|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
TroppoSensibile Po pierwsze to na zdecydowanej większości leków znajdziesz informację, że w ciąży nie brać, albo tylko w razie zdecydowanej konieczności. Skoro lekarze przepisują to znaczy, że można
![]() Ale z czego wynika mój problem - ja biorę Femibion i ostatnie opakowanie mam z żelazem już - 28 mg czyli 200% dziennego zapotrzebowania plus 80mg z Tardyferonu to wydaje mi się bardzo dużo, więc zestaw witamin biorę codziennie, a Tardyferon zaczęłam brać co drugi dzień. W tym tygodniu robię krew, za tydzień idę do lekarza i się dowiem co dalej Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witajcie chorobowo
![]() Cytat:
![]() teatr? o proszę jak ładnie ![]() ja jeszcze nigdy nie byłam w operze, operetce a kurcze ostatnio jakoś mnie ciągnie w te klimaty ![]() Cytat:
dziewczyny dziękuje Wam za te słowa, strasznie się bałam opieki nad chłopcem a z Waszych opinii czytam, że jest łatwiej niż z dziewczynką, więc czuje sie coraz pewniej ![]() Cytat:
oj niekoniecznie ja tam jem słodycze kilogramami i nic innego mogło by nie istnieć a spodziewam się chłopczyka ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44706163] Dziewczyny może wy mi coś doradzicie... Jutro jak wiadomo jest dzień babci. I z tego względu chciałam by moja mama i teściowa dostały tak jakby od mojego dziecka jakiś prezent. Sądzę, że wystarczy drobiazg, Adaś jest mały jeszcze w końcu. Pomyślałam o kwiatach. Ale pojutrze jest dzień dziadka i tu mam problem. Macie jakieś pomysły co można kupić, coś niedrogiego, jakiś drobiazg??[/QUOTE] zawsze mam problem z prezentami a dla facetów to już w ogóle ![]() jak dziewczyny by podrzuciły jakieś pomysły to ja sobie chętnie pospisuje i za rok wykorzystam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
Zeby bylo jasne to mnie nie chodzilo o to zeby odrzucac tabletki w kat jesli jest anemia.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Hi!
Wczoraj był Blue Monday, więc akurat u mnie się to sprawdziło. W dodatku przed końcem dnia myślałam, że mi się smartfon popsuł, ale na szczęście to tylko ładowarka. Dołączam się do chorujących rodzin - synek od wczoraj nie chodzi do przedszkola (na szczęście to tylko katar - byłam z nim wczoraj u pediatry), a ja do pracy muszę, bo mam full roboty, ale chyba jutro wezmę dzień opieki, to się trochę podleczę w domu. Nie wiem, czy widziałyście w zeszłym tygodniu program Bosackiej o ciąży - drugi odcinek poświęcony był żywieniu. Ginekolog mówił m.in. o tym, że najlepiej wchłaniane żelazo jest pochodzenia zwierzęcego. Picie soku z buraków tego nie da. Jeśli jest mocna anemia, to tylko lekami przepisanymi od lekarza można ją szybko wyleczyć. Wiadomo, że dieta w tym przypadku nie zaszkodzi. Ja miałam mocny spadek hemoglobiny po porodzie (w ciąży miałam wysokie normy, chociaż łykałam tylko witaminy dla kobiet w ciąży) i dostałam żelazo w tabletkach. Oprócz tego piłam hektolitrami sok z buraków ![]() ![]() ![]()
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym lekarze wiedzą co przepisują, żeby nie zaszkodzić ani matce ani dziecku. Jeśli jest jakieś ryzyko to muszą o tym poinformować. Teraz są już nawet antybiotyki dla kobiet w ciąży, a najważniejsze jest zaufanie do lekarza. Mi też morfologia bardzo się pogorszyła, w czwartek idę robić jeszcze raz a teraz wcinam sałatki i mięsko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-21 o 08:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3458 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Bosacką w jeden wolny dzień oglądnęłam całą na internecie, jakoś mi się przyjemnie oglądało ![]() Co dziś ciekawego macie w planach? Bo ja dalej jeszcze nie wiem co ze sobą zrobić na tym wolnym ![]() A i żeby było ciekawiej na tym mieszkaniu, w którym mieszkam zepsuła mi się pralka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wrzucicie linka do tego odcinka Bosackej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Osobiście uważam, że kawałek sera pleśniowego, rybka wędzona czy tam kawy (oczywiście w odpowiednich ilościach) nie są niczym strasznym i jak mamy ochotę to warto zjeść, przecież w ciązy nie wolno sobie niczego zabraniać
![]() ![]() a co do tych owoców to może faktycznie źle zrozumiałam, mój mózg czasem nie funkcjonuje tak jak powinien ![]() tak z innej beczki któraś z was pisała, że ma program do licytacji a ja sobie nie zapisałam co to za program. Mogę jeszcze raz prosić o podanie nazwy? ![]() chce zakupić sobie nianie angelcare a nowe są strasznie drogie i chciałabym kupić używaną a wszystkie są na licytacje Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-01-21 o 08:40 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero udało mi się wrócić do wagi z początku ciąży (bo przez wymioty schudłam) a tu -0,5kg... Kurcze to już prawie połowa ciąży. Mam nadzieje że maluchowi nie brakuje nic i głodny nie siedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
![]() Ale popisalyscie duzo ! My bylismy wczoraj w sklepie dla dzieci u nas w miasteczku i mieli akurat te wozek co chcemy. Inny kolor ale moglam sobie potestowac, skladac , obejrzec wzornik. FAAAJNY! Sklep daje dobre rabaty wiec cena wychodzi nizsza niz przez internet, tylko czeka sie 3 miesiace! ![]() No i upatrzylam piekna komode.... AH tylko kase miec i mozna szalec ![]() Ale same zobaczcie piekne mebelki: http://www.kidsmill.de/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zakorzenienie
|
Aldrin, ten program to snajper.net Na miesiąc są 3 darmowe licytacje (oczywiście te wygrane).
Ja akurat w pierwszej ciąży miałam cukrzycę, więc dokładnie słuchałam, co mówiono u Bosackiej o diecie cukrzycowej. Matko, jak zjem w robocie śniadanie, to mi się spać zachciewa ![]()
#3468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kucyk_Truskawkowy jak wyniki wychodzą dobrze, to nie masz się co wagą przejmować, na pewno jeszcze nadrobisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
U Bosackiej wypowiadał się ginekolog, że nawet kobiety otyłe wcale nie muszą przytyć w ciąży. Najważniejsze, żeby dostarczać naszemu organizmowi jak najwięcej tych najzdrowszych produktów, bo dzidzia nas okrada z witamin i mikroelementów.
Poza tym taka naprawdę to właśnie w drugiej połowie ciąży zaczyna się ta "jazda w górę" z wagą ![]()
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za program ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Maja tez bardzo ladne meble. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | ||
Rozeznanie
|
Heloł
![]() Oglądałam pierwszy odcinek Bosackiej, drugi przegapiłam, ale dzisiaj chyba o 21.30 na TVN Style jest chyba powtórka 3 odcinka (ale na 100% pewna nie jestem) No to u mnie chyba też się sprawdziło... Młody chory, ja przeziębiona. Wczoraj głowa mi pękała i czułam się fatalnie, ale dzisiaj na szczęście lepiej ![]() Co do wagi to w poprzedniej ciąży do 21 tyg. przytyłam 1 kg, ale za to potem poleciało w górę łącznie do +17 kg, więc jak komuś wydaje się, że jak na razie przytył mało albo wcale to jest to jak najbardziej normalne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tych serów pleśniowych czy surowizny to mi się coś kojarzy, że tu chyba chodzi o chorobę listeriozę (listeria to bakteria, którą mogą mieć właśnie niepasteryzowane produkty) i ona jest groźna dla np. kobiet w ciąży czy małych dzieci, ale muszę to sprawdzić i doczytać to później napiszę. Chociaż prawdopodobieństwo zarażenia się nią jest małe, tzn. jedna osoba może zjeść 100 serów pleśniowych i nic jej nie będzie, a druga zje 1 i zachoruje. Teraz uciekam na zakupy, ale u mnie -6 i straaasznie nie chce mi się wychodzić.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo podoba mi się to łóżeczko: http://www.drewnostyl.eu/?page=oferta&id=7 lubię jak przestrzeń jest fajnie zagospodarowana, tak jak tu szufladami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Akurat to lozeczko mialam ![]() Ostatecznie je sprzedalam ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Raczkowanie
|
Wtrące pytanie bo troche mnie zastanawia kwestia łóżeczka. Jak wiadomo są dwa rodzaje turystyczne i drewniane. Z tego co wiem opinie są bardzo podzielone, jedni wybierają dla dziecka turystyczne do spania na codzień i nie kupują już drewnianego, inni mają tylko drewniane. Sama na początku byłam za turystycznym, ale zmieniłam zdanie i teraz chyba wole bardziej drewniane bo wydaje mi sie być pewniejsze.
Druga kwestia to taka czy wybierać takie z dodatkami typu szuflada, płozy do bujania. Jak wy planujecie i jakie jest wasze zdanie?
#3479 |
Zadomowienie
|
kinia8906 ja jakoś nie mam wielkiego doświadczenia, ale zawsze brałam pod uwagę tylko to drewniane łóżeczko, które będzie mi służyć dość długo, takie z wynajmowanymi szczebelkami na późniejszy okres. W turystycznym nie ma chyba też możliwości dostosowania wysokości ułożenia materaca, a na początek lepiej żeby było ono dość wysoko, żebym nie musiała się schylać na sam dół żeby ułożyć, czy poprawić dziecko
![]() Mi osobiście bardzo podobają się te z szufladami, szczególnie, że mieszkam w bloku więc każdy schowek jest na wagę złota ![]() Ale najprawdopodobniej odziedziczę łóżeczko po rodzinie, więc nie będę wybrzydzać, że nie ma szuflad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My mielismy drewniane, pierwsze - 60x120. Czesto i dlugo karmilam piersia wiec wstawanie w nocy i odkladanie tam dziecka bylo dla mnie bardzo meczace. Dlatego wolalam jak maly spal z nami, a i spal wtedy lepiej nie budzil sie bez powodu. Jak juz pisalam wyzej obijal sie jak spal w lozeczku, u nas sie nie sprawdzilo. W turystycznym spal kilka razy i ono jest o tyle fajne, ze scianki sa elastyczne, nie ma mozliwosci uderzenia sie w nie. Ale dziecko lezy nisko - wiec tez ciezko wyjac i polozyc noworodka... Potem mielismy lozeczko z barierka dla wiekszego dziecka - 70x140. Niby lepiej ale nadal nie chcial w nim spac calej nocy. U nas sprawdzilo sie dopiero lozko 140x200 - rozwala sie na nim caly i spi do rana ![]() Treaz wybiore lozko dostawke takie dla blizniakow, to wystarczy na dluzej, mysle ze na rok gdzies. ![]() Potem przerzucimy sie na turystyczne, chyba ze tym razem bedzie spokojniejsze w nocy dziecko, to moze do takiego 70x140 dla juniora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.