Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 11:12   #4591
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
hej kobietki,ostatnio któraś koleżanka pytała do czego można porównac ból porodowy i myślę że przeżyłam przedsmak przed chwila na kibelku po tym jak przedwczoraj napchałam się krówek a dziś cierpię,siedząc na kibelku myślałam że zejdę z tego swiata...czerwona jak burak,spocona jak szczur,oczy załzawione wychodzące z orbit,brzucha napiąć mocno sie nie da bo dzieć chyba myślał że jego chcę eksmitować z ciepłego legowiskanie wspominając co przechodziła moja du.pka...tragizm a czuje ze na jednym posiedzeniu sie nie skończy
następnym razem kupie mordoklejki co by zatkać dziób i wiecej nie zjeść
O matko! To po krówkach tak można?? Zrobiłam sobie listę co kupić w biedro - muszę z niej krówki skreślić

Milka - pilka jeszcze setki razy nie będziesz miała zrobionych takich pie.rdół
Stary 2014-01-21, 11:15   #4592
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
(...) Ja sie martwie o laktacje, nic mi z tych cycków nie leci
Mam nadzieje że po porodzie ruszy

Dziś mam wizyte więc prosze o trzymanie kciuków
Może w końcu poda mi termin cc
U mnie też nic nie leci
za wizytę

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Spokojnie, spokojnie Waga się chwieje, ale to wynik opuchlizny, tego, co zjadłaś, wypiłaś, ile kup zrobiłaś
Niestety zaparcia jak chol.era

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
hej kobietki,ostatnio któraś koleżanka pytała do czego można porównac ból porodowy i myślę że przeżyłam przedsmak przed chwila na kibelku po tym jak przedwczoraj napchałam się krówek a dziś cierpię,siedząc na kibelku myślałam że zejdę z tego swiata...czerwona jak burak,spocona jak szczur,oczy załzawione wychodzące z orbit,brzucha napiąć mocno sie nie da bo dzieć chyba myślał że jego chcę eksmitować z ciepłego legowiskanie wspominając co przechodziła moja du.pka...tragizm a czuje ze na jednym posiedzeniu sie nie skończy
następnym razem kupie mordoklejki co by zatkać dziób i wiecej nie zjeść
Współczuję bólu, ale wybacz ...no nie mogę się powstrzymać
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 11:17   #4593
celin10
Rozeznanie

Cytat:
O matko! To po krówkach tak można?? Zrobiłam sobie listę co kupić w biedro - muszę z niej krówki skreślić
można...cukier zatkał mnie na amen.wczorajszych kłuć brzucha nie skojarzyłam z zatkaniem a dziś cierp ciało jak chciało durne zachciewajki bez opamiętania
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 11:21   #4594
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Pokazuje
Fajne! za zakupy.

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy Wam też w tym ostatnim miesiącu tak wywaliło brzuch? Ja jestem w szoku jak mnie wypchało ...i waga dalej pnie w górę ...i w porównaniu do wagi z rana, wieczorem potrafię ważyć nawet 2,5-3 kg więcej niż rano. Jestem już wielkim grubasem
Tak.
I zobaczyłam dwa rozstępy właśnie Nigdy nie miałam,w żadnej ciąży. Po to się przeterminowałam,żeby jeszcze to mi wylazło

Cytat:
Gosi dzisiaj mało

Dzisiaj czuję się lepiej,więc robię różne rzeczy w chacie,no i bawię się z Erykiem,jak za starych dobrych czasów,czyli na kolanach po dywanie.
Stary 2014-01-21, 11:27   #4595
guapissima
Raczkowanie

Ja od 5 nie spie!!! Plus tego taki, ze wstalam rano i poszlam na market warzywny, wiec lodowka peka teoretycznie w eco produktach i do tego wiejski chleb na zakwasie!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wogóle nie zasnęłam. Ale z regularnego trybu życia zaczynam wariować. Koło północy dostałam pięknego, widowiskowego ataku płaczu, połączonego z górą smarkania, potokiem łez i tak dalej. Jakkolwiek głupio to nie zabrzmi, w tamtym momencie wydawało mi się że moje życie jest totalnie bez sensu, bo siedząc w domu od kilku miesięcy jestem totalnie bezużyteczna. Normalnie tak nie myślę, braku snu i ale miała takie zaćmienie umysłu, przez dobry kwadrans niedużo mi brakowało do pełnowymiarowej histerii. TŻ zaczął przemawiać do mnie racjonalnie i podziałało, jakoś mi przeszło. Pół godziny później w pełni szczęścia wpierdzielałam twarożek z dżemem wiśniowym. I weź mi ktoś powiedz, że ciąża nie odbiera ludziom rozumu Oczywiście, nie zasnęłam do tej pory, a wg mojego czasu jest 4.25 nad ranem. Niech mnie ktoś zastrzeli.

---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ----------
Ja ostatnio czesto mam takie mysli. Z osoby aktywnej i niezaleznej stalam sie w duzym stopniu zalezna od TZ, do tego musialam zrezygnowac z pracy, bo zmienilismy kraj zamieszkania. Niby wiem, ze to wszystko jest przejsciowe, ale czasem trudno jest mi sie z tym pogodzic...

Lolita- super te bluzki!!!

Cos jeszcze chcialam napisac, ale wylecialo mi z glowy
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 11:30   #4596
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tak.
I zobaczyłam dwa rozstępy właśnie Nigdy nie miałam,w żadnej ciąży. Po to się przeterminowałam,żeby jeszcze to mi wylazło

Dzisiaj czuję się lepiej,więc robię różne rzeczy w chacie,no i bawię się z Erykiem,jak za starych dobrych czasów,czyli na kolanach po dywanie.
Jeszcze rozstępów u siebie nie zauważyłam, ale nie zdziwię się jak wyjdą, tym bardziej, że momentami swędzi mnie brzuch, a do tp 2,5 tygodnia.
Jak fajnie, że samopoczucie lepsze Może Kacperek dał Ci odpocząć, żebyś nabrała siły na poród. Nadal banan dla Ciebie
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 11:37   #4597
patrycjja
Zadomowienie

Królowa_nilu wszystkiego najlepszego

Ja już po wizycie. Zapis mocno przerywany, bo Mała się tak wierciła. Brzuch mnie super boli, twardnieje, a skurcze trzy razy słabsze się pisały niż ostatnio co prawie nic nie czułam
Po badaniu na fotelu mamy postęp od piątkowego badania, znaczy przygotowujemy się do porodu następne ktg w piątek - znowu "jeśli dotrwam"
Chyba jednak trochę z brzuchem pochodzę :p
Stary 2014-01-21, 11:38   #4598
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajne! za zakupy.

Tak.

Gosia ja na brzuchu nie mam, ale tyłek i uda...hohoho
Tam mam tendencje

Cytat:
U mnie też nic nie leci
za wizytę

Współczuję bólu, ale wybacz ...no nie mogę się powstrzymać
Lepiej żeby poleciało, ja na początku ciązy nie chciałam karmić, a teraz tak sie nakreciłam że jak pokarmu nie będe miała to na swoje życzenie
Tak mi zależy że pewnie juz zwoje w mózgu zagotowałam
a zaparcia mam przez całą ciąże

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Dagmara - o dzieki za recenzje ... No to juz wiem jak to jest. Czyli jednak wolałanym wydać na ten zabieg 1:1, bo szybkie efekty ahhh ja to mam słabość do takich rzeczy....
Ciesze się że moja opinia sie przydała
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 11:40   #4599
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Ja ostatnio czesto mam takie mysli. Z osoby aktywnej i niezaleznej stalam sie w duzym stopniu zalezna od TZ, do tego musialam zrezygnowac z pracy, bo zmienilismy kraj zamieszkania. Niby wiem, ze to wszystko jest przejsciowe, ale czasem trudno jest mi sie z tym pogodzic...
Mnie tez dopadaja takie myśli, chyba najbardziej tęsknię za brakiem niezależności w sensie, ze po pracy moge załatwić co chce, spotkać sie ze znajomymi itd. No i zastój w pracy zawodowej mnie martwi. Od 1 roku studiów zdobywałam doświadczenie zawodowe, bo u mnie to mega ważne. No i jak juz miałam fajne projekty i stanowisko, to wyszła przymusowa pauza, bo ciaza zagrożona, pózniej rok macierzyńskiego.... Dlatego tez założyłam bloga, by mieć jakieś zajęcie pocieszam sie tym, ze organizacja życia z dzieckiem w dużej mierze bedzie zależała od mojej organizacji i jeśli sie zepne to moze i uda sie troche z domu pracować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 11:41   #4600
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Jak fajnie, że samopoczucie lepsze Może Kacperek dał Ci odpocząć, żebyś nabrała siły na poród. Nadal banan dla Ciebie

Dzięki
No niech wyłazi.
Jutro ma przyjść położna zrobić mi masaż szyjki,a tak bym nie chciała go mieć...
Stary 2014-01-21, 11:46   #4601
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Kurka, ja nie mam zaparć. RObię kilka razy dziennie, już jakiś czas. I dzięki temu psychika moja myśli, że jestem głodna. I jem znowu. I znowu kibelek. I tak w kółko. Może nie mam zaparć bo żrę jabłka? Tonami

Cytat:
Może się uspokoiło przed porodem właśnie? Niby tak jest czasem, że ból mija, wszystko wraca do normy i następuje rozwiązanie
A dlaczego nie chcesz masażu szyjki? nie wiem jak to jest, nie miałam nigdy.
Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Ja ostatnio czesto mam takie mysli. Z osoby aktywnej i niezaleznej stalam sie w duzym stopniu zalezna od TZ (...)
dokłądnie. MI to uświadomił tż właśnie po którymś tam moim wybuchu płaczu. Pocieszał, że minie itd. Ja nawet odkurzyć nie mogę
Stary 2014-01-21, 11:53   #4602
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurka, ja nie mam zaparć. RObię kilka razy dziennie, już jakiś czas. I dzięki temu psychika moja myśli, że jestem głodna. I jem znowu. I znowu kibelek. I tak w kółko. Może nie mam zaparć bo żrę jabłka? Tonami
Ja też jem tonami, kilka na dzień przynajmniej, a mam niestety zaparcia jak chole**
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 11:58   #4603
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Królowa_nilu wszystkiego najlepszego

Ja już po wizycie. Zapis mocno przerywany, bo Mała się tak wierciła. Brzuch mnie super boli, twardnieje, a skurcze trzy razy słabsze się pisały niż ostatnio co prawie nic nie czułam
Po badaniu na fotelu mamy postęp od piątkowego badania, znaczy przygotowujemy się do porodu następne ktg w piątek - znowu "jeśli dotrwam"
Chyba jednak trochę z brzuchem pochodzę :p
gdzie byłaś na KTG? w szpitalu? prywatnie? czy w przychodni?
Ja dzisiaj dzwoniłam do tej przychodni i się chciałam umówić na jutro na KTG, to mi panie powiedziały, że nie ma zapisów na dzień do przodu, tylko mam sobie przyjść jutro o 7.30 i sobie czekać....Porażka
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 11:59   #4604
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ale tu dziś spokojnie
Chciałam jechać do babci ale mąż mi kategorycznie zabronił,powiedział ze jak wróci to pojedziemy, zadzwoniłam złożyłam życzenia, babcia też nie chce żebym przyjechała...nikt nie chce mnie tydzień przed terminem....
Stary 2014-01-21, 11:59   #4605
Muminek1991
Rozeznanie

Amberella- ty już na pewno po, ale mimo wszystko Czekamy z niecierpliwością na wiadomości i zdjęcie

krolowa_nilu- wszystkiego najlepszego kochana

lolita25- ja nie wiem co te dzieciaki tak straszą. Ja już powiedziałam mężowi ,że jak będzie Beni starszy to mu wygarnę jaki stres matce robił

magnusia- super ,że wizyta udana . No to co czekamy na poród

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość

Ja też zaliczyłam fryzjera, hybryde na paznokcie i nawet rzesy 1;1 zrobiłam
Stwierdziłąm że może chodź troszke polepszy to moje samopoczucie
I super , najważniejsze dobre samopoczucie , ja będę zadowolona jak będę mieć paznokcie u stóp pomalowane , bo ostatnio sporo się namęczyłam,żeby tego dokonać

Cytat:

Nie chce mi się robić każdej zdjęcia więc wszystkie na raz
Mają bardzo dużo bluzeczek w wyprzedaży a naprawdę fajne jak za takie pieniądze
Bardzo ładne bluzki, i jak okazyjnie kupione

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A ja sie dzisiaj wyspalam! Właśnie wstawilismy z Emilem

Martwią mnie tylko te jego ulewania. Nie wiem czy to już nie są wymioty?
No to wielkie za udana noc Oby było od teraz tak zawsze.

Cytat:
Tak

Gosia nie przejmuj się aż tak , mnie pociachało brzuch i to równo, fakt mam pełno rozstępów z okresu dojrzewania,a el takich dużych , grubych i różowych to nie miałam nigdy, i też jak patrze to mi ciężko, jak to obrzydliwie wygląda. Jak widać nigdy nie może być idealnie.
Ale pocieszeniem jest ,że zbledną i będą niemal niewidoczne

Fajnie ,że siły ci wróciły chociaż trochę i lepsze samopoczucie. Eryk znowu ma trochę więcej z mamy, a aaaa może to siły przed porodem dostałaś ??

Dzięki za wszystkie kciuki dziewczyny. Ja po wizycie, nadrobiłam wszystko w między czasie opychając się mandarynkami i właśnie dopadła mnie zgaga
Ktg idealne, jak stwierdził lekarz z położną, a czemu dzieć się nie chce ruszać to hmmm nie wiadomo, ma taki humorek i tyle.
Miałam wymaz, zobaczymy co wyjdzie, kciuki proszę ,żeby był negatywny
Rano mały nie był aktywny, ale na ktg się lekko uruchomił i teraz co jakiś czas daje o sobie znać, może nie są to bardzo konkretne kopniaki jak wcześniej, ale super ,że go czuję, może przemówiłam mu do rozsądku i matki już nie straszy.

Nocka była u mnie dobra, o dziwo nie wstałam ani razu na siku , a teraz tylko strasznie boli mnie spojenie a na dworze dodatkowo śnieg z deszczem i ślisko.... ehhh ta zima....
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:05   #4606
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Ale tu dziś spokojnie
Chciałam jechać do babci ale mąż mi kategorycznie zabronił,powiedział ze jak wróci to pojedziemy, zadzwoniłam złożyłam życzenia, babcia też nie chce żebym przyjechała...nikt nie chce mnie tydzień przed terminem....
przepraszam, rozbawiło mnie to
Stary 2014-01-21, 12:08   #4607
isia4891
Zadomowienie

Krolowa Nilu wszystkiego najlepszego!!!

Ambrella trzymam kciuki, żebyś szybciutko wróciła do formy po cc.

Mój syn spał 5 godzin w nocy. Powinno się wybudzac malenstwo?
Mam nawal odciągnąć sobie pokarm, ale nadal są twarde tak od spodu. Macie jakieś cenne rady?
Ile wasze maluszki jedzą? Odciągam sobie laktatorem bo mniej mnie wtedy bolą piersi, ale nie wiem ile powinnam mu dawać. Mój 6 dniowy syn zjada 50 ml...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:09   #4608
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
gdzie byłaś na KTG? w szpitalu? prywatnie? czy w przychodni?
Ja dzisiaj dzwoniłam do tej przychodni i się chciałam umówić na jutro na KTG, to mi panie powiedziały, że nie ma zapisów na dzień do przodu, tylko mam sobie przyjść jutro o 7.30 i sobie czekać....Porażka
Ja chodze do przychodni przyszpitalnej na straszica. Nawet dziś jak bylam to akurat dziewczyna dzwonila i ja od razu na jutro wpisała położna, może spróbuj tam.
Ktg robią tak mniej więcej od 9 rano, po 20 minut średnio (ja dziś miałam dłużej przez to, że mała się rozbujała). Na dziś byłyśmy zapisane tylko we dwie. Tak średnio to po 4 kobitki przyjmują
Stary 2014-01-21, 12:10   #4609
senira666
Zakorzenienie

właśnie małż mi napisał eska że rozwalił sobie zegarek tak się wyrżnął na dworze... a zamiast auta mamy podobno kostkę lodu
Stary 2014-01-21, 12:14   #4610
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
właśnie małż mi napisał eska że rozwalił sobie zegarek tak się wyrżnął na dworze... a zamiast auta mamy podobno kostkę lodu
O kurczę...dobrze że nic mu się nie stało.
U nas to samo, normalnie lodowisko
Stary 2014-01-21, 12:15   #4611
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Dziekuje. Czyli już wszystko się wyjaśniło, bo aż dziwne mi się to wydawało, ze ńigdzie ich nie ma.
Dzisiaj w Macro kupiłam chusteczki nawilżające Huggies, chyba jeszcze im zostały jakieś stare dostawy
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ktos pytal o pieluszki huggis ?? U mnie w auchan maja i ciagle dokladaja na polki wiec chyba sa
Cytat:

Pieluchy Huggisy kupiłam w Auchan ostatnio za prawie 22 zł za 42 szt jedynek.
Tego, że zostały wycofane to jestem akurat pewna bo ja z branży
być może zostały jakieś stare zapasy na niektórych sklepach, np u mnie w Auchan od dawna już ich nie ma. Dlatego Milka pierwsze sobie zadzwoń i zapytaj, żebyś na darmo nie jechała ( a jak co to sprawdź datę ważności). Natomiast chusteczki są dalej dostępne i pieluchy takie do pływania
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:26   #4612
kukurydzianaa
Rozeznanie

Widziałyście to: https://www.youtube.com/watch?v=phCSXKqKQuo ?

Niby odnosi się to do ludzi jakieś 10 lat ode mnie młodszych, ale momentami miałam wrażenie, że oglądam o sobie Może trochę przejaskrawione, ale prawdziwe
[Tylko nie zraźcie się tą beznadziejną muzyczką na początku...]
Stary 2014-01-21, 12:30   #4613
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Mamy, czy Wasze dzieci mają/miały katar?
Kaja rzęzi od paru dni dość konkretnie, psikam jej wodą morską, smaruję maścią majerankową ale nie widzę wielkiej poprawy. Gorączki nie ma.
Martwię się..
Odkad mamy nawilzacz powietrza Doris nie rzezi.
Cytat:
miał Po kąpieli, kiedy to rozgrzane gluty są, wyciągałam fridą z mózgu chyba

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Mamy, miałyście już wizyty popołogowe? W jakim czasie od porodu? Zaczęłyście już może ćwiczyć?

Emma - zdrówka! Trzymaj się! Znajomi kupili te szafki? Jak wrażenia?
Ja miałam między 5 a 6 tyg po porodzie.
Nie mamy mebli. Tak zaczal sypac snieg w niedziele ze sie przestraszyli i nie ruszyli w taka trase,
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
No i wrzucam zdj mojego smerfusia

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44701456]Hej. Zaraz zacznę nadrabiać ale chciałam zameldować że o 9.35 przyszła na świat nasza córka Waga 3100, 51cm i 10 punktów. Imię jeszcze nie jest wybrane.

Zabieg CC dziwny i miejscami mało przyjemny. Dobrze że mąż był że mną. Chciałam być dzielna ale trochę panikowałam zwłaszcza jak mnie uciskali. Już leżę na położniczym. Małą już mi dostawili i ładnie zassała.

Opis porodu i zdjęcie wrzucę jak będę pisała z kompa.

Aa i dostałam piękne kolczyki ok męża

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE]
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Isia jak mały dobrze przybiera to nie musisz go wybudzac-raz na dobe moze sobie tyle spac. Ciesz sie i korzystaj z tego
a czemu dajesz mu z butli? jak masz nawał dawaj cycka jak najwiecej i nie bedziesz sie zastanawiac ile ml potrzebuje a jk juz koniecznie ta butla to mysle ze 50-60 ml to wystarczajace dla takiego maluszka.
Stary 2014-01-21, 12:30   #4614
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Krolowa Nilu wszystkiego najlepszego!!!

Ambrella trzymam kciuki, żebyś szybciutko wróciła do formy po cc.

Mam nawal odciągnąć sobie pokarm, ale nadal są twarde tak od spodu. Macie jakieś cenne rady?
Ile wasze maluszki jedzą? Odciągam sobie laktatorem bo mniej mnie wtedy bolą piersi, ale nie wiem ile powinnam mu dawać. Mój 6 dniowy syn zjada 50 ml...
Ja na samym poczatku wybudzalam, potem juz nie, jak jest glodny to sie sam budzi.
Co do nawalu, to nie pomoge, bo ja nie mialam. A ile Alek je na raz, to nie wiem, bo na razie go karmie tylko piersia.

A ja w salonie na oknach od zewnatrz mam gruba warstwe lodu i swiata nie widze Jestem jak w zamknietej lodowej klatce Na spacer tez dzisiaj nie wyjdziemy, bo wilgoc straszna.... Niech sie ta pogoda okresli, bo zdziczeje w tym domu
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:31   #4615
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Wiem, ze niektórzy z zalecenia lekarza wybudzają, moja sis takmiała. Mała jej nie przybierała na wadze, tylko by spała. Musiała ją budzić na karmienie. Ja swojego nigdy. Bo nawet jak przesypiał całe noce to w dzień darł się i ssał dużo

Cenne rady na nawał? Możesz sobie rozgrzać mleczarnię - wtedy lepiej leci. Łatwiej

Nie powiem ile się je... Nie pamiętam.
Stary 2014-01-21, 12:38   #4616
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Odkad mamy nawilzacz powietrza Doris nie rzezi.
Em ma a jaki masz nawilżacz? Możesz coś polecić?
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:45   #4617
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Widziałyście to: https://www.youtube.com/watch?v=phCSXKqKQuo ?

Niby odnosi się to do ludzi jakieś 10 lat ode mnie młodszych, ale momentami miałam wrażenie, że oglądam o sobie Może trochę przejaskrawione, ale prawdziwe
[Tylko nie zraźcie się tą beznadziejną muzyczką na początku...]
Racja...
Aż udostępniłam z nadzieją że moja siostrzenica sobie to obejrzy
Stary 2014-01-21, 12:46   #4618
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella
Thumbs down Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Hej znowu Kacper urodził się dziś o 9.35 przez cc. Waga 3300g 51cm 10/10pkt. Wg mnie jest ładny, ma mało wloskow i luszczy mu się głowa Cesarka spoko. Wszystko Wam opisze. Teraz Was nie nadrabiam, zrobię to wieczorem
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 12:48   #4619
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Hej znowu Kacper urodził się dziś o 9.35 przez cc. Waga 3300g 51cm 10/10pkt. Wg mnie jest ładny, ma mało wloskow i luszczy mu się głowa Cesarka spoko. Wszystko Wam opisze. Teraz Was nie nadrabiam, zrobię to wieczorem
Gratuluję
Stary 2014-01-21, 12:48   #4620
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Em ma a jaki masz nawilżacz? Możesz coś polecić?
Akurat mamy taki:
http://allegro.pl/elektryczny-nawilz...876517671.html
podejrzewam ze sa lepsze ale Dorotka ma malutki pokoik wiec wystarcza. Mozna tez po prostu kłasc wilgotne reczniki na grzejnik-tez duzo pomaga.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości