|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Ja z drugim to juz nie wiem ile bede miec czasu, ale pamietam jak malusia spala slodko wtulona we mnie na lozku gdzie ja tez lezalam a ja druga reka rozmawialam na tel z dziewczynami i cieszylam sie kolejnymi szczesliwymi porodami
|
|
|
|
|
#3273 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co więcej mogłabym tu i teraz rodzić ![]() Chyba zawsze przy pierwszym dziecku jest taka ekscytacja ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Monica80 słodki ten kosz Ciekawe co mój mąż powie jak mu pokaże Pomyśle nad używanym lakatatorem, sterylizatorem i podgrzewaczem no i może leżaczek znajde używany.. |
|
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej zjadłam obiadek, od razu poczułam się taka zmęczona że poszłam spać i już jest dobrze jeszcze ta wizyta wieczorem... jestem bardzo ciekawa co mi powie :/Tak właśnie się zastanawiałam czy będę mogła iść do szkoły rodzenia, czy jak się ma jakieś problemy i trzeba się oszczędzać to już nie przyjmą? |
|
|
|
#3277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W szkole rodzenia sie siedzi , rozmawia, czasem stoi, nic męczącego. Jeśli nie masz nakazu leżenia plackiem to możesz spokojnie się zapisać. Moja koleżanka musiała leżeć pół ciąży, nawet jadła w łóżku, masakra.Na szczęście już urodziła , dziecko zdrowe i wszystko ok, ale wyleżała się za wszystkie czasy
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
Monica80 bardzo bałam się, że lekarz zaleci leżenie, przecież do końca ciąży jeszcze tyle czasu, oszalałabym chyba
ale na szczęście na razie mam się tylko oszczędzać, tyle nawet może będzie przyjemne
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Czarno_Biala zapisalam się
Czyli będziemy razem chodzić?
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuski
![]() Gratulacje dla wszystkich za udane wizyte i poznanie plci! Kucyk_Truskawkowy - wiesz może jaka jest firma tych ciuszków z usa?
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
aha , jak cos to polecam firme Carter's i Jumping beans.
Ciuszki można prac i prac i nic się z nimi nie dzieje.
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wyczytałam ze m.in Carters
|
|
|
|
#3284 | ||
|
Raczkowanie
|
Taaak!
Hurra Już nie mogę doczekać się pierwszych zajęć... Zawsze jak kończyły się wakacje, ja z podniecenia nie mogłam spać, już chciałam na pierwsze lekcje A jeszcze oddzwonili do mnie z innej szkoły do której nie udało mi się dodzwonić: http://mamapyta.pl/szkoly-rodzenia/b...iadomi-rodzice I tam jest fajniej chyba, bo za ojców się nic nie płaci, zajęcia są w piątki po 19:00. Są wolne miejsca jakby co. A położna z którą rozmawiałam strasznie sympatyczna była. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koło mojego weterynarza Ale ja nie chce piątków i 19 to jakoś późno.. |
|
|
|
|
#3286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3287 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój Adaś przez pierwsze dwa miesiące czuł się dobrze tylko i wyłącznie przy moim cycku, a mało tego, musiał go trzymać w buzi... Nie chciał żadnego smoczka, bez mojego cyca darł się wniebogłosy Także albo leżałam z nim na łóżku, albo siedziałam przed kompem z dzieckiem na rękach.. I na siedzenie na forum na odchowalni miałam mnóstwo czasu, za to nic innego nie mogłam zrobić. Żeby coś posprzątać, czy zrobić sobie jeść, czekałam aż mąż wróci z pracy albo dzwoniłam do siostry, która całe szczęście mieszka nade mną
|
|||
|
|
|
#3288 |
|
Raczkowanie
|
Widziałyście?
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html Genialne! Jutro lecę do Netto
|
#3289 | ||||
|
Zadomowienie
|
Rybka12321 dziękujemy
Cytat:
![]() Cytat:
ja to jeszcze brzucha nie mam, a i tak mi ciężko![]() Cytat:
![]() dla tż jaki obrotny facet![]() Cytat:
![]() My mamy i łóżeczko i materac sprężynowy z ikei |
||||
|
|
|
#3290 |
|
Raczkowanie
|
Dobra chusta nie może być tania, to w końcu kilka metrów materiału
![]() Pocieszę Cię, moja najdroższa kosztowała ponad 700 zł ![]() ----------------------------------- Sa tez tansze chusty, na allegro popatrz tez np tu http://allegro.pl/chusta-tkana-nati-...889107317.html Nati Baby to fajne chusty , miałam kiedys jedna. Tylko akurat w tej aukcji nie napisali jaka długosc... Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-17 o 20:59 |
|
|
|
#3291 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciężarnej się nie odmawia, bo go myszy zjedzą![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------------------- Byłam na dywaniku. Zero gratulacji (ten typ tak ma ), tylko sucho od kiedy zamierzam iść na zwolnienie, kiedy pani planuje powrót itp. Prosił mnie, żebym poszła na zwolnienie już bo tak będzie lepiej dla firmy, poprosi pani lekarza, wytłumaczy pani jaka jest specyfika firmy i od razu pani wypisze mam się w domu wysiedzieć załatwić co mam załatwić i jak wrócę po 1,5 roku to od razu na cały etat, a nie 1/8, 1/2 itp. Burak![]() Nie wiele myśląc wypisałam urlop na 2 tyg, żeby na do widzenia załapać się na gruszkę, aby mieć na wyprawkę i od poniedziałku siedzę w chałupie wracam na tydzień na początku lutego, przyuczam koleżankę i sru na zwolnienie i sajonara mówię wszystkim nara
|
|||||
|
|
|
#3292 | |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to jakieś pocieszenie... Wiesz, jak zarabia się w Euro, to kwoty w PLN nie robią takiego wrażenia. Nie wyobrażam sobie dać choćby 200zł za kawał tkaniny, to po prostu nierealne.
Zastanawia mnie tylko czym one się różnią od tych za 60zł z alle I to bawełna, i to bawełna.---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() Na pewno mają to jeszcze w ofercie? Coś nie mogę znaleźć :/
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-01-17 o 21:20 |
|
|
|
|
#3293 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Trzymajcie za mnie jutro kciuki, mam egzamin z postępowania administracyjnego..
|
||
|
|
|
#3294 |
|
Raczkowanie
|
trzymamy, trzymamy
|
#3295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale mam tylko jedna taka zeby bylo jasne Poza tym jak sie kupic dobra chuste, to zawsze mozna ja potem sprzedac z naprawde minimalna strata.A z chustami jak ze wszystkim - opel i porsche to samochody, i to jezdzi i to jezdzi, a cenowa roznia sie i to znacznie na chuscie np Nati spokojnie ponosi sie dziecko jak na Didymosie, ale na pewno jakosciowo nie sa to takie same chusty. Kiedys kupilam taka calkiem tania za moze 50 zl no i byla kiepska, nie chciala sie zmiekczyc ani po praniu ani po noszeniu, byla twarda, ciezko sie dociagala, miala kiepski splot. tym wlasnie moga roznic sie chusty. |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
byłam na wizycie, lekarz w sumie chyba nie lubi tego szpitala, w którym leżałam bo strasznie narzekał, że lekarze na wypisie tego nie napisali i tamtego... I że szyjka w porządku, 4 cm, bez żadnych lejków itp niepokojących kształtów, że żadnych szwów nie trzeba zakładać, a teraz w sumie i tak się ich nie zakłada a tyle się słyszy o tym... że nospy mam nie brać, bo i tak nie działa na mięśnie macicy, a w szpitalu kazali brać 3 razy dziennie, tak samo luteinę mam brać po dwie tabletki i dwa razy dziennie, a w szpitalu kazali po jednej |
|
|
|
#3297 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje za gratulacje
nie mam nawet jak z Wami popisać, bo mamy remont i jest katastrofa. Syf, kiła i mogiła Gratuluję poznanych płci i udanych wizyt Peter, kurde, nie wiadomo kogo słuchać a dziś byłaś u swojego lekarza czy jakiegoś innego? Bo gdzieś mi umknęło. Czy w tej aptece internetowej zamawiacie też kosmetyki dla dzieci? Sudocreamy i takie tam? Gdzie się najbardziej opłaca je kupić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3299 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież luteina jest dopochwowa, no to bez przesady... A co do kontroli trzymałabym się zaleceń szpitala, tak na "wszelki wypadek"..
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Ty juz wiesz co bedziesz miala (bo tyle sie posypalo ostatnio ze nie kojarze) chlopca czy dziewczynke? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

Też nie mogę sie doczekać. 

ale na szczęście na razie mam się tylko oszczędzać, tyle nawet może będzie przyjemne 
U mnie trzeba w ciągu 18 miesięcy mieć przepracowane 365dni i nie trzeba mieć ciągłości pracy. Czyżby co urząd pracy to inne zasady?
Mój Adaś przez pierwsze dwa miesiące czuł się dobrze tylko i wyłącznie przy moim cycku, a mało tego, musiał go trzymać w buzi... Nie chciał żadnego smoczka, bez mojego cyca darł się wniebogłosy 
), tylko sucho od kiedy zamierzam iść na zwolnienie, kiedy pani planuje powrót itp. Prosił mnie, żebym poszła na zwolnienie już bo tak będzie lepiej dla firmy, poprosi pani lekarza, wytłumaczy pani jaka jest specyfika firmy i od razu pani wypisze
nie mam nawet jak z Wami popisać, bo mamy remont i jest katastrofa. Syf, kiła i mogiła