|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do ubierania dzieci. Np bardzo mi się podoba to jak Bokeh ubiera Haulkę
![]() Ale zdjęcia tego chłopczyka były przesadzone... http://www.papilot.pl/moda/22744/3/5...i-ZDJECIA.html http://www.papilot.pl/moda/22744/9/5...l#galleryimage wygolone włosy...Fryzura jak u dorosłego mężczyzny.... te okulary. Nie ubrałabym tak 5 letniego dziecka. Po prostu mi to nie pasuje ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-01-22 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
u na wogóle nie znieczulali. Ja musiałam przyjść ze znieczulonym dzieckiem! Kazał mi w aptece kupić taką maść znieczulającą i 2 h przed wizytą mu posmarować siuska i zawinąć - i to niby miał go znieczulić :/
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() albo na blogu kaszka z mlekiem super te dziewczynki sa ubierane ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-01-22 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Dziecko mi zasnelo o 11.30 nie wiem ocokaman
![]() Cytat:
![]() Lenova - ten bialy cuuuudny ![]() ale chyba patrzac pod katem dziecka to jednak pierwszy albo drugi duzo sciagacie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Biszkopt robimy normalnie (tzn swoim przepisem tak, żeby były dwie warstwy biszkoptu) Masa: ok1,5 kostki masła ucierasz z budyniem śmietankowym (ja na 700 ml mleka daję 3 budynie). Masę dzielisz na pół, do jednej wlewasz rozpuszczoną czekoladę (ok, 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady) i mieszasz a do drugiej dwie małe (takie co są w biedrze chyba 100 g) chałwy i tez mieszasz. Biszkopt dzielisz na pół, jedną cześć smarujesz masą czekoladową na to układasz dość ściśle bezy a następnie masę chałwową, przykrywasz drugą częścią biszkoptu. Mas nie wylewasz do końca, trochę zostawiasz, żeby je wymieszać i ten drugi biszkopt smarujesz wymieszanymi masami. Wkładasz do lodówki, 2-3 h i można zajadać Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#337 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.leroy merlin.pl/oswietlen...3056,l956.html spację usuń a do tego mamy firankę w identyczne kropki ![]() cotton balls możesz sama zrobić: http://szufladawbloku.blogspot.com/2...ton-balls.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z innych i to ok. 2rż już to na pewno polecam ulicę czereśniową: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...a_czeresniowa/ mamy lato Cytat:
![]() Dorci na roczek kupiłam, rewelacja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oooo właśnie, ode mnie też buziaki urodzinowe dla Blanki i Amelki! A ja bym ten wiklinowy wzięła, a prócz tego.. zwykły składak taki: http://wszystkodladziecka.com.pl/com...ec29b60de2.jpg na all 20-25zł, tak samo stacjonarnie - bo zacznie się ciepło robić i dziecię zechce z wózkiem w plener iść, a to lekkie, nawet jak się znudzi i trzeba nieść, to ja pod spód wózka daję i tyle Cytat:
właśnie o was myślałam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dekoracje ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, dziękujemy ![]() ![]() Ja chyba też zrobię fotoksiążkę od Neti ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44738260] właśnie o was myślałam ![]() .[/QUOTE] ![]()
![]() |
#340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() pol centymetra? mniej, wiecej? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
patrzcie jaka piękna kolekcja i te zdjęcia
![]()
![]() |
#342 | |||
Wtajemniczenie
|
bokeh przepięknie Hania będzie miała na roczku
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Jak Wy to robicie że dziewczynki bawią się lalkami, wózkami, misiami i innymi pluszakami? Moja ma takie zabawki w głębokim poważaniu... Bawi się samochodami i kolejkami Grzesiowymi, butelką plastikową po wodzie, drewnianym młotkiem, pudełkiem kremu na pupę, rozbrojonymi pampersami (jak zdąży jakiś dorwać zanim wyrzucę) no i przede wszystkim każdym kablem/zasilaczem/pilotem/wtyczką jakie uda jej się dostać w łapy... Aha, jeszcze paczką chusteczek higienicznych i papierem toaletowym (najlepiej zaczętym żeby go można było wyrozciągać po łazience). I skarpetkami, preferowane są jej własne ale jak dorwie gdzieś używkę Grzesiową to też nie pogardzi. A normalnych zabawek ma oczywiście pierdylion
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych roczkowych solenizantek!!
![]() cześć dziewczyny ![]() ![]() Niańka silver do mnie nie dojechała, więc ja dalej z ręką w nocniku ![]() próbowałam wstawić do k. Julasa ale nie da rady ![]()
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przestylizowanie jak jakieś mega dorosłe okulary, fryzury u malucha - też mi się nie podoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tak samo, tez sie od razu uspokaja. Czytam co naskrobalyscie rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Największym hitem jest oczywiście komputer, jak wiecie, źle się to kończy ![]() ![]()
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
a ja nie używam od bardzo dawna, a jak używałam to nie wiem czy jak0ś specjalnie pomagał.
Dzisiaj zobaczyłam, że oprócz 3 zębów na dole idą Julce dwie czwórki górne.. ma sa kra..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
my jakoś niedługo będziemy robić pokoik dla bąbla i się chyba wezmę za te cotton balls
![]() ![]() ![]() ![]() dziecię mi zasnęło, butli nie chciało, leżał na mnie rozpracował smoczek od butelki, obrócił się na brzuszek przytulił z całego seruszka i zasnął ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas od jakiegoś czasu Kuba nie chce łyżeczki, jak tylko ją widzi to nie chce jeść. Daję więc stałe pokarmy: warzywa gotowane, kanapki z serkiem, jajecznicę, pupleciki, banany. Ale już nie mam pomysłu.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44738260]
cotton balls możesz sama zrobić: http://szufladawbloku.blogspot.com/2...ton-balls.html szczeniackie, iście w męskim stylu ![]() A ja bym ten wiklinowy wzięła, a prócz tego.. zwykły składak taki: http://wszystkodladziecka.com.pl/com...ec29b60de2.jpg na all 20-25zł, tak samo stacjonarnie - bo zacznie się ciepło robić i dziecię zechce z wózkiem w plener iść, a to lekkie, nawet jak się znudzi i trzeba nieść, to ja pod spód wózka daję i tyle [/QUOTE] O Szaja wielka jesteś. Marzyłam żeby sobie sama zrobić cottony i nie mogłam nigdzie przepisu znaleźć. Kupuje intke i klej i biore się za robotę. Co do Tż, nerwa mam takiego na niego że szok. A mama jest, miała na weekend zostac żebyśmy sobie gdzies wyskoczyli a ten fochy ma. Wózek taki plastikowy ma moja bratanica i super się sprawdza. Debrah coś w tym stylu jak w załączniki. Łóżeczko białe mam i komodę, tylko szafe Tż zrobi albo jakąś białą kupimy. Ściany różowe, jedna brązowa, podłoga brązowa. Taką mam wizję ![]() Cytat:
Dzowniłam do domu i mama mówi" Po co wogóle przyjeżdżała bo Tż na chorobowym. Miał ostro cos tam robić remontowo a siedzi z małą a mama siedzi i się na nich patrzy. Noż kur.., potem będzie jęczał że nic nie zrobił. A widzę że mama też nie w sosie bo ją męczy atmosfera w domu ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2014-01-22 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak robisz te pulpeciki? w sensie ze specjalne dla Kubusia, czy takie dorosłe? też chętnie bym zrobiła, może mój niejedzący dzieć by zasmakował...
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem co robic, juz mam wizje czarnych zebow :/ Cytat:
nancy, super, ze dyr.tak zareagowala, na pewno jest Ci lzej ![]() bokeh, sliczne dekoracje roczkowe! I zapomnialam co jeszcze chcialam... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() robię tak, jak dla dorosłego: mięsko mielone +jajko, trochę bułki tartej i kaszy manny, sól pieprz i natka pietruszki. Formuję niewielkie kulki, obtaczam w mące, wrzucam do wywaru warzywnego. Potem zagęściłam jogurtem zmieszanym z mąką. Dodałam trochę koperku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Rozeznanie
|
Hmm. Dziwne to wielocytowanie, wchodzę w odpowiedz i znalazłam tylko to:
Cytat:
Nie wiem, co chciałam pisać? ![]() U nas śniegu ledwo, ledwo. Drugi dzień będę w domu siedzieć, ale jak sobie wyobrażę to ubieranie małego, siebie, znoszenie wózka a potem Oliwiera to mi się odechciewa ![]() ![]() ![]() Bokeh pięknie będzie na roczku ![]() Chce mi się coś robić ale nie wiem co ![]() A! Jeszcze Wam powiem, nie wiem co się stało, ale wczoraj mi nie wyszły ciasteczka cytrynowe. Robiłam już któryś raz z rzędu, i wyszły mi gorzkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- przeczytałam tytuł wątku i przeczytałam "rozpakowywania" i tak mi się ciepło na sercu zrobiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.