|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Cytat:
![]() Z tym słodkim tak jak pisałaś jeszcze się zastanowię Katekate, strasznie mi przykro ![]() A ja właśnie jestem po porannych łowach ciuszków na fejsie. Czapeczkę brałam tą żółtą. No i czapeczka + cała ta reszta ciuszków to koszt 36 zł. Jutro mi dziewczyna przywiezie |
||
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
beata śpiochy i body z długim rękawem bardzo ładne
ja mam ciuchów pełen duży wór po przesortowaniu, więc jakbym miała zacząć wstawiać to bym tu do wieczora siedziała, a jeszcze dostanę od kuzynka
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
ja też mam pełen wór, oczywiście dostałam, dlatego nie śpieszy mi się z zakupem. chociaż jak chodzę po tych sklepach z tymi ubrankami to korci strasznie, jak kupię to też się pochwalę
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja bym chciała mieć kogoś kto choć troszki ciuszków podaruje
a tu kogo nie znam to już pooddawał albo mówi że trzyma dla drugiego tzn wprost nikogo nie pytałam bo to za wcześnie ale jak schodzi na ten temat to kilka osób mówiło "tylko po dziecku nie oddawaj nikomu ubranek trzymaj na drugie my tak robimy na zaś"
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mielone wyszły mniam mniam mniam zostało jeszcze na jutro ![]() Cytat:
Współczuję bólu plecków Cytat:
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z ciuszkami to ewentualnie z kuzynką będę się wymieniać. A w sumie to ona będzie mi dawała bo jej malutka będzie 2 miesiące starsza od mojego bejbika. Ewentualnie oddam jej wszystko co mam na dziewczynkę jeśli u nas chłopak by był. No ale wszystkie w super stanie. Te na dziewczynkę mam po córci kuzyna i tak leżą już kilka lat i czekają.
A u mnie odezwał się chyba ostatni uraz barku. Z pracy narobiło mi się podwichnięcie i chyba ostatnio w nocy jakoś źle spałam bo boli jak diabli. Pół nocy ostatniej z bólu nie spałam Maścią żadną nie posmaruję bo nie wiem czy mogę a ten paracetamol czy apap mi nie pomogą bo to za słabe i tak cierpię sobie od wczoraj Najgorsze że teraz to już tak promienieje od tych stawów ramienno barkowych aż do dłoni
|
|
|
|
#2619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oby tak dalej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pomyśle nad tym ![]() Cytat:
strasznie mi przykro do ostatnich chwili wierzyłam, że jednak się mylisz mam nadzieje, że jednak dane będzie wam zostać po raz kolejny rodzicami ![]() Cytat:
ja śniegu od roku nie widziałam.
|
||||
|
|
|
#2620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z body już nic nie kupuję jeszcze jedynie pajacyki ze 2 na 56 bo tych mam tylko 2 i sukieneczki Cytat:
ja też nie mam po nikim ciuszków niestety :/Dziewczyny ostatnio marudziłam, że mała się mało rusza...tak więc cofam to bo ten mały elfik od wczoraj daje o sobie co jakiś czas znać Nie spodziewałam się, że tak szybko poczuję ruchy maleństwa
|
|||
|
|
|
#2621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może idź do internisty, niech chociaż da Ci skierowanie na konsultację chirurgiczną/ortopedyczną niech się wypowie, lepiej, żebyś sobie nie pogorszyła sprawy...Cytat:
Dziewczyny, co z Juliette? Wieki jej tu nie było
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ostatnio pisałam, że gdzieś nam znów zwiała
|
|
|
|
|
#2623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dam przykład ja dostałam ciuszki, ale dużo kupiłam. I owszem, wiele jest już spranych, ale odzyskałam też kilka nowych, których na oczy nie widziałam. Każda pożyczała i dokładała do tej paczki. Bratowa mi po pierwszym synku np. dawała same brzydkie, sprane ciuchy, ja jej dałam wiele ładnych, kupowanych w sklepach, ale za to do drugiego dziecka dostała od kogoś też ładne zadbane, których nie zdążyła tknąć i przekazała je teraz mi, także stratna nie jestem. Z kolei teraz wszystkie ciuchy po Igusiu wylądowały u innej koleżanki i mam spokój, bo i tak nie mam miejsca by je trzymać. Zatrzymałam sobie te uniwersalne z pierwszych miesięcy, resztę jej dałam. Dzięki temu mam miejsce na ciuszki dla dziewczynki, a wiem, że jakbym potrzebowała znowu na gwałt tych ciuszków to wiem, gdzie one są i kwestia odzyskania, a nie gracą mi piwnicy ![]() Cytat:
![]() no to super Ale nie narzekam absolutnie- chciałam spokojne dziecko ![]() ![]() Może potem też mi żebra zostawi w spokoju i w nocy da spać- na to liczę
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz zawsze mówi, że mała taka grzeczna a to od wczoraj takie akrobację teraz znów daje o sobie znać więc jej puściłam płytę z kołysankami z bebilonu ![]() Fajnie, że tak się wymieniacie ciuszkami i takie coś rozumiem ale nie każda osoba tak robi, że oddaje to co dostała i dodaje coś od siebie :/ także masz duże szczęście
|
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak tu się leczyć |
|
|
|
|
#2626 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I fajne, bo są uniwersalne, przydadzą się i na chłopca i na dziewczynkę. Ja w tym tygodniu przymierzam się do przejrzenia ubranek po córci ![]() Cytat:
Cytat:
A że dla maleństwa jeszcze nie kupuję, bo nie wiem jaka płeć to skusiłam się dla córci Kupiłam pakę chyba z 30 ciuszków za jedyne 44 zł z przesyłką, i są naprawdę super Dla maluszka też takie pokupuję, dokupię jedynie parę nowych, żeby było na wielkie wyjścia
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś z tą ręką zrobię sobie póki co okład a jutro najwyżej lekarz. Będę wybierała nowego w innej przychodni i jednak na tym drugim końcu miasta to od razu zaliczę wizytę
No a zaraz mam zamiar zadzwonić i wstępnie umówić się na usg 4d |
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
agaga kciuki za połówkowe dziś!!!
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
zubi możesz mi dopisać do kalendarza 28.01.2014 godz. 17:50 USG 4D połówkowe
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
a propo dopisywania...zubuś dopisz mi na teraz na 24ego wizytę u ginekologa
Carmenaa 24.01. (wizyta kontrolna) swoją drogą ciekawe jak tam szyjka....skurczy już nie mam, więc pewnie okej ![]() a do prywatnego pójdę dopiero chyba po 10tym jak będę miała kasę
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-01-20 o 16:11 |
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
beat piękne ciuszki
![]() Cytat:
Jestem zła na siebie. Nie doczytałam ze w darmowych szkolach rodzenia chcą deklaracji poloznej. Tak wiec nie pojde bo musialabym zmienic polozną. Eh nie ma nic za darmo, zawsze chca czegos w zamian
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
posortowałam ciuszki które na razie mam i tak to wygląda:
52 56 62 68 74 Body 2 7 12 6 3 koszulki 0 11 9 0 2 spodnie 0 1 0 2 1 body dł.ręk. 0 0 4 9 2 pajac 2 0 8 4 4 śpiochy 0 0 2 8 2 półśpiochy 0 0 1 3 0 bluzy 0 0 0 0 1
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wpadam po wizycie, chociaż nie było to typowo połówkowe, bo doktor zaproponował mi, że wkręci mnie na połówkowe do tej kliniki co byłam na prenatalnych, strasznie się cieszę, bo tam jest ekstra sprzęt
Oczywiście zrobił usg, sprawdził najważniejsze pomiary, przepływy, wszystko dobrze, córcia zostaje córcią, waga 412 g Dodatkowo cieszy mnie fakt, że Mała bardzo ładnie trzyma się wymiarami terminu więc chyba mój plan donoszenia do tp jest coraz realniejszy ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Carmena powiem Ci, że jak na moje oko, to masz dużo rzeczy, ale jeszcze pouzupełniać trzeba Fajnie, bo poszalejesz na zakupach, u mnie Córa będzie miała same neutralne po Filipku, a Ty masz okazję się uzupełnić w róż
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze dostane od kuzynki ciuszki dla dziewczynki, także braki się pewnie uzupełnią a dla satysfakcji pokupuję parę kiecek tak jak mi się marzyło zawsze Boziuu...oglądałam Ratowników GOPR i tam się 6letni chłopczyk w nocy, w górach w lesie sam zgubił, ponad 4godziny go szukali i znaleźli gdzieś schowanego w krzakach...ale płakałaaaaaam!!!! jeszcze jak do tej matki z nim pojechali to już w ogóle!!! aż teraz mi łzy wychodzą Raz mi się Iguś z oczu zgubił na parę minut i Boże nie chce nigdy więcej tego przeżywać
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
![]() dziewczyny, że tak zapytam miała któraś już te skurcze Alvareza??? |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki i super że to połówkowe będziesz miała w tej klinice
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
kurde, ja to normalnie jak ślepy we mgle, człowiek wszystkiego się uczy, ale wyczytałam, że to pierwsze skurcze ciążowe, mogące pojawiać się już od 20 tygodnia. Występują znacznie częściej niż skurcze Braxtona Hicksa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

a tu kogo nie znam to już pooddawał albo mówi że trzyma dla drugiego 
Już bym wolała miesiąc porządnej zimy niż takie niewiadomo co za oknem 

18.08.2010 - zaręczyny

widocznie grzeczniejsze niż moja wiercipięta
) na czym oczywiście Wiki skorzysta (efekty już widać w jego szafi i na półce z zabawkami..) Zamówiliśmy wczasy w Turcji. No i pewnie będziemy robić jakieś badania ale póki co będę unikać temtów ciążowo-dzieciowych więc muszę się pożegnać. Życzę Wam wszystkim szczęśliwych rozwiązań. Carmena będzie córcia?? Gratuluję