|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
"Położne: na TVN Style
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Bunt mówisz
|
#3812 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a często Ci się zdarzają takie biegunki/umierania? [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44677316]Kurcze dziewczyny, patrzę na swoją walizkę do szpitala i mam wątpliwości... Niby wzięłam tylko co niezbędne, a ona jest ogromna!! Zaczynam panikować że mnie tam wyśmieją ![]() Brałyście kubek do szpitala?[/QUOTE] brałam, mimo że do obiadu były kubki, ale jak chcesz dodatkowo się napić nie z butelki albo jakąś herbatę to lepiej wziąć (i herbatę też) a walizki, to niektóre dziewczyny miały po 2-3 i nikt im złego słowa nie powiedział, co więcej położne i pielęgniarki pomagały nosić gratulacje!!! ja karmię na żądanie- potem pewnie będę wprowadzać jakieś ograniczenia, ale najpierw chciałam szybko rozkręcić, teraz mam ten nawał a zresztą mam takie poczucie (i tylko proszę mnie nie zagryźć) że po to właśnie jestem na tym macierzyńskim, żeby dać dziecku wszystko co mogę. a skoro natura karze mu się domagać tak często, może tak potrzebuje Cytat:
)Cytat:
Cytat:
oby... Cytat:
a co położnych, mam takie samo zdanie. jeszcze co innego, jak nie mają dyżuru i przychodzą z wolnego (ale wtedy co z położną z dyżuru? za nasze składki pije sobie herbatę). u mnie podobno była taka możliwość, ale położne same zniechęcają i rzeczywiście opiekę miałam dobrą --- opis skrobnę jutro, a teraz mam pytanie- a dokładnie 2 - czy Wasze dzieci też nie lubią (albo nie lubiły)przewijania? mój tak płacze jak go tylko rozbiorę, że aż mi się serce kraje (z kąpielą było podobnie, ale to wiem, że minie) - jak myślicie, o co chodzi mojemu małemu, że przy jedzeniu tak rzuca głową i się trochę pręży i złości (oczywiście z sutkiem w ustach)? myślałam już, że to brzuszek (nie trzymam diety), ale jak nie karmię nie wygląda jakby mu cokolwiek było... może chodzić o smak mleka albo kapuścianych brodawek? no i Kazio dziękuje za komplementy
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kąpieli nie lubił, jak lałam mało wody. Teraz leję dużo wody do wanienki i mały jest zachwycony, kopie nóżkami, odbija się od ściany wanienki nóżkami i jest mega spokojny ![]() U mnie tez tak czasami Marcel robi i za cholerę nie wiem czemu :/ może to gazy? Któraś z Was wie? |
|
|
|
|
#3814 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A w szpitalu po porodzie też dostał w zastrzyku?
|
|
#3815 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dopóki wymieniamy się sensownymi i popartymi dowodami argumentami, ja też nie widze powodu żywić urazę. Przecież wiadomo że i tak wiele z nas ma różne zdanie w różnych kwestiach, a gdybyśmy miały wszystkie te kwestie pomijać coby dyskusji unikać, skończyłoby się na rozmowach wyłącznie o pogodzie ![]() Dzięki Gosiu za link do tego mleka, oszczędziłaś mi robienia wywiadu na necie I tak pewnie go nie użyję, ale awaryjnie lepiej jednak mieć.Cytat:
Ja go kojarzę tylko ze smarowania nim paznokci pod zabiegi parafiną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może to uczucie bezradności która Cię nęka wynika zwyczajnie z wyczerpania fizycznego, wtedy nawet kilka godzin spokojnego snu mogłoby zdziałać cuda? Cytat:
|
|
#3816 |
|
Gang Iren
|
Shiloh a ty witaminę K dajesz czy tylko D?
Ja chyba zamówię tą: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...tchlink:top:en To się daje do 3 miesiąca,tak? A później samo D?
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę się jeszcze nad tym zastanowić, bo w sumie byłam przekonana że nie złamałabym się, ale jak czytam wasze opisy wyczerpania pierwszych dni z dzieckiem, to może rzeczywiście lepiej zaryzykować i mleka awaryjnie nie mieć.
|
|
#3818 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny czy wy tez jecie takie strasznie duże ilości?
Ja jestem ciągle głodna! Na końcówce ciąży nigdy tak nie miałam.
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Z tym mlekiem i butelkami to chyba zalezy, u mnie w domu jest i mleko i zestaw butelek i nie byly ani razu uzyte. Gdyby Alek sie nie najadal moim pokarmem i plakal z glodu, to pewnie bym mu dala, ale dopoki je i jest ok.to mnie nie kusi, zeby podac mm. Ja mialam to kupione tak na wszelki wypadek, zeby w razie czego maz nie musial jezdzic i na gwalt kupowac
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, Selena - wolę to, co znak. Nawet jak to maja być ciążowe dolegliwosci. Cala reszta to wielka niewiadoma.:-D
![]() ps.z tel. kijowo sie dziobie ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Gosia, jestem non stop glodna. Nawet teraz zastanawiam sie czy wstac z lozka i cos wszamac...
|
|
#3821 |
|
Gang Iren
|
O właśnie przypomniałam sobie,że muszę kupić jedną butelkę co by mieć do laktatora.
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jak na złość mam kilka napraw w domu i ciągnie mi się to straszni (ale to nie z mojej winy, tylko "montera"). Chyba muszę choć przez te 2 ostatnie tygodnie zacząć wcześniej chodzić spać i wstawać o 8 / 7:45 byłaby idealną porą/, wtedy ze wszystkim bym zdążyła. Powinnam, albo nawet kilka dni przed ![]() Tak byłoby najlepiej dla mojego organizmu i bioder. Jeśli dziecko na USG okaże się bardzo duże to będę rozmawiać z ginką na temat cc (z obawy o biodra, bo faktycznie, jak pisała Kukurydziana, mogą wtedy na siłę rozszerzać uda :/ ). Ale torby jeszcze nie mam spakowanej, bo to podobnież od razu przyspiesza poród Spakuję za tydzień po USG
|
|
|
|
|
#3823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3824 |
|
Gang Iren
|
Idę myju i spać. Pożarłam już kolację nr 3,więc mogę
![]() Dobranoc!
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w razie czego dwie butelki i dwa smoczki - gdyby okazało się, że dzieciak non stop chce ssać.
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Alek spi, wiec ja tez uciekam korzystac z mozliwosci przespania sie (chociaz 2 godzinki-prosze
) Spokojnych i przespanych nocy Wam zycze
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dzisiaj zakończyłam 37 tc
(wg aplikacji z komórki). Termin wg pierwszego USG (ale takiego po 1,5 m-cu) mam na 4 lutego, potem - na 8 lutego i 10 lutego - różne metody liczenia mają Ci lekarze ![]() Chyba mam za dużo ubranek, obawiam się, że nie będę miała gdzie ich trzymać Mam za małe mieszkanie ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Wracam do prasowania, jeszcze pół godzinki i potem muszę poczytać, bo ostatnio zaniedbałam czytanie o porodzie W ogóle czuję, że absolutnie nie jestem przygotowana do porodu........ |
|
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór ! Zaglądam na chwilkę, jakoś nie mam weny pisać.
Po pierwsze swietne opisy porodów - tak rzeczywiste, że mozna sobie wyobrazić ból (i to zszywanie którego sie boje ) dzięki temu wiem na co sie nastawiać mniej wiecejPo drugie cudne maleństwa U mnie dzien jako tako. Już zaczynam mieć dosyc powolutku. 5dni do terminu prawidłowego, a ja nie wiem czy wysiedzę. Zaczyna mi sie ta ciaza powoli przykrzyć ... O bejbi blusach po porodzie slyszalam, ale zeby przed to nie. Pol wieczoru przeryczałam, bo już nie mam sił nawet na te spacery do toalety. Jestem ciągle głodna (wyżej widzialam, że nie jestem w tym osamotniona), bo co zjem to lece do kibelka. O piciu nie wspomnę, chociaz ciągle mam jakby mega kaca. Do tego boli brzuch, kluje miedzy nogami i pojawiają sie cholernie nie przyjemne skurcze (łącznie ze skurczami ud jakby brzucha bylo malo) tylko jak na zlosc malo w nich regularności. I nawet głaskanie po głowie przez męża i jego "rozumiem" mnie wkurza, bo on tak na prawde guzik rozumie ![]() Wybaczcie, ze marudzę, ale jednak wole Wam niż komuś kto nie wyobraża sobie jak czasami brzuszek moze ciążyć, chociaz tak cieszy
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
część dziewczynki.
Niestety was nie podczytuje bo ze mną nie jest najlepiej. Mam bole popunkcyjne , straszny bol głowy i sztywniejacy kark. Dostaje dożylnie kilka leków codziennie paracetamol, ketonal, elrktrolity i nie wiem co jeszcze. Bol nawet do 10 dni może się utrzymywać. Już 3 welflon mam i ciężko mi się małym zajmować z tym cholerstwem. Karmie piersią, odciagam laktatorem ale jest też dokarmiany bo lubi duuuzo zjeść i to musi być natychmiast. Dziś przeżyłam chwile grozy bo mi się zaniósł i aż siny się zrobił, na szczęście koleżanka zareagowała bo ja z tymi kabelkami mam ograniczony dostęp czasem do synka :'( Maz ze mną siedzi codziennie i się nami opiekuję, ale najgorsze akcje dzieją się wieczorem lub nocą. Leze juz od soboty w środę miałam cc i niestety nie zapowiada się rychłe wyjście ![]() Kocham mojego synka najbardziej na świecie. Niestety wszyscy chcą mi go ukraść bo ma bujna czarną czuprynę <3:P Obiecuje nadrobić wasze posty ale póki co jest ciężko. Trzymam kciuki za Was wszystkie. Tęsknię za Wami i informacjami co u Was ... |
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam bejbi blusa n?@a tydzien przed porodem..'
|
|
#3831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego jak się dziecko zaniesie z płaczu: trzeba mu dmuchnąć lekko w buźkę. Zwykle taki dzidziuś jak sie zanosi ma otwarte usta i to w nie dmuchamy, ja znam taki sposób od dawna
|
|
|
|
|
#3832 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Płacze przy przewijaniu tylko, jak jest głodny. Choć dalej ryczy przy brzebieraniu ciuszków.A z prężeniem mój ma tak samo, więc to na pewno nie kapusta. Czasem mam wrażenie, że zaraz mi sutek urwie. Nie wiem, dlaczego tak robi.
|
||
|
|
|
#3833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Isia myślami jestem z Tobą Będzie dobrze
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
Przynajmniej Ci dziecka w szpitalu nie podmienią - bo rozpoznasz je po bujnej czarnej czuprynie Prześlij nam fotkę tego cudeńka
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-19 o 00:02 |
|
|
|
|
#3835 | ||||
|
Zadomowienie
|
Doris spi..ale qrde na rekach
Isia strasznie Ci współczuję!!! Ja walczyłam 5 dni. Pomagał ketanol i kawa...dużo kawy... Cytat:
Cytat:
Cytat:
odp na pytania: 1.na poczatku nie płakała, potem każde przewijanie to był płacz, a teraz zalezy-raz ma humor, raz nie. Na pewno przewijanie na głoda=ryk więc wolę ją troche podkarmić i dopiero wtedy. 2.Doris tak ma jak jest mega głodna a za wolno leci-chciałaby się szybciej najeść. Wówczas właśnie ją noszę, zabawiam, lulam, żeby ssała spokojniej. Jak mija to pierwsze uczucie głodu przestaje się prężyć. Cytat:
Na pytanie odpowiedziałam wyżej ![]() Selenko jest to okropny ból głowy (taki straszny że nie do opisania) który pogarsza się podczas wstawania (nie da się wyprostować głowy-chodzisz pochylona). Każdy ruch głową to ból +sztywnienie karku. Wynika z tego ze muszą się wyrównać płyny. Najczęściej przyczyną tego jest to że leży się za wysoko po znieczuleniu lub podczas niego pacjent się ruszył/podczas transportu niekoniecznie delikatnie obchodzi się z pacjentem. Jedyny sposób by ból minął to uzupełnianie płynów (również kroplówki pomagają), leki przeciwbólowe i kawa. Jednych trzyma 2-3 dnia, inni męczą się nawet 2-3 tygodnie. Zaleca się wtedy leżenie.
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2014-01-19 o 00:33 |
||||
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
No to u mnie sie zaczelo. Na razie skurcze slabiutkie ale pociekly wody. Siostra jedzie do malego a ja poczekam z godzinke i kierunek porodowka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi sie ze masz racje, ta bezradnosc jest potegowana przez zmeczenie. On czuje ze mi zle, jemu wiec te jest niespokojny. Cytat:
To juz koncowka! Wiemy co czujesz, zal sie, ja tez wam sie zale, bo jakosblzej na duszy. Ja zasnelam po 22 teraz trzymam borysa do odbicia, idac z waszymi radami sen dziecka rzecz swieta niewykapany brudasek jest dzis. Usnal przed 21 i obudzil sie 15 min temu. Ze tez wczesniej sie nie polozylam tylko czekalam az sam wstanie wrrrrrrr, potem juz uznalam ze nie dam rady a nie mam serca go budzic. Co do spania, to ja nawiedzona hyba lekko jestem?!?!?!?!!?! Choc teraz usnelam mocnym snem. Zobaczymy jak bedzie dalej. Ok koniec iodbiajania, przebieranie drui cyc i sru spac... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3840 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

)

(wg aplikacji z komórki). 

Będzie dobrze
(przed ciąża nosiłam 65D/DD). Otworzyłam paczkę z lekkimi przeklenstwami na ustach pt. Co za namioty mi przyslali - idiotyczna rozmiarowke maja na stronie, trzeba będzie odsyłać. I co? Leżą idealnie