![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wasze pierwsze perfumy to...
Od kiedy pamiętam, obsesja na punkcie zapachów, podbierane mamie z półki... Pierwsze moje, których nazwę kojarzę to sprezentowane mi Tigre Kenzo, a żebym się cieszyła nimi do dziś wystarczyło użyć syntetycznej ambry... pierwsze kupione samodzielnie - Poeme
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
To nie było aż tak dawno.
Pierwsze moje perfumy to przywiezione z lotniska w 2006 roku gdy leciałam w wieku 7 lat do Turcji, maleńkie (chyba piętnastomililitrowe) różowe serduszko o nazwie Roxanne. Potem był zestaw 4 małych flakoników ze Smyka, fioletowy Witch i perfumy w kremie z Douglasa ![]() To były czasy 1 i 2 klasy. Potem w 3 i 4 używałam jakichś gazetkowych perfum i Chupa Chupsa, w 5 był Adidas Floral Dream i Mango Lady Rebel, od których się zaczęło. Szósta klasa to moje pierwsze wysokopółkowe flaszki (Lady Million, Euphoria...) wybłagane na urodziny czy święta.
![]() |
#333 |
Konto usunięte
|
calkiem pierwsze to chyba kioskowe "być może... Londyn" czy inne odmiany "byc moze... ". Tak sie skladalo ze mialam kiosk kolo szkoly i czesto tam biegalismy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze poważne perfumy to In White J. del Pozo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Moja pierwsza perfumowa miłość to Cool Water. Miałam wtedy 15-16 lat i uważałam ten zapach za najcudowniejszy na świecie. Do 18 roku życia zużyłam ze 3 butelki tych perfum, tata zawsze przywoził mi je z Niemiec. Przy trzecim flakonie miłośc wygasła totalnie, a resztka pozostałej w nim cieczy zepsuła się, stojąc nieużywana przez dłuższy czas na szklanej półce w łazience.
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy zapach- C-thru Ruby- odpowiednik Amor Amor. Dostałam je w prezencie na imieniny, i byłam wtedy w szóstej klasie podstawówki. Następnie były różne Adidasy- pomarańczowy i różowy, oraz YR Malina.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze prawdziwe, z wyższej półki, kupione na lotnisku - zielone pomidorki, czy - jak kto woli - zielona kupa Niny Ricci
![]() ![]() wcześniej byly różne dezodoranty zapachowe, avony, oriflamy... aaaa jeszcze wcześniej Kobako ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Pierwsze chloe Narcise z miniaturki potem podbieralam kolezance Kookai Oui Non ,a pierwsza butelka o pojemnosci 50 ml to Tiesor Lancome.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Hot Couture Givenchy
![]() |
#341 |
Spod wody.....
|
Podstawówka to hektolitry wszelakich Fa, Impulse, Flame (koleżanki tato przywoził z Węgier, więc cały blok pachniał tak samo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Sądzę, że Być Może Paryż - dostałam zestaw z dezodorantem, gdy byłam w podstawówce. Podobały mi się
![]()
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Po dokładnym przeszukaniu pamięci (swojej i nieswojej):
- pierwsze "perfumy" to było podkradane mamie "Elle" które dostała od koleżanki ze studiów (mam mówi ze był to metalowy flakonik z atomizerem biały w coś a'la czerwona pepitkę) lata 80, - pierwszy mój własny zapach Lee kupiony w sklepie odzieżowym 1993, - pierwszy zapach z perfumerii Oui-Non Kooki 1993, - pierwszy zapach selektywny sezonówka Escady Sunny Frutti 1998, - pierwszy niszowy Duel A. Goutal 2006.
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Pierwsze, własne, świadomie kupione perfumy to Elizabeth Arden Iced Green Tea. Bardzo chciałam wtedy normalną Green Tea, ale lodowa była trzy razy tańsza, więc argument był nie do zbicia
![]() Wcześniej mam przebłyski z LBD i far Away Avonu, oraz Blase, ale mam wrażenie, że należały one do mojej mamy, a ja tylko podkradałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Nie pamiętam jakie podkradałam mamie, bo miała ich naprawdę dużo haha ^^ Ale wiem, że moje pierwsze własne perfumy były takie w różowym opakowaniu od Olsenek
![]() Edytowane przez Neciaaa8 Czas edycji: 2014-01-20 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam jakie podkradałam mamie, bo miała ich naprawdę dużo haha ^^ Ale wiem, że moje pierwsze własne perfumy były takie różowe sygnowane przez Olsenki ![]()
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Moim pierwszym poważnym zapachem była Dolce Vita. Miałam wówczas 16 lat i długo zbierałam na swój własny flakonik. Mam do tego zapachu przeogromny sentyment - wykończyłam już kilka flakonów a na półce stoi kolejny - jeszcze nie używany
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uzupełnię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez madziullka Czas edycji: 2014-01-20 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze moje perfumy, to nie będę oryginalna - lata 80-te, kiedy nie było praktycznie większego wybou - Le Jardin (czarne) i Kobako Bourjois.
Ale za to jeżeli chodzi o wyższą półkę, to pierwsze były od razu z grubej rury - trucizna Diora. I to nie byle co, bo od razu esprit de parfum, w 15 ml buteleczce ![]() Pamiętam, że tylko dotykałam szyję koreczkiem od nich, a wszystkich i tak katowałam wielką chmurą jadu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Chciałam się tutaj wpisać z Masumi, ale coś mnie ruszyło, że skoro mam ten wątek w subskrypcjach, to musiałam się w nim wypowiadać - wrzuciłam swego nicka w wyszukiwarkę...
styczeń 2009 Cytat:
Cytat:
![]() ![]() BTW, siedzę na Perfumach już ponad 5 lat o_O.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
moje pierwsze, ach
![]() Escada Signature ![]() najpierw podkradane mamie, potem dostałam od rodziców swoje 30 ml, potem swoje największe, potem od wtedy nowo poznanego, dziś narzeczonego na 18 urodziny kolejną 30 ![]() a potem wycofali ![]() ale tęsknie i wspominam cudownie ![]() a drugimi była YSL Cinema edp, potem Versace Versense, potem zielone jabłuszko ![]()
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o pierwsze poważne perfumy, to były to Tommy Hilfiger Dreaming. Uwielbiam je do dziś, ale już nie mogę ich nosić, a na pewno nie zbyt często. Następnie Moschino Funny i DKNY Women. Szalona miłość do tych ostatnich przetrwała do dzisiaj. W sumie za dużej próby czasu nie było, bo "wpadłam" w perfumy stosunkowo niedawno, ale DKNY to jedyna miłość która została mi z czasów kiedy jeszcze miałam góra 2 flakony.
![]() |
#355 |
Rozeznanie
|
o matko, nawet nie chcę myśleć kiedy to było
![]() w liceum przeszłam przez nivea, gabrielę sabatini i pewnie coś jeszcze potem na studiach wałokowałam: masumi, adidasy, pumy, little black dress- avonowskie ostatnie lata na studiach przeżyłam z Jovan (fresh musk) ten w zielonej cieniowanej butli ![]() chciałam sobie nawet zapach przypomnieć i padłam kiedy zobaczyłam, że na allegro 600zł kosztuje ![]() ![]() i pret a porter (którego moja mama zawsze flaszkę ma do dziś) ![]() pierwsze poważne perfumy to chyba Gucci Envy, CK Thruth, a potem już poszło..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Nocna Straż
|
Od dzieciństwa wszystko co pachnące fascynowało mnie. Nawet komunistyczna drogeria lat osiemdziesiątych była rajem, gdzie wąchałam wszystko,co sprzedawczyni zgodziła mi się pokazać. Moje kieszonkowe zostawało wówczas po równo w kinie i w drogerii... Nie mam pojęcia co wówczas kupowałam pamiętam tylko, że wolałam zapachy męskie.
Pamiętam, że bardzo lubiłam i wielokrotnie miałam dezodorant Basia ![]() A po latach pod koniec studiów kupiłam sobie pierwsze wysokopółkowe perfumy - męskie Kenzo Jungle.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kanirak Czas edycji: 2014-01-21 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mi się przypomniało Masumi, dostałam je w jeszcze w podstawówce, chyba na jakieś imieniny i równolegle Wild Musk - czytając ten wątek taki mnie ogarnął sentyment, że przeszukałam Allegro w ich poszukiwaniu. Czy Masumi występuje teraz tylko w formie dezodorantu? Później było Oui Non Kookai i Orchidee z Yves Rocher. Będąc na studiach wygrałam na jakimś pokazie moje pierwsze i ostatnie perfumy z Avonu: Woman of Earth (nawiasem mówiąc całkiem udana kompozycja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Moimi pierwszymi i ukochanymi perfumami była Priscilla Presley ze swoimi "Moments". długo kwiczałam rodzicom i w rezultacie ja dostałam na gwiazdkę Moments, a mama Gabriellę Sabatini. Jako,ze przyzwyczajam się do marek, moją następną miłością były "Indian summer"
![]() ![]() A od kilku lat katuję Escady ![]() O dziwo, w przeciwieństwie do wielu Wizażanek, nie mam jakiegoś sentymentu do dawnych zapachów. Jakiś czas temu wyniuchałam u kogoś Moments i wydał mi się okropnie smrodliwy ![]()
![]() |
#359 |
Konto usunięte
|
Z takich wysokopółkowych to nieodżałowane Gucci Accenti - dostałam je w prezencie od Mamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze to podróbki Kenzo, potem Pink Suede z Avonu. Piersze średniopółkowe- Devotion Gabrieli Sabatini, a wysokopółkowe - Hypnose Lancome. Kupiłam je w wakacje 2007, czyli prawie 7 lat temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.