Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-20, 12:30   #4801
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nie mam ubezpieczeenia. Dopiero dzisiaj malz mnie podciagnie u siebie.

Kochana, dostalam, 2x krople i masc, i owszem, z prawym okiem troszke lepiej, ale przechodzi na lewe. Nie wiem, czy moge zapobiegawczo kropic drugie, ale tak robie, bo drugi raz takiego ropienia i opuchlizny nie dam rady przejsc. Do tego doszedl paskudny bol ucha, bol glowy i gardla. No i prawie glosu nie mam
Mama w koncu do mnie zadzwonila i przyjedzie, ona nie zdawala sobie sprawy, ze az tak sie zle czuje

Bokeh wspolczuje

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
dobrze, że mama przyjedzie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Cześć

Bokeh mam nadzieję, że się ułoży

Meneq myślę o tych czekoladkach i tylko mi blok czekoladowy przychodzi do głowy. Gdyby zrobić w formie takich małych kuleczek i powkładać w papilotki, może

Nawijko brawa za raczkowanie

Nadrabiałam na raty i nic nie pamiętam Ewa ma od dwóch dni nową zabawę, biegnie na czworakach po mieszkaniu z dzikim okrzykiem, doleci gdzie chce, w tył zwrot i nazot

Nowy klub? Tylko dla wybranych, zaś się narobi kwas na wątku czyj to pomysł w ogóle?

I sto lat dla Nadusi i Oliwierka!
no własnie dziwne to takie... czyj pomysł nie wiem czy mogę napisac żeby nie było że znów mam jakieś ale.

idę oglądać zbuntowanego

potem Wam pokaże jaki prezent już Hanka dostała <3
Stary 2014-01-20, 12:32   #4802
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Bokeh mam nadzieję, że się ułoży

Meneq myślę o tych czekoladkach i tylko mi blok czekoladowy przychodzi do głowy. Gdyby zrobić w formie takich małych kuleczek i powkładać w papilotki, może

Nawijko brawa za raczkowanie

Nadrabiałam na raty i nic nie pamiętam Ewa ma od dwóch dni nową zabawę, biegnie na czworakach po mieszkaniu z dzikim okrzykiem, doleci gdzie chce, w tył zwrot i nazot

Nowy klub? Tylko dla wybranych, zaś się narobi kwas na wątku czyj to pomysł w ogóle?

Dziekuje za pomysl. Mozesz cos wiecej napisac o nim?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:32   #4803
Kija80
Zadomowienie

Mnie się po prostu wydaje że dziecko odpieluchuje się całkowicie w "książkowym" terminie (nie pamiętam dokładnie, chyba 24-36 miesięcy to jest okres kiedy dziecko rzeczywiście zaczyna w pełni kontrolować zwieracze). Koleżanka miała syna trochę starszego od Grzesia, siedziała z nim w domu więc miała kupę czasu i wysadzała go na nocnik co chwilę, odkąd zaczął sam siedzieć, miał jakieś 8-10 miesięcy. Myśmy się odpieluchowali późno, za to autentycznie w dwa dni. Po jakimś czasie się przygadałyśmy, tamta w szoku że my tak bez pieluchy. Okazało się że owszem, zaczęli wcześnie, owszem, często im się udawało złapać, nieraz nawet sam wołał, ale równie często się nie udawało i cały czas chodził w pampersie. A na noc to mu chyba do 4 roku życia zakładali z tego co pamiętam. I dlatego uważam że nie ma co sobie dokładać roboty, latać z nocnikiem, urządzać polowania na kupy, a przy tym wszystkim i tak normalnie używać pampersów. No ale ja jestem z natury leniwa i sama możliwość pochwalenia się jak to moja maleńka dziewczynka zrobiła kupę do nocnika to dla mnie za mało żeby zrezygnować z wygody i odpieluchowywać dziecko rok zamiast tydzień. Bo z dwulatkiem zdecydowanie łatwiej się dogadać na czym rzecz polega Co nie zmienia faktu że przy kolejnej śmierdzącej kupie obklejającej pół tyłeczka pewnie sobie przypomnę że niektórym matkom jednak się chce i będę wtedy zazdrościć że mają mniej czyszczenia
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:37   #4804
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

no własnie dziwne to takie... czyj pomysł nie wiem czy mogę napisac żeby nie było że znów mam jakieś ale.

idę oglądać zbuntowanego

potem Wam pokaże jaki prezent już Hanka dostała <3
No to już wiem i tym bardziej nie rozumiem takiego zachowania, bo to takie trochę mało konsekwentne jest.

Dawaj prezenta!

Lady bidulinko! Zdrowiej z tymi oczami szybko

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dziekuje za pomysl. Mozesz cos wiecej napisac o nim?
http://www.mojewypieki.com/przepis/blok-czekoladowy tu jest cały przepis, ja pamiętam, że moja Mama czasem robiła coś podobnego w formie takich małych kuleczek i obtaczała to w kokosie. I dodawała tam aromatu rumowego, przepyszne to było, zapytam dzisiaj jak to robiła dokładnie.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:42   #4805
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Mowiac pampek masz na mysli zwykla pieluszke z tasmami czy pielucho-majtki? Bo moze tych drugich nie odmowiloby dziecko w sytuacjach awaryjnych...
Mój by odmówił, jestem tego całkowicie pewna chociaż nie próbowałam (te parę lat temu chyba u nas nie było pieluchomajtek, albo były bardzo drogie, nie pamiętam). Bo jak zaskoczył że można być w samych cieniutkich materiałowych majteczkach to odrzucił całkowicie pampersy. Nie dlatego że mu nie odpowiadał sposób zapinania, on był spokojnym dzieckiem i przy przrwijaniu leżał bez ruchu aż się skończyło porządnie wszystko zapinać. On po prostu stwierdził że jest "duzy jak tatuś" i chce tylko majtki. Pieluchomajtki to jednak ciągle pielucha a nie majtki, nie dałby się tak oszukać
Stary 2014-01-20, 12:43   #4806
bokeh
Zakorzenienie

A macie jakiś pomysł na podziękowania dla gości? Pewnie przyniosą fajne prezent i w ogole wiec chcialabym cos jakos...

Np Ci co już wczoraj dali prezent ( bo chcą bez auta przyjechac- co najmniej jakbym pijaństwo planowała ) to sie meeega wykosztowali aż mi głupio było ze kiedyś o tym im mówiłam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-20, 12:44   #4807
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Mój by odmówił, jestem tego całkowicie pewna chociaż nie próbowałam (te parę lat temu chyba u nas nie było pieluchomajtek, albo były bardzo drogie, nie pamiętam). Bo jak zaskoczył że można być w samych cieniutkich materiałowych majteczkach to odrzucił całkowicie pampersy. Nie dlatego że mu nie odpowiadał sposób zapinania, on był spokojnym dzieckiem i przy przrwijaniu leżał bez ruchu aż się skończyło porządnie wszystko zapinać. On po prostu stwierdził że jest "duzy jak tatuś" i chce tylko majtki. Pieluchomajtki to jednak ciągle pielucha a nie majtki, nie dałby się tak oszukać
Dzieki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 12:44   #4808
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
A macie jakiś pomysł na podziękowania dla gości? Pewnie przyniosą fajne prezent i w ogole wiec chcialabym cos jakos...

Np Ci co już wczoraj dali prezent ( bo chcą bez auta przyjechac- co najmniej jakbym pijaństwo planowała ) to sie meeega wykosztowali aż mi głupio było ze kiedyś o tym im mówiłam...

pokaż prezent!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:46   #4809
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No to już wiem i tym bardziej nie rozumiem takiego zachowania, bo to takie trochę mało konsekwentne jest.

Dawaj prezenta!

Lady bidulinko! Zdrowiej z tymi oczami szybko

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

http://www.mojewypieki.com/przepis/blok-czekoladowy tu jest cały przepis, ja pamiętam, że moja Mama czasem robiła coś podobnego w formie takich małych kuleczek i obtaczała to w kokosie. I dodawała tam aromatu rumowego, przepyszne to było, zapytam dzisiaj jak to robiła dokładnie.
Dziekuje Niestety odpada jak wiekszosc podobnych przepisow - nie kupie tu mleka w proszku... Chyba, ze mm dodam?
Stary 2014-01-20, 12:46   #4810
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

JAki klub na fb??????????????????????? ??Helou wtf???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:49   #4811
Kija80
Zadomowienie

No właśnie, ja przecież jestem fejsbukowa tyle zachodu mnie kosztowało założenie tego ustrojstwa a i tak jestem nie w temacie
Stary 2014-01-20, 12:50   #4812
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
..no właśnie..co to tak wszedł i wyszedł...

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:51   #4813
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się po prostu wydaje że dziecko odpieluchuje się całkowicie w "książkowym" terminie (nie pamiętam dokładnie, chyba 24-36 miesięcy to jest okres kiedy dziecko rzeczywiście zaczyna w pełni kontrolować zwieracze). Koleżanka miała syna trochę starszego od Grzesia, siedziała z nim w domu więc miała kupę czasu i wysadzała go na nocnik co chwilę, odkąd zaczął sam siedzieć, miał jakieś 8-10 miesięcy. Myśmy się odpieluchowali późno, za to autentycznie w dwa dni. Po jakimś czasie się przygadałyśmy, tamta w szoku że my tak bez pieluchy. Okazało się że owszem, zaczęli wcześnie, owszem, często im się udawało złapać, nieraz nawet sam wołał, ale równie często się nie udawało i cały czas chodził w pampersie. A na noc to mu chyba do 4 roku życia zakładali z tego co pamiętam. I dlatego uważam że nie ma co sobie dokładać roboty, latać z nocnikiem, urządzać polowania na kupy, a przy tym wszystkim i tak normalnie używać pampersów. No ale ja jestem z natury leniwa i sama możliwość pochwalenia się jak to moja maleńka dziewczynka zrobiła kupę do nocnika to dla mnie za mało żeby zrezygnować z wygody i odpieluchowywać dziecko rok zamiast tydzień. Bo z dwulatkiem zdecydowanie łatwiej się dogadać na czym rzecz polega Co nie zmienia faktu że przy kolejnej śmierdzącej kupie obklejającej pół tyłeczka pewnie sobie przypomnę że niektórym matkom jednak się chce i będę wtedy zazdrościć że mają mniej czyszczenia
Każdy robi jak woli. Ja iwdze że oliwce łatwiej jest kupe zrobić do nocnika. Bo jak sie nie przypilnuowało to robiła 3 małe bobki i tyle a tak jak posiedzi chwilę to wyciska te trzy bobki i dopiero potem cos większego. Przetestowałam to kilka razy.
Cytat:

Ja nie będe mieć podziękowań, będa sami swoi, tym bardziej że u nas to będzie raczej na zaszadzie wymieniania sie prezentami, ja dzieciom bratowej ona mojemu . Będzie coś do jedzenie i picia. Zreszta nie licze na wypaśne prezenty bo pisałam jak to u mnie jest.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:53   #4814
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje Niestety odpada jak wiekszosc podobnych przepisow - nie kupie tu mleka w proszku... Chyba, ze mm dodam?
Kurcze, o tym nie pomyślałam. Teoretycznie możesz spróbować z mm, ale nie wiem czy będzie dobre, bo jednak mleko w proszku takie pełnotłuste ma taki specyficzny smak. Pomyślę jeszcze o tym i przede wszystkim z Mamą pogadam, może coś wymyśli w zamian.

A właśnie, pisałam Wam kiedyś, że Ewa nie chce jeść mięsa. Dzisiaj zjadła sama kawałek szynki. Na chlebie się krzywiła, zrzuciła kawałek na podłogę, ja na śmierć o tym zapomniałam i nagle patrzę, Ewa coś międli, tak to ten kawałek szynki. Otrząsła się i połknęła normalnie jak pies
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:54   #4815
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Heeeej !

nie załamuj mnie tananananana zostałysmy ostatnie

ooo wow ! super, ja jeszcze nie próbuję, tak jakos na wiosnę zacznę myślę

Samych radosnych dni i szczęsliwego dzieciństwa dla Nadi i Oliego !!!!

Za mną okropna noc, pokłóciłam sie z tż ryczałam pół rocy, do tego Hania strasznie źle spała ciągle się wierciła, coś jej przeszkadzało ewidentnie, budziła się na mleko któgo nie chciała pić mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.

P.s zauważyłam przypadkiem na fb, że mamy nowy klub
współczuję kłótni z Tż:/
co z tym klubem:confused :

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

nigdy nie jadłam jajka z owocami, jakie np dajesz?

u mnie pomogło zwiekszenie odległosci od ostatniego posiłku, takze teraz mamy tak, ze o 8 sniadanko chlebek-tylko, kaszy nie tknie ok 11 minimalna ilosc kaszy (jakies 30 ml) albo owoc, i uu d spania (spi do 2h), po wstaniu troche u i idziemy na pol godzinny spacerek, dopiero po nim obiadek, czyli ok 14, ok. 16 znowu jakis owoc i ok 19/20 po kapieli (a czasem i przed i po) kaszka z jabłuszkiem i uu do spania

wybacz
póki co dawałam jabłka, banany i maliny

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Klub na fb? Co jest grane?

misia, dziekuje za przepis.
Ale z owocami..? W ktorym momencie i jakie je dajesz?
z bananami to kładłam po prostu na wierzch, jabłka ścierałam do jajka i na patelnie a malinami ze słoika polewałam

Cytat:

jakby było ich mało

Cytat:

ja podziękowań nie robię bo na prezenty jakieś super extra nie liczę

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 12:56   #4816
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

a chcesz sama zrobić??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:00   #4817
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, o tym nie pomyślałam. Teoretycznie możesz spróbować z mm, ale nie wiem czy będzie dobre, bo jednak mleko w proszku takie pełnotłuste ma taki specyficzny smak. Pomyślę jeszcze o tym i przede wszystkim z Mamą pogadam, może coś wymyśli w zamian.

A właśnie, pisałam Wam kiedyś, że Ewa nie chce jeść mięsa. Dzisiaj zjadła sama kawałek szynki. Na chlebie się krzywiła, zrzuciła kawałek na podłogę, ja na śmierć o tym zapomniałam i nagle patrzę, Ewa coś międli, tak to ten kawałek szynki. Otrząsła się i połknęła normalnie jak pies
Kochana jestes!
Czyzby Ewcia sie przekonala?
Stary 2014-01-20, 13:02   #4818
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Heheh piesio :P

Dziewczyny tonie tak ze ja liczę na super prezenty, tylko ja do domu zapraszam znajomych którzy Hanie ubostwiaja i wiem ze nawet jak to bedzie drobne to z serca. Dlatego chce podziękowania. A mogę zrobić sama lub kupić

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a chcesz sama zrobić??

Stary 2014-01-20, 13:04   #4819
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Heheh piesio :P

Dziewczyny tonie tak ze ja liczę na super prezenty, tylko ja do domu zapraszam znajomych którzy Hanie ubostwiaja i wiem ze nawet jak to bedzie drobne to z serca. Dlatego chce podziękowania. A mogę zrobić sama lub kupić

no właśnie u nas będę teście, stare zgorzkniałe ciotki Tż więc nawet nie myślałam o podziękowaniach

a co to klubu na fb to jeśli dobrze widzę założyła go Black??

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-01-20, 13:05   #4820
litllesweetangel
Lurker ;)

Co do klubu, Black zalozyla klub na fb. Nie wiem po co? Z tego co pamietam ustalalilysmy zgodnie, ze zostajemy i nie ma zadnych smiesznych przenosin na fejsa? Z reszta ja nie zostalam zaproszona do zaszczytnego grona I bardzo dobrze, bo nie przyjelabym zaproszenia. Bawi mnie to, ale reszte przemyslen zachowam dla siebie To tak gwoli wyjasnienia. Forum to forum, a nie fejsbuk, bo ktos sie obrazil. Parafrazujac Hope- amen.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:05   #4821
ania13.03
Zadomowienie

bokeh pokazuj no ten prezent Moja tez ladne rzeczy dostala a czesc jeszcze dostanie bo za 3 dni babcia do nas przylatuje Co do podziekowan to nie pomoge bo nigdy nie robilam, chociaz teraz chrzestnej Lilci planuje podac ladny zestaw z TBS bo sie zawsze strasznie wykosztowuje i przejmuje i w ogole, kochana jest

Ojj musialo sie tu dziac jak mnie nie bylo...

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-01-20 o 13:07
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:07   #4822
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
troszkę nie miło

co do pierwszego zdania - mój TŻ w wieku 18 miesięcy nie nosił już pieluchy i nie zdarzyło mu się zesikać nie do nocnika/potem toalety, moi siotrzeńce w wieku 20 i 22 miesięcy, więc hmmm...

no ale ok - ja moje dziecko będę sadzać na nocnik jeśli i ono i ja mamy na to ochotę, wy nie musicie, a na temat nocnika już nic pisać nie będę.

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:12   #4823
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do picia: ona pije z Aventu z ustnikiem teraz ale mnie wkurza to jej przechylanie wieczne - sama nie chce i się złości
Widziałam na allegro takie zestawy gdzie jest lovi360 + niekapek ze słomką - może takie kupić, będą oba?

Ale dziś zjadła 80ml kaszy na śniadanie, a kaszek nie chciała ostatnio w ogóle, więc coś ruszyło. Za 2h dam seder, ten co wczoraj jadła i zjadła pół, zobaczymy.
Zawsze najgorszy jest ten nieszczęsny obiad.
kup, wydaje mi sie dobrym pomyslem. u jednego lovi podpasuje od razu u drugiego z czasem a u trzeciego nigdy trzeba poprostu porobowac i tyle...

ne chcesz wiedziec co przeczytalam

brawo - pieknie zjadla!

Cytat:

P.s zauważyłam przypadkiem na fb, że mamy nowy klub
o co chodzi!?! troche to niefajne...
i tak sie wlasnie koncza watki na wizazu

Cytat:
Moze Hania wyczula atmosfere miedzy Toba i tz?
popieram

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Laski mam doła jak stąd----> do... tam
Ku.wa wszystko mi się sypie,każdy dzień to dla mnie jakaś walka o przetrwanie ... ehhh
co jest?

Cytat:
Co do napletka: nie mam synka - gdybym miała to - z jednej strony bałabym się odciągać i wolałabym tego nie robić - z drugiej nie zbierają mu się tam zanieczyszczenia różne?
To tak jak u dziewczynek wargi sromowe mniejsze.
podczas kapieli delikatnie sie odciaga, ale delikatnie, milimetr najwyzej co by wyplukac ewentualne brudki... tak mi lekarz mowil

Cytat:
A my uczymy się pić wodę ze zwykłego kubka. Od razu wie o co chodzi - ostatnio próbowała się napić wody z wanny kubkiem do płukania włosów, także no..
a trzymasz jej kubek czy sama trzyma?

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
u nas w sumie w porządku, moja córcia 3 dni temu pierwszy raz zawołała kupę na nocnik i już w zasadzie codziennie zdarza jej się zawołać "sisi" i faktycznie robi siku, moja mała duża dziewczynka jestem z niej taaakaaa dumna!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:15   #4824
ania13.03
Zadomowienie

ewulkaaa nie przejmuj sie, moim zdaniem matczyny instynkt podpowiedzial Ci, ze Malutka jest juz gotowa i jak widac to prawda. Moja Gabi w wieku 18 miesiecy tez nie nosila juz pieluszki wiec pewnie poczekam az sie zrobi cieplo i Lile tez zaczne odpieluchowywac

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:21   #4825
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do klubu, Black zalozyla klub na fb. Nie wiem po co? Z tego co pamietam ustalalilysmy zgodnie, ze zostajemy i nie ma zadnych smiesznych przenosin na fejsa? Z reszta ja nie zostalam zaproszona do zaszczytnego grona I bardzo dobrze, bo nie przyjelabym zaproszenia. Bawi mnie to, ale reszte przemyslen zachowam dla siebie To tak gwoli wyjasnienia. Forum to forum, a nie fejsbuk, bo ktos sie obrazil. Parafrazujac Hope- amen.
rzeknę tak:
Jam zgadzam się z Tobą w 100 %

miałam się w sprawie pewnych tematów nie odzywam, ale sorry dziewczyny - nie da się przemilczeć.
Moim zdaniem to jest nie fair w stosunku do całego wątku i w szczególności do dziewczyn nie fejsbukowych.
Róbcie jak uważacie ale tak się właśnie, jak PStryczek mówi z wątkami na wizażu później dzieje;
Przykre bardzo.

Poza tym to mi wygląda jak jakas walka o względy co najmniej. Zamiast z twarzą wrócić, bo świat się nie zawalił, to lepiej założyć na fb grupę. I zapraszać wybrane

AMEN!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:24   #4826
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, tak pieknie zapakowalas te ciacha cytrynowe, ze moze tak pieknie zapakowane?

Co do odpieluchowywania. Moja sasiadka - swoja droga fanka sadzania, chodzikow, prowadzania i parasolki w wieku 6 miesiecy - odpieluchowala CALKIEM core w wieku miesiecy 11! Mala u mnie latala na czworakach bez pieluchy. Zawolala sisi - poszly do toalety. Dziewczyny przysiegam, szczena mi opadla.
A slyszalyscie o wychowaniu bezpieluchowym? Wysadzaniu noworodkow? Dla mnie to juz w ogole hardcore

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:25   #4827
ezzo
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny

Spóźnione najlepsze życzenia dla naszych roczniaków doroślaków, Sto Lat Lenko, Dominisiu Lilciu i Wiktorku

i na świeże: rośnijcie zdrowo Nadio i Oliwierku

Dziewczyny ja mam sporo syjgon w pracyi w tym tygodniu będzie mnie mniej, ale bedę zaglądać i podglądać.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 13:29   #4828
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
póki co dawałam jabłka, banany i maliny

z bananami to kładłam po prostu na wierzch, jabłka ścierałam do jajka i na patelnie a malinami ze słoika polewałam
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
rzeknę tak:

miałam się w sprawie pewnych tematów nie odzywam, ale sorry dziewczyny - nie da się przemilczeć.
Moim zdaniem to jest nie fair w stosunku do całego wątku i w szczególności do dziewczyn nie fejsbukowych.
Róbcie jak uważacie ale tak się właśnie, jak PStryczek mówi z wątkami na wizażu później dzieje;
Przykre bardzo.

Poza tym to mi wygląda jak jakas walka o względy co najmniej. Zamiast z twarzą wrócić, bo świat się nie zawalił, to lepiej założyć na fb grupę. I zapraszać wybrane

AMEN!
Otoz to!!!
Obraze sie i zabiore te, ktore lubie ze soba...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-20, 13:29   #4829
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
rzeknę tak:

Przykre bardzo.

AMEN!
Zgadzam sie z oboma dziewczynami. I nie piszę tego bo nie dostałam zaproszenia i wylewam żale. Tylko chodzi o to ze ustalalysmy na początku ze nie przenosimy sie n fb chociażby dlatego ze nie wszystkie go mają. A teraz jedna z nas obrazila sie i postanowiła założyć alternatywną grupę na fb dla wybranych? Sory ale takie zabawy nie są dla mnie i naprawdę coraz dziwniej to wygląda. Bo ja np w tym momencie czuje sie dziwnie....

Stary 2014-01-20, 13:32   #4830
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam sie z oboma dziewczynami. I nie piszę tego bo nie dostałam zaproszenia i wylewam żale. Tylko chodzi o to ze ustalalysmy na początku ze nie przenosimy sie n fb chociażby dlatego ze nie wszystkie go mają. A teraz jedna z nas obrazila sie i postanowiła założyć alternatywną grupę na fb dla wybranych? Sory ale takie zabawy nie są dla mnie i naprawdę coraz dziwniej to wygląda. Bo ja np w tym momencie czuje sie dziwnie....

zgadzam się. trochę jak za czasów podstawówki czy gimnazjum

Aniołki[*][*]25.01.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości