![]() |
#1231 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
A i jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia:jupi;-) w końcu wejdę w ten świat już w pełni i dowiem się konkretnych rzeczy;-)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Zakorzenienie
|
Ufffff... nadrobiłam..
I zaraz drzemke sobie utne i znow bedzie nadrabianoa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Zakorzenienie
|
bejb200
![]() teQiba zamiast oliwki typu bambino lepiej wziąc olejek ze słodkich migdałów |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To już zależy od mamuśki co wybierze Cytat:
![]() Jak mu mówie że może być tu odkurzył (Tzn w salonie) to już przez korytarz ciężko mu przejechac odkurzaczem,trzeba wszystko mówić dokładnie jak dziecku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak pieluszki firmy pampers |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
mmhym teQiba co do tych ćwiczeń to znalazłąm coś takiego:
W leżeniu na plecach:
W klęku podpartym:
oraz -Przede wszystkim tańcz, jak najczęściej wykonuj kołyszące ruchy bioder. Musisz rozkołysać, roztańczyć swoje maleństwo. -"Froteruj podłogi", a dokładnie przyjmij pozycję wyjściową jak do "kociego grzbietu", którą znasz zapewne ze szkoły rodzenia, jeśli nie, to uklęknij na czworakach z głową nisko opuszczoną w dół, a biodra unieś wysoko (nie oparte na nogach) i posuwaj się do przodu na kolanach, zaś rękami wykonuj okrężne ruchy, jakbyś chciała froterować podłogę. Jednak, uwaga! Pozycja ta nie może sprawiać Ci dyskomfortu, nie powinnaś odczuwać ani pobolewań w dole brzucha czy okolicy lędźwiowo - krzyżowej. Do tego ćwiczenia nie podchodź zbyt ambitnie, ponieważ w czasie ciąży nie są wskazane ćwiczenia, kiedy brzuszek "luźno" zwisa. - Kiedy odpoczywasz, nawet w czasie snu, staraj się jak najczęściej tak układać, by nogi ułożone były wysoko, nawet na kilku poduchach. - Jeśli dziecko w łonie matki ułożone jest miednicowo, w ostatnich 8 tygodniach ciąży, należy unikać siadania po turecku. W środę ide na SR to się jeszcze podpytam. A ja idę teraz umyć podłogi na klęczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Raczkowanie
|
Rozmowy z Amelką:
-Mamusiu, dlaczego połknęłaś dzidziusia? -No coś Ty, nie połknęłam go. - A mówiłaś, że to od nasionek od tatusia, wzięła się moja siostra, którą masz teraz w brzuszku.... I spróbuj, tu coś dziecku delikatnie wytłumaczyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I co jej powiedziałaś ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ano właśnie....Jak te nasionka się tam znalazły skoro ich nie połknęłaś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
![]() I dobrze kombinuje, bo przecież nasionka się zjada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem ![]() ![]()
![]() |
#1244 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. mnie juz boli od jakiegos czasu, na szczescie nie non stop Zwariowac mozna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja mnie wczoraj spytala skad ja sie wzielam w naszym domku, tak daleko od mojej mamy, ktora mieszka w pl i przeciez ja bylam u niej w brzuszku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1247 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie pajace chcę ubierać tylko na noc, a w dzień jakieś śpioszki, kaftaniki, bluzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Raczkowanie
|
![]() I co jej powiedziałaś ![]() Mąż powiedział, że pora na kąpiel i mnie wybawił z tej sytuacji. I tak gorzej było wytłumaczyć, którędy dzidzia wydostanie się z brzucha. Doszłam do wniosku, że powiem prawdę. Bo pomyśli, że ją okłamałam, gdy nie znajdzie blizny po cc na brzuchu. Ma już 8 lat i przeszła nad tym do porządku dziennego. Stwierdziła, że to musi strasznie boleć i więcej nie wracała do tego tematu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam 2 strony, ale tylko po godzinie drzemki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1251 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zamierzam synka oliwkowac na poczatku. Dzieciaczki strasznie sie luszcza i to jest normalne, oliwka nam pomogla przy Ewci. Wykorzystalismy jedna butelke i wiecej nie kupowalismy. Dzis blue monday - najbardziej depresyjny poniedzialek roku. Tu tez widze nastroje w tym klimacie. Jutro bedzie lepiej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1253 |
Zadomowienie
|
Cześć
nadrabiam juz któryś dzien i w koncu stwierdzilam, że będę odpisywac na raty, albo wcale ![]() nadzwyczajna brawo za wyniki walki z cukrzycą ![]() ![]() Ciekawa bylam właśnie, jak Twoje cukry sie mają, zwlaszcza na szpitalnej diecie. Zazdroszczę szpitala, ja wolę rodzić na taśmie Matki Polki niż w "szpitalu" w moim mieście, który słynie z hmm... niesławnych rzeczy, typu umieralność noworodków, zakażeń okołoporodowych, korupcji w lekarskim światku... ![]() Ja mam wizytę u diabetyka w CZMP pojutrze, kontrola tydzien po starcie z glukometrem. Z glikemią poposiłkową nie mam najmniejszych problemów, zresztą ja całe życie jem praktycznie tak, jak w diecie cukrzycowej zalecają. Gorzej z glikemią na czczo. Wprawdzie juz wiem co zrobić by przed śniadaniem glukoza byla w normie, ale to wymaga śródnocnej przekąski węglowodanowej. Czyli pobudka o 3 nad ranem i wszamanie kawałka chleba. Inaczej mam przed śniadaniem więcej na glukometrze niż godzinę po wczorajszej kolacji... myślę że dla mojego komfortu i dla dziecka mogę skończyć na insulinie na noc ![]() Basia pytalaś o babydream. Dla mnie nic lepszego nie ma - skład genialny i takaż cena, czego chcieć więcej. My z Basieńką caly czas myjemy się tylko żelem w niebieskim opakowaniu, takim z pompką. Dla maluszka zamiast żelu kupię płyn do kąpieli w niebieskiej butli by wlewać ciutkę do wanienki, oliwkę do stosowania w razie ciemieniuchy i gdyby byly w innych miejscach problemy z suchą skórą, super też do masowania np. wzdętego brzuszka ;D. Na codzień zamiast oliwki po kąpieli wolę wcierać krem nawilżający - też niebieski. A i jeszcze krem z cynkiem (biała tuba) na ewentualne odparzenia. Jest lżejszy niż sudocrem. Nie polecam na start serii z rumiankiem (czy nagietkiem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-01-20 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki! ![]() To ciekawe, ja w pozycji na kolanach i łokciach stosunkowo często się układam, bo tak mnie mąż masuje i dobrze mi to robi na plecki ![]() Cytat:
![]() ![]() Hm, kupujecie coś dla babć i dziadków? Ja mam dzięki Bogu wszystkich czworo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kolega mi opowiadał że jego mały synek kiedyś w przychodni zobaczyl kobietę w ciąży i był zdziwiony wielkością brzucha. Mama mu cicho powiedziała że ta pani ma w brzuchu dzidziusia, dlatego tak wygląda. Na to mały podszedł do tej pani, przejęty, z oczami jak spodki i wrzasnął: "ZJADŁAŚ GO?????" ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-01-20 o 15:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny slyszalyscie wypowiedz lekarza psychiatry na temat tego faceta co ma wyjsc w lutym z wiezienia? Normlanie masakra jakas, lekarz stwierdzil ze on w dalszym ciagu bedzie bardzo nie bezpieczny skoro taka opinia lekarza po co go wypuszczaja bo odsiedzial wyrok i wyjdzie i znow bedzie mordowal gwalcil kobiety i dzieci?!
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze na urodziny bukiet, na dzień babki kwiatek jeden i tak cały czas ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- A no i wyprałam te ciuszki. Kupiłam jeden kaftanik w pepco i miał dwie wstążki do wiązania i CAŁE się spruły w praniu ![]() ![]()
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wkurzyłabym się na ten kaftanik. Nadaje się jeszcze do użytku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.