Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 13:50   #2551
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
byłyśmy na spacerze i kupiłam infacol... nie było boboticu, podałam przed karmieniem i poszła mga kupa plus zjadła i teraz z pojękiwanie lekkim zaseła... zobaczymy

kurcze byłam w biedronce i weszły wczoraj takie fajne herbatki rozgrzewające i co? wszytsko wykupione została jedna pomarańczowa z goździkami i cynamonem na którą się załapałam...
u mnie wczoraj były wszystkie te herbatki

Mała śpi już 2 godziny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 13:54   #2552
Madzik 89
Zadomowienie

Patrzcie jaką mam nawiedzoną suczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_4987.jpg (61,7 KB, 28 załadowań)
20.08.2016

Edytowane przez Madzik 89
Czas edycji: 2014-01-17 o 14:07
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:14   #2553
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
miałam jeszcze o foteliku pisać, my jeszcze w ciąży rozważaliśmy zakup takiego wynalazku: na razie jeszcze nie myśleliśmy o zakupie (TŻ na razie załatwiał huśtawkę), ale dalej poważnie mi to chodzi po głowie
fajne
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Lineczko- dziękuję za zimę
Co do rozszerzania diety, w piątek napomknęłam pediatrze to powiedziala ze można już, ale ze bedziemy rozmawiac w pon jak zobaczymy co z Kacperkowymi kupkami.. Mama mi powiedziałą zebym nie dawała kleiku ani kaszki, ale ze to mój wybór, ale jeżeli mam podawac to czystą bez cukru. Zadn bananowe, jabłkowe itd bo wiecej tam cukru niż tych "bananów". Nawet stwierdziła zebym mannę dawała jak chce i leakrz pozwoli bo "zdrowsza" niż te od nestle, a my jesteśmy na mannie i nic nam nie jest [moja mama sądzi ze tam pełno cukru w tych z nestle, nie wiem... nie rozglądałam sie za kaszkami.. ale ona kupowała mojej siostrzenicy i jak kiedys poszli na kontrole to lekarka[ ta sama co od kacpra] powiedziałą zeby nie dawać bo sie dziecko tuczy [siostrzenica była "bułą"] no...]
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
I ma racje my zawsze dawalismy kleik ryzowy lub kaszke zbozowa indodawalismy sami owoce, na poczatku zmiksowane.
Cytat:

a co powiecie o kaszkach holle np jaglana/ bo tez znalazlsam ze bez cukru...?
ja słyszałam że kaszki holle sa super i zamierzam takie podawać z owockami co do kaszek to podobno najmniej cukru z tych smakowych ma babydream ale nie wiem, bo nie sprawdzałam.

my po badaniu u neurologa, mały nie ma wzmożonego napięcia ale ma asymetrie, preferuje bardziej lewą stronę i póki co mamy go układać częściej na prawej. Martwi mnie tylko że niezbyt chce główke podnosić.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:18   #2554
ryba91
Zakorzenienie

sanrioo bylas w biedronce na miescie? tam nigdy nic nie ma. w kazdej innej na pewno znajdziesz ;d

Lilith- dobrze ze to nie napiecie
Stary 2014-01-17, 14:33   #2555
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny mój dzieć mi dziś daje popalić normalnie aż mi się już ryczeć chce

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:41   #2556
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
my po badaniu u neurologa, mały nie ma wzmożonego napięcia ale ma asymetrie, preferuje bardziej lewą stronę i póki co mamy go układać częściej na prawej. Martwi mnie tylko że niezbyt chce główke podnosić.
moja też długo nie chciała podnosić główki a teraz już ładnie podnosi

Madzik, straszna ta Twoja psina
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-17, 14:42   #2557
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Ja też czekam ale niech przyjdzie po niedzieli bo mam buty do kostki
w Sercu na szombierkach

Dziewczyny, podałąm dzisiaj malemu o 6 bebilon comfort- [zamawiałam zanim byłam u pediatry i dała nam pepti] musze alb wyrzucić albo zużyć bo jedno opakowanie otwarte. Dałam o 6, kupy nie ma, ale nie płakał, nie stęka.. myslicie ze moge podawac zamiennie ?

niunia sama robisz kluchy???/

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Chcialam wrzucic zdjecie mojego babla ale stwierdzam iż masz wieksze prawo bo macie świeto czekam na jabłuszkowe zdjecie .;d
Myślę, że możesz podawać na zmianę. Ale zobacz już różnica w zachowaniu jest.Ja z dnia na dzień widzę, ze Bebilon coraz lepiej działa
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tak tak dopiero jechałaś na porodówkę z reklamówką
dla Jasia, kiedy to zleciało

dziewczyny! [ja wiem ze nie ma się czym podniecać, ale...] Nelka usnęła w łóżeczku! przyzwyczajamy ją do spania w łóżeczku [do tej pory spała w wózku] i teraz na drzemkę ją położyłam
jest się czym podniecać, Ulka w łóżeczku nie zasnie:/
Cytat:
tym co nie mają śniegu, przesyłam trochę zimy!
Jak u mnie!
Cytat:
fajne

już od 3 miesiąca? to q sumie i my możemy nie długo próbować

28 stycznia mamy szczepienie to i ja pediatry zapytam o tą dietę D:

ja mam zamiar na bieżąco robić, no chyba że będziemy planowali gdzieś jechać to wtedy dzień wcześniej będę robić na wyjazd

chyba mi pozazdrościłyście śniegu bo deszcz co chwilę pada
Mi też pediatra powiedziała, że po 3 msc skończonym można soczki dawać np.
Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Patrzcie jaką mam nawiedzoną suczkę
słodka!<3
Stary 2014-01-17, 14:43   #2558
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
a co jest?

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-17, 14:45   #2559
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
Dzisiaj 17, mój Jaśko kończy dzisiaj 4 miesiące, od rana siedzę i wyglądam o tak nie mogę uwierzyć że moje dziecko właśnie kończy 4 miesiące przecież dopiero dowiedziałam się że jestem w ciąży, dopiero cieszyłam się z kopniaków i rosnącego brzuszka, dopiero co budziłam TŻta że już czas na porodówkę... Jezuuu kiedy to zleciało
dla Jasieńka
Cytat:
a czemu wczesniej spała w wózku?

w takim razie brawa za drzemkę ja ucze Kacpra ze w dzień minimum 5 drzemek po 30 minut musi zrobić, teraz zjadł i ssie paluchy wiec licze ze zarazzaśnie
U nas są codziennie 3 drzemki po 45-50 minut i więcej niet
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Skok???

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:53   #2560
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
u mnie wczoraj były wszystkie te herbatki

Mała śpi już 2 godziny
a moja stękoli już... eh nie wiem co z tym jej brzuchem

Cytat:
sanrioo bylas w biedronce na miescie? tam nigdy nic nie ma. w kazdej innej na pewno znajdziesz ;d

Lilith- dobrze ze to nie napiecie
byłam w tej dużej na łużyckiej tam gdzie netto nic już nie było prawie... a chcę tą ze śliwką jest taaaka dobra!
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:54   #2561
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wazne, ze mozesz teraz ja przytulac i sie nia zajmowac.Co mowia lekarze?Jak bedzie wygladalo dalsze leczenie?Jak dlugo potrwa?
generalnie chodzi o to, by mała przytyła, bo im więcej będzie ważyła, tym lepiej będą jej działały narządy w tym nerki. ma zmiany w płucach ale przez wydzielinę i nie wymaga antybiotyków, ma leki ale na serce, dostaje jedynie furosamid na drogi moczowe,będą ją uczyć jedzenia z butelki. dostaje jakąś specjalną mieszankę wysokokaloryczną
Stary 2014-01-17, 15:06   #2562
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
o 10:02 ----------

Jestem, jestem

Po swoich ostatnich wpisach stwierdziłam, że muszę nabrać trochę dystansu do forum, bo jakoś tak się za bardzo emocjonuję i miałam zrobić sobie kilka dni przerwy, ale to się przedłużyło. No ale już od kilku dni podczytuję i się wdrażam

W międzyczasie musiałam się trochę pouczyć do egzaminu na moim kursie. No i jestem bardzo z siebie dumna, że udało mi się zaliczyć kurs no i nawet nie opuścić żadnych zajęć w ciągu kilku miesięcy Wiem że to nic wielkiego w porównaniu z dziewczynami, które ciągną studia, ale bardzo się cieszę, że w tym zamieszaniu ciążowo- porodowo-norowodkowym zrobiłam przy okazji coś dla siebie

U Helenki wszystko dobrze, choć miałyśmy pierwsze szczepienia we wtorek i jestem też jak niektóre z was przerażona sprawą tej małej Basi. Więc miałam i mam trochę stracha. Na drugi dzień mała była trochę ospała, wieczorem zmierzyliśmy gorączkę i okazało się że ma 38, chyba w Polsce gorączka jest od 38,5 ale tutaj od 38 i nikt nie odejmuje niczego jak się mierzy w pupie więc w końcu spanikowaliśmy i daliśmy jej paracetamol, teraz wiem że to trochę na wyrost, no ale potem temperatura już spadła

Nie nadaję się na matkę, jak mojemu dziecku coś się dzieje, bo za bardzo panikuję
panikujesz bo jestes matka, co w tym złego gratuluje zaliczenia kursu obym ja do swoich studiów miała jakies checi
Cytat:
Wieczorem nic jeszcze nie wskazywało na to że za kilkanaście godzin będę mama. Położyłam się spać ale coś nie mogłam zasnąć i kręciłam się z boku na bok. W końcu zasnęłam.
Przed 4 w nocy obudził mnie dziwny ból, jakby nerki (miałam kiedyś zapalenie a powiem ze bolało podobnie ). Ból się nasilał, a ja sobie łaziłam po pokoju żeby jakoś ulżyć i miałam w planach rano szybko pojechać z tymi nerkami do lekarza. Później się okazało, że to już były bóle krzyżowe...
O 5 stwierdziłam ze idę umyć głowę. No i tak kręciłam się do 7 nie siałam paniki w ogóle, bo gdzie by mi do głowy przyszło ze to już to. O 7:30 Tż pojechał do pracy.Położyłam się do łóżka w nadziei że jeszcze jakoś zasnę, bo nie chciałam tabletek przeciwbólowych brać na tą "nerkę".
No i kładę się , a tu słyszę takie "pyk, pyk" - no i zaczęła się heca Idę do łazienki sprawdzam, a tu się wody sączą. Łapie się za telefon i ściągam tż z pracy (na szczęscie pracuje u rodziny to nie było problemu). O 8 już był po mnie umyłam się szybko, ubrałam i dzida na pogotowie
Oczywiście przy rejestracji nikogo nie było to sobie poczekałam i pojęczałam W końcu jakaś szanowna Pani ruszyła 4 litery i nas pokierowała dalej. Poszliśmy na oddział, lekarz mnie zbadał rozwarcie - 4 cm, podłączyli mnie pod ktg, miedzy skurczami wypisywałam papierologię, ale już z bólu przestawałam trzeźwo myśleć - na polowe pytań odpowiedział tz
Męczyli mnie tam około 40 minut, o 9:15 poszliśmy rodzic, na porodówce miałam już pełne rozwarcie.Nawciągałam się gazu, moim zdaniem bólu nie uśmierza, ale bombę miałam, aż miło Nie powiem - było ciężko miałam parte co 1-2 minuty i tak próbowalam rodzic godzinę czasu. Synek wstawił się do kanału potylicą i dlatego akcja nie postępowała. Dodatkowo przy moich parciach zaczęło mu zanikać tętno, dlatego lekarz zdecydował się na ciecie.
Przewieźli mnie na operacyjną, tam nawet w trakcie wbijania igły ze znieczuleniem siedząc na tyłku miałam parte - to było najgorsze doświadczenie podczas porodu.. Po chwili zrobiło się błogo Zero bólu, pełen lajcik, lekarze żartowali, miła atmosfera.
O 10:37 na świat przyszedł mój synek miałcząc jak mały kotek Miał 58 cm długości i wagę 3310 g, 10/10 pkt . Pielęgniarka przyniosła go do mnie i przytuliła mi go do policzka, normalnie aż mi się łezka w oku kręci . Złapałam go za łapkę, pocałowałam pomiziałam i zabrali go na badania. Mnie w tym czasie oporządzili i pojechałam na pooperacyjna. Miałam spać, ale gdzie mi tam spanie w głowie było, po takich wrażeniach
Nie spałam czekałam na mojego synka, aż mi go przywiozą, dadzż do piersi i będziemy mieli czas tylko dla siebie Na opiekę w szpitalu nie narzekam, super ekipa była, tylko w ciągu tych 4 dni co byłam w szpitalu pielęgniarki mnie do szalu doprowadzały! Przygodziły do mnie i tłumaczyły - ok taka ich rola, ale co zmiana to inna wersja rad. Na przykład z nocnej zmiany mówila - nie wybudzaj dziecka do spania jak będzie głodne samo się doprosi, a z popołudniowej - bódź co 2 godziny.. i bądź tu mądry jak każdy inaczej gada...
Miałam całe mnóstwo odwiedzin, ale to dlatego ze miałam sale rodzinna, nie żałuję wydanych pieniędzy, w przyszłości jeśli będę mieć cesarkę to też się zdecyduje ze względu na to ze gdy moje dziecko spało to nie słyszałam jak dzieci innych mam płaczą i mogłam odpocząć po operacji. Teraz już to wszystko wspominam z radością i łezka w oku, ale przez jakieś 2-3 tygodnie po porodzie zarzekałam się ze więcej rodzić nie będę Taaaa ja już myślę kiedy by tu się zdecydować na siostrę dla Alexa - nic wspanialszego nie mogło mi się przytrafić od niego
długo czekałyśmy
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
fajne

ja słyszałam że kaszki holle sa super i zamierzam takie podawać z owockami co do kaszek to podobno najmniej cukru z tych smakowych ma babydream ale nie wiem, bo nie sprawdzałam.

za niedługo mu sie odmieni i bedzie podnosił główkę
Stary 2014-01-17, 15:07   #2563
Olenka_24
Zadomowienie

Wydaje mi sie ze moze to byc skok, strasznie wrzeszczy od rana i bardzo ciezko go uspokoic jak juz zasnie to po 15 min pobudka ze spaceru musialam zawrocic bo leje, a na spacerze akurat ladnie spi

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:12   #2564
89Beatka
Wtajemniczenie

POGODA dopisuje (gdzie jest śnieg, byłyśmy na spacerku aż 1,5 h, teraz smoczyca je. Mam se uczyć, a tu raz ze tego poprostu nie rozumiem, matematyka jakas, maż miał na 16 być w domu żebym sie pouczyła, zadzwoniłam zeby przyjechał wcześniej a on mi mówi ze rano mu sie auto zepsuło. Jestem wściekła na niego ze nie potrafił zadzwonić wcześniej żeby o tym powiedzieć. Poprosiłam mame zeby ja popilnowała to popilnuje oale wczoraj wymiotowała , jakis wirus.I lepiej zeby Liwka sie nie zaraziła.
Stary 2014-01-17, 15:13   #2565
Anoula
Zakorzenienie

Czy któraś z Was zna się na wypełnianiu zus'owskich dokumentów? Potrzebuję wypełnić w imieniu teściowej ZUS ZCNA i nie wiem, czy skoro wypełniam to jako firma to mam wypełniać pola, które ma wypełnić "osoba fizyczna"?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:06   #2566
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
niunia sama robisz kluchy???/
mama mi pewnie pomoże kulać, a tak to sama

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:18   #2567
anka_85
Zakorzenienie

hello dziołszki!

my dopiero wstaliśmy
małe śpi mi już całą noc, od 22.30 jak go kładę do 6:30 a ostatnio rekord padł - spał do 7:45.
rano już mamy rytuał, co niektórzy mówią że rozpaskudze dziecko przez to... otóż kładę go na klate i idziemy spać. przebudzałam się o 11 i 13:30 na karmienie i zmiane, tak mnie leń dzisiaj ścisnął że hoho.

u nas w końcu nie ma problemów z kupsztalami.
kupiłam aptamil comfort, tak to mleko śmierdziało i było wręcz paskudne, z jakimś olejem z ryb (!!!) że mały aż za luźne te kupy walił. mleko prawie całe zużyłam i wskoczyliśmy teraz na Cow Gate substytut mleka z piersi i kupy książkowe. nie wiem czy ten aptamil pomógł czy co, ale żadne z nas już nie cierpi

ogólnie to czuje się jakbym pod auto wpadła, za długo spałam

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:28   #2568
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Hejka!
Madzik zmobilizowałaś mnie do opisania mojego porodu jak mi Bartek pozwoli to opiszę
My dziś bylismy na godzinnym spacerku po 4 godzinnym wiszeniu na cycu
Z tego co pamiętam
Rybko zdrowia! i siły w przygotowaniach!
Lineczka u nas też tyle śniegu ale dziś odwilż przyszla i plucha straszna
Agnieszka super że już możesz zająć się Anią

Spać mi się chce...
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:54   #2569
domii29
Zakorzenienie

Madzik za opis

Beatka dla męża

Olenka tak jak dziewczyny pisały, myślę że to skok

Ryba pamiętam że zdjęcie obiecałam tylko jakoś nie mogę się zmobilizować żeby je zrobić

Byliśmy dzisiaj z Jasiem na dość długim spacerku... Oczywiście jak weszliśmy do biedronki na zakupy to zaczął się wkurzać i płakać a ja nie mogłam sobie poradzić z zakupami, wózkiem i Jaśkiem dobrze że wypatrzyłam mojego tatę to mi chwilę Jaśka przypilnował bo kolejka do kasy była na pół sklepu, gdyby nie tatuśko to pewnie z zakupów nic by nie wyszło

Mam ostatnio manię kupowania książek kupiłam sobie w tamtym tygodniu płomień Crossa później mąż dokupił mi wyznanie Crossa i Kwiat pustyni, ostatnio w inter marche kupiłam 2 książki i dzisiaj w księgarni 3 kolejne
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:05   #2570
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ostatnio manię kupowania książek kupiłam sobie w tamtym tygodniu płomień Crossa później mąż dokupił mi wyznanie Crossa i Kwiat pustyni, ostatnio w inter marche kupiłam 2 książki i dzisiaj w księgarni 3 kolejne
o tym Crossie to słyszałam że zboczone jak Grey [ już wiadomo czemu Domii czytać będzie]

kiedy Ty to będziesz czytać? ja to teraz nie mam totalnie czasu na czytanie książek

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-17, 17:13   #2571
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
o tym Crossie to słyszałam że zboczone jak Grey [ już wiadomo czemu Domii czytać będzie]

kiedy Ty to będziesz czytać? ja to teraz nie mam totalnie czasu na czytanie książek
Czytam w wolnych chwilach, najczęściej wieczorami .
Crossa pierwszą część przeczytałam (2 i 3 teraz nabyłam) + przeczytałam inne zboczone książki tej autorki
Greya czytałam przed ciążą więc już wiadomo skąd się Jasiek wziął
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:16   #2572
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Crossa pierwszą część przeczytałam (2 i 3 teraz nabyłam) + przeczytałam inne zboczone książki tej autorki
chyba ja też powinnam jakieś przeczytać żeby libido wróciło

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-17, 18:00   #2573
ania_cz79
Raczkowanie

My byliśmy dzisiaj na podcięciu tego wędzidełka pod językiem. Miałam okropnego stresa, ale okazało się że trwało to kilka minut może z 3 i mały nawet nie zapłakał. Kazali mi poczekać za drzwiami bo nie jest to fajny widok, ale szybko drzwi się otworzyły i dostałam synka który zaczął szukać cycka, nawet się nie przejął. Pokazało się troszeczkę krwi i tyle, nakarmiłam go i poszedł zadowolony spać.

Cieszę się że mamy to za sobą. Powiedzieli mi tylko że następnym razem trzeba robić to zaraz po urodzeniu, szkoda że nikt nie zauważył, a ja o tym nawet nie słyszałam.

A za tydzień mamy szczepienie i chyba będzie wtedy płacz.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 18:11   #2574
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
To żebyście nie zmajstrowali teraz rodzeństwa dla Jaśka
Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
My byliśmy dzisiaj na podcięciu tego wędzidełka pod językiem. Miałam okropnego stresa, ale okazało się że trwało to kilka minut może z 3 i mały nawet nie zapłakał. Kazali mi poczekać za drzwiami bo nie jest to fajny widok, ale szybko drzwi się otworzyły i dostałam synka który zaczął szukać cycka, nawet się nie przejął. Pokazało się troszeczkę krwi i tyle, nakarmiłam go i poszedł zadowolony spać.

Cieszę się że mamy to za sobą. Powiedzieli mi tylko że następnym razem trzeba robić to zaraz po urodzeniu, szkoda że nikt nie zauważył, a ja o tym nawet nie słyszałam.

A za tydzień mamy szczepienie i chyba będzie wtedy płacz.
Super że synuś taki dzielny był, to myślę że po takim małym zabiegu szczepienie to będzie dla niego pikuś

My dzisiaj na spacerku spotkałyśmy sarenki, znaczy ja szłam z wózkiem, Zuzula spała a sarenki sobie skakały po łące
Mam pytanie czy pieluchy DADA rozmiar 3 są w takiej samej cenie jak 2????

Stary 2014-01-17, 18:25   #2575
nasturcja7667
Zadomowienie

Maomami - w takiej samej
Nemosek- nam też pediatra stwierdziła wstępnie azs. Czekamy na alergologa.

Boże, ale Miłek maruda dziś...
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:07   #2576
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Madzik za opis

Beatka dla męża

Olenka tak jak dziewczyny pisały, myślę że to skok

Ryba pamiętam że zdjęcie obiecałam tylko jakoś nie mogę się zmobilizować żeby je zrobić

Byliśmy dzisiaj z Jasiem na dość długim spacerku... Oczywiście jak weszliśmy do biedronki na zakupy to zaczął się wkurzać i płakać a ja nie mogłam sobie poradzić z zakupami, wózkiem i Jaśkiem dobrze że wypatrzyłam mojego tatę to mi chwilę Jaśka przypilnował bo kolejka do kasy była na pół sklepu, gdyby nie tatuśko to pewnie z zakupów nic by nie wyszło

Domi to się tak zaczyna. ja ostatnio sprzedawałam na allegro książki, które kupiłam i stwierdziłam, że nie będę czytać drugi raz i zarobiłąm 800 zł. Kupiłam se czytnik, aby czytać książki właśnie takie jak Cross, bo szkoda mi kasy. A Crossa nawet do końca pierwszej części nie dobrnęłam. Ej no serio, to dla mnie takie grubsze harlequiny a za młodu się naczytałam mnóstwo Oczywiście po sprzedaniu i zrobieniu miejsca na półkach nadrobiłam zakupem innych książek i tak w kółko macieju ale jak w biedronce książki za 9,99 to grzech nie brac tym bardziej, że dorwałam "Jeden dzień", jakąś książkę Santy Montefiore i coś tam jeszcze kocham książki. To mój fetysz Kupuję tonami, a potem nie mam kiedy czytać
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
To żebyście nie zmajstrowali teraz rodzeństwa dla Jaśka

Super że synuś taki dzielny był, to myślę że po takim małym zabiegu szczepienie to będzie dla niego pikuś

My dzisiaj na spacerku spotkałyśmy sarenki, znaczy ja szłam z wózkiem, Zuzula spała a sarenki sobie skakały po łące
Mam pytanie czy pieluchy DADA rozmiar 3 są w takiej samej cenie jak 2????
Sarenki
Wydaje mi się, że sa w tej samej cenie, tylko sztuk mniej. Ale sa ogromne... Duża różnica między 2 i 3 jest

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Ula śpi od 12.... z przerwą na jedzenie po spacerze. Ehehe. Nocka mnie czeka długa coś czuję...
Stary 2014-01-17, 19:34   #2577
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Domi to się tak zaczyna. ja ostatnio sprzedawałam na allegro książki, które kupiłam i stwierdziłam, że nie będę czytać drugi raz i zarobiłąm 800 zł. Kupiłam se czytnik, aby czytać książki właśnie takie jak Cross, bo szkoda mi kasy. A Crossa nawet do końca pierwszej części nie dobrnęłam. Ej no serio, to dla mnie takie grubsze harlequiny a za młodu się naczytałam mnóstwo Oczywiście po sprzedaniu i zrobieniu miejsca na półkach nadrobiłam zakupem innych książek i tak w kółko macieju ale jak w biedronce książki za 9,99 to grzech nie brac tym bardziej, że dorwałam "Jeden dzień", jakąś książkę Santy Montefiore i coś tam jeszcze kocham książki. To mój fetysz Kupuję tonami, a potem nie mam kiedy czytać
też tak mam i miejsca juz nie mam

jak będziesz jeszcze coś sprzedawać to daj znać

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 19:39   #2578
kyte
Wtajemniczenie

A mi się dziś nic nie chce..
A jeszcze jutro mam gości i obiecałam sernik muszę upiec.
Agnieszko nie ma to jak przytulaskiAnia szybciutko przybierze na wadze, zobaczysz
Cytat:
Rybko, zdrowia!

dla Ani ta podróż też była ciężka więc w sumie nie ma się co dziwić że tak ją przeżyła
ale super że jest bliżej Ciebie

ja sobie nie wyobrażam jak Ty byś miała zajmować się sama 2 dzieci, ogarnąć taką chałupę i jeszcze chrzciny miałabyś w domu robić

heja! ale śniegu napadało przez noc

przestałam brać tabletki... z plamień zrobiło mi się krwawienie że w nocy przeciekłam

aaa no i zamówiłam mufkę do wózka a na przyszły rok do sanek, w końcu będzie mi w ręce ciepło o taką http://allegro.pl/mufka-owcza-welna-...852732637.html
fajne Ja już miałam razem z wózkiem
Cytat:
Ania to silna dziewczynka i teraz będzie tylko lepiej Co mówią lekarze ?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Dzień dobry
Dzisiaj 17, mój Jaśko kończy dzisiaj 4 miesiące, od rana siedzę i wyglądam o tak nie mogę uwierzyć że moje dziecko właśnie kończy 4 miesiące przecież dopiero dowiedziałam się że jestem w ciąży, dopiero cieszyłam się z kopniaków i rosnącego brzuszka, dopiero co budziłam TŻta że już czas na porodówkę... Jezuuu kiedy to zleciało
Ale zleciałodla Jasia
Cytat:
ja chodzę tylko jak jest widno w sumie to nie wiem czemu tak może dlatego że jak jest ciemno to jest dużo zimniej

znowu deszcz pada :/
Ja tak samo
Cytat:
Wieczorem nic jeszcze nie wskazywało na to że za kilkanaście godzin będę mama. Położyłam się spać ale coś nie mogłam zasnąć i kręciłam się z boku na bok. W końcu zasnęłam.
Przed 4 w nocy obudził mnie dziwny ból, jakby nerki (miałam kiedyś zapalenie a powiem ze bolało podobnie ). Ból się nasilał, a ja sobie łaziłam po pokoju żeby jakoś ulżyć i miałam w planach rano szybko pojechać z tymi nerkami do lekarza. Później się okazało, że to już były bóle krzyżowe...
hheehh fajny opis

Ale psina
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
POGODA dopisuje (gdzie jest śnieg, byłyśmy na spacerku aż 1,5 h, teraz smoczyca je. Mam se uczyć, a tu raz ze tego poprostu nie rozumiem, matematyka jakas, maż miał na 16 być w domu żebym sie pouczyła, zadzwoniłam zeby przyjechał wcześniej a on mi mówi ze rano mu sie auto zepsuło. Jestem wściekła na niego ze nie potrafił zadzwonić wcześniej żeby o tym powiedzieć. Poprosiłam mame zeby ja popilnowała to popilnuje oale wczoraj wymiotowała , jakis wirus.I lepiej zeby Liwka sie nie zaraziła.
przesyłam pozytywną energię do nauki

:hej: Taaszanta brawo za kurs

Corko przypomniałaś mi że nie oddałam książek do biblioteki Też uwielbiam czytać ale nie lubie kupować i gromadzić w domu. Znając mnie nie chciałoby mi się ich wystawiać na all.Ale uzbierała Ci się fajna sumka
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 20:27   #2579
katarzyna2500
Raczkowanie

Hej

89Beatka nie martw się, student bez 2 to jak... sama wiesz poprawisz jak cuś ale TŻtowi za dzisiaj należy się Weź Ty mi Kochana tak w ogóle powiedz jak Ty wsadzasz tą swoją Damę pod kran po kupie, bo ja sie boję że mi sie Moja wyśliźnie czy coś takiego... rozbierasz ją czy body zostawiasz? A jak z ciepłotą wody?

aaby dziękuję, ja Ci Powiem ale Ty tak nie rób! przez pierwsze trzy tygodnie życia mojej Ninki nie jadłam i nie spałam, albo i jedno i drugie w minimalnych ilościach a Mała ssała za 3 noworodków, poza tym w trakcie trwania całej ciaży byłam 2 kg na minusie od wagi sprzed ciąży. Dziwne to takie. A dużo Ci zostało po Nince?
Kiecka
A i miałam spytać, to Ty pisałaś ze Dady z lwem brzydko pachną?

Rybka zdrówka i oby wszystko poszło po Twojej myśli!

Lusesita23 jak tam twoje techniki efektywnego ssania?

No solo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo.
katarzyna2500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 21:17   #2580
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy przebieracie swoje maluchy rano po spaniu??? Bo ja się jakoś tak przyzwyczaiłam , ze rano jak wstajemy to się przytulamy, rozmawiamy, zmieniam pampka i przebieram Zuze w body z długim rękawkiem, gatki i skarpetki, a w nocy śpi w pajacu i jakoś się przyzwyczaiłam że on robi za piżamke.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości