Płyny do higieny intymnej

Ziaja Kremowy Płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym 200ml
Bodyland.pl
Ziaja Intima kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym 500ml

• 21 kwietnia 2025 o 15:46
    Mój niezbędnik do prawidłowej higieny intymnej
    Kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym marki Ziaja to już dobrze mi znany kosmetyk od dłuższego czasu. Zazwyczaj kupuję go w tradycyjnej drogerii, często w Rossmannie, bo tam dosyć często udaje mi się go złapać w fajnej promocji ;). Ten płyn do higieny intymnej gości w mojej pielęgnacji okolic intymnych już od długiego czasu. Jak robię sobie czasami przerwę, żeby przetestować inne kosmetyki z tej kategorii, to zwykle kończy się to tak, że i tak wracam właśnie do tego produktu ;). Może to częściowo sentyment, ale w głównej mierze powracam do tego płynu ze względu na jego skuteczność i wszechstronne działanie. Jest to płyn łagodzący podrażnienia, nie powodujący przesuszenia skóry, a co najważniejsze, nie wywołujący podrażnień ani reakcji alergicznych. Z tego względu moim zdaniem zasługuje na szczególną uwagę. W zasadzie to posiada on już tytuł Kosmetyku Wszech Czasów, z czym zgadzam się całkowicie i zasługuje na taki tytuł . Dzięki zawartości kwasu mlekowego przywraca właściwe pH w okolicach intymnych, co jak wiemy lub też nie, jest bardzo istotne, ponieważ odpowiednie pH w tych okolicach zapewnia ochronę przed podrażnieniami czy też zakażeniami miejsc intymnych. Producent zapewnia, że produkt skutecznie łagodzi podrażnienia, przywraca optymalne pH oraz zapewnia długotrwałe uczucie świeżości. Muszę przyznać, że w moim przypadku te obietnice zostały spełnione i nie mam żadnych zastrzeżeń. Zauważyłam, że moja skóra stała się znacznie spokojniejsza, a uczucie dyskomfortu całkowicie zniknęło i właściwie uważam, że zawdzięczam to głównie temu kosmetykowi. Produkt cechuje się również dużą delikatnością, nie podrażnił mojej mocno wrażliwej skóry. Od jakiegoś czasu używam go już praktycznie codziennie, a efekty są widoczne, gdyż wcześniej stosowałam inne kosmetyki, które nie bardzo sobie radziły w roli ochrony, a to skutkowało częstymi infekcjami. Ten płyn marki Ziaja doskonale utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia, dzięki czemu skóra pozostaje miękka i gładka. Dodatkowo, jest bardzo wydajny, przystępny cenowo i łatwo dostępny. No dostaniecie go bez najmniejszego problemu dosłownie wszędzie ;). Jest to produkt pełen zalet, który można zakupić niemal w każdym miejscu, a do tego często można go dostać w promocyjnej cenie (aczkolwiek standardowa cena jest już przystępna). Jego duża pojemność jest dodatkowym atutem, ponieważ wystarcza na długo. Stosunek jakości do ceny jest tutaj według mnie bardzo korzystny. Szata graficzna produktu zachowuje minimalistyczny styl charakterystyczny dla marki Ziaja, dominują odcienie bieli i różu, no jest tu taka prostota, ale mi to odpowiada. Płyn lekko się pieni, a niewielka ilość (potrzebna jest dosłownie jedna pompka) jest wystarczająca na jedno użycie. Codzienne stosowanie nadaje się doskonale do utrzymania czystości w okolicach intymnych, a także łagodzi podrażnienia oraz odświeża. Dołączona pompka jest moim zdaniem super wygodnym rozwiązaniem, bo umożliwia dozowanie niewielkiej ilości produktu, a to z kolei co zapobiega marnowaniu kosmetyku i nie wylewamy niepotrzebnie go zbyt dużo. Zapach jest delikatny i nienachalny, co sprawia, że jest bardzo przyjemny. Konsystencja produktu jest kremowa, niezbyt gęsta. Jest wręcz idealna do komfortowej aplikacji, ponieważ pozwala na precyzyjne nałożenie bez obaw o rozlanie. Używam go codziennie podczas kąpieli. Żel jest niezwykle łagodny i nie podrażnia delikatnej strefy. Jestem bardzo zadowolona z efektów jego stosowania i z pewnością będę korzystać z tego produktu w przyszłości. Intima Kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym to produkt, który spełnia wszystkie moje oczekiwania. Jest subtelny, skuteczny oraz przyjemny w użyciu. Jeśli jeszcze jest wśród Was ktoś, kto go nie wypróbował, to gorąco polecam i myślę, że będzie dobrze się sprawdzał u każdej, niezależnie od grupy wiekowej. Używam go codziennie od długiego czasu i nigdy mnie nie zawiódł – jest to mój absolutny ulubieniec w kategorii płynów do higieny intymnej od wielu lat.
    Zalety:
    • Nie wywołuje podrażnień ani reakcji alergicznych
    • Łagodzi podrażnienia
    • Nie zawiera mydła ani barwników
    • Delikatnie myje, pozostawiając przyjemne uczucie odświeżenia
    • Przywraca fizjologiczne pH miejsc intymnych
    • Nie wysusza
    • Wygodna pompka, co pozwala na odpowiednie dozowanie produktu
    • Kremowa, gęsta konsystencja
    • Niska cena
    • Super wydajność
    • Szeroka dostępność
    • Świetny stosunek jakości do ceny
  • 18 kwietnia 2025 o 14:55
    Nie tylko do higieny intymnej
    Delikatnie myjący żel, nie podrażnia i ma bardzo przyjemny zapach. Jest bardzo wydajny, a dodatkowo nada się nie tylko do higieny intymnej :) Z polecenia kosmetolog, użyłam go do mycia twarzy oraz włosów i bardzo świetnie się spisuje. W przypadku mycia włosów należy, aby pamiętać, że myje on bardzo delikatnie i co jakiś czas trzeba użyć mocniejszego szamponu tzw. rypacz
    Zalety:
    • Wydajny
    • Wielofunkcyjny
  • 11 kwietnia 2025 o 17:58
    fajna opcja na co dzien
    Ten płyn to naprawdę fajna opcja na co dzień. Używam go od dłuższego czasu i nigdy nie miałam żadnych podrażnień czy uczucia dyskomfortu. Jest delikatny, ale jednocześnie dobrze oczyszcza i zostawia uczucie świeżości na długo. Super sprawa, zwłaszcza jeśli ktoś szuka czegoś łagodnego, ale skutecznego. Fajnie się pieni, co dla mnie jest dużym plusem, bo nie lubię, jak produkt w ogóle się nie pieni i mam wrażenie, że nie działa. Konsystencja jest przyjemna, nie za rzadka, nie za gęsta, łatwo się go używa i nie trzeba nakładać dużej ilości. Dodatkowy plus za cenę – naprawdę przystępna, zwłaszcza jak za taką jakość. A do tego opakowanie starcza na długo, więc to też się opłaca. Zapach jest delikatny, nie drażni, taki świeży i nienachalny. Ogólnie bardzo polecam, jeśli ktoś szuka dobrego płynu do higieny intymnej, który jest łagodny, ale działa tak, jak powinien. U mnie się sprawdził super i na pewno będę do niego wracać.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Dobrze oczyszcza
    • Fajnie się pieni
    • Ma delikatny, świeży zapach
    • Przystępna cena
    • Wydajny
    • Łatwa aplikacja
    Wady:
  • 11 kwietnia 2025 o 16:35
    żel ziaja
    Kupuję ten żel do higieny intymnej po raz drugi i wcale tego nie żałuję! Pierwsza butelka tego produktu starczyła mi na około sześć miesięcy codziennego użytku, jeśli nie dłużej ;) Zużycie jest bardzo ekonomiczne w porównaniu do innych żeli różnych marek, dzięki wygodnemu dozownikowi. Cena jest przyjemna (niełatwo znaleźć dobry produkt o pojemności 500 ml za około 80 hrywien). Konsystencja jest kremowo-żelowa, biała, a zapach neutralny, bez ostrej woni, tak jak powinno być. Już nie chcę próbować niczego innego, bo znalazłam swoje ulubione.
    Zalety:
    • starcza na długo
    Wady:
    1975m
    1 kwietnia 2025 o 10:45
    Delikatny
    Delikatny, wydajny płyn, nie uczula i nie podrażnia skóry. Butelka z wygodnym dozownikiem, z pompką. Płyn ma bardzo fajną konsystencję, dobrze myje, chroni skórę.

Zobacz także inne Płyny do higieny intymnej