|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Jak bardzo się obawiasz to może pomyśl o usłudze położnej na życzenie? Chyba każdy szpital już to oferuje. Zresztą teraz to możesz sobie również wykupić usługę pielęgniarki do pomocy po porodzie, indywidualny pokój itp. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() To u Ciebie w ogóle wyższa szkoła jazdy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
fotki naszego małego chłopczyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zadomowienie
|
Witam Was poniedziałkowo dziewczyny w pierwszy dzień mojego L4 i już tęsknie za tym żeby iść do pracy... Głupie te baby są jak nie wiem, jak chodzą to pracy to chcą wolne, jak mają wolne to by jednak troszkę popracowały i tak w kółko
![]() ![]() Trzymajcie kochane kciuki, bo mąż właśnie pojechał mieszkanie do wynajęcia oglądnąć, oby było fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry na początek nowego tygodnia.
Przesyłam Wam trochę słońca, co prawda za oknem go nie ma ale w brzuszku mam caaałą masę ![]() majkela - ja w porządku, też najbardziej walczę z katarem, poza tym nie jest źle. Cieszę się, że nam się nie pogarsza, do środy obie będziemy w dobrej formie ![]() Rybko, A może opłać sobie położną? To ponoć wielkie udogodnienie, ja się nad tym zastanawiam, a raczej mąż bardzo namawia. Ona jest przecież wtedy prawie wyłącznie dla Ciebie. Kiepsko, że tak źle wspominasz pierwszy poród, ale spróbuj się nie nastawiać, może okazać się że teraz będzie zupełnie inaczej. A pomyśl na jakie cudowne zakupy zabierzesz dzieciątko za tą mała fortunę ![]() Co do fotela to też mnie trochę martwią te podłokietniki ale jeśli chodzi o wysokość i głębokość siedziska, to naprawdę wstawało się łatwo. A na większy nie mam miejsca ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- zophee, niesamowite te zdjęcia! to 3D? przystojny model, nie ma co ![]()
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-01-20 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
zophiee, o jakie słodkości piękne
![]() Właśnie doczytałam że u mnie w szpitalu nie dają znieczulenia zzo a jest tylko znieczulenie dolarganem. I oczywiście już się naczytałam że ma działania niepożądane zarówno u matki jak i u dzieciątka. Tak więc ja już wolę cierpieć w bólu niż dostać to znieczulenie. No i jedna z mądrych ston w necie mówi że: Zastosowanie Dolarganu w trakcie porodu wymaga stałego nadzorowania, zarówno stanu rodzącej, jak i płodu. U matki należy kontrolować ciśnienie tętnicze i saturację, a u płodu zapis KTG. Ogólnie stosowanie opioidów w czasie porodu nie jest uważane za bezpieczne. U kobiety często powoduje mdłości, wymioty, zawroty głowy, zaburzenia orientacji i senność. Może także zwolnić akcję porodową i wydłużyć poród. Lek ten ze względu na przechodzenie przez barierę łożyskową wpływa także niekorzystnie na płód. Dziecko po porodzie jest senne, gorzej reaguje na bodźce, może mieć trudności w oddychaniu, osłabione napięcie mięśniowe i upośledzony odruch ssania, co jest przyczyną problemów laktacyjnych. Podkreśla się także możliwe działanie drgawkotwórcze Dolarganu u dziecka, a także powodowanie zmniejszenia oscylacji w zapisie KTG. Wszystko to jest przyczyną uzyskiwania niższej punktacji w skali Apgar przez noworodki po porodach z zastosowaniem opioidowych środków przeciwbólowych jak Dolargan. Przemęczę się ale nie zgodzę się na narażanie dziecka na to wszystko |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zadomowienie
|
beat@ też jestem tego zdania, że narażanie siebie i dziecka na jakiekolwiek dodatkowe powikłania jest po prostu głupie... Tyle kobiet urodziło bez żadnych wspomagaczy i żyją
![]() ![]() U mnie w szpitali też nie ma znieczulenia zzo. Jak teraz byłam w szpitalu rozmawiałam z dziewczyną, która już raz rodziła i mówi, że nie taki diabeł straszny, a bała się bardzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
|
słodziak ![]() ![]() ![]() mój to łobuzował, śpiewał, kręcił się i zdjęcia wszystkie rozmazane i mało co widać ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
Pater86 Dokładnie, iini dają jakoś radę to i my damy. Fakt, u mnie próg bólu leży i kwiczy ale maż mówi że będzie ze mną więc w jakimś stopniu boję się porodu trochę mniej. Ale jak mam narażać dzieciątko to wolę się naprawdę pomęczyć
![]() A może właśnie będzie tak jak mówisz i zniesiemy to dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie że się odezwałaś, super że wszystko ok, a zdjęcia cudowne ![]() Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za mieszkanie ![]() Cytat:
Oj tak, nie wydana fortuna na szpital zostaje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam że już któraś z dziewczyn podawała jakiś czas temu tą stronkę ![]() Oczywiście bliżej porodu zapytam moją ginkę jak to wygląda ale lepiej wiedzieć wcześniej coś niż później mieliby mi to proponować już na porodówce. Gdybym nie wiedziała co i jak to zapewne bym się zgodziła na to znieczulenie bez wahania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Raczkowanie
|
Mnie marzy się poród na Kamieńskiego we Wrocławiu bo mają zzo, ale tam ponoć zawsze tłum. Jak się nie dostanę to Brochów, ale tam mają tylko Dalargan. Chciałabym być taką bohaterką i powiedzieć że nie będę chciała takiego znieczulenia, ale wiem że w trakcie wymięknę i wezmę
![]()
#3404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i dokładnie lepiej podpytać lekarza i rozwiać wszystkie wątpliwości ![]() Cytat:
tak nastraszyć to potrafi ale i tak każda z nas pewnie pierwszą rzecz jaką robi to sprawdza w internecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ach taki maraton to musi być ekscytujący ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I faktycznie wykupiona czy opłacona ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do mojej babci to oczywiście dewota jakich mało. Zrobiło mi się głupio, bo dobrze zna nasza sytuację, żyjemy w nieformalnym związku od 7 lat, praktycznie tyle też razem mieszkamy i zawsze akceptowała nasze wybory - o ślubie też wie. Kiedyś nawet walnęła "no w końcu będziesz prawdziwym wnuczkiem"... Tak jakby ten papier miał coś zmienić. Zawsze jej pomagamy, mamy dobry kontakt, dzwoni do mnie z pytaniami jak się czuję, wzrusza się na zdjęcia usg... Ogólnie wydawało mi się, że bardzo cieszy się, że zostanie prababcią. A tu taki numer. Powiem Wam, że nawet nie było mi bardzo przykro. Po prostu śmiać mi się chciało z jej zaściankowości. Zrobiło mi się tylko żal mojego dzidziusia, bo wyszło, że jakby nie z jego winy miałby być GORSZY... ----- wiecie co ja dziś chyba w końcu muszę obejść lumpy i poszukać spodni dla siebie. Często jak przeglądałam był spory wybór dla ciężarnych mamusi. Przestałam się mieścić w każde spodnie, zostały mi tylko legginsy, a przez przymusowe leżenie nawet nie było kiedy jechać pooglądać w sklepach. Trzymajcie kciuki ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zadomowienie
|
TroppoSensibile jak nie szukałam ciążowych rzeczy w lumpkach to było ich od groma
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze wiedzieć, że nie muszę nic z nim robić a później jak trochę się ogarnę w macierzyństwie to mam nadzieję, że będzie z górki. Dzięki wielkie za taką informacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | ||||||
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za cierpliwość i wszystkie słowa wsparcia, były mi naprawdę potrzebne. Jak widać miewać silne wahania nastrojów co odbija się moim marudzeniem i żaleniem na forum... Jesteście KOCHANE, naprawdę! Najchętniej to bym Was wszystkie zaprosiła na kawę i plotki, wtedy byłoby nam wszystkim lżej.. a ile tematów? HOHOHO...
Miałam dość intensywny weekend, po rodzinnych odwiedzinach wyrwałam się do "starych" koleżanek, których nie widziałam z 4 lata, porozmawiałyśmy, pośmiałyśmy się. One mają już dzieci podchowane lub w drodze, więc podzieliły się doświadczeniem itd. Cytat:
![]() [QUOTE=Monica80;44687996]Dziewczyny jest film! http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx Smiac mi sie chce jak to ogladam no ale wytłumaczone dobrze ![]() Jak widać w internecie jest wszystko. Słyszałam od swojej znajomej położnej, że to podobno naprawdę pomaga. Cytat:
Życzę powodzenia w poszukiwnaiu Waszego M. Devil Witaj, trzymamy kciuki za wyniki! Cytat:
![]() Odpocznij troszkę po weekendzie. Relaks wskazany! Cytat:
Cytat:
Cytat:
I z tego co wiem też tam bywają tłumy. Czy na pewno chodziło Ci o ten szpital? Może o Borowską? -------------------------------------------------------------------------------- Zrobiłam także pierwsze zakupy dla naszej Niuni, poniżej kilka zdjęć. Kożystam jeszcze z wyprzedaży, dorwałam te "szmatki" naprawdę w śmiesznych cenkach. Rozczulają mnie takie opaski dla noworodka. cudnie wygląda taka łysa głowa z opaską ![]() ![]() Poza tym teściowa odkryła lumeks w którym są same dziecięce rzeczy i uwaga (akcesoria i zabawki). Niestety to 70km od Wrocławia, ale jak będziemy mieli remont, to planuję wyjechać właśnie do rodziców, by nie siedzieć w tym hałasie itd i wtedy wybiorę się tam na łooooowyy ![]() Może troszkę wcześnie zaczęłam, ale chce wykorzystać okazje, nie sztuka iść i kupić coś za 100% ceny. Sztuka wyrwać coś atrakcyjnego za półdarmo. A jak Ewka okaże się Miłoszem to to posprzedaje ![]() Miłego dnia ![]() ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-01-20 o 11:44 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubranka są rewelacyjne, gdzie je kupowałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zadomowienie
|
Aldrin mi też jakoś bliżej do opieki nad dziewczynką, ale synuś mamusi też mi się marzy
![]() Hehehe TroppoSensibile daj znać jak coś upolujesz, może dla dzidziusia coś ładnego znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Raczkowanie
|
Mała_Czarno_Biała
Na str gdzierodzić.pl nie ma info o zoo na Brochowie ani o gazie, ale na bezpośredniej stronie szpitala już tak: http://www.falkiewicza.internetdsl.pl/znieczulenie.htm ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Borowskiej na pewno nie chcę, a co do zzo na Brochowie to piszą na stronie GdzieRodzić że mają tylko Dalargan, może coś się zmieniło?
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-01-20 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | ||||
Konto usunięte
|
Bazil możesz mnie dopisać na początek?? Jakie informacje mam podać??
Devil_Kitty witaj ![]() Cytat:
![]() miałam dwa egzaminy. Z rozwoju kadr administracji publicznej i z postępowania administracyjnego. Wyniku pierwszego jeszcze nie znam, ale z drugiego mam 5 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A propos jeszcze cięcia krocza i szycia.. Na kilka dni przed porodem, przebywając już w szpitalu, bo byłam po terminie była taka sytuacja, że rodziła taka dziewczyna. Nacinali ją, ale oprócz tego bardzo popękała. No i niby ją zszyli, a tu na drugi dzień dostała silnego krwotoku. Okazało się, że lekarz źle zszył i musieli ją uśpić, rozciąć od nowa i od nowa zaszyć. No masakra, ja byłam potem taka przerażona tym szyciem ![]() Któraś z dziewczyn (przepraszam, ale nie pamiętam która) pisała, że idzie na zajęcia dla kobiet w ciąży... Więc zainspirowana tym, zwłaszcza, że bardzo długo dochodziłam do siebie po poprzednim porodzie, bo nie ćwiczyłam, postanowiłam też się zapisać. Jednakże mieszkam w takim mieście, które jest jak dla mnie strasznym zadupiem i znalazłam tylko dwie oferty. Jedna okazała się po telefonie nieaktualna do tego. I pozostał mi tylko klub fitness, w którym jest jeszcze wiele innych zajęć (to już po porodzie), sauna i siłownia... I tak się zastanawiam, bo koszt jest jednak spory, karnet tzw. OPEN kosztuje 130zł. Ale jaka jest cena każdego następnego, to nie jest napisane... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Raczkowanie
|
no to mają rozbieżne informacje :/
#3418 |
Raczkowanie
|
Bodziaki C&A- fajna bawełna, zapinane kopertowo itd, ale jakieś takie duże jak na rozmiar 56, miałam w domu innej firmy 56, które dostaliśmy w prezencie i te z C&A są szersze i dłuższe, więc dopiero sobie uświadomiłam, że rozmiar rozmiarowi nierówny- zupełnie NIE.
Półspiochy w smyku, taniutkie. Maja 50% rabatu na ubranka. A ten łososiowy komplet upolowany w TK Maxx za coś koło 40zł ![]() To komplet 0-3 miesiące, ale jakby tak na cm to wydaje mi się, że jakieś 62cm, więc sobie polezy i poczeka, ale nie mogłam się powstrzymac ![]() Do szpitala kupię kilka zwykłych białych, prostych ubranek (pepco, h&m lub z tesco jakieś). A tak to będę też polowac w lumpeksach.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też właśnie teraz poluje na białe bodziaki ale ciężko z takimi wszystkie kolorowe ![]() musze jeszcze raz się przejść do C&A bo jak ja oglądałam to nie było takich cudów zapinanych na brzuszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam to nawet teraz w szpitalu jak leżałam, dziewczyny chodziły prywatnie do ordynatora, on na obchodzi normalnie z nimi pogadał, wypytał, one tak samo, a do mnie: gdzie boli, co się dzieje i na badanie, nic nie wytłumaczył... Całkiem inaczej mnie traktował niż tamte... Może to odosobniony przypadek, ale ja wybiorę szpital, w którym będzie pracował mój lekarz ![]() No i baaardzo ważne jest to, że będzie miał Cie kto odwiedzać, przynosić obiadki itd... Na prawdę nawet jakby ktoś miał wpaść tylko na 10 minutek, będzie Ci lepiej na duszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.