Scent Bar LI - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 12:12   #3271
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

helloł

Zimno , lód , chwilowo nic nie pada , ciasteczka prawie zjedzone , bo również z marmeladą się zrobiły , zaraz idę wyciągać śledzie z moczenia
chciałabym być własnym kothem w taką pogodę

I coś mi się z nosem zrobiło , bo Nawalony Ruski pachnie mi likierem miodowym z dodatkiem ambry , niczym więcej
Hej

Ja też bym chciała moim ruskim niebieskim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22478_1260391506970_1429870_n.jpg (17,1 KB, 13 załadowań)
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:17   #3272
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
To będzie wyjątkowo głupie pytanie kulinarne, ale, jutro robię dziadkom obiad, ich wymarzone mielone, bo babcia nie ma już sił gotować nic poza makaronem z sosem ze słoika, z serem etc.

No i pech chciał mam only świnkę, a oni przyzwyczajeni przez lata do wołowo-wieprz. Ale mam już ugot woł resztka z rosołu. I teraz tak - czy to bardzo kretyński pomysł dodać do zmielonej surowej wieprz zmieloną got woł i to zusammen usmażyć? Wiem, że tak się nie robi, ale czy to coś strasznego? Czy to sie nie ma prawa udać? byc dobre? Brzmi kontrowersyjnie nawet jak na mnie, ale w końcu wszystko i tak się zmieli i usmaży, a babcia wielokrotnie got mięsko odsmażała i było gut. Kusi mię by tak uczynić. Chyba wolę to niż dodać kostkie woł rosołową.

Na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to, że ja nigdy nie robię mielonych, only chuop, a tera muszeu.
Trzymam kciukasy za mielone , w zeszły piątek był również mój debiut jeśli chodzi o mielone. Wyszły pyszne mimo że tylko ze świnkowej szynki Nie wiem dlaczego wcześniej ich nie robiłam ...

Jakoś mi się posty nie chcą łączyć.... Co tu zrobić...
Stary 2014-01-22, 12:34   #3273
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
heloł

zamiast cebulki zawsze jajko do makaronu wbijam
Maja a w końcu to jaką ksywę sobie wymyśliłaś na te potrzeby co miałaś i pisałaś?
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Dyskusja kosmetyczna to dla mnie jak zwykle czarna magia ale może ktoś przypadkiem mi podpowie jakiś spektakularny krem nawilżający? Tylko taki co go można gdzieś dostać a nie wycofany Ja się ostatni łuszczę na twarzy, szczególnie na nosie i czole w okolicach brwi, bezsensu
a ja jeszcze raz polecę fitomed tradycyjny nawilżający tylko on chyba only przez neta do zamówienia, nie chodziłam po zielarniach ani aptekach i nie wiem czy tam dostępny, może na dozie by sie dało zamówić z odbiorem u się?
a że sie kończy mi to niedługo zamówię inszego i będę teścić fitomeda dalej może z rózią jakiś?
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
a tak fogle to mam podły nastrój, nie to co ostatnio
trzyma do dziś czy przeszło?
Cytat:

o proszeu , a mnie się właśnie po wodzie syf robi , po micelarnym i kremie na to mam wszystko ok i krem działa lepiej niż po wodzie

1.a so rysujesz ? miałam kiedyś chińtkie piór , które służyło mi wiernie lat ze 25 , póki mu gumka od tłoczka nie sparciała ze starości , było niezawodne
2. a dalej ryczy czy przestał ?
1. mi tesz
2. ja miałam chińtkie od taty, dziedziczne uwielbiałam je, idealnie wyrobiona końcówka (sam dziubeczek piszący) do pisania, sunęło się po papierze a nie pisało, no bajka. i zjepałam je bo zamarzyło mi się kiedyś rozpisać zaschnięty tusz na siłę stalówka się rozcapierzyła, pióro zostało na pamiątkę goopoty mej ale już nie pisze. a na 10 chińtkich kupionych może jedno nie drapało papieru, och jak ja tego drapania nie lubię. szukam nadal pióra idealnego jak tamto ale chyba nie znajdę. musi być takie właśnie chińtkie na pompkę i tak zbudowane, odkryte stalówki są beee. mam parkery 2 i to zuooo
a rysuję goopoty nie wiem jak się nazywa takie rysowanie jak się człowiek zagada przez tel i mazia sobie coś i potem z tego maziania różne abstrakcje wychodzą (nie słoneczka czy serduszka) to właśnie takie sobie abstrakcje wypełniane tuszem lubieu popełnić tylko bez tel odstresowuje mnie to no i zapach atramemtu
3. ryczy, wierzga się dalej przy jedzeniu, ja siwieję ale tyje, tyle dobrego przynajmniej
Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Parabel, ad atramenty: niebieski i czarny Hero,
kolorowe Pelikan

Golden niech się dobrze chowa
kolorowego atramemta muszę popełnić
a dziękuję
Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
z domku nie nadrobię
nie wiem czy goopio nie zapytam ale jak się czujesz?

śniek
jak topsz, że (już) garaż mam rano ludziska skuwali lód z samochodów jak już je odśnieżyli

obejrzałam wczoraj 2 odcinki masters of sex, podoba mi się
Stary 2014-01-22, 13:02   #3274
Katty_p13
Piers do przodu

Golden najgorsze, że mojej choroby nie czuć więc czuję się dobrze

Miłego dnia Baru
Stary 2014-01-22, 13:51   #3275
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Różowe ino do tagów
ie ieści ię

Cytat:

czyli, jak już mówiłam wielokrotnie, najlepiej jest jak temperatura jest dodatnia od razu najlepiej tak ok 20 stopni na plusie
Nii Bo wtedy jak pada deszcz to można buty przemoczyć

Cytat:

oponek?
Taa I na brzuchu tez oponek przybyło

Źle ze mną, a miał być ten rok lepszy
No i macham znad zimy

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

Może za duży odstęp czasowy (aż 5 minut ) i dlatego nowy się zrobił Ewentualnie trzeba było edytować tamten jak chciałaś jeden

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
śniek
jak topsz, że (już) garaż mam rano ludziska skuwali lód z samochodów jak już je odśnieżyli
Ano

Cytat:
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:49   #3276
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Odnośnie pielęgnacji cery zapomniałam o moim sposobie na oczyszczanie ciemnych porów na nosie . Czyszczę je za pomocą szczoteczki( z równym włosiem) do zębów dla dzieci i gra
Koniecznie musi być dla dzieci, delikatniejsza czy coś?

Co to ja chciałam...

A wiem.
Rejcz, a propos tego co potrzeba do pielęgnacji paszczy. Wszystko święte słowa ale chyba sprawdzają się u osób z bezproblemową cerą. Bo widzi taki bezproblemowy człek, że acha, po tym kremie się nie świeci i nic mu nie wyskakuje więc ok. A ten żel lepiej myje od mydła, kupujemy.
Natomiast jak u mnie ciągle coś wyskakuje to se myślę: a może po tym kremie, a może powinnam kupić jakiś kwas, a może nie ten kwas, a może źle oczyszczam, a może to zły puder, a może dieta, a może kurna nie taka koniunkcja planet. Zaglądam na blogi, do sklepów z półproduktami i na forum, każdy poleca co innego: jednemu pomogła glinki, innemu kwasy takie owakie, innemu mikrodembrazja albo odstawienie czekolady i głupnę. Z włosami mi jakoś łatwiej dopasować pielęgnację.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:13   #3277
aileenn
Mother of Cats

Flo i niech zły nastrój sobie pójdzie

Cytat:
1. współczuję, skoro tak długo trwa to oby jednak okazało się nerwobólem, zwłaszcza, że pewnie już sporo wykluczyłaś, niemniej współczuję
Mam nadzieję, że na tym stanie, bo na razie prawie wszystkie badania wychodzą jak u zdrowej ryby

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Brak czekolady dużo pewnie zrobił, no i witaminy. Zmień mydlo. Kurde, a zamowiłaś już? Z mazidel? Napisz @ i domow jeszcze to http://mazidla.com/kategorie-poprodu...category_id=10
5 ml tego, 45 ml dowolnego oleju i masz najdelikatniejszy myjak na świecie i do tego barzdo dokladny. Dla mnie niezbędne.
Jej, też kupię i w końcu sama ukręcę myjadło

Cytat:
Macie jakieś pomysły na smaczne coś na ciepło? Nie będące parówką ani owsianką, ani niczym słodkim
Ostatnio się zajadam kaszą jaglaną wymieszaną z podduszonymi jabłkami (jabłka duszę z rodzynkami i cynamonem) - tylko to na słodko, więc...
Z super prostych rzeczy to może soczewica (np. czerwona, bo szybko się gotuje) z podsmażoną cebulką i ziołami? Ew. dosmaczona czosnkiem?

Cytat:
Witam się nieśmiało
Czytam często ale jakoś tak śmiałości mi brakło
Heloł! Witamy nową Barowiczkę

Cytat:
Ziemniaczki zakazane bo spożywamy ich nadmiar, - posiadanie piwnicy to zło. Kochamy je niestety bez wzajemnosci bo roztyliśmy sie głównie na nich - pierdzielony indeks glikemiczny, on jest wszystkiemu winien
Daj piwnicę Po ziemniaczki bym sobie do niej chodziła, po cebulę, po zagrzebane w piachu marchewki i buraki

Cytat:
1.oj

Cytat:
Śliczny

A propos kotów - u nas się dziś krew polała, dosłownie niestety Milka bawiła się z M., w "kot goni pana, a potem pan goni kota, a potem znów kot goni pana, a potem...", i po kilku rundkach ni z tego, ni z owego pacnęła mu pazurami w twarz. Wciąż jest niezadowolona z towarzystwa nowych kotów i cokolwiek nerwowa, ale żeby aż tak?

Cytat:
obejrzałam wczoraj 2 odcinki masters of sex, podoba mi się
A nie mówiłam, że fajny

Cytat:
najgorsze, że mojej choroby nie czuć więc czuję się dobrze
To obyś dalej się czuła dobrze, ale Twoja choroba niech się poczuje źle i sobie pójdzie, o!

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:35   #3278
Maja102
Zakorzenienie

Flo

Cytat:
śliczny
Cytat:
Maja a w końcu to jaką ksywę sobie wymyśliłaś na te potrzeby co miałaś i pisałaś?
a na razie mi jednak niepotrzebne, ale parę propozycji zapisałam sobie na przyszłość
Cytat:
ale to chyba lepiej, że nie czuć, niż jakby bolało?

Pochwalę się, że spadł drugi zbędny cm w talii i wreszcie mam wymarzone proporcje
Stary 2014-01-22, 15:53   #3279
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Trafiłam w sieciuni na fajne porady kulinarne - takie szybkie krótkie prawdy na temat, na YT kręcone przez Knorra co prawda, ale sporo mnie oświeciło. Lepsze to niż czatowanie na za drogie perfumy
a bo ja wiem czy lepsze apetyt się rozbudza a doopa rośnie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
A u mnie w robo parły systemy i jest lipa.... Jest też awaria w Orange, jak sięokazało, od tygodnia trwa. W tej chwili odłączyli transfer danych wszystkim prepaidom. Ale oczywiście na stronie ich nie ma żadnego komunikatu, dopiero, jak się odczeka 10 minut na infolinii, mówią, że jest usterka... Niezła usterka, skoro przez 7 dni nie udało się jej usunąć...
bo to jest zapewne tzw. usterka globalna (specjalność orange) mieliśmy taką, trwała prawie 3 miesiące tak więc uzbrój się w cierpliwość

Cytat:

Mila bananowa przereklamowana, lepiej co inne. Męczyłam litra, męczylam i w końcu powedrowało 3/4 do kuzynki. I też męczy się z nią, polowę oddala szwagierce....jakoś bez szału....

Hydrator jest spoko

a to Mile se podaruję, co wziąć w zamian? ma nawilżać i wyślizgiwać włos, do używania po każdym myciu (tylko nie kalos late bo już mi bokiem wychodzi )

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Flo i niech zły nastrój sobie pójdzie

Mam nadzieję, że na tym stanie, bo na razie prawie wszystkie badania wychodzą jak u zdrowej ryby
ale dziś jest tylko gorzej staram się nie poddawać, ale głupie myśli trudno odgonić

za to b. cieszą mnie Twoje wyniki

Cytat:
Ostatnio się zajadam kaszą jaglaną wymieszaną z podduszonymi jabłkami (jabłka duszę z rodzynkami i cynamonem) - tylko to na słodko, więc...
Z super prostych rzeczy to może soczewica (np. czerwona, bo szybko się gotuje) z podsmażoną cebulką i ziołami? Ew. dosmaczona czosnkiem?

A propos kotów - u nas się dziś krew polała, dosłownie niestety Milka bawiła się z M., w "kot goni pana, a potem pan goni kota, a potem znów kot goni pana, a potem...", i po kilku rundkach ni z tego, ni z owego pacnęła mu pazurami w twarz. Wciąż jest niezadowolona z towarzystwa nowych kotów i cokolwiek nerwowa, ale żeby aż tak?
ta jaglanka brzmi

no nerwowa pewnie jest, a poza tym to może zbyt wiele tych rundek było koty szybko się "nudzą" i wtedy pokazują pazury, już się nauczyłam kiedy przestać

Neska i gratuluję kotha

i dobry wszystkim

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2014-01-22 o 15:55
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:19   #3280
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Cuuudny pyszczek
Cytat:

a to Mile se podaruję, co wziąć w zamian? ma nawilżać i wyślizgiwać włos, do używania po każdym myciu (tylko nie kalos late bo już mi bokiem wychodzi )
:

a to mil bananowa i tak po kazdym się nie barzdo nadaje, raczej zamiennie z czymś, proteinek dużo

Moja ostatnio ulubiona, nadająca sie do używania po każdym myciu
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...do-wlosow.html

no i niezawodne, zamiennie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ditioning.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...roteinami.html mleczną milę miło wspominam, ale też raczej nie po każdym myciu
i to jest miłe
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html

A dziś testuję tego cudaka
http://www.naturnika.pl/pl/p/John-Ma...jacy-10-ml/678
i jak narazie calkiem niezły,
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:42   #3281
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Flo

Pochwalę się, że spadł drugi zbędny cm w talii i wreszcie mam wymarzone proporcje

chyba też muszę się zakochać, nic tak nie wyszczupla jak świeże płomienne uczucie

Cytat:

a to mil bananowa i tak po kazdym się nie barzdo nadaje, raczej zamiennie z czymś, proteinek dużo

Moja ostatnio ulubiona, nadająca sie do używania po każdym myciu
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...do-wlosow.html

no i niezawodne, zamiennie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ditioning.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...roteinami.html mleczną milę miło wspominam, ale też raczej nie po każdym myciu
i to jest miłe
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html

A dziś testuję tego cudaka
http://www.naturnika.pl/pl/p/John-Ma...jacy-10-ml/678
i jak narazie calkiem niezły,
dzięki
czyli jednak Bingo , albo jednak Biovax lub Mila, bo Bingo mam jeszcze 12 ekstraktów (właśnie znalazłam )

28.05.2010
Stary 2014-01-22, 16:47   #3282
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Popieram kandydaturę Bingo ale arganowego nie używałam. Miałam mleczne z elastyną i jakieś tam ze spiruliną, oba fajne.
A z rzeczy tanich i tuż pod nosem uważam za niezłe to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-spulung.html
Garnier Oleo mnie osobiście zaczął obciążać.
Całkiem niezła jest nawilżająca Bioetika: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...lli-lisci.html Ale podobno niektórym robi busz.
Ja używam obecnie tej Bioetiki i zamiennie Hydratora.

Stary 2014-01-22, 16:56   #3283
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Popieram kandydaturę Bingo ale arganowego nie używałam. Miałam mleczne z elastyną i jakieś tam ze spiruliną, oba fajne.
A z rzeczy tanich i tuż pod nosem uważam za niezłe to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-spulung.html
Całkiem niezła jest nawilżająca Bioetika: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...lli-lisci.html Ale podobno niektórym robi busz.
Arganaowe aktualnie najlepsze ze wszystkich bingaczy jakie miałam , kup sobie

O, a tej isany nie znam...jak wykończe rożową ( też niezła ) to sobie kupię

I Bioetiki też nie miałam...jak robi busz, to coś dla mnie
A można ją gdzieś stacjonarnie czy tylko w necie?
Stary 2014-01-22, 17:06   #3284
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

chyba też muszę się zakochać, nic tak nie wyszczupla jak świeże płomienne uczucie
ee, to od ćwiczeń, Miły mnie tak pasie pysznymi obiadkami, że muszę potem cały tydzień się męczyć, żeby się nie rozrosnąć wszerz

Cytat:
dzięki
czyli jednak Bingo , albo jednak Biovax lub Mila, bo Bingo mam jeszcze 12 ekstraktów (właśnie znalazłam )
a niezłe, owszem
kallos keratin wyślizguje włos, ale różni się od latte tylko dodatkiem keratyny i cytrynowym zapachem

O tym, że biovaxy wielbię, to już chyba w Barze wiadomo. I oleje - jak mi ostatnio D. nakręcił filmik telefonem, to się nadziwić nie mogłam, jak mi się włosy błyszczą

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-01-22 o 18:04
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:18   #3285
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Rejcz, a ten żel do mycia twarzy z mydlnica z Fitomedu nie wysuszal Cię? Bo w necie roznie piszą...i kurde mam dylemat czy do tłustej brać, czy nawilżający....
ja of kors mam oba piekieeelnie wydajne, dziś przyszedł Sylveco tymiankowy - bossssskie jest, i ma rozjaśniać kwas japkowy ma

Ad Fitomed - lepszy ten do suchej skóry, na zimę zdecydowanie, do tłustej używam rzadziej, głównie latem.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:37   #3286
Katty_p13
Piers do przodu

Najważniejsze, że przez ten urlop w szpialu ubyło mi prawie 3 kilo choć to kropla w morzu ( znaczy 10%)

Dzięki dziewczyny

Edytowane przez Katty_p13
Czas edycji: 2014-01-22 o 17:38
Katty_p13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:52   #3287
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

święte słowa Aaaaaaaaach to byli czasy, teraz też jeszcze niby odpał ale już figurrra nie ta, emocje jednak nienajświeższe

Cytat:
Trzymam kciukasy za mielone , w zeszły piątek był również mój debiut jeśli chodzi o mielone. Wyszły pyszne mimo że tylko ze świnkowej szynki Nie wiem dlaczego wcześniej ich nie robiłam ...

Mielony wyszły suuuuuper oczywiście nienawidzeu smażyć, no nienawidzeu ale poczytałam pińcet porad w sieciuni i nawet na @ zrobiłam jedyne straty to talerz z ikei, ale kamionkowy szajs ciężki, nigdy ich nie lubiłam

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
ie ieści ię

Źle ze mną, a miał być ten rok lepszy
No i macham znad zimy [COLOR="Silver"]
ze mno też, ale ja nigdzie nei słyszałam, że ma być lepszy

Cytat:
Rejcz, a propos tego co potrzeba do pielęgnacji paszczy. Wszystko święte słowa ale chyba sprawdzają się u osób z bezproblemową cerą. Bo widzi taki bezproblemowy człek, że acha, po tym kremie się nie świeci i nic mu nie wyskakuje więc ok. A ten żel lepiej myje od mydła, kupujemy.
Natomiast jak u mnie ciągle coś wyskakuje to se myślę: a może po tym kremie, a może powinnam kupić jakiś kwas, a może nie ten kwas, a może źle oczyszczam, a może to zły puder, a może dieta, a może kurna nie taka koniunkcja planet. Zaglądam na blogi, do sklepów z półproduktami i na forum, każdy poleca co innego: jednemu pomogła glinki, innemu kwasy takie owakie, innemu mikrodembrazja albo odstawienie czekolady i głupnę. Z włosami mi jakoś łatwiej dopasować pielęgnację.
No ja wieeeem, ale ja już sto lat temu to wszystko przejszłam, nic mnie już nie zaskoczy, nic mnie już nie kusi z "metod" i o tym pisałam, że JAK JUŻ człowiek to przerobi to potem nagle wszystko się ukłąda w cudny minimalizm. Każdemu w swój własny. Ja szaleję z pielęgnacją tylko dlatego że uwielbiam ten sport, muszę mieć żel w każdym możliwym zapachu an rynku, bo każdego ranka, wieczora, mam ochotę na inne doznania olfaktoryczne ale całej pielęgnacji nie zmieniam często, 2 razy w roku: sezon wiosna-lato i jesień-zima. Ja lubię mieć wciul różnych zapachów, dla aromaterapii, ale nie pociąga mnie żadna mikro, oxy ani inna brazja, bo juz to obskoczyłam. 18 lat borykania się z trądem robi swoje. Nie powiem, wtedy to nei był mój sport, to była konieczność, teraz spijam piankę i się bawie, choć z duszą na ramieniu bo dziadostwo lubi wracać.
Cytat:

Daj piwnicę Po ziemniaczki bym sobie do niej chodziła, po cebulę, po zagrzebane w piachu marchewki i buraki
1. Otóż to, oby tak Choć to też niekoniecznie dobre rozwiązanie. Bo jak zaradzić kłuciu w ówczas?

2. no włąśnie na słodko odpada, ale soczewiczka naaaaaajjjjjssss - tego mi potrza, złaszcza z cebulką dzięki

3. No jest to komfort. Mnie szlag trafiał jak chodziłam jak dromader z zakupami ze spożywczaka.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:

Miłego dnia Baru
No cóż dobre i to, lepszy rydz...

Ale i złagodzenia choroby o ile to możliwe, zapanowania nad nią życzę, i jaknajrzadszego pobytu szpitalnego, choć ja też w tydzień 3 kg straciłam w szpitalu, no ale szybko je odzyskałam także zmarnowany czas

Miłego

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:

Fajnie zdaj koniecznie relację. Ja celuję w najjaśniejsze odcienie bo jestem biała. Wybrałam formułę rozświetlającą , ponieważ niestety po kuracji isotreksinem skóra jest raczej sucha, a czytałam że inne formuły potrafią wysuszyć.
Anabelle Minerals
Odcienie w każdej formule brałąm Golden od FAIR, FAIREST do LIGHT
Kryjacy - widac go chamsko, robi ciasto, no ale jak komuś to nie przeszkadza to kryje totalnie. Dla mnie formułą na nie.
Matujący - świetny, nie wysusza, niewidoczny na twarzy ergo krycie minimalne. Ale lubię to.
Rozświetlający - nie rozwietla w świetle dziennym, w sztucznym migocze bez sensu drobinkami miki? nie nawilża bynajmniej, ale chyba nie miał tego robić, jest neiwidoczny, w dziennym swietle nie robi nic.

Ja żem blada z rumieniem do zakrycia.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-01-22 o 17:44
Stary 2014-01-22, 18:14   #3288
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
jdziś przyszedł Sylveco tymiankowy - bossssskie jest, i ma rozjaśniać kwas japkowy ma
Daj znać czy rozjaśni, ja sobie kupiłam kwas jabłkowy sam w sobie

Cytat:
Arganaowe aktualnie najlepsze ze wszystkich bingaczy jakie miałam , kup sobie

O, a tej isany nie znam...jak wykończe rożową ( też niezła ) to sobie kupię

I Bioetiki też nie miałam...jak robi busz, to coś dla mnie
A można ją gdzieś stacjonarnie czy tylko w necie?
1. kiedyś chwilowo stawiam na minimalizm.
2. miałam z wymiany i tak jak różowa nic u mnie dobrego nie robiła tak ta była spoko jeśli chodzi o codzienne stosowanie albo mieszanie na noc.
3. kupowałam na Allegro. Fajna jest bo nie ulizuje ale jednocześnie mnie nie puszy.

Cytat:
No ja wieeeem, ale ja już sto lat temu to wszystko przejszłam, nic mnie już nie zaskoczy, nic mnie już nie kusi z "metod" i o tym pisałam, że JAK JUŻ człowiek to przerobi to potem nagle wszystko się ukłąda w cudny minimalizm.
A, no tak, po kilku eksperymentach się odechciewa.

Stary 2014-01-22, 18:32   #3289
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać czy rozjaśni, ja sobie kupiłam kwas jabłkowy sam w sobie
Fie fię, doczytałam

Ad żel - no cóż, przyznam, że nie będzie obiektywnego odczytu względem rozjaśniania, ponieważ stosuję serum z glikolowym jednocześnie i tak jakby nie zauważę działąnia samegonżelu. Ale wolę go po stokroć od Fitomedów, gdyż się nie pieni. Nienawidzę pieniacych sie myjaczy, nie znoszę piany, spłukiwania godzinami etc etc. Poza tym piany wysuszajo. Żel ma jednak jeden minus na zimę - chłodzi No i ma smak (zapach ma, oczywiście chodziło o zapach ) syropu Thymi, także to tylko dla takich popaprańców jak ja, którzy uwielbiają zioła . Jest też rumiakowy jakby kto wolał.

Poza tym ja używam z 6 różnych oczyszczaczy jednocześnie, tzn zamiennie. Raz kremowy, raz Lush, raz olejek, raz balsam, raz żel jeden drugi etc etc. No mówię Wam, freak freak i maniak. Inaczej wszystko mi się nudzi.

A teraz idę buszować za perfumami. Niech mnie ręka boska broni od klikniecia pewnej rzeczy.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-01-22 o 18:34
Stary 2014-01-22, 18:39   #3290
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
z bingo b. dobrze wspominam tą z glinką Ghassoul

Isany się boję, po lekturze KWC podjarana nabyłam szampon nawilżający, a on zrobił mi łupież

Bioetika wygląda b. ok. dzięki

a wszystkie Garniery i Loreale u mnie odpadają

Cytat:
ee, to od ćwiczeń, Miły mnie tak pasie pysznymi obiadkami, że muszę potem cały tydzień się męczyć, żeby się nie rozrosnąć wszerz
tja, już widzę jak bez miłości, zgnuśniała i zmarazmowana ćwiczysz talię

Cytat:
a niezłe, owszem
kallos keratin wyślizguje włos, ale różni się od latte tylko dodatkiem keratyny i cytrynowym zapachem

O tym, że biovaxy wielbię, to już chyba w Barze wiadomo. I oleje - jak mi ostatnio D. nakręcił filmik telefonem, to się nadziwić nie mogłam, jak mi się włosy błyszczą
keratin zapisany
a filmik poka poka

Cytat:
święte słowa Aaaaaaaaach to byli czasy, teraz też jeszcze niby odpał ale już figurrra nie ta, emocje jednak nienajświeższe
aaameeeeen

Cytat:
Najważniejsze, że przez ten urlop w szpialu ubyło mi prawie 3 kilo choć to kropla w morzu ( znaczy 10%)

Cytat:
.......... choć ja też w tydzień 3 kg straciłam w szpitalu, no ale szybko je odzyskałam także zmarnowany czas

bar pocieszy

28.05.2010
Stary 2014-01-22, 18:49   #3291
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Isany się boję, po lekturze KWC podjarana nabyłam szampon nawilżający, a on zrobił mi łupież

a filmik poka poka
1. Isany nei nadajo sie imo nawet do doophy

2. właśnie

3. ooo właśnie! tak tak tak!
Stary 2014-01-22, 19:05   #3292
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
to teraz zaciskaj pasa i kontynuuj początki sa najgorsze, teraz będzie już łatwiej
Cytat:
Ale i złagodzenia choroby o ile to możliwe, zapanowania nad nią życzę, i jaknajrzadszego pobytu szpitalnego, choć ja też w tydzień 3 kg straciłam w szpitalu, no ale szybko je odzyskałam także zmarnowany czas

Cytat:
no coś w tym jest
Cytat:
keratin zapisany
a filmik poka poka

prywatny
Stary 2014-01-22, 19:07   #3293
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ze swojej strony polecam unibasis emulsja na skórę, ma podobno fatalny skład a mi pasuje jak nic, nie świeci się ma nietłustą tępą formułę (no chyba że ją położę warstwą mega grubą) a z typowych nawilżaczy to iwostin krem o przedłużonym działaniu z filtrem 20 i moje ostatnie odkrycie które czeka w szafie na wiosnę bo fajnie budzi skórę Dermedic, Hydrain 2
zapisuję
Cytat:
a ja jeszcze raz polecę fitomed tradycyjny nawilżający tylko on chyba only przez neta do zamówienia, nie chodziłam po zielarniach ani aptekach i nie wiem czy tam dostępny, może na dozie by sie dało zamówić z odbiorem u się?
a że sie kończy mi to niedługo zamówię inszego i będę teścić fitomeda dalej może z rózią jakiś?
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Nii Bo wtedy jak pada deszcz to można buty przemoczyć
czyli musi być po prostu 20 stopni i słońce, innego wyjścia nie ma

Cytat:
no to dobrze
tylko skąd w takim razie samopoczucie złe?

Cytat:
kurcze, nigdy nie próbowałam gotować niczego z soczewicy bo wydawała mi się trudna w obsłudze może bym spróbowała kiedyś? tylko co można ugotować np?

Flo

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:32   #3294
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

prywatny

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:

kurcze, nigdy nie próbowałam gotować niczego z soczewicy bo wydawała mi się trudna w obsłudze może bym spróbowała kiedyś? tylko co można ugotować np?

Flo
w seiciuni widziałam pasztet i zupę - ale nigdy nic takiego na szybko typu potrawka
Stary 2014-01-22, 19:44   #3295
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
ja of kors mam oba piekieeelnie wydajne, dziś przyszedł Sylveco tymiankowy - bossssskie jest, i ma rozjaśniać kwas japkowy ma

Ad Fitomed - lepszy ten do suchej skóry, na zimę zdecydowanie, do tłustej używam rzadziej, głównie latem.
Dzięki. Wpakowałam oba, bo w sumie....najwyżej kuzynkę obdaruję, ona tam lubi używki kosmetyczne

Cytat:
3. kupowałam na Allegro. Fajna jest bo nie ulizuje ale jednocześnie mnie nie puszy.
Idę popatzrec

Cytat:
A fcale nie psze pani. Wycofana biala z różową nakrętką jest świetna ( jeszcze ma zapasik), a i ta nowa różowa do mycia się nadaje. I do doldawania do henny sa idealne
Cytat:

prywatny
Znaczy byłaś ubrana tylko we wlosy

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:

Bierzesz szklankę soczewicy czerwonej i gotujesz w garze z wodą. Kilkanaście minut, błyskawicznie sie ta gotuje. W drugim gotujesz kaszę gryczaną wg przepisu na opakowaniu. Tez szklanka. Na osobnej patelni podsmażasz na oliwie cebulkę. Albo co tam chcesz, warzywa, mięcho, czy co Ci do głowy pzryjdzie. Wrzuucasz soczewicę i kaszę, podsmażasz razem kilka minut i gotowe. Proporcje kaszy i soczewicy dowolne, ale najlepsze pól na pół albo wiecej soczewicy. Z samą cebulką, jajem sadzonym i ogorem kiszonym super. Z warzywami też.
Stary 2014-01-22, 19:47   #3296
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

A fcale nie psze pani. Wycofana biala z różową nakrętką jest świetna ( jeszcze ma zapasik), a i ta nowa różowa do mycia się nadaje. I do doldawania do henny sa idealne
no w to uwierzę, jak wycofione, znaczy sie mogło być dobre
wiesz do henny do mycia, no ok, ale jako producent zaleca do odżywienia włosia i spłukania czy robią dobrze? czy sprawdzajo sie jak stoi w opisie?

mnie od nich wsio wysusza, podrażnia, jest tandetne - btw muszę komuś oddać maskę granat i aloes oraz szmapon jakiś tam z pszenicą czy coś - i nikt nie chce
Stary 2014-01-22, 19:54   #3297
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
no w to uwierzę, jak wycofione, znaczy sie mogło być dobre
wiesz do henny do mycia, no ok, ale jako producent zaleca do odżywienia włosia i spłukania czy robią dobrze? czy sprawdzajo sie jak stoi w opisie?

mnie od nich wsio wysusza, podrażnia, jest tandetne - btw muszę komuś oddać maskę granat i aloes oraz szmapon jakiś tam z pszenicą czy coś - i nikt nie chce
1. Nie no, tak to nie używam ich, od tego mam lepsiejsze Tylko do henny, wycofaną do mycia i do olejowania czy tam mieszania z innymi żelami aloesowymi i takimi tam
Tak samą to ledwo kilka razy nalożylam, jak wiedziałam ze nigdzie nie wyjdę, bo jakoś normalnie to mi ręka po inne sama leci

2. Te wcale mi nie podeszły jednak. Na początku było ok, a potem....a potem odzywką wymyłam wannę, a szampon chyba mlody wykończyl...
Stary 2014-01-22, 20:09   #3298
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

prywatny
tym bardziej poka

Cytat:

Flo

eeee coś przeoczyłam

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
aż tak to nie , sławetna wycofana była b. ok. i jeszcze cuś we tubie miałam?? i też było dobre

28.05.2010
Stary 2014-01-22, 20:09   #3299
aileenn
Mother of Cats

Cytat:

prywatny

Cytat:
no to dobrze
tylko skąd w takim razie samopoczucie złe?
No właśnie nie wiadomo

Cytat:
Soczewica jest łatwa, słowo!
Po prostu soczewicę z podsmażoną cebulką, czosnkiem i ziołami lubię czerwoną (gotowanie do 20 min bez namaczania) i zieloną (gotowanie 40-45 min bez namaczania). I to wsuwam solo albo z surówką.
Tak jak Stazja pisała z kaszą - ja robię z ryżem zieloną + podsmażona cebulka Ponoć aminokwasy z soczewicy i ryżu fajnie się komponują
Do zupy warzywnej wrzucam czerwoną, żeby się reszta warzyw nie zdążyła rozpaść w oczekiwaniu na miękkość zielonej.
Uwielbiam zapiekankę soczewicowo-twarogową (właśnie nią przekonałam TŻ-ta do soczewicy)
[gotujesz szklankę soczewicy, podsmażasz 1-2 cebule drobno pokrojone i za 2-3 garści pokrojonych pieczarek; do miski wrzucasz: ugotowaną soczewicę, usmażone cebulkę i pieczarki, 1/2-3/4 kostki twarogu, jajko surowe, dosypujesz trochę soli, pieprzu, przypraw typu czosnek niedźwiedzi, oregano itp., co się lubi - mieszasz wszyćko, przekładasz do prodiża / naczynia do zakiepanek i wstawiasz do piekarnika; po ok. 30-40 min gotowe]
Kotleciki można z soczewicy robić przeróżne, jak zblendujesz ugotowaną i dosmaczysz to pastę do kanapek, do sałatki można to wrzucić.
Tu przepisy z soczewicą z White Plate. Pobuszuj też na puszka.pl - multum pomysłów, wyszukiwanie po składnikach/okazjach/nazwach, no i system komentarzy pomagający wyłowić wypróbowane przez kogoś przepisy.

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-01-22 o 20:21
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:13   #3300
neska951
Zakorzenienie

Hej hej wszystkim

Nie ogarniam już postów i ilosci informancji.....

Kociambra ma 19 wiosen Została u rodziców a;lbowiem mój Negatyw ma silną alergię

Red Diecięca szczoteczka mienksza jest trochę i ma małą główkę mi pasuje do porów na nosie

Rachel dzięki za sprawozdanie z Annabells to rozświetlający nic nie kryje?

Widzę że pielęgnaja włosów na tapecie jutro opiszę swoją bo rewolucyjna jest dla mnie i bardzo zmieniła włosy me na+

Lecę na naszyszych szczypiornisów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości