Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-19, 07:36   #901
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Hejka

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no i się zesrałam
Skonczta już

Weeeeź... moj brat ma 13 lat... ja tam w tym wieku to o takich rzeczach nie myślałam. .. szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam zbyt wiele. .. masakra

Party się skończyło. Goście wychodzili to młoda się obudzila. Ja strzeliłam dwa drinki z martini i zaczęło mnie brać na amory no ale zanim młodą obsłużyłam i poszła spać to mi stary usnął
Jutro znowu idzie na to odśnieżanie i nie mam sumienia go budzić. .. moja ruja musi zaczekać do jutra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ty wiesz jak wprowadzić w dobry nastrój o poranku

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
A co tu tak cicho?Nie było nocnych karmien?Bo u mnie co 2 gidziny,z długą przerwą na niespanie i marudzenie:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Mój jak się przyssał nad ranem to chyba spał z cyckiem a ja z nim

Jo-asiek kciukam za chrzciny
Ewacia zdrówka i powodzenia na jasełkach

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 07:41   #902
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja kupuje wit d w kropelkach i mam ja za 3 zl tylko recepte trzeba
O.. to nie wiedzialam ze tak jest, a jak sie nazywa konkretnie? Jak bede na wizycie to poprosze o recepte bo po co przeplacac

Jo-asiek za chrzciny

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 07:42   #903
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Piła któraś lub słyszała o soku z noni?
Miranda Kerr to pije

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja czytalam "bez mojej zgody" ogolnie rozpaczliwa. przez nia przeszlo mi przez mysl ze moj brat choruje na bialaczke
Jest jeszcze film pod tym tytułem z Cameron Diaz - ale pozmieniali tam nieco. W szczególności zakończenie. To już dwie różne historie.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Jeszcze mam pytanie Mamy Możliwe, żeby Miłosz nagle odmówił smoczka? Jak próbuję dać to wypycha językiem albo wsadza tę część silikonową i kawałek tego plastiku z dołu i go gryzie sobie. Za nic nie chce go normalnie ssać. Darować sobie i wyrzucić smoczki?
Podobno właśnie na tym etapie dziecku zanika taki mocny odruch ssania i jeśli ktoś chce odzwyczajać od smoczka to właśnie teraz jest idealny moment.

Mój mały chce smoczka już tylko przed zaśnięciem w wózku, w foteliku, czasem w łóżeczku - a był dość mocno smoczkowy.

U mnie pierwsza od baaardzo dawna BOSKA noc, jestem mega happy - i obym nie zapeszyła Mały spał mi najpierw 3 godziny a potem po 2-3, tak jak miał przedtem w standardzie Dwa razy jadł i dość sprawnie zasypiał (tak po 20 minut mi schodziło a to świetny wynik ). O 4 już wzięłam go do łóżka i spał u nas w środku kochany O 7 pobudka i super humorek, zabawa z tatą to dla niego największa życiowa radość - zaraz po cycku ofkors Pokręcił się godzinkę i znowu śpi.

Ktoś mi dziś zwrócił dziecko
Szkoda tylko że niezbyt skorzystałam z szansy na spanie, bo mamą się martwiłam całą noc
Stary 2014-01-19, 07:42   #904
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja podałam już trzy i tylko raz pomógł

Słodko
A w jakiej pozycji Lila je?

Będziesz jak Ania Rubik na początkach jej kariery

Ktoś mi kiedyś go strasznie zachwalał. Ale nie pamiętam na co on ma pomóc Pamiętam, że ta osoba z Londynu zamawiała, bo tam taniej czy lepsza dostępność.

ja w swoje się nie zapinam

Jest o tym film z Cameron Diaz w roli matki Wzruszający....

mój od kilku dni śmieje się do żyrandola w dużym pokoju
Mój zaciesza do zwisającego kwiata. A jak z nim gada

Cytat:
Też ostatnio poprosiłam o receptę i mamy Vigantol za ok 5 zł. Jakoś te kapsułki mnie do szału doprowadzały

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 07:48   #905
MsLullaby
Zakorzenienie

Brzuch mnie boli

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 08:12   #906
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam za 3.20 też na receptę.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
O.. to nie wiedzialam ze tak jest, a jak sie nazywa konkretnie? Jak bede na wizycie to poprosze o recepte bo po co przeplacac

Jo-asiek za chrzciny
devikap
Stary 2014-01-19, 08:16   #907
karolson
Zakorzenienie

Co do strasznych histori ja mialam.dwie z dziadkami nie straszne ale majace cos wspolnego z przeznaczeniem? Tata mojej mamy zle sie czul kulo w boku ale zabronil domownikom wzywac karetki. On byl taki amtylekarzowy chadzal do zielarza. Ciotka zadzwonilq do mamy i opowiada ze dziadek sie tak zle czuje ale niepozwala karetki zamowc pod grozbami. Rozlaczyla sie. Za chwile zaczela dzwonic w domu jakas melodyjka niewiedzialysmy co to wiec szukanie telefony budziki itd znalazlysny w salonie taka grajaca kartke ktora dostalam na komunie od dziadkow z 10 lat wczesniej a conajmniej od 5 niegrala jak sie ja rozlozylo. A tu nagle gra zamkniet nieruszona. Wiec tylko haslo mamy. Pakuj sie jedziemy do dziadka 150 km. Jak juz dojezdzalysmy zadzwonila po karetke. Weszla zamienila z nim dwa zdania i sie zgodzil jechac do lekarza.. okazalo sie ze woreczrk zolciowt i jeszcze pol godziny i by sie rozlal....
A druga historua z tata mojego taty.. raczej z nimi kontaktu niemialam ale tata jechal i jak nigdy zapytal mnie czy jade z nim do dziadka. Mowie mu ze nie bo sie umowilam ale zeby pozdrowil dziadka i przekazal mu zeby tyle niepil bo szybciej umrze ( niebyl alkoholikiem mial 65 lat.) I co.. akurat sie napil tego dnia i rano mial zawal albo wylew niewiem bo dzieckiem wtedy bylam z 12 lat mialam.... tata sie do mnie miesiac nieodzywal...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 08:46   #908
tassia
Zakorzenienie

dzien dobry

mam dosc tz, nagrabil sobie strasznie

za to Maciej zjadl 60g jabluszka
gerber wygral z jabluszkiem mamy

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 08:46   #909
butterfly20
Zakorzenienie

Dobryyy

Był u nas wczoraj kolega i oglądaliśmy film do północy, więc nie jestem jakaś super wyspana.Nie mam pomysłu co dzisiaj robić

W ogóle to pogadaliśmy sobie z tym kolegą (on buduje domy pod sprzedaż) i dużo rzeczy wiemy odnośnie budowy, także będziemy się za temat zabierać, musimy intensywnie szukać działki. I dom chyba w koncu będzie parterowy.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
No nie grałam

U mnie w szpitalu też była głośna historia jak zmarły bliźniaki. Straszna tragedia

Ja też wierze w duchy Moja mama mogłaby opowiedzieć ze sto historii. Ogólnie to kiedyś bardziej straszyło niż teraz. W psa widzącego ducha i szczekającego też wierze. Kiedyś mój pies tak miał, szczekał, patrzył w jeden punkt i nie mógł się uspokoić, myślałam że się posram
Np. w rodzinnym domu mojej mamy zawsze "coś" puka w okno w rocznice śmierci dziadka.
W lesie niedaleko mojego domu kiedyś słyszano jakieś odgłosy, ponoć straszliwe.
Mój wujek opowiadał, jak coś skoczyło mu na plecy, ledwo szedł, dopiero to coś zeskoczyło mu jak przeszedł koło kapliczki. Moja koleżanka w liceum też miała identyczną historię jak wujek
Mam w okolicy lasek, niby niewielki, ale jak wejdziesz w niego to nie możesz wyjść z niego. Mój wujek szedł przez ten las, w końcu doszedł jakimś cudem na cmentarz.

To nie jestem sama

A tam to u Was normalne

No i też wierze w to, że moja siostra jest u nas w domu- nie ciałem a duchem Ale jest tym dobrym duszkiem.

o rety, przeczytałam,straszne:brz ydal:

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
chyba nie
raczej jakies borowiny
nie pamietam
jak ci zalezy to.zapytam znajomej ktora mi to aplikowala
a na treningi sa super tez spodenki neoprenowe

tak, ja tak robiłam czymś borowinowym. nie wiem cyz z tołpy to nie było.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja czytalam "bez mojej zgody" ogolnie rozpaczliwa. przez nia przeszlo mi przez mysl ze moj brat choruje na bialaczke

ajjj wcinam wlasnie salatke z selerem naciowym. ktoras ostatnio narobila mi smaka

a w tym momencie maz mnie wkur*wil na maxa ze az sie rozlaczylam
no właśnie miałam pisać,że na podstawie tej książki nakręcili film

Cytat:
ja spacerow letnich doczekac sie nie moge
mozemy robic maratony od kopca kosciuszki do kraka
albo zarabie, ojcow
a twoj tz ma.juz prace w pl?
jak wy sie z tyloma rzeczami przeprowadzicie?

też nie mogę się doczekać tych spacerów, już mam pełną listę miejsc, gdzie pojedziemy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 08:54   #910
87czarna
Zakorzenienie

Motyl Super Co swoje,to swoje
My też mamy parterówkę

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Witam z rana.
Gardło mnie boli :/
Piję kawę i mam w planach za 2 godziny jechać na siłownię- nie wiem jak dam radę na rowerku,bo mega boli mnie tyłek po ostatnim razie

Angel Cieszę się,że w końcu spanie wygląda ciut lepiej

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 08:55   #911
tassia
Zakorzenienie

motyl podziel sie wiedza ja szukam dzialki ale jestem w te klocki beznadziejna

nie mam do tego sily a moj tz juz w ogole sie nie zna na niczym

co ja sobie za chlopa znalazlam? !?!?!?!?!

[/RIGHT]
Stary 2014-01-19, 09:10   #912
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja nie mam isofixa w aucie i montuje na pasach i szlag mnie trafia za każdym razem takie to upierdliwe. Niby sie przyzwyczaiłam a dalej mnie to wkurza..

Laryska chyba w nowym targu? Jakoś tak mi sie zdaje

a dla mnie zapinanie na pasach nie jest bupierdliwe,rach ciach i gotowe.

a jest sense te większe foteliki montować na isofixie?przecież ich się generalnie nie wyciąga z auta tak tak to pierwsze nosidło

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Jak długo trzeba myć buzie niemowlakowi przegotowaną wodą?
ja pytałam pediatry i położnej,mówiły,że jak nic się nie dzieje i nie ma zębów to nie myć.

Cytat:
motyl podziel sie wiedza ja szukam dzialki ale jestem w te klocki beznadziejna

nie mam do tego sily a moj tz juz w ogole sie nie zna na niczym

co ja sobie za chlopa znalazlam? !?!?!?!?!

odnośnie domu mam wiedzę,odnośnie działki to ja chcę q tej dzielnicy gdzie teraz mieszkamy i nie za wielką.tak,żeby tylko asen jakiś się mieścił, ja nie będę się bawić w żadne kwiatki itp bo nie znoszę się babrać w ziemi i nie mam do tego ręki

Stary 2014-01-19, 09:13   #913
karolson
Zakorzenienie

Tassia czym sobie TZ nagrabil?
Moj tez podpadl wczoraj o przed wczoraj razem z moja mama cos w podobie jak misia pisala tylko ze ja wyszlam z domu zabralam auto i sobie na zakupy pojechalam..
Stary 2014-01-19, 09:27   #914
bajka1807
Zakorzenienie

Wiem ze film nakręcili. Bylam na nim w kinie i ryczalam jak bobr. Z tym ze film znaczaco roznil sie od książki i zabraklo w nim wielu waznych elentow dlatego mi sie nie podobał zbytnio, czego innego sie spodziewałam.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:39   #915
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jak mi zacznie noce przesypiac to przeniose jego lozeczko do pokoju obok a teraz spi w naszej sypialni.
No właśnie ja tez się zastanawiam. Adas przesypia noce od grudnia. Tyle, ze nasza sypialnia spory kawałek od jego pokoju...moglabym nianię odpalic, ale ona reaguje na każdy dźwięk i chyba bedzie sie włączać przy kazdym jego przekreceniu...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 09:53   #916
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
No właśnie ja tez się zastanawiam. Adas przesypia noce od grudnia. Tyle, ze nasza sypialnia spory kawałek od jego pokoju...moglabym nianię odpalic, ale ona reaguje na każdy dźwięk i chyba bedzie sie włączać przy kazdym jego przekreceniu...

Jak wasze dzieci nauczyły się przesypiac noce?Same z siebie,czy jakoś je przyzwyczajalyscie?Wy pewnie dajecie mleko nodyfikowane?Ja cały czas modlę się o cud,żeby moja zaczęła przesypiac choć kilka godzin pod rząd,a tu jest coraz gorzej

Stary 2014-01-19, 10:01   #917
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Pozwoliłam dzis Tzt nakarmic Lilke..dobrze ze to nie była marchewka
Moj wygląda podobnie, jak tata karmi...dkatego kupilam sliniaczek z rękawami

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Jak wasze dzieci nauczyły się przesypiac noce?Same z siebie,czy jakoś je przyzwyczajalyscie?Wy pewnie dajecie mleko nodyfikowane?Ja cały czas modlę się o cud,żeby moja zaczęła przesypiac choć kilka godzin pod rząd,a tu jest coraz gorzej

Sam z siebie....jak zaczął przesypiac, był tylko na kp. Mam wrażenie, ze to od dziecka zależy. Sprobowalabym na Twoim miejscu może na spiocha pokarmic...?
Najpierw zaczal przesypiac karmienie o 1. Budził sie 3:30 i to sie zaczęło wydluzac do ok 5:30-6.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2014-01-19 o 10:03
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:02   #918
gorgulek
Zakorzenienie

Dzięki za odp odnosnie smoczka
Chyba odpuszczę i nie będę wpychać na siłę. Nie chce to nie Wczoraj wieczorem pięknie zasnął bez. Czasem miałam wrażenie, że ten smok go bardziej denerwował niż uspokajał. Bo jak wypadł to nie umiał go odnaleźć i włożyć sobie do buzi.
No i w nocy Milosz nigdy smoka nie chciał.

U nas dziś mroźnie. Mój tel pokazuje odczuwalną temp -19
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:08   #919
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Jak długo trzeba myć buzie niemowlakowi przegotowaną wodą?
ja nadal myję rano i wieczorem, to nie problem przynieść w miseczce troszkę przegotowanej wody, ja dodaję jeszcze odrobinkę balneum kojącego
Stary 2014-01-19, 10:14   #920
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Julia sama z siebie Jesteśmy na mm
Z Mają miałam tak samo, także nie mam co narzekać

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:26   #921
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Jest jeszcze film pod tym tytułem z Cameron Diaz - ale pozmieniali tam nieco. W szczególności zakończenie. To już dwie różne historie.
No zakończenie całkowicie inne. Ale film wzruszający.

Ale spać mi się chce. Kawa nie pomogła

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

Chyba nie ma metody na to żeby dziecko przesypiało noc.
Mój Filip budzi się kilkanaście razy w nocy. Nie jesteś sama Przyjdą i na nas dobre czasy, może jak pójdą do szkoły...
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:27   #922
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Sam z siebie....jak zaczął przesypiac, był tylko na kp. Mam wrażenie, ze to od dziecka zależy. Sprobowalabym na Twoim miejscu może na spiocha pokarmic...?
Najpierw zaczal przesypiac karmienie o 1. Budził sie 3:30 i to sie zaczęło wydluzac do ok 5:30-6.

Na śpiocha,tzn. karmić ją,zanim się obudzi i sama zawoła?Czy jak,bo nie bardzo rozumiem

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
No zakończenie całkowicie inne. Ale film wzruszający.

Ale spać mi się chce. Kawa nie pomogła

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Chyba nie ma metody na to żeby dziecko przesypiało noc.
Mój Filip budzi się kilkanaście razy w nocy. Nie jesteś sama Przyjdą i na nas dobre czasy, może jak pójdą do szkoły...
Oby.O Matko,lepiej żeby te dobre czasy przyszły dla nas ptrdzej,bo padniemy z wyczerpania

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-01-19 o 10:29
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:44   #923
butterfly20
Zakorzenienie

Tuśka znowu od rana nadaje, aż mi głowa pęka. oj będzie z niej gaduła, będzie...

Cytat:

gdzie kupiłaś?

wprawdzie projekt będziemy robić u architekta, ale własnie coś w tym stylu by siadło, ale garaż były w podpiwniczeniu a pokoje tu są małe, trzeba by dodać z 5 mkw do każdego. No i jeszcze garderobę gdzieś dodać http://extradom.pl/projekt-domu-dom-...oszach-SLA1964 a wykończenie z zewnątrz podoba mi się takie http://extradom.pl/projekt-domu-rozalinda-WRP1407

o

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 11:04   #924
bajka1807
Zakorzenienie

przed chwila Blanka sie do mnie przytulala, nagle sie odrywa, zaczyna mnie mietosic po cycku i pyta z usmiechem, masz w cycusiu kakalko dla mnie?

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 11:16   #925
ladanseuse14
Zakorzenienie

A ja zupełnie nie mam pomysłu na salon Niby 34 m2, kuchnia otwarta zrobiona ale zupełnie nie wiem jak ustawić wszystko. Chciałabym wypoczynek i stół. Rysunek bardzo poglądowy, wydaje mi się, że kuchnia zajmuje więcej miejsca. Co wy na to?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg salon.jpg (35,7 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-01-19, 11:23   #926
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
A ja zupełnie nie mam pomysłu na salon Niby 34 m2, kuchnia otwarta zrobiona ale zupełnie nie wiem jak ustawić wszystko. Chciałabym wypoczynek i stół. Rysunek bardzo poglądowy, wydaje mi się, że kuchnia zajmuje więcej miejsca. Co wy na to?

najprostsze rozwiązania chyba najlepsze?czyli wypoczynek naprzeciwko tv, a stół jadalny miedzy wypoczynkiem a tą wyspą kuchenna?

Stary 2014-01-19, 11:36   #927
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
najprostsze rozwiązania chyba najlepsze?czyli wypoczynek naprzeciwko tv, a stół jadalny miedzy wypoczynkiem a tą wyspą kuchenna?
O tym samym pomyślałam
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:52   #928
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej mamie jak śnią się jej rodzice, którzy nie żyją, to zawsze coś się dzieje- złego. Zawsze.

A tak w ogóle to dzień babci i dziadka i tak bardzo bym chciała żeby dziadkowie ze strony mamy żyli
Jak mi się śni ś.p. Tatko to nie zauważyłam, aby później coś złego miało mi się przytrafić. Ale jak ś.p babcia to tak.

W śnie z Tatą zawsze się do niego tulę i mówię mu o Amelce. Mam zawsze wrażenie, że naprawdę się z nim widzę, czuje Go... a kiedy okazuje się, że się obudziłam czuje jakby złość... że to tylko sen.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
w mojej rodzinie wszyscy żyją i mają się dobrze, oby tak pozostało jak najdłużej. Jeszcze nie doświadczyłam śmierci bliskiej osoby, chciałabym, żeby tak zostało
Ja widziałam tylko babcie (mamę mamy), reszty nie dożyłam. Zmarła 12 lat temu.

Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

[/COLOR]

Ciesz sie tylko,nie zycze nikomu,cos strasznego,zwlaszcza smierc Mamy:cry

Mnie Tato umarł w styczniu 2007, za kilka dni minie 7 lat. Miałam wtedy niecałe 23 lata. Właśnie byliśmy w trakcie przygotowań do ślubu. Z wielkim bólem i ze łzami musiałam wykreślać Tate z listy gości. On czuł, że umiera, bo zostawił Księge, którą przed nami chował i w której opisywał, że czuje zbliżającą się śmierć. Skrupulatnie opisywał w niej każdą chwilę wspólnie z nami spędzoną, z której się cieszył. Żył chwilą, bo bał się każdego dnia, że go nie doczeka. Zostawił tam m in pieniądze dla naszego pierwszego dzidziusia, którego jak sam przyznał, nie zdąży poznać za które mamy kupić prezent od Niego. .....Prowadził Księgę ok 2 lat. Kiedy zabrała Go z domu karetka szepnął "w szafie jest walizka otwórzcie ją i przeczytajcie". Nie wiedzieliśmy na początku o co chodzi...

Mój Tato kilka dni przed śmiercią wygadywał dziwne rzeczy i patrzył na moją reakcję np wymyślił, że u mnie w Kościele widział pogrzeb i była otwarta trumna. U mnie nie ma takich ceremonii, bo w pobliżu nie ma żadnego cmentarza, ale ja na początku nie skumałam. Później mówił, abym wybrała ładną suknie ślubną, żebym ładnie na ślubie wyglądała. Ja mu mówiłam "Tato spokojnie jeszcze czas, po za tym pokaże Ci model i wyrazisz swoje zdanie", a On powtarzał "tylko wybierz ładną".

Po moim ślubie w 2008 roku przypadkowo w mieszkaniu znalazłam jakieś pudełko opakowane w papier ślubny. To był prezent od Mojego Taty z liścikiem dla mnie i męża. Kur...a nawet jak teraz o tym pisze to mi ciśnienie i łzy podchodzą...

W domu w pokoju mam Jego zdjęcie. Pokazuje je córce i mówię, że to jej dziadek, który patrzy na nas z góry... nie wiem nie potrafię mimo tylu lat nie uronić łzy, zwłaszcza gdy Amela patrzy na Niego i się uśmiecha.

Mój Tato został skremowany. Napisałam do Niego list, który został umieszczony w urnie z Jego prochami.

Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale jakoś mnie poniosły emocje.
Stary 2014-01-19, 13:06   #929
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Tassia czym sobie TZ nagrabil?
Moj tez podpadl wczoraj o przed wczoraj razem z moja mama cos w podobie jak misia pisala tylko ze ja wyszlam z domu zabralam auto i sobie na zakupy pojechalam..
aaa szkoda gadac
odkad maciek przestal przesypiac noce, a mnie doslzy te krecenia w glowie to jestem totalnie slaba
mialam dzis isc na silownie i wreszie posprzatac ten syf
ale nie mam sil
w piatek zasnelam pozno vardzo
jakos przed.druga a musialam.o 6wstac bo szlam do.pracy
tz cala noc gral na kompie
i co? i ja musialam wstawac do malego bo.krolewicz przrciez pauzy nie moze w grze nacisnac
mial w sobote isc na impreze ale.kumple przelozyli to sie pytam czy moze sie dzis w nocy zajacmlodym bo jak uda mi sie usnac to chcialabym.pospac
tz zasnal o 20, ja nie spalam do 1,30 choc probowalam
o 2 30karmienie, 6 30kolejne od ktorego spalam pol na pol bo Macius cos wiercacy byl i przebudzla sie co chwile
o 9 Maciej zadecydowal pobudke
a tz co?
"to ja sobie jeszcze godzinke pospie"
i pospal 2,5h

zemdlalam dzis 2razy, a raz mi sie zakecilo w glowie tak ze musialam sie podeprzec
mam ubity lokiecbo jak zemdlalam to uderzylam doscmocno lokciem o podloge

ze zmeczenia jestem tak na niego wsciekla ze historia

[/RIGHT]
Stary 2014-01-19, 13:10   #930
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jak mi się śni ś.p. Tatko to nie zauważyłam, aby później coś złego miało mi się przytrafić. Ale jak ś.p babcia to tak.

W śnie z Tatą zawsze się do niego tulę i mówię mu o Amelce. Mam zawsze wrażenie, że naprawdę się z nim widzę, czuje Go... a kiedy okazuje się, że się obudziłam czuje jakby złość... że to tylko sen.

Ja widziałam tylko babcie (mamę mamy), reszty nie dożyłam. Zmarła 12 lat temu.

Mnie Tato umarł w styczniu 2007, za kilka dni minie 7 lat. Miałam wtedy niecałe 23 lata. Właśnie byliśmy w trakcie przygotowań do ślubu. Z wielkim bólem i ze łzami musiałam wykreślać Tate z listy gości. On czuł, że umiera, bo zostawił Księge, którą przed nami chował i w której opisywał, że czuje zbliżającą się śmierć. Skrupulatnie opisywał w niej każdą chwilę wspólnie z nami spędzoną, z której się cieszył. Żył chwilą, bo bał się każdego dnia, że go nie doczeka. Zostawił tam m in pieniądze dla naszego pierwszego dzidziusia, którego jak sam przyznał, nie zdąży poznać za które mamy kupić prezent od Niego. .....Prowadził Księgę ok 2 lat. Kiedy zabrała Go z domu karetka szepnął "w szafie jest walizka otwórzcie ją i przeczytajcie". Nie wiedzieliśmy na początku o co chodzi...

Mój Tato kilka dni przed śmiercią wygadywał dziwne rzeczy i patrzył na moją reakcję np wymyślił, że u mnie w Kościele widział pogrzeb i była otwarta trumna. U mnie nie ma takich ceremonii, bo w pobliżu nie ma żadnego cmentarza, ale ja na początku nie skumałam. Później mówił, abym wybrała ładną suknie ślubną, żebym ładnie na ślubie wyglądała. Ja mu mówiłam "Tato spokojnie jeszcze czas, po za tym pokaże Ci model i wyrazisz swoje zdanie", a On powtarzał "tylko wybierz ładną".

Po moim ślubie w 2008 roku przypadkowo w mieszkaniu znalazłam jakieś pudełko opakowane w papier ślubny. To był prezent od Mojego Taty z liścikiem dla mnie i męża. Kur...a nawet jak teraz o tym pisze to mi ciśnienie i łzy podchodzą...

W domu w pokoju mam Jego zdjęcie. Pokazuje je córce i mówię, że to jej dziadek, który patrzy na nas z góry... nie wiem nie potrafię mimo tylu lat nie uronić łzy, zwłaszcza gdy Amela patrzy na Niego i się uśmiecha.

Mój Tato został skremowany. Napisałam do Niego list, który został umieszczony w urnie z Jego prochami.

Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale jakoś mnie poniosły emocje.
Kochana to wszystko jest wzruszające i mimo wszystko naprawdę piękne. To, jak Tata myślał o Tobie-widać,że baaaaardzo Cię kochał.
Przepraszamza pytanie, jak coś to nie odpowiadaj-na co zmarł Tata?Bo piszesz,że wiedział o tym długo wcześniej.to była przewlekła choroba?

My w styczniu 2007 pochowaliśmy mojego przyszywanego wujka, długo walczył z rakiem.to był taki dobry człowiek, optymista...jeszcze na dzień przed śmiercią widział się z moimi rodzicami, wyciągał tatę na papierosa, bo jak twierdził-niewiele przyjemności mu już pozostało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości