Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-18, 21:59   #421
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Ależ proszę.
To było

To się stało

Tak jest;

Plus jeste ruda pohennowana.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:05   #422
wega1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Hejo! Mówisz - masz

Pierwszy "zestaw" fotek stary, ale ogólnie niewiele się zmieniło . Druga fotka z dzisiaj - niewiele z Nimi dzisiaj robiłam, no i trochę przespane, stąd nieco luźniejszy skręt. Martwi mnie jedynie to, że coś nie bardzo chcą rosnąć .
jakie pięęęękne
Co ja bym dała za takie loczersy

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:07   #423
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Doe piękne włosy
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Doe a włosie takie jaskrawe naturalne czy farbujesz czymś bo bardzo ładny kolor
- Farbuję, farbą fryzjerską
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 22:46   #424
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Doe jesteś w UK? Woda tu jest trochu nie fajna :/ przynajmniej u mnie.
Moim zdaniem potrzebujesz po prostu olejowania. Co ma wypaść niech wypadnie, zabezpieczaj końcówki czymś silikonowym albo po prostu kapką oleju. I podetnij końcówki No i lektura FAQ i pigułki ! Powodzenia
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-18, 23:26   #425
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem potrzebujesz po prostu olejowania. Co ma wypaść niech wypadnie, zabezpieczaj końcówki czymś silikonowym albo po prostu kapką oleju. I podetnij końcówki No i lektura FAQ i pigułki ! Powodzenia
- Od tygodnia :P Na wodę na razie nie narzekam, ale zobaczymy co będzie potem... reszta wpisu chyba nie do mnie... bo nie narzekam na wypadanie, prędzej na łamanie, przez co nie zyskuję na długości, a co ciekawe, końcówki mam ok... zabezpieczam je shea. Końcówki podcinam dość regularnie, bo chcę zejść z cieniowania, a FAQ i pigułkę swego czasu czytałam kilka razy
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 00:01   #426
Joanku
Zadomowienie

Doe a mozesz powiedziec jaka to farba fryzjerska? Troche juz ich przerobilam z roznym skutkiem niestety i jestem ciekawa. Mam podobny kolor wlosow ale ja hennuje, a farbe klade tylko na odrost wiec moze cos nowego pojawiloby sie na mojej polce ;]
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 00:04   #427
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
- Od tygodnia :P Na wodę na razie nie narzekam, ale zobaczymy co będzie potem... reszta wpisu chyba nie do mnie... bo nie narzekam na wypadanie, prędzej na łamanie, przez co nie zyskuję na długości, a co ciekawe, końcówki mam ok... zabezpieczam je shea. Końcówki podcinam dość regularnie, bo chcę zejść z cieniowania, a FAQ i pigułkę swego czasu czytałam kilka razy
do Ciebie no to do dzieła
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:16   #428
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
I tak bym brała
Haha
Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Kiko,poodbno z mokrymi włosami nie można spać bo niszczą się przez tarcie głowy o poduszkę,są wtedy bardzo uwrażliwione.Spuszyły Ci się ale i tak są piękne.
Ależ wiem, że nie można Ale musiałabym je suszyć jeszcze z 40 min, a byłam już bardzo zmęczona.
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Kiko - ja nigdy, przenigdy nie idę spać z wilgotnymi
No wieeeeeem. Też nie znoszę. Nie wiem, jak mogłam dzień w dzień chodzić z MOKRYMI i cieszyć się, że się kręcą, przecież są całkiem powyginane po spaniu (i to jeszcze w rozpuszczonych, bez mojego ananasa)
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Taki skret biore choćby z puchem.
Dzięki, ale ja jednak wolałabym bez
Cytat:
- Hejo! Mówisz - masz

Pierwszy "zestaw" fotek stary, ale ogólnie niewiele się zmieniło . Druga fotka z dzisiaj - niewiele z Nimi dzisiaj robiłam, no i trochę przespane, stąd nieco luźniejszy skręt. Martwi mnie jedynie to, że coś nie bardzo chcą rosnąć .

Cytat:
Za to dziś usłyszałam od podrywającego mnie faceta, że mam takie bujne włosy Parsknęłam śmiechem
Spoko, ja ostatnio usłyszałam, że są takie "nieokiełznane i szalone"

Cytat:
Cg-iuje się od miesiąca po poltorarocznej wlosowej katastrofie, kiedy z lokow do pasa [posprezynowanych od spodu] zrobilo sie pokruszone, PROSTAWE O_O
Miesiąc to zbyt mało, żeby oczekiwać ogromnej zmiany, szczególnie po tym, co opisujesz.
Cytat:
]Podjelam walke. Stwierdzilam ze warto sporobwac z pielęgnacją CG.
Dodatkowo ampułki placenta, woda brzozowa, skrzypopokrzywa i drożdże do picia.
Mmm, Włosy są zdecydowanie inne. Przede wszystkim miekkie i delikatne, Nie wiem czy skręt poprawił się jakoś szczególnie, bo cg czy bo implant zniknął, ale jestem w kropce...
To dobrze, że się zebrałaś w sobie, świetny zapał, ale spokojnie Wszystko na raz to też nie najlepsza metoda. Trzeba strasznie dużo cierpliwości.
Cytat:
Mam wrażenie ze pielegnacja Cg nie pomaga mi w zapuszczaniu włosów.
Ja miałam etap trzech miesięcy CG, bezmyślnego CG, to trzeba dodać, no i skończyło się na tym, że to rzuciłam. A włosy mimo wszystko się poprawiły od tego czasu Ale inna sprawa - wydaje mi się, że nie powinnaś teraz skupiać się na zapuszczaniu, ale ratowaniu! Żeby były zdrowe, krótkie też mogą być piękne!
Cytat:
Cytat:
Zauważyłam znanczne rozdwajanie się końcówek i urywanie włosa ;/
Po ostatnim przed CG oczyszczeniu SLSowym podcięłam końcówki porządnie, biorąc dosłownie po pare włosów i obcinając kazdego z osobna.
Po 2 tygodniach WYSYP rozdwojonych końcówek i pourywanych włosów na ubraniach. [Wiem ze włos się niszczy i rozdwaja co jakiś czas ale mam wrażenie, że jest ich zdecydowanie więcej]
Nie wiem, czy ich przypadkiem nie będzie trzeba jeszcze ściąć? Wyglądają kiepsko, ale te pierwsze zdjęcia to włosy równie bardzo dalekie od ideału No i jeszcze pierwsze zasadnicze pytanie - czym obcinałaś te końcówki? Może warto przejść się do fryzjera? Często pada tu twierdzenie, że jeśli włosy bardzo szybko się rozdwajają, to oznaka, że zniszczenia sięgają głębiej niż się na pierwszy rzut oka wydaje i podcięcie kilka cm nic nie da.
Cytat:
Boję się, że emoje wlosy po tych przygodach moga nie byc wystarczaąco wytrzymałe na tego typu pielegnację ;< Zwykle zabezpieczałam je jedwabnym serum no ale teraz mam bana na silikony. Kiedyś to w ogóle byle jaki szampon z ładnym logo do tego odzywka, Joanna Jedwab i wszystko. Wlosie było imponujące
Ten ban na silikony nie brzmi zbyt dobrze w obliczu pory roku, która obecnie trwa. Jakoś te włosy zabezpieczać trzeba - albo olej, albo silikon. A jeśli widzisz, że CG coś nie pasi, to dostosuj metodę do siebie. Serio, tak naprawdę ortodoksyjnego CG to ze świecą szukać...
Cytat:
Włosy spinam na noc do góry w koczek ślimak a mimo to na czubku głowy po dniu/dwoch zaczynam miec splatne, szorstkie gniazdko...
Uważałabym na tego ślimaka, jeśli robisz go codziennie, no to nie ma się co dziwić, że włosy się łamią
Cytat:
Moje włosy kiedyś skręcały się same, w fajne spręzynki na noc zaplatałam warkocz [bardziej dla zabezpieczenia]a rano i tak odzyskiwały objętnośc i swój skręt, teraz po warkoczach nocnych bardzo szybko nabierają odkształcenia fal a potem szybko tracą skręt. i Wiszą smętnie. Robia się żałośnie strąkowate tu niby loczek zawijas a tu smetna półprosta fala.
Polecam spanie w ananasie, nie w warkoczu, on zawsze zniekształca skręt.
Cytat:
Moja rytuna
Na drugi dzien ogolem reanimuje psikadlem z soku z aloesu ale jak mowie loki straca sprezystos i skret wyglada strącznie i żałośnie.
No, z reanimacją to jest sprawa skomplikowana, generalnie ciężko jest, żeby na początku pielęgnacji ona działała - takie przynajmniej są moje spostrzeżenia. Spróbuj spania w ananasie, ciekawa jestem, jak by było i czy włosy potrzebowałyby reanimacji.
Ale generalnie, jeśli widzisz, że coś ci ewidentnie nie służy, to tego nie stosuj
Cytat:
Może powinnam wrócić do silikonowej pielegnacji? Jest tyle fajnych psikadeł czy kremow definiujących loki i fale, może coś by się sprawdziło lepiej? Nie zakładam oczywiście ze po miesiącu moje włosy powinny doznac olśnienia i szalonego afro ale nie wiem czy to ten sławienny kryzys czy mi to gdzieś tam nie służy.
No ja fanką CG nie jestem, więc nie będę jej specjalnie bronić. Jednakowoż może warto dać tej metodzie w ogóle szanse na działanie i posiedzieć jeszcze jakiś czas, bo jednak jest lepiej, skręt się zaczyna pojawiać Nie wiem, niech się wypowiedzą inne zakręcone, z CGowym doświadczeniem

Cytat:
Z drugiej strony boję się okresu letniego i tego co stanie się z moim włosiem bez zabezpieczenia silikonowego.
Lata się boisz A co z zimą? Musiałam odstawić wszystkie humektanty i zostały mi tylko oleje i serum silikonowe

Cytat:
Cytat:
Cytat:
- Od tygodnia :P Na wodę na razie nie narzekam, ale zobaczymy co będzie potem... reszta wpisu chyba nie do mnie... Końcówki podcinam dość regularnie, bo chcę zejść z cieniowania, a FAQ i pigułkę swego czasu czytałam kilka razy
do Ciebie no to do dzieła
Ten post to tak bardziej do Joanku, przecież na zdjęciu Doe nawet nie widać końcówek

Edytowane przez KikoX
Czas edycji: 2014-01-19 o 09:23
KikoX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 09:31   #429
nussi
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Mam takie pytanko chcę zacząć traktować moje włosy metodą cg. Poczytałam forum, zakupiłam babydream, odżywkę z awokado ganiiera, emulsję gloria i chodzi o to czy mogę pierwszy raz umyć włosy head& shulders? Bo na dzień dzisiejszy nie dostałam kupić Joanny z pokrzywą i zieloną herbatą.
nussi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 10:39   #430
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nussi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam takie pytanko chcę zacząć traktować moje włosy metodą cg. Poczytałam forum, zakupiłam babydream, odżywkę z awokado ganiiera, emulsję gloria i chodzi o to czy mogę pierwszy raz umyć włosy head& shulders? Bo na dzień dzisiejszy nie dostałam kupić Joanny z pokrzywą i zieloną herbatą.
Nie, ma silikony

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:10   #431
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile trzymać granatową alterrę na włosach? Macie jakieś zalecenia czy według uznania?
Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Jeśli przed myciem to na ile Ci się podoba a jeśli jako d/s to proponuje max pół godzinki, może obciążać bo super nawilża
Noi masz odpowiedź.
Jedyne zastrzeżenie to lepiej jednak maskę czy odżywkę Alterrki granat i aloes trzymać po myciu.
Lubi skręt rozprostowywać dlatego max 30 min nie raz krócej ją trzymam
Jednakże nie mogę ścierpieć, że wycofali MORELOWĄ totalnie się załamałam moje włosy ją uwielbiały. Alverde morelowa nie jest jednak taka sama do końca :P
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 12:25   #432
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Noi masz odpowiedź.
Jedyne zastrzeżenie to lepiej jednak maskę czy odżywkę Alterrki granat i aloes trzymać po myciu.
Lubi skręt rozprostowywać dlatego max 30 min nie raz krócej ją trzymam
Jednakże nie mogę ścierpieć, że wycofali MORELOWĄ totalnie się załamałam moje włosy ją uwielbiały. Alverde morelowa nie jest jednak taka sama do końca :P
Za to mi morela nie pomagała, prostowała niezależnie od czasu. Za to granat super, teraz tylko przed myciem, bo strasznie potrafi mi obciążyć co włosy to inne wymagania

Wczoraj trzymałam kokosa 5h, umyłam Facelle, dałam Nivea Long Repair na 10 min (daję jej jeszcze szansę, nie mogę patrzeć na niewykorzystane kosmetyki ), Joaśke lnianą , następnie odrobinę kokosa wgniotłam (trochę jak metoda L.O.C ) i stylizacja. Dziś fajnie, włoski dociążone i skręcone. Schły same ale musiałam je na koniec dosuszyć suszarką i niestety sucharki się odgniotły wtedy, troszkę puchu jest Chciałam zrobić fotki ale jest tak ciemno i pochmurno że chyba nic nie będzie widać
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 13:40   #433
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
- Hejo! Mówisz - masz

Piękny kolor i w ogóle całe włosy, skręt, gęstość. Świetne są.
A nie chcą rosnąć, bo się kruszą, czy po odrostach widzisz?
Jak kruszą, to zabezpieczaj silikonami, na zimę jak znalazł.
A jak po odrostach widać - albo suplementy, albo przeczekać. Mnie też bardzo zwolniły teraz. Rosną niecały 1 cm/msc, a latem potrafiło być 2,5 cm/msc.

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
A silikony to przecież nie jest zło wcielone. Lepiej użyć, niż patrzeć na niszczejące włosy.
Dokładnie.

Cytat:
Kup jakikolwiek tani szampon. Na przykład jakiś pokrzywowy lub z czarną rzepą, taki jak w zwykłym osiedlowym sklepiku czy nawet kiosku można kupić.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 14:35   #434
nussi
Przyczajenie

W domu mam ziaja intensywnie nawilżający z proteinami pszenicy
Skład: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate*, Disodium Laureth Sulfosuccinate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Cocamide DEA, Panthenol, Propylene Glycol, Tricitum Vulgare (Wheat) Germ Extract*, Polyquaternium-10, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Sodium Chloride*, Sodium Benzoate*, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Citric Acid.* czy taki może być, czy lepszy zwykły familijny ?
Stary 2014-01-19, 15:01   #435
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Skład: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate*, Disodium Laureth Sulfosuccinate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Cocamide DEA, Panthenol, Propylene Glycol, Tricitum Vulgare (Wheat) Germ Extract*, Polyquaternium-10, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Sodium Chloride*, Sodium Benzoate*, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Citric Acid.* czy taki może być, czy lepszy zwykły familijny ?
Nie znam składu familijnego, ale kojarzę, że jest prostszy. Mogłabyś wkleić? Ten do oczyszczania tragiczny jakiś nie jest, ale rewelacyjny też chyba nie.
Stary 2014-01-19, 15:03   #436
201708250935
Konto usunięte

chyba nigdy wiecej nie dam sie obcinac mamie... z wlosow do stanika zostaly mi wlosy za ramiona, a miala mi tylko wyrownac zaszlachruje sie
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 15:09   #437
nussi
Przyczajenie

szampon familijny Skład: Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Polyquaternium 7, Parfum (Hexyl Cinnamal), Citric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.
Stary 2014-01-19, 15:22   #438
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
szampon familijny Skład: Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Polyquaternium 7, Parfum (Hexyl Cinnamal), Citric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.
Lepszy.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
chyba nigdy wiecej nie dam sie obcinac mamie... z wlosow do stanika zostaly mi wlosy za ramiona, a miala mi tylko wyrownac zaszlachruje sie
Mamy chyba coś takiego mają. Moja też zawsze mi tak "wyrównywała" końcówki.
Cóż, odrosną, a może teraz będą się ładniej kręcić. Na pewno są zupełnie zdrowe, jak tyle poszło. Wiem, marne pocieszenie, ale już "po ptokach".
Stary 2014-01-19, 15:41   #439
Curly81
Wtajemniczenie

Cześć,

Kiko,domyslam się,że wiesztak już z rozpędu napisałam ogólnie..Czasami tak robimy bo tak wychodzi chociaż mi się już nie zdarza myć głowy na noc.Kilka razy w zyciu tak zrobiłam i potem nauczona doświadczeniem nawet jak jechałam na 8ma na uczelnię a chciałam mieć ładne włosy to wstawałam o 5.00,myłam i czytałam sobie notatki a włosy przy okazji same schły.Miałam 2 korzyści za jednym razem bo na wyjsciówkę miałam swiezo materiał i włosy przy okazji świeże.Nie każdemu się chce tak rano wstawać ale jak się musi rano wyjść i chce się ładnie wyglądać to czasami trzeba się poświęcić.

Ja czasami po nocy mam ładniejsze włosy niż 1 dnia.Zaskocze Was pewnie,że zdjęcie nr 3,ktore wkleiłam była zrobione popołudniu następnego dnia po myciu.Były jedynie rano odświeżane spryskane wodą i wklepana odzywka bez społukiwaniu.

Doe,masz piękne włosy.
Ja po ciąży straciłam połowe włosów,wypadały mi garściami to dopiero był szok.Dosłownie garściami bo miałam gęste,nie mogłam na nie patrzeć takie były biedne:/.Odrastają ale zanim dojdą do swojej długości to jeszcze trochę czasu minie.
Po karmieniu dziecka również wypadały i odrastają teraz.

Mam do Was pytanie,kiedyś czytałam o tej metodzie mycia odżywką ale to dawno było z 5lat temu,czytałam wtedy wątki zakładane przez Eloe,ktorą dobrze znacie.Wtedy polecane były do mycia odzywki potter's.Miałam chęć spróbować tej metody ale jakos nie miałam odwagi.Miałam obiekcje czy włosy będą czyste bez detergentu.Mozec ie mi napisać w skrócie jak się do tego zabrać.Juz wiem,że powinnam kupić odzywkę z aloesem mrs Potter's.Nie wiem czy myć całą głowę czy tylko włosy bez skóry głowy?Może dla Was te pytania będą smieszne ale nie znam się.Będę wdzięczna jak mi napiszecie jak się do tego zabrać.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
wierz mi,że fryzjerzy profesjonalni też potrafią za dużo obciąć.Kiedys powiedziałam,że chce troszkę wycieniować i babka scięła mi z przodu grzywkę do ucha z włosów do łopatek,jedym cięciem i potem musiała już dokończyć:/.A ja oczywiście nie powiedziałam nic.Byłam b.młoda,niesmiała ,nie zrobiłam tam dymu i dopiero w domu się poryczałam.Fryzjer był profesjonalny ale babka chyba chciała mi zrobić ,,kuku''.Czysta złosliwosc bo miałam piękne włosy.Gdyby teraz mnie to spotkało to bym nie wyszła bez alulowania zapłaty i skargi na ta babę.Człowiek z wiekiem nabiera doświadczenia i odwagi.Po tamtej historii mowię proszę 1cm albo dwa i jak jest więcej to reaguję od razu.Włosy po tamtym scieciu dochodziły mi ze 2 lata do swojej długości.ukłądały się paskunie ,miałam grzywkę,ktora konczyła się za uchem:P.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-01-19 o 15:50
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 15:44   #440
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Mamy chyba coś takiego mają. Moja też zawsze mi tak "wyrównywała" końcówki.
Cóż, odrosną, a może teraz będą się ładniej kręcić. Na pewno są zupełnie zdrowe, jak tyle poszło. Wiem, marne pocieszenie, ale już "po ptokach".
niestety kreca sie znacznie gorzej niz wczesniej, a zdrowe tez nie sa, bo nadal mam degazowane, kupie jutro jantar i zaczynam zapuszczac od nowa

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
wierz mi,że fryzjerzy profesjonalni też potrafią za dużo obciąć.Kiedys powiedziałam,że chce troszkę wycieniować i babka scięła mi z przodu grzywkę do ucha z włosów do łopatek,jedym cięciem i potem musiała już dokończyć:/.A ja oczywiście nie powiedziałam nic.Byłam młoda,niesmiała i w domu się poryczałam.Fryzjer był profesjonalny ale babka chyba chciała mi zrobić ,,kuku''.Czysta złosliwosc bo miałam piękne włosy.Gdyby teraz mnie to spotkało to bym nie wyszła bez alulowania zapłaty i skargi na ta babę.Człowiek z wiekiem nabiera doświadczenia i odwagi.
tez mialam podobna sytuacje... "prosze podciac koncowki" z wlosow do polowy plecow zostalam z bobem do ucha ale wtedy plakalam

to jeszcze dodam przy okazji wlosy (przed, po), wiecie moze jak to naprawic jakos?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (38,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (173,2 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-01-19 o 15:51
Stary 2014-01-19, 16:04   #441
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
to jeszcze dodam przy okazji wlosy (przed, po), wiecie moze jak to naprawic jakos?
Moim zdaniem ta fryzura ma potencjał. Daj im czas, za kilka myć może będzie lepiej. Cięcie jest w porządku moim zdaniem.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Ewentualnie zrób jeszcze jedną warstwę, mniej więcej w połowie lub 1/3 długości, patrząc od końcówek, jeśli nie ma, bo może tylko na zdjęciu nie widać.
Stary 2014-01-19, 16:08   #442
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Moim zdaniem ta fryzura ma potencjał. Daj im czas, za kilka myć może będzie lepiej. Cięcie jest w porządku moim zdaniem.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Ewentualnie zrób jeszcze jedną warstwę, mniej więcej w połowie lub 1/3 długości, patrząc od końcówek, jeśli nie ma, bo może tylko na zdjęciu nie widać.
calosc cieta jest na rowno, wiec bede musiala sobie ciapnac warstwye co by sie schodki zrobily
Stary 2014-01-19, 16:10   #443
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
calosc cieta jest na rowno, wiec bede musiala sobie ciapnac warstwye co by sie schodki zrobily
Tak, przyda się. Myślę, że wtedy zaczną się układać lepiej. Głowa do góry, będzie dobrze, a nawet się nie obejrzysz i będziesz miała starą długość.
Stary 2014-01-19, 16:18   #444
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ha! Wbiłam się w okres powrotów "starych" wyjadaczek! Jak miło Pewnie niewiele, albo i nikt, mnie za bardzo nie pamięta, bo byłam tu daaawno i dość krótko, jednak od pewnego czasu ten wątek chodził mi po głowie i postanowiłam zajrzeć .

- No to mnie zdołowałaś Wybyłam do Anglii i miałam nadzieję, że uda mi się tutaj znaleźć kogoś, kto będzie się orientował w tutejszym asortymencie... jednak Twoje słowa nie wróżą najlepiej ((( A na paczkę z PL mogę liczyć dopiero za miesiąc, dwa... Niemniej jednak, gdybyś znalazła coś ciekawego i godnego uwagi, to od razu daj znać.
Jeśli chodzi o moją listę przebojów no to tak:
-Szampon schauma kids, możesz go kupić w poundland, jest delikatny
-odżywka schauma superfruit conditioner, garnier odżywka anti-frizz, ma w składzie proteiny i tez do kupienia w poundland
-Tresemme naturals jojoba and coconut - odżywka, możesz ją kupić w drogeriach superdrug i marketach np. Asda, nadaje się do mycia
-odżywki superdrug - są fajne do mycia
teraz niezgodne z cg:
-jako bs lub lekkie odżywki alberto balsam - są chyba wszędzie
-odżywki alberto V05 np. nourish me truly, większosć z nich na początku składu ma proteinki i potem szereg olei, są super jako maski, do kupienia w superdrug, czasem w pundland i marketach
-do psikania gliss kur, jak gdzieś dorwiesz, u mnie jest tlyko jeden rodzaj w superdrug
-szampony z sls/als: trsemme naturals, alberto balsam, a najlepszy chyba to timotei vivid colour

Możesz popatrzeć też w indyjskich kosmetycznych, hennę mają np. 100 g w cenie 1-3 funty. Zajrzyj tez do polskich sklepów, u mnie są nawet te odżywki bs joanny. Oleje możesz kupić w chińskich marketach i indyjskich sklepach
Nie wiem w jakim mieście jesteś, ja akurat w Bristolu i mam wszystko obcykane przez te półtora roku, z pl nic nie kupuję bo nie mam możliwości. Może coś tu znajdziesz:
http://www.m-shop.eu
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 16:47   #445
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam do Was pytanie,kiedyś czytałam o tej metodzie mycia odżywką ale to dawno było z 5lat temu,czytałam wtedy wątki zakładane przez Eloe,ktorą dobrze znacie.Wtedy polecane były do mycia odzywki potter's.Miałam chęć spróbować tej metody ale jakos nie miałam odwagi.Miałam obiekcje czy włosy będą czyste bez detergentu.Mozec ie mi napisać w skrócie jak się do tego zabrać.Juz wiem,że powinnam kupić odzywkę z aloesem mrs Potter's.Nie wiem czy myć całą głowę czy tylko włosy bez skóry głowy?Może dla Was te pytania będą smieszne ale nie znam się.Będę wdzięczna jak mi napiszecie jak się do tego zabrać.
Powiem tak.
Z tego co pamiętam to zanim zaczniesz mycie odżywką musisz na początku
włosy oczyścić czyli użycie szamponu z SLS bądź SLES, by zmyć na wszelki wypadek wszystkie substancje. I powolutku próbować mycie odżywką.
Rybiorek o ile dobrze pamiętam myła włosy Joaśką lnianą , ale nie jestem do końca pewna.
U mnie mycie odżywką nie służyło. Za to uwielbiałam OMO (odżywka - na długość,mycie - samego skalpu starajac się omijać włosy i odżywka jako d/s.
Narazie możesz spróbować Pania Potter's.
Możesz myć odżywką całą głowę jak najbardziej. Tyle, że zacznij od oczyszczenia głowy tak jak wspomniałam wyżej
Jeszcze dobrze poczytaj uwagi Eloe, żebyś mnie mogła w razie w poprawić.
Mogę pewnych rzeczy zapomnieć, bo dawno nie zaglądałam na forum.

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Za to mi morela nie pomagała, prostowała niezależnie od czasu. Za to granat super, teraz tylko przed myciem, bo strasznie potrafi mi obciążyć co włosy to inne wymagania

Wczoraj trzymałam kokosa 5h, umyłam Facelle, dałam Nivea Long Repair na 10 min (daję jej jeszcze szansę, nie mogę patrzeć na niewykorzystane kosmetyki ), Joaśke lnianą , następnie odrobinę kokosa wgniotłam (trochę jak metoda L.O.C ) i stylizacja. Dziś fajnie, włoski dociążone i skręcone. Schły same ale musiałam je na koniec dosuszyć suszarką i niestety sucharki się odgniotły wtedy, troszkę puchu jest Chciałam zrobić fotki ale jest tak ciemno i pochmurno że chyba nic nie będzie widać
Ha ha a widzisz u mnie na odwrót. No jasne każde włosy są inne tak jak ludzie

Long Repair ? A ona nie miała czasem w składzie Dimethicone ?
Prosze mi wyjaśnić metodę L.O.C chyba nie na czasie z tym jestem
Joaśkę lnianą to ubóstwiam bez niej to ja nie wiem co bym zrobiła !
Właśnie dlatego staram się jak najmniej używać suszarki, bo boje się, ze przedobrzę
Z tego jak mi mówiła Eloe o suszeniu suszarką to dobrze jest mimo to pozostawić lekko wilgotne włosy i nie suszyć ich do końca. Najlepiej, kiedy same doschną.
U mnie suszarka idzie w ruch, gdy mam grzywkę ułozyć. Jest moją zmorą od zawsze. Bardzo nieposłuszna jest

Dzisiaj pogoda to w ogóle pozwolisz, że nie skomentuję
Cytat:
Proszę, żebyś następnym razem skład kosmetyku wstawiała w odpowiednim u nas wątku

Cytat:
Moim zdaniem to się niepotrzebnie zamartwiasz.
Na efekty po strzyżeniu trzeba zaczekać kilka myć conajmniej.
Włosy muszą się do długości przyzwyczaić.

Cytat:
Moim zdaniem również

Jednakże ze strzyżeniem bym się wstrzymała.A ze zdjęciami to różnie bywa.
Teraz są po strzyżeniu to mogą się inaczej układać a po kilku myciach jak wspomniałam wyżej mogą się skręcić jak oszalale
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2014-01-19 o 16:49
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 17:16   #446
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Proszę, żebyś następnym razem skład kosmetyku wstawiała w odpowiednim u nas wątku
Ja niejako stanę w obronie, bo po co do analizowego, jak wcale nie chodziło o analizę składu, a o samo stwierdzenie, czy szampon nadaje się do oczyszczania? W wątku analizowym trzeba czekać długo, zwłaszcza teraz, jak Eloe właściwie nie ma.
Stary 2014-01-19, 17:22   #447
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Rybiorek o ile dobrze pamiętam myła włosy Joaśką lnianą
Rybiorek myje joaśką czerwoną - mak i bawełna

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:05   #448
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Doe piękne włosy

Ja mam kryzys włosowy i nie wiem czym ruszyć te kudły. Proteiny, emolienty, sls - nic nie robi różnicy :/ Mam straszny przyklap i włosy bez życia. Chyba to po prostu przeczekam. Zima to dla moich włosów najgorszy czas :/
Za to dziś usłyszałam od podrywającego mnie faceta, że mam takie bujne włosy Parsknęłam śmiechem
Ja też nie znoszę i zimy i czekam z utęsknieniem na wiosnę i mniejszą wilgotność

Cytat:
Oh bidulo , dlatego mnie teraz obcina dziewczyna kuzyna, która naprawdę tnie tyle , o ile proszę, albo nawet deczko mniej. Odrosną

Cytat:
Myję włosy odżywką od sierpnia 2010 roku, spróbuję pomóc
Potters super się do tego nadaje. Najpierw moczę włosy, nakładam w różne miejsca na głowie 3-4 porcje monety 5zł pottersa, dodatkowo to moczę trochę jeszcze, masuję około 2 minut, znowu troszkę moczę, znowu chwilkę masuję (masuj głównie skórę głowy) i dokładnie spłukuję. Taki sposób nie przetłuszcza mi włosów, wręcz sprawił, że zamiast co 2 dni, mogłabym myć co 4 Odżywką trzeba myć dłużej, niż szamponem, jej trzeba dać troszkę więcej czasu przy masowaniu na rozpuszczenie tłuszczu i brudu.

Acz wiem, że mycie odżywką nie u każdego się sprawdza, a początki też bywają różne i można dać za mało czy za dużo odżywki albo niedokładnie spłukiwać, co mi się zdarzało, aż znalazłam swoją idealną, powyższą metodę. Częstotliwość oczyszczania szamponem zależy od włosów i tego, czego na co dzień używasz. Ja rzadko używam silikonów na długość, quaternium czy polyquaternium, szampon idzie zatem raz na 2-3 tygodnie. No - zimą nieco częściej, bo końce zabezpieczam silikonowym serum.

Napisz, jak spróbujesz i jak się mycie odżywką spisało
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:23   #449
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
- Hejo! Mówisz - masz

piękne
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-19, 18:30   #450
Curly81
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za pomoc.Jak tylko zakupię odżywkę i umyję to dam znać co z tego wyszło.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości