![]() |
#841 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
elunka88 gratki za wizytę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do fotelika to jeszcze jedna ważna rzecz. Jak siedzisz z tyłu z dzieckiem to nie od razu obok. Tylko Ty po jednej stronie a dziecko po drugiej bo podczas wypadku możesz zabić swoim ciałem dziecko. kicia Co do fotelika z przodu to nie wolno w samochodzie wyposażonym w poduszkę (nawet jeśli jest wyłączona) bo nikt nie zagwarantuje, że mimo wszystko podczas wypadku nie wyskoczy.
![]() |
#842 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przez całą ciążę ganiam w rajstopach i kieckach więc pewnie i na porodówkę tak pojadę, chociaż szczerze mówiąc nie zastanawiałam się nad tym. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie ale dziewczyny tu mają takie sprawy w paluszku, na pewno Ci pomogą ![]() Cytat:
![]() Staram się jak mogę. Myślę, że najwyższy czas trochę przystopować. Dzięki za podpowiedzi! Mam nadzieję, że mój bojowniczy nastrój nie przejdzie mi przed nast. wizytą. Jutro mam egzamin (tym razem swój, nie jako członek komisji) od 8. Spać mi się wgl nie chce ![]()
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=virginia;44664180]Dziewczyny a ile czasu krwawi się po porodzie?
Ja przez całą ciążę ganiam w rajstopach i kieckach więc pewnie i na porodówkę tak pojadę, chociaż szczerze mówiąc nie zastanawiałam się nad tym. ja poprzednio około 2 tygodni, z tym, że z dnia na dzień coraz mniej
#844 |
Raczkowanie
|
Witam was po długiej nieobecności!
Niestety ostatnie tygodnie nie były dla mnie łaskawe, na początku grudnia wylądowałam w szpitalu z powodu kolki nerkowej. Niestety historia lubi się powtarzac i spotkała mnie ta sama przygoda co w pierwszej ciązy. Nerki przestają pracowac, robi się zastój, ogromny ból a w konsekwencji kończy się operacyjnym założeniem cewnika JJ w pełnej narkozie:/ masakra, cewnik tak jak ostatnio zostanie wyjęty dopiero 4 tygodnie po porodzie:/ dopiero na święta wróciłam do domu, troszkę się ogarnęłam, a w styczniu dopadła mnie jakaś wirusówka po której schudłam 3 kilo:/ do tego TŻ cały grudzień i styczeń w morzu i ja sama na polu bitwy. Padam już na pyszczek, radośc z tego, że powrót męża już blisko ![]() ![]() Na szczęście w świetle tak przykrych wydarzeń nasza Natalka trzyma się dzielnie i jedyne czym można się matwic to jej troszkę zaniżone wymiary i waga, ale przy problemach z nerkami tak się zdarza, jestem pod stałą i częstą kontrolą mojego ginekologa i mamy nadzieję, że dotrwamy do końca ciąży bez przykrych niespodzianek. Podczas ostatniej wizyty (26t4d Natka ważyła 800 g-dupy nie urywa ale oboje z mężem jej kibicujemy i mamy nadzieję, że jeszcze nadrobi zaległości i urodzi się jako pulchny bobasek. Termin porodu według USG 19 kwiecień, wiec jeszcze czas na wyprawkę, czekam na powrót TŻ, puścimy się wówczas w wir zakupów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Padam . Nadrobiłąm ale nie odp.. Mam nadzieję, że jutro bedzie lepszy dzień. Dobranoc, spokojnej nocki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Oj, ja nie od początku, ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#847 | |
Zadomowienie
|
kate, elunka, kicia
![]() Cytat:
Tzn pije parę herbat, czasami kawa się zdarzy, ale na pewno nie piję 2 l wody jak kazał lekarz. Mam czasami dzień że chce mi się pić więcej i wtedy pije, ale tak normalnie to o tym zapominam. Niezależnie ile w dzień wypije w nocy i tak parę razy wstaje do ubikacji... Za to codziennie jem jakieś owoce, jabłka, banany, pomarańcze, grejpfruty. Kiedyś nie jadłam prawie w ogóle, a teraz 2 sztuki muszę i już. asienka213 ![]() virginia zazdroszczę basenu. Ja z chęcią bym poszła, ale obawiam się że przy częstości występowania moich infekcji nie jest to dobry pomysł. Gin zabronił mi co prawda tylko do jacuzzi wchodzić, ale i tak wolę nie ryzykować. wewillrockyou ja mam łóżeczko, które trzeba jeszcze pomalować i pieluchy tetrowe =) Głodna się zrobiłam więc przerywam nadrabiani i idę dokarmić małego ![]()
![]() |
#848 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ot i się dowiedziałam ![]() Dziewczyny jak Wam zazdroszczę tej końcówki ciąży, u mnie jeszcze 3 miesiące, wiem że szybko zlecą pewnie, ale nie mogę się doczekać kiedy to dziecko ze mnie wyjdzie. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#852 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niutka współczuje kolki, wiem co to znaczy, chociaz u mnie nie skonczyło się to tak powaznie jak u ciebie. Najważniejsze, że mała ma się dobrze. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#853 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj uwierz mi, że Ja też nie mogę się doczekać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, cieszę sie bardzo, ze o nas pamiętacie i dziękuje za wszystkie miłe słowa. Idę nadrabiac dalej.
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Niutka sciskam za was kciuki. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#855 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() mam pytanie do dziewczyn które już rodziły, powiedzcie tak szczerze dużo krwi i tego wszystkiego z dołu wylatuje po porodzie? podejrzewam że po CC jest tego mniej, ale jak jest po SN? jak bardzo obfity okres czy gorzej? ile tych mega podpasek potrzebnych? 10, 20, 30 czy jeszcze więcej? ja zawsze miałam obfite miesiączki, szczególnie pierwszy dzień to był dramat, ale teraz jestem autentycznie przerażona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
może choć na chwilę ta myśl sprawi, że będzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() martyna141 właśnie zauważyłam że ten sam termin mamy ![]()
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
Niutka Bidusiu współczuje bardzo
![]() ![]() Co do jazdy samochodem z małym dzieciem, to polecam Wam lusterko do obserwacji dzieci. Tylko nie to przypinane do przedniej szyby (bo to dla starszych, które juz siedzą przodem do kierunku jazdy), tylko takie nakładanie na zaglowek fotela gdzie jedzie dzidzius. Wtedy w waszym wstecznym luterku widzicie to lusterko na zaglowku a w nim odbija Wam sie twarzyczka grzecznie śpiącego (bo uwielbiającego jazdę samochodem) Bobasa ![]() Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi i wybaczcie ze tylko opisowo i bez linka ale pisze jak zwykle z cholernego telefonu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Bardzo dużo sama jeździłam autem z Olą i nam sie swietnie to rozwiazanie sprawdziło! Wozilam ją (zreszta do tej pory tak jest) za fotelem pasażera. Z przodu sie bałam! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=vivien39;44664340][QUOTE=virginia;
ja poprzednio około 2 tygodni, z tym, że z dnia na dzień coraz mniej[/QUOTE] Dzięki za odp. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kochana o to to ja się akurat wgl nie martwię, myślę tylko o Niuni i o tym, żeby niczego jej nie zabrakło, wystarczy, że na gorszego tatusia chyba nie mogła trafić i tego sobie nie mogę darować... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cambria04 ja tam zazdroszczę takiej wagi dzieciaczka ![]() virginia ![]() Niutka25 oj to nie ciekawie przeszłaś ostatnie miesiące. Ale jak mąż niedługo wróci to sobie poszalejecie i odbijesz sobie te wszystkie gorsze chwile ![]() Cytat:
![]() mam wrażenie że przytyłam z kilka kg ale mam taką głupia wagę że ciągle pokazuje inny wynik ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wysłane z fona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja waga znowu waży inaczej niż ta u ginekologa. Wg mojej wagi przytyłam 8 kg a wg wagi gina 6. Chociaż taki z niego pożytek ![]()
![]() |
#865 |
Zadomowienie
|
Teqiba zależy od motywacji :P
Cayenne nie no tylko nie kolejny Lewandowski :P Elunka ciesze się z udanej wizyty ![]() ![]() Cambria :-* moze maluszek wyskoczy jak z procy wagą ![]() Virginia ![]() Niutka no to się porobiło. Dobrze że Już się wylizałaś z problemu z nerkami i oby tak juz zostalo ![]() Ide w kimono. Dobrej nocy :-*:-*:-* Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
mariolasl nie da się o was zapomnieć
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() no u mnie jest właśnie na odwrót ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Ja chyba też postawię na taki zestaw, bo jest wygodny i sprawdzi się bez względu na moje nowe wymiary.
Cytat:
![]() Oby już było dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.