|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
![]() Milka - pilka jeszcze setki razy nie będziesz miała zrobionych takich pie.rdół
|
|
|
#4592 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
Cytat:
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4594 | |
|
Gang Iren
|
Fajne!
za zakupy.Cytat:
I zobaczyłam dwa rozstępy właśnie Nigdy nie miałam,w żadnej ciąży. Po to się przeterminowałam,żeby jeszcze to mi wylazło ![]() Dzisiaj czuję się lepiej,więc robię różne rzeczy w chacie,no i bawię się z Erykiem,jak za starych dobrych czasów,czyli na kolanach po dywanie.
|
|
#4595 | |
|
Raczkowanie
|
Ja od 5 nie spie!!!
Cytat:
Lolita- super te bluzki!!! Cos jeszcze chcialam napisac, ale wylecialo mi z glowy
|
|
|
|
|
#4596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak fajnie, że samopoczucie lepsze
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
Królowa_nilu wszystkiego najlepszego
Ja już po wizycie. Zapis mocno przerywany, bo Mała się tak wierciła. Brzuch mnie super boli, twardnieje, a skurcze trzy razy słabsze się pisały niż ostatnio co prawie nic nie czułam Po badaniu na fotelu mamy postęp od piątkowego badania, znaczy przygotowujemy się do porodu następne ktg w piątek - znowu "jeśli dotrwam"Chyba jednak trochę z brzuchem pochodzę :p
|
#4598 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tam mam tendencje Cytat:
![]() Tak mi zależy że pewnie juz zwoje w mózgu zagotowałam ![]() a zaparcia mam przez całą ciąże Cytat:
|
|||
|
|
|
#4599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pocieszam sie tym, ze organizacja życia z dzieckiem w dużej mierze bedzie zależała od mojej organizacji i jeśli sie zepne to moze i uda sie troche z domu pracować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4600 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzięki No niech wyłazi. Jutro ma przyjść położna zrobić mi masaż szyjki,a tak bym nie chciała go mieć...
|
|
#4601 | ||
|
Zadomowienie
|
Kurka, ja nie mam zaparć. RObię kilka razy dziennie, już jakiś czas. I dzięki temu psychika moja myśli, że jestem głodna. I jem znowu. I znowu kibelek. I tak w kółko. Może nie mam zaparć bo żrę jabłka? Tonami
![]() Cytat:
A dlaczego nie chcesz masażu szyjki? nie wiem jak to jest, nie miałam nigdy. Cytat:
|
|
|
#4602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj dzwoniłam do tej przychodni i się chciałam umówić na jutro na KTG, to mi panie powiedziały, że nie ma zapisów na dzień do przodu, tylko mam sobie przyjść jutro o 7.30 i sobie czekać....Porażka |
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś spokojnie
![]() Chciałam jechać do babci ale mąż mi kategorycznie zabronił,powiedział ze jak wróci to pojedziemy, zadzwoniłam złożyłam życzenia, babcia też nie chce żebym przyjechała...nikt nie chce mnie tydzień przed terminem....
|
#4605 | ||||
|
Rozeznanie
|
Amberella- ty już na pewno po, ale mimo wszystko
Czekamy z niecierpliwością na wiadomości i zdjęcie krolowa_nilu- wszystkiego najlepszego kochana lolita25- ja nie wiem co te dzieciaki tak straszą. Ja już powiedziałam mężowi ,że jak będzie Beni starszy to mu wygarnę jaki stres matce robił magnusia- super ,że wizyta udana . No to co czekamy na poród ![]() Cytat:
, ja będę zadowolona jak będę mieć paznokcie u stóp pomalowane , bo ostatnio sporo się namęczyłam,żeby tego dokonać ![]() Cytat:
Cytat:
za udana noc Cytat:
Ale pocieszeniem jest ,że zbledną i będą niemal niewidoczne ![]() Fajnie ,że siły ci wróciły chociaż trochę i lepsze samopoczucie. Eryk znowu ma trochę więcej z mamy, a aaaa może to siły przed porodem dostałaś ?? Dzięki za wszystkie kciuki dziewczyny. Ja po wizycie, nadrobiłam wszystko w między czasie opychając się mandarynkami i właśnie dopadła mnie zgaga Ktg idealne, jak stwierdził lekarz z położną, a czemu dzieć się nie chce ruszać to hmmm nie wiadomo, ma taki humorek i tyle. ![]() Miałam wymaz, zobaczymy co wyjdzie, kciuki proszę ,żeby był negatywny ![]() Rano mały nie był aktywny, ale na ktg się lekko uruchomił i teraz co jakiś czas daje o sobie znać, może nie są to bardzo konkretne kopniaki jak wcześniej, ale super ,że go czuję, może przemówiłam mu do rozsądku i matki już nie straszy. Nocka była u mnie dobra, o dziwo nie wstałam ani razu na siku , a teraz tylko strasznie boli mnie spojenie
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Krolowa Nilu wszystkiego najlepszego!!!
Ambrella trzymam kciuki, żebyś szybciutko wróciła do formy po cc. Mój syn spał 5 godzin w nocy. Powinno się wybudzac malenstwo? Mam nawal odciągnąć sobie pokarm, ale nadal są twarde tak od spodu. Macie jakieś cenne rady? Ile wasze maluszki jedzą? Odciągam sobie laktatorem bo mniej mnie wtedy bolą piersi, ale nie wiem ile powinnam mu dawać. Mój 6 dniowy syn zjada 50 ml... |
|
|
|
#4608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktg robią tak mniej więcej od 9 rano, po 20 minut średnio (ja dziś miałam dłużej przez to, że mała się rozbujała). Na dziś byłyśmy zapisane tylko we dwie. Tak średnio to po 4 kobitki przyjmują
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie małż mi napisał eska że rozwalił sobie zegarek tak się wyrżnął na dworze... a zamiast auta mamy podobno kostkę lodu
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo, normalnie lodowisko
|
|
#4611 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
być może zostały jakieś stare zapasy na niektórych sklepach, np u mnie w Auchan od dawna już ich nie ma. Dlatego Milka pierwsze sobie zadzwoń i zapytaj, żebyś na darmo nie jechała ( a jak co to sprawdź datę ważności ). Natomiast chusteczki są dalej dostępne i pieluchy takie do pływania
|
|||
|
|
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
Widziałyście to: https://www.youtube.com/watch?v=phCSXKqKQuo ?
Niby odnosi się to do ludzi jakieś 10 lat ode mnie młodszych, ale momentami miałam wrażenie, że oglądam o sobie Może trochę przejaskrawione, ale prawdziwe ![]() [Tylko nie zraźcie się tą beznadziejną muzyczką na początku...]
|
|
#4613 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mamy mebli. Tak zaczal sypac snieg w niedziele ze sie przestraszyli i nie ruszyli w taka trase, [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44701456]Hej. Zaraz zacznę nadrabiać ale chciałam zameldować że o 9.35 przyszła na świat nasza córka Waga 3100, 51cm i 10 punktów. Imię jeszcze nie jest wybrane.Zabieg CC dziwny i miejscami mało przyjemny. Dobrze że mąż był że mną. Chciałam być dzielna ale trochę panikowałam zwłaszcza jak mnie uciskali. Już leżę na położniczym. Małą już mi dostawili i ładnie zassała. Opis porodu i zdjęcie wrzucę jak będę pisała z kompa. Aa i dostałam piękne kolczyki ok męża ![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE] Gratulacje Isia jak mały dobrze przybiera to nie musisz go wybudzac-raz na dobe moze sobie tyle spac. Ciesz sie i korzystaj z tego a czemu dajesz mu z butli? jak masz nawał dawaj cycka jak najwiecej i nie bedziesz sie zastanawiac ile ml potrzebuje a jk juz koniecznie ta butla to mysle ze 50-60 ml to wystarczajace dla takiego maluszka.
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do nawalu, to nie pomoge, bo ja nie mialam. A ile Alek je na raz, to nie wiem, bo na razie go karmie tylko piersia. A ja w salonie na oknach od zewnatrz mam gruba warstwe lodu i swiata nie widze Jestem jak w zamknietej lodowej klatce Na spacer tez dzisiaj nie wyjdziemy, bo wilgoc straszna.... Niech sie ta pogoda okresli, bo zdziczeje w tym domu
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cenne rady na nawał? Możesz sobie rozgrzać mleczarnię - wtedy lepiej leci. Łatwiej ![]() Nie powiem ile się je... Nie pamiętam.
|
|
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż udostępniłam z nadzieją że moja siostrzenica sobie to obejrzy
|
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej znowu
Kacper urodził się dziś o 9.35 przez cc. Waga 3300g 51cm 10/10pkt. Wg mnie jest ładny, ma mało wloskow i luszczy mu się głowa Cesarka spoko. Wszystko Wam opisze. Teraz Was nie nadrabiam, zrobię to wieczorem
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4620 |
|
Zadomowienie
|
Akurat mamy taki:
http://allegro.pl/elektryczny-nawilz...876517671.html podejrzewam ze sa lepsze ale Dorotka ma malutki pokoik wiec wystarcza. Mozna tez po prostu kłasc wilgotne reczniki na grzejnik-tez duzo pomaga.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

a dziś cierpię,siedząc na kibelku myślałam że zejdę z tego swiata...czerwona jak burak,spocona jak szczur,oczy załzawione wychodzące z orbit,brzucha napiąć mocno sie nie da bo dzieć chyba myślał że jego chcę eksmitować z ciepłego legowiska

za wizytę

za zakupy.
...i waga dalej pnie w górę 

Może trochę przejaskrawione, ale prawdziwe