|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Ależ proszę.
To było ![]() ![]() To się stało ![]() Tak jest; ![]() ![]() Plus jeste ruda pohennowana.
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co ja bym dała za takie loczersy
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Doe jesteś w UK? Woda tu jest trochu nie fajna :/ przynajmniej u mnie.
Moim zdaniem potrzebujesz po prostu olejowania. Co ma wypaść niech wypadnie, zabezpieczaj końcówki czymś silikonowym albo po prostu kapką oleju. I podetnij końcówki No i lektura FAQ i pigułki ! Powodzenia
|
|
|
|
#425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Doe a mozesz powiedziec jaka to farba fryzjerska? Troche juz ich przerobilam z roznym skutkiem niestety i jestem ciekawa. Mam podobny kolor wlosow ale ja hennuje, a farbe klade tylko na odrost wiec moze cos nowego pojawiloby sie na mojej polce ;]
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to do dzieła
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 | |||||||||||||||
|
Raczkowanie
|
Haha
![]() Cytat:
Ale musiałabym je suszyć jeszcze z 40 min, a byłam już bardzo zmęczona.No wieeeeeem. Też nie znoszę. Nie wiem, jak mogłam dzień w dzień chodzić z MOKRYMI i cieszyć się, że się kręcą, przecież są całkiem powyginane po spaniu (i to jeszcze w rozpuszczonych, bez mojego ananasa) ![]() Dzięki, ale ja jednak wolałabym bez ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystko na raz to też nie najlepsza metoda. Trzeba strasznie dużo cierpliwości.Ja miałam etap trzech miesięcy CG, bezmyślnego CG, to trzeba dodać, no i skończyło się na tym, że to rzuciłam. A włosy mimo wszystko się poprawiły od tego czasu Ale inna sprawa - wydaje mi się, że nie powinnaś teraz skupiać się na zapuszczaniu, ale ratowaniu! Żeby były zdrowe, krótkie też mogą być piękne!Cytat:
Wyglądają kiepsko, ale te pierwsze zdjęcia to włosy równie bardzo dalekie od ideału No i jeszcze pierwsze zasadnicze pytanie - czym obcinałaś te końcówki? Może warto przejść się do fryzjera? Często pada tu twierdzenie, że jeśli włosy bardzo szybko się rozdwajają, to oznaka, że zniszczenia sięgają głębiej niż się na pierwszy rzut oka wydaje i podcięcie kilka cm nic nie da.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale generalnie, jeśli widzisz, że coś ci ewidentnie nie służy, to tego nie stosuj ![]() Cytat:
Nie wiem, niech się wypowiedzą inne zakręcone, z CGowym doświadczeniem ![]() Cytat:
A co z zimą? Musiałam odstawić wszystkie humektanty i zostały mi tylko oleje i serum silikonowe ![]() Cytat:
Edytowane przez KikoX Czas edycji: 2014-01-19 o 09:23 |
|||||||||||||||
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Mam takie pytanko chcę zacząć traktować moje włosy metodą cg. Poczytałam forum, zakupiłam babydream, odżywkę z awokado ganiiera, emulsję gloria i chodzi o to czy mogę pierwszy raz umyć włosy head& shulders? Bo na dzień dzisiejszy nie dostałam kupić Joanny z pokrzywą i zieloną herbatą.
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jedyne zastrzeżenie to lepiej jednak maskę czy odżywkę Alterrki granat i aloes trzymać po myciu. Lubi skręt rozprostowywać dlatego max 30 min nie raz krócej ją trzymam ![]() Jednakże nie mogę ścierpieć, że wycofali MORELOWĄ totalnie się załamałam moje włosy ją uwielbiały. Alverde morelowa nie jest jednak taka sama do końca :P
|
||
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co włosy to inne wymagania ![]() Wczoraj trzymałam kokosa 5h, umyłam Facelle, dałam Nivea Long Repair na 10 min (daję jej jeszcze szansę, nie mogę patrzeć na niewykorzystane kosmetyki ), Joaśke lnianą , następnie odrobinę kokosa wgniotłam (trochę jak metoda L.O.C ) i stylizacja. Dziś fajnie, włoski dociążone i skręcone. Schły same ale musiałam je na koniec dosuszyć suszarką i niestety sucharki się odgniotły wtedy, troszkę puchu jest Chciałam zrobić fotki ale jest tak ciemno i pochmurno że chyba nic nie będzie widać
|
|
|
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie chcą rosnąć, bo się kruszą, czy po odrostach widzisz? Jak kruszą, to zabezpieczaj silikonami, na zimę jak znalazł. A jak po odrostach widać - albo suplementy, albo przeczekać. Mnie też bardzo zwolniły teraz. Rosną niecały 1 cm/msc, a latem potrafiło być 2,5 cm/msc. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
W domu mam ziaja intensywnie nawilżający z proteinami pszenicy
Skład: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate*, Disodium Laureth Sulfosuccinate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Cocamide DEA, Panthenol, Propylene Glycol, Tricitum Vulgare (Wheat) Germ Extract*, Polyquaternium-10, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Sodium Chloride*, Sodium Benzoate*, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Citric Acid.* czy taki może być, czy lepszy zwykły familijny ? |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 |
|
Konto usunięte
|
chyba nigdy wiecej nie dam sie obcinac mamie... z wlosow do stanika zostaly mi wlosy za ramiona, a miala mi tylko wyrownac
|
|
|
|
#437 |
|
Przyczajenie
|
szampon familijny Skład: Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Polyquaternium 7, Parfum (Hexyl Cinnamal), Citric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.
|
|
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Cóż, odrosną, a może teraz będą się ładniej kręcić. Na pewno są zupełnie zdrowe, jak tyle poszło. Wiem, marne pocieszenie, ale już "po ptokach". |
||
|
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Kiko,domyslam się,że wiesz tak już z rozpędu napisałam ogólnie..Czasami tak robimy bo tak wychodzi chociaż mi się już nie zdarza myć głowy na noc.Kilka razy w zyciu tak zrobiłam i potem nauczona doświadczeniem nawet jak jechałam na 8ma na uczelnię a chciałam mieć ładne włosy to wstawałam o 5.00,myłam i czytałam sobie notatki a włosy przy okazji same schły.Miałam 2 korzyści za jednym razem bo na wyjsciówkę miałam swiezo materiał i włosy przy okazji świeże .Nie każdemu się chce tak rano wstawać ale jak się musi rano wyjść i chce się ładnie wyglądać to czasami trzeba się poświęcić .Ja czasami po nocy mam ładniejsze włosy niż 1 dnia.Zaskocze Was pewnie,że zdjęcie nr 3,ktore wkleiłam była zrobione popołudniu następnego dnia po myciu.Były jedynie rano odświeżane spryskane wodą i wklepana odzywka bez społukiwaniu. Doe,masz piękne włosy Ja po ciąży straciłam połowe włosów,wypadały mi garściami to dopiero był szok .Dosłownie garściami bo miałam gęste,nie mogłam na nie patrzeć takie były biedne:/.Odrastają ale zanim dojdą do swojej długości to jeszcze trochę czasu minie.Po karmieniu dziecka również wypadały i odrastają teraz. Mam do Was pytanie,kiedyś czytałam o tej metodzie mycia odżywką ale to dawno było z 5lat temu,czytałam wtedy wątki zakładane przez Eloe,ktorą dobrze znacie .Wtedy polecane były do mycia odzywki potter's.Miałam chęć spróbować tej metody ale jakos nie miałam odwagi .Miałam obiekcje czy włosy będą czyste bez detergentu .Mozec ie mi napisać w skrócie jak się do tego zabrać.Juz wiem,że powinnam kupić odzywkę z aloesem mrs Potter's.Nie wiem czy myć całą głowę czy tylko włosy bez skóry głowy?Może dla Was te pytania będą smieszne ale nie znam się .Będę wdzięczna jak mi napiszecie jak się do tego zabrać .---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
.Kiedys powiedziałam,że chce troszkę wycieniować i babka scięła mi z przodu grzywkę do ucha z włosów do łopatek,jedym cięciem i potem musiała już dokończyć:/.A ja oczywiście nie powiedziałam nic .Byłam b.młoda,niesmiała ,nie zrobiłam tam dymu i dopiero w domu się poryczałam.Fryzjer był profesjonalny ale babka chyba chciała mi zrobić ,,kuku''.Czysta złosliwosc bo miałam piękne włosy .Gdyby teraz mnie to spotkało to bym nie wyszła bez alulowania zapłaty i skargi na ta babęEdytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-01-19 o 15:50 |
|
|
|
|
#440 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
ale wtedy plakalamto jeszcze dodam przy okazji wlosy (przed, po), wiecie moze jak to naprawic jakos? Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-01-19 o 15:51 |
||
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Ewentualnie zrób jeszcze jedną warstwę, mniej więcej w połowie lub 1/3 długości, patrząc od końcówek, jeśli nie ma, bo może tylko na zdjęciu nie widać. |
|
|
|
|
#442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Moderator
|
Cytat:
-Szampon schauma kids, możesz go kupić w poundland, jest delikatny -odżywka schauma superfruit conditioner, garnier odżywka anti-frizz, ma w składzie proteiny i tez do kupienia w poundland -Tresemme naturals jojoba and coconut - odżywka, możesz ją kupić w drogeriach superdrug i marketach np. Asda, nadaje się do mycia -odżywki superdrug - są fajne do mycia teraz niezgodne z cg: -jako bs lub lekkie odżywki alberto balsam - są chyba wszędzie -odżywki alberto V05 np. nourish me truly, większosć z nich na początku składu ma proteinki i potem szereg olei, są super jako maski, do kupienia w superdrug, czasem w pundland i marketach -do psikania gliss kur, jak gdzieś dorwiesz, u mnie jest tlyko jeden rodzaj w superdrug -szampony z sls/als: trsemme naturals, alberto balsam, a najlepszy chyba to timotei vivid colour Możesz popatrzeć też w indyjskich kosmetycznych, hennę mają np. 100 g w cenie 1-3 funty. Zajrzyj tez do polskich sklepów, u mnie są nawet te odżywki bs joanny. Oleje możesz kupić w chińskich marketach i indyjskich sklepach ![]() Nie wiem w jakim mieście jesteś, ja akurat w Bristolu i mam wszystko obcykane przez te półtora roku, z pl nic nie kupuję bo nie mam możliwości. Może coś tu znajdziesz: http://www.m-shop.eu |
|
|
|
|
#445 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam to zanim zaczniesz mycie odżywką musisz na początku włosy oczyścić czyli użycie szamponu z SLS bądź SLES, by zmyć na wszelki wypadek wszystkie substancje. I powolutku próbować mycie odżywką. Rybiorek o ile dobrze pamiętam myła włosy Joaśką lnianą , ale nie jestem do końca pewna.U mnie mycie odżywką nie służyło. Za to uwielbiałam OMO (odżywka - na długość,mycie - samego skalpu starajac się omijać włosy i odżywka jako d/s. Narazie możesz spróbować Pania Potter's. Możesz myć odżywką całą głowę jak najbardziej. Tyle, że zacznij od oczyszczenia głowy tak jak wspomniałam wyżej ![]() Jeszcze dobrze poczytaj uwagi Eloe, żebyś mnie mogła w razie w poprawić. Mogę pewnych rzeczy zapomnieć, bo dawno nie zaglądałam na forum.Cytat:
![]() Long Repair ? A ona nie miała czasem w składzie Dimethicone ? Prosze mi wyjaśnić metodę L.O.C chyba nie na czasie z tym jestem ![]() ![]() Joaśkę lnianą to ubóstwiam bez niej to ja nie wiem co bym zrobiła ! Właśnie dlatego staram się jak najmniej używać suszarki, bo boje się, ze przedobrzę ![]() Z tego jak mi mówiła Eloe o suszeniu suszarką to dobrze jest mimo to pozostawić lekko wilgotne włosy i nie suszyć ich do końca. Najlepiej, kiedy same doschną. U mnie suszarka idzie w ruch, gdy mam grzywkę ułozyć. Jest moją zmorą od zawsze. Bardzo nieposłuszna jest ![]() Dzisiaj pogoda to w ogóle pozwolisz, że nie skomentuję Cytat:
![]() Cytat:
Na efekty po strzyżeniu trzeba zaczekać kilka myć conajmniej. Włosy muszą się do długości przyzwyczaić. Cytat:
![]() Jednakże ze strzyżeniem bym się wstrzymała.A ze zdjęciami to różnie bywa. Teraz są po strzyżeniu to mogą się inaczej układać a po kilku myciach jak wspomniałam wyżej mogą się skręcić jak oszalale
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2014-01-19 o 16:49 |
|||||
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niejako stanę w obronie, bo po co do analizowego, jak wcale nie chodziło o analizę składu, a o samo stwierdzenie, czy szampon nadaje się do oczyszczania? W wątku analizowym trzeba czekać długo, zwłaszcza teraz, jak Eloe właściwie nie ma.
|
|
|
|
#447 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Potters super się do tego nadaje. Najpierw moczę włosy, nakładam w różne miejsca na głowie 3-4 porcje monety 5zł pottersa, dodatkowo to moczę trochę jeszcze, masuję około 2 minut, znowu troszkę moczę, znowu chwilkę masuję (masuj głównie skórę głowy) i dokładnie spłukuję. Taki sposób nie przetłuszcza mi włosów, wręcz sprawił, że zamiast co 2 dni, mogłabym myć co 4 Odżywką trzeba myć dłużej, niż szamponem, jej trzeba dać troszkę więcej czasu przy masowaniu na rozpuszczenie tłuszczu i brudu.Acz wiem, że mycie odżywką nie u każdego się sprawdza, a początki też bywają różne i można dać za mało czy za dużo odżywki albo niedokładnie spłukiwać, co mi się zdarzało, aż znalazłam swoją idealną, powyższą metodę. Częstotliwość oczyszczania szamponem zależy od włosów i tego, czego na co dzień używasz. Ja rzadko używam silikonów na długość, quaternium czy polyquaternium, szampon idzie zatem raz na 2-3 tygodnie. No - zimą nieco częściej, bo końce zabezpieczam silikonowym serum. Napisz, jak spróbujesz i jak się mycie odżywką spisało |
|||
|
|
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za pomoc
.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

.

no to do dzieła

Ale musiałabym je suszyć jeszcze z 40 min, a byłam już bardzo zmęczona.
Wyglądają kiepsko, ale te pierwsze zdjęcia to włosy równie bardzo dalekie od ideału 

Chciałam zrobić fotki ale jest tak ciemno i pochmurno że chyba nic nie będzie widać