|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-22 o 01:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
dzieki
![]() chyba kupie ta fermentowana soje i wyproboje ![]() a mandarynki, ja nawet jak wrzucam cytrusy do juz ugotowanej owsianki to jakos nie moge ich - razem z mlekiem zjesc dziwne. moze gydbym robila na wodzie owsianke ale z mlekiem mi nie podchodzi yh. |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 963
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to wrzucam ¶wie¿e owoce i zalewam jogurtem, serkiem homo, albo ¿ó³tkiem. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-22 o 01:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zadomowienie
|
a bo ty nie gotujesz na mleku tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Gotuje na mleku, ale ca³e przecie¿ p³atki wpijaj±, wiêc nie dajê cytrusów bezpo¶rednio do mleka.
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zadomowienie
|
ja niby 200ml mleka na 40g platkow i mi nic nie wsiaka zawsze zostaje woda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 499
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 1/5 woreczka kaszy to jest 1 ga³ka, tak± ³y¿k± jak do ziemniaków. Zawsze my¶la³am, ¿e to du¿o. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() o oleju wiem ju¿, ale chce go dokoñczyæ zanim kupiê inny ![]() ![]()
![]() |
#3430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I zanim sie zacznie ciac ilosc jedzenia, powinno sie przede wszystkim wywalic wszelkie wysoko przetworzone i naszprycowane chemia syfy. Dopiero jak to nie pomaga, to sie zongluje makroskladnikami. Cofnij sie kilka stron w tym watku - byla dyskusja, ze wiele informacji, ktore sa tu zamieszczone, jest mocno nieaktualnych... Ty sie nie skupiaj na tym, zeby chudnac szybko, tylko zeby to bylo zdrowo i na stale. Na oliwie z oliwek sie nie smazy, tylko uzywa na zimno. Do smazenia polecam smalec, albo, jak nie lubisz albo Ci sie zle kojarzy, olej kokosowy (do dostania we w miare sensownej cenie). Edytowane przez Erena Czas edycji: 2014-01-22 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo jak inaczej to wyt³umaczyæ? Ja nigdy nie wiem ile sypiê, niby 5 ³y¿ek na osobê, gotuje dla trzech osób, ale ¿e liczê pi±te przez dziesi±te bo to mnie kto¶ zagada, to siê zamy¶lê, wiêc zawsze dodam jeszcze dwie w zapasie ![]() Ile to gram? A po co mi to sprawdzaæ. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-22 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rzadko kiedy radzê wa¿yæ pokarmy, ale naprawdê sprawd¼, ile wa¿y taki woreczek suchej kaszy, z którego potem zjadasz 1/5. Je¶li gotujecie standardowy woreczek 100g, to Twoja porcja jest równa jedynie 20g suchego produktu... A to tylko niespe³na 70 kcal, czyli bardzo ma³o jak na ¼ród³o wêglowodanów w b±d¼ co b±d¼ Twoim g³ównym posi³ku. Oliwa z oliwek to o wiele lepszy wybór ![]() ---- Co do komentowania wypowiedzi dezett w tym w±tku - chcê Was ostrzec, dziewczyna nadal ma z sob± bardzo du¿e problemy i ka¿de Wasze s³owo prawdopodobnie we¼mie sobie g³êboko do serca... Wa¿cie wiêc ka¿de zdanie... ![]()
od 10.7.2005 - T¯ ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2014-01-22 o 10:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() sory, za g³upie pytanie, ale czy olej kokosowy ma wyczuwalny zapach kokosowy? ![]() od 2ch miesiêcy nie jem przetworzonego jedzenia ![]() ![]() a z odchudzaniem ¶pieszy mi siê, nied³ugo ¶lub a ja mam nadprogramowe 10kg conajmniej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Czy mo¿na gdzie¶ znale¼æ ile czego powinno byæ w ka¿dym posi³ku? np ile gramów bia³ka, ile t³uszczy i ile wêgl?
![]() |
#3435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3436 |
Zadomowienie
|
bardzo przepraszam i przenosze sie oficjalnie na ten watek tylko na kz. jesli osoby ktore zawsze tutaj udzielaja cennych i madrych rad moglby tam rowniez czasem zerknac i skomentowac bylabym wdzieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 319
|
Cytat:
Dla Ciebie jedynym rozs±dnym wyj¶ciem by³oby nie wchodzenie na dzia³ "Dietetyka", bo tylko siê nakrêcasz, prowadz±c wieczne dyskusje i rozwa¿ania na temat jedzenia. Najlepsze jest to, ¿e du¿o osób wdaje siê z Tob± w te dysputy, chc±c Ci pomóc, a efekt jest odwrotny, bo tylko "karmi±" Twoj± chorobê, a Ty jeszcze bardziej "fiksujesz" na punkcie jedzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zadomowienie
|
chcialabym zeby po prostu czasem zerkneli czy db jem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 82
|
Moj przykladowy jadlospis.
Nigdy jakos specjalnie nie liczylam kalorii, ale moze ocenicie czy jest w miare ok ? ![]() Wiem, ze jest dosc ubogi i nudny, ale nie lubie gotowac i nie mam zdolnosci kulinarnych ![]() R fg.jpg |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
R dzisiejsze
![]() I - kuskus na mleku, kiwi, kawa z mlekiem II - dwie kromki chleba ¿ytniego posmarowanego grubo mas³em, na to dwa jajka i pomidor, zielona herbata z ananasem trening cardio i si³owy III - kawa³ki piersi z kurczaka w przyprawach, pó³ torebki br±zowego ry¿u, pomidor z jogurtem naturalnym, zielona herbata IV - kromka chleba z mas³em i d¿emem wi¶niowym domowym ![]() V - dwa tosty z mas³em i szynk±, jajko, papryka, ogórek, herbata owocowa ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
U
I grzanki z domowego chleba, twaro¿ek kakaowo-bananowo-orzechowy (serek wiejski zmiksowany z kakao, bananem i mas³em migda³owym) II ry¿ z tartym jab³kiem i jogurtem naturlanym III kotlety pieczarkowo-fasolowe, sezamowy ry¿ z fasolk± szparagow± i sezamem, surówka z kiszonej kapusty IV fasolka szparagowa z mas³em i pra¿onym sezamem (wyjadali¶my w domu resztki z zamra¿alnika a w po³±czeniu z sezamem posmakowa³a nawet moim rodzicom ![]() V spora grahamka na pó³ obie skropione oliw± na to mozzarella, pomidor i ¶wie¿a bazylia
#3443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 845
|
R
1. owsianka (2 ³y¿ki p³atków owsianych, 2 ³y¿ki mieszanki p³atków ¿ytnich pszennych i jêczmiennych, 1 ³y¿ka musli owocowego satne bez cukru, ³y¿eczka poppingu z amarantusa, ³y¿eczka siemienia lnianego, cynamon, imbir, pó³ ³y¿eczki kakao) z po³owa ma³ego jogurtu naturalnego i ma³ym bananem, kawa rozpuszczalna z mlekiem 2% - 2 cukierki sza³wiowe na ból gard³a ![]() 2. zupa krem z broku³ów z domowymi grzankami (chleb + odrobina oliwy + zio³a) 3. talerz fasoli z duszonymi warzywami (co¶ podobnego do tego http://www.olgasmile.com/fasola-z-du...warzywami.html ) - rowerek stacjonarny 60minut 4. serek wiejski lekki z siemieniem lnianym i papryk± |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
ale na rzepakowym mo¿na sma¿yæ i do sa³atek tez sie nadaje
#3446 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Cytat:
To wrzucê moje dzisiejsze U (ju¿ chyba mia³am du¿y skok wagi, teraz ju¿ siê nie wa¿ê ale ju¿ nie przybieram jako¶ drastyczniej nawet jak pojem DU¯O podczas nauki) ¦ I Owsianka z dodatkiem kaszy manny na wodzie i mleku 1,5%, z kakao i 1/2 banana ¦ II DWIE dro¿d¿ówki z serem (w drodze na i z wyk³adu.. s± cudowne ![]() O w±tróbka z cebulk±, z br±zowym ry¿em, surówka Coleslaw podwieczorka ju¿ chyba nie bêdzie, bo obiad pó¼no dzi¶ ; ) pewnie kawka z mlekiem K 1/2 makreli wêdzonej, kanapki z razowca z mas³em, pomidorem, szczypiorkiem, mo¿e twaro¿ek jak jeszcze bêdê g³odna Pozdrawiam wszystkich i ¿yczê mi³ego wieczoru! ![]()
![]() |
#3447 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
http://dieta.mp.pl/lista/show.html?id=66074 ja zawsze sma¿y³am na rzepakowym
![]() |
#3449 |
Wtajemniczenie
|
moja mama sma¿y³a zawsze na rzepakowym, a ja zmieni³am na olej z pestek winogron, bo na butelce piszê, ¿e idealny do sma¿enia i zawiera zdrowe t³uszcze omega 6
![]() czyli zrobi³am jeszcze gorzej? poza tym olej z pestek winogron by³ w takiej stylowej butelce, jak to w programach kulinarnych ![]() ![]()
#3450 |
Rozeznanie
|
z dzisiaj, na utrzymanie wagi
![]() ¶niadanie: p³atki owsiane zalane mlekiem migda³owym z cukini±, kakako, wiórkami kokosowymi i odrobin± miodu obiad: halibut z puree ziemniaczanym i sa³at± z kukurydz± i sosem winegret 1h20min treningu podwieczorek:jogurt grecki z bananem i s³onecznikiem i odrobin± miodu kolacja:makaron z kalafiorem, kaparami, karczochami i suszonymi pomidorami+rydze w octcie po kolacji: 2x liczi+kawa zbo¿owa z mlekiem migda³owym pos³odzona miodem (ci±gle ten miód, ale nie dajê go du¿o ![]()
If you change nothing, nothing will change! Edytowane przez azaina Czas edycji: 2014-01-22 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 2 (0 u¿ytkowników i 2 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.