo ciekawa co mi powie :/
Tak właśnie się zastanawiałam czy będę mogła iść do szkoły rodzenia, czy jak się ma jakieś problemy i trzeba się oszczędzać to już nie przyjmą?
Super!To prawda- nie ma jak w domu
W szkole rodzenia sie siedzi , rozmawia, czasem stoi, nic męczącego. Jeśli nie masz nakazu leżenia plackiem to możesz spokojnie się zapisać.
Moja koleżanka musiała leżeć pół ciąży, nawet jadła w łóżku, masakra.Na szczęście już urodziła , dziecko zdrowe i wszystko ok, ale wyleżała się za wszystkie czasy

Leoś
Natasha

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 15:39   #3278
pater86
Zadomowienie

Monica80 bardzo bałam się, że lekarz zaleci leżenie, przecież do końca ciąży jeszcze tyle czasu, oszalałabym chyba ale na szczęście na razie mam się tylko oszczędzać, tyle nawet może będzie przyjemne
Stary 2014-01-17, 15:45   #3279
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Czarno_Biala zapisalam się
Czyli będziemy razem chodzić?
Stary 2014-01-17, 15:55   #3280
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej Mamuski

Gratulacje dla wszystkich za udane wizyte i poznanie plci!

Kucyk_Truskawkowy - wiesz może jaka jest firma tych ciuszków z usa?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:16   #3281
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Kucyk_Truskawkowy - wiesz może jaka jest firma tych ciuszków z usa?
Nie mam pojęcia
Stary 2014-01-17, 16:25   #3282
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia
aha , jak cos to polecam firme Carter's i Jumping beans. Ciuszki można prac i prac i nic się z nimi nie dzieje.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:18   #3283
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Właśnie wyczytałam ze m.in Carters
Stary 2014-01-17, 18:14   #3284
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Czarno_Biala zapisalam się
Czyli będziemy razem chodzić?
Taaak! Hurra Już nie mogę doczekać się pierwszych zajęć... Zawsze jak kończyły się wakacje, ja z podniecenia nie mogłam spać, już chciałam na pierwsze lekcje

A jeszcze oddzwonili do mnie z innej szkoły do której nie udało mi się dodzwonić:
http://mamapyta.pl/szkoly-rodzenia/b...iadomi-rodzice

I tam jest fajniej chyba, bo za ojców się nic nie płaci, zajęcia są w piątki po 19:00. Są wolne miejsca jakby co. A położna z którą rozmawiałam strasznie sympatyczna była.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Pomyśle nad używanym lakatatorem, sterylizatorem i podgrzewaczem no i może leżaczek znajde używany..
Też dostałam podgrzewacz używany. I tu ciekawostka, był straaasznie pokryty kamieniem, wyglądał jak wyjęty ze śmietnika:/ Ale potraktowałam go mieszanką Perfekcyjnej Pani Domu z octu i sody i jest jak nóweczka

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie polecam Ci chustoforum http://www.chusty.info Kopalnia wiedzy. Jest tam tez bazarek gdzie sie chusty sprzedaje i kupuje. Mozesz nawet dac ogłoszenie ze szukasz pierwszej chusty na lato, ze masz tyle i tyle kasy itp. Sa tam tez filmy instruktazowe, mozna wrzucic zdjecia i zapytac czy dobrze sie zawiazalo. Czyli o chustach jest tam wszystko
Wielkie dzięki, od jutra zacznę czytać i puchnąć od tej całej wiedzy :p
Stary 2014-01-17, 18:20   #3285
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak! Hurra Już nie mogę doczekać się pierwszych zajęć... Zawsze jak kończyły się wakacje, ja z podniecenia nie mogłam spać, już chciałam na pierwsze lekcje

A jeszcze oddzwonili do mnie z innej szkoły do której nie udało mi się dodzwonić:
http://mamapyta.pl/szkoly-rodzenia/b...iadomi-rodzice

I tam jest fajniej chyba, bo za ojców się nic nie płaci, zajęcia są w piątki po 19:00. Są wolne miejsca jakby co. A położna z którą rozmawiałam strasznie sympatyczna była.[COLOR="Silver"]

:p
O kurcze to jeszcze bliżej mnie koło mojego weterynarza
Ale ja nie chce piątków i 19 to jakoś późno..
Stary 2014-01-17, 18:34   #3286
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:

Wielkie dzięki, od jutra zacznę czytać i puchnąć od tej całej wiedzy :p
O mój Boże! te chusty kosztują 200-300zł
Stary 2014-01-17, 19:00   #3287
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny idę do domu bóle mogły być spowodowane rozciąganiem więzadeł, wychodzeniem macicy z tylozgiecia, sami nie wiedzą chyba... szyjka w środku zamknięta, ale na zewnątrz przy ujściu otwarta :-( mam się oszczędzać, zwolnienie już na30 dni dostałam, oczywiście luteine i nospe mam brać cały czas... wieczorem idę do mojego lekarza, zobaczymy co powie. Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy!
dobre wieści

Cytat:
Już któryś raz ktoś mi mówi, że trzeba mieć przepracowane 18 miesięcy U mnie trzeba w ciągu 18 miesięcy mieć przepracowane 365dni i nie trzeba mieć ciągłości pracy. Czyżby co urząd pracy to inne zasady?
u mnie jest tak samo, jak u Ciebie..

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
O właśnie! Miałam Was zapytać. A co się robi w dzień z takim maluszkiem? ono ma cały czas leżeć w tym łóżku w sypialni co w nocy, czy raczej je zabierać gdzieś (gdzie?) czy co? Bo podobno maluchy przesypiają całe dnie, to tam gdzie w nocy, czy w innym miejscu, jakieś dodatkowe łóżko, wózek, ten bujaczek? Jak to jest na samym początku?
Yyyy... podobno... Mój Adaś przez pierwsze dwa miesiące czuł się dobrze tylko i wyłącznie przy moim cycku, a mało tego, musiał go trzymać w buzi... Nie chciał żadnego smoczka, bez mojego cyca darł się wniebogłosy Także albo leżałam z nim na łóżku, albo siedziałam przed kompem z dzieckiem na rękach.. I na siedzenie na forum na odchowalni miałam mnóstwo czasu, za to nic innego nie mogłam zrobić. Żeby coś posprzątać, czy zrobić sobie jeść, czekałam aż mąż wróci z pracy albo dzwoniłam do siostry, która całe szczęście mieszka nade mną
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:34   #3288
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Widziałyście?

http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html

Genialne!
Jutro lecę do Netto
Stary 2014-01-17, 19:35   #3289
majkela12
Zadomowienie

Rybka12321 dziękujemy

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
No a mnie wczoraj znowu to kłócie dopadło z tym że tym razem z lewej strony. Akurat byłam u szwagierki i schyliłam się żeby kozaczki zapiąć i jak mnie chwyciło. Ojjj bolało.
Na szczęście dziś jest o wiele lepiej.
No i miałam wrażenie jak by mi coś albo ktoś tam tam pukało na dole (czyżby to było to ) Ciężko stwierdzić tak ostatnio intensywnie pracują moje jelita. Chyba dietę muszę zmienić bo czuję jak mi gazy krążą jak ja to mówię mam brzuchol zapowietrzony no i przez to nie wiem czy to dzieć stuka i puka czy też mi się tylko wydaje
Na tym etapie pewnie to dzidziol Te kłucia faktycznie są nie przyjemne. Też tak mam przy gwałtownym ruchu albo jak kicham

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
ja niby od kilku dni ćwiczę ale też najprostsze czynności sprawiają mi trudność, zwykłe wyjście po schodach a ja dyszę jak stare dziadki
Ja też, a gdzie do czerwca ja to jeszcze brzucha nie mam, a i tak mi ciężko

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam! Ja dzisiaj biorę się za rozbieranie choinki, igieł to już chyba więcej jest pod niż na niej

I jeszcze miałam pochwalić mojego tż, bo załatwił łóżeczko od koleżanki z pracy
Łał, ale długo mieliście choinę, jodła?? my mieliśmy sosnę rozebraliśmy tydzień temu gdy same bombki z niej już spadały
dla tż jaki obrotny facet

Cytat:
Ale nawet jak umowa kończy ci się w tracie macierzyńskiego to resztę do końca tych 20tyg wypłaca Ci zus. Więc o macierzyński nie musisz się martwić, tylko nie wiadomo co potem. Ja mam całe szczęście prawo do zasiłku, ale co to jest 500zł
lepszy rydz niż nic, może nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Co do materacykow to ja tez zglupialam i kupilam ikeowy.
My mamy i łóżeczko i materac sprężynowy z ikei

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 19:53   #3290
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
O mój Boże! te chusty kosztują 200-300zł
Dobra chusta nie może być tania, to w końcu kilka metrów materiału
Pocieszę Cię, moja najdroższa kosztowała ponad 700 zł

-----------------------------------
Sa tez tansze chusty, na allegro popatrz tez np tu http://allegro.pl/chusta-tkana-nati-...889107317.html
Nati Baby to fajne chusty , miałam kiedys jedna. Tylko akurat w tej aukcji nie napisali jaka długosc...

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-01-17 o 19:59
Stary 2014-01-17, 20:03   #3291
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Bo decyzje podejmuje on ale w dużej mierze kierownik działu kadr więc może początkiem czerwca udam się do firmy pogadać z nim. I zobaczymy. Kocie oczy ze shreka i może się ugną
ciężarnej się nie odmawia, bo go myszy zjedzą

Cytat:
A może te osłonki na barierkę się sprawdzą? Ja mam łóżeczko sosnowe pomalowane farbą do mebli dziecięcych, ale niestety bardzo słabo się trzyma, w sensie łatwo zdrapać tę farbę i myślę że taka osłonka będzie niezbędna :/
Ja miałam taką plastikową przeźroczystą listewkę z ikei, takie zabezpieczenie, żeby właśnie dzieci nie lizały i nie wbijały ząbków. Grosze to kosztuje

Cytat:
Hihi Rybko rozbrajasz mnie
Pewnie kazda mama robi inaczej, jednak chyba nie wyobrazam sobie aby ktoras mogla sobie sprzatac , gotowac i ogladac tv a chodzic tylko do sypialni na karmienie i przewijanie gdzie jest dzidzius
U mnie jest teraz tak ze mam dom i sypialnie sa na pietrze, wiec na caly dzien małe bedzie na dole w koszu wiklinowym na kolkach, na zmiane z lezaczkiem, wózkiemw ogrodzie lub w chuscie u mamy. takiego malucha zwyczajnie chce sie miec caigle na oku zeby patrzec i podziwiac jak ziewa, kicha, przeciąga się , zerka i jak śpi
Jezu nie mogę sie doczekać!
Ja też

Cytat:
Szaloooona nie wiesz co mówisz

Cytat:
jak wizyta?????
----------------------
Byłam na dywaniku. Zero gratulacji (ten typ tak ma), tylko sucho od kiedy zamierzam iść na zwolnienie, kiedy pani planuje powrót itp. Prosił mnie, żebym poszła na zwolnienie już bo tak będzie lepiej dla firmy, poprosi pani lekarza, wytłumaczy pani jaka jest specyfika firmy i od razu pani wypisze mam się w domu wysiedzieć załatwić co mam załatwić i jak wrócę po 1,5 roku to od razu na cały etat, a nie 1/8, 1/2 itp. Burak
Nie wiele myśląc wypisałam urlop na 2 tyg, żeby na do widzenia załapać się na gruszkę, aby mieć na wyprawkę i od poniedziałku siedzę w chałupie wracam na tydzień na początku lutego, przyuczam koleżankę i sru na zwolnienie i sajonara mówię wszystkim nara
Stary 2014-01-17, 20:09   #3292
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Nie wiem czy to jakieś pocieszenie... Wiesz, jak zarabia się w Euro, to kwoty w PLN nie robią takiego wrażenia. Nie wyobrażam sobie dać choćby 200zł za kawał tkaniny, to po prostu nierealne.

Zastanawia mnie tylko czym one się różnią od tych za 60zł z alle I to bawełna, i to bawełna.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ja miałam taką plastikową przeźroczystą listewkę z ikei, takie zabezpieczenie, żeby właśnie dzieci nie lizały i nie wbijały ząbków. Grosze to kosztuje
Poszukam
Na pewno mają to jeszcze w ofercie? Coś nie mogę znaleźć :/

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-01-17 o 20:20
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 20:14   #3293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Byłam na dywaniku. Zero gratulacji (ten typ tak ma), tylko sucho od kiedy zamierzam iść na zwolnienie, kiedy pani planuje powrót itp. Prosił mnie, żebym poszła na zwolnienie już bo tak będzie lepiej dla firmy, poprosi pani lekarza, wytłumaczy pani jaka jest specyfika firmy i od razu pani wypisze mam się w domu wysiedzieć załatwić co mam załatwić i jak wrócę po 1,5 roku to od razu na cały etat, a nie 1/8, 1/2 itp. Burak
Nie wiele myśląc wypisałam urlop na 2 tyg, żeby na do widzenia załapać się na gruszkę, aby mieć na wyprawkę i od poniedziałku siedzę w chałupie wracam na tydzień na początku lutego, przyuczam koleżankę i sru na zwolnienie i sajonara mówię wszystkim nara
jak zadzwoniłam do mojej szefowej, żeby poinformować ją o ciąży, a był to dopiero 6tc, ale praca w sklepie monopolowym, na początek zaniemówiła, a potem powiedziała: "no to pięknie mnie załatwiłaś"... Też myślałam, że chociaż powie to głupie "gratuluje", nawet jeśli to byłoby nieszczere.. Ale moim zdaniem kultura tego wymaga..

Cytat:
Nie wiem czy to jakieś pocieszenie... Wiesz, jak zarabia się w Euro, to kwoty w PLN nie robią takiego wrażenia. Nie wyobrażam sobie dać choćby 200zł za kawał tkaniny, to po prostu nierealne.
co racja, to racja...

Trzymajcie za mnie jutro kciuki, mam egzamin z postępowania administracyjnego..
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 20:25   #3294
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

trzymamy, trzymamy
Stary 2014-01-17, 20:37   #3295
Monica80
Raczkowanie

Cytat:

Zastanawia mnie tylko czym one się różnią od tych za 60zł z alle I to bawełna, i to bawełna.
Akurat tamta chuste kupilam jeszcze mieszkajac w Polsce No ale mam tylko jedna taka zeby bylo jasne Poza tym jak sie kupic dobra chuste, to zawsze mozna ja potem sprzedac z naprawde minimalna strata.
A z chustami jak ze wszystkim - opel i porsche to samochody, i to jezdzi i to jezdzi, a cenowa roznia sie i to znacznie na chuscie np Nati spokojnie ponosi sie dziecko jak na Didymosie, ale na pewno jakosciowo nie sa to takie same chusty.
Kiedys kupilam taka calkiem tania za moze 50 zl no i byla kiepska, nie chciala sie zmiekczyc ani po praniu ani po noszeniu, byla twarda, ciezko sie dociagala, miala kiepski splot. tym wlasnie moga roznic sie chusty.

Leoś
Natasha
Stary 2014-01-17, 20:44   #3296
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczynki byłam na wizycie, lekarz w sumie chyba nie lubi tego szpitala, w którym leżałam bo strasznie narzekał, że lekarze na wypisie tego nie napisali i tamtego... I że szyjka w porządku, 4 cm, bez żadnych lejków itp niepokojących kształtów, że żadnych szwów nie trzeba zakładać, a teraz w sumie i tak się ich nie zakłada a tyle się słyszy o tym... że nospy mam nie brać, bo i tak nie działa na mięśnie macicy, a w szpitalu kazali brać 3 razy dziennie, tak samo luteinę mam brać po dwie tabletki i dwa razy dziennie, a w szpitalu kazali po jednej sama nie wiem kogo się słuchać :/ w szpitalu zalecili kontrole po dwóch tygodniach, a ten kazał przyjść po czterech! Co lekarz to opinia...
Stary 2014-01-17, 20:48   #3297
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczynki byłam na wizycie, lekarz w sumie chyba nie lubi tego szpitala, w którym leżałam bo strasznie narzekał, że lekarze na wypisie tego nie napisali i tamtego... I że szyjka w porządku, 4 cm, bez żadnych lejków itp niepokojących kształtów, że żadnych szwów nie trzeba zakładać, a teraz w sumie i tak się ich nie zakłada a tyle się słyszy o tym... że nospy mam nie brać, bo i tak nie działa na mięśnie macicy, a w szpitalu kazali brać 3 razy dziennie, tak samo luteinę mam brać po dwie tabletki i dwa razy dziennie, a w szpitalu kazali po jednej sama nie wiem kogo się słuchać :/ w szpitalu zalecili kontrole po dwóch tygodniach, a ten kazał przyjść po czterech! Co lekarz to opinia...
Ooo, to nie zazdroszczę :/ Musisz sama teraz zdecydować ile czego brać.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Akurat tamta chuste kupilam jeszcze mieszkajac w Polsce No ale mam tylko jedna taka zeby bylo jasne Poza tym jak sie kupic dobra chuste, to zawsze mozna ja potem sprzedac z naprawde minimalna strata.
A z chustami jak ze wszystkim - opel i porsche to samochody, i to jezdzi i to jezdzi, a cenowa roznia sie i to znacznie na chuscie np Nati spokojnie ponosi sie dziecko jak na Didymosie, ale na pewno jakosciowo nie sa to takie same chusty.
Kiedys kupilam taka calkiem tania za moze 50 zl no i byla kiepska, nie chciala sie zmiekczyc ani po praniu ani po noszeniu, byla twarda, ciezko sie dociagala, miala kiepski splot. tym wlasnie moga roznic sie chusty.
Rozumiem. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, sądziłam, że jak na polskie realia to fortuna za kawał materiału. Ale masz rację, jakość musi kosztować.
Stary 2014-01-17, 20:50   #3298
bluesky89
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuje za gratulacje nie mam nawet jak z Wami popisać, bo mamy remont i jest katastrofa. Syf, kiła i mogiła
Gratuluję poznanych płci i udanych wizyt
Peter, kurde, nie wiadomo kogo słuchać a dziś byłaś u swojego lekarza czy jakiegoś innego? Bo gdzieś mi umknęło.

Czy w tej aptece internetowej zamawiacie też kosmetyki dla dzieci? Sudocreamy i takie tam? Gdzie się najbardziej opłaca je kupić?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-17, 20:51   #3299
Konto usunięte

Cytat:
hmm... na Twoim miejscu brałabym i nospę i luteinę. Ale żeby po dwie tabletki Przecież luteina jest dopochwowa, no to bez przesady... A co do kontroli trzymałabym się zaleceń szpitala, tak na "wszelki wypadek"..
Stary 2014-01-17, 20:55   #3300
Monica80
Raczkowanie

Cytat:

Rozumiem. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, sądziłam, że jak na polskie realia to fortuna za kawał materiału. Ale masz rację, jakość musi kosztować.
Nie no co Ty nie urazilas. Mialam kase to kupilam i tyle
A Ty juz wiesz co bedziesz miala (bo tyle sie posypalo ostatnio ze nie kojarze) chlopca czy dziewczynke?

Leoś
Natasha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości